Riszperidon (Risperdal)

A RISZPERIDON az antipszichotikumok közé tartozó gyógyszer, melyet a skizofrénia, a bipoláris zavar és az autista gyerekek ingerlékenységének kezelésére használnak.

Terápiás javallat:

Skizofrénia esetén: 4 – 8 mg (max. 16 mg)

Bipoláris zavar esetén: 1 – 6 mg (max. 16 mg)

Autizmus esetén: 0.5 – 1 mg (max. 6 mg)

Felezési ideje: 3 – 17 óra (a szervezet egyéni feldolgozási képességétől függően)

________________________________________________________________________

FIGYELMEZTETÉSEK

A RISZPERIDONT soha ne alkohol- és/vagy koffeintartalmú folyadékkal vedd be, mert ezek a vegyületek interakciója súlyosbíthatja a gyógyszer mellékhatásait!

A RISZPERIDON szedése alatt érzékenyebb lehetsz a hőmérsékleti szélsőségekre, ezért óvakodj a túl hideg vagy túl meleg környezettől. Nyáron, a szaunában vagy edzéskor igyál nagyon sok vizet, mert a gyógyszer hatására könnyebben dehidratálódhat és túlhevülhet a szervezeted!

A RISZPERIDON ronthat a koncentrációdon és a reakcióidődön, tehát ha olyan feladatot végzel, amelyhez ezek a készségek szükségesek, legyél óvatosabb és körültekintőbb a szokásosnál (pl. vezetés).

A RISZPERIDON FENIL-ALANINT tartalmazhat, ezért ha fenilketonuriás (PKU) vagy, feltétlenül közöld az orvosoddal!

A RISZPERIDON nem használható a demencia által okozott pszichotikus állapotok kezelésére, mert időseknél megnövelheti az elhalálozás kockázatát!

A RISZPERIDON C-kategóriás gyógyszer, ami azt jelenti, hogy jelenleg nem tudjuk, milyen kockázatokat jelent a terhesség és a szoptatás ideje alatt való szedése. Amennyiben a gyógyszer szedésének abbahagyását követő 12 hétben estél teherbe, feltétlenül konzultálj az orvosoddal!
________________________________________________________________________

 

Használd óvatosan, ha:

szívbetegséged van, magas a vérnyomásod, szívritmuszavarod van, szívkoszorúér-megbetegedésed van, nemrég volt szívrohamod, cukorbeteg vagy, kevés a fehérvérsejted, vese- vagy májbeteg vagy, mellrákod volt/van, csontritkulásod van, nyelési nehézségeid vannak, dehidratált vagy, vérnyomás-gyógyszert szedsz

 

Lehetséges mellékhatások

Azonnal hagyd abba a gyógyszer szedését és keresd fel orvosodat, ha a következőket tapasztalod: láz, izommerevség, zavartság, izzadás, gyors és szabálytalan szívverés, nehézlégzés, allergiás reakciók, izomrángás az arc és a nyak környékén, remegés, nyelési nehézségek, szédülés, ájulás!

Nagyon gyakori

agresszív viselkedés, szorongás, látászavarok, homályos látás, koncentrációs zavarok, nyelési nehézségek, a szem mozgatására való képtelenség, megnövekedett vizeletmennyiség, egyensúlyérzék elvesztése vagy romlása, maszk-szerű arc, memóriazavarok, mozgáskényszer, bőrkiütés vagy viszketés, kóválygó járás, agitáltság, merev vagy gyenge végtagok, izomrángás, alvászavarok, kézremegés

Gyakori

hát és mellkasi fájdalom, látás- és beszédzavarok, hirtelen zsibbadás vagy gyengeség az arc, a karok vagy a lábak környékén, székrekedés, köhögés, szájszárazság, szívfájdalom, izgalmas álmok, megnövekedett alvásigény, hányinger, émelygés, torokfájás, orrfolyás, orrdugulás, gyengeség, fáradtság, hízás

