Kvetiapin (más márkanéven Ketilept, Kventiax, Seroquel)

Ketilept

Milyen típusú gyógyszer a Ketilept filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Ketilept hatóanyaga a quetiapin nevű vegyület. A Ketilept a gyógyszerek azon csoportjába tartozik, amelyet antipszichotikumoknak neveznek. Ezek a gyógyszerek enyhítik bizonyos mentális megbetegedések tüneteit, mint: hallucinációkat (pl. meg nem magyarázható hanghallások), különös és félelmetes gondolatokat, magatartásváltozásokat, egyedüllét-érzést, zavartságot. Ezek a tünetek pszichotikus epizódra vagy skizofréniára utalhatnak.

A Ketilept a bipoláris betegség mániás szakaszának kezelésére is alkalmazható –ilyenkor a beteg túlzottan felfokozott, izgatott állapotban érzi magát. Az ilyen betegek úgy érezhetik, hogy a megszokottnál kevesebb alvásra van szükségük, nagyon beszédesek és szokatlanul ingerlékenyek.

A quetiapin gyakori mellékhatása lehet a fejfájás, szájszárazság, hízás, székrekedés, álmosság, szédülés. Egyesek kifejezetten álmatlanságra szedik.

Más atipikus antipszichotikumokhoz hasonlóan, a gyógyszer ún. tardive dyskinesiát — akaratlan és koordinálatlan mozdulatokat — okozhat, főként nagyobb adagban, folyamatos szedés esetén. Ezért a gyógyszeradagot a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani, és ellenőrizni kell a mellékhatás potenciális kialakulását annak tudatában, hogy a mellékhatást a gyógyszer hatása elnyomhatja, és csak hosszabb távon jelentkezik, azonban ilyenkor visszafordíthatatlan (gyógyíthatatlan) lehet.

18 évesnél fiatalabb pácienseknél a Ketilept növeli az öngyilkosság veszélyét. Bipoláris betegségben szenvedőknél fokozhatja a mánia, illetve a hypománia előfordulásának valószínűségét.

Dementiában szenvedő idős betegek esetében nem alkalmazható, mivel halált okozhat.

Cukorbetegek csak folyamatos orvosi ellenőrzés mellett szedhetik.

A gyógyszer pontos hatásmechanizmusa nem ismert.

http://www.rxlist.com/seroquel-drug.htm

275 gondolat erről: “Kvetiapin (más márkanéven Ketilept, Kventiax, Seroquel)”

 1. nekem is felírták, kb. egy hete szedem, 150 mg-ot esténként. (igazábol  3x ennyit kéne, reggel-délben is). első éjszaka csodásan aludtam tőle, de most már nem működik. az biztos, hogy lenyugtat, de alvás szempontjából önmagában semmit sem ér. félek a hízástól, figyelem a súlyomat. vannak fura dolgok, amiket okoz, pl. a legkisebb váratlan hangra szinte elájulok, nem normálisan reagálok. remélem, ez a mellékhatás elmúlik idővel…

 2. az összes antipszicho hízlal, még a seroquel a legkevésbé. quetiapin = ketilept, seroquel, nantarid, kventiax…..

  szerintem is hízlal a ketilept, én most kventiaxot szedek, ez meg pláne, de szedtem seroquel-t, és az meg tutira nem hízlal. anorex voltam, 38 kg kb.

  én most 600-at szedek egy nap (meg még van kiegészítésnek más antipszicho), szal sokat.

  nem lehetne megpróbálni a seroquel formáját? kérdezd meg a dokit!

  van xr 400-as is, az támogatott, meg asszem a 200-as is, de mondom ezek hosszított hatásúba, sima seroquel már nincsen, azaz van, csak nem támogatott.

 3. Idézet tőle: Boni

  az összes antipszicho hízlal, még a seroquel a legkevésbé. quetiapin = ketilept, seroquel, nantarid, kventiax…..

  szerintem is hízlal a ketilept

  a cél az Ypsila/Zeldox, állítólag az hasonló  hatással nem hízlal. ketilepttel már 3 kilót híztam, pár hét alatt, ezt így nem lehet tovább folytatni.

 4. Idézet tőle: Vpollard
  Idézet tőle: Boni

  az összes antipszicho hízlal, még a seroquel a legkevésbé. quetiapin = ketilept, seroquel, nantarid, kventiax…..

  szerintem is hízlal a ketilept

  a cél az Ypsila/Zeldox, állítólag az hasonló  hatással nem hízlal. ketilepttel már 3 kilót híztam, pár hét alatt, ezt így nem lehet tovább folytatni.

  Egyetértek Bonival ezeket én is végigpróbáltam+ előtte Tiapridalt szedtem. Az alig hízlalt. Csak azt nem szeretik felírni, mert elavultnak tartják. de én az újak kipróbálása után visszakönyörögtem, mert nekem az volt a legjobb= annak volt a legkevesebb mellékhatása beleértve a hízást is (nem volt állandó „zabálhatnékom” tőle csak hogy a témánál maradjak.)

 5. nekem a ketilepttől sincs állandó zabálhatnékom, mégis hízok tőle.

  szedtem régebben Tiapridalt–az tényleg nem hízlalt, de nekem nem is hatott semmit. kezdem magam egész normálisan érezni a ketilepttel, de ilyen hízás mellett le kell tennem. nem tudom, mit tegyek, hogy ne hízzak százkilósra. 

 6. Egyszer megkérdeztem a dokinőt és azt mondta ezek a szerek „nemcsak” az étvágyat növelhetik, hanem jobban is hasznosul a bevitt szénhidrát,tehát ha ugyanannyit eszel akkor is hízol tőle. Hát én 3 dolgot tudnék: vagy csökkented a bevitt kalóriát és/vagy sportolsz vmit vagy próbáld ki az Ypsilát ahogy írtad.

 7. Idézet tőle: resdi

  Egyszer megkérdeztem a dokinőt és azt mondta ezek a szerek „nemcsak” az étvágyat növelhetik, hanem jobban is hasznosul a bevitt szénhidrát,tehát ha ugyanannyit eszel akkor is hízol tőle. Hát én 3 dolgot tudnék: vagy csökkented a bevitt kalóriát és/vagy sportolsz vmit vagy próbáld ki az Ypsilát ahogy írtad.

  igen, én is azt gondolom, h ezek a megoldások. ypsilát csak egy hónap múlva tud felírni a dokim, így marad, h próbáljak keveset enni. bár ez nehéz, mikor az evés az egyetlen örömforrás (szinte)

 8. nem leszel 100 kiló, mert megáll a hízás. nem tudom, úgy 10 vagy 15 plussz kilónál. minden gyóygszernél, meg mindenkinél más. én 68 kiló vagyok, nálam ez 30-al több mint kéne, na jó, mondjuk 20-al. de ennél többre nem hízom, remélem!!!!

  és 2007-óta szedem a quetiapine-t.

 9. Idézet tőle: Vpollard
  Idézet tőle: resdi

  Egyszer megkérdeztem a dokinőt és azt mondta ezek a szerek „nemcsak” az étvágyat növelhetik, hanem jobban is hasznosul a bevitt szénhidrát,tehát ha ugyanannyit eszel akkor is hízol tőle. Hát én 3 dolgot tudnék: vagy csökkented a bevitt kalóriát és/vagy sportolsz vmit vagy próbáld ki az Ypsilát ahogy írtad.

  igen, én is azt gondolom, h ezek a megoldások. ypsilát csak egy hónap múlva tud felírni a dokim, így marad, h próbáljak keveset enni. bár ez nehéz, mikor az evés az egyetlen örömforrás (szinte)

  Hát igen nekem is jó kis kompenzáció az evés:(, úgyhogy megértem. Akkor ha „csak” sportolnál/mozognál többet? Mondjuk a futáshoz nem kell semmi extra vagy akár az ugrálókötelezés is jó (feltéve ha nem emeleten laksz)?

 10. Idézet tőle: Vpollard

  Tengi, többet is eszel, mint korábban? vagy ugyanannyit, és úgy szaladt fel a 15 kg? félek a hízástól, így is túlsúlyos vagyok.

  ja és a gyógyszer maga használ vmit?

  Szia Vpollard! 

  Bocsi, hogy most irok. Igen többet eszem, megnött az étvágyam nagyon. Ilyen falásrohamaim vannak. 🙁 Én régen vagyis fél éve nem voltam  kövér, most sem de inkább túllsúlyos vagyok.

  A gyógszer jó, érzem, hogy nyugodtabb vagyok. Kevesebb dühkitörésem van.:) Borderline és szorongásra szedem. De nagyon gondolkozom, hogy abbahagyom.

  Te mire szeded? Èrzed hogy használ?

 11. most voltam dokinál, azt mondta, hogy elképzelhető, és adott seroquel-t, ezt már szedtem régen, és emlékeim szerint nem hízlal, majd meglátjuk

  csak az az egy baj, hogy ez retard, vagyis nem álmosít. nem tudom mi lesz a sima 400-as nélkül éjszaka, ha így is alig alszom ???

  majd beszámolok róla, ha tudom!

  quetiapin-ban van sima is, de azt nem akarta a doki…….

 12. Megelepődbve olvastam végig a hozzászólásokat. Én olyan szarul még nem voltam,mint a ketilepttől. Igaz, altat (inkább zsibbaszt), de a másnap el van vele cseszve, pont úgy érzem magam, ahogy nagyon nem szeretném. A nagytudású doktor néni azzal írta fel, hogy majd energetizál, megmozgat stb. Hát, ehhez képest úgy ülök az udvaron, hogy abban sem vagyok biztos, hogy én vagyok és ez az én otthonom, és hogy órák óta azon töprengek, hogy vizet kéne inni, de nem tudok a csapig eljutni. Bénultság. Éjjel félálomban olyanokat rugdalok tőle, hogy csaknem kiugrik a térdem. Rémálmok, megalázó álmok. Befejeztem, és csak abban reménykedek, hogy ennek nem lesz olyan visszacsapása hetek múlva, mint a többi antpszichónak, amit az antidepik mellé írogatnak fel ész nélkül.

 13. Befejeztem, és csak abban reménykedek, hogy ennek nem lesz olyan visszacsapása hetek múlva, mint a többi antpszichónak, 

  MIlyen visszacsapásra gondolsz?

  Nálam-ha két napig nem veszem be-erős fejfájás, hányinger, izzadás jelentkezik. Ezeket nem lehet hirtelen abbahagyni, csak akkor, ha vmi komoly „élhetetlen” mellékhatás jelentkezik, ami sürgős abbahagyást igényel.

  Bár talán az, ha kevés ideje szeded, kivétel, mert nem idomult hozzá a szervezeted. 

  A quetiapin azért speciális, mert úgy tudom, bizonyos mg alatt inkább antidepresszáns hatása van, az antipszichotikus hatás efelett kezdődik, persze ezt ilyen pontosan nehéz megállapítani.

  A Seroquel XR(ez a nyújtott felszívódású változat) betegtájékoztatója szerint ezt major depressziós zavarban is hazsnálják.

   

  Hány mg-ot szedtél??

   

   


 14. 150 mg-os felével, tehát 75 mg-mal kellett kezdeni, a cél az volt, hogy ezt pár nap alatt legyen 2 szem, azaz 300 mg. Amiét felírták: „energetizál, megmozgat”. Ehelyett leütött és elkeseredett, bénult állapotba lökött.

  Ezt valaki érti? 

     A Ketilept a bipoláris betegség mániás szakaszának kezelésére is alkalmazható… 

  Bipoláris betegségben szenvedőknél fokozhatja a mánia, illetve a hypománia előfordulásának valószínűségét.   „

  ???

 15. Zsolt, még nem láttam olyan élő embert, akit felpörgetett volna.
  (A Lamolep esetleg fokozhatja a mániát pl., a Ketilept tuti nem.)

  Direkt azért adják bipoláris zavarban, mert szedál és leviszi a mániát.

  De inkább letargiát, fáradtságot okoz, mint az ellentetjét.

  Szóval gyanús, hogy nem hat depresszióra, sőt…

 16. Zoli, ezért végképp érhetetlen nekem a dolog. Sosem voltam fönn, nincsenek mániás szakaszaim, mindig lent vagyok, ha esetleg középen, akkor az nekem már a mennyország. Ezért nem fér a fejembe, hogy miért írták ezt föl nekem. Nekem ez a bogyó balta! És már másodszor ötlik a doki néni fejébe ez a szer. (Első alkalommal, sima allargiás reakciókat váltott ki, bedagadt torok, kicsattant száj, lázas érzés a szemben. akkor azt mondta, hogy pár napig szüneteltessük, és ha kiürült a szervezetemből, kezdjem újra. De szerencsére később megfeledkezett róla.)

  Írtatok itt róla jókat is, de konkrétan ki, miben látta a jó hatását?

 17. Szerintem aki szorongós-agitált depressziós, annak nincs szüksége „felpörgetésre”.

   

  Nálam a Ketilept másfél hét alatt levitte a brutális reggeli szorongást.  A hangulatra való hatását nem tudnám pontosan megítélni – az több hónap alatt javult.

 18. Szerintem az itteni gyógyszerbemutatóban ez a mondat konkrétan rossz:

  Bipoláris betegségben szenvedőknél fokozhatja a mánia, illetve a hypománia előfordulásának valószínűségét.   „

   

  Nem tudom, kinek kéne jelezni ezt…de a hivatalos betegtájékoztatóban rákerestem, és ez nincs benne. 

