Semmi felelősség

Kedves Búralakók!

Kissé mostanában magam alatt vagyok és arra gondoltam kinek önteném ki a szívemet amennyiben nem nektek! A véleményetek is érdekelne természetesen, érdekel ti mit gondoltok és van-e olyan személy az életetekben aki nem vállalja a tetteiért a felelősséget ezáltal nagy terhet ró rátok.

Az én szüleim például a mai napig nem képesek elismerni mennyit ártottak nekem viselkedésükkel, csak minimálisan, hogy ne legyen semmilyen konfliktus közöttünk, hogy ne hallják a véleményemet az éveken át tartó lelki és testi bántalmazásról.

Mi a véleményetek, életetek át hasonlókat? Van közöttetek olyan akinek hóhéra a mai napig nem szembesül tetteivel?

https://depresszivfiu.blogspot.com/2022/03/semmi-felelosseg.html

Szép napot nektek!

Üdvözlettel:

BorderGuy Milán

Szerző:

Belépett: 2 év

Milan0708

Blog kommentek: 209Blog bejegyzések: 7Regisztráció: 31-10-2021

10 gondolat erről: “Semmi felelősség”

 1. Nos, bizonyított tény, hogy a borderline emberek szülei nagy százalékban bántalmazó nárcisztikusok.

  Példák ilyen szülőkre:

  – Semmirevaló, semmirekellő vagy! 

  – Hát de nagy lekvár vagy, öcsém!

  – Hát ezt már tudni kellene ilyen idősen! – mondjuk 11 évesnek másodfokú egyenletre mondják ezt, ez jó példa

  – Miért csak ötöst hoztál!? Miért nem hatost!?

  – Miért nem védted meg magad? Miért nem szóltál valakinek, hogy segítsen?

  Különben is ma társadalomban, különösen miénkben terjed az alábbi ”elv” (vagy inkább elvtelenség):

  – mindenki annyit ér, amije van, minél nagyobb, gyorsabb net, TV, okosabb telefon stb. csillagászati pénzösszeg, amit birtokolj, legyél szép, okos, tökéletes, minden szempontból szeplőtlen – az nem baj, ha belül atomjaira hullott, rothadó lelked van, de akkor is mutasd legjobb arcodat

  – ne rinyálj, ne mutass gyengeséget

  – kirakat-világ, felszínesség jellemző, ami sok frusztrációt szül, ugyanúgy megfelelési kényszert, és termékeny táptalaja mindenféle lelki – mentális nyavalyának, antiszociális viselkedésnek

  Mindennek ellenére van egy réteg, akik átlátják dolgokat, DE ne a VIII. ker. kocsmában keresd, hanem a nem mainstream művészvilágban illetve van pár olyan youtube csatorna és könyv, amelyek hasznosak:

  Nekem sokat segítettek alábbi írók:

  – Virginia Woolf: akkor ajánlott, ha szereted az emberi lélek mélységeinek feltárását hétköznapi szituációk bemutatása közepette – Mrs. Dalloway. A hullámok, Az évek, Felvonások között műveit ajánlom

  – Madách Imre: Ember Tragédiája – ez talán furcsának tűnhet, de abban le van írva kb. minden emberi jellemről. Tudom, hogy olvasni kellett középiskolában, de olvasd újra, majd meglátod, hogy hasznos lesz.

  – Isaac Asimov: akkor ajánlott, ha szereted emberközpontú sci-fit, mely tudományosságot ötvözi kultúrák és emberek jellemének, felemelkedésének, bukásának, hanyatlásának bemutatásával és kielemzésével  – ilyen sorrendben ajánlom: Alapítvány, Alapítvány és Birodalom, Második Birodalom, Alapítvány Pereme, Alapítvány És Föld, majd ezek ha tetszettek utána jöhet Előjáték az Alapítványhoz, A Mezítelen Nap, A hajnal bolygó robotjai, Robotok és Birodalom

  Sajnos jelenlegi világpolitikai helyzet miatt Orwell könyvei s erősen ajánlottak:

  Állatfarm és 1984.

  A youtube csatornák közül RetroShock videókat ajánlom, ill. Pottyondy Edinát (utóbbi humoros formában reflektál dolgokra).

  – ha szereted fantázia-könyveket, akkor erősen javallott két könyv is, mely kortárs magyar író tollából került ki:

  ez az író a naturalizmust ötvözi a klasszikus irodalmi műfajok (dráma, tündérmese, tragédia, történelmi regény stb.) sajátosságaival

  – Raoul Renier: Korona és kehely

  – R. Renier: Árnyak könyve

 2. Szia ElijahShade!

  Igen, sajnos teljesen egyet kell veled értenem ez a rothadó szemlélet nem csak terjedőben van az országban hanem már évek óta eszerint élünk sajnos. Szörnyűnek tartom egyébként de ez az igazság én is ezt gondolom…Undorító amúgy én is azt mondom.

  Az ajánlásaid közül imádom Madách ember tragédiáját. Már annak idején, középiskolában is lenyűgözött amilyen kendőzetlen és csontig hatoló őszinteséggel mutatta be az emberi természet legmélyebb bugyrait. Sajnos örök igazságot tapasztaltam benne.

  A leírásod pedig sajnos tökéletesen illik a szüleimre. Sajnos.

  Köszönöm egyébként az ajánlásaidat! Szívesen vettem őket!

  Üdvzözlettel:

  BorderGuy Milán

 3. Szia!

  Borderline vagyok és az én szüleim sem vállalnak felelősséget a mai napig semmiért. Homokba dugják a fejüket, és amióta diagnosztizáltak még inkább elzárkóznak és hárítják a problémát. Ők tökéletesek, én vagyok a selejt. 

  Szerintem soha nem fogják beismerni és felvállalni ezt, mert akkor nem lennének mérgező szülők. 🙂 Úgyhogy nekünk kell változni, és elengedni Őket, mert nem a szüleink, soha nem is voltak azok. 

 4. Szia Mici!

  Köszönöm, hogy írtál:) Le a kalappal előtted! Olvastam a bejegyzéseidet. 

  El sem hiszed, de pont a mai napon fogalmazódott meg ugyanez bennem…hogy mennyire le kéne őket telibe szarni és azon lenni, hogy az én életem ami szerencsére már saját és elmondhatom, hogy csak a traumáim szintjén függök tőlük, rendben legyen.

  De igen, taumáktól és a szülők hiányától megszabadulni nagyon nehéz…de már legalább nem hibáztatom magamat. Az a helyzet, hogy mindenki igényelné a szülei megértését és szeretetét. 

  Szivesen beszélgetnék veled a továbbiakban, megosztani a tapasztalatokat stb. Ha szeretnél kérlek írj nekem a borderguy2000@gmail.com-ra!:)

  Szerintem sokat tudnánk segíteni egymáson!

Írj megjegyzést