Ritka

zavartság, szédülés, extrém szomjúság, gyors és felületes légzés, gyors és gyenge szívverés, fejfájás, éhségérzet elvesztése, hosszantartó és fájdalmas erekció, az arc duzzanata, a nyelv szokatlan mozgása, koordinációs nehézségek, sápadt arc, reszketés, izgatott beszéd és viselkedés, irányíthatatlan rágó-mozdulatok, szokatlan vérzés, szokatlan testhelyzetek és mimika, korpa, hidegrázás, szabálytalan menstruáció, a bőrszín sötétedése, nyáladzás, impotencia, a libidó csökkenése vagy elvesztése, ízületi- és izomfájdalmak, súlyvesztés, hányás, a menstruáció megszűnése, szorító fájdalom a mellkasban, fogfájdalom, hasi fájdalom, tejtermelődés, tüsszentés, olajos bőr, fájdalom a szemek körül és az arccsontban

 

A gyógyszerelvonás

Amennyiben lehetséges, a gyógyszert fokozatosan próbáld elhagyni, hogy elkerüld az elvonási tüneteket — különösen akkor, ha korábban már tapasztaltál ilyet más gyógyszer kapcsán.

A gyógyszerelvonásra adott reakció egyénenként eltérő, előfordulhat, hogy a gyógyszerszedés hirtelen abbahagyása semmilyen kellemetlenséggel nem jár, más esetekben azonban komoly komplikációkat okozhat.

71 gondolat erről: “Riszperidon (Risperdal)”

 1. Elvonási tünetek kb. 8 hét szedés után (napi 2 g), már vagy 2-3 hete:
  éjszakai izzadás, gyomorégés (amíg szedtem, lenullázta teljesen az étvágyamat, gondolom kikészült a gyomrom is), izomfájdalmak (combok, karok), a havi vérzésemmel sem stimmel valami.
  Már elég nehezen tolerálom, főleg, hogy amíg szedtem is csak akatíziát okozott, semmi pozitív pszichés hatást nem tapasztaltam.

 2. házikuszmacskusz

  Egyik barátnőm hosszú évek óta szedi, őt mielőtt lekzdte volna szedni sajnos meg is sokkolták, olyan súlyos volt, de sokkterápia után ráállt erre és ezzel a gyógyszerrel hosszú évekig tudott a  postán dolgozni. Amikor erről leállt, akkor hallucinállt, nemlétező kiskutyával beszélgetett. És azt hitte természetfeletti képességei vannak. Mivel sokat szenvedett e nélkül, visszaállt, idestova 25 éve szedheti, de munkaképes mellette és aktív, nem hallucinál. Nagyon rendes és segítőkész 50 es éveiben járó nő, ráadásul még intimitáshoz is van kedve, tőle tudom, ezekkel csak annyit mondanék, hogy akinek bevállik, annak használ, sőt! 

 3. Remek jól bevált, régi szer, annak aki bírja.

  Én kb. 22-23 éves koromban szedtem elég rövid ideig. Muszáj volt váltani, mert minden reggel arra ébredtem, hogy összepisáltam magam az ágyban. A vic az, hogy a terápiás dózis legalját kaptam és már annyi ilyet csinált.

  Persze ez elég ritka mellékhatás. Szedál is rendesen. Mindemellett szépen kipucolja a sok hülyeséget az ember agyából.

 4. Hello. Én Olanzapint szedek.Ripedonnal kezdtem Skizofréniform akut pszichózissal és Paranoiával. Majd a Pszichiáterem Tiapridálra váltott,amitől mindig szorongtam és a maradék pár ampulla Fluanxol is elfogyott e közben.

  Majd Pszichiátert váltottam aki vissza adta a Ripedont.Ameddig a Klinikán voltam elég volt a 2 mg. De ahogy kimentem onnan napi 8-10 mg-ot szedtem be de üldözésimániám volt. Mintha terápia rezisztens lettem volna. Utána jött az Olanzapin 2x10mg.Nos azóta remekül vagyok az Olanzapintól,de  rengeteget alszom.INVEGA elviselhetőbb mint maga a Ripedon ?

