reggel fáradtabban

Ma voltam orvosnál, végül mégis csak lehet kapni újra az antidepresszánst, ami segít a kedélyemnek és az alvásomnak is kicsit. Így most még nem lesz gyógyszerváltás. Új dokihoz is kerültem, azt hiszem, jóban leszünk: teljesen unott és érdektelen ember; kikérdezett persze, de úgy tűnik annak örül, ha minél előbb a szobáján kívül vagyok. Mondjuk nincs is velem semmi teendő, igazából csak receptrért járok, testben csak mutatóban vagyok. Meg úgyis magán terapeutához járok, amikor járok.

Azért mégis lehetne hamarosan gyógyszerváltás, életmódváltás, életváltás, nem tudom mi. Mivel változatanul reggel fáradtabb vagyok, mint este. Hónapok óta ez van, nem tudom, meddig fogom erővel bírni. Tavasszal-nyáron, hogy fel voltam pörögve, ezt is jobban bírtam, nem hiányzott az alvás. Most nagyon vágynék, hogy a nehéz esti/éjszakai elalvás után legalább reggel aludhassak  még pár órát. De így is késői madár vagyok, 9-fél10 felé érek be a munkahelyre. Elég sok szarság van benn, ez az egyik fő érv, hogy maradok, hogy elnézik a késői munkakezdést; csak az elvégzett munka számít és annak minősége.

Szerző:

Belépett: 7 év

miriam1984

Blog kommentek: 306Blog bejegyzések: 10Regisztráció: 03-09-2016

15 gondolat erről: “reggel fáradtabban”

 1. Szia! Az én reggeleim is katasztrófálisak. Felébredek és egy másfél óra kell mire összegyűjtök annyi lelkierőt, hogy nekiinduljak a napnak.. Mostanában már arra gondolok, hogy „csak ma” szólok a Főnöknek, hogy nem tudok bemenni és ágyban maradnék ameddig csak bírok. De nem akarom ezt elkezdeni, mert nem szeretném ezt opcióként bevezetni, a rossz ébredésemmel indokolva. Elmondtam az orvosnak, hogy szerintem ez a gyógyszerimtől van. Azt válaszolta, hogy nyugodjak meg, ez még sokkal rosszabb lesz…. Kössz.

 2. Szia, teljesen érthető, hogy nehéz így elindítanod a napot! És tényleg nem szabad rákapni erre a „csakmaotthonmaradok”-ra; ez személyiségromboló.

  Én minden reggel alkudozom magammal, hogy csak még negyedóra, és még tízprec és mégötperc, ésmostmráténylegfelkelek. Van, hogy este elkészítem a reggeli feketeát, hogy az motiváljon a reggeli kelésben, de végül a bögrével együtt visszafekszem az ágyba. Nem tudom, mi értelme van lefeküdni, ha reggel rosszabb, mint lefekvéskor; és hogy ez egyáltalán hogy lehetséges.

  Sajátos humora van a dokidnak… 😛 😀

 3. Amiatt viselem még nehezen, hogy alapból olyan alkat vagyok, akit „kidobott az ágy”, amikor már világos volt. Ifjoncként, Apu bekopogott és 5-kor már mentünk a szőlőbe.. bezzeg most..

  A reggeli meleg kávét nekem messzire kell vinnem az ágytól, mert ha visszakucorodok bekortyolgatni a friss meleg kávét, akkor az kellemesen vissza tud húzni a takaró alá..

  Ez kialakított még egy olyan szituációt is nálam, hogy ha este legalább jó a közérzetem akkor használjam ki, és legyek aktív… írjam meg az elmaradt leveleket, vagy szereljek valamit, vagy nézzek filmeket.. de ha túl sokáig felvagyok az már eleve predesztinálja a rossz ébredést. Annyi gyógyszert próbáltam már, hogy nincs bizalmam abban, hogy bármi is megoldja ezt.

  Ha este lelkesen és határiozottan eldöntök valamit, amit másnap szeretnék megcsinálni, azt a reggeli trauma után simán felülbírálom, bármennyire is biztos voltam a dolgomban.. Ezt utálom a legjobban.

 4. Sziasztok!

  Nekem ugyanez van, illetve annyiban nem, hogy én napközben, meg este is fáradt vagyok. Nem értem miért, de állandóan aludnék. Pedig nem lehet, most mentem vissza dolgozni, délután-este a gyerekeimmel lennék, mert szeretnék tornázni (fogyókúrán vagyok) és írni, de nem megy, mert helyette inkább fekszem az ágyon. A tornára nagy nehezen azért rákényszerítem magam, de a többi dolgom úszik, csak egyre nő a listám, mi mindent kell még megcsinálnom. És egy csomó ötletem van, lelkileg nagyon aktív vagyok. De közben a kisebbik fiam még baba (9 hónap), és hozzá is fel kell kelni éjszaka. Antidepresszánst szedek, amit nem szeretek, de nagyjából muszáj volt (gyámügy miatt), de nem nagy adagban, ez nem magyarázza ezt a fokú fáradságot. Nem tudom mi történik velem. Elkeserítő 🙁
   

 5. Sziasztok!

  Nekem is van ilyen problémám. Soha nem volt korábban. Mindig is korán kelő voltam, magamtól. Egyedül az viselt meg kicsit, hogy nem értettem, hogy télen miért nem lehet 7-kor kelni, hiszen akkor világosodik. Most már előre félek a reggeli sötéttől és hidegtől (a lakásban kellemes jéghideg van télen). Negyed 7 körül kéne kelnem.

  Nekem is a gyógyszertől van. 

