Körbejártam a dokikat

Ma orvostól orvosig mentem. A körzetihez azért, hogy küldje el laborba, 4 pajzsmirigybeteg van a családban + a fiam csernobilos gyerek, abban az évben született. Rengeteg vetélés volt akkor, persze senki nem beszél róla. Fogalmam sincs ki hisz a Hellingerben, de szinte 100 % hogy ikerterhesség volt, a másik baba elment oda ahonnan jött.

A körzetis nagyon szereti a fiamat, de most engem küldött pszichiáterhez és azt mondta, nem tudok tenni semmit, de ha kibukok senkinek sem jó. Persze nem fogok elmenni pszichiáterhez pedig én egészséges (?) vagyok. Akkor hogyan várják el, hogy egy beteg lazán besétál a rendelőbe? Bassza meg, van ezeknek lelkük? Jó, mondjuk a körzetisnek van.

Mondta, választhattam volna jobb pszichiátert is. Meg azt is mondta, jobb lett volna egy pszichiáter-pszichológus, hogy egy legyen a fájdalom. Ezzel azonnal egyetértettem.

Estére megértettem miért mondta a jobb pszichiátert, mert elmentem ahhoz is jó pénzért. Nem a pénz a lényeg, biztosan tudjátok. Megkérdeztem, tudja-e ennyiből, hogy a fiamnak mi a baja. Mondta, hogy igen, pszichózis, pszichotikus állapotban van. Mondtam ok, de akkor ez most micsoda, meddig tart, hogyan gyógyul, mit csináljak?

Tudjátok miből következtetett erre? Én mielőtt a fiam elment hozzá voltam nála és elmondtam, gyógyszer kell, de a gyerekem nem bír ebben az állapotban beszélni a problémáiról, elég volt a pszichológusnál is, abba is majdnem belepusztult. Ezért mindenképpen ismerős pszichiáter kellene neki hogy ne élje át ugyanazokat a fájdalmakat. Mondta ok, csak a jelenlegi tüneteit kérdezi, ezután tünetként vette fel hogy a fiam úgy ment be, hogy áttételesen ugyan, de ismerősként jött. Persze, hiszen megbeszéltük a pszichiáterrel is hogy elmondok minden régi szart, hogy neki csak a jelenlegi állapotát kelljen. Jó, lehet hogy tünet hogy nem bízik egy idegen pszichiáterben. De akkor én is elég erősen tünetelek! Aztán a fiam fél óra nyugodt beszélgetés után, amikor valamire rákérdezett hogy ez hogyan érintette felugrott és azt mondta, hogy akkor most ír fel gyógyszert vagy nem. Nekem később a fiam erről azt mondta, amikor megkérdezte hogy hogyan érintette, mit érzett: anyu mit éreztem volna? Beledöglöttem!

Na ez a kettő + az öngyilkossági késztetés alapján megállapította hogy pszichotikus, az elmúlt időszak stresszei után ez lehet abból következő is, az mondja meg micsoda, hogy mennyi idő alatt múlik el. Kezdésnek 5 mg Parnassan, azért nem több, mert hátha ezt sem veszi be.

Meg hogyha legközelebb előhozza az öngyilkosságot hívjunk mentőt és küldjük kényszer gyógykezelésre.

A fiamat, aki éppen ma mondta hogy a maszek doki azért jó, mert nincs kórházi nyoma. Persze bőgtem, amíg jöttem haza.

Ma nagyon jó kedve van. Nem kirobbanó, hanem normálisan jó kedve.

Délután direkt mondtam neki röhögve, ne érezze magát egyedül, a körzetis engem is pszichiáterhez küldött. Erre este ezt írtuk:

Ő: amugy nagyon sajnálom hogy ennyire rosszul vagy miattam…hidd el nem direkt vagyok ilyen, de ne aggódj, sosem tennék olyat amivel nektek ártok

Én: kincsem ezzel igazán ne foglalkozz!

Ő: hogyne foglalkoznék, jó embernek neveltél

Én: és tudom hogy nem direkt vagy ilyen, nagyon-nagyon szeretlek, ez eszembe sem jutott

Ő: na csak ennyit akartam… én is szeretlek mamm vigy magadra!

 

Szerző:

Belépett: 8 év

Anya

Blog kommentek: 61Blog bejegyzések: 9Regisztráció: 2015. 11. 10.

1 gondolat erről: “Körbejártam a dokikat”

Írj megjegyzést