Helyettesítő gyógyszer – kvetiapin – tapasztalatok, T. hegy után

Sziasztok!

Nagyon rég írtam ide. Egyszer írtam, még valamikor de megijedtem és töröltem az egészet. Aki régi, emlékszik, aki új, az nem ismer nagyon. Teljesen mint Tündérhegyen.

Most jöttem ki pénteken és kifejezetten egy gyógyszer-probléma miatt írok, hátha valakinek van ezzel tapasztalata. Benn kicsit növelték a keti prolongot 200-ra és ugye aznap mikor eljöttem, kaptam receptet. Voltam kiváltani, de azt mondták keti prolong ilyen dózisban nincs most forgalomban és nem tudni mikor lesz. 

De hogy a Kventiax SR az hivatalos helyettesítő és ugyanaz a hatóanyag stb, tiszta sor. Gondolkodtam, mit csináljak, mert amit bevittem 50-es prolong azt haza is küldték. Karácsony után növelve lett az adag 100-ról 200-ra. Azon gondolkodtam az 50-esből is bevehetnék 4-et, hát faszom tudja, nem értek ezekhez, de végül vettem Kventiax SR-t.

Na most azt jó tudni, hogy a keti prolong az nekem kb mintha nem is volna. Éreztem hatást, leginkább másnap, pl nem akartam kimenőn kinyírni az embereket a buszon. 😀 De elalvásban pl teljesen mindegy lett volna mikor veszem be, elalvásban az volt, hogy 75 kventiax – arra mondták, hogy abban van „szedáló” hatás, vagyis, az alváshoz jó.

Öhm, nos, össze kutattam a Kventiax SR-ről, izgultam – mert bár kvetiapin – de alapvetően ketit szedtem, kinn is kezdetben 100-at, 150-et , benn ebből lett 200, túlzottan nem éreztem meg. Jól tolerálok már lassan bármit. Örültem viszont, mert ahogy ezt így emelték, a Frontint 0-ra szedték, lassan elhagyni. Szóval ezért is – meg egyéb dolgok miatt is emelték. 75 kventiax és a prolong 200. Így is zártam majdnem 4 hónapot.

na és akkor az lett, hogy múlt éjjel először vettem be Kventiax SR-t és ….. – valahol – google-ba írtam és ott találtam elvileg búrás link, fórum vagy mi, írta valaki hogy jókat lehet tőle aludni ——– na fasza, gondoltam tesztelem —— hát én nem szoktam éjjelente felkelni (nehezen alszok el de átalszok) , de most egy éjjel így az álom fázisok között érzékeltem hogy 3-szor vagy 4-szer felkeltem, félálom és visszaaludtam. Nem volt rémálom, nem is feltétlen emlékeztem rá, csak nem aludtam át az éjszakát és nem volt mély, reggel már nagyon ébredeztem.

Ez nem baj, mert egyszer – bár nem mostanában lesz – de vissza kell menni dolgozni.

Arra is gondoltam, hogy azért aludhattam ilyen szakadozva, mert előző éjjel másnap negyed 1-ig folyamatosan aludtam és mélyen  …….. vagy a gyógyszer miatt aludtam ilyen szakadozva, elaludni nehéz, aztán belehúz az éjszaka.

A keti prolonghoz már asszem jól hozzá voltam szokva, ehelyett tudták adni a Kventiax SR-t. Azt mondták hivatalos helyettesítő, de arra gondoltam, a normál Kventiax-ra benn mondták hogy segítheti az alvást, nagyobb dózisban ez lehet még ütősebb ….

Meglátom, mi lesz most éjjel. Mostanában nem fogom tudni cserélni. Egy receptem volt, prolong nem volt 200-as, szóval ha ehhez a kventi SR- hez ha megszokom, akkor ez …. (prolong még amit bevittem 50-es ből van egy doboz )

Ki kell tapasztalni.

Mellesleg azoknak mondom, aki nagyjából tud hova tenni, hogy eltűntem, nem próbálkozok, verseket ide nem írok, meg amúgy is, egy valakivel, volt egy illető akivel emaileztünk annyira máshogy gondolkodunk, hogy lekoptatott, hogy fejezzük be. Be is fejeztem. Elég nekem magammal szenvedni, nemhogy még másokkal is erőlködni egy egy kapcsolatért.

és amúgy faszán nyertem magyarázatot mindenre , amiket művelek, főleg a kapcsolataimmal.

Már csak ezért is megérte a benn töltött idő. (border – elkerülő — anyám valószínűleg nárcisztikus, én kevert, szóval fasza ) …..de ez rengeteg mindenre ad megértést és magyarázatot. 

Szerző:

Belépett: 2 hét

intro86

Blog kommentek: 2465Blog bejegyzések: 162Regisztráció: 24-05-2018

10 gondolat erről: “Helyettesítő gyógyszer – kvetiapin – tapasztalatok, T. hegy után”

 1. Hát oké. Akkor Kleóra reagálok. (a többi reggel felbaszta az agyam kissé , tapasztalok egyedül, amúgy jó a kventiax SR , már jó, a keti prolong helyett is, egyszer ha a nyüves éjszakában el tudok aludni, akkor már alszok, mindegy amúgy, mindig változékony lesz ),  Amúgy amin kiakadtam, hogy az én posztom lett a depi és párkapcsolat témakörnek, amúgy szerintem régen helytelen egy párkapcsolattól várni, hogy na majd nem leszek depis, sok értelmet én se mindig találok, pedig kapcsolat nélkül is képesnek kéne lenni erre. Megmondtam benn is, felesleges nekem párkapcsolaton zakatolni, mert mi van ha én nem akarok …. úgy hiszem képtelen lennék, akár együttélni is, áh, nem, és az se feltétlen mindenre megoldás. Kicsit érzékenyen érintett valószínűleg, szóval továbblépek ….

