Pszichiáter

Kedves naplóm! A pszichológusnál nem ment valami jól. Zavarba jöttem, meg akartam felelni valami magam által kitalált elvárásnak, elhallgattam, bagatellizáltam, kamuztam. Nem olyan volt mint reméltem, nem volt valódi párbeszéd. Valószínűleg ő is érezte ezt, azért nem erőltette tovább, ami így utólag rosszul esik, mert baromira nem szándékosan csináltam. Ez a keresztem, nem tudok kapcsolatot teremteni, kimentem magam a szituációból, aztán persze felzabál a magány és a csalódottság. Lepasszolt a pszichiáterhez, javaslata: gyógyszeres kezelés. Holnap észnél kell lennem, szombaton kezdem el. Titokban. Felmerült, hogy nem és még fel is fog párszor merülni szombatig, de héló, sodródsz az addikcióba, ez az egy ami tény, a többi elmélet. Annak meg nincs romantikája, az csak délibáb, tudhatod.

Szerző:

Belépett: 6 év

unloved78

Blog kommentek: 408Blog bejegyzések: 7Regisztráció: 15-02-2016

9 gondolat erről: “Pszichiáter”

 1. Szia!
  Nem biztos, hogy tényleg lepasszolt a pszichológus, lehet az is, hogy látta, hogy neked inkább gyógyszeres kezelésre van szükséged, mint beszélgetős terápiára. 

  Remélem, a gyógyszerek pozitív változást hoznak az életedben, és egyszer képes leszel arra is, hogy elmondd a barátnődek, hogy mi történik veled. 

 2. Idézet tőle: unloved78

  Aha, voltam, kaptam: antidepi (paroxetine), szorongásoldó, altató. A párom nem tud az egészről, úgyse tudna mit kezdeni vele.

  Köszi a választ.

  Most először fogsz gyógyszert szedni?

 3. Az pszichiáter szerint egyelőre legyen csak a gyógyszer, már csak azért is, mert idő mire beáll és lássuk a hatását. Ma vettem be először, szerintem írok is egy rövid bejegyzést róla.

  Nyáron már kaptam mirtazapine-t (mirzaten), de azt feladtam egy hét után. Sokat aludtam de fáradtan keltem, egyszer alvási paralízisem volt, szétszórt lettem. Mást pedig még nem szedtem.

  Köszi a jókívánságot, odia! 🙂

 4. Idézet tőle: unloved78

  Az pszichiáter szerint egyelőre legyen csak a gyógyszer, már csak azért is, mert idő mire beáll és lássuk a hatását. Ma vettem be először, szerintem írok is egy rövid bejegyzést róla.

  Nyáron már kaptam mirtazapine-t (mirzaten), de azt feladtam egy hét után. Sokat aludtam de fáradtan keltem, egyszer alvási paralízisem volt, szétszórt lettem. Mást pedig még nem szedtem.

  Köszi a jókívánságot, odia! 🙂

  Nekem a negyedik AD-m a mirzaten (én remeron-nak hívom) és eddig csak ez jött be. Érdekes, sokaknak nem jó.

  Írok a másik topikodba is.

Írj megjegyzést

Pszichiáter

Az héten voltam először itt Budapesten pszichiáternél, a helyi sztk-s rendelésre mentem, mert gondoltam az bőven elég arra hogy megbeszéljek vele pár dolgot. Azt hittem vidéken rossz az ellátás, de ami itt van…

Kezdjük a várakozási időnél:

1. 2 és fél órát vártam, úgy hogy csak 1 ember volt előttem.
 
2. Azért jöttem hogy megbeszéljük, hogy elhagyjam a gyógyszert, mivel annyit nem segít amúgy sem, felesleges szedni, és nem is akarok gyógyszert szedni. Erre felírt egy másikat, ugyanazzal a hatóanyaggal amit ez előtt is szedtem már, és elég erős mellékhatásai voltak a második próbálkozásra… nem is merem beszedni. 
De ami a legjobban felbosszantott… Kérdezte hogy szedem-e a frontint, mondtam hogy nem, magam szeretném megoldani… Erre ilyet mond: „de nem sikerül”… Honnan tudja hogy nem sikerül? Nem is ismer. Lehet hogy vannak még rohamaim, de sokkal másabb mint mondjuk 1 éve, amikor ha elindultam valahova, visszafordultam, mert féltem hogy elájulok, remegtem. Most ehhez képest (nyugtató nélkül) végigcsinálom a napot, és kb 10 perc múlva elmúlik a kisebb roham, remegés, és mindenféle más nélkül.

