Mit jelent a jellemhiba

jellemhiba (főnév)

1. Hiba valaki erkölcsi és szellemi tulajdonságaiban.

2. Jellemgyöngeségből származó vétség.

“Az életben többen buknak el jellemhiba miatt, mint bármi más okból.

Dr. James Kennedy

Mi is a jellem fogalma először is?

Jellem – tartós (viszonylag állandó) személyiségvonások együttese. Az emberek cselekvéseiben, életstílusában mutatkozik meg.”

“A személyiségjegyeink nem pusztán a társadalmi helyünket, kapcsolatainkat határozzák meg, de akár a testi egészségünket is befolyásolhatják.
Gondolataink hatással vannak szervezetünkre, így aki ügyel az egészségére, annak nem árt dolgoznia a legrosszabb tulajdonságain.

Ha elfogadjuk azt az alapjábavéve elfogadható állítást, hogy senki sem tökéletes, akkor ebből arra is következtethetünk, hogy mindenkinek vannak hibái. A hibák viszont egyértelműen nem jó dolgok, így mindig meg kell próbálnunk helyrehozni azokat.

Mostanában foglalkoztatnak ezek a gondolatok, hogy mit is nevezünk jellemhibának.

Pár évvel ezelőtt abban a tudatban voltam, hogy a légynek se tudnék ártani és igenis jó ember vagyok, de utána, ahogy elkezdtem elemezni az életemet, háááát , mit ne mondjak…

Nem vagyok büszke egy-két cselekedetemre, de arra jöttem rá, hogy elég sok ember felmenti ezzel a kijelentéssel magát, hogy igenis ő egy jó ember.

A fenéket, mindenki követ el hibákat, amik eleinte talán nem tűnnek súlyosnak, de ha tovább boncolgatjuk nagyon sok mindenre hatással vannak, a következményeket pedig lehet, hogy nemcsak mi viseljük.

Nagyon nehéz szembesülni azzal a bizonyos tükörrel, pláne, ha beletudunk, vagy egyáltalán bele akarunk nézni.

A tudás pedig felelőséggel jár, ha már tudjuk, hogy hibáztunk, akkor nem mutogathatunk többé másra, csak saját magunkra.

Nade akkor hogy legyünk ” jó emberek”‘? Ez itt a kérdés.

Ki oldoz fel bennünket, hogy ne cipeljük azt a bizonyos puttonyt /a múltat/.

 

 

 

 

Szerző:

Belépett: 4 év

Potyoka

Blog kommentek: 26Blog bejegyzések: 5Regisztráció: 11-08-2015

2 gondolat erről: “Mit jelent a jellemhiba”

Írj megjegyzést