furcsa név

 

Talán a furcsa név is mutatja, hogy  néhány igen szörnyű dolgon kellett átmenjek.

Olyan a fejem mint egy nagy ostoba űrhajó, amiben nincs senki.

Gondoltam talán egy blog indítása jót tenne.

az első komolyann témám talán jung definiciója, az extra- illetve introverzióról.

de nem most

 

Szerző:

Belépett: 12 év

sa

Blog kommentek: 60Blog bejegyzések: 6Regisztráció: 07-12-2011

4 gondolat erről: “furcsa név”

 1. kíváncsian várom a történeted.

  és a jungiánus fejtegetéseidet is.

  üdv

  szép karácsoynt, békéset, elviselhetőt, azt, hogy a lehető legjobbat hozd ki a helyzetedből és magadból, és az emberekből , akikkel körülveszed magad.

  a.

 2. Én jegyzet kohutról

   

  ez nem fordítás, ezcsak néhány jegyzet.Mottóm:nem vagy köteles egyetérteni, emberi alapállapot a vita.

  A defektus természetes, természetes mint a szex, mintaz, hogy szeretem anyukámat vagy épp apukámatvagy az hogy  az embernek, szükségevan bevételre, ahhoz hogy megélhessen.nem tudom elmagyarázni mennyire természetes.Semmiképp sem előny, de valójában lényegtelen, illetve,lényegtelen kellene hogy legyen.Mint a rendetlenséga szobámba, vagy egy trollibusz , amivel közlekedek, vagyegy bevásárlókocsi amit használok.

  Természetesen addig amíg a túlélésed, természetesen a valódi, nincsveszélyben.megpróbáltam fellistázni, mi veszélyeztetheti a túlélést. Kettő van a listámon azelső a betegség, a második a munkanélküliség.Kicsit lazán értelmezve , de énúgy gondolom, hogy ez a kettő kimeríthet, minden valódi veszélyforrást, ami embert érhet.lehet vele vitatkozni természetesen.Ezegy reál világ, ez egy reál percepció.Túl széles ám, legyen.Azemberi percepciót kétrészre lehetosztani, reál és emocionális, emóció meghatározott.Én úgy gondolom , mindenember kétféleképp érzékel, reálisan és emocionálisan, csak nincs tudatában.

 3. a gyerekkor omnipotens fantáziáktól álllítólag meg kell szabadulni, el kell hagyni őket, el kell távolodni tőlük úgymond felnőtt segédlettel.Kizárt dolog, hát hova lennék nélkülük.Természetesen ne, lehet úgy gondolkodni gyerek, de csonka ember lennék nélkülük.Omnipotens fantáziáknélkülnem lehet élni.

  Úgyanúgy nem lehet felhagyni semmiféle kötődéssel, egyszerűen nem kell.SE elsődleges, se másodlagos kötődésen nem kell túljutni.Átdolgozni talán,denem eldobni.Azemberi kötődés, kapcsolat vagy érzelem, azért van hogy legyen, nem azért, hogy ne legyen.

  minél több annál jobb.Mindenféle ál-önállóságot a legmesszemenőbbekig visszautasítok.Nekem ál-önállóság nem kell csak valódi.

 4. Alter ego/twinship needs refer to the desire in early development to feel alikeness to other human beings

  az eredetit tettem, be hátha jobban érthető .Alap biológia szükségletnek kell tekinteni az azonosulást mással.az a másik aaz egy alteregom, ikertestvérem,másik énem.Mondjuk úgyazonosulni tudni kell, Azonosulással határozza megaz emberi ahy a testsémát, ez lenne a „valami biológia rész” .

  Amoi rendkívüli az egészben, azonosulás az egyik legfőbbpszichés védekezőmechanizmus, a legfőbb fal akáros impulzusok ellen.Az emberazonosul a számáraszimpatikus egyénekkel és kellő időben(tudatalatt) előveszi a kellemes élményt és azonnal jobban van.Ezeket a pozitivazonosulás emlékeket hívom én falnak , az egypufferzóna.Ezta zónát állandóan fenn kell tartani.

  nem lehet leírni, hogy milyen sokat veszítaz, aki elveszti szociális kapcsolatait. ráadásul lénegében azonnal súlyosan megbetegszik

Írj megjegyzést