Coaxil, Aneptinex (tianeptin)

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A COAXIL 12,5 MG BEVONT TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Coaxil a depresszió ellen ható gyógyszerek, azaz az antidepresszívumok (vagy antidepresszánsok) közé tartozik. A hatásmechanizmusa nem ismert, de közvetve hat az agy szerotonin szintjére és rövid ideig dopamin-szintjére is. Az antidepresszív hatás kialakulása 2-6 hetet vesz igénybe, noha néha 1 hét alatt is érződik. A dopamin okozta enyhe felhangoltság gyorsan elmúlik, így napjában 3x-i alkalmazása javallott.

A Coaxil hatóanyaga elvileg ellentétes az SSRI (szelektív-szerotonin-visszavétel-gátló) gyógyszerekével — ilyen például a Prozac, a Paroxetin vagy a Seroxat. Ennek ellenére együttes szedésük nem okoz problémát.

A Coaxil ajánlott mind az enyhe, mérsékelt és súlyos depresszió kezelésére, testi tünetekkel járó szorongásos-depressziós állapotokban, illetve alkoholisták szorongásos-depressziós állapotainak kezelésére, különösen a megvonási időszakban. 

Egyes kísérletek szerint asztma ellen is hatásos (más antidepresszánsokkal ellentétben). 

Mint minden antidepresszáns esetében, ingerültség vagy öngyilkossági gondolatok esetén orvoshoz kell fordulni.

Egyéb mellékhatásai: szájszárazság, székrekedés, szédülés, álmosság. 

Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Tianeptine

54 gondolat erről: “Coaxil, Aneptinex (tianeptin)”

 1. Idézet tőle: névtelen

  Kiváncsian várom a hatását, ezt kaptam a többi mellé. Sajnálom, hogy a régi búra írásait nem tudom olvasni. Csillagocska, téged hízlalt?

   

  Szia!

   

  Nem, egyáltalán nem hízlalt..és szerintem ez nagyon jó gyógyszer…legalábbis én úgy gondolom!!!

  Pozitív hatásai: jókedv, életerő, aktivítás, stressztűrés,motiváció!

   

  Negatív: Naponta 3x kell bevenni…

 2. 2 hónapja szedem: 4×1 db-ot és 3x2mg Rivotrilt.A Rivotrilt 10 éve.Egyelöre semmi hatás, sejó, se rossz. Nem hiszek ezekben a gyógyszerekben, csak kisérletezgetnek velünk a pszichiáterek. A Rivotril csökkentése miatt adták, de egyelőre nem érzem, hogy kezdenék megszabadulni a Rivotril függőségemtől. Ugyanolyan lehangolt, érdektelen és fáradt vagyok.

 3. istenem, mennyi jó hatás.

  lehet, beadom a derekam és valami gyogyit én is elfogadok megint. és ha ez ennyir ejó, akkor lehet, ezt?

   

  nem jó passzban vagyok, de ezt én mindig a körülményeknek tudom be és nem magamnak.

  ez jó is meg rossz is.

 4. Minimum 20-30 féle bogyóval van tapasztalatom sok évre visszamenőleg, az első időkeben a libidó (de úgy általában az életkedv) szinte kivétel nélkül csökken. Később meg nehéz megítélni, mert ez egy elég sokváltozós kisérletezés, nem tudni, hogy mi éppen mitől van. Amúgy is elég szeszélyes az ember ezirányú motiváltsága, ezer dologtól függhet. De az tény, hogy van olyan bogyó, ami nem csak hogy csökkenti a vágyat, hanem egyenesen kasztráltság érzetet kelt, és ebből adódóan irtózást a szextól, de még az érintéstől is. Olyan ürességérzet, nem érzem, vagy nem akarok tudomást venni arról, hogy hozzám tartozik a combom és a köldököm közti rész.

 5. Lehet már régóta , de én csak most vettem észre hogy van olcsóbb változata is

  Aneptinex http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/aneptinex_125_mg_filmtabletta/56027

  és Tialera http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/tialera_125_mg_filmtabletta/56492

  néven.Valamiért nekem mindig a drágábbat írják fel.

  Egyébként annyira szerintem nem hatásos szer,bár tény hogy a mellékhatásprofilja kellemes.Meg érdekes hogy szerotonin csökkentéssel is hasonló(de szerintem enyhébb) a hatás mint a „növelőkkel”

  Amúgy néhány orszgba betiltották mert visszaéltek vele ilyen százas nagyságrendben drognak is szedték,főleg heroinisták.

   

 6. olcsóbb változata már régóta van, én szedtem a tialerát is, most pedig az aneptinexet. ahogy itt a leírást olvasom, úgy tűnik nem véletlenül vannak olyan tapasztalataim ezzel a gyógyszerrel amilyenek… „a dopamin okozta enyhe felhangoltság gyorsan elmúlik”, na ja, de azért engem érdekelne, hogy kinek mennyire gyorsan, és miután ez elmúlt mit érez a gyógyszerből, vannak-e valakinél egyértelműen megfigyelhető és leírható egyéb jótékony hatások? mert én csak ezt a rövid „felhangoltságot” tudom felhozni pozitívumként, más gyógyszereknél amiket szedtem még ennyi sem volt, ezért szedem ezt.

  én reggel szedek két szemet, délután egyet, korábban ez háromszor egy volt, de az alvási nehézségeim miatt át lett kicsit rendezve a dolog. szóval reggel beveszem a két szemet, megreggelizek és általában úgy felébredek hirtelenjében, hogy az csak na. jó kedvem lesz, mozog az agyam, kiszínesedik minden, stb… ez az erőteljes hatás nagyjából maximum fél óráig tart, utána hol fokozatosan, hol hirtelen kezd megszűnni ez az érzés, és általában jön egy kis álmosság. a lényeg, hogy a gyógyszer bevétele után maximum két óráig érzek belőle bármit, aztán visszaáll az agyam a nullára, és kész. ezen a hatáson kívül pedig egyebet nem vettem észre az évek alatt sem. kéne, hogy legyen más könnyedén tapintható előnye is? vagy legalábbis van akinek ezen felül is hasznos? 

 7. Én Coaxilt szedtem. Semmit, de semmit nem éreztem sem pozitívumot, sem negatívumot. Illetve de, ez volt az az egyetlen antidepresszáns, ami nem negatívan befolyásolta a szexuális életemet: volt vagy 3-4 orgazmusom tőle, egy egy alkalommal. Kértem a dokit, hogy adjon még:), de leálltunk vele, mert az alapproblémára nem hatott.

 8. köszi a választ! nálam meg a többi gyógyszerrel volt ez a „no effect” dolog… amit meg a szexualitással kapcsolatban írsz érdekes, egy pillanatra feltettem magamnak a kérdést, hogy „lehet, hogy ettől vagyok én ennyire felpörögve ilyen értelemben?”, de aztán le is csaptam ezt a labdát, mert szerintem én nagyjából mindig így működtem. az viszont szinte biztos, hogy rossz hatással nincs a libidóra, meg ilyesmikre, legalábbis másutt olvasott tapasztalatok is ezt támasztják alá!

  mindenesetre ha van valakinek még coaxilos élménye, az ne habozzon megosztani velem, mert egyre jobban érdekel! 

 9. Idézet tőle: Zsolt2097

  Nálam megszüntette, vagyis inkább csökkentette azt a fajta hányingert, ami gyakori kísérője volt a szorongásnak, szociofóbiának, kényelmetlen helyzeteknek. De azért teljesen nem oldja meg ezt a problámát.

  köszi a választ!

  igen, nekem is részben ezért írta fel az orvos, hogy esetleg majd a fizikai tüneteket is csökkenti, enyhíti valamelyest. őszintén szólva nem tudom mennyire jött ez be, mivel túl sok tünetem van, és ezeknek jó része eleve nem pszichés eredetű, lényeges változás nálam nincs ilyen szempontból az biztos. 

 10. En 19 ( 15 eve) eves koromban kaptam depressziora es anorexiara. Kb 1 honap utan ereztem h jobb a helyzet, munkat vallaltam, ment a foiskola, szerelem szoval klappt minden. 3*1 utan 3*2 volt a napi adag aztan 8 honap utan leepitettuk, nem volt vele gond. Nekem az alvasban is segitett, semmi mas gyogyit nem kaptam melle..Utana kb 10 evig jol voltam.. Szerintem jo antidepi, nem hizlal! En amikor szedni kezdtem 48kg voltam es 171cm.. A 3. honapra annyira elmultak a szorongasok,h felmentem 54kg-ra es ezt tartottam is 10 evig. A libido meg szuper volt tole 😀 arrol fogalmam sincs,h az szamitott-e, h ez volt az elso antidepim..

   

 11. Idézet tőle: georg77

  Én nem tudok, de elvileg ha megrendeled bármelyik patikában, másnapra beszerzik.

