Scippa- AlgoFlex M összecsapás: görcsoldás biztonságosan? – Segítség, tapasztalások

Nos, most kifejezetten nők segítségét kérném. A pasik ehhez sokat nem tudnak hozzászólni, inkább depresszióval élő küzdő nők tapasztalása érdekel. Ma eléggé beijedtem.

Az van, a reggeli gyógyszerem  a Scippa. Még. ( csütörtökön megyek a dokihoz, valamit babrálni fog, új gyógyszer lesz, de majd kiderül) A Scippa SSRI család. Karácsony előtt mikor megfáztam (mert jött a karácsony), bizonyos megfázás elleni forró italporhoz volt írva hogy a monoamino – kémiából 1-es laugh – szóval ilyen mono-akármis antidepresszáns mellett gáz. Hogy én mit kutattam, kérdeztem is másokat, persze lövése senkinek erről, max dokinak, akit meg nem érek utol…hogy amit szedek az ilyen mono-bizbasz csoportba tartozik e . Nagyon szakszerű vagyok, bocsi. Mondom, kémiából küzdöttem a 2-esért. Mindegy is, itt meg is találtam a sok szenvedés után a választ, hogy az egyik , az esti gyógyszerem antipszichotikum, a másik meg SSRI a reggeli. Ez érdekelt.

Most már ilyen alappal indultam. Reggel bevettem a Scippát, persze mindig van nálam. Reggel csak kiesek az ágyból és rohanok, kutya, busz, melóban szoktam bevenni. Igyekezve mielőtt kolléganő beér. Szóval volt olyan fél 10, Scippa pipa. Ez 20 mg. Közben tudtam, hogy menzesz van, mármint, reggel óta tudtam. smiley A nők kedvenc 5 napja.

Nos, az van, fiatalon laugh jó, most vagyok 32, egész öreg smiley, mondjuk 10-tizenx évvel ezelőtt meg se éreztem, ha megjött. Semmit se éreztem. Így is későn. 15-6 voltam már, kezdetben rendszertelen volt, aztán okévá vált, de nem éreztem. Néztem, más majd belehal, én meg csak úgy átlibegek az egészen. Semmi se fáj. Modanánk, ez de jó, de olyan szempontból nem jó, hogy nem jelez előre  a test semmit.

Ahogy teltek az évek és süllyedtem bele a lelki mocsárba, láttam, hogy hogy lesz gáz. Ha pl kimaradt egy hónap, mindig tudtam mitől maradt ki, pasi zero, szex zero, gyerek esélytelen, mentálisan darabokban, nem volt nehéz kitalálni miért maradt el sokszor, de az új hónapban keservesen durván behozta önmagát. Ahogy idősödtem, úgy kezdett minden jelezni, a mellem, aztán mikor, összevissza görcsöltem. Ma fura módon, vér alig alig távozott, de brutál fájt.

Szóval, ma, bevettem a Scippát, ennyi, ezek a női fájdalmak csak később kezdtek megjelenni, de még bőven de. 11 fele mentem át venni görcsoldót. Fura, kolléganő is a nospat mondta, én régen is, Algo M-et szedtem, kezdetben egyet, míg valaki szólt vagy kiderült, hogy ott kettőt kell egyszerre. Hatott. Mindig hatott. Pikk-pakk elmúlt a görcsölés.

Annyira fájt a hasam felét se mutattam de azt éreztem, nem tudom hogy bírom ki a napot és mivel régen se volt bajom, mármint mellékhatás bármi, bevettem a kettőt, ahogy az Algoflex M adja magát. Régen ennyitől elmúlt. Most nem. Kurvááááára fájt!!!! Mozdulni, szólni se volt kedvem. Mikor elindultam ebédelni, azt terveztem, hogy na majd ott beveszek még egyet! Nem vettem mert:

MOST JÖN A LÉNYEG: ELOLVASTAM A TÁJÉKOZTATÓT AMIT EDDIG SOSE: ÍGY ÍRTA: NEM ADHATÓ EGYÜTT SSRI-S ANTIDEPRESSZÁNSOKKAL (MOST LEEGYSZERŰSÍTEM) ZÁRÓJELBEN : ( FOKOZOTTAN OKOZHAT VÉRZÉST GYOMORBAN, BELEKBEN)

Nos, természetesen nem vettem be még egyet.

