Új szolgáltatás: online terápiás tanácsadás

2015.12.02.

LAVIMED BT

Rugalmas Pszichiátriai és Pszichoterápiás Ellátás kialakítása a LAVIMED bt-nél

 

Sajtóközlemény

Az első magyar telepszichiátriai szolgáltatás indulása

 

 

A LAVIMED BT. örömmel adja hírül, hogy egy vegyes finanszírozású Európai Uniós pályázat keretében (TÁMOP-2.4.5-12/7-2012-0492), az Európai Szociális Alap és a Magyar Állam támogatásával létrehozta az első magyar telepszichiátriai oldalt, a www.pszichonline.hu-t, melynek célja, hogy a lelki problémák, illetve különböző pszichés zavarok kapcsán segítségre szorulók, hozzátartozók, érdeklődők, hatékonyabban találják meg az útjukat a megfelelő szakemberekhez. A LAVIMED BT egy 20 éve működő családi, egészségügyi vállalkozás, melynek tulajdonosai a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikának a docense és adjunktusa. Mindketten elkötelezettek a magyar pszichiátriai és pszichoterápiás ellátás innovatív megoldásokkal történő fejlesztése mellett.

 

A telepszichiátriai portálunk 4 fő funkcióval rendelkezik:

·        Útbaigazítás a magyar mentálhigiénés ellátórendszerhez.

·        Mini Enciklopédia: Általános fogalmak tisztázása a pszichiátriával, pszichoterápiával, mentálhigiénével, a lelki, illetve elmebetegségekkel, azok terápiás lehetőségeivel kapcsolatban.

·        Arany Oldalak: Folyamatosan bővülő pszichiátriai és pszichoterápiás szaknévsor

·        Online videó konzultációs rendszer: ahol mind a segítségre szorulók, mind a hozzátartozók, érdeklődők, és nem utolsó sorban egészségügyi szolgáltatók, orvosok választ kaphatnak gyakorlati és elméleti kérdéseikre a pszichiátriával, pszichoterápiával, elme- és lelki betegségekkel kapcsolatban. Mindemellett lehetőséget szeretnénk biztosítani az online videó konzultációs rendszerrel online pszichiátriai beteggondozásra, diagnosztikus és terápiás interjúk végzésére, illetve pszichoterápiás ülések lebonyolítására is.

Magyarországon a pszichiátriai és pszichoterápiás ellátás eloszlása egyenlőtlen, míg Budapest bővelkedik a magán, és állami/önkormányzati ellátóhelyekben, addig a vidéki magán és állami/önkormányzati ellátás is meglehetősen hézagos. Mindezt súlyosbítja a folyamatos pszichiáter elvándorlás. Portálunk segítségével és a telepszichiátria innovatív megoldásainak köztudatban történő elterjedésével remélhetőleg segíteni tudunk abban, hogy kevesebb utazással, várakozással egyre többen jussanak jó minőségű pszichiátriai és/vagy pszichoterápiás ellátáshoz, valamint, hogy a könnyű hozzáférhetőség kapcsán egyre többen fogják kérdéseiket feltenni szakembereknek, ami általánosságban javuló mentálhigiénés tudást és ismereteket biztosíthat a társadalom számára. Másik fontos pillére a telepszichiátriának az oktatás és szakmai továbbképzés, illetve szakmai konzultációk könnyebb hozzáférhetősége.

Portálunk és a telepszichiátriai rendszer online szolgáltatást nyújtó munkatársakkal történő feltöltése és a béta verzió tesztelése zajlik jelenleg, a nagyközönség számára várhatóan 2016 második negyedévétől lesz elérhető, ekkor a mindenki által hozzáférhető információs tartalmak mellett regisztráció után, előzetes időpontfoglalás alapján léphetnek kapcsolatba a kiválasztott szakemberekkel online videó kapcsolaton keresztül.

 

Dr. Simon Viktória

Tel: 06-20-825-0191

email: simonviktoria@pszichonline.hu

weboldal: www.pszichonline.hu

Vélemény, hozzászólás?