rivotril kérdés

  sziasztok!

 

egy kérdésem lenne, nagymamám hallotta (aki amúgy össze-vissza beszél néha szóval nem biztos hogy igaz) de hogy valami változás lesz a rivotrillal kapcsolatban október 1-étől. 

ti tudtok erről valamit?

 

Amúgy én tök jól vagyok, néha visszaesem de csak a hajtépésben pár szál, de nem depizem főleg ióta felmondott a főnököm és sokkal rendesebb kerül a helyére:).)

másrészt is minden oké, alszom, bár nappal álmos vagyok még néha,  már nem mindg alszom el a buszon reggelente, csak heti 5 alkalomból 2-szer körülbelül, szóval megvagyok.:)

 

sziasztok

Szerző:

Belépett: 2 év

Vica1333

Blog kommentek: 868Blog bejegyzések: 32Regisztráció: 23-07-2016

8 gondolat erről: “rivotril kérdés”

 1. Magányos-Farkas

  Már eddig is szigorították kifejezetten a Rivotrilt(ugye,személyi kell hozzá patikában),mit csinálnak még azzal a gyógyszerrel,ami sok emberen segít? 😀

  Oké,börtönben valuta és deviza,vannak biztos szép feketén-működő gyárak,sokan bizniszelnek vele,DE ilyen ALAPON, akár a FRONTIN/XANAX-al is tehetnék ezt,ugyanaz a gyógyszercsoport,szerintem kb azonos páciens-lélekszámmal(akik szedik),szóval miről beszélünk?

  Nem tudok ilyenről,amúgy. 🙂

 2. A LÉNYEG – KONYHANYELVEN -, HOGY A KÁBÍTÓSZEREK KÖZÉ SOROLTÁK, SZIGORÚAN SZÁMONTARTJÁK KI, HOGYAN KAPHATJA.

  FORRÁS: MAGYAR GYÓGYSZERÉSZI KAMARA

   

   

   

  Clonazepam hatóanyagú készítmények forgalmazási rendje
   
  Az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 172/2016. (VII. 1.) Korm. rendelet 52.–54. §-a, a Clonazepam hatóanyagú készítmények tekintetében, 2016. október 1-i hatályba lépéssel módosította „a kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről, valamint ezen anyagok jegyzékre vételéről és jegyzékeinek módosításáról” szóló 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendeletet. Ennek értelmében a Clonazepam hatóanyagú készítmények megrendelésére, szállítására, átadására, átvételére és megsemmisítésére a fokozottan ellenőrzött szerekre vonatkozó szabályok érvényesek.
   
  Annak eldöntésére, hogy a napi gyógyszertári munkában ez milyen változásokat jelent, a 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet hatályának elemzése adhat iránymutatást.
   
  „1. § E rendelet alkalmazásában (…) 4. egészségügyi szolgáltató: az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 3. § f) pontjában meghatározott szolgáltató (…) 7. engedélyes: e rendelet szerinti valamely engedéllyel rendelkező, a polgári perrendtartásról szóló törvény szerinti gazdálkodó szervezet (…)
   
  2. § (1) E rendelet hatálya kiterjed (…) d) kábítószernek és pszichotróp anyagnak az egészségügyi szolgáltató, valamint az állatgyógyászati intézmény és állatgyógyászati készítmények kiskereskedelmi forgalmazója, magán-állatorvos és állatorvost alkalmazó telep, állatkert, vadaspark által történő megrendelésére (…)  (2) E rendelet hatálya az (1) bekezdés d)-f) pontjában meghatározott eljárásokon túl az egészségügyi szolgáltatókra akkor terjed ki, ha e rendelet kifejezetten így rendelkezik”
   
  A gyógyszertárak a Kormány ezen rendeletének alkalmazásában (is) egészségügyi szolgáltatók, ugyanakkor nem tartoznak az 1. § 7. pontja szerinti „engedélyes” kategóriába, mivel a gyógyszertárak működési engedélye, a 43/2005. (IX.15.) EüM rendelet szerint külön engedély nélkül is kiterjed a fokozottan ellenőrzött szerekkel folytatott tevékenység végzésére. A 43/2005. (IX. 15.) EüM rendelet erről így rendelkezik:
   
