Penge vs méhcsípés

NA JÓ, AKKOR MOST CSAK ÍGY MAGAMBAN ELMÉLKEDEK, HOGY MIÉRT VAN AZ, HOGY AMIKOR VAGDOSOK, AZ NEM FÁJ, DE EGY SZ*R MÉHCSÍPÉS MIÉRT FÁJ?

NEM ÉRTEM ÉN EZT.

NA MINDEGY.LEHET, HOGY SOSEM FOGOM MEGÉRTENI 🙁

Szerző:

Belépett: 1 hét

babarczyeszter

Blog kommentek: 6809Blog bejegyzések: 39Regisztráció: 12-10-2010

13 gondolat erről: “Penge vs méhcsípés”

 1. Huh ezt nem értem… én mindig azt hittem hogy valaki azért vágja magát, mert hogy azt akarja hogy fájjon, mert kell neki az érzés… persze lehet hogy tévedek, de így képzeltem el vagy olvastam vhol… de ha nem fáj akkor meg mire jó? Mármint nem értem a logikáját…

 2. Nincs miért vágd magad. Inkább törj össze valamit, minthogy saját magadban tégy kárt. Ha már annyira köcsög vagy, akkor pedig úgy vágd fel, hogy halj is meg már bocsi ezt most nem éppen rád értem. Mindenki másra aki ezzel foglalkozik. Nincs miért bárki is saját magában kárt tegyen. Pár év múlva majd bánni fogod, meg a hegek idegesíteni is fognak. Ez senkinek nem dícsőség. Bárki megteheti, de aki tud egy kicsit is gondolkodni, rájön, hogy semmi értelme. Amúgy a méhcsípés szerintem azért fájdalmasabb, mert valami fullánkot vagy mit beleszúr a bőröd alá, melyhez amikor hozzáérsz szúrja a pl. kezedet és az fáj. És bocsi a megfogalmazásomért .. Nem éri meg ezt tedd saját magaddal 🙂 
 3. na most lehet gondolkodni ki a köcsög…..örülj neki neked nincs ilyen problémád…sztem sokmindent nem tudsz még…inkább olvasgass ezekről vhol mielőtt itt lehurrogsz bárkit is…ez nem olyan egyszerű mint ahogy képzeled…egy összetett dolog…és….talán tégyleg kitsi vagy h érts…(ez milyem már? kitsi…basszus….) amit és ahogy írsz emos vagy…ami számomra annyi mint „divat depressziós”…..szóval örülj,h nincs bajod…..

 4. ÖNVAGDOSÁS:

  Elszigetelt Tibeti,és keleti kolostorokban a depresszió egy meglehetősen sajátságos kezelési formáját alkalmazták:korbácsolással gyógyítottak.Az elmélet szerint a fizikai fájdalom a hatása egy olyan ellenállást vált ki az érintettben,ami ösztönszrűen  az” élniakarást”(túlélést)katalizálja.Jópár évig szokásom volt nekem is.Kendővel volt takarva évekig a kezem.

  A fizikai fájdalommal való gyógyulás egyes munkaterápiák,vagy Makarenko módszerében elfogadottak voltak.Az öncsonkítások/sebzések talán a hasonló reakciók kiváltása érdekében,no meg persze a tudattalatti miatt működhetnek így,-talán.Szerintem mindenféleképpen figyelemkelteltés=néma segélykérés.A’köcsögség’ az,amikor valaki inkább a környezetét károsítja,bántalmazza/sebzi;testileg-lelkileg:mindegy.Benedek István írásaiban az önvagdosás a ‘hisztéria’ egyik tünete.És itt nem  a hétköznapi értelemben használt hisztériát kell érteni,hanem egy nagyon komoly pszichés állapotot.Orvosi fogalomként!

  Esetemben anno csak az első lépcsők között volt e jelenség,-kérj segítséget-mert intő jel ez,és az említett lépcsők nagyon mélyre vezethetnek.

  Légyszíves,-Magadért.

