Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

Olanzapin-ál is kis  különbség  van a filmtabletta és  a szájban diszpergálódó között.

ZYPREXA  néven futott az originális,de beszéltem fb-n még 2018-ban  külföldiekkel és nincs  különbség  az Originális és a  Generikusok között.

Ahogy Krisz is mondja a Generikus  készítmények   azonos értékűek.

 

Nem.  Kventiapin-nál és Olanzapin-nál  nincs ez a   gond.

Azt  viszont  hallottammár,hogy  Aripriprazolnál  az originális  Abilify nem a  legjobb  hanem EXPLEMED fantázia  néven jobb meg  ARISPA. Egyéb  másról  sosem  hallottam  különbséget, vagy nem jutott a  tudomásomra............

generikumoknak mondják ezeket a gyógyszereket (más márkanév alatt azonos hatóanyag)

amennyiben hatásmechanizmusát tekintve eltérés lenne, nem lenne generikum

Köszi az infót. 

Értem, h ugyanaz a hatóanyag, csak gondoltam hátha a segédanyagbeli eltérés befolyásolhatná.

Sziasztok!  Rég  jártam itt. Persze  azért olvasgatom a  gyógyszer  topicot.

Jah  Kventiapin-nál   is mind1 melyiket  szeded. Hatóanyag  ugyan az.

Olanzapin-nál is  lehet  választani  film  tbl vagy  szájban diszpergálódó.

Szájban  diszpergálódóval  gyorsabb és erősebb a hatás.

Kventin-él 2  retard  formula  van:  SERPOQUEL  vagy KETILEPT  PROLONG.

Nyugi 50mg az  bébi  adag. Szinte a  legtöbb  skizó ellenes  cucc hízlal.

Kivéve: Klozapin. Én 3év  szedés  után  15 kg-ot fogytam. Nyilván  Klozapin  th-rezisztenciában   javallott  csak. Az a legutolsó amihez nyúlni   kell...

Szia! Mindegyik ugyanaz a hatóanyag. 🙁

Sziasztok! Lecserélték a gyógyszeren pár hónapja, most Restigulint kapok (aripiprazol), ettől már nincsenek kényszeres falásrohamaim. Szeretnék diétázni, de a quetiapin még mindig ellenem dolgozik pedig csak 50mg-ot szedek. Próbáltam az Oriont, Tevát, KrKa-t. Esetleg más gyártótól van valakinek tapasztalata, hogy kevésbé nyúlna bele a metabolizmusba? Köszi előre is!

Ojj mi volt tegnap. Egész nap sajgott a fejem, fedett észleléssel..az orvossal való beszélgetéstől sem könnyebbültem meg. 7,5mg-ra emelhetem az Aripiprazole-t. Na,de tegnap annyira magam alatt voltam hogy sosem lesz már jobb, hogy benyomtam 4dl Jégert.. 2db 2 dekás üveggel.. meg lenegyedeltem a Tegretol-t 2x negyedre mert akár attól is csesződhetett a fejem.. passz. Doki sem tudta pontosan mitől van. Ugyan bevettem az esti gyógyszert arra emlékszem, de kb rá 20 percre okádtam szóval lehet a gyógyszer is kiment. Most pörgök de jobb a fejem.. 😮 sőt szinte nem fáj.

Csak lennék már normálisan valahogy.. Remélem abból nem lesz baj, hogy idáig Restigulin néven szedtem az Aripiprazole-t de 15mg-osból csak az Aripiprazole-Teva volt felezhető, így most azt írt fel.. annak kellene szednem a felét. 10mg+ os adgaot mellékhatás miatt nem bírok. :/

Csak maradjak meg valahogy estig.. nem hiányzik most egy akut pszichotikus epizód.

Idézet tőle: Kiscsillag

Olanzát elhagyom. Orvosnak nem tetszik. Szetcsal.

Nem értem, hogy Lamolep + Pregabalin + Tiapridal miért nem elég. + pár napig még Elenium.

Olanzát elhagyom. Orvosnak nem tetszik. Szetcsal.

Reggel: 100 mg

Este: 100 mg

Mekkora adagot szedsz Tiapridalból?

Olanzához is ragaszkodik az orvosom...

Persze, 2007 óta szedem.

Kleó is szedi (ő nem tudom mióta).

A lényeg az, hogy Tiapridal csak pár esetben nem szedhető:

- ha szívproblémáid vannak

- ha nő vagy és szoptatsz - mivel belekerülhet gyerek szervezetébe

- ha terhes vagy - nem másoknak, hanem gyerekkel

TOVÁBBÁ

Egyes nőknél tejcsorgást okozhat meg menstruációs ciklust felboríthatja, ezen esetekben ne szedje a nő

De mondom, Kleó nő, és nála nem volt mellékhatás súlyos.