3. Beszéltem az iskolai rossz tapasztalatokról, arról, hogy volt róla szó, hogy fogszabályzót tesznek fel nekem (ami mivel elmúltam 18 ezért már több százezer forint), és ezután megműtenék az állkapcsom, ez egy összehangolt, hosszú procedúra. De én erről már lemondtam, mert azóta felnőttem, és inkább arra próbálok rámenni, hogy az önképem változtassam meg, a sok pénzkidobás, és szenvedés helyett… Erre ő meg rá akart beszélni… Egy jó pszichológus/pszichiáter szerintem azért van hogy támogassa a beteget. Ha meg akarom műtetni magam, akkor abban támogasson. Ha nem akarom megműtetni magam, hanem a gondolkozásomon akarok változtatni, abban támogasson. Ne pedig azt éreztesse velem, hogy velem van a gond, és nekem kell változnom, mert anno engem bántottak valamiért amiről nem tehetek…

Egyszóval, aki tud jó pszichiátert (inkább olyat akivel lehet beszélgetni, vagy akkor inkább már pszichológust), nyugodtan írjon nekem, szívesen fogadom. 🙂

Szerző:

Belépett: 5 év

wannabefixed

Blog kommentek: 691Blog bejegyzések: 15Regisztráció: 29-08-2015

11 gondolat erről: “Pszichiáter”

 1. Szia Wannabefixed!

  Hát, elég elkeserítő és felháborító, hogy egy szakember így áll hozzá a betegekhez. Szerintem külön kéne tanítani nekik az empátiát, tantárgyként – némelyiknek, vannak kivételek persze. Tapsztalatból írom, mert „elfogyasztottam” pár pszichiátert az elmúlt évek során, számszerűen nyolccal „volt dolgom” és én is találkoztam olyannal, akinek minősíthetetlen stílusa volt, teljes érdektelenséggel meg flegma megjyezésekkel próbált „kezelni”.

  Én úgy gondolom, hogy mindenképp keress másikat, nem feltétlenül magánrendelésen. Gondolom ott is (sztk-áson Pesten) úgy működik, hogy minden nap más rendel, így kinézheted magadnak a legszimpatikusabbat (név alapján, talán találsz róla neten infót). Én nem vagyok pesti, így ajánlani nem tudok. Bár tény, hogy magánrendelésen jobban odafigyelnek az emberre – vagy legalábbis több időt szánnak rád – bármely orvosi területre értem.

  Milyen gyógyszert írt fel egyébként, ha publikus?

  Üdv,torta

 2. Szia Wannabefixed, ez melyik kerületi pszichiátrián történt? Megírnád, ha nem titok?:)

  Nekem szerencsére a saját, kerületi dokimmal nagyon jók a tapasztalataim, lelkiismeretes, alapos, és együttérző orvoshoz kerültem, nagy szerencsém volt vele.

  Persze a várakozási idő ott is megvan, én már eleve mindig egy jó vastag könyvvel érkezem…

 3. Szia torta!

  Mindenképp szeretnék keresni másikat. Az a baj, hogy itt csak kettő pszichiáter van, és a másiknál annyian vannak hogy csak nagyon soká tudna fogadni. :/ Azt vettem észre, hogy nagyon kevés a jó szakember.

  Escitalopram (ezelőtt cipralexet szedtem, de ugyanaz a hatóanyag).

 4. Szia accatone,

  igazából nem titok. IX. kerület. Ő a harmadik pszichiáter akivel találkoztam, és ő volt a legrosszabb mind közül. Nem mondom, hogy másnak nem válhat be, de nekem nem vált be egyik se 100%-osan. 🙁

  Mondjuk nekem pont nem az kell, hogy gyógyszert írjanak fel, hanem beszélgessenek velem, támogassanak. 

