Hozzátartozói csoport indul

Hozzátartozói csoport indul azok részére, akik al­ko­hol­beteg, szkizofrén, de­pressziós, evészavaros, játékszen­vedélyes, im­pulzív (ve­sze­kedő) hozzá­tartozóikkal jobb kapcso­latot akar­nak fenn­tartani.
A csoport célja, hogy az érintettek

  • a konfliktusaikat hatéko­nyabban kezeljék,
  • önmagukat és beteg hozzátartozóikat jobban megértsék, segítsék.
  • A cél: a betegek és a hozzátartozók közérzetének javítása.
  • A csoportban lehetőség lesz biztonságos keretek között azoknak a játszmáknak, dinamikáknak a felismerésére és kezelésére, amik az adott betegséghez tartoznak és amik a gyógyulást megnehezítik. Ha ezeket felismerjük és kezeljük, mi is elősegíthetjük a gyógyulást úgy, hogy közben jobban is érezzük magunkat.
  • Megjelenhetnek olyan új, eddig nem ismert eszközök, amik a gyógyuláshoz hozzájárulnak (bizalom, bűntudat csökkentés, énhatárok tiszteletben tartása, versengés kerülése, egymás elfogadása, tisztelete, a szabadság és a felelősség kérdései, a betegségekkel kapcsolatos praktikus információk megosztása , a remény keltése és a remény érzésének fenntartása). Nem elég ezeknek az eszközöknek a felismerése, hanem azt gyakorolni, tesztelni is kell. Erre van lehetőség a csoportban.
  • A legfontosabb haszon az, hogy idővel a hozzátartozók jobban érzik magukat.

A csoport a Visegrádi utcában működik, hetente egyszer 90 percben. Részvételi díj: 1500 Ft/alkalom. Jelentkezés január közepéig telefonon: Oriold Károly csoportvezetőnél 06-20-9738-930

3 gondolat erről: “Hozzátartozói csoport indul”

Vélemény, hozzászólás?