Szerintem egyik legkevésbé mellékhatásos gyógyszer.

Nekem konkrétan nincs is tőle mellékhatás.

Ellijah!

Te is szedsz Tiapridalt? Mennyit? Mi a tapasztalatod vele?

Tiapridalból 50-50-100 mg vált be. 3x100 mg nekem sok. Ha beválik, remélem az Olanzát elhagyhatom pár hét múlva.

Eleniumból 4x3 tabletta (5 mg) szédülést okozott. Annyi nem ment. 4x2 tablettával tudom kezdeni. 2 naponta kell csökkenteni. A végén naponta.  Ez csak átmeneti szedésre van, míg kifut nullára.

2,5 mg Olanzát szedek. Ez is sok. Pláne úgy, hogy van más álmosítóm is. Mától kettétöröm és a fél tablettából picit lecsípek. Így kb 2 mg. 

Lamolep (200 mg) jó. Pörgés ellen nem csodaszer. Depi ellen sem. Szövegértési gond (bonyolultabb szövegnèl) nem alakul ki mellette. Gondolatrohanás nem erősödik fel annyira.

Pregab 3x150 mg. Az jó. 

Algoflex rapid fogy megvonás okozta mindenhol fájásra.

A Tiapridal nem olyan rossz. Lehet még nekem is szóba fog jönni. Holnap megyek a pszichiáterhez, de lehet neurológus sem ártana ha látna, mert olyan fejfájásaim vannak hogy csuhaj.. szerintem kajak be van gyulladva vmi ideg, mert gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító valamelyest szokott használni neki, a szokásos gyógyszerek mellett. Xanaxot csökkentem tovább a francba.. már hetek óta 3x fél ment a 0,25ösből de tegnaptól 2x fél szem 0,25ös lett. Nem is a szorongás dominál inkább csak ki vagyok merülve. 

Par mellett nagyon romantikus. 🙂 (szerencsérr olyanom nincs)

Az tényleg szarabb... Én éjjel teszek egy pzs.-t a pofám alá, oszt annyi.

Idézet tőle: Kleó

Az lehet, nem hoztam ezzel összefüggésbe. Talán nem kibírhatatlan...

Inkább örvendetes. Leponexnél kevésbe nyáladzok.

K mellett alig volt. Az szar.

Az lehet, nem hoztam ezzel összefüggésbe. Talán nem kibírhatatlan...

Sziasztok!

Tiapridalt (is) kaptam. 

Van vele tapasztalatotok?

Nyáltermelést fokoz. Eddig ennyi a tapasztalatom. Délben kezdtem szedni 

Mert olyankor nincs egy vasad sem...

Idézet tőle: Roxy.

Pontosan. Pl. vashiány is okozhat depit. Na de milyen gyakori lehet ez, hogy vkinek ezért van depije? Sztem extrém ritkán.

Nálam a pénzhiány okozta depi pl. sokkal gyakoribb.

Nem értem, hogy miért alakul ki nehezebben mellékhatás tolerancia nálam.

Pontosan. Pl. vashiány is okozhat depit. Na de milyen gyakori lehet ez, hogy vkinek ezért van depije? Sztem extrém ritkán.

Szerintem a vitaminok azoknak segítenek, akiknek hiányuk van, ebből következő pszichés tünetük.

Így már értem.

Semmi baj. Úgy tűnik, találtam egy ingyenes online terápiát (helyesen segítő beszélgetést). 🙂

Igen, kissé kusza lett.

Mondat helyesen:

Ez magánvélemény, és úgysem váltja meg világot, mivel itt mindenki kap rakat gyógyszert, pszichoterápiát pedig TB-s alapon max. 3 - 5 hónap között, mert sokan várnak arra TB-s alapon - és akkor még nem biztos, hogy érti dolgát TB-s terap.

Ha pénze van, akkor korlátlan pszichoterapot kaphat magánban.

Sajnálom, hogy nem fogadnak. 🙁 

 

 

"...én időlegesen adnék pánikra antidepit meg exogén (valamilyen ok által kiváltott) depire, ill. enyhe szorongásos zavarokra pszichoterápia idejére - de nem tovább, mint fél-egy év, ugyanis SNRI és SSRI sokaknál hosszú távú szervkárosodást és szexuális libidócsökkenést, vagy akár szexuális diszfunkciót, merevedési zavarokat stb okozhat."

Egyetértek.

"Amelyekre tényleg indokoltak gyógyszerek, az a súlyos öngyilkossági gondolatokkal, gondolatrohanással, nyugtalansággal, súlyos alvási zavarral, pszichózisokkal járó kórképek - bipoláris, súlyos fokú borderline, olyan mérvű szorongás, hogy már funcionálni se tudsz, többszörös személyiségzavar (kettő vagy több személyiséged van), skizofrénia meg endogén (belső biokémiai okok) miatti depresszió."