 19. Én szedtem a ketileptet kb 2 hétig. Nekem speciel nem volt jó. Olyan mániás, eufórikus szakaszokat éltem át, hogy ki voltam fordulva önmagamból. Nem beszélve az éjszakai lidérces rémálmokról, amik már-már hallucinációkba mentek át. Nos, véleményezni nem akarom, lehet valakinek jó, valakinek nem (én az utóbbit erősítem).

 20. Abban semmi meglepő nincsen, ha az emberekre eltérő módon hatnak a szerek. De mindennek van határa, és azért a józan ész azt diktálja, ha valami nagyon nincs rendben, azt nem kell erőlteni, mert sok jó nem sülhet ki belőle. Én már beszívtam párszor, igyekszem óvatosnak lenni.

  (A kisérletezgetést meg nem nagyon engedhetem meg magamnak, mert ha valami nagyon kiüt, itt fogok éhen, szomjan dögleni, télidőben megfagyni egyedül, tehetetlenül. persze vannak emberek körülöttem, de egy sem olyan közülük, aki föl tudná fogni, hogy mi van velem. )

 21. Az a vicc, hogy 200 mg felett szedáció szempontjából tökmindegy, hogy mennyit szedsz.
  Saját tapasztalat is.
  Szedtem 400 mg-ot is. (más gyógyszerekkel kombóban) 600 mg-ot legtovább. Meg rövid ideig 800-at.
  Nulla különbség szedáció szempontjából. (és tényleg inkább egyén- mint adagfüggő)

  És mások által is tapasztalt dolog. (akiket én ismerek… ami persze nem óriási merítés)

  Hogy bizonyos dózis felett ugyanolyan mértékben szedál. 

  Nagy általánosságban. (Kivételek persze vannak.)

  Mondjuk, nekem majdnem egész napos szedációt okozott. Kb. estefelé múlt el, de akkor meg már feküdhettem le.

  —————

  A személyes?

  5 évig írták fel, 1 év megszakítással, DE utáltam…

  Most ELVILEG erősebbet kapok (amit pont azért nem akartak adni, mert elvileg erősebb). De sokkal kevesebb mellékhatása van személy szerint rám.

 22. Nálam a plafon 300 mg volt. Nem mertem a szedáció miatt többet szedni. DE már a 300 mg szedáló hatásával se voltam elégedett. Sőt, 200 mg-al is gondjaim vannak. 

   

  KOnkrétan nem tudtam bejárni a reggeli óráimra. A hnegyed 10-kor kezdődőre SE. (Avagy ba tudtam volna, ha 8 órakor lefekszem, de híján vagyok az efféle önfegyelemnek, másrészt fiatal vagyok még ehhez…)

   

   

 23. Szoktak lenni rémálmaim, de általában hamar túljutok rajta ébredés után. Ettől viszont olyanok voltak, ami teljesen letaglózott, kikészített.

  Régebben már írtam, nekem szinte pár nap alatt szétcsapta a májamat, ami szörnyű közérzettel jár.

   

  Ennek a bogyónak a dobozát elraktam, és piros filccel rajzoltam rá egy nagy felkiáltójelet, hogy soha többé. Én írtam már a ketiről sok rosszat ebben a topikban, nem akarok vele senkit untatni megint.

  Arra jó volt, hogy megtanítson, hogy egy új gyógyszer kipróbálásánál jó, ha az ember bebiztosítja magát. Étel,ital, telefon a közelben. Esetleg szólni egy bizalmas barátnak, már akinek van ilyen.

 24. Én csak 25mg-ot szedek és csak párszor vettem be, én altatóként kaptam. Engem ez a mennyiség is kiüt, tudok tőle aludni. DE! Nem merem bevenni, mióta olvastam, hogy hízlal. Az orvos kinevetett, azt mondta: ekkorka mennyiségben, 25mg, szinte 100%-ig KIZÁRT, hogy ilyen előforduljon. De én mégis nagyon félek, és nem merem bevenni, viszont aludni sem tudok akkor. Esetleg ilyen mennyiségnél valakinek van-e tapasztalata? Szerintetek igaz, hogy tényleg nem hízlal? Nem csak át akar verni? Mert anorexiával is vagyok nála, és félek, hogy fel akarnak hízlalni. Szerintetek?

 25. Szia, én is csak 25 mg-ot szedek, minden este, de nem hízlal sajnos… nekem pedig az jó lenne.

  A másik, írják, hogy ezek be tudnak kavarni a havi ciklusokba. Volt ilyen tapasztalata másnak is?
  Kábé 3 hete szedem és ott a kismedencémben valami nem stimmel, én szívesen erre fogom, mert nem volt sosem komoly nőgyógyászati bajom és így visszagondolva, mintha máskor is összefüggött volna antipszichotikummal (mondjuk évente egyszer), ha egy kicsit csúszott vagy korábban jött meg a havi vérzés.

  (Bár egy maszek benzó elvonós fórumon is olvastam, hogy más is tapasztalt ilyet azalatt is. Most a nyugtatóról is éppen állok le).

 26. Szia Házikuszmacskusz!smiley

  Nem tudom megfogalmazni az affektív zavart, pedig nekem is az van, nem akarok okoskodni!

  De én a Seroquel-től olyan allergiás reakciót kaptam, hogy a sürgősségin kötöttem ki, tiszta vörös kiütés lett a felső testem, mintha skarlátos lettem volna, belém akartak nyomni egy injekciót, de nem akartam a jót halmozni, így is rakat gyógyszert szedek. Be is lázasodtam, és 10 napig cirka kamillás hintőporoztam magam, az enyhítetette a fájdalmaimat is.

  Ezután dokim mondta később próbáljuk meg a ketileptet, mert annak más a vivőanyaga, mondtam ok, mert engedelmes kislány vagyok, attól megbefulladtam, úgyhogy pályafutásom véget is ért velük.

  Amúgy a legtöbb gyógyszertől jól vagyok, és elvagyok minden gyógyszerrel, és allergiás reakcióim sincsenek általában.

  De e kettőtől még halál rosszul is voltam pszichésen.

  De mindenki máshogy reagál minden gyógyszerre, és mert én allergiás voltam rá, nem feltétlenül lesztnek mások is azok!

  Anyu 8 éve avval alszik, és dolgozik, az igaz, hogy hízott tőle!

  De neki például bevált!

  Nekem meg más vált be!smiley

 27. Nem tudnám megmondani, de ha akarod holnap megkérdezem tőle!

  Azt tudom az elején nagyon éhes volt, és evett is, de aztán megszokta a szervezete, és már nem eszik sokat!

  Hamar lefekszik aludni, nem hat azonnal a gyógyszer, és arra a pár napra amire emegy dolgozni, fel tud kelni korán, és rendesen be tud menni, kocsival!

  Szerintem nem emelte a dózist! Ez magán véleményem, ha beáll egy gyógyszer nem is kell emelni dózist, kivétel a Rivotril, mert ahhoz hozzá lehet szokni!

  Remélem tudok segíteni neked!

 28. házikuszmacskusz

  Sziasztok! kezdek ráébredni, hogy kissé kedélybeteg vagyok, de nem depressziós, hanem inkább túlontúl szeretem az életet és amiatt szorongok, hogy deha nem tudok aludni , mi lesz?! Szóval az alvásommal vannak bajok, de ha tudok aludni minden nap az nagyon de nagyon jó volna, és bármit beszednék csak legyek jól, kipróbáltam a Sertrailint, Paroxát( Paretin) és legtovábba  Citopramot szedtem, de nem is tudom, hogy vajon ér e valamit, valamelyest optimista vagyok, de az alvásom csak nem a legjobb, és én hiszek a gyógyszerekben!!! Tehát kérdésem a Ketilepttel kapcsolatban, hogy valakinek innen okozott e anorgazmiát? mert a párommal jó intim kapcsolatban állunk és ez nekem nagyon fontos, hogy megmaradjon. A citopram 20 assal már alig tudtam „elmenni” bocs, hogy ilyet írok, de ez szinte az elsődleges szempont, mert ugyan szeretnék aludni mindennaposan de nem annak az árán, hogy befuccsol a partnerkapcsolatom. Előre is köszia  válaszokat.

 29. házikuszmacskusz

  Érdekel Ketilept tapasztalat!!! Mivel antipszichotikum, gondolom nemcsak mániára adják, hanem paranoiára. Érdekel, hogy a paranoia az csak skizofréneknél van e mert én épp leállóban vagyok a citogenről és azt veszem észre vannak peranoid gondolataim enyhén… Szóval a Ketilet érdekel, de nagyon, hogy vajon önmagam maradok e és ha jó a problémámra vajon tapasztalható e a szedése következtében a személyiség fejlődés. Ezt adják skizofréneknek is?

 30. Nekem mániára írták fel. A napi 25 mg-tól nem tudtam dolgozni, álmos voltam, szorongtam is kissé. Bár ez utóbbi mástól is lehetett, mert akkor még szedtem Abilifyt (15 mg), Cipralex-et (10 mg), Xanaxot (0,5 mg) és Depakine Chronot (900 mg) is naponta.
  Jelenleg napi 1200 mg Depakine Chronot szedek rendszeresen, de érzem, hogy ha sokáig elmarad a Quetiapine, akkor túlságosan felpörgök. Egyelőre úgy szoktam, hogy hétvégén összesen kb. másfél szemet szedek be, ami így kb. 35-40 mg.
  Így hétvégére kiüt, de a hétköznapok tök jók.
  Örülnék neki, ha lenne 5 mg-os változatban, akkor azt megpróbálnám naponta.

 31. házikuszmacskusz

  köszi!!! Azt hogy érted, hogy nincs személyiség fejlődés, hiszen azt írtad önmagad maradsz…nem csak arról van szó, hogy jobban vagy és kevesebbet foglalkozol önmagad figyelésével és a pszichével, mert egyszerüen teszed a dolgod ahogy kell?

 32. házikuszmacskusz

  Sziasztok!

  Továbbra is faggatlak benneteket: érdeklődöm, hogy élet Ketilept( seroquell ) előtt és után, mi a különbség, mi változott bennetek? Jobb lett vagy rosszabb? ha jobb, miben?

  És a mellékhatással meg tudtatok-e tanulni együttélni?

 33. házikuszmacskusz

  Mégegy kérdés: A leponexhez képest ez lájtosabb?

  Mert azt hallottam, a leponexel nagyon lehet aludni( próbáltam is ) ,,,, és alatató helyett is alkalmanként jó tud lenni.

  Érdekel, aki ismeri a  leponexet ehhez képest milyen Ketilept?

 34. Helyzetjelentés ketilept prolong ügyben:Két este hatott az 50 mg,el tudtam aludni pár órára a bevétel után.Harmadik este már semmi,el sem álmosodtam.Marad a kwentiax 25,a rémálmokkal s zabálásrohamokkal.Viszont másnap nem érzem a bódító hatást,hamar kiürül.

 35. Idézet tőle: parrot

  Helyzetjelentés ketilept prolong ügyben:Két este hatott az 50 mg,el tudtam aludni pár órára a bevétel után.Harmadik este már semmi,el sem álmosodtam.Marad a kwentiax 25,a rémálmokkal s zabálásrohamokkal.Viszont másnap nem érzem a bódító hatást,hamar kiürül.

  a prolong valamiért nekem szinte egyáltalán nem használ, mondjuk hozzáteszem, hogy a „sima” sem mindig hat különösebben, de mióta „tesztelem” a prolongot, ha jól emlékszem még egyszer sem tudtam vele időben elaludni.

 36. Na, gondolta a navalya, hogy ide is fogok írni egyszer… Szóval az történt, hogy első két nap 25 mg, köv. két nap 50 mg, majd rákövetkező két nap 75 mg keti, erre a hetedik nap ESTE (még a gyógyszer bevétele előtt) valami iszonyú rossz közérzet, valószínű leesett a vérnyomásom, a pulzusom meg felment (fú, de baromi rossz volt). Most mivanilyenkor? Legszívesebben abbahagynám, kell a fenének. Vagy ha csak a hetedik nap jött elő ez a mellékhatás, akkor elképzelhető, hogy elmúlik?

 37. Szia Mandula,

  Szerintem ha a bevétel előtt jött a rosszullét, akkor ez nem mellékhatás, valami gyógyszertől független dolog. Viszont azt látom, hogy hajnalban ide írogatsz a fórumra, akkor neked nem hat a Keti. Én 100 mg-tól (de szedtem 75-t is) úgy alszom mint a bunda reggel 6-7-ig. Ha felébresztenének hajnal 4-kor, visszaájulnék. Így felesleges szedni.

 38. Köszi, csajok. Hát a hajnali 4-kor írogatás úgy van, hogy este 8-kor lefekszem. Egyébként keti ide-keti oda, hullámzó az alvásom, hol 6 óra, hol 8. Ma éjjel 2 körül (tegnap este csak 50 mg-ot vettem be és 10-kor feküdtem le) kábé 4 óra alvás után felébresztettek a kutyák és aztán nem tudtam visszaaludni. Akkor ez felejtős? (Nem a kutyák, a keti.)

  (Nem igazodom el magamon. Amikor 17 évesen altattak, állítólag nagyon nehezen ébredtem fel. A xanaxból lóadag hat csak. A remeronból 30 / 15 mg túl sok. A ketitől nem tudok aludni… Értelmezhetetlen.)

 39. Nem pörögsz egész nap?A sima kwentiax fejbevág,elaltat,de ha az agyad jár,simán felébredsz pár óra után.Talán a prolong lassú,elnyújtott hatása lecsendesítene,s akkor hatásosabb a sima esténként.Bár ellene vagyok az antipszichotikum adásának,néha viszont nincs más választás.Tul.képpen miért írták fel?Alvászavar?