 5. Nekem is visszaadák korábban másodjára a Ripedont és én is mocskosul voltam tőle. Aztán a dokim megkérdezte, hogy olanzapinra vagy aripiprazolra váltsunk. Én az utóbbit választottam, mert az olanzapin kilúgozza az ember agyát… Az aripiprazol remek gyógyszer csak  muszáj antiparkinson cuccal szedni, mert baromira akatíziát okoz, legalább is nekem.

 6. Na ma szedtem be az első INVEGA  9mg retard tablettát.

  Jó hírem van. fanasztikus gyógyszer. eltudom viselni nem úgy mint aa régi Risperidont. Mé tachikardiám sincs tőlem.Egyszerűen csak jó.

  Este pedig szedem a 20mg Olanzapnt alváshoz és 45 mg Mirtazapint és 2mg Rivotrilt. Minden tökéletes.

 7. Kedves Zyprexaboy! 

  Először is szuper, hogy jobban vagy és bevált az Invega. Arra szeretnélek megkérni, ha van rá módod, akkor egy két hét mulva, mire a szérumszint nagyjából beáll, írnál egy hangulatjelentést az Invegáról? Hatása, mellékhatások, szedáció mértéke, okoz-e lelki sivátságot vagy akatíziát stb.? Nagyon érdekelne ez a gyógyszer! Bár jól vagyok az Explemeddel de egy B-terv mindig jól jön.

  Illetve az érdekelne, hogy az áter milyen jogcímen írja ki? EÜ emeltre? Láttam közgyógyra is lehet de nekem leszippantaná egy doboz az egészet olyan drága…

  Előre is köszi! 

 8. Hello.Már írom is ma 22-én szedtem be kedd óta a harmadik 9mg retard tablettát. Nem,ez nem szedál,nem álmosít,nálam akatziát nem okozott.Viszont insomniát igen. Szerintem jobb nem szedni ezt a gyógyszert,még is csak Risperidon bomlásterméke.Ennél még a Ripedon is jobb volt amikor még használt 3 éven át.Ettől ma elkezdtem szorongani és mé délelött  megzabadultam tőle.alig várom,hogy kiürüljön  belőlem holnap reggelre a hatóanyag fele.Konzultáltam is a Pszichiáteremmel.Azt mondta akkor maradjunk az Olanzapin,Mirtazapin és Rivotrilnál.

  Sajnos Flupentixol csak injekcióban van Magyarországon és elég sok Pszichiátriai gyógyszer hiányzik.

   

  Hát én inkább egy életen át szedem az Olanzapint.

 9. Ja és azért dobtam ki a 3 havi adagot,mert ettől is szorongani kezdtem és egyre hangosabbnak fenyegetőnek éreztem a külvilágból érkező zajokat.

  Nem fogok egy méregdrága gyógyszert szedni mikor az Olanzapin a paranoid pszichózisom ellen a legjobb devil

 10. Kedves Zyprexaboy!

  Nagyon sajnálom, hogy nem vált be az Invega. Utánaolvasgattam a szernek, az orvosok oda-vissza vannak tőle, de akkor ezek szerint a Te tapasztalatod lényegesen mást mutat.

  Írtad, hogy fenyegetőbb a külvilág a gyógyszer hatására. Gondolom, akkor az Invega is azon antipszichotikumok közé tartozik, amik inkább pörgetnek, mintsem szedálnak. Az Abilify is ilyen, vélhetően ezért nem vált be neked korábban. Mindenesetre ha az olanzapin hatásos és beválik, akkor tényleg nincs értelme kisérletezni. Azt hiszem én sem fogok az Invegával.

  Nekem annak idején a Tiapridaltól voltak hasonló tüneteim, mint Neked az Invegától.