Egyetértek.

"De még ezek esetén is A-B-C-D-E vitaminokat, magnéziumot, gyógyteákat javasolnék, HOGY minél kevesebb gyógyszert kelljen szedni."

Hát nekem lóf.szt sem segítettek a vitaminok meg gyógyteák. És elég sok embernél igen kétlem, hogy segítenének. Azt saccolom, hogy vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek orvoslása esetén a betegek kb. 5-10-15 százaléka lenne jobban. Nem több. 

"Ez magánvélemény, és úgysem váltja meg világot, mivel itt mindenki kap rakat gyógyszert és pszichoterápiát hozzáértő TB-s terappal 3 - 5 hónap között, mert sokan várnak még kívüle is TB-n, ha szerencséje van, ha meg pénze, akármit kaphat, ha elvállalják."

Ezt a mondatot átfogalmaznád vagy elmagyaráznád? Engem bipol és bordi diaggal nem fogadnak a kerületi pszichiátriai gondozóban pszichoterápiára, kapacitáshiány miatt. Mert hogy vannak nálam rosszabb állapotú betegek is...

Szuper jó hírek!

Update: Hétfőn vettem be utoljára az 5mg-os aripiprazole-t amivel súlyosbodó kényszergondolatok és kényszermozgások voltak.. pár nappal azután hogy nem vettem be, minden jobb lett, az iskolában még kedvem is volt szólni a többiekhez. A 0,66mg Xanaxot is levittem 0,5mg-ra(reggel fél, délben egész, este fél).. A Tegretol 2x100mg ugyanúgy van, ahogy volt, most arra támaszkodok. Egyelőre tudok tanulni stb.. túlságosan hülye gondolatom sincsen.. a migrén néha elkap, de annyi baj legyen.. Remélem ez nem lesz rosszabb. 

Sajnos csak heti 1x 2x tudok ide belépni, telefonról nem látom át a felületet normálisan.. igazán jöhetne bura alkalmazás 😀

Én behatóan tanulmányoztam állapotokat, és megvan gránitszilárdságú véleményem.

Eleve antidepresszáns hosszú távon szedni testi bajokat tud okozni, ezért nem szabadna fél-egy évnél tovább adni, ÉS pszichoterápiát kéne biztosítani mindenkinek.

Volt ismerősöm Pfizer gyógyszercégnél - betekintést engedett nekem működésükbe, és ugye sajnos kiderült, hogy ő nem bírta és felmondott, mivel szeretnek kikísérletezni sok mindent, aminek akár lehetnek nagyon káros hosszú távú hatásai - igaz ez más gyógyszercégekre is, sajnos.

Engem érdekel az emberi lélek és elme, és könyvtárból, netről letöltöttem, kivettem friss könyveket. és azok alapján én időlegesen adnék pánikra antidepit meg exogén (valamilyen ok által kiváltott) depire, ill. enyhe szorongásos zavarokra pszichoterápia idejére - de nem tovább, mint fél-egy év, ugyanis SNRI és SSRI sokaknál hosszú távú szervkárosodást és szexuális libidócsökkenést, vagy akár szexuális diszfunkciót, merevedési zavarokat stb okozhat.

Amelyekre tényleg indokoltak gyógyszerek, az a súlyos öngyilkossági gondolatokkal, gondolatrohanással, nyugtalansággal, súlyos alvási zavarral, pszichózisokkal járó kórképek - bipoláris, súlyos fokú borderline, olyan mérvű szorongás, hogy már funcionálni se tudsz, többszörös személyiségzavar (kettő vagy több személyiséged van), skizofrénia meg endogén (belső biokémiai okok) miatti depresszió.

De még ezek esetén is A-B-C-D-E vitaminokat, magnéziumot, gyógyteákat javasolnék, HOGY minél kevesebb gyógyszert kelljen szedni.

A fő kudarc itthon az, hogy leginkább TB-s alapon van kognitív meg sématerápia, aztán finito, plusz még művészetterápia és gyöngyfűzés.

Ritka esetekben drámaterápia is előfordul.

DE TB-s alapon nincs mentalizációs terápia, dialektikus viselkedésterápia stb., illetve a legújabb terápiák.

Én Dr. Máté Gábor, Dr. Daniel Fox, Feldmár András,és részben Jordan Peterson elveivel értek egyet.

