önző lennék? segítsetek

 

Sziasztok

 

tegnap volt a fiam 10. szülinapja, kapott egy távirányítású autót, akkumulátoros feltöltős, de ki kell csavarozni ahhoz hogy az akst tudjuk tölteni, a lényeg tegnap lemerítette ésma reggel is szeretett volna játszani vele, de lementünk volna az utcára…

 

de reggel fél hétkor megkérte a fiam a páromat hogy csavarozza szét, ő meg nem tette..erre meprüáltam én de nekem nem ment. ideges lettem…tegnap kapta a szülnapjára, 5 prcbe tellett volna max hogy szétszedje és nem…. mert neki pihenni kell anyira fáradt…. reggel fél 7 volt nem éjfél.

 

aztán felhangosítottam a zenét, és amikor kijőtt wc-re akkor mondtam hogy akkor most meg tudod csinálni.

 

erre ő totál kiakadt, hogy m a faszt képzelek magamról, egy önző geci kis egyke vagyok és ezt fogom a fimből is csinálni, mert ha ő felkeltette volna az apját ilyen korán, pofont kapott volna… én mondtam neki normálisan, nem felemelve a hangom, hogy tegnap volt a szülinapja, szeretne ele játszani, és lemegyünk az utcára nem zavarunk, de akkor is folytatta hogy ilyen korán ne zavarjuk, mert ő százszor annyit folgozik mint én ( ja csak ő itthon nem csinál semmit én meg kemény szellemi munka után főzök, mosok, mosogatok porszívózok és tanulok a gyerekkel, stb.) de szerinte az én munkám semmi.

 

szerntetek mindent őszntén leírva én vagyok a hibás, hogy felhangosítottam a tenét? annyira azért nem üvöltött mert szomszédok is vannak…

ha megkérem szépen, akkor se csinálja meg..é de én vagyok a geci önző  kis egyke és ugyanez lesz a fiamból is…..

nahát jól kezdődik a hétvége… szerintetek? ja és én szerinte gyogyós vagyok totálisan…

Szerző:

Belépett: 2 év

Vica1333

Blog kommentek: 868Blog bejegyzések: 32Regisztráció: 23-07-2016

23 gondolat erről: “önző lennék? segítsetek”

 1. Én csak azt tudom mondani, hogyan reagáltam volna.

  Ha 2X jelzem, hogy nem, most nem(akár szépen kérik, akár nem, a lényeg, hogy nem szeretném, majd később), és rám hangosítják reggel a zenét, szerintem én is idegesen reagáltam volna(és ennek következményeként nem is csináltam volna meg akkor és ott, amire kértek.). A fáradtan kelés a meglehetősen megvisel… Sztem ez nem egy „SOS-feladat”, amikor azonnal  szükség lenne a jelenlétére, mert pl.  ömlik a víz a csapból vagy rosszul van a gyerek vagy el kell vinni suliba, stb, szval igen, sztem ez olyasmi, ami nem biztos, hogy megérte ezt az egész jelenet- és vitasort(egyik részről se.  :S    )

  Ha nem valami extra komplexitást igénylő valami, esélyesen nekiálltam volna nőként magam szétcsavarozni a játékot.

 2. Szombat reggel rázúdítani a zenét egy pihenő emberre,hát nem tudom.Én lehet durvábbat is mondtam volna.A gyereknek is meg kell tanulnia,hogy várni kell néha,attól még nem lesz

  Lelkibeteg.Pláne,ha már 10 éves.!!!!!Nem csecsemő.

   

   

 3. Nekiálltam szétcsavarozni, de nem skerült, azért kértem tanácsokat, ki mit mond. 

  kedves Avana,  elgondolkodtató a te írásod, a fiamnak és magamnak is mondtam hogy legközelebb nem keltjük fel ilyenért, kivárjuk míg felkel. Dzóval ebben asszem igazad van.

  csak utálom mennyire lenézi a munkámat,  igen, call centerben dolgozom, de kemény szellemi és számolási munkákat végzek, utána megyek a gyerekért, főzok, mosok, mosogatok és tanulni is kell a gyerekkel.  és itthon semmit e csinál hétvégente.

   

  postásként dolgozik, kézbesítőként. levelekt, nyugdíjakat visz biciklivel, hetente 5 napot, értesítőket visz, meg szórólapokat. nehéz munka, de nincs mellette a főnök, az enyém meg nézelődik, ki mit csinál, rendesen végzi e a munkáját. 

   

  igen, én irodában ülök, ő meg az utcán van, de ez nem azt jelenti hogy olyan baromi nehéz lenne, az biztos hogy az övé nehezebb, nem kétség, de én méhg utána itthon dolgozom míg ő semt nem csinál, a rohadt kurva életbe már!!!!!!!!!!!

  milyen dolog hogy az egyik munkáját ennyire szarba veszi a másik????

 4. Lehet, hogy idealista vagyok, de szerintem mindegy, hogy ki mit dolgozik.

  Tisztelitek és szeretitek-e egymást?

  Ez egy konkrét helyzet volt. Ettől még nem kellene rád húzni, hogy önző vagy és a többi.

  Te viszont ne dacolj azzal, hogy akkor felhangosítom a zenét.

  Vagy utána pusziljátok meg egymástlaugh

 5. Engem a párod által, veled szembeni vulgáris kifejezések háborítottak fel igazán.

  Ha gyereketek előtt is így beszél,akár veled is.. 

  Akkor miről is beszélünk ?

  Példamutatás , másik személy tiszelete ,kompromisszum készség, elvárások… Miről is beszélünk?

 6. Miről is beszélünk?(folytatás)

  Gyakorlatilag itt egy kölcsönös játszma íródott le,amely nem vezet megoldáshoz.

  Lehet ,hogy rosszul látom:Kötélhúzás nélkül:

  -Fáradt vagyok ,de 10- kor felkelek és megnézem ha nem sikerül addig szétszednek

  -Rendben,megpróbálom újból,ha nem sikerül, akkor 10 után megnézed megebédelünk és utána lemegyünk játszani .Addig meg keresünk más elfoglaltságot.

  -Kicsim megpróbálom újból ,ha nem megy apa 10 -kor kel ,megcsinálja megebédelünk és azután lemegyünk.Gyere, segítesz ?Hátha van ötleted ,hogyan lehetne megcsinálni .Ha nem bírunk vele, keresünk addig más elfoglaltságot.

  Ez egy játszma nélküli ,de minden fél számára konkrét információkat adó dialógus.

  Szerintem ,de javítsatok ki ,ha tévedek.

   

   

 7. Vica. Ez az egész nem arról szól, hogy ki mennyire fáradt ill. ki dolgozik többet ill. ki keres jobban, satöbbi?

  Mert azzal, hogy hétvégén fél 7-kor kérsz valamit a párodtól, szerintem rekordot döntöttél. 🙂 Hétvégén még én sem kelek fel fél 7-kor. Pedig én aztán korán kelő vagyok. 

  Remélem, kibékültetek.

 8. Huhh,

  Vica ez a hangnem már nálam rögtön kiverné a biztosítékot. Független arról, amiről itt szó volt. Alapvető tisztelet hiánya süt belőle, ilyen hangnemben sosem beszélek a párommal. 

  Szerintem már itt indul a gond, ezt tetézi csak a munkád ledegradálása. 

  Abban hiába volt igaza, hogy kora reggel 1/2 7-kor nem szerelünk távirányítós autót, de azt meg lehet így is mondani, hogy most ennek nincs itt az ideje, én még alszom 2 órát, utána megnézem az autót. Kész.