  Kizárólag az aripiprazollal vagyok megelégedve. Nem is az Abilify-t szedem, hanem az Explemedet. Mellé van még Prozac szirup, Topamax meg Kemadrin nagy ritkán meg egy-egy Rivotril. Az Explemed durván lecsökkenti az alvásigényt, napi 4 órával elvagyok, de ha elhagyom, akkor napi 18 órákat tudnék aludni. Meg a hülye akatizia ugye, ami örjítő. A Kemadrint arra adják, de néha-néha így is megjelenik.

  De nyilvbán nem hasonlíthatjuk össze egymást, egész más diagnózisaink vannak. Én bipoláris vagyok, az antipszichotikumot azért kapom, mert kevert fázisban paranoiás leszek, illetve hallucinálni is szoktam. De mióta van az Explemed, azóta szinte alig jönnek elő ezek a tünetek.

  Minden jót kívánok Neked és köszi, hogy írtál!

 11. Nah átolvastam 1 oldalas némettanulmányt az USÁBAN  sincsenek sajnos bizonyítékok a Risperidon hosszútávú alkalmazásáról.

  vagy is ez azt jelenti számomra,hogy mivel majdnem olyan olcsó mint a Haloperidol,leálltanak róla előbb utóbb és másodjára már nem hat.

  Biztos az az érdekük,hogy valaki EXPLEMEDET, a másik mint én Olanzapint szedjen… amik drágábbak.Végül is én elégedett vagyok az Olanzapinnal.Tök nyugodt vagyok,alszom mint a bunda.

   

  Sok sikert az EXPLEMEDDEL 🙂

 12. Csak azt mondja meg valaki aki tudja a választ,hogy amikor 3 évig Riperidont vagyis 4mg Ripedont szedtem pedig annak a bomlásterméke a paliperidone vagyis az INVEGA.Soha nem éreztem magam depisnek,kiüresdettnek,értéktelennek,reménytelennek mint az  INVEGA 9mg retard tablettától.

   

  Erre tudja valaki a választ? Én vissza álltam 40mg Olanzapin Teva szájban  olvadó tabira és 2mg Rivotrilra és minden ok. Csak az érdekelne,hogy az INVEGA 9mg ami idáig 42 ezer Ftba került 28 szem az miért ennyire g—c—i gyógyszer nah 😀

 13. Erre talán egy gyógyszerész tudná a választ. De ez is mindenkinél máshogy van. Én pl a Ripedont nem bírtam, mert úgy éreztem magam tőle, mint Te az Invegától. De pl a Truxaltól vagy a Tiapridaltól vagy a mostani Explemedtől nem volt bajom. Na jó a Truxal mondjuk nem volt sétagalopp de súlyos esetben kiváló volt. 

 14. Truxált kipróbálnám,de nem megy Kgy-ra.

   

  Viszont az Olanzapinből most 1 év után elem lett. Minden fáj a sok alvástól.

  Már el is készült az új Szakjavaslat INVEGA 9m-ra . Lefekvés elött: jó szedatív hatás: 100 MG LEPONEX  és 2mg RIVOTRIL.

   

  Muszály lesz kibírni az INVEGÁT.. mert az Olanzapin a testemet  tönkre teszi mondta a Pszichiáterem.

 15. Több hónapja szedem skizofréniára 4 mg-os adagban, de nem olvastam el róla eddig semmit. Koncentrációs zavar, étvágytalanság a legjellemzőbbek, de van rövid távú memória probléma is, sokáig tartott az akatízia, de idővel enyhült. Másként jól érzem magam vele, meg vagyok elégedve. 