Ez magánvélemény, és úgysem váltja meg világot, mivel itt mindenki kap rakat gyógyszert és pszichoterápiát hozzáértő TB-s terappal 3 - 5 hónap között, mert sokan várnak még kívüle is TB-n, ha szerencséje van, ha meg pénze, akármit kaphat, ha elvállalják.

Jajjjj, istenem. Ez az egész gyógyszeresi egy kalap sz@r. A ritka kivétel, ha valakinek beválik 1-1 gyógyszer de úgy unblock mindenestül. Ha így van, akkor tartósan, azaz legalább egy de inkább több éávtizedik szedi zavartalanul. Ehhez képest azt látjuk hogy nekem a hajam hullik, nekem pajzsmirigy problémám van, memória bajom, a hátam meg a bal bokám fáj. K@rvára nem tökéletes egyik sem, és a tökéletesség itt nem túlzó, hanem szerintem alapkövetelmény lenne. Ugyanis egy sebészeti eljárás tökéletes, egy szemészeti beavatkozás is tud az lenni. A mellékhatásmentességet jelenti. Amíg van mellékhatás, lesz új kutatás újabb és jobb gyógyszerekért. A jelenlegiekkel ki lehet törölni én szerintem. 1 fő hatás van és x mellékhatás, ez így nem ok, ráadásul nem akármilyenek, hanem olyanok amik mellett nem nagyon lehet rendesen élni. Hosszú távon meg biztos nem. Illetve lehet, csak az életkilátásokat nagyon erősen rombolja. Sajnos a gyógyszerek kifejlesztésénél se az egyedül szempont a betegek érdeke, jólléte. Sokszor más szempontok is érvényesülnek, pl az eladhatóság. Ott van érdekellentét, hogy néha egy gyógyszer jól eladható (pl függőséget okoz) de azért van hatása, de nem az a cél hogy a beteg meggyógyuljon (elhagyja), hanem hogy minél tovább, akár élethosszig szedje a gyógyszert. Alternatívát persze nem ismer az orvostudomány (amennyiben a pszichiátriát lehet annak evezni). Az se biztos, hogy nincs alternatíva, mer a cikkek 90-95%-át pszichiáterek írják, vagy kutatók (az ebből a szempontból mindegy, mer ugyanoda dolgoznak, nem tiszták, függetlenek) így nem lehet tudni, vagy nagyon nehéz kihámozni, hogy mikor igaz amit írnak, azaz pl. hogy bipoláris zavar ban vagy skizofréniában tényleg nélkülözhetetlen a gyógyszer és ha igen, csakis az ő cuccuk az egyedüli, ami segít. Nyilván ha lenne egy természetes alternatíva, nem angyon lenne a gyógyszeriparban érdekelteknek érdeke, hogy azt úgy nagyon reklámozzák. Ha tudományos mázzal van bevonva, akkor sokkal jobbanhihető az egész. És őszintén: ki fog utánajárni, ohgy tényleg igaz-e az a vizsgálat? Az átlagember számára kiejelnthető, hogy nincs rá lehetőség. Ez összeesküvés-elmélet jellegűnek hangozhat, de hol itt az összeesküvés? Hogy nem kell mindent készpénznek venni, amit az interneten olvasunk? Vagy azt se kell elhinni, hogy ha sokan írnak valamit, akkor igaz? Nem, nem feltétlen igaz, és le lehet írni bármit az interneten. Nem azt mondom hogy ne lenne htása némyel gyógyszernek. Van, csak túl sok a mellékhatás ahhoz hogy ezeket gyógymódnak elhessen nevezni. Egy antipszichtikumra nem arra asszociálunk hogy milyen egégszséges mint egy karalábé vagy a cékla, hanem a sok mellékhatára, a mesterséges voltára. Két út állna az orvostudomány, és a betegek előtt: Vagy sokkal célzottabb gyógyszereket kifejleszteni (amire szerintem még legalább 50 de inkább 100 évet várni kell feltével hogy a profit érdek nem viszi félre a kutatásokat), vagy olyan természetes szer kombinációt kitalálni ami hatékony alternatívája lehet a gyógyszereknek. Valószínű 1-1 gyógynövény nem segít, de kombinációba már talán. Ezt persze csakis tb támogatásban lehetne elérni, hogy a társadalom széles rétege hozzájuthasson. Ez meg szerintem nem fog megvalósulni hacsak nem fejlett demokráciában. Vagy pedig a társadalmat megváltoztatni, amire szintén nem nagyon van esély, hogy jobban elfogadják a lelki "betegeket", mert a lelki betegség tulajdonképpen a társadalom és az egyén megváltozott viszonyából ered. A kapitalizmusban , a modern nagyvárásokban felbomlottak a hagoymányos, falusi, vagy törzsi közösségek, ahol mindenkinek megvolt a szerepe, még a bipolárisoknak is, mivