Ne akard látni az ember sötét oldalát

Tudod, ha képes vagy meglátni az emberek szemén keresztül mindazt, amit el akarnak rejteni a világ elől, olyan fájdalmat, haragot, reménytelenséget láthatsz némely ember lelkében, mint amilyennel te magad is küzdesz. De néha, ha nem vagy szerencsés, megpillanthatód az ember igazán sötét oldalát is.  Én rendszerint csak ezeket látom, nyílván azért, mert jelen állapotomban csak ezt vagyok képes meglátni az emberekben.

Az álarcok mögött gyermekek játsszák el felnőttek szerepét; gyengék, tanácstalanok, félnek, szoronganak, frusztráltak….nekik is éppoly nehéz, mint nekem, de ők fel sem fogják mit miért tesznek; miért kiabálnak gyermekeikkel, amikor csak meg kellene érteni az miért sír; miért hűtlenek egymáshoz, amikor hazugságban élnek és képtelenek szeretni egymást; irigység, önzés, erkölcstelenség. Bábel…..nem csak a nyelvekről szól szerintem; confero- (ember ember ellen küzd)  latin kifejezés lett úrrá az emberiségen évezredek óta és kezdem úgy látni, hogy az emberiség egyetlen, legnagyobb ellensége önmaga.

Nincs még egy olyan faj a földön, amely ennyire semmibe veszi a létezés szentségét. Kedvtelésből és anyagi haszonért olt ki éltetet, pusztít, felhalmoz, pazarol….. Félresikerült Übermensch…..

Szerző:

Belépett: 9 év

premortem

Blog kommentek: 0Blog bejegyzések: 7Regisztráció: 06-08-2015

3 gondolat erről: “Ne akard látni az ember sötét oldalát”

 1. törődj bele, a világ leszarja, hogy neked épp nem tetszik 🙂 nem fog megváltozni (a kedvedért sem)

  amúgy tetszettek a zenék a profilodon 🙂 nagy részét én is szeretem

  tudom milyen csak a rosszat látni mindenben, de megéri leszokni róla 🙂

 2. Én is hasonlóképpen látom a világot, de azért vannak lehetőségek, hogy az ember időnként jól is érezze magát.

  Meg kell teremteni- egy kis szigetet- ahol az ember békében van, a külvilágon sajnos nem tudunk változtatni. Az emberek tudata sok ezer év alatt sem változott jó irányban.

  Aki érzékenyebb „lélek” ezt rosszul viseli- én is ezek közé tartozom.

  Törekedni kell, egy olyan környezet kialakításán, ahol hasonló gondolkodású emberekkel vagyunk körbevéve. Ez talán könnyíti a mindennapokat.

  Ez az oldal is nagyon jó erre- örülök, hogy hasonló lelkekkel találkozhatok– ez is előrébb visz.

  Ha kihűlt körülötted a világ és jéggé fagyott az élet, fűts be önmagadba, mint egy tüzes kis kályhába, és áraszd a meleget! Meglátod, mennyien jövünk majd köréd. Mert mindannyian fázunk. És oda gyűlünk, ahol meleg van még.

  Müller Péter

Írj megjegyzést