Irgalmatlan nővér bádoglavorral 5

Szociban Imre bácsi felesége elhunyt alig voltak pár hete a szociban….Imrebácsiak teljes emlékezetkiesése volt. A felesége meghalt.és ő fél évig kérdezte tőlem nővérke hol van a feleségem és az én lelkem meghasadt de elmondtam, hogy meghalt már

Ekkor az öregből felszakadt a zokogás én pedig gyülöltem magam amiért kínzom az igazsággal? Miért nem hazudtam mint a többiek hogy kivizsgáláson van vagy nemsokára ő is jön.Akkor nincs gyászkönny

Mindennap akár 10-20x vagy többször is is szemébe mondtam az igazat csökönyösen 8de belül reszketve és sírt minden alkalommal igazi mélyről felszakadó könnyekkel….

de 5 perc múlva már nem tudta miért sírt….

majdnem fél év telt el egyre ritkábban kérdezgetett másokat meg egyáltalán nem

aztán egy hajnalon megszólított odamentem hozzá és megköszönte hogy nem hazudtam neki sose , hogy a lánya lehetnék de a Linácskája (felesége) is ilyen makacs volt és megkérte a kezem hogy legyek a „szocis felesége”

Igent mondtam jelezve hogy a szocin kivül van családom..

Idővel a nagy40 éves fiai is anyukának szólítottak és családi eseményeknél részvételem természetes volt noha pár percet tudtam csak elszökni a melóból.

Imre bácsi 4 év múlva halt meg azt mondta elfáradt várja már Linácska is.

Életem és az ő élete legszörnyübb időszaka az  volt amíg memorizálta a rövidtávú memóriába hogy nincs már felesége töbszáz igazi gyász fájdalom felszakadásást éltem meg vele…..

 

 

Szerző:

Belépett: 4 év

dopamin

Blog kommentek: 1139Blog bejegyzések: 26Regisztráció: 14-10-2017

Írj megjegyzést