  Szóval, a Kleó ……

  Igen, azt hiszem sok minden nyert magyarázatot, sok gond, főleg társas és szociális. Benn az interperszonális kapcsolataim amúgy viszonylag fejlődtek – akkor is ha kimenőn társulni akart hozzám egy lány társam, aki amúgy tudja hogy társfüggő (most vált el és retteg hogy egyedül), én meg alig vártam, hogy a bolt és a boltból kijőve legyen olyan szóváltás hogy finoman lerázhassam 🙁 , ez van, mégis azért benn sok minden alakult – aztán ahogy kijöttem, újra szorongtam és töröltem le az embereket, kettőt konkrétan és nem bántam meg és nem fáj és nem hiányoznak. Annyiban vagyok előrébb, hogy jobban értem magam és tudom mit miért csinálok, mit miért úgy ahogy. 

  A kis Pic jól van. Amíg elvoltam, apukám vigyázott rá. Persze Pic volt a legfontosabb, sokat sírtam benn miatta, hogy itt hagytam, és csak miatta adtam fel a lakáskulcsom és az egész lakásom. Utáltam mindig odaadni apámnak …. de most amíg nem voltam itthon, kiélhették vágyaikat – én nem kértem, de rendet tett, polcokat fúrt fel, kulcs tartó, ruháknak hely, kezdetben mindig elzárta a mosógépet amin mindig kiakadtam, öh, anyám szerzett valami sötétítőfüggönyt a konyhába, azt se kértem, vagyis, semmit se kértem, de az uralmat átvették a lakásom felett, hisz apám itt élt félig, a kutya miatt, séta, és itt is aludt … szóval, sokat beáldoztam Tündérhegy oltárán, a kinti terápiában megszerzett viszonylagos függetlenségemet, vagyis, a lakásom, még bentről volt egy gáz telefonálásom apámmal, ami után írtam neki smst, hogy attól mert itt élt x ideig – lesznek határaim és nem fogom engedni hogy uralkodjon. Persze hív, rohadt vírus helyzet, beszél hozzám, szólni is nehéz, de ez már a legkevesebb. PIC JÓL VAN, JÓ KEZEKBEN VOLT, EZ A LÉNYEG, MOST PEDIG VISSZASZERZEM AZ URALMAT. TÜNDÉRHEGY OLTÁRA – KIT MIT ÁLDOZ BE AZ OTTHONI ÉLETBŐL, HA 3-4 HÓNAPRA ELMEGY.

 2. Szerintem nem rossz hozzállás hogy a párkapcsolattól majd jobban leszek.Inkább mint hogy egyedül depizzek.

  ” Kicsit érzékenyen érintett valószínűleg, szóval továbblépek ….” Mi?

  Értelmet párkapcsolattal se találnék.Nem attól várom az értelmet.

 3. Na igen, az önismeret nagyon hasznos. Remekül el lehet benne dagonyázni, én csak tudom. De önmagában ettől semmi sem változik meg. 🙁

  Igen, Pic a lényeg, hát ha csak úgy tudtátok megoldani, hogy oda menjenek, ez van. Csak ügyesen, mert ha kicsit nem figyelsz oda, már nemcsak fél lábbal, hanem párossal is benne vannak az életedben stb.

  Az az igazság, hogy én ugyan nem éreztem ki az írásodból semmi párkapcsolati szándékot, úgy látszik, a fiúk másképp látják… 

 4. Hát igen én is annyi önismeretet tanultam de semmi nem változott csak a belső világom valamennyire max de az életem nem haladt kb semerre kevés az önismeret tenni is kell meg haladni az életeddel.Meg beleuntam.Ki mondta hogy én azt éreztem az irásából?

 5. Úristen gyerekek !!!! Nem hiába tűntem el … van nekem jobb bajom is mint depin, önismereten agyalni, ja meg párkapcsolaton, ami nekem biztos nem lesz. Áh, durva, fura érzés …. hát beszélgessétek tovább. Asszem , nem lesz gond a gyógyszerrel … amiatt izgultam, feleslegesen. meg a szócséplés is felesleges néha.

  most nagyobb baj hogy kb ordítani tudnék. …. a blogba szétvertem a billentyűzetet, darabokra tudnám törni magam körül a világot…

  ( a családom megkattant, több hónapja nem láttak úgyhogy ez ma embertelen volt, mint valami elbaszott licitálás a szavakkal a mondatokkal, szinte hárman egyszerre pofáztak ma, szét tudtam volna őket ordítani de nem ment, azóta totál kattant vagyok, de még én vagyok a legnormálisabb köztük )

  köszönöm, Kleónak smiley ő figyelt rám kicsit, mert ma megint teljesen félre voltam lökve, minden zsigereiben el volt fojtva és kb 10 percet töltöttem köztük, de az egy AGYFASZ VOLT. EZ RÁ A SZAVAM : AGYFASZ , ÚGYHOGY MOST ELMEGYEK PIHENNI. NYUGODTAN BESZÉLGESSÉTEK KI A PÁRKAPCSOLATOT MEG A DEPIT.

 6. most már tényleg agyfaszt kapok laugh ez egy vicc.

  de komolyan. nem elég nekem a családom?

  épp azt tartottam furának hogy egy szót nem írtam se depiről se párkapcsolatról

  ez csak úgy jött …… hát én meg megyek laugh

  szép napot.

  most már csak magányosan írok, meg se próbálok kontaktusba lépni

   

   

   

Írj megjegyzést