  Itt utána tudsz nézni, hogy támogatott vagy nem, vagy van forgalomban, vagy nem:  http://www.neak.gov.hu/iframes/gyogyszerkereso

  mint kiderült már csak az aneptinex jó árban (256 forint), és rendelni szoktam mindig ugyanabból a gyógyszertárból, csak most először kicsúsztam az időből, ugyanis péntek van, és ennek a gyógyszernek a gyártója/forgalmazója szombaton nem szállít, tehát csak hétfőn tudtam volna átvenni ha most megrendelem, ami szopás lett volna mert szombat reggel elfogy a készletem. lényeg a lényeg, másfél órás telefonálgatás után, csodával határos módon találtam egy patikát aminek volt két doboza is ebből, úgyhogy megmenekültem. de izgalmas is a drogosok élete, hajajj…

  (a link viszont hasznos lehet még egyszer…)

   

 12. Idézet tőle: heimweh.
  Idézet tőle: georg77

  Én nem tudok, de elvileg ha megrendeled bármelyik patikában, másnapra beszerzik.

  Itt utána tudsz nézni, hogy támogatott vagy nem, vagy van forgalomban, vagy nem:  http://www.neak.gov.hu/iframes/gyogyszerkereso

  mint kiderült már csak az aneptinex jó árban (256 forint), és rendelni szoktam mindig ugyanabból a gyógyszertárból, csak most először kicsúsztam az időből, ugyanis péntek van, és ennek a gyógyszernek a gyártója/forgalmazója szombaton nem szállít, tehát csak hétfőn tudtam volna átvenni ha most megrendelem, ami szopás lett volna mert szombat reggel elfogy a készletem. lényeg a lényeg, másfél órás telefonálgatás után, csodával határos módon találtam egy patikát aminek volt két doboza is ebből, úgyhogy megmenekültem. de izgalmas is a drogosok élete, hajajj…

  (a link viszont hasznos lehet még egyszer…)

  Örülök, hogy sikerült. Nézd, én poénból szoktam mondani, hogy legálisan drogozok (de nem gondolom komolyan, ti. valószínű megkattannék a xanax nélkül… és akkor ki fogja felnevelni a gyerekeimet?). Szerintem nem annyira jó, ha úgy gondolsz a gyógyszerre, mint drogra. Az angol fura, mert a drug mindkettőt jelenti. De mi magyarok gyógyszerről beszélünk (ami gyógyít) és drogról.

 13. Még régebben azért kaptam, mert kóros étvágytalanságom van/volt.
  Most ezt itt a leírásban nem olvasom.
  Akkor ez most találat volt vagy sem?
  Nem szedtem hosszú ideig, nem tudtam meg, mert megrendült a bizalmam anno abban az orvosban, de attól még lehet, hogy ez igaz.
  Tapasztalat?

 14. Aneptinexet kaptam. Úgy volt, hogy egy hétig reggel szedjek egyet, utána már délben is. Eddig kétszer be szedtem délben, de az éjszakai alvásomat rettenetessé tette. Már az altató, nyugtató, kvetiapin kombó sem vált be.
  Az orvos szerint összefügghet.
  Csak leírtam, mint tapasztalat.

 15. Idézet tőle: matiri2

  Aneptinexet kaptam. Úgy volt, hogy egy hétig reggel szedjek egyet, utána már délben is. Eddig kétszer be szedtem délben, de az éjszakai alvásomat rettenetessé tette. Már az altató, nyugtató, kvetiapin kombó sem vált be.
  Az orvos szerint összefügghet.
  Csak leírtam, mint tapasztalat.

  Matiri, és ez most akkor el fog múlni?

 16. Hát, mivel csak kétszer szedtem be délben eddig a héten, nagyon remélem, hogy ma este már jobb lesz. Csak van bennem még egy kis természetes túlélési ösztön is, hogy bepótolja valahogy az agyam meg a testem a kimaradást.
  Most próbáltam egy kicsit aludni 2 mg Xanax-szal, de a tianeptine ezt is felülírta és csak fetrengtem 🙁
  Ha érzem, hogy nem jó, rövid úton le fogom épít(t)e(t)ni.
  Nem vagyok meglepve, szinte semmi AD nem volt eddig jó.