 40. Eleinte nekem is fenntartásaim voltak a Ketilepttel, iszonyú mélyen altatott, másnap kába voltam, napközben többször be kellett csuknom a szemem egy negyed órás relax erejéig. Ez 100 mg-tól volt. (2x50mg Ketilept Prolong).

  Aztán itt mondta valaki, hogy csak egy hetet birjak ki, utána beáll a dolog, és nem leszek napközben álmos. És igy is lett!

  Szerintem 100 mg optimális adag, nem vagyok nagy „barátja” az antpszicotikumoknak egyáltalán.

   

 41. Idézet tőle: parrot

  Nem pörögsz egész nap?A sima kwentiax fejbevág,elaltat,de ha az agyad jár,simán felébredsz pár óra után.Talán a prolong lassú,elnyújtott hatása lecsendesítene,s akkor hatásosabb a sima esténként.Bár ellene vagyok az antipszichotikum adásának,néha viszont nincs más választás.Tul.képpen miért írták fel?Alvászavar?

  Nyáron tulképpen azért adta, hogy ha a remeron nem altatna eléggé, akkor legyen „mihez nyúlnom”, most másodszorra azért adta, mert kerek-perec megtagadtam, hogy a remeront visszaemeljem 30 mg-ra. Kiegyeztünk a 15 mg-ban, gondolom azt gondolta, annyi nem lesz elég a 7-8 óra alváshoz. Hehe, nem tudja, hogy csak 7,5 mg-ot szedek, mert annál több nem megy.

  Próbálkozom még a keti-vel kicsit, maradok az 50 mg-nál és meglátjuk.

 42. Idézet tőle: parrot

  Nem pörögsz egész nap?A sima kwentiax fejbevág,elaltat,de ha az agyad jár,simán felébredsz pár óra után.Talán a prolong lassú,elnyújtott hatása lecsendesítene,s akkor hatásosabb a sima esténként.Bár ellene vagyok az antipszichotikum adásának,néha viszont nincs más választás.Tul.képpen miért írták fel?Alvászavar?

  A doki már nyáron felírta, akkor rám bízta, hogy 50 és 200 mg között mennyit szedek (furi). Mivel a remeron-tól aludtam, mint a bunda, ezért a keti-t nem szedtem be. A remeron 5 hét szedés után túlnyomott valamit és muszáj volt lecsökkentenem. Ezzel az alvósdi (és evősdi) is elmúltak.

  Most megint felírta, megint 50 és 200 mg között, rám bízta, satöbbi.

  Igen, alvás javítására van.

  Egyébként terápiás dózis 150 mg-nál kezdődik és 400 mg alatt NEM AP. (Doki mondta.)

 43. Mandula,

  Próbálkozz még vele szerintem is. Esetleg emeld 75 mg-ra, De ha nem jön be, akkor meg kellene a prolongot próbálni, hogy ne csak hirtelen elaltasson, hanem hosszan alvásban is tartson.

  Mondjuk ha este 8 fele elalszol, akkor hajnal négyig az pont 8 óra, akkor kifejtette a hatását.

  Az 50-200 mg-ig azért elég nagy szabadság, egy betegre bízni. Mondjuk az antipszichotikus hatás az én orvosom szerint is csak 200 mg-tól felfelé van.

   

 44. Idézet tőle: Avana

  A remeront a szorongás miatt csökkentetted  vagy a túlaltató hatása miatt?

  Már többször leírtam, hogy engem egy kicsit sem nyomott le még a 30 mg sem. Simán kipattantam az ágyból 8-9 óra alvás után.

  5 hét után a szorongás felerősödése miatt voltam kénytelen csökkenteni. És valószínűleg nálam nem igaz, hogy az altató hatása kisebb dózis mellett jobb. Nekem kisebb dózis mellett kisebb az altató hatása.

 45. Idézet tőle: georg77

  Azért én erre a Ketilept – Remeron kombinációra nem esküdnék…

  http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

  pont ez a kettő 🙂

  Mellesleg nem tudjuk, hogy melyikből hány mg-ot szedett és a remeron esetén az sem derül ki, hogy mióta szedte. Nem tudjuk, hogy orvosi előírás szerint szedte-e. Sokat keresgéltél, amíg ezt megtaláltad? Ügyes voltál, csillagos egyes.

 46. Idézet tőle: CatEye

  Mandula,

  Próbálkozz még vele szerintem is. Esetleg emeld 75 mg-ra, De ha nem jön be, akkor meg kellene a prolongot próbálni, hogy ne csak hirtelen elaltasson, hanem hosszan alvásban is tartson.

  Mondjuk ha este 8 fele elalszol, akkor hajnal négyig az pont 8 óra, akkor kifejtette a hatását.

  Az 50-200 mg-ig azért elég nagy szabadság, egy betegre bízni. Mondjuk az antipszichotikus hatás az én orvosom szerint is csak 200 mg-tól felfelé van.

  Cat, köszönöm. Egyelőre szerintem maradok az 50 mg-nál, aztán meglátjuk.

 47. És valószínűleg nálam nem igaz, hogy az altató hatása kisebb dózis mellett jobb. Nekem kisebb dózis mellett kisebb az altató hatása.

   

  Ez nálam se igaz. POnt ugyanannyira, ha nem jobban fejbe vág a több. Sztem nincs is ilyen „szabály”.

   

 48. Idézet tőle: Avana

  Kár, hogy engem ezek bucira altattak(főlega  Ketilept)-12+ óra alvás. :S

  Hát ez az, én csak lesek, a remeronról is azt olvastam, hogy nagyon altat, a keti-ről is, nekem meg sem kottyannak. De amikor műtöttek, akkor meg állítólag azért kerültem soká vissza a műtőből, mert nehezen ébredtem (17 éves koromban). Hát akkor ezhogyvanez?? Nyilván a műtéti altatásnál más szert használnak, de akkor sem értem.

 49. Idézet tőle: mandula
  Idézet tőle: georg77

  Azért én erre a Ketilept – Remeron kombinációra nem esküdnék…

  http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

  pont ez a kettő 🙂

  Mellesleg nem tudjuk, hogy melyikből hány mg-ot szedett és a remeron esetén az sem derül ki, hogy mióta szedte. Nem tudjuk, hogy orvosi előírás szerint szedte-e. Sokat keresgéltél, amíg ezt megtaláltad? Ügyes voltál, csillagos egyes.

  Nem kerestem sokáig, én ez már akkor is olvastam. Látom valamiért nagyon az önérzetedbe gázoltam ezzel a hivatkozással. Már háromszor is posztoltál azóta 😀

  De nyugi én nem vagyok gyógyszer ellenes. És csak poénból irtam azt…

  De ha te ilyen fasza gyerek vagy, hogy neked „a remeron meg a keti meg sem kottyanak”-mint irtad, elárulom, hogy a 30 mg remeron kurvára nem sok, 45 a normál terápiás dózis, nekem anno 60 mg-ot irtak fel alvászavarra. Amúgy nem rossz gyógyszer, még van is belőle 2 dobozzal Yarocen néven, szivesen odaadom ha akarsz pár hónap alatt egy 35 kilót felszedni. 😀

  Ja és a 50 mg ketilept is kicsi úgyhogy nem értem a rinyálás okát nagyokos…

 50. Idézet tőle: georg77
  Idézet tőle: mandula
  Idézet tőle: georg77

  Azért én erre a Ketilept – Remeron kombinációra nem esküdnék…

  http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

  pont ez a kettő 🙂

  Mellesleg nem tudjuk, hogy melyikből hány mg-ot szedett és a remeron esetén az sem derül ki, hogy mióta szedte. Nem tudjuk, hogy orvosi előírás szerint szedte-e. Sokat keresgéltél, amíg ezt megtaláltad? Ügyes voltál, csillagos egyes.

  Nem kerestem sokáig, én ez már akkor is olvastam. Látom valamiért nagyon az önérzetedbe gázoltam ezzel a hivatkozással. Már háromszor is posztoltál azóta 😀

  De nyugi én nem vagyok gyógyszer ellenes. És csak poénból irtam azt…

  De ha te ilyen fasza gyerek vagy, hogy neked „a remeron meg a keti meg sem kottyanak”-mint irtad, elárulom, hogy a 30 mg remeron kurvára nem sok, 45 a normál terápiás dózis, nekem anno 60 mg-ot irtak fel alvászavarra. Amúgy nem rossz gyógyszer, még van is belőle 2 dobozzal Yarocen néven, szivesen odaadom ha akarsz pár hónap alatt egy 35 kilót felszedni. 😀

  Ja és a 50 mg ketilept is kicsi úgyhogy nem értem a rinyálás okát nagyokos…

  Vagy írj vagy igyál. A kettő együtt nem szerencsés.

 51. Idézet tőle: mandula
  Idézet tőle: georg77
  Idézet tőle: mandula
  Idézet tőle: georg77

  Azért én erre a Ketilept – Remeron kombinációra nem esküdnék…

  http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

  pont ez a kettő 🙂

  Mellesleg nem tudjuk, hogy melyikből hány mg-ot szedett és a remeron esetén az sem derül ki, hogy mióta szedte. Nem tudjuk, hogy orvosi előírás szerint szedte-e. Sokat keresgéltél, amíg ezt megtaláltad? Ügyes voltál, csillagos egyes.

  Nem kerestem sokáig, én ez már akkor is olvastam. Látom valamiért nagyon az önérzetedbe gázoltam ezzel a hivatkozással. Már háromszor is posztoltál azóta 😀

  De nyugi én nem vagyok gyógyszer ellenes. És csak poénból irtam azt…

  De ha te ilyen fasza gyerek vagy, hogy neked „a remeron meg a keti meg sem kottyanak”-mint irtad, elárulom, hogy a 30 mg remeron kurvára nem sok, 45 a normál terápiás dózis, nekem anno 60 mg-ot irtak fel alvászavarra. Amúgy nem rossz gyógyszer, még van is belőle 2 dobozzal Yarocen néven, szivesen odaadom ha akarsz pár hónap alatt egy 35 kilót felszedni. 😀

  Ja és a 50 mg ketilept is kicsi úgyhogy nem értem a rinyálás okát nagyokos…

  Vagy írj vagy igyál. A kettő együtt nem szerencsés.

  Hát ez most pont NAGYON nem talált. 33 napja nem ittam! 😀

  de látom figyelsz… 😉 megfigyelsz?  😀

 52. Idézet tőle: georg77
  Idézet tőle: mandula
  Idézet tőle: georg77
  Idézet tőle: mandula
  Idézet tőle: georg77

  Azért én erre a Ketilept – Remeron kombinációra nem esküdnék…

  http://www.globalresearch.ca/robin-williams-was-on-drugs-at-the-time-of-his-death-antidepressant-drugs/5413827

  pont ez a kettő 🙂

  Mellesleg nem tudjuk, hogy melyikből hány mg-ot szedett és a remeron esetén az sem derül ki, hogy mióta szedte. Nem tudjuk, hogy orvosi előírás szerint szedte-e. Sokat keresgéltél, amíg ezt megtaláltad? Ügyes voltál, csillagos egyes.

  Nem kerestem sokáig, én ez már akkor is olvastam. Látom valamiért nagyon az önérzetedbe gázoltam ezzel a hivatkozással. Már háromszor is posztoltál azóta 😀

  De nyugi én nem vagyok gyógyszer ellenes. És csak poénból irtam azt…

  De ha te ilyen fasza gyerek vagy, hogy neked „a remeron meg a keti meg sem kottyanak”-mint irtad, elárulom, hogy a 30 mg remeron kurvára nem sok, 45 a normál terápiás dózis, nekem anno 60 mg-ot irtak fel alvászavarra. Amúgy nem rossz gyógyszer, még van is belőle 2 dobozzal Yarocen néven, szivesen odaadom ha akarsz pár hónap alatt egy 35 kilót felszedni. 😀

  Ja és a 50 mg ketilept is kicsi úgyhogy nem értem a rinyálás okát nagyokos…

  Vagy írj vagy igyál. A kettő együtt nem szerencsés.

  Hát ez most pont NAGYON nem talált. 33 napja nem ittam! 😀

  de látom figyelsz… 😉 megfigyelsz?  😀

  Igen, sasszemekkel figyellek. Nagyon vigyázz.

 53. Kész. Ennyi volt. Keti felejtős. Tudtam ugyan aludni tőle, de komoly szorongást okozott. Úh. most vár rám pár kellemes nap (elvonás). F.sza lesz így dolgozni menni. És megint nem fogok tudni eleget aludni.

 54. Idézet tőle: heimweh.

  de ettől még rá lehet feküdni késsel és ketté lehet vágni…

  javítom magamat. a 100-asat ketté lehet vágni késsel, és sikerül ahogy sikerül, de a 25-ös annyira pici, hogy szerintem eleve elég nehéz vele bűvészkedni…

 55. Idézet tőle: heimweh.
  Idézet tőle: heimweh.

  de ettől még rá lehet feküdni késsel és ketté lehet vágni…

  javítom magamat. a 100-asat ketté lehet vágni késsel, és sikerül ahogy sikerül, de a 25-ös annyira pici, hogy szerintem eleve elég nehéz vele bűvészkedni…

  Gyógyszertárban kapható ún. gyógyszerfelező (6-700 Ft), azt erre találták ki, én Arisppa-hoz (nem felezhető) használom.

