Miért kell?

Ezt 2013.szept.12- én írtam…… de most is aktuális:

miért nem kérdezte meg senki hogy akarok e élni. hogy akarom én ezt az életet??? én tényleg ha tehetném felajánlanám bárkinek… csak nekem ne kellene tovább élni….. én ezt nem akarom…..miért nem dönthetünk arról hogy meg e akarunk születni? hogy miért kell ránk kényszeríteni olyat amit nem akarunk…??? és ha ez így van, miért kell bűntudatot érezni ha már ez nem kell???nem értem…csak lenne már vége…..miért nem vagyok olyan erős mint az apám???? aki csak úgy képes volt feláldozni mindent??? aki csak úgy , nem gondolva másra fel tudta áldozni az életét??? nem értem,……tényleg próbálom, de nem megy…..

 

Szerző:

Belépett: 2 év

magány

Blog kommentek: 2962Blog bejegyzések: 8Regisztráció: 07-06-2012

4 gondolat erről: “Miért kell?”

 1. Ez a kérdés már engem is régóta foglalkoztat.

  Mielőtt én fogantam, előtte 3hónappal a szüleimnek orvosi tanácsra el kellett vetetniük a testvéremet .Én túl korán fogantam meg,az orvosok  nem hitték hogy életben maradok,veszélyeztettet terhesség voltam ,anyám szinte végig kórházban volt a születésemig.Én nagyon régóta érzem azt,hogy én nem akartam megszületni,nekem meg kellett születnem.Mindig is kényszernek éreztem az életet.Kötelező élni ,mert ez az elvárás.Nem ,nem tudtam ,nem tudok magyarázatot adni, magamnak sem,  miért ,miért érzem ezt.De ha valaki így érez, azért elítélik.Ez tabu ,erről nem szabad beszélni.,Ezért bolondnak,hálátlannak kell titulálni.

   

   

  Igen: élni, míg élünk,
  Igen: ez a szabály.
  De mit csináljunk az életünkkel,
  Ha fáj?

  Igen: nagyot akarjunk,
  Igen: forrjon agyad,
  Holott tudjuk, hogy milyen kicsinység
  A Nagy.

  Igen: élj türelemmel,
  Igen: hallgass, ha fáj.
  Várd meg, hogy jöjjön a nagy professzor:
  Halál.

  Igen: élni, míg élünk,
  Igen: ez a szabály,
  De mit csináljunk az életünkkel,
  Ha fáj?

  (Ady Endre:Élni,míg élünk)

   

 2. Kedves Magány.

  Egyetértek veled. Valóban lehetne választási lehetőség. Nekem még az is eszembe jututt, hogy felnőtten kéne egy „vissza az időbe” gomb. Ha nem tetszik megnyomod és nem születsz meg. Mindig is tiszteltem azokat akiknek legalább szuicid próbálkozásai voltak. Akiknek meg sikerült azokat pláne. Legnagyobb bátorságnak tartom legyőzni az életet. Meg a legnagyobb önzőségnek is.

  Mit értesz az alatt, hogy apád képes volt feláldozni mindent?

Írj megjegyzést