A következő is fura dolog volt mert ebédeltem és aztán a fájdalom elmúlt. (pedig nem a gyomrommal volt gondom, hanem kifejezetten alhas görcsölt és nem a belek, azt ezer közül ismerem, ez a menzesz görcs volt )

SZERINTETEK?

AZON GONDOLKOZTAM, MÁR EZELŐTT IS SZEDTEM ÉN ILYEN ALGO M-ET, MIÓTA EZ ÍGY FÁJ, EZT SZEDEM ÉS SZEDTEM DEPI GYÓGYSZERT IS, MÁR RÉG, MOST AKKOR MEGÚSZTAM GYOMORVÉRZÉS NÉLKÜL? 

VAGY MIT JELENT, HOGY …. HA EGYÜTT ADNAK KÉT GYÓGYSZERT AZT EGYMÁS UTÁN KELL BESZEDNI NEM? DE ITT A MENZESZ-GÖRCSOLDÓ GYÓGYSZERRE A SCIPPA UTÁN OLYAN MÁSFÉL ÓRÁVAL KERÜLT SOR.

MAJD MEGHALTAM ANNYIRA FÁJT, GONDOLKODÁS NÉLKÜL BESZEDTEM.

KÉSŐBB OLVASTAM A TÁJÉKOZTATÓT. FURA, EDDIG EZELŐTT SOSE. AZ IBUPROFENT MONDJA, HOGY GÁZ A DEPI GY.SZERREL ÉS A AZ ALGO M RÓZSASZÍNJE AZ A BAZI 400 MG AZ AZ IBUPROFEN, MEGIJEDTEM MERT AZ AMÚGY IS RENGETEG…LEGALÁBBIS ANNAK NÉZ KI. ASSZISZTENS ISMEREM MONDTA, MIKOR 100-RA EMELTE A DOKI NEKEM A KETILEPTET, HOGY NE IJEDJEK BE MERT MÉG A 100 SE SOK. DE A 400 AZ MÁR NA, AKÁRMI IS AZ.

DE TALÁN MIRE EZ MEGTÖRTÉNT A SCIPPA-T MÁR FELDOLGOZTAM. AZ 20 MG, NEM SOK. NEM SZEDEK SEMMIBŐL OLYAN NAGY ADAGOT.

ÉS HOZZÁTESZEM, AZ ALGO M-ET PEDIG CSAK AZ ELSŐ NAPON HASZNÁLOM. TÖBBSZÖR NEM. 

CSAK BEIJEDTEM, MERT AZÉRT GYOMORBAN BELSŐ VÉRZÉST NEM AKAROK MAGAMNAK.

A NETEN ITT-OTT ÍRTAK LEHETŐSÉGEKET. SOKAN ÍRTAK HOGY A NOSPA MAGÁBAN NEM HASZNÁL ÉS HOGY AMÚGY AZ ALGO M EGYIK GY.SZERE SZIMPLA NOSPA, A MÁSIK FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ ÉS HOGY AZ EGYIKNEK IS ELÉGNEK KÉNE LENNIE.

NOS, CSAK AMIT TAPASZTALTAM AZT TUDOM : FOGORVOS, HÚZÁS, VARRÁS, KÖNNYES SZENVEDÉS UTÁN FELÍRT CATAFLAM-OT. EZ NÁLAM MINDIG JÓ PONT, HA FIGYELNEK AZ EMBERRE. CSAKHOGY A CATAFLAM SZART SE ÉR. smiley HA VALAMI FÁJ, AZ FÁJ. A NOSPA-T MÉG NEM PRÓBÁLTAM, DE LEHET MAGÁBAN AZ IS KEVÉS LENNE…. (?) – CSAK MAGAMTÓL KÉRDEM.

ÉVEKNEK KELLETT TELNI, HOGY ILYEN BAJAIM LEGYENEK ÉS PFF, MÁR ÉRZEK MINDENT.