 56. Idézet tőle: Kleó
  Idézet tőle: heimweh.
  Idézet tőle: heimweh.

  de ettől még rá lehet feküdni késsel és ketté lehet vágni…

  javítom magamat. a 100-asat ketté lehet vágni késsel, és sikerül ahogy sikerül, de a 25-ös annyira pici, hogy szerintem eleve elég nehéz vele bűvészkedni…

  Gyógyszertárban kapható ún. gyógyszerfelező (6-700 Ft), azt erre találták ki, én Arisppa-hoz (nem felezhető) használom.

  Abszolút nem kötekedésből: amit én szedtem, azt nem lehetett volna felezővel felezni, mivel filmbevonatos tabletta volt. Majd megnézem, hogy mi volt a neve.

 57. Idézet tőle: Kleó

  Állítólag azt is lehet vele, legalábbis a kh.-ban az ápolók azt mondták. 

  Te jó ég. Nem lehetne ezt a tabletta felezőt hagymareszelőnek, sajtszeletelőnek és húsdarálónak is használni? 🙂

  Már nem tudom kipróbálni, landolt a kukában a lamoleppel és a cipralex-szel együtt.

 58. Idézet tőle: Kleó

  Simán kidobtad a gyszereket? :O Tervezel másik áterhez menni?

  Igen, bár tudom, hogy veszélyes hulladéknak minősülnek és nem lett volna szabad (bár gondolom a kérdésed nem számonkérés volt 🙂 ).

  Persze, muszáj mennem, hiszen a lítiumot, a remeront és a nagy mennyiségű xanaxot fel kell írnia valakinek…

  Most éppen morfondírozom, hogy kihez menjek.

 59. Idézet tőle: Kleó

  Tényleg nem azért kérdeztem, mert nem szabadna kidobni a szemétbe… 😀

  Ennyi áter „jelölted” van, hogy válogathatsz közülük, vagy épp hogy nincs, azért gondolkodsz rajta?

  Átmegyek a pszichiáter topikba… ha már van. 🙂

 60. sziasztok,

  nekem alvásproblémákra írt fel a doki kventiaxot, kezdő adagnak 50mg-ot, amit később emeltünk 100-ra. sajnos erre is kialakul a tolarencia egyrészt, másészt pedig 2-3 hónap alatt kb 15 kilót híztam, amitől teljesen kivagyok. egy ideje redukáltam a kventiax dózist, így sokszor rettenetesen rosszul alszom, de nagyon reménykedem benne, hogy a kilók elindulnak lefele. közben próbáltam diétázni, tornázni, még koplalni is, és egyszerűen semmitől nem indult el lefelé a súlyom. 55 kg voltam, és legutóbb 70et mértem. mindehhez még alacsony is vagyok… a ruháim nagy része nem jön rám. rettenetesen érzem magam ettől.

  van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? vissza fog menni ez a súly magától idővel?

  most már csak egy darab kventiaxot veszek be lefekvés előtt, de lehet hogy mától azt se.

  előre is köszi, ha valaki megosztja a tapaszalatait.

 61. Hát ez szupi. Valószínűleg a ritka mellékhatások egyikét sikerült begyűjteni:

  • fast, pounding, or irregular heartbeat

  Gyors, ? (a pounding-ot nem tudom, hogy itt hogyan kellene fordítani), szabálytalan szívverés. 

  VAGY

  Kikészít a melegfront. 

  Mindenesetre a pulzusom már másodszor ment fel éjjel (pár nap kihagyással), ilyen még soha nem volt. 

 62. Sziasztok kedves búra társaim !

  A következő 1hónapja gyógyszer átállításom mert többi elviselhetetlen mellékhatása volt,székrekedés,állandó étel utáni vágy,parkinson kór,és még sorolhatnám. Ezek a gyógyszerek a következők voltak:Ripedon aztán invega gyógyszer abba hagyás miatt beadtak úgyan hatóanyagú készítményt ez volt a xeptlion ez se vált mert hormonális problémák okozott nálam,de ettől függetlenül úgyan hataanyagú depó készítménybe ez volt 

  Trevicta-rra ez hormonális problémák léptek székrekedéssel párosulva. 

  Egy időbe ezeket mellékhatásokat tudtam kezelni,de nem akarom úgy eltölteni az életemet hogy vesződjek. Jelenleg 300 mg ketilept prolong-ot szedek ez jó is lenne csak két napja nagyon nehezen tudok eladludni furcsa érzés érzek két talpamban egy fajta bizsergés szerű érzés olyan mintha nem is tudom mintha nyomná valami,ez mindig este gyógyszer bevétel után úgy körölbelül 2 öra eltleltével jelentkezik.Akinek van tapasztalata kérem írjon sokat segítene.

  Köszönöm

   

 63. Idézet tőle: válaszút0825

  Sziasztok kedves búra társaim !

  A következő 1hónapja gyógyszer átállításom mert többi elviselhetetlen mellékhatása volt,székrekedés,állandó étel utáni vágy,parkinson kór,és még sorolhatnám. Ezek a gyógyszerek a következők voltak:Ripedon aztán invega gyógyszer abba hagyás miatt beadtak úgyan hatóanyagú készítményt ez volt a xeptlion ez se vált mert hormonális problémák okozott nálam,de ettől függetlenül úgyan hataanyagú depó készítménybe ez volt 

  Trevicta-rra ez hormonális problémák léptek székrekedéssel párosulva. 

  Egy időbe ezeket mellékhatásokat tudtam kezelni,de nem akarom úgy eltölteni az életemet hogy vesződjek. Jelenleg 300 mg ketilept prolong-ot szedek ez jó is lenne csak két napja nagyon nehezen tudok eladludni furcsa érzés érzek két talpamban egy fajta bizsergés szerű érzés olyan mintha nem is tudom mintha nyomná valami,ez mindig este gyógyszer bevétel után úgy körölbelül 2 öra eltleltével jelentkezik.Akinek van tapasztalata kérem írjon sokat segítene.

  Köszönöm

  Mióta szeded a ketit? Mennyivel kezdted, hogy emelted? A 300 mg már a „végcél” vagy még emelni kell(ene)? 

 64. Szia

  50 mg-ral kezdtem aztán rá az orvosom felemelte 150mg-ra majd rá 2hétre kontrolkor felemelte 300 mg-ra..Ez egész folyamat kb.másfél hónapja tart azóta szedem ezt a gyógyszer,egyébként semmi baj nincs csak hát nagyon nehezen alszom el pörögnek a gondolataim,de csak este akkor kell bevenem.

   

 65. Idézet tőle: válaszút0825

  Szia

  50 mg-ral kezdtem aztán rá az orvosom felemelte 150mg-ra majd rá 2hétre kontrolkor felemelte 300 mg-ra..Ez egész folyamat kb.másfél hónapja tart azóta szedem ezt a gyógyszer,egyébként semmi baj nincs csak hát nagyon nehezen alszom el pörögnek a gondolataim,de csak este akkor kell bevenem.

  Értem, köszönöm. Érdekes, hiszen pont az altató hatása igen nagy. Engem kábé 10 perc (esetleg 20) után „kilő”. Egyszer csak alszom. 25 mg-tól.

 66. Idézet tőle: válaszút0825

  Sziasztok kedves búra társaim !

  A következő 1hónapja gyógyszer átállításom mert többi elviselhetetlen mellékhatása volt,székrekedés,állandó étel utáni vágy,parkinson kór,és még sorolhatnám. Ezek a gyógyszerek a következők voltak:Ripedon aztán invega gyógyszer abba hagyás miatt beadtak úgyan hatóanyagú készítményt ez volt a xeptlion ez se vált mert hormonális problémák okozott nálam,de ettől függetlenül úgyan hataanyagú depó készítménybe ez volt 

  Trevicta-rra ez hormonális problémák léptek székrekedéssel párosulva. 

  Egy időbe ezeket mellékhatásokat tudtam kezelni,de nem akarom úgy eltölteni az életemet hogy vesződjek. Jelenleg 300 mg ketilept prolong-ot szedek ez jó is lenne csak két napja nagyon nehezen tudok eladludni furcsa érzés érzek két talpamban egy fajta bizsergés szerű érzés olyan mintha nem is tudom mintha nyomná valami,ez mindig este gyógyszer bevétel után úgy körölbelül 2 öra eltleltével jelentkezik.Akinek van tapasztalata kérem írjon sokat segítene.

  Köszönöm

   

  Szia nekem 400 mg a napi ketilep adagom a 100 mg tablettáktól a combomban az izmok rángatóztak, most a 25 mg tablettákat veszem be abban az adagban , azért váltottunk mert nem aludtam el a 100 astól de a 25 mgtól  fajtától odabenn aludtam azt tapasztaltam hogy a combizomrángatózásom megszünt az alvás meg úgy van hogy bevétel után 1-3 óramúlva lefekszek és akkor alszok nem vagyok álmos csak lefekszem a haluk nem csökkentek de valahogy jobban vagyok kiegyensúlyozottabb

 67. Ez valszeg az ideges láb szindróma,afféle parkinzonizmus.Ha enyhe,keress rá a neten,lehet valamelyest csillapítani.Ha durva,s nem hagy pihenni,van rá jó gyógyszer.

  Érdekes,mert a ketilept elég sok emberben okoz nyugtalanság érzést,nálam csak az álmokat teszi tönkre.

 68. Sziasztok!

  Nekem nagyon bevált a kventiax. Este 25mg os tabletta és 7-8 óra alvás. Elég komoly bipolár vagyok, napi 2-3 óra alvás volt az átlagom hónapokig. Lamolepet szedek még 100-25-25 adagban naponta,alkalmanként rivotrilt 0.5. de ez ritka, elég jól sikerült bestabilizálni az állapotomat így ,pedig 18 éve már,hogy folyamat kezeltek. A jelenlegi gyógyszereket kb 2 éve szedem és nálam elég jól bevált. Mindenkinél más-más a gyógyszer hatása nyilván. Én is végigpróbáltam rengeteget,reméljük ez tartósan meg tud már maradni nálam…

  Üdv: Bebo

 69. Idézet tőle: Bebo

  Sziasztok!

  Nekem nagyon bevált a kventiax. Este 25mg os tabletta és 7-8 óra alvás. Elég komoly bipolár vagyok, napi 2-3 óra alvás volt az átlagom hónapokig. Lamolepet szedek még 100-25-25 adagban naponta,alkalmanként rivotrilt 0.5. de ez ritka, elég jól sikerült bestabilizálni az állapotomat így ,pedig 18 éve már,hogy folyamat kezeltek. A jelenlegi gyógyszereket kb 2 éve szedem és nálam elég jól bevált. Mindenkinél más-más a gyógyszer hatása nyilván. Én is végigpróbáltam rengeteget,reméljük ez tartósan meg tud már maradni nálam…

  Üdv: Bebo

  Ez nagyon szuper jó hír!!

 70. Megtanácskoztam magammal a dolgot és arra jutottam, hogy mindenképpen ketileptet VAGY ketilept prolong-ot szeretnék szedni, bár drága, satöbbi. 

  Ismét felteszem a kérdést, hátha tudja valaki.

  A ketilept prolong-ot tényleg csak nagyon indokolt esetben írják fel (pszichotikus állapot, skizo diag)?

 71. Idézet tőle: roxána2.0

  Megtanácskoztam magammal a dolgot és arra jutottam, hogy mindenképpen ketileptet VAGY ketilept prolong-ot szeretnék szedni, bár drága, satöbbi. 

  Ismét felteszem a kérdést, hátha tudja valaki.

  A ketilept prolong-ot tényleg csak nagyon indokolt esetben írják fel (pszichotikus állapot, skizo diag)?

  Melyik az eredeti? Nyáron 200 mg-s Seroquel XR-t kaptam. 

  Régen is retardot kaptam, úgy rémlik h akkoriban épp Seroquel néven volt drága.

 72. Idézet tőle: Kiscsillag
  Idézet tőle: roxána2.0

  Megtanácskoztam magammal a dolgot és arra jutottam, hogy mindenképpen ketileptet VAGY ketilept prolong-ot szeretnék szedni, bár drága, satöbbi. 

  Ismét felteszem a kérdést, hátha tudja valaki.

  A ketilept prolong-ot tényleg csak nagyon indokolt esetben írják fel (pszichotikus állapot, skizo diag)?

  Melyik az eredeti? Nyáron 200 mg-s Seroquel XR-t kaptam. 

  Régen is retardot kaptam, úgy rémlik h akkoriban épp Seroquel néven volt drága.

  Csillag, az eredeti szer a seroquel (amit már nem lehet kapni itthon). Aztán az nagyon drága lett és a következő (elég jó) szer lett a ketilept. Az is elég drága, viszont nagyon jó generikum. 

  Igen, a seroquel-ből van retard, meg a ketilept-ből is.

   

   

 73. Idézet tőle: roxána2.0
  Idézet tőle: Kiscsillag
  Idézet tőle: roxána2.0

  Megtanácskoztam magammal a dolgot és arra jutottam, hogy mindenképpen ketileptet VAGY ketilept prolong-ot szeretnék szedni, bár drága, satöbbi. 

  Ismét felteszem a kérdést, hátha tudja valaki.

  A ketilept prolong-ot tényleg csak nagyon indokolt esetben írják fel (pszichotikus állapot, skizo diag)?

  Melyik az eredeti? Nyáron 200 mg-s Seroquel XR-t kaptam. 

  Régen is retardot kaptam, úgy rémlik h akkoriban épp Seroquel néven volt drága.

  Csillag, az eredeti szer a seroquel (amit már nem lehet kapni itthon). Aztán az nagyon drága lett és a következő (elég jó) szer lett a ketilept. Az is elég drága, viszont nagyon jó generikum. 