  Jolán, amikor nekem kicsik voltak a gyerekek, a nap végére olyan fáradt voltam, hogy este 8 körül beájultam az ágyba. Nem is értem, hogy tudsz ennyi mindent csinálni. 

 6. Amikor azt álmodom, hogy kimerült vagyok, nem tudom mozgatni a végtagjaimat, es felébredek, és kimerült vagyok, pedig aludtam 9 órát, előző nap 14 órát. De igazából teljesen felesleges lefeküdni aludni, mert reggel szörnyűbb, mint éjjel egy aktív nap után. 

 7. Te ezt érted, hogy amikor a napi stresszt, szorongást végre le lehetne vetni, és az alvással kipihenni, regenerálódni az agynak, akkor épp ez nem működik? Én már ebbe teljesen belevesztem, hogy megértsem, valahogyan kijavítsam a hibás működést. Hiábavalónak tűnnek a próbálkozások.

 8. Sziasztok! nekem minimum két óra amíg az alvásból eljutok a felkelésig. Túl sok időt töltök alvással is, és lelkiismeretfurdalást okoz. Még jó hogy délután dolgozom. Ha délelőtt kell mennem valahova, akkor teljesen kész vagyok egész nap.Este viszont nem bírom leállítani magam, nem vagyok álmos. Úgy érzem, csak délelőtt tudom kialudni magam. Most Cymbaltát szedek, előtte sok mást is szedtem. Panaszkodtam erről a pszichiáteremnek, azt javasolta, ogy szedjek Valdoxánt, mert az képes beállítani az alvás ébrenlét ciklust. Esetleg a Cymbaltát fokozatosan le lehetne cserélni. Elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban azok alapján amit olvastam róla.Nem tetszik az sem túlzottan, ogy a tobozmirigyet piszkálja meg valahogy. Szedett itt már valaki Valdoxánt ? 

 9. EvetkeZappa írására:

  Lassan úgy érzem magam mint egy patikai szekrény, aki ha találkozik egy gyógyszernévvel, akkor azt már jól ismeri. Remélem nem szedtem be minden eddig bogyót, de Valdoxánt pl most szedek.

  Azt kell mondjam, hogy az antidepik közül az elmúlt 10 évben ezzel van a legjobb tapasztalatom. Annyira nincs mellékhatása, hogy azt hittem csak placebó az egész, de idővel azt tapasztalom, hogy alvásritmusom sokkal jobb, valamennyivel javult a reggeli ébredési trauma is és napközben viszont sokkal aktívabb vagyok, mint akár 3 héttel ezelőtt. Az elmúlt 10 évben ilyen tartós aktivitást nem éreztem, mert pár napos hajrá után jött a mélyrepülés és szinte végelgyengülés érzésű kimerültség, de most nem. Semmi nem változott a környezetemben és a fájdalmaimban, csak a valdoxán jött be az életembe. Óvatosan az orvosok, mert ez elsődlegesen melatonin rendszert befolyásolja és ez szervi gondot okozhat egyeseknél, de tapasztaltam, hogy a szerotonin rendszert befolyásoló gyógyszerek is hatnak ám minden irányba bőven. Ha az orvos javasolja én csak bátorítani tudlak, a májfunkció vizsgálatok megelőző intézkedések, amik lehet hogy más gyógyszernél sem ártanának. Tökéletes megoldást a gyógyszerektől én nem várok, amit tehetek hogy ha van lehetőségem a kissebbik rosszat választom és nekem a valdoxán most az. Békességet kívánok a döntésedben.

 10. törölt nick

  Tegnap olvasgattam az antidepikről és a Valdoxan az egyetlen TELJESEN MÁS hatású antidepi (tulképpen tényleg nem igazán antidepi). Valóban az alvás szabályozására van. Nagyon fontos a rendszeres !!!!!!! májfunkció ellenőrzés. El tudom képzelni, hogy a jó alvásba bekavar, viszont a rossz alvást rendezi. Örülök, hogy neked beválik!!!

 11. Idézet tőle: miriam1984

  Amikor azt álmodom, hogy kimerült vagyok, nem tudom mozgatni a végtagjaimat, es felébredek, és kimerült vagyok, pedig aludtam 9 órát, előző nap 14 órát. De igazából teljesen felesleges lefeküdni aludni, mert reggel szörnyűbb, mint éjjel egy aktív nap után. 

  Kedves Miriam! Az jutott erről eszembe, hogy találtam nemrég egy honlapot, aminek Jóalvásközpont a neve. Itt végeznek alvásvizsgálatot is. Talán az alvásminőséggel lehet gond, mert elvileg ha az alvásciklusok rendben zajlanak éjjel, akkor a szervezet tudna pihenni. Nem szeretnék okoskodni, csak eszembe jutott.

 12. Idézet tőle: Málna

  Tegnap olvasgattam az antidepikről és a Valdoxan az egyetlen TELJESEN MÁS hatású antidepi (tulképpen tényleg nem igazán antidepi). Valóban az alvás szabályozására van. Nagyon fontos a rendszeres !!!!!!! májfunkció ellenőrzés. El tudom képzelni, hogy a jó alvásba bekavar, viszont a rossz alvást rendezi. Örülök, hogy neked beválik!!!

  Igen megyek is mindig vérvételre, de az első 3 eddig szerencsére rendben volt. Macerásabb ebből a szempontból a valdoxán, de a szerotoninra ható antidepik mellékhatásai engem nagyon zavartak. Remélem hosszabb távon sem változik meg a hatásmechanizmus.

Írj megjegyzést