 5. Még valami eszembe jutott,de már annyira rég volt,-gondolkodnom kellett:Akkor vagdostam régen,amikor már túl stresszessé vált a környezetem,vagy elviselhetetlen érzelmi fájdalmak gyötörtek.Mert elterelte a figyelmemet ideiglenesen,:A lelki fájdalmat egy annál könnyebb(fizikai)fájdalom váltotta fel.Sajnos az öröm,mint „cserealku tárgya”ismeretlen volt e tekintetben.Eredménytelenségére eszmélve követték az önbántalmazást az öngyilkossági kísérletek,illetve az önpusztító életforma.Egy volt a lényeg mindig:kimenekülni a hétköznapi tudatállapotból,gondolatokból,hatásokból,mert az rosszabb volt a fizikai fájdalomnál.

  VS:Jártál már parázson?Egy időben nagy divat volt,még a tv-ben is nyomták a témát.Persze kipróbáltam.Nem fájt,de kellemes sem volt.Rákészültem.Akár a vagdosásra,anno.Más tudatállapotban történik mindkettő,mint pl.verekedéskor:csak  utána érzed igazán a sérüléseidet,mikor a fokozott,felhevült,felindult idegállapotmár elmúlt.Közben kevésbé fáj.

  A kúraszerűen alkalmazott méhcsípés -terápiák is arra felkészült tudatállapotban történnek vele,hasonlóan kevéssé fájnak,-állítólag,de mikor váratlanul megcsíp egy méh,az más-felkészületlenül éri a testet,meg egyedi függő,hogy kinek a szervezete mekkora fájdalommal reagál  a csípés során befecskendezett,irritáló méreganyanyagra.Ennyi jutott eszembe.Tudatállapot…talán.

 6. Szia crazy!

  A blog írójának próbálok válaszoni,saját régi emlékeim alapján.Talán segít Neki valamit.Ha jól értettem Te is érintett vagy a témában,-sokat tudhatsz erről.Remélem nem írtam semmi olyat,amit félre lehet érteni.Mert én semmilyen ilyen cselekvést nem ítélek el,ami nem okoz másnak is szenvedést.Ezek szomorú,komoly és nem „k….g” dolgok,-szerintem sem.

  Üdv!

 7. Idézet tőle: kitsiigigi15

  Nincs miért vágd magad. Inkább törj össze valamit, minthogy saját magadban tégy kárt. Ha már annyira köcsög vagy, akkor pedig úgy vágd fel, hogy halj is meg már bocsi ezt most nem éppen rád értem. Mindenki másra aki ezzel foglalkozik. Nincs miért bárki is saját magában kárt tegyen. Pár év múlva majd bánni fogod, meg a hegek idegesíteni is fognak. Ez senkinek nem dícsőség. Bárki megteheti, de aki tud egy kicsit is gondolkodni, rájön, hogy semmi értelme. Amúgy a méhcsípés szerintem azért fájdalmasabb, mert valami fullánkot vagy mit beleszúr a bőröd alá, melyhez amikor hozzáérsz szúrja a pl. kezedet és az fáj. És bocsi a megfogalmazásomért .. Nem éri meg ezt tedd saját magaddal 🙂 

   

  sok mindent nem tudsz még az életről, kis köcsög

  előbb tanulj, aztán pofázz

 8. Sziasztok!
  Egy dokumentumfilmhez keresünk szereplőket, aminek a falcolás, önsebzés a témája. A film annak a nyomába ered, hogy miért csinálja, aki csinálja és mit mond róla. Mik lehetnek ennek az okai, feltételei, aki abbahagyja, hogyan – miért hagyja abba.
  Lehet arc nélkül is szerepelni, akinek erről bármi mondanivalója van.
  Csak nagykorúak jelentkezését várjuk, és elsősorban olyanok történetét keressük, akik nem, vagy nem csak kamaszkorukban csinálták.
  Erre az email címre lehet írni: zsofia@campfilm.eu
  A film az HBO finanszírozásában készül, és a Campfilm Kft. gyártja. (http://www.campfilm.eu A honlapon a készülő dokumentumfilmek között található róla rövid leírás.
  Mindenkinek köszönjük, aki jelentkezik vagy érdeklődik!

Írj megjegyzést