 5. Szia wannabefixed — ez egy horror sztori 🙁

  Én mindenkinek a Balassa utcát szoktam javasolni, ott a terápiás osztályon teljesen normális pszichiáterek vannak. Időpontot kell kérni — sajnos népszerű hely, így eltarthat egy darabig.

  A másik hely, amit tudok javasolni, a Nap-kör. Az nincs teljesen ingyen, de elég olcsó, és szintén nagyon rendes emberek dolgoznak ott. 

  Mindkét helyet pszichiáter vezeti, aki elkötelezett a terápia mellett, de ha kell, felír gyógyszert.

  Az különösen felháborított, hogy a Frontint rád akarta dumálni, miután volt bátorságod, elhatározásod, erőd elhagyni, és győztél a szorongás felett.

  Eszter

 6. Sziasztok! Ne haragudjatok a késői válaszért, nagyon elfoglalt voltam mostanában. 

  Én is pszichológust szeretnék inkább, mint pszichiátert ha őszinte leszek. Ezt fel is vetettem a fent említett pszichiáternek, de ő csak azokat tudta mondani, amihez állományba kell menni, és naponta bejárni, szóval ilyen nappali kórház stílus. Én meg inkább egy heti egyet szeretnék mondjuk, erről meg semmit sem mondott, hogy van-e ilyen sztk alapon. Az ilyenekhez általában beutaló kell úgy tudom, de én hozzá semmiképp nem szeretnék visszamenni… elfogyott a gyógyszerem is, de az istenért se mennék vissza. Félek is kicsit… De meglátjuk mi lesz.

  Eszter! A napkört ajánlották már. Gondolkozom is rajta, de előtte próbálkoztam más alternatívákkal is, hátha van ingyenes, vagy legalább olcsóbb. Egyelőre csak a napkörről tudok, ami még talán elérhető árban van… Azért köszönöm! 🙂

 7. Szia! Hát megpróbálhatod még a Balassa utcai Pszichoterápiás Klinikát. Az is ingyen van (ha van TB-d), csak attól tartok, hosszú a várakozási idő.

  Ilyen állkapocs-műtétet nekem is ajánlottak, plusz természetesen méregdrága fogszabályzót, de hacsak nincs komoly állkapocs-problémád (mely esetben fáj, vagy beáll, vagy nem tudod kinyitni a szádat), nem hinném, hogy megéri. Én is megmaradtam a nyitott harapásomnál. 

  E

 8. A klinikai tanszéken voltam.. először nem akartak fogadni az anorexia miatt. Egy étkezési zavaros helyre továbbítottak, ők meg azt mondták hogy mivel ők a depresszióval, meg erős szorongással nem foglalkoznak, ezért az meg azért nem jó nekem… Végül a klinikai pszichológiai tanszéken volt első interjúm (a kórházból, ahol voltam mondhatni kiharcolták), és várható volt, hogy azt fogják mondani hogy az én esetem túl összetett oda… amit azért annyira nem értek. szóval.. ez van 🙂

 9. Ja, és a műtéttel kapcsolatban.. Eszter, fura hogy rád akarták beszélni, pedig a te esetedben tényleg semmi nem látszik. Arra gondoltam, hogy ha komolyabb egészségügyi vonzata is van, akkor meggondolom.. de esztétikailag annyira nem érzem szükségesnek.

 10. Hát az tény, hogy nincs túl sok pszichoterápiás intézmény ami sztk alapon működik. Talán még a Thalassa ház egy lehetőség, elviekben ott is van ambuláns pszichoterápiára lehetőség, nem csak ilyen nappali kórház rendszerű. Amúgy marad a Nap-kör. Néhány kerületi gondozó hajlandó felvállani a pszichoterápiát is, de csak néhány. Ezzel nekem is sokféle tapasztalatom van. Van nagyon jó is, meg nagyon rossz is. De hát ugye a kerületi gondozók csak kerületi beteget fogadnak.

Írj megjegyzést