   

   

 9. ma is veszekedtünk. én voltam a hibás. azt mondta ő mondta segít a konyha takaírásában. ma délután felvettettem neki, err ő ez a nők dolga, elkezdett kiabálni, én már minden voltam önző kurva és rbanc és haddne sosorljam tovább.

  aztán annyra elszállt az agya hogy úgy meglöött, hogy ráestem az ágyra és a fiam látta. a fiam elkezdett sírni. nem hagytam magam, vsszatámadtam. nem hayom amagm, nem élek senktől.

   

  ennek szerintem vége, ki fogok borulni nagyon, a legjobb lenne a halál, de persze a fiam miatt nem teszem meg.  nem is lenne hozzá meg merszem. 

  most kit szerezzek 34 évesen egy 10 éves gyerekkel? ráadásul szeretem még.

   

  hogy ez a kurva élet mennyre nehéz! rohadtul fáj, engem soha nem ütött meg férf csak ő. de én hoztam ki belőle…én vagyok a hibás. azóta este nyolckor függönyt mostam és ablakot pucoltam hogy meg legyen elégedve. és holnapra főztem, de még nincs kész.

  magyarul: ha nem akarok veszekedést, akkor dolgozom, itthon házimunka és tanulás a gerekkel, ő meg aludni fog munka után délután ötkor. neki eza normális. vagy elfogadom, vagy szakítunk. 

   

  ha szakítunk, nem jövünk ki a fiammal anyagilag és ő ezt tudja és ki is használja. Sokszor mondta már, ha ő nem lenne, nem tudnám egyedül fenntartani a lakást. tehát ő van előnyben, én hátrányban. magyarul kussoljak, csináljak meg minden házmunkát egyedül, szexeljek amikor ő akarja, tanuljak a gyerekkel, és akkor is épphogy megélünk.,

  ja amúgy a szexxel nem lesz gond mert többet akarom én mint ő, de nncs csaja, csak fáradt-ezt mondja de nncs csaja de tényleg.

   

  szóval maradok megalkudva, megalázva…..mekkora geci az élet!

 10. Kedves Vica,

  Igaza volt Avana-nak, hogy itt más feszültségek is húzódnak, nem csak az ominózus távirányítós autószerelés.

  Nálatok ez messze kimeríti a családon belüli bántalmazás fogalmát, és sajnos a fiad előtt zajlik az egész, ami biztos megviseli őt is, és terhelő az ő életére.

  Most én mondhatom, hogy kirúgnám mint macskát szarni, de nyilván leírtad, hogy szereted, és anyagilag sem jönnétek ki nélküle.

  Próbálj meg vele leülni egy nyugalmas időszakban, és megbeszélni. Egyrészt kerek-perec megmondani, hogy utoljára ütött meg, és ha ez mégegyszer előfordul, mehet amerre lát. Másrészt megbeszélni vele, hogy leterhelt vagy te is a munkádban, ott a gyerek is, és a háztartás egésze a nyakadban, szeretnéd ha kicsit besegítene, mert úgy érzed egyedül nem bírod. Mondja meg, hogy mi az amit szívesen átvállal, hogy kicsit tehermentesítsen. Az ő érdeke is, hogy jobb kedvűnek, kiegyensúlyozottabbnak lásson.

   

   

 11. köszönöm mindenkinek.

   

  ma beszélünk ha a fiam lefeküdt, egyébként ő csak nevelőapa, nem a saját fia.

  most focizik vele, tőlem is elnézést kért. de tök nehéz megbocsátani hogy megütött.

   na mindegy lesz ami lesz, állítólag szeret. én is őt, csak most nem annyira….

 12. Semmi szín alatt ne tűrd el a bántalmazást. Megalázó, és szégyenteljes, hogy a testi fölényével próbál egy férfi érvényt szerezni az igazának. Fenyítsd be, ebben légy kemény.

  A többiben meg nyilván kompromisszumot kell kötni, te is, ő is fáradt, itt az asszertív kommunikáció célravezetőbb. 

