Miért teremtettél ilyen világot?

Miért teremtettél ilyen világot? Miért kell arra ébrednem az éjszaka kellős közepén, hogy ökölbe szorul a kezem, és az arcomat védem? A gyűlölet tör elő belőlem. Miért teremtettél ilyennek? Miért hagyod? Miért teremtesz emberpárt a paradicsomba? Miért teremtesz almafát? Miért teremtesz melléjük kígyót, ami majd úgyis kísértésbe viszi őket? Miért kell évezredeken keresztül szenvednünk, eleve bűnösnek születnünk? Miért? Ha akkora Isten vagy miért nem csinálsz valamit? Hogy történhetett ez egyáltalán meg? És nem látom a végét. Neked is pont ilyen nehéz volt? Te is ugyanitt kezdted? Csak akkor tudnám megérteni. Dühös vagyok, mert tehetetlen, mindig mindent elölről kell kezdenem.

Szerző:

Belépett: 3 év

argobalogtibi

Blog kommentek: 710Blog bejegyzések: 19Regisztráció: 01-10-2015

13 gondolat erről: “Miért teremtettél ilyen világot?”

 1. Pre-mortem

  Te még nem tudod? Hol voltál eddig? Isten réges-rég halott, ezért élhetünk mi emberek…..

  Egyébként miből gondolod, hogy Isten ilyen kicsinyes lenne, ha létezne? Az a gyötrelem, ami most téged mardos egészen emberi. Ember által emberi, nem Isten általi emberi. Te, én, ő, ők, MI joggal kérdőjelezzük meg egy felfoghatatlan hatalom értelmi fogyatékosságát, de return már nem tesszük meg? Én nem kérdőjelezem meg az emberi felfogás fogyatékosságát egy olyan számomra felfoghatatlan komplexitásban, melynek sem eleje, sem vége. Viszont az engem is érdekelne, ha Isten valóban létezne, hogy Ő vajon hogy kezdte !? Mert hogy az Isten nem emberként kezdte volna, az hótziher. Emberből nem lehet Isten, ahogyan Istenből sem ember . Emberből max, übermensch lehet, de Isten soha. 

 2. Az a tapasztalatom,Isten tud nálunk is parányibb lenni,talán pont ezért megfoghatatlan.Valami olyan képessége az átalakulásnak,megjelenésnek,aminek teremtő ereje van.Szerintem a dolgok sokkal egyszerűbbek, de a filozófiája kitölti az életünket.Valamiért jó itt lenni.

 3. Pre-mortem

  Azt hiszem értem mire gondolsz, és ebben igazat is adok neked. parányi, és mindenhol  jelen van, élőben-élettelenben. az elöző hsz-em az emberi viselkedésre volt reakció. de mi van akkor, ha visszamenőleg kitörölnénk az emberi emlékezetből az Isten kifejezést? mi lenne, ha már az elejétől kezdve tudnánk, mi a természeti és mi a természetfeletti jelenség? semmi sem változna véleményem szerint, mert úgy gondolom, hogy most tartunk ott, ahol még csak el sem kezdődött. van, amit azért nem tudunk megmagyarázni, mert még nem értjük, és van, hogy nem lehet megmagyarázni, mert soha sem értjük meg, még ha 1000 évig is élnénk.  az egyikre a természeti jelenségeket tapasztjuk, a másikat Isten-re. de van-e különbség a kettő között? nos ez lenne az ember filozofálgatásának filozofálgatása Isten és természet felett. érdemes ezen filózni? nem.

  a másik kedvencem: „az ember az agykapacitásának alig 8-12%-át használja”….én a 8 %-al simán kiegyezek, ha valaki elmagyarázza nekem hogyan sikerült kiszámítania a 100% ismerete nélkül azt a 8-at. a filozofálgatás a gondolkodás halála, a tapasztalatszerzés orgyilkosa.

  jól mondod, a dolgok sokkal egyszerűbbek. mielőtt megértettem volna Dijkstra gráf algoritmusát, holt hülyén bámultam a pszeudó kódját. mennyivel egyszerűbb most az életem, hogy már értem! nem, dehogy egyszerűbb, az csak egy keresőalgoritmus, nem az élet értelmének képlete. amúgy igen, a dolgok azáltal egyszerűsödnek, hogy megértjük a mechanikájukat. 