ÉS…. LEHET TUDOM, MIÉRT VOLT DURVA MOST EZ A GÖRCSÖLÉS MA. VASÁRNAP ESTE EGY BORZASZTÓ NAGY LELKI ÖSSZEOMLÁS, TEGNAP ESTE IS SÍRTAM, VÖRÖSBOR, AZTÁN GYÓGYSZER, AMI MÁR ÉRDEKELNI SE TUDOTT.

ITT MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG BAKKER! SZÓVAL? VÉLEMÉNY?

( GONDOLTAM, HA NEM CSAK ÍROK, HANEM KÉRDEZEK IS, NEM MARADOK MAGAMRA, AMÚGY ÚGYIS ) 

Szerző:

Belépett: 2 hét

intro86

Blog kommentek: 2465Blog bejegyzések: 162Regisztráció: 24-05-2018

17 gondolat erről: “Scippa- AlgoFlex M összecsapás: görcsoldás biztonságosan? – Segítség, tapasztalások”

 1. Minden szart odaírnak, hogyha esetleg előfordul vmi mellékhatás, ne lehessen őket perelni (na nem pont itt, Mo.-on érdekes ez…) Ha eddig bevált, én szedném. Mondjuk sosem olvastam el, de Algoflexet (ibuprofen) szedtem SSRI-vel, eszembe se jutott, hogy nem kéne. A diklofenac (mint a Cataflam) nekem sem használ, van, akinek meg épp az a jó. No-Spa ilyesmire harmat, enyhébb bél- és epegörcsre hat.

  Mono-amino-oxidáz (ja, kémia tagozat 😀 ) hatóanyagú antidepit manapság már csak kivételesen adnak, mondhatjuk, elavult gyógyszerek.

  Amúgy sem maradsz magadra, ha hiszed, ha nem, rengetegen olvasunk, csak sokszor nem tudunk mit mondani…

 2. Én is Algoflexet veszek be a havi fájdalmakra. Mondjuk nekem egy egyszerre bőven elég. A no spa szerintem ebben az esetben semmit nem használ. És én is escitalopramot szedek, ezt a kérdést meg már én is feltettem valamelyik topicban (válasz nem jött). A vérzékenységet állítólag tényleg fokozhatja de nekem még nem volt bajom tőle. Ne aggódj.

 3. Köszi Kleó! Megnyugtattál kicsit! Tényleg addig ok, amíg az ember nem olvassa ezt a sok szart. Nem hiába mondja az áter, hogy inkább bele se olvassak a papírokba. Pár dolgot elmond, ha valami új, ha van valami úgyis jelentkeznék, de hála az égnek soha semmiféle mellékhatása nem volt nálam semminek, se az elején se később, meg úgyis kijön az ha ki akar. Ilyen gondjaim sose voltak. Tény, hogy ezer dolgot felsorol, ha az ember belegondol …. beijed, oszt be se veszi …. 

  a mono bizbasz laugh nekem ez a szakszókincs enyhén magas, nem tudtam arról se hogy mi a szar az … a mono-s gyógyszerek, köszi az infót újabb infó ….. hogy ma már olyan nincs nagyon …. mono-amino-oxidáz – holnapra úgyis elfelejtem laugh hogy én mit össze kutattam akkor tiszta parában ….. az ember szerintem túlparázza ! 

  a nospa….epegörcsre 6? vagy mi? bakker. anyám szedett régen mikor migrénje volt annyi qualerint, az is régi cucc, erős, néha már belökte hogy gyógyszermérgezése lesz. persze migrénre nem hat úgyse.

  amúgy meg azzal nyugtatom magam, első nap egy ilyen algo M párost beveszek, főleg ha haldoklok, annyira fáj, de ezt melóhelyen nem mutathatom, abba nem halok bele. a depi gy. az úgyis mindennapos. meg hát persze nem vagyok hülye hogy mindent egyszerre….azon gondolkoztam, amúgy, hogy ésszerűen lássam, sokan, idősek főleg többféle gyógyszert nyomnak le kb egy húzásra, csoda hogy nem halnak bele.

  csak kissé ijesztő a „fokozottan’ szó, fokozottan okozhat vérzést. hát egyelőre megúsztam smiley

 4. Örülök, ha megnyugodtál kicsit.

