SSRI fun

Tegnap egy sikeres workshopról tartottam hazafelé kerékpárral, mikor épp előttem esett el bringával egy pár férfi tagja. Az ütközés viszonylag komoly volt, nekiment fejjel egy falnak, elvesztette az eszméletét és csúnyán vérzett az orra. A nő nagyon megijedt, segítségért kiabált, csak én voltam a környéken, megálltam és segítettem, de nem éreztem semmit, csak az empátia teljes hiányát. Ez az eset ébresztett rá, hogy valamit tennem kell. Már több mint két hete, hogy megint elég mélyre kerültem. Ha pedig ezt érzem, akkor többnyire gyarló emberré válok.

A dapoxetine egy gyorsan ható és gyorsan kiürülő SSRI, eredetileg céljának megfelelően használtam, bár nem orvosi utasításra. A mellékhatásai igen kellemesek. Első fázis az enyhe zavartság, nyugtalanság, amit másfél óta után egy kellemes, édeskés íz csillapít és rámtör az indokolatlan jókedv, felszabadultság. Meg egy enyhe állkapocsmozgás. Az érzés pikáns, pszichedelikus kabátban jön – az edzőterem zuhanyzójában hosszan lekötötték a figyelmem a falon lepergő vízcseppek, energiától zizgett a levegő, és a szauna színes ledjei is üzenni akartak valamit. A jókedv pedig még mindig rajtam, bár tudom, hogy ez már nem lehet a gyógyszer hatása, egyszerűen rámragad. Úgy magyarázom, hogy újrakalibrál, megmutatja, hogy van mihez ragaszkodnom.

SSRI-t sose szedtem. 15mg Mirzatennel próbálkoztam (orvosi utasításra), de az nem jött be. Nem gondolom, hogy folyamatosan gyógyszer kellene, tartok a mellékhatásoktól, ugyanakkor amit csinálok, az mégiscsak abúzus. Ez persze nem erkölcsi dillemma, nem vagyok én angolkisasszony, csak a legjobb utat keresem és eközben bizony könnyű eltévelyedni, ezért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre. Nektek mennyi kísérletezés fér bele..?

Az egyébként mennyire tipikus, hogy egy SSRI így hat? Talán csak a placebo effekt? (Mirzatennel nem volt placebo.) Mi volt a legfurcsább élményetek SSRI-vel?

Szerző:

Belépett: 6 év

unloved78

Blog kommentek: 408Blog bejegyzések: 7Regisztráció: 2016. 02. 15.

6 gondolat erről: “SSRI fun”

 1. rhiannon-roxána

  Mi a problémád? Mire kaptad a mirzatent? Miért nem volt jó? Miért szeded most ezt a gyógyszert? 

  Lehet, hogy nem volt benned empátia, de SEGÍTETTÉL. Nem hagytad ott őket a pácban. Ez a lényeg. 

   

 2. házikuszmacskusz

  szerintem ha ez beállt és még mindig így vagy, akkor a fele is elég lenne neked…

  Én SSRI on élek 7 éve! az van, hogy 10 mg nál ha bármelyikből többet szedek, nincs orgazmus és tudod a zuhanycseppek megfigyelésénél számomra ez fonosabb.

 3. A diag szorongás, depresszió. Frontin, mirzaten. Előbbi demotivál, utóbbitól sokat de rosszul alszok, ezért nem szedem őket. A problémám, ahogy én látom, hogy időnként depispirálba kerülök ami nagyon mélyre húz és nincs biztos módszerem arra, hogy kikeveredjek belőle. A mélyén pedig munkahelyi és párkapcsolati problémák, álmatlanság, önpusztítás. Majd tünetmentes időszak de előbb-utóbb kezdődik előlről.

  A dapoxetint a jobb szex miatt próbáltam ki baráti ajánlásra, de a mellékhatása még érdekesebbé tette, mert felismertem, hogy simán kiránt a depispirálból. 2-3 hetente egyszer egy adag elég. Pár hónapja kísérletezek vele.

  Segítettem, de azt kívántam, hogy bár előttük mentem volna és ne nekem kellet volna foglalkozni velük. Nem akarok ilyen közönyös, antiszociális módon élni. Megijedtem attól, aki akkor voltam.

  Bocs a tőmondatok miatt, mobilról kényelmetlen formázni.

 4. Macskusz, tudom, hogy sokan vannak itt súlyosabb problémával és provokatív téma az abúzus, de egyben alaposan félreértett is, szerintem. Nálam ez épp olyan tünet mint másoknál a vagdosás. Út a fájdalom elől. Hogy ezt választottam, annak az az oka, hogy nálam ez működik és nem ártok vele senki másnak. A dapoxetin pedig az eddigi legkíméletesebb ‘megoldás’, de folyamatosan keresem a még kíméletesebb módszereket. Próbálok meggyógyulni, egyszerűbb lenne az életem, csakhát ez nem olyan egyszerű, ahogy te is tudod.

  Egyébként még mindig nem estem vissza, kizökkentett, megint. Nem tudom mitől működik, de eddig működik.

  Mióta van gondod az orgazmus elérésével?

Írj megjegyzést