Kőbányán születtem, a Bajcsy kórházban

https://www.youtube.com/watch?v=AFwdX8dALVI

Szerintetek lehetséges, hogy ő a Bajcsy kórházban született, vagy ő még otthon született? Kerestem róla információkat, de, hogy pontosan hol, azt nem találtam meg. Csak annyit, hogy Kőbányán. Ha fiatalabb lenne, egyértelmű lenne. Mert Kőbányán csak egy kórház van és az a Bajcsy. 

http://bajcsy.hu/korhazunkrol/korhaz-tortenete/

A kórház 1932-ben nyitotta meg kapuit, Deák Bill Gyula 1948-ban született, tehát elméleke szerint születhetett már a Bajcsyban. Viszont, ha tovább olvasunk, már megbukik az elméletünk. 

„A kórházban az első bővítésekre az 1955-71 évek közötti időszakban került sor. Bár Kőbánya két szülőotthonát, a ‘Gizellá’-t és a ‘Paulá’-t 1950-ben az intézményhez csatolták, mégis szükséges volt egy korszerű Nőgyógyászati Osztály létesítése is, amely Zsigmond Zoltán vezetésével 1955-ben kezdhette meg működését. „

Tehát eleve a szülőotthonokat is az ő születése után csatolták a kórházhoz, majd jóval később nyitotta meg kapuit a nőgyógyászati osztály és egyben a szülészet is. Sajnos akkor nem a Bajcsyban született. Szomorú vagyok, pedig mindvégig reménykedtem. 

Fiatalabbak esetében akár az illető személyijéből is simán kiderülhet, hogy a Bajcsyban született-e, ugyanis ott feltüntetik a kerületszámot is és már mondtam, hogy a 10. kerületben csak a Bajcsy van, mint kórház. 

Na, mit szóltok ehhez? 

Szerző:

Belépett: 2 év

Linzer

Blog kommentek: 732Blog bejegyzések: 27Regisztráció: 06-05-2018

9 gondolat erről: “Kőbányán születtem, a Bajcsy kórházban”

 1. Idézet tőle: Kleó

  Deák Billt szeretjük. Abban az időben már biztos, hogy nem otthon született.

  Anyámat az infarktusa után (4 éve) a Bajcsyban kezelték. Hát mit mondjak, él.

  Mamám 10 évvel idősebb nála, és ő még otthon született. Deák Bill nem biztos, de az igen, hogy nem a Bajcsyban, mivel a születése után nyilt meg ott a szülészet. Lehetséges, hogy az emlitett két szülőotthon valamelyikében született, amiket szintén később, a születése után csatoltak a kórházhoz.

  És te is kőbányai vagy? 

 2. Idézet tőle: Kleó

  ’38-ban még nem volt kommunizmus, ’48-ban már igen, más világ lett.

  Nem, nem kőbányaiak vagyunk, csak az volt ügyeletes kh.

  Ezt az ügyeletes kórház dumát is mindig mondogatja a mamám, csak én nem tudom az mit jelent, tőle meg nem tudom meg mert nem tudja rendesen elmondani. Te el tudod mondani? Én meg ugye nem vagyok pesti, hogy ezt tudjam. 

  Karácsony után el kellett vinni egy kórházba, a 14. kerületben lakik, felvetődött, hogy a zuglói kórházba megyünk, de ő ragaszkodott a jó öreg Bajcsyjához (lakcim kártyája szerint amúgy is oda tartozik), és akkor mondogatta. Hat órát vártam vele a sürgősségin. 

 3. Hát „munkaidőben” délelőtt, kora délután meg beutalóval időpontra abba a kh.-ba mész/visznek, ahova tartozol. De este, ünnepnapon ki vannak jelölve nagyobb körzetenként az ügyeletes kh.-k, és akkor abból a körzetből sürgősséggel oda visznek.

 4. Idézet tőle: Kleó

  Hát „munkaidőben” délelőtt, kora délután meg beutalóval időpontra abba a kh.-ba mész/visznek, ahova tartozol. De este, ünnepnapon ki vannak jelölve nagyobb körzetenként az ügyeletes kh.-k, és akkor abból a körzetből sürgősséggel oda visznek.

  Értem, igy már érthetőbb, mint amit mamám mondott. Egy hülye kérdés. Ha pl hétköznap munkanapon mamámnál vagyok Pesten és rosszul leszek mondjuk, mentőt kell hivni és mivel mosonmagyaróvári lakcimem van, akkor olyankor hová visznek? Csak nem hoznak el Mosonmagyaróvárra xd

  Ezek a körzetek hogy oszlanak fel? 

 5. Idézet tőle: Kleó

  Nem, nem visznek, ill. attól függ, mivel. 

  Na, a fene tudja. Az biztos, h 1 van Pesten és 1 Budán mindig.

  Köszi, igy már érthető. 

  Bár nem hiszem, hogy Mosonmagyaróvárra vinnének, eszembe jutott 4 éve a suliban Győrben rám hivták a mentőket, és az ottaniba vittek. 

Írj megjegyzést