  Egyébként MAOi-k, azaz mono-amino-oxidáz-inhibitorok, azaz ezt az enzimet blokkolják. Na. jó, hagyjuk agyszerkémiát, amúgy úgyse szeretem.

  A Quarelin algopyrin+nospa+koffein, kezdődő migrénre hat. Nem olyan erős. Komolyabb epe- meg gyomorgörcsre algo+nospa injekciót adnak. És mindezekre legjobban hatnak a barbiturátok (forgalomból kivonva) menstruációs görcsökre meg a Meristin (szintén…)

 5. atyaég, milyen linkeket tudtok … esküszöm mindjárt hipochonder leszek laugh

  nem aggódok  ma  már  feleslegesen, nem lett bajom, annyi mindent írnak rájuk

  ez a gyógyszerkémia amúgy érdekes laugh mondjuk hozzáteszem a színtiszta 5-ösöm biológiából majdnem bukásba vezetett ahogy a bioszhoz hozzájött a kémia…

  köszi, hogy írtatok.

  valahogy majd igyekszek …. csak ha van kérdeznivaló, verset vagy csak úgy nem írok …. nincs mit hozzászólni.

  azt hiszem mára hozzászólok az ágyamhoz. jó éjt! 

 6. Idézet tőle: Kleó

  Örülök, ha megnyugodtál kicsit.

  Egyébként MAOi-k, azaz mono-amino-oxidáz-inhibitorok, azaz ezt az enzimet blokkolják. Na. jó, hagyjuk agyszerkémiát, amúgy úgyse szeretem.

  A Quarelin algopyrin+nospa+koffein, kezdődő migrénre hat. Nem olyan erős. Komolyabb epe- meg gyomorgörcsre algo+nospa injekciót adnak. És mindezekre legjobban hatnak a barbiturátok (forgalomból kivonva) menstruációs görcsökre meg a Meristin (szintén…)

  Meristin nekem nem hatott. Algoflex M sem. 2 algopyrin + 2 no-spa vagy 2 Cataflam + 2 no-spa hatott valamennyit. Ha máshogy nem ment, vettem be Tramadolt is. Ridolt kivonták a forgalomból. Az erősebb volt.

  Régen az SSRI-t rá sem írták, mellette is szedtem NSAID típusú (ibuprofen, diclefenac) fájdalomcsillapítót.

  Ha félted a gyomrod, bélrendszered, paracetamolt kombinálj no-spával. Az emésztőrendszerbarát, de sajnos gyenge. 

 7. A gyomorvérzés az ilyen gyógyszereknél fekélyesedéssel indul. Egyszerűen kikezdik a nyálkahártyát. Lassú folyamat, és hidd el, érezni fogod, hogy Ez most más, mint a menstruáció. 

  Ha nagyon aggódsz emiatt, lehet kérni gyomorvédő szert is, de rendszertelen, rövidtávú, alkalmi használat esetén nem fog kilyukadni a beled egyik napról a másikra. 

  Amit viszont a menstruációdról írtál, az elég para. Nekem szülés után lett ilyen. Kiderült, hogy endometriózisom (is) van, azért olyan, mint A cápa összes. A. Kimaradások sem feltétlenül a depi miatt vannak. Szerintem mindenképp szólj róla a dokinak majd, hogy ilyenné eszkalálódott. 

 8. Outcalleddal egyetértek. Lassú folyamat míg kikezdi a gyomrot vagy a bélrendszert. Quamatel mini vény nélkül kapható. Azt lehet érdemes lenne bevenni mellé, főleg ha max adagot szedsz.

  Cataflam az egyetlen, amitől minden hónapban fajt a gyomrom. Napi 6-8 szemet szedtem.

  Endometriózis gyanús vagyok. Görcs + ciszta miatt. Az is lehet, h csak a prosztaglandin okozza a gondot. 