  Igen, a seroquel-ből van retard, meg a ketilept-ből is.

   

   

  Nyáron vettem Seroquel XR-t. Biztos h lehet kapni. Vagy a simát nem lehet kapni? 

  Most készülök kidobni a felesleges gyszereim. Pontosabban leadni patikában.

 74. Patika nem cseréli le hatóanyag azonosra? 

  Konkrétan: kiíratod ahogy a doki hajlandó felírni és a patikában kéred, h Ketilepret v Seroquelt adjanak.

  Frontin-xanax-nál rugalmasak. Mindegy, hogy a drágább helyett kéred az olcsóbbat v fordítva. 

 75. Idézet tőle: Kiscsillag

  Patika nem cseréli le hatóanyag azonosra? 

  Konkrétan: kiíratod ahogy a doki hajlandó felírni és a patikában kéred, h Ketilepret v Seroquelt adjanak.

  Frontin-xanax-nál rugalmasak. Mindegy, hogy a drágább helyett kéred az olcsóbbat v fordítva. 

  „Mindegy, hogy a drágább helyett kéred az olcsóbbat v fordítva.”

  Ezt nem tudtam.

  A receptem 25 mg ketileptre „szól”. Az 2016. március vége óta nem kapható. 

  A gyógyszertárban készségesen felajánlották, hogy kaphatok jóval olcsóbb generikumot (mivel nekem valami miatt teljes áron írta fel az áterem). 

  Mondtam, hogy köszi, nem élek vele, mivel VAN jóval olcsóbb generikumom (kventiax). 

  Beszéltem az EGIS-szel is, valóban hiánycikk. „Megkeresésére válaszolva sajnos arról tudjuk tájékoztatni, hogy a  keresett termék az Ön által megjelölt hatáserősségben várhatóan 2018. végéig nem lesz elérhető,”

  De ugye mindez csak a 25 mg-osra vonatkozik.

   

 76. Idézet tőle: Kiscsillag
  Idézet tőle: roxána2.0
  Idézet tőle: Kiscsillag
  Idézet tőle: roxána2.0

  Megtanácskoztam magammal a dolgot és arra jutottam, hogy mindenképpen ketileptet VAGY ketilept prolong-ot szeretnék szedni, bár drága, satöbbi. 

  Ismét felteszem a kérdést, hátha tudja valaki.

  A ketilept prolong-ot tényleg csak nagyon indokolt esetben írják fel (pszichotikus állapot, skizo diag)?

  Melyik az eredeti? Nyáron 200 mg-s Seroquel XR-t kaptam. 

  Régen is retardot kaptam, úgy rémlik h akkoriban épp Seroquel néven volt drága.

  Csillag, az eredeti szer a seroquel (amit már nem lehet kapni itthon). Aztán az nagyon drága lett és a következő (elég jó) szer lett a ketilept. Az is elég drága, viszont nagyon jó generikum. 

  Igen, a seroquel-ből van retard, meg a ketilept-ből is.

  Nyáron vettem Seroquel XR-t. Biztos h lehet kapni. Vagy a simát nem lehet kapni? 

  Most készülök kidobni a felesleges gyszereim. Pontosabban leadni patikában.

  Bocs az ismétlésért, másnak hátha jól jön az infó egyszer.

  Seroquel xr-t lehet kapni, sima seroquel-t már nem. 

 77. Idézet tőle: roxána2.0
  Idézet tőle: Kiscsillag
  Idézet tőle: roxána2.0
  Idézet tőle: Kiscsillag
  Idézet tőle: roxána2.0

  Megtanácskoztam magammal a dolgot és arra jutottam, hogy mindenképpen ketileptet VAGY ketilept prolong-ot szeretnék szedni, bár drága, satöbbi. 

  Ismét felteszem a kérdést, hátha tudja valaki.

  A ketilept prolong-ot tényleg csak nagyon indokolt esetben írják fel (pszichotikus állapot, skizo diag)?

  Melyik az eredeti? Nyáron 200 mg-s Seroquel XR-t kaptam. 

  Régen is retardot kaptam, úgy rémlik h akkoriban épp Seroquel néven volt drága.

  Csillag, az eredeti szer a seroquel (amit már nem lehet kapni itthon). Aztán az nagyon drága lett és a következő (elég jó) szer lett a ketilept. Az is elég drága, viszont nagyon jó generikum. 

  Igen, a seroquel-ből van retard, meg a ketilept-ből is.

  Nyáron vettem Seroquel XR-t. Biztos h lehet kapni. Vagy a simát nem lehet kapni? 

  Most készülök kidobni a felesleges gyszereim. Pontosabban leadni patikában.

  Bocs az ismétlésért, másnak hátha jól jön az infó egyszer.

  Seroquel xr-t lehet kapni, sima seroquel-t már nem. 

  Így már értem.

 78. Idézet tőle: MarkedOne

  Én Ketilept Prolongot szedek 2x 400 mg-ot

  És honnan tudja a szervezeted, hogy nappal van-e vagy éjszaka?

  Én ezt nem értem. 

  Szerintem (mondom, szerintem) csak este jó olzint meg ketileptet szedni. Mert altatnak.

  Kétszer futottam neki annak, hogy ketileptet nappal is beszedjem. (Igaz, sima keti volt.) Egy óra múlva bealudtam mindkétszer.

 79. Idézet tőle: alabama
  Idézet tőle: MarkedOne

  Én Ketilept Prolongot szedek 2x 400 mg-ot

  És honnan tudja a szervezeted, hogy nappal van-e vagy éjszaka?

  Én ezt nem értem. 

  Szerintem (mondom, szerintem) csak este jó olzint meg ketileptet szedni. Mert altatnak.

  Kétszer futottam neki annak, hogy ketileptet nappal is beszedjem. (Igaz, sima keti volt.) Egy óra múlva bealudtam mindkétszer.

   

  bocs,hogy belevau…én az estit nagyon érzem reggel is..totális ko a szemem nem tudom kinyitni 75 mg (150 kellene legyen,de maradjon titokban 😀 ) beveszem reggel,s ha kibírom a kb 1 órás holtpontot ha mondhatom annak, minden rendben…beveszem délben,s észre sem veszem..s aztán az estit sem,csak reggel … akkor mi van? időzítős szerkezet? 😀 😛 

 80. Idézet tőle: crazy
  Idézet tőle: alabama
  Idézet tőle: MarkedOne

  Én Ketilept Prolongot szedek 2x 400 mg-ot

  És honnan tudja a szervezeted, hogy nappal van-e vagy éjszaka?

  Én ezt nem értem. 

  Szerintem (mondom, szerintem) csak este jó olzint meg ketileptet szedni. Mert altatnak.

  Kétszer futottam neki annak, hogy ketileptet nappal is beszedjem. (Igaz, sima keti volt.) Egy óra múlva bealudtam mindkétszer.

   

  bocs,hogy belevau…én az estit nagyon érzem reggel is..totális ko a szemem nem tudom kinyitni 75 mg (150 kellene legyen,de maradjon titokban 😀 ) beveszem reggel,s ha kibírom a kb 1 órás holtpontot ha mondhatom annak, minden rendben…beveszem délben,s észre sem veszem..s aztán az estit sem,csak reggel … akkor mi van? időzítős szerkezet? 😀 😛 

  Gondolom 3 x 75 mg-ról társalgunk. 

  Hát engem ezek a másokat altató/szedáló cuccok másnap nem altatnak/szedálnak. Sem a remeron (30 mg-tól aludtam 8 órát, reggel kipattantam az ágyból), sem az olzin (5 mg-tól aludtam 8 órát, reggel kipattantam az ágyból), sem a ketilept (125 mg-tól alszom 5-6 órát, reggel ha nem is kipattanok, de simán felkelek, szedáltságnak semmi jele, max. fáradt vagyok). (Persze a 125 mg nem sok ketiből, ezt én is tudom. De szedtem 150 mg seroquel xr-t meg 200 mg seroquel xr-t és azoktól is simán felkeltem pár óra alvás után.)

  Ezek szerint butaságot írtam (megint), nyilván mindig figyelembe kell venni az adott személyt. Ti bírjátok a napi 2x-3x szedést, én nem. (Csak fura, hogy ha engem ennyire nem altat/szedál másnap reggel, akkor hogyhogy ennyire altat/szedál napközben. Rejtélyes dolgok ezek.)

   

 81. Idézet tőle: alabama
  Idézet tőle: crazy
  Idézet tőle: alabama
  Idézet tőle: MarkedOne

  Én Ketilept Prolongot szedek 2x 400 mg-ot

  És honnan tudja a szervezeted, hogy nappal van-e vagy éjszaka?

  Én ezt nem értem. 

  Szerintem (mondom, szerintem) csak este jó olzint meg ketileptet szedni. Mert altatnak.

  Kétszer futottam neki annak, hogy ketileptet nappal is beszedjem. (Igaz, sima keti volt.) Egy óra múlva bealudtam mindkétszer.

   

  bocs,hogy belevau…én az estit nagyon érzem reggel is..totális ko a szemem nem tudom kinyitni 75 mg (150 kellene legyen,de maradjon titokban 😀 ) beveszem reggel,s ha kibírom a kb 1 órás holtpontot ha mondhatom annak, minden rendben…beveszem délben,s észre sem veszem..s aztán az estit sem,csak reggel … akkor mi van? időzítős szerkezet? 😀 😛 

  Gondolom 3 x 75 mg-ról társalgunk. 

  Hát engem ezek a másokat altató/szedáló cuccok másnap nem altatnak/szedálnak. Sem a remeron (30 mg-tól aludtam 8 órát, reggel kipattantam az ágyból), sem az olzin (5 mg-tól aludtam 8 órát, reggel kipattantam az ágyból), sem a ketilept (125 mg-tól alszom 5-6 órát, reggel ha nem is kipattanok, de simán felkelek, szedáltságnak semmi jele, max. fáradt vagyok). (Persze a 125 mg nem sok ketiből, ezt én is tudom. De szedtem 150 mg seroquel xr-t meg 200 mg seroquel xr-t és azoktól is simán felkeltem pár óra alvás után.)

  Ezek szerint butaságot írtam (megint), nyilván mindig figyelembe kell venni az adott személyt. Ti bírjátok a napi 2x-3x szedést, én nem. (Csak fura, hogy ha engem ennyire nem altat/szedál másnap reggel, akkor hogyhogy ennyire altat/szedál napközben. Rejtélyes dolgok ezek.)

   

   

  itt lehet,hogy az alvás szokások lesznek a rejtélyek…én nagyon nehezen alszom el, de ha elalszom robbanthatsz is mellettem..s bár nagyon idézőjelben mélyen alszom, fázisokban..10 és 30 perces idővel…ha ebből kiesem,s valami megzavar,helló van…s nem pihenem ki magam…de valóban fura,hogy ha délbe beveszem, szinte már pörget,s nem szedál kicsit sem… hmm…

 82. Én kedd óta szedek ketilept prolongot 200 mg. Jobban alszok tőle és napközben is nyugodtabb vagyok, bár amióta szedem, minden nap rossz a gyomrom és hányingerem van, és legközelebb májusban megyek a dokihoz. Szerintetek megemlítsem neki ezt? Vagy idővel elmúlik ez a mindennapos hányinger?

 83. Idézet tőle: csilla96

  Én kedd óta szedek ketilept prolongot 200 mg. Jobban alszok tőle és napközben is nyugodtabb vagyok, bár amióta szedem, minden nap rossz a gyomrom és hányingerem van, és legközelebb májusban megyek a dokihoz. Szerintetek megemlítsem neki ezt? Vagy idővel elmúlik ez a mindennapos hányinger?

  Rögtön 200 mg-ot kaptál?

  Nekem nem volt tőle hányingerem soha. 

  Ugyanezzel a hatóanyaggal kventiax néven szedtem (ill. szedem még mindig, lásd később) lassan felépítve, 25-50-75 mg, innen ugrottam 150 mg seroquel xr-re (ami ugyanaz, mint amit te szedsz, tehát nyújtott hatású). Azt nem bírtam 2 hónap után (rémálmok jelentkeztek), úh. visszamentem 125 mg kventiax-ra, amit még mindig csökkenteni kellett, jelenleg 100 mg-ot szedek belőle. 

  Nekem a vérnyomásom/pulzusom ingadozott-ingadozik tőle.

  Úgy gondolom, neked is fokoztatosan kellett volna 200 mg-ra menned, de nyilván a dokid nem így gondolta. 

  Szerintem el fog múlni a hányinger, ez egy nagyon jó gyógyszer. Sokan bírják és sokaknak segít.

 84. Idézet tőle: bluesugar

  fú hát a 25-ös nagyon pici, szerintem lehetetlen darabolni. 

  Szia, igen, köszönöm, közben megtudtam egy gyógyszerésztől is.
  Jó lenne, ha lenne oldat alakban.
  Most a Seroquel Xr-rel próbálkozom, nem kell a retard hatása, így merem darabolni (és lehet).

 85. Sajnos nem sikerül leszoknom a Kventiaxról, egyszerűen nem tudok nélküle aludni. Így is rémálmaim vannak, érzem, hogy nem szereti a szervezetem (2× 25 mg éjszaka, nem igazán sok), a látásom egy ideig jobb volt, mikor csökkentettem, nem kellett szemüveg sem.
  Most megint kiütések, allergiák, homályos látás, folyamatos gyengeségérzés.
  Lehet, hogy inkább a kevesebb alvást kellene választanom, kevesebb kv.-nal, de egyszerűen annyira üresek a napjaim, hogy nem tudom a lefekvést sokáig kitolni. Így is kínszenvedés végigcsinálni a napi nihilt. 🙁
  Valaki esetleg váltott másra, ami hasonló mechanizmusú, de nem ennyire durva?
  Megkérdezem a dokit is.