  „2. § (2) Az egészségügyi szolgáltatók számára az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az egészségügyi szolgáltató működési körzete szerint területileg illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatala (a továbbiakban együtt: egészségügyi államigazgatási szerv), vagy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (a továbbiakban: OGYÉI) által kiadott működési engedély kiterjed az e rendeletben meghatározott, fokozottan ellenőrzött szerekkel történő gyógyászati célú tevékenység végzésére is. ” Ezekből adódóan:
   
   a 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet a clonazepam tartalmú gyógyszerek megrendelése tekintetében vonatkozik a gyógyszertárakra;
   
   mivel a 66/2012. (IV. 2.) Korm. rendelet a megrendelésen túlmenően, az egészségügyi szolgáltatókra kifejezett rendelkezést nem tartalmaz, a rendelet normatívái csak az

   
  2
   
  „engedélyesekre” vonatkoznak. Ebbe a csoportba – a fentebb leírtak szerint – a gyógyszertárak nem, de a gyógyszer-nagykereskedők beletartoznak;
   
   a gyógyszertárak számára a megrendelés kivételével, a clonazepam tartalmú készítmények forgalmazásának vonatkozásában a 43/2005. EüM rendelet előírásai az irányadóak. Azaz, a clonazepam tartalmú készítmények vényen történő rendelése, raktározása, nyilvántartása és kiadása az általános szabályok szerint történik, azzal az eltéréssel, hogy a vényen a gyógyszer kiváltójának aláírásán túl, a személyi azonosításra alkalmas okmányának számát is fel kell tüntetni [43/20015. EüM. rend. 7. § (5) bekezdése];
   
   a megrendelés tekintetében a szabályozás koherens, azaz a gyógyszertárnak, mint egészségügyi szolgáltatónak az „ötpéldányos megrendelőn” kell rendelnie a clonazepam tartalmú készítményeket. A gyógyszer nagykereskedő, mint engedélyes, másképpen a rendelést nem fogadhatja és nem is szállíthatja.
   
  Budapest, 2016. szeptember 17.
   
   
  Dr. Bartus György alelnök 

   

 3. úristen, majdnem leírtam ide valami nagyon kétélű dolgot a rivotrillal kapcsolatban, de aztán mégsem, mert sokan esetleg másra használnák fel, marad az én titkom

  és ezt nem vagánykodásból mondtam, de az ember szerintem jól gondolja meg, mielőtt tippeket osztogat ezzel a szerrel kapcsolatban

 4. Ennyit lehet tudni, ami a törvény szövegében van. Öt példányban kell könyvelni (mint a morfint például), gondolom én ebben benne van az, hogy: ki írta fel, kinek írták fel, ki vette át, mire kapja stb stb.

  Lehet nekem is személyesen kell ezután járni a dokihoz, személyesen nekem át venni, de ezek csak találgatások.

  Áráról nem esett szó. Ilyen erős szereket általában 100%-os EÜ támogatásra adják. (Feltéve természetesen, hogy van betegbiztosítási jogviszonyod.) + doboz díj, ami pár száz forint dobozonként.

 5. A rivotrilt ezentúl tényleg több példányban kell leadminisztrálni a gyógyszertáraknak,szóval egy halom munka lesz,de a vásárló nem fog érezni a változásról semmit.Régóta személyi igazolványt kérnek,mikor kiváltom,s most egy darabig nem is lehet kapni pl.itt Zegen,pont az adm.változtatások miatt.Furcsa,az orvos meg el kezdte mondogatni,hogy próbáljam csökkenteni az esti 1 mg-ot,inkább antipszicho-t szedjek magasabb adagban.20 éve szedem,nem hiszem,hogy a csökkentés menne.Hm.talán megijedt,hogy kábszert írt fel eddig….

Írj megjegyzést