 9. Érdekes ahogy itt …. Ha csak ír az ember, „csak ír”,  0 reakció, ha kérdez, rögtön ezerféle paráztatás. Így is szorongásban élek, hát még ha a menzeszem is nagyon para. mi a nagyonpara abban hogy első nap, CSAK AZ ELSŐ NAP görcsöl, a nők nagy százalékának görcsöl. és attól mert az első nap görcsöl, nem lesz rögtön endometriózisom, Van olyan ismerősöm aki ért ezekhez és riogatott már ezzel. Tíz évvel ezelőtt nekem se görcsölt. Ahogy teltek az évek és súlyosabban lettek a mentális szarok is, úgy egyre elkezdett görcsölni. de nem 5 napig, könyörgök!!!! csak az elsőn! és nem is mindig szedek rá gyógyszert!!!! ha kibírom, akkor nem!!!!! és istenments, nem szedek 6-ot, 8-at egy nap, nem csinálom ki magam. nincs is ennyire szükségem!  

  Ha annyira nagyon fáj, akkor beveszek AlgoFlex M-et, mind a kettőt és úgy az esetek 98%-ában segít. 2. nap pedig már nem kell semmi gyógyszer.

  Ha meg kimaradt, egyszer-egyszer, az meg azért volt, mindig tudtam miért volt …. hogy előző hónapban milyen sokkok értek.

  A pszichiáternek meg minek beszéljek női gondokról … az a nőgyógyászra tartozik. de az biztos, hogy nem fogom magam szétparáztatni, hogy valami bazi súlyos. egyszerűen görcsölt első nap, nagyon, ahogy sok más nőnek és nem mindnek van endometriózisa …. könyörgöm! Kleó az elején még igyekezett megnyugtatni, de a 10. komment és kezdünk hipochonderek lenni. Amúgy bízom benne, hogy ha havi egyszer egyetlen nap használom az Algoflex M-et az nem fog kicsinálni belül. Hányan használják bakker, nem ebbe hal bele az ember.

  (a gyomrom se fáj semmitől, sose fájt, a gyomor az a szorongás helye, gyógyszer-ügyletben még sose fájt, csak nem halok bele, mert már kezdem azt gondolni indecision

 10. Elnézést, egyáltalán nem paráztatni akartalak. Nem írtál gyakoriságot. A kimaradások és a nagy görcs a depressziós állapottal együtt lehet más is, hatnak egymásra oda-vissza, ezért érdemes LEHET megemlíteni a pszichiáternek. Én egy szóval se írtam, hogy neked azonnal de rögvest endometriózisod van, az csak egy példa volt, a saját esetem kapcsán. Mea klumpa

 11. Nem volt célom paráztatni. Sőt, megnyugtatni próbáltalak. Esetedben én nem gyanakodtam endometriózisra.

  Nekem viszont ezt nőgyógyász mondta a 2-3 napig tartó NAGYON erős görcsök és a ciszta miatt. Utóbbi okozott 1x (ha jól emlékszek) 19 napig tartó vérzést 6 napig tartó görccsel. Évekig 6-8 napig tartott a menstruációm. Ekkor és biztos nem veletlenül gyanakodtak endometriózisra. De a fokozott prosztaglandintermelest sem zártak ki. Ez gyakori, többnyire ez okoz görcsöket és különösebb teendőt nem igényel. Az NSAID típusú gyszerek a fokozott prosztaglandintermelésre is hatnak.

  A 6-8 Cataflamot orvosi javaslatra szedtem. 6-8 óránkent vettem be 2-őt. Pl ejfél, reggel 6, dél, este 6. 

  Tramadolt is orvos írta fel.

  Most Flector rapidot iszok. Szintén orvosi javaslatra. 

 12. A bejegyzésed tartalmának a másik részével meg én speciel úgy vagyok, hogy nagyon sok bejegyzéshez tudnék írni. Nem csak a tiedhez, másikéhoz is. Vagy azt, hogy na, pont ugyanígy éreztem magam ma kilencvenötmillió alkalommal, vagy komplett kisregényeket. Utóbbira szerintem senki nem kíváncsi, előbbivel viszont senki nincs kint a vízből. Szóval inkább csendben maradok, mert úgyis tudom, hogy itt mindenki ugyanabban a hajóhintában ül, csak pár székkel arrébb… Ettől még elolvasom, átérzem. 

Írj megjegyzést