Hazajöttem, libikóka

Három hete újra hazaköltöztem a szüleimhez. Ez hozott jó és rossz dolgokat is magával. Nincsenek az előző munkahely konfliktusai, újra közel vagyok a tágabb családomhozm, viszont megint nem tudom mit kezdjek magammal és káosznak érzem az életem.

A szüleimmel eddig szerencsére nem voltak összetűzéseim. A hangulatom rendkívül ingadozó. Egyik nap örülök valaminek, másnap ugyanattól esek kétségbe. Pl. hívtak, hogy az iskolarádió heti zöld műsorában havonta csináljak valamit. Először tök lelkesen vittem a tanárnőhöz a papírjaim és fel is voltam pörögve még a többi folyamatban lévő ügyem miatt is. Aztán arra gondoltam, úgyse fogja senki halgatni az iskolarádiót és az ügyeim se lesznek rendben. Talán tényleg a bipoláris zavar hangulatingadozásai ezek. Nem tudom.

Mostanában voltak negatív dolgok is. Egy csopmóan nem regáltak a levelemre, amit az önkéntes munkával kapcsolatban írtam, illetve még nem lett eredményes próbálkozás sehol, és a fiúkal se állok jól. A társkeresőn beszéltem az egyikel és aztán áttértünk a facebookra. Randit beszéltünbk meg. Egy fél órát vártam rá, telefonon írtam is rá. Mire hazajöttem azt  vettem észre, hogy le is tiltott a facebookjáról.

Néha meg azon gondolkodom, nem baj hogy ilyen lassan haladok. Örülni kell a kis eredményeknek. Pl. 2 napja húsos ételt is főztem, és jól sikerült, szóval egészen tanulgatok már főzni. Meg rájöttem, sokféleképp lehetek hasznos is. Pl. még régen kérdőívet kellett kitölteni a városunkról, hogy mit fejlesztenénk benne, és én írtam zöldítő dolgokat, aminek egy részéből lett valami. Aztán a könyvtár kérdőívét is kitöltöttem, és ott is lett az irányú dolog. Meg sokmindent fel tudnák még sorolni. És ott van a tesóm, aki másfél éve végzett, és még csak munkát se keres, nála azért jobban haladok. Meg apukám egyik munkatársával volt botrány, aki annyira hanyagul csinálta a dolgokat, hogy kirugták, nála is jobban végzem a dolgaim.

 

gyszer megfürdethetnél, aztán megtörölhetnél,
Aztán megfésülhetnél, aztán ki is festhetnél.
Egyszer megrajzolhatnál, aztán kiszínezhetnél,
Aztán megszépítgetnél, akkor nagyon szeretnél.

Egyszer úgy kopoghatnál, mintha nem is te volnál,
Aztán nagyot nevetnél, mintha mégis te lennél.
Egyszer eljegyezhetnél, gyémánt gyűrűt vehetnél.
S akkor úgyis tehetnél, mintha tényleg léteznél…

 

 

 

 

 

Ezek járnak most a fejemben.

Szerző:

Belépett: 2 év

a bűntudatos

Blog kommentek: 204Blog bejegyzések: 16Regisztráció: 09-07-2016

Írj megjegyzést