 86. Idézet tőle: Matiri-new

  A quetiapine-nak mi az eredetije? A Seroquel?
  A Kventiax biztos, hogy generikum.

  Seroquel XR az eredeti. Ez retard. Kwentiax és a Ketilept nem retard.

  Angliában Seroquelből van nem retard is. 

  Magas adagról (800 mg) álltam le. Elhagyáskor altatót kaptam, nyugtatót emelték, 2 féle antidepit (Coaxil napi 4 db, Mirtazapin 30 mg) és Spitomint kaptam.

 87. Idézet tőle: Kiscsillag
  Idézet tőle: Matiri-new

  A quetiapine-nak mi az eredetije? A Seroquel?
  A Kventiax biztos, hogy generikum.

  Seroquel XR az eredeti. Ez retard. Kwentiax és a Ketilept nem retard.

  Angliában Seroquelből van nem retard is. 

  Magas adagról (800 mg) álltam le. Elhagyáskor altatót kaptam, nyugtatót emelték, 2 féle antidepit (Coaxil napi 4 db, Mirtazapin 30 mg) és Spitomint kaptam.

  Igen, közben valahogy megtaláltam a drugs.com-on. Hát arra akkor nem váltok 🙁
  Tegnap sikerült elfeleznem a kicsi pötty Kventiaxot, már annyira dühös vagyok a helyzetemtől, hogy valahogy ki kell bírnom, hogy elhagyjam.

  Van a drugs.com-on egy ilyen bekezdés:
  „Stop using Seroquel and call your doctor at once if you have the following symptoms: very stiff (rigid) muscles, high fever, sweating, confusion, fast or uneven heartbeats, tremors, uncontrolled muscle movements, feeling light-headed, blurred vision, eye pain, increased thirst and urination, excessive hunger, fruity breath odor, weakness, nausea and vomiting.”

  Szóval ha ezek közül valamelyik fennáll, azonnal hagyjam abba és hívjam a dokit. Nekem kábé fél éve fennáll több is, amióta hozzászoktam (izzadás, zavartság, gyors vagy egyenlőtlen szívverés, görcsök, kóválygás, homályos látás, megnövekedett vizelési inger, gyengeség, hányinger) plusz néha allergia és kiütések, vérnyomás összevisszaság, és a doki tud róla 🙁

  Nekem az ad-k nem működnek, Xanaxot és altatót eleve szedek, előbb szedtem, mint a kv.-t, de azt hiszem, a Xanax növelés az egyetlen megoldás valahogy túlélni az elvonást. Nyilván 800-ról sokkal durvább, de azért ez a kevés sem piskóta érzésre. Függés-függés 🙁
  Milyen nyugtatót kaptál akkor? És mennyit?

  Nyilván jó lenne valami figyelemelterelő tevékenység, de az sajnos nincs. Estére már kész vagyok, vagy az elvonás vagy a mellékhatások okozhatják ezt, nem tudom, de már a depi is jobb, mint ez.
   

 88. Sziasztok!

  Ma voltam dokinál, erős szorongás, hirtelen hangulatváltások és alvási problémák miatt. Bár letelt a 2 hónap ezért mentem, de a jelenlegi tüneteim ezek. 2 hónapja mióta levette a xanaxomat a felére, vagyis a 2*2mg-ot 2*1mg-ra. Úgy voltam vele,hogy gyógyszerelvonási tünetek, majd csak vége lesz,de sajnos nem. Nagyon későn alszom el este,volt hogy hajnali 5-ig fenn voltam,mert annyira feszült voltam,hogy nem tudtam aludni. Ez akkor nem gond ha reggel nem kell korá kelnem,vagyis ha hétvége van. De hétközben a 4-5 óra alvás kevés. Fura mert volt idő mikor meg sem éreztem, de az utóbbi hetekben,hajnali 1-2 körül fekszem le, vagyis addigra vagyok álmos,és reggel 6-kor kelek. Pár napig minden oké, aztán olyan mintha elkaptam volna az influenzát, rémes fáradtság,fejfájás torokfájás sőt még izomfájdalom is jön, biztos vagyok benne hogy beteg leszek, este úgy fekszem le, és ha ez hétvégére esik akkor szerencsém van, mert ha sokáig alszom másnap, úgy ébredek,hogy semmi bajom. Ilyen régen nem volt. Ma visszaállította a doki a xanax-ot 2*2mg-ra, bár rákérdeztem,hogy ez jó lesz erre a szorongásra? Azt mondta ez a legtökéletesebb erre, és mivel nem szedhetek se Lamolepet se Convulexet, allergia és hajhullás miatt,ezért Kventiax 25mg-ot írt fel estére. Azt mondta mini adag, de félek tőle. Szokásom elolvasni a gyógyszerleírást, és hát benne van a vérrögképződés is. Ami számomra aggasztó, mivel anyukám 11 éve tüdőembóliában halt meg. Nem merem beszedni. Beszéltem a háziorvosommal, szerinte ilyen kis adagban nem okoz ilyet, de ha annyira félek beszedni,és tiltakozik a lelkem ellene akkor inkább ne szedjem. 

 89. Idézet tőle: kharzak

  Nekem összejött,4 hónapja szedem 200mg osba kventiax SR t,jókat lehet tőle aludni

  Örülök, hogy neked bejött 🙂  Igazából csupa jó tapasztalatot olvastam róla. De ami fel van tüntetve a betegtájékoztatón, hogy vérrögösödést okozhat, ha a családban volt már valakinek ilyen betegsége,őszintén szólva aggaszt, annak ellenére, hogy a háziorvosom is azt mondta ilyen miniadagban nem valószínű. Lehet csináltatnom kellene egy ilyen vérviszgálatot,hogy hajlamos e vagyok rá, vagy hogy mivel anyukám abban halt meg, genetikailag bennem e van.

 90. Én 2 éve szedek reggel 50 mg, este 150 mg Ketilept prolongot.  Wellbutrinnal kombinálva jó volt egy ideig. De mostanra már csak annyi a hatása, hogy jól alszom és előtte kizabálom a hűtőt. Ami nekem nem elég. Most váltok Anafranilra.

 91. Sziasztok!

  Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de szeretném megkérdezni, hogy okozott valakinél szexuális mellékhatásokat a gyógyszer? (kventiax). A mostani antipszichomat (200 mg amisulprid), amit extrém szorongásra szedek pont ilyen mellékhatás miatt szeretnénk lecserélni, de mivel a mellékhatást leszámítva jól működik, elég nehezem veszem magam rá a váltásra…

  Köszönöm,

  J.

 92. Szia!
  Nem tudom, aszexuális voltam a depitől alapban is, de a női szerkentyűbe rendesen beleszólt, közben közeleg a klimax is.
  Nem tudom, fiú vagy-e vagy lány, bocs’.
  A melleim feszültek, ez állítólag fiúknál is lehet. Aztán 17 napos ciklusok néha. Egy vérszegénynek nem leányálom.
  Jobbulást!

 93. Kurva-kurva kvetiapin!
  Már nem szedem rendszeresen, csak ha nagyon nem tudok aludni (havonta egyszer kábé), akkor egy 12,5 mg, vagy annak is egy töredéke kora hajnalban, mikor már semmi sem használt.
  Most ilyen volt. 
  És tudtam előre, hogy rémálmok lesznek.
  Na, de nem is az, hanem féléber vízió (nem halu), borzalmas érzésekkel, amíből alig tudsz magadhoz térni és nem tudod, ágyban maradj-e reggeli 5-kor vergődve kicsit vissza próbálj aludni, imádkozz, vagy inkább igyál egy teát és igyekezz  magad újrateremteni… crying

 94. Idézet tőle: Matiri-new

  Kurva-kurva kvetiapin!
  Már nem szedem rendszeresen, csak ha nagyon nem tudok aludni (havonta egyszer kábé), akkor egy 12,5 mg, vagy annak is egy töredéke kora hajnalban, mikor már semmi sem használt.
  Most ilyen volt. 
  És tudtam előre, hogy rémálmok lesznek.
  Na, de nem is az, hanem féléber vízió (nem halu), borzalmas érzésekkel, amíből alig tudsz magadhoz térni és nem tudod, ágyban maradj-e reggeli 5-kor vergődve kicsit vissza próbálj aludni, imádkozz, vagy inkább igyál egy teát és igyekezz  magad újrateremteni… crying

  Ajaj, ez nem hangzik jól. Főleg amennyi keti-t én szedek… Hogyan fogok tudni lejönni róla? 🙁

 95. Szia!
  Örülök, hogy újra „látlak”! A híreidnek kevésbé.
  Le lehet róla jönni, nem tudok tuti receptet, nekem a pszi-terápia mellett sikerült a retardról lejönni teljesen (volt a több éves szedés alatt 450 retard sero is), évekig nem is szedtem, amikor újra kezdtem, akkor is max 50 volt talán.
  Mankónak talán úgy jó, ha nem hajnalban, hanem az esti altató mellé szedném be, akkor könnyebb „kifeküdni”.

 96. Idézet tőle: murray head

  Szia! 

  „Mankónak talán úgy jó, ha nem hajnalban, hanem az esti altató mellé szedném be, akkor könnyebb „kifeküdni”.”

  Ezt hogy érted?

   

  Szia, közben egyik üzeneted sem volt látható, ezért nem reagáltam később, vagyis csak most.
  Szóval azt mondta a doki, hogy most, hogy a piáról leszokóban vagyok, szedjek be az alváshoz Parnassant is az altató és a néhabevett Xanax mellé (először kvetiapint javasolt). Alapban egyszer legalább felébredek éjszaka és akkor is kell még visszaaltató Zolpidem meg Xanax is, mert kábé 4-5 óra pont nem elég, meg van a francnak kedve sötétben felkelni.
  Ha este veszek csak be kvetiapint vagy olanzapint, hajnalban már nem, akkor talán nem leszek mosott szar nappal. Így értettem, hogy kialszom a kábszer-féle hatását.
  De most már nem kell egyik sem, talán visszatértem a szokásos ritumusomhoz (altató persze marad).
   

 97. Ezek jó hírek!! Leszokóban vagy a piáról és csökkenteni tudod a gyógyszereket! Éljen! 

  *

  „Ha este veszek csak be kvetiapint vagy olanzapint, hajnalban már nem, akkor talán nem leszek mosott szar nappal. Így értettem, hogy kialszom a kábszer-féle hatását.”

  Még mindig nem értem, hogy lehet ekkora különbség ember és gyógyszer kölcsönhatásban… Engem semmi nem szedál… Pláne, amit régóta szedek… 

 98. Köszönöm.
  Asszem értem a dilemmádat. Ez még talán egy ember életén belül is előfordulhat, illetve nálam előfordult már, hogy elég volt 0,25 mg (!!) Xanax egy éven keresztül este altatóként.
  Nem merek tudományoskodni, van pár ötletem, hogy ez miért lehet, de akár hülyeség is lehet, saját kombináció, ezért nem is írom le ide.
   

 99. Visszaszedtem a szemétből azt a két szemet (persze fóliában), ki tudja…
  Az jutott most eszembe, mikor hosszabb ideig szedtem és többet is mint napi 50 mg, akkor igazi leszarom-tabletta volt. Valahogy megváltozott a jellemem, nem izgattak bizonyos dolgok, amiktől máskor falra másztam volna.
  Nem tudom, ez jó-e amúgy. A családomnak tetszett.
  Most minden esetre altat, egyben ráadásul. Már az idejét sem tudom, mikor volt ilyen (egyhuzam). 
  Van még altató is, arról nem tudok leállni azonnal, de hetente csökkentem féllel. Most 20 mg Sanval van. Nemrég 30-35 volt. Szerdától 15 lesz, kiváncsi vagyok.
  A Xanax csökkentés lesz a következő menet, de ez még nagyon odébb van.

 100. Ismét szokom le a Kventiaxról (50 mg volt, pár hónapig). 2 napja nem szedem, ma rettenetesen szédülök.
  Igaz, ez már a negyedik nekifutás volt az alvás segítése miatt a szedésében, de nem emlékszem, mikorra normalizálódtak az elvonási tünetek.
  Ha valaki emlékszik, kérem, írjon valami bíztatót, hogy mondjuk azért egy héten belül ez enyhül pl. így nem tudok még a lakásban sem közlekedni, nem hogy boltba menni ilyesmi. És fekve is szédülök, ami nekem most új tünet volt.
  Igyak vizet, vodkát, szedjek be Xanaxot, mit csináljak?
  Írtam az orvosnak is, de hátha itt hamarabb okos leszek.

 101. sziasztok!
  lassan 2 éve? szedek kventiaxot, 175 mg-t esténként. ami tök jó, hogy azóta simán elalszom (eleinte nagyon durván kiütött). viszont a kelés rettentő nehezen megy (főleg,hogy csak a szakdogámat kellene írnom). de nem merem csökkenteni, főleg így a nehezebb, téli időszakban. van egyáltalán összefüggés a nehéz kelés és a kventiax között? 
  köszi

 102. Szia!
  Szerintem van összefüggés. Én hat évig szedtem Seroquel XR-t változó adagban, főleg 50-est minden más gyógyszerplusz nélkül és hajnali 2-től másnap 2-ig aludtam tőle.
  Most úgy szedem (mert vissza kellett nekem is az alvászavarok miatt szoknom rá), hogy egy Kventiax 25-öst elnegyedelek és lefekvéskor az altatóhoz is szedek egy picit, első hajlanli felébredéskor is, meg ha valamiért még egyszer felébrednék reggelig. Tudom, hogy ez törpe a tiedhez képest, de a harmadik negyedet mintha érezném reggel is még, ha néha szükség van rá. Az altatóm nem az a kiütős fajta, nem benzó, szóval arra nem foghatom.
  Azért remélem, kapsz más tapasztalatokat is, az enyém lehet, hogy csak szubjektív, nem tudományos, talán nem ilyenre számítottál.