 17. Idézet tőle: matiri2

  Hát, mivel csak kétszer szedtem be délben eddig a héten, nagyon remélem, hogy ma este már jobb lesz. Csak van bennem még egy kis természetes túlélési ösztön is, hogy bepótolja valahogy az agyam meg a testem a kimaradást.
  Most próbáltam egy kicsit aludni 2 mg Xanax-szal, de a tianeptine ezt is felülírta és csak fetrengtem 🙁
  Ha érzem, hogy nem jó, rövid úton le fogom épít(t)e(t)ni.
  Nem vagyok meglepve, szinte semmi AD nem volt eddig jó.

  Jó lenne, ha jó lenne… Majd kiderül.

 18. Faßa:
  A következő mellékhatásokról számoltak be az Aneptinex esetében:

  Gyakori:
  anorexia (táplálkozási zavar)
  rémálmok
  álmatlanság
  aluszékonyság
  émelygés
  fejfájás
  ájulás
  remegés
  látászavar
  hőhullámok
  gyors- vagy szabálytalan szívverés, mellkasi fájdalom
  nehézlégzés
  szájszárazság, székrekedés, hasi fájdalom, hányinger, hányás, bélgázosság, hasmenés, gyomorégés
  hátfájás, izomfájdalom
  gyengeségérzet
  gombócérzés a torokban

 19. Sziasztok!

  Most Asentra-t(szertralin) szedek Spitomin és Grandaxinnal. Az Asentra nagyjából hat a kényszerbetegségre, a többi nem igazán. Szorongásom nem múlik el.Sok jót olvastam a Aneptinexről(Coaxil). Lehet együtt szedni az Asentrával? Kell mellé nyugtató is? A szorongásra is jó a Aneptinex?

  Ezt találtam róla: „A Coaxil hatóanyaga elvileg ellentétes az SSRI (szelektív-szerotonin-visszavétel-gátló) gyógyszerekével — ilyen például a Prozac, a Paroxetin vagy a Seroxat. Ennek ellenére együttes szedésük nem okoz problémát.”

  Valaki szedte esetleg együtt SSRI-vel?

 20. Pedig fentebb az írja az oldalon ,hogy nyugodtan szedhető együtt SSRI-vel illetve külföldi oldalon is azt találtam ,hogy együtt szedve hatásosabb.

  Itt: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23683152

  Igazából  a szertralin elég jól korlátozza a kényszerbetegségemet, de a szorongásom, és alaptalan félelmeim nem nagyon múlnak. És Brintellix mellé sem jó a Tianeptin? Vagy a Tianeptin mellé inkább más nyugtató kellene? Spitomin meg a grandaxin együtt sem a leghatásosabb. Ráadásul valamitől nagyon élénk álmaim vannak. 🙁

 21. Ezt ismerjük ám… mi is „gyógyszervegyészkedünk”. 

  A fene tudja. Nekem ez a Br.+SSRI olyan, mintha valaki övet is meg nadrágtartót is felvenne, hogy le ne csússzon a gatyája…

  Brintellix, Lamolep, Rivotril. Most csak ennyi, a Tiapridalról leszedett a doki. 🙁

 22. Akkor a Brintellix kb. ugyanazt szolgálja mint az SSRI? Brintellix OCD-re jó szerinted? Igazából én már nagyon sok mindent kipróbáltam az elmúlt kb. 15 évben. (Paroxat, Rexetin, Seroquel SR, Rilex, Rivotril, Frontin, Anafranil, Scippa stb..) Egyik se hatott rendesen. Most az Asentrát szedem 1.5 hónapja a max. napi dózist(200mg). Igazából 2×1-et irt a doki de ha este szedem be akkor nem tudok eludni tőle. Igy reggel veszem be a 2db-ot. Ha lenne ez mellé valami erősebb szorongásoldó ami nem benzo akkor tökéletes lenne. De a Spitomin meg a grandaxin kevés. Ezért gondolkodom a Coaxil-on az Asentra mellé. Vagy A Brintellix ha jó akkor az Asentra-t lecserélni rá, de akkor is kellene mellé valami szorongáscsökkentő, na de mi? Miratazapin?

  Egyébként, kényszerbetegségem van generalizált szorongás, depresszió.

 23. Most szedem 2 hete ezt, eddig tompaságot, szedáltságot érezek főként illetve nyomást a fejemben + fura gondolatokat.

  Az orvosom azt mondta 2 hét alatt még nem dől el, h jó-e? Majd 3 hét múlva beszélek vele újra.

  Valamelyest csökkent a mellék6ása de még nem az igazi. Reméljük bejön mert ez már a 4. ilyen gyógyszer!

   

Vélemény, hozzászólás?