 16. Tegnap, ahogy elolvastam a mellékhatások hadát, egyből szarabbul lettem, mert rájöttem, hogy a rövidtávú memóriám és a koncentrációképességem a gyógyszer miatt rossz, nem holmi jelenség, ami idővel el fog múlni. Utána tanultam 2 órán át és elég jól tudtam koncentrálni, kicsit megnyugodtam. Most vagyok 40 éves, 4 mg-os risperidonnal éltem éveken át a huszonéveim elején, de később nem kaptam antipszichotikumot, csak pszichózisok alatt, amiből rengeteg volt ugyan, de a dokim mindig kivette az AP-t, ahogy lejárt a pszichózis. Tehát évek óta AP nélkül élek, hozzá voltam szokva hogy az elmém teljes képességei jól használhatóak, jól működnek.

  Mára már kezdek hozzászokni a gondolathoz, hogy mindig lesz olyan AP bennem ezentúl, aminél valamilyen mellékhatással kell számolni, és mindent összevéve a Risperidon nem olyan rossz. (nekem) Pl az Olanzapintól borzasztóan hízom, a Risperidontól csökkent az étvágyam. 

 17. Nos.Én nem vagyok durva skizo, hanem enyhe skizofréniám van

  Én most 2 napja 1 év után leálltam az Olanzapinnal és az INVEGA  (Paliperidone bejön)

  Nekem mindig kellett az elmúlt 7 évben AP.

  Örülök,hogy voltak időszakaid mikor nem kellett.Én félek attól,hogy már soha többé nem kapok munkát és nem százalékolnak le. Mi lesz velem akkor….

  Nos.Igen a Ripedon és származéka jó gyógyszerek.Én az Olanzapint  unalmasnak tartottam. az INVEGA  amit most szedek nekem is csökkenti az étvágyamat. Sok sikert 🙂

 18. Viszont ha  megtudsz maradni a 4mg Ripedonnál akkor annyira nem lehet súlyos neked sem a  skizofréniád.

  Mert vannak skizók akiket 8mg-am kell kezelni. Vagy Risperdal retard Depóval.

  Én a Perdox oldatot próbáltam ki ,nagyon erős….azt nem mindenki tudja elviselni. Tabletták pont jók 🙂

  Az INVEGA 9mg retard tabletta első próbálkozásra nem jött be Novemberbe de most Januárban második esélyt adtam neki. Nagyon megvagyok elégedve.

   Fogja 24 órán át a szorongásomat és a pszichotikus tüneteket.

  Alváshoz: Mirtazapin 45 mg szájban diszpergálódó  tabit és 2mg Rivotrilt szedek.Na mindenkinek minden jót.

 19. Utána olvastam és egy német fórumon is megerősítették,hogy az INVEGA  vagyis a Paliperidon 5 na alatt már eléri a maximális hatását. 4-5 nap maximum.

  Nem kell 2-3 hetet várni mint a sima Risperdálnál.

  Ma tartok a 3igk tablettánál. szóval holnap és holnap után már egészen  biztos,hogy a maximális hatását érzem. na ez király 😛heart

 20. Hello! azóta a ripedont 7 napig viseltem el. Viszont adtam az INVEGA 9mg retardnak egy esélyt és király. Most már TREVICTA  néven  kapom a Paliperidont amit csak 3 havonta kell beadni.Alváshoz 20mg Olanzapin TEVA  és 2mg Rivotril.

   

  Szóval csoda történt. Másodjára már bejön az INVEGA.

 21. Én szedtem az INVEGÁT, TREVICTA  525mg szurit is kaptam 3x.

   Nem híztam egyiktől sem. Előnyösebb gyógyszer mint  a Riszperidon,

   Viszont inszomniát okoz sok embernél akár csak a Riszperidon.

   Hisz a molekula ugyan az csak egy Hydroxy csoport van hozzá kötve a felezési idő 23-24 óra és  a vesén keresztül metabolizálódik.

   Ez a gyógyszer olyan emberkenek való, akik tudnak aludni maguktól, mert ez a gyógyszer mellett lehet munkát vállalni. Okos kis gyógyszer.

 22. Idézet tőle: Virág.

  Másnak is okoz memóriproblémákat a Ripedon, és / vagy a Reagila? 

  Pl.. ha olvasok egy könyvet nem emlékszek hogy az előző oldalon mit olvastam.. 