 103. köszönöm a választ. én is úgy gondolom, hogy van összefüggés. hogy tudsz egy olyan kicsi 25öst elnegyedelni?! úgy érzem, ez egy ördögi kör, ha nagy nehezen sikerül felkelnem, akkor hogy ébren is tartsam magam rengeteg koffeint iszom meg egy napon belül, ami megint este üt vissza :/ 

 104. Ó, ezek a tablettadarabolók csodákra képesek 🙂 Néha azért igaz, hogy csak megskalpolom első felezés címén és akkor harmadolás lesz belőle végül. Mindegy is.
  Koffein témában sajnos (szerencsére?) nem tudok nyilatkozni, reggel iszom meg egy gyenge fekete teát, már csak megszokásból, ébresztő hatása nincs. Akkor is gyengén kelek fel, de ez nem a Kventiax miatt van.

 105. Idézet tőle: bluesugar

  sziasztok!
  lassan 2 éve? szedek kventiaxot, 175 mg-t esténként. ami tök jó, hogy azóta simán elalszom (eleinte nagyon durván kiütött). viszont a kelés rettentő nehezen megy (főleg,hogy csak a szakdogámat kellene írnom). de nem merem csökkenteni, főleg így a nehezebb, téli időszakban. van egyáltalán összefüggés a nehéz kelés és a kventiax között? 
  köszi

  Szerintem van. De depresszió is okozhat ilyet vagy a kettò együtt.

 106. Kaptam Kventiaxot. Egyelőre esténként 50 mg, és el kellene érni a napi 300-400 mg-ot vele. De még a bevétel után 18 órával is olyan vagyok, mint akit kiszívtak a dementorok. Tök vontatottan beszélek (mikor belülről már normalisnak hiszem, akkor is lassú), zsibbad a nyelvem, az ujjaim, és fáj a hasam.

  Nyugtassatok meg, hogy ezek idővel el fognak múlni. Így nem tudok dolgozni. 

 107. Idézet tőle: Outcalled

  Kaptam Kventiaxot. Egyelőre esténként 50 mg, és el kellene érni a napi 300-400 mg-ot vele. De még a bevétel után 18 órával is olyan vagyok, mint akit kiszívtak a dementorok. Tök vontatottan beszélek (mikor belülről már normalisnak hiszem, akkor is lassú), zsibbad a nyelvem, az ujjaim, és fáj a hasam.

  Nyugtassatok meg, hogy ezek idővel el fognak múlni. Így nem tudok dolgozni. 

  Nekem enyhült kis adagnál, de nagyobbnál megmaradt ez.

  Milyen tünetre kapod?

 108. Idézet tőle: Outcalled

  Kaptam Kventiaxot. Egyelőre esténként 50 mg, és el kellene érni a napi 300-400 mg-ot vele. De még a bevétel után 18 órával is olyan vagyok, mint akit kiszívtak a dementorok. Tök vontatottan beszélek (mikor belülről már normalisnak hiszem, akkor is lassú), zsibbad a nyelvem, az ujjaim, és fáj a hasam.

  Nyugtassatok meg, hogy ezek idővel el fognak múlni. Így nem tudok dolgozni. 

  Mire kaptad?? 3-400mg??? Arról sosem fogsz tudni lejönni ugye tudod.. ha nem súlyosak a tüneteid..pl abszolút skizofrénia én azt mondom építsd le a 50mg-ot is és menekülj amíg tudsz. 

 109. Önmagában, bipolra kaptam a Péterfy krízisintervenciósban. Ezt igazából féladagnak szánta a doki, mert szerinte 800 mg körül lenne a rendes antidepresszáns szintet biztosító adag, de mivel szoptatok, just for sure legyen a fele.

  Nem a szedálás, hanem az antidepresszáns hatás lenne a lényeg. Azt mondta, alacsony dózisban csak a szedálást érezni, el kell érni a magasabb napi mennyiséget.

 110. De az „gyógyszer” egy méreg.. na jó nem.. de vannak annál kíméletesebbek is bipolra.. a Péterfy egy kalap xar.. Ha ráállsz a 3-400mg-ra SOHA DE SOHA nem fogod tudni abbahagyni legfeljebb lecserélni de azt is olyan szenvedések árán hogy ihaj.. Gyerekeid is vannak.. gondolkozzál már felelősségteljes felnőtt módjára és ne mérgezd meg magad azzal a vacakkal.  Aripiprazol, Olanzapine.. Lítium.. Convulex.. bármelyiket de ezt hagyd a fenébe. Rosszat javasol az orvos. 

 111. Azért ne haragudj már, de átolvasod, amit írsz, elküldés előtt? 
  Szerinted, ha lenne fogalmam róla, hogy a gyakorlatban melyik gyógyszer milyen, akkor itt kérdeztem volna meg, hogy mi a szitu? Ha rákeresek, max az EB hatások szövege olvasható. A Péterfyben legalább elláttak, nem úgy, mint másik 5 helyen, ahol a covid miatt vagy mert szoptatok, szóba se álltak velem. Orvos ismerős segített bejutni ide is.

  Csak úgy bájdövéj teszem hozzá, hogy a transzkraniális mágneses rezonanciás kezelésre szerettünk volna összespórolni pénzt, de belátható időn belül nem jön össze. Eszem ágában nem lenne gyógyszert szedni, ahogy ez elmúlt 10 évben is ellenálltam az ajánlásnak. Egyszer szedtem trigeminus neuralgiára Tegretolt 2 hónapig, bőven sok volt az nekem, nem akartam gyógyszert. De sajnos nincsenek százezrek a zsebemben.

  Az meg tán nem opció az életre, hogy az autópályán remegve fogom a kormányt, hogy ne bsszam rá a kocsit a beton forgalomterelőre. Kb, bármelyik pszichiátriára rá lehet mondani, hogy szar. Főleg Budapesten. Ismerek párat, apám volt néhányon, magam is beköszöntem ide-oda. De itt volt az első olyan élményem, hogy embernek néztek.

 112. Ennyihez még hozzá lehet idomulni(300-400 mg),  de ez is egyéni, volt barátnőm, aki 800 mg-ot szedett és simán dolgozott vele felelősségteljes állásban, többnél(300-400 mg-nál)már fennmaradhat a  szedáció.

   

  De hangsúlyozom, egyéni a tolerancia.

  400 mg felett valóban inkább skizofréniára, pszichózisra, pszichotikus tünetekre adják, depresszióra elég kevesebb is,  a bipolaritással nem tudom, mi a helyzet.

  Ilyen kommentekre, hogy ez szar, az szar, nem szabad hallgatni. 

 113. Csavard már lejjebb a megmondósdit.

  random beírsz gyógyszereket, ez jó, ez nem jó, ne te döntsd el.

   

  Annyira soha, de soha nem fogja abbahagyni, hogy én pár hónap 300 mg és ezt követő még kb másfél év 150 mg után évekig nem szedtem semmi antipszichotikumot.

   

 114. Köszi a biztatást!

  Nagyjából ezt mondta el az orvos is, aki ellátott, és az is, aki segített bejutni. BTW a lent felsorolt gyógyszerek egyikét se szedhetem, úgyhogy felesleges is mérgelődni rajta.

  Úgy tudom, magánban már van, ahol használják a TMS-t. Egyébként én kísérleti fázisban is hajlandó lennék alávetni magam, mert gyűlölöm a gyógyszerek mellékhatásait. De nem is mertem írni nekik. Örülök, egyelőre, ha találok egy orvost, aki a gondozást viszi majd. A területileg illetékes gondozóba nem akarok menni, de mindenki tele van.

 115. Idézet tőle: interfunk100

  De az „gyógyszer” egy méreg.. na jó nem.. de vannak annál kíméletesebbek is bipolra.. a Péterfy egy kalap xar.. Ha ráállsz a 3-400mg-ra SOHA DE SOHA nem fogod tudni abbahagyni legfeljebb lecserélni de azt is olyan szenvedések árán hogy ihaj.. Gyerekeid is vannak.. gondolkozzál már felelősségteljes felnőtt módjára és ne mérgezd meg magad azzal a vacakkal.  Aripiprazol, Olanzapine.. Lítium.. Convulex.. bármelyiket de ezt hagyd a fenébe. Rosszat javasol az orvos. 

  Seroquelt nekem 800 mg-ig emelték. Elhagyása után 5 évig nem szedtem antipszichotikumot. Antidepit és nyugtatót szedtem utána kb 2 évig és kb 3 évig csak hébe-hóa vettem be nyugtatót.

  Szval le lehet állni nagyobb adag AP-ról is.

 116. Idézet tőle: Outcalled

  Önmagában, bipolra kaptam a Péterfy krízisintervenciósban. Ezt igazából féladagnak szánta a doki, mert szerinte 800 mg körül lenne a rendes antidepresszáns szintet biztosító adag, de mivel szoptatok, just for sure legyen a fele.

  Nem a szedálás, hanem az antidepresszáns hatás lenne a lényeg. Azt mondta, alacsony dózisban csak a szedálást érezni, el kell érni a magasabb napi mennyiséget.

  Engem èpp a nagyobb adag tolt depibe mert nagyon lenyomott, szedált. Felkelni is alig tudtam 800 mg-al. Sokaig 2×400 mg-ot kaptam. A reggeli adaggal vissza kellett feküdnöm aludni még kb 2-4 órára. Amikor este szedtem a teljes adagot, délben keltem. Jó esetben…volt, h du 2-4 között ébredtem.

 117. Az újból szedett kvetiapin (Kventiax) rohamosan rontja a látásomat, estére már szemüvegben is alig tudok olvasni. Volt már ilyen, biztos, hogy ez nem csak a kor miatt van. Ahogy csökkent ill. abbahagytam, a látás újra jobb volt.
  Kéne csináltatnom új szemüveget, de a napszakok változásával a látásom is változik, meg ugye nystagmus is van, ami miatt még nehezebb egy jót összerakni.
  (Arról ne is beszéljünk, hogy most elmenni egy plázába felér egy kalandtúrával, a VE-hez van törzstag-kedvezményem).

 118. Update

  Eljutottam a napi 2×50 + este 200 mg-ig. A nappal nem volt jó, nagyon fáradt voltam tőle. Megbeszéltem ismivel, hogy csökkentem a napközbeni 2×25 mg-ra, és vagy hozzácsapom a hiányt az estihez vagy nem. Végülis nem egészítettem ki, így is jó lett… volna, ha nem csinált olyan mellékhatásokat, hogy azt kibírni nem lehet. Olyanokra, minthogy a menstruációmba bezavart, felszedtem 6 kilót két hónap alatt, kirágtam a számat, meg hasonlók, számítottam, bár reméltem, hogy elkerülnek. De a random vérnyomásváltozások eléggé megviseltek. A kényszergondolataimat kicserélte, tök jó, már nem azon kattogtam nonstop, mivel hogyan öljem meg magam, hanem a kolléganőm kezein. Megállás nélkül ment a keményvonalas pornó a fejemben, miközben full aszexuális lettem, képtelen voltam a szexre. Ezen kívül néha olyan irritált hipomániás majdnem mániás szakba tolt át, hogy azt nem lehetett kibírni.

  Inkább leépítettem az egészet a ‘csába. Nincs erőm egyedül újat felépíteni két pici gyerekkel meló mellett, úgyhogy most türelmesen várom, hogy visszatérjenek az öngyilkos gondolatok.

 119. Idézet tőle: Outcalled

  Update

  Eljutottam a napi 2×50 + este 200 mg-ig. A nappal nem volt jó, nagyon fáradt voltam tőle. Megbeszéltem ismivel, hogy csökkentem a napközbeni 2×25 mg-ra, és vagy hozzácsapom a hiányt az estihez vagy nem. Végülis nem egészítettem ki, így is jó lett… volna, ha nem csinált olyan mellékhatásokat, hogy azt kibírni nem lehet. Olyanokra, minthogy a menstruációmba bezavart, felszedtem 6 kilót két hónap alatt, kirágtam a számat, meg hasonlók, számítottam, bár reméltem, hogy elkerülnek. De a random vérnyomásváltozások eléggé megviseltek. A kényszergondolataimat kicserélte, tök jó, már nem azon kattogtam nonstop, mivel hogyan öljem meg magam, hanem a kolléganőm kezein. Megállás nélkül ment a keményvonalas pornó a fejemben, miközben full aszexuális lettem, képtelen voltam a szexre. Ezen kívül néha olyan irritált hipomániás majdnem mániás szakba tolt át, hogy azt nem lehetett kibírni.

  Inkább leépítettem az egészet a ‘csába. Nincs erőm egyedül újat felépíteni két pici gyerekkel meló mellett, úgyhogy most türelmesen várom, hogy visszatérjenek az öngyilkos gondolatok.

  Sztem jobb, ha nem vársz. 