  Drukkolok, hogy mgegyezzetek, és rendbe tudjátok tenni ezt a viszonyt.

 13. Elképzeltem az egész lezajlott jelenetet egy 10 éves gyerek bőrébe bújva.

  Nem tudom hányszor kellett már átélnie, és még hányszor kell.

  Ti vagytok a felnőttek,a felelősek érte. És nemcsak anyagi szempontból.

  Ő még gyerek (kiskorú).És nemcsak jogilag.

  Ti vagytok a jelen,de ő a jövő!

  Azt hiszem talán, erről is beszélnetek kellene.

   (Vica volt egy bejegyzésed tegnap este 19 óra körül .Az kicsit más volt, mint a 21óra 45 kor kelt.Nekem legalábbis úgy tűnik.- hubertus) 

   

   

 14. igen, mert szombat reggel volt a távirányítós autós sztori, vasárnap meg az ütés, lökdösés a kanapéra, amire rálököttde kegyetlenül-bár maradandó nyoma nincs-lelkileg fáj.

   

  hogy nem az ő dolga letakarítani a konyhaszekrény tetejét, pedig 2 hete ő mondta, hogy együtt megcsinájuk. megcsináltam a nagyobb részét, hsz én vagyok a nő, vártam 2 hetet, nem szóltam, tegnap délután (nem este!)  megkérdeztem, megcsinálja e amit ígért.

  innen kezdődött, hogy nem az ő dolga, mert ő dolgozik, és az én munkám amúgy is szar, és önző vagyok, akkor nekem  is eldurrant az agyam, de nem mondtam csúnyákat, csak felemelt hangsúllyal, hogy: te mondtad hogy együtt csináljuk meg”

  kiabálás, akkor ő már káromkodott és megütött úgy hogy ráestem a kanapéra, de nem lett testi bajom. nem hagytam magam nekimentem karmolásztam, hogy mit képzel hogy megüt engem???

  erre ő: ha én elmegyek, nem tudtok megélni anyagilag, nélküle egy semmi vagyok, és a munkám is szar, stb. 

   

  nemsokára beszélünk. nagyon félek.

   

  ja és holnap paróka nélkül megyek dolgozni mert már unom. befestettem a hajam világosbarnára, hát sötétbarna lett…. na mindegy..akkor is paróka nélkül megyek annyira leszarom a világot… folt nem látszik már, ha csatot teszek bele.

   

  doktornő megemelte a gyógyszeremet naoi 120 mg -ra a Dudoletet.  megkérdeztem, rivotrillal nincs semmi változás vagyis nem lesz.

   

  drukkoljatok!  utána írok hogy mi volt.

 15. Szia Vica!

  Én kívánom nektek,hogy sikerüljön amit elhatároztatok,amiben megállapodtatok

  .Kérlek titeket, ne csak a gyerek miatt tegyétek ,hanem egymásért és önmagatokért is.Akkor lesztek őszinte család ,akkor lesztek valódiak, hitelesek a gyereketek előtt is.

  Lehet,hogy menni fog szakember segítsége nélkül is.Én ezt kívánom.

  De ha mégsem …,érdemes lenne elgondolkodnotok ,hogy talán ti szubjektíven látjátok a helyzete, ez természetes,hiszen benne vagytok ,míg egy szakember objektíven,kívülről látja. Tehát magát az egész családot mint rendszert nézi.A családi rendszer működését és a rendszer működési zavarát is fel tudja tárni.Ha meg akarjátok menteni a kapcsolatotokat és a gyereket is a ….

  Zárszóként:

  Vasárnap este  nálam sem működött a Búra szövegszerkesztő,de nem káromkodtam,hogy…. végre enged … Talán jobb is így,hogy akkor nem tudtam hozzászólást írni..

  4 v 9+H 

  Maradjunk ennyiben.

   

Írj megjegyzést