Kényszeres írás!

Amióta skizofrén lettem folyamatosan és huzamosabb ideíg előjön belőlem az irás gondolata.Nem tudom,hogy honnan jön és mit akar 🙂 de van!Ez abban jelentkezik,hogy ha nem írom le amit gondolok,akkor valami nagy baj lesz ,egyszerűen kikívánkozik belőlem és úgy néz ki tartósan megmarad bennem.Szóval nem egy gondolatról van szó vagy egy bizonyos témáról,hanem sokfajta érzésről, még akkor is ha éppen nem vagyok rossz hangulatban,akkor is pl.: írhatok a halálról,tehát tőlem függetlenül megjelenő ” valami”
Még azt is gondolhatnátok előjött az írói vénám de nem erről van szó!Visszaolvasva az igen rövid irományokat nem szoktak tetszeni és nincs irodalmi jelentősége.Nagyon az elején még volt olyan,hogy semmi értelme nem votl azóta egyre jobban letisztult és már kapizsgálok valamit de azért megmondva így még kevés ahhoz,hogy szakmát váltsak 🙂

Van több Haiku versem és rájöttem,hogy az írásaim filozófia jellegűek,azóta járok egy tanárhoz és tőle illetve a könyvekből, amit szereztem tanulgatom a filozófiát ill. voltak próbálkozáaim nem Haiku verset írni de azok hamar elhaltak,ugyanis van önkritikám és azok nem sikerültek elég jól!

Veletek történt esetleg ilyesmi?

Gondolatokat, véleményeket várok!

Köszönöm!

Szerző:

Belépett: 7 év

Valhalla

Blog kommentek: 30Blog bejegyzések: 3Regisztráció: 2016. 02. 15.

4 gondolat erről: “Kényszeres írás!”

  1. Velem történt ilyesmi, de csak azért, mert mikor skizofrén lettem, elzárkóztam a társaságtól, de az önkifejezés vágya megmaradt vakamilyen szinten. aztán lettek újra emberi kapcsolataim is, de még mindig keveslem. vissza szeretnék találni a betegség előtti önmagamhoz, nem könnyű

  2. Nekem nem pont a társaság hiányától lenne, baráti társaságom ugyan úgy megmaradt,abban nem volt változás.Csak a gondolatok jöttek meg de többségében nem jelent nagy értéket.Most például csendes időszakom van, ilyenkor nem érzem szükségét az írásnak de ez változni fog,történt már ilyen!

  3. Attól nem lesz jobb,hogy zavarna az állapotom.Még szerencse nem  aközépkorban élünk gondolj bele mi lett volna…Vagy rá gyógyszer és ez feletteti velem az állapotomat.Amúgy pedig nem jó ha van betegség tudatod,mert ez sok energiát elvesz.Ez egy állapot nincs belőle kibúvó.
    Úgy tudom különben,hogy van olyan „gyógymód” ahol el lehet hagyni a gyógyszert és a hangokkal,az öszönzésekkel együtt lehet élni.Nem tudom ,hogy nevezik ezt a módszert de én a hagyományosnál maradok és szedem a gyógyszert!

Írj megjegyzést