 4. Talán ha tudnánk energiában gondolkodni mint a fizikusok,vagy növelni a rezgésszámunk,többet felfogni a történésekből,ami számomra elég korlátozottnak tűnik a meglévő érzékszerveimmel.A lélek alkalmazkodása,fejlődése,amit annyira azért nem látok eredményesnek, vagy csak nagyon vontatott, inkább torzul ez a világkép mint fejlődik.Biztos lesznek akik jól jönnek ki az egészből,és lesznek akik semmit nem fognak fel majd abból ami történik.Kiváncsi lennék egy lélek,hogy jön létre, mielőtt megszületik legelőször.A DNS is akár egy program ami csak lefut…rengeteg összetevő,síkok,dimenziók a saját szabályaik szerint…mi pedig csak gondolkozunk,mi is történt tegnap.Ha az agyunk 100%-át képesek lennénk használni,az is kevés lenne,és akkor Istenről még csak szó sem esett.

 5. Sokat gondolkodtam ilyeneken.

  Valahogy olyan reménytelenül nehéznek tűnik az élet.

  A gonosz embereknek meg mindig jól megy, sőt szabadon szemétkedhetnek és gyötörhetik a többi embert gond nélkül.

  Gyakran érzem úgy hogy Isten mindig haragszik rám és hasonlók, ez gátol sokmindenben. Persze mindenkinek meg van a maga világnézete látása.

  Itt a churchben folyton aztmondják hogy Isten szeret, amit néha egy ezredmásodpercre talán én is úgyérzek.

  Akkor nyugi van.

  Pedig tök jólenne.

   

  By the way mikor Jézus megszületett még egy rohadt ház se jutott ki neki hogy ott szülessen meg…

  .

  Sőtmitöbb kapásból ki akarták nyírni pedig csak egy újszülött volt.

  Aztán ami később történt vele ahogyan kivégezték tulajdonképp minden ok nélkül, minden tanitványa elfordult tőle egyedül elhagyottan, szóval neki bőven kijutott a szenvedésből.

  Pedig semmi rosszat nem tett.

  Szóval ha valaki akkor ő bőven szerzett tapasztalatot szenvedésből.

  És megbocsátásból.

 6. Ez baromira elgondolkodtató amit írtál.

  Tulajdonképpen akár a természetfeletti is lehet hogy természetes csak mondjuk úgy a megszokottól eltérő.

  Ha a bronzkori embernek akarnánk elmagyarázni a 4G-t meg az iPad-et vagy hogy élőben a bolygó túlsó felére tudunk skypolni akkor valószínüleg a természetfeletti kategóriájába sorolnák ezeket is és nem is nagyon lehetne elmagyarázni időben.

  Viszont miért van ilyen hiány, romlás szegénység annyi erőszak és fájdalom ebben a világban? Miért vagyunk génhibásak, miért ilyen rohadt rövid az élet etc. etc…

 7. Talán Jézus is egy idegen, aki segíteni jött egy másik világból, úgy tudom plejádi. Ha olvasol a Plejádok tanításáról, teljesen egybevág. Olyan mintha egy börtönbolygón élnénk, ahol a gonoszság, erőszak, kapzsiság a támogatott. Sokszor úgy érzem a betegségek alapja, hogy bezárkózol oda, ami még tiszta, nem tudsz azonosulni a kint kialakult helyzettel, szabályokkal, amik sokszor elég ellentmondásosak. Az egyházak, amik évezredekkel ezelőtt talán még megállták a helyüket, mára elég elavultnak tűnnek. Azt olvastam, az emberi lelkek a lemúriaktól származnak, és az atlantisziak programozták erre a hibás formára, büntetésből. A pénz, ami meghatározza a szerepünket a társadalomban, is egyre kevesebb szereplő között oszlik meg. Tényleg elgondolkodtató akkor, amikor ezek a negatív hatások tudnak érvényesülni a világunkban, milyen irányítás alatt állunk. Ugyanakkor a jó megnyilvánulásában is hiszek, csak sokkal több munkát igényel, a megfelelő eszközökkel. Ez mindenkinek a saját döntése.

 8. Pre-mortem

  argobalogtibi,

  megengeded, hogy a blogodban összegezzem az én meglátásomat a mindenség elméletéről a sajátos hangya perspektívámból?

  Infinity,

  az a tapasztalatom, hogy az emberek többsége megreked egy alap intellektuson, ahonnan nem lehet továbbfejlődni. nem gonoszak, pusztán csak nem tudják átlépni a tudatosság küszöbét. errről tudnánk majd beszélgetni?

Írj megjegyzést