  Nem tudok tanulni.. 

  Reagilát sosem szedtem. Ripedont is csak kis adagot. Menóriaproblémát nem okozott, de a lehetséges mellékhatások között olvasom. Nekem az okozott gondot, hogy álmos voltam tanulás közben.

 23. Idézet tőle: Virág.

  Másnak is okoz memóriproblémákat a Ripedon, és / vagy a Reagila? 

  Pl.. ha olvasok egy könyvet nem emlékszek hogy az előző oldalon mit olvastam.. 

  Nem tudok tanulni.. 

   

  én mikor legelőször kaptam ripedont két hónap múlva magamtól jelentkeztem hogy befejezzem a gimit levelezőn, két év múlva leérettségiztem kitűnőre! úgyhogy nekem személy szeritn bevállt akkor is. jelenleg abilify on vagyok. ez nekem most mégjobb!

 24. Sziasztok! Meg tudom erősíteni Krisztiánt: három éve élek 3 mg Risperidon-on, és 5 mg Abilify-on. Két havonta előfordulnak rosszabb napjaim, átalában másfél nap, azt leszámítve teljesen normálisan működöm, átalszom az éjszakát, céljaim, terveim vannak, optimista vagyok, a semmiből normális életem lett párkapcsolattal, munkahellyel, anyagi biztonsággal, apróbb sikerekkel. Meghíztam, nem is keveset, ebből kifolyólag lettek testi egészségügyi problémáim, de ezt leszámítva melegen ajánlom annak, akinek felírják, hogy próbálja ki. Memóriaproblémák akadnak, de nem ilyen szinten, hogy ne emlékeznék egy könyvben az előző oldalra, inkább homályosabbá válik a féléve történt esemény, mint gyógyszer nélkül, illetve az előző nap eseményei is halványabbak, mintha éjszaka törölne a gyógyszer. Rövid és hosszútávú memória is halványul így, de összeségében a tapasztalataim alapján jóval több a nyereség a szedésével, mint anélkül.

   

  Idézet tőle: Gácsi Krisztián
  Idézet tőle: Virág.

  Másnak is okoz memóriproblémákat a Ripedon, és / vagy a Reagila? 

  Pl.. ha olvasok egy könyvet nem emlékszek hogy az előző oldalon mit olvastam.. 

  Nem tudok tanulni.. 

   

  én mikor legelőször kaptam ripedont két hónap múlva magamtól jelentkeztem hogy befejezzem a gimit levelezőn, két év múlva leérettségiztem kitűnőre! úgyhogy nekem személy szeritn bevállt akkor is. jelenleg abilify on vagyok. ez nekem most mégjobb!

 25. Tavaly nyáron kaptam napi 6 ml-t, mert pszichotikus voltam. Jó volt. Sokat segített.

  Idén nyáron szedtem 3 hétig napi 2 mg-ot, a végére megutáltam. Pont leírtam itt a búrán valahol, hogy egész jó, aztán rájöttem, hogy agresszív lettem tőle + az alsó lábszáraim kikészültek tőle (vmi elég ronda ügy, kisérgyulladás vagy ilyesmi). 

 26. uh! Mesélj erről, kérlek! Nekem egyre durvább visszereim vannak, pár hete fájnak rendesen. Belgyógyász írt rá kezelést a nyár folyamán. Eddig nem hoztam összefüggésbe a Risperidonnal…

   

  Idézet tőle: Roxy.

  Tavaly nyáron kaptam napi 6 ml-t, mert pszichotikus voltam. Jó volt. Sokat segített.

  Idén nyáron szedtem 3 hétig napi 2 mg-ot, a végére megutáltam. Pont leírtam itt a búrán valahol, hogy egész jó, aztán rájöttem, hogy agresszív lettem tőle + az alsó lábszáraim kikészültek tőle (vmi elég ronda ügy, kisérgyulladás vagy ilyesmi). 