 120. Szerintem tardív diszkinéziát is okozott. Nem találna egy neurológus semmit az arczsibbadásra, tic-kekre és a nyelv akaratlan ráharapására, illetve a merev izomérzésre sem.
  Kidobtam a p*csába így már hatodszori szedés után, és nagyon remélem, kiürül hamarost és nem maradandó a károsodás 🙁

 121. Idézet tőle: Matiri-new

  Szerintem tardív diszkinéziát is okozott. Nem találna egy neurológus semmit az arczsibbadásra, tic-kekre és a nyelv akaratlan ráharapására, illetve a merev izomérzésre sem.
  Kidobtam a p*csába így már hatodszori szedés után, és nagyon remélem, kiürül hamarost és nem maradandó a károsodás 🙁

  Ez durva! 

  Nagy adag nyugtatót és altatót szedtél akkor is, amikor régen még hatott az antidepi? 

  Nem lehet, h most ezek a gyszerek miatt nem hat? 

 122. Szia!
  Első szedésnél, az volt kábé 5 év Seroquel XR-rel, más mellékhatások voltak, akkor nem volt mellette semmi egyéb. Mivel én depresszióra kaptam, ezért kisebb dózis.
  Volt egy olyan időszak is, amikor ezt antidepivel kombinálták,akkor ez új trend volt és jól is hatott egy ideig (paroxetinnel).
  Nem szedtem amúgy nagy adagban, általában 50 mg körül voltam a retarddal is meg az akut hatásúval is.
  Az utóbbi pár szedésem mellett volt már xanax és altató is, hát az tényleg nagyobb adagban, mondjuk 3 mg körüli xanax és 2 db altató. A mostani doki az altatóról és a xanaxról akart volna evvel leszoktatni, de nagyon nem működik már, sőt. Ő 150 mg akuttal kezdte, az nagyon durva volt.
  Iszonyú hülye mellékhatásai voltak, már később azért kellett bevennem este egy 0,5 mg xanaxot, hogy az esti 25 mg (!) kvetiapint be tudjam venni és ne készítsen ki. Szóval ez már így túlzás volt.
  Most kaptam megint antidepit, ami már volt (mint mindegyik szinte volt) és akkor fokozatosan abbahagyhatnám a kvetiapint, de én bevállaltam, hogy a 25-öt már nem csökkentem, hanem eldobom.
  Volt olyan is, hogy a 25 mg-ot negyedeltem több hétig, annyira lassan álltam le vele.
  De most, hogy neurológiai bajaim lettek, dühömben kivágtam.
  A homályos látás meg a menstruációs zavarok, a vérnyomás és szívdobogás dolgok már szinte megszokottak voltak 🙁

 123. Idézet tőle: Matiri-new

  Szia!
  Első szedésnél, az volt kábé 5 év Seroquel XR-rel, más mellékhatások voltak, akkor nem volt mellette semmi egyéb. Mivel én depresszióra kaptam, ezért kisebb dózis.
  Volt egy olyan időszak is, amikor ezt antidepivel kombinálták,akkor ez új trend volt és jól is hatott egy ideig (paroxetinnel).
  Nem szedtem amúgy nagy adagban, általában 50 mg körül voltam a retarddal is meg az akut hatásúval is.
  Az utóbbi pár szedésem mellett volt már xanax és altató is, hát az tényleg nagyobb adagban, mondjuk 3 mg körüli xanax és 2 db altató. A mostani doki az altatóról és a xanaxról akart volna evvel leszoktatni, de nagyon nem működik már, sőt. Ő 150 mg akuttal kezdte, az nagyon durva volt.
  Iszonyú hülye mellékhatásai voltak, már később azért kellett bevennem este egy 0,5 mg xanaxot, hogy az esti 25 mg (!) kvetiapint be tudjam venni és ne készítsen ki. Szóval ez már így túlzás volt.
  Most kaptam megint antidepit, ami már volt (mint mindegyik szinte volt) és akkor fokozatosan abbahagyhatnám a kvetiapint, de én bevállaltam, hogy a 25-öt már nem csökkentem, hanem eldobom.
  Volt olyan is, hogy a 25 mg-ot negyedeltem több hétig, annyira lassan álltam le vele.
  De most, hogy neurológiai bajaim lettek, dühömben kivágtam.
  A homályos látás meg a menstruációs zavarok, a vérnyomás és szívdobogás dolgok már szinte megszokottak voltak 🙁

  A nyugtatóra azért kérdeztem rá, mert többen írták, hogy belenyomta őket a depibe. Én ilyet nem tapasztaltam, igaz nekem csak régen volt nagy adag felírva, az sem sokáig.

 124. Hát, könnyen lehet sok év szedése után (nekem huszonév), hogy már paradox hatása van. Amikor elkezdtem javulni most márciusban, akkor simán tudtam csökkenteni a Xanaxot, de szerintem most is fogom (most 2,5-2,25 mg körül van), még ha depizek is mellette, mert igazából ez már nem is szorongás annyira, hanem színtiszta vegetatív szomatizálás (vagy mellék- ill. elvonási hatása a kventiaxnak).
  A pia lenne a legjobb, de arról ugye le vagyok állítva, bár nem tudok csontszáraz maradni azért, néha pár deci kell. Úgy gondolom, jobb, mint a nyugtató, természetesebb vegyület (és 10× annyiba kerül, mint egy doboz Xanax…).
  Meg hát ugye egy depisnek ébresztőt kellene fújni és nem lenyugtatni, amikor amúgy is pont nem elég aktív.
  Mondjuk ahhoz is kell bizonyos fokú nyugalmi állapot, hogy az ember cselekedhessen, koncentrálhasson higgadtan.

 125. Vajon mennyi idő kell a keti kiürülésének?
  Nem szedtem sokat már így a vége felé, 25-12,5 mg. Egy hete hagytam abba.
  Aztán lehet, hogy nem is ettől vannak a neurológiai bajaim az arcomban, bár remélem, és azt is, hogy nemsokára vége lesz. Határozottan enyhült azért ahhoz képest, mikor még szedtem, de érzem, hogy valami jelen van.
  Pl. ha alkoholt iszom, akkor jobban zsibbad az arcom. Ilyet sem tapasztaltam korábban még.

 126. Ma úgy értettem, bár telefonáláskor kicsit változik a koncentrációm, hogy azt mondta az áter doki, hogy felejtsem el a neurológust (tikk, arczsibbadás, szájremegés, nyelvharapás). Nem mondta ki konkrétan, hogy a keti hatása, utóhatása lehet ez, én meg nem kérdeztem rá, mert ilyenkor nagyon sok minden van, és kevés az idő.
  Talán rá kéne írnom, hogy erre gondol-e ő is, mert én ugye elmondtam neki a gyanúimat.

 127. Idézet tőle: R-roxy

  Na de várjál, most jutott eszembe: a régebben végzett izé dokik áterek ÉS neurológusok egyben, nem? Hátha egy ilyen régi motoros tud egyet-s-mást. 

  Igen, ő olyan korú. Ebben bízom én is valahol. Meg hát ő is jár fogorvoshoz is, meg a fog- és arcidegeket is ismeri szakmából, szóval azt is mondta, hogy a múlt havi fogizéim is belszólhatnak ebbe.
  Igaz, most jutott eszembe, hogy mikor jobban voltam márciusban (és szedtem a ketit esténként, és még nem volt fogászat) néha egy nap háromszor is kimentem hosszabb sétákra. Akkor volt olyan, hogy hazaértem, lerogytam, és még az orrom hegye is bizsergett.
  Kleó akkor azt ajánlotta real-time, hogy igyak nagyon sok vizet.
  Szóval egyre gyanúsabb ez a bűnbak…
  Csak azon drukkolok valahol, hogy ez nehogy maradandó legyen. 
  Nem tudom, ez a keti milyen régi szer, mennyire vannak tapasztalatok hosszabb szedés és elhagyás utáni időkre, mit hagy maga után.
  De talán ezt már tényleg nem nekem kéne tudni.
  Nekem egy orvos is sok egyszerre, nem akarok már többet az életembe bele…

 128. Ma azt is megtudtam, egy tapasztalatokat taglaló fórumról, hogy a keti a pajzsmirigy értékeket is lefelé viszi. Mondjuk ezért is hízlalhat. Engem ugye nem nagyon, vagy tényleg csak triglicerid, vérzsír szinten volt még tizenpár éve az a max. 48 kilós jó súly.

 129. Idézet tőle: Kiscsillag

  Nektek csökkent idővel a Kventiax/Seroquel/Ketilept álmosotó mellékhatása? 

  Mennyi idő után? 

  Mekkora volt a kezdő adagotok? Ez álmosított titeket?

  Szia, én retard 50-es Seroquellel kezdtem, az nem álmosított. Amikor 450 lett belőle, az már napközben is, igen.
  Az akuttal (25) először az 5 év utáni  leszokásban találkoztam, nem hosszú ideig. Ez este tényleg álmosított, de nem szedtem akkor olyan sokáig, hogy megtudjam, mennyi idő alatt szoknám meg.
  Az AP-k ugye erősen szedatívak, mondják, ezért adják inkább este, illetve azt nem tudom, a skizofrének hogy szedik, csak a depis oldalát. Nekem nem rég volt olyan is, hogy ideges feszültséget csinált este.
  Ugye vagy hatszor volt kvetiapinom, teljesen vegyesen hatott. Volt, hogy 12,5 mg-tól alig kúsztam el az ágyig, volt hogy 150 mg totál szívdobogást csinált, de ezek általában nem egy szedési cikluson belül fordultak elő.
  2 éve úgy szoktam le róla, hogy egy hónapig negyedeltem a 25 mg-ost, és még az is érezhető volt valamennyire, bár volt mellette Xanax és altató is, ami befolyásolta biztos.
  Szóval én csak totál szubjektív és nagyon vegyes tapasztalatokat tudnék írni. A hozzá való viszonyomat itt sokszor elsírtam már, nem akarom szidni sem, valakinek biztos beválik.
  Valószínűleg a saját bőrödön fogod megtapasztalni leginkább, hogy jó-e, ez valahogy ilyen. Ne olvasd el a betegtájékoztatóját, minden fel van benne sorolva, és annak az ellenkezője is.

 130. Nekem 10 évvel ezelőtti a tapasztalatom. Emlékeim homályosak. Sajnos már nem emlékszek, h mennyi idő alatt és mennyit csökkent az aluszékonyság. Főként retardot szedtem. 

  Most a sima tűnik jobbnak. Jobb, ha lecsap, de másnap nem álmosít. 

  Engem régen kezdéskor is kiütött.

 131. Idézet tőle: Kiscsillag

  Nekem 10 évvel ezelőtti a tapasztalatom. Emlékeim homályosak. Sajnos már nem emlékszek, h mennyi idő alatt és mennyit csökkent az aluszékonyság. Főként retardot szedtem. 

  Most a sima tűnik jobbnak. Jobb, ha lecsap, de másnap nem álmosít. 

  Engem régen kezdéskor is kiütött.

  Na, hát ez az  :), én is már szedtem így és úgy, szoktam le eleget is róla, és nem rég kérdeztem itt, hogy vajon mennyi idő kell a kiürülésének, nemléxem.
  Egy olyan emlékem van, hogy az öt évig szedett Seroquel XR lassú leszokása után, viszonylag hosszabb idővel, meg akartam ölni a szüleimet…
  Nem írtam gyógyszer-naplót soha. Most írok február óta, de csak azt, hogy miből mennyit hánykor, azt nem, hogy hogy vagyok/voltam tőle. (Plusz evésnapló, alvásnapló, utálom ezt a „kognitívat”).

 132. 800!
  Na, nekem ez is a „jó ég”.
  Annyitól szerintem behaltam volna, bár a kilóim nem igazán számítanak ezeknél, ez már bebizonyosodott a betápolásokkor, meg más reakcióimnál is. Szóval nem tudom, csak sejtem, nem is tudom már meg, nem szedem többet, legalábbis remélem, ha rajtam múlik.
  De nekem pl. a keti igazi jellemváltozásokat csinált, nem leszarom-tabletta volt, hanem konkrétan az érzelmi reakcióimat változtatta meg. Rácsodálkoztam pl. hogy valami nem dühített fel, pedig én olyan vagyok máskor, akit ez fel szokott.
  Ennek én nem örültem, csak a családom.
  Hát neked sok sikert hozzá, remélem, működni fog!

 133. Köszi.
  Hát az is elég érdekes. Egy ideig javult. Érezhető, de nem durva zsibbadás, tikk több helyen az arcon mondjuk volt, de állkapocs idegpont (ha tényleg ez az) érzékenysége az nem. Egyszerre a kettő nem is volt előtte sem.
  Most visszajött az állkapcsos sajgás, zsibbadás meg szűnik.
  Ki érti ezt,,,
  Ittam tegnap bort, nem sokat, attól határozottan zsibbad. Nem erőltetem a piát nagyon.

 134. Idézet tőle: Kiscsillag

  Talán idővel spontán is elmúlik vagy rájönnek, h mi okozza. 

  Áter a múlt héten azt mondta, ne menjek neurológushoz (ő is tanulta ezt valamennyire, amikor még együtt volt a pszi-neurológus képzés az egyetemen). Szóval tud valamit, amit nem mondott el, de kivárásban vagyok.

 135. Már lassan egy hónapja nem szedek ketit. De megint van felváltva pofazsibbadás vagy állkapocsfájás, nem egyszerre. Most tik nincs éppen, de nyelvharapás megint, és a másik oldalon.
  Aztán lehet, hogy nem is a keti, hanem ez is a Xanax hosszú távú káros toxikus hatása.

Vélemény, hozzászólás?