Internet (7.)

Amikor fellépptek az internetre, nincs az az érzés hogy na most mit is nézzek? Vagy minek is kapcsoltam be? Vagy éppen nem tudtok merre menni, és már százszor rákattintotok ugyanarra az oldalra…mondjuk a bura.hu-ra? 😀

 

1.Nem lenne jobb egy internet mentes világ? – Gyakran elgondolkozok ezen, biztosan stresszmentesebb lenne az élet, de ugyanakkor hiányozna az információ áramlás, nem tudnánk mi van a világban, csak arról tudnánk amit akarnak hogy tudjunk….

2.Próbáltátok már hogy x ideig nem gépeztek? Jó érzés 🙂 de eleinte nehéz, persze ezt úgy lehet ha az ember tud helyette más elfoglaltságot találni. Esetleg net úgy hogy besozstva az időt, ezt és ezt fogom nézni x ideig, utána kilépés.

3.Mit ad neked ez az oldal, segít vagy inkább visszahúz? Magam sem tudom eldönteni, van-e értelme annak hogy valaki a problémáival kapcsolatos oldalon van és ott ténykedik, mintha nem is akarnánk az adott dologtól szabadulni, hiszen a probléma/problémák irányítják életünket, itt vagyunk (a buran) mivel nem tudunk továbblépni, beletörődünk a problémába (betegségbe)…. Szóval a jó válasz erre hogy ha az ember jól kezeli ezt az oldalt akkor tud hasznos lenni. Pl ismerkedni, és támogatni a másikat aki hasonló gondokkal küzd. Pl Ő hogyan old meg egy bizonyos problémát. De a nonstop ténykedés itt szerintem mindenképpen lehúzó hatású…

 

TI hogy vagytok ezzel?

Szerző:

Belépett: 8 év

HellStone

Blog kommentek: 285Blog bejegyzések: 18Regisztráció: 2015. 02. 10.

3 gondolat erről: “Internet (7.)”

 1. Szia HellStone!

  Én az alábbiakat gondolom:

  1.) Ezen már én is elfilóztam… Van benne valami. Csak gondolj bele abba – nem tudom, hány éves vagy -, hogy csak az elmúlt 15 évben mennyit fejlődött a technológia? Mind az informatika, mind pedig a telekommunikáció terén… Kezdetben csak SMS, gyors telefonhívások és ennyi, az még olyan sokat nem lendített. Ellenben, amikor fokozatosan olcsóbb lett az otthoni felhasználás szempontjából az internet, jött a chat, jött az MSN, jött a Facebook. Ez alatt az idő alatt gyakorlatilag a közösségi kapcsolatok a „valódi” realitásból áttevődött egy virtuális valóságba. Önmagában ez még nem is lenne gond, ha „okosan” használná mindenki, és nem tevődne át a valós élet részben/egészben a virtualitásba, hanem megmaradna a mindennapokban. Jó sokszor szükséges is, mert van akikkel (pl. külföldön élő rokonunkkal) azon a legkönnyebb tartani a kapcsolatot.

  2.) Igen, próbáltam már. 🙂 Meg lehet szokni. A tény az, hogy már szinte mindent a netről nézünk le/ki, nyitunk meg oldalakat a netről – a valódi könyvek/lexikonok felcsapása helyett. 

  3.) A legfontosabb, hogy tisztában kell lenned azzal, hogy rád miként hat az oldal. Függővé tett-e már annyira, hogy folyamatosan itt lógsz és nem pedig ténykedsz net nélkül, éppen azt téve, amihez kedved van. Én folyamatosan lekötöm magam mindig valamivel, ami teljesen búra és netfüggetlen. Szerintem ezt kell szem előtt tartani. Ha totálisan „beszippantott” a búra, akkor könnyen lehet, hogy előbb-utóbb lehúzó hatásúnak fogod érezni, akkor érdemes átfontolnod az általad, az oldalon eltöltött időmennyiséget. Babarczy Eszter is azt írja a profilján: „…Azt kívánom, hogy kapjatok ti is sokat, de legyen számotokra is csak átmeneti menedék…” Én teljesen egyetértek vele. 🙂 

 2. Szerintem én még párszor visszatérek ide, nem azért, mert nem javulok, (persze hol lenn és hol fenn), hanem mert szeretném látni, hogy más is javul.:) Tudom, ez senkit nem érdekel,hogy ezt kiírtam, de nem számít. Meg nem is a kérdésre válaszoltam, úgyhogy sorry.:)

 3. Nem vagy egyedül ezekkel a kérdésekkel. Ajánlom, hogy keress ezzel kapcsolatos cikkeket, leírásokat. (Párat én is linkeltem nem rég.) Az internet negetav hatásairól egyre többet beszélnek, írnak, neve is van már ezeknek a szindrómáknak.

Írj megjegyzést