 27. Szóval az volt, hogy az alsó lábszáramon, mindkét bokámnál irtó ronda „csípéseim” lettek, amikről később kiderült, hogy nem csípések, hanem „kiütések”, ezekről meg később kiderült, hogy nem kiütések, hanem valószínűleg kisérgyulladás (?!) miatti sebek. 

  Na most nem jutottam el semmilyen dokihoz (háziorvos, bőrgyógyász, érgyógyász). Közben el is hagytam a risperdal-t. 

  Most invegát szedek, ami a risperdal származéka. Meglátjuk, mi lesz.

  Erre vigyázz:

  „Azonnal forduljon orvoshoz, ha a következő ritka mellékhatások bármelyikét tapasztalja (1000 közül 1 beteget érinthet):
  – a vénákban, különösen a lábakban vérrögök kialakulását tapasztalja (a tünetek közé tartozik a láb duzzanata, fájdalma és vörössége). A vérrögök a véredényeken keresztül a tüdőbe juthatnak mellkasi fájdalmat és nehézlégzést okozva. Ha ezen tünetek közül bármelyiket észleli, azonnal kérjen orvosi segítséget.”

  https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/risperdal_1_mg_ml_belsoleges_oldat/52447

 28. Ne aggódj, biztos nem lesz semmi baj! De egyébként ha nézetsz Leiden mutációt, az megmutatja, hogy hajlamos vagy-e trombózisra. Én most akarok elmenni ilyen vizsgálatra. 

  Figyelmeztetések és óvintézkedések
  A Risperdal alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

  – Önnél vagy családjában bárkinél korábban előfordult vérrögök kialakulása, mivel az antipszichotikumok alkalmazása már társult vérrögök képződésével.”

  https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/risperdal_1_mg_ml_belsoleges_oldat/52447

  Ez az invega betegtájékoztatójában így van:

  „- ha Önnél vagy családjában bárkinél korábban előfordult vérrögök kialakulása, mivel az antipszichotikumok alkalmazását összefüggésbe hozták a vérrögképződéssel.”

  https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/invega_6_mg_retard_tabletta/51085

   

 29. Á, a Tiapridalon is rajta van mint AP-n, apámnak tromboflebitise volt, anyámnak infarktusa. Régebben szedtem 10 évig, most vagy 4-5 éve, és nincs visszerem se. Igaz, anno apámnak ezért nem mertük adni, pedig jobb lett volna…

 30. Most olvason ezt a vérrög témát, hát családban előfordult már, igaz hetven felett. Én kb öt/6 éve szedek Perdoxot, eddig még bírom. Amit még írnak, hogy emlőduzzanat, hát az nekem tini korom óta van férjfi létemre, szóval azt nem foghatom a perdoxra. A szemhéjduzzanat viszont attól van, de az az olanzapinetol is volt. Meg álmosság van. Én 3 mg ot szedek, és teljesen megszűnt a pszichózis, bár azóta sem tudom eldönteni, hogy mi volt igaz, és mi nem.

 31. ezt a szert be kéne tiltani. ránézésre kaptam 2014-től, mert Tündérhegyen mindeki ezt kapott, mármint aki AP-t kapott.

  -spontán bevizelés

  -vizelési zavarok

  -székrekedés

  -impotencia

  -leépülés

  ezek ellen semmi diéta, étrend, mozgás, gyógynövény nem volt jó, olyan erős szer.

  Átálltam ambulánsan most ebben a Covid anarchiában a Reagilára. Jobb sokkal. ugyanúgy 300 HUF, s jónapot.

 32. nincs semmi bajom. Ez a legkorszerűbb cucc.

  kissé aktivál, nem vagyok olyan tompa, merev, érzéketlen, mint a Risperdaltól.

  Tündérhegyen amikor elmentünk sétálni, 2-3 Risperdal szedőnek Parkinsonos tünetei voltak, kissé darabosan mozogtak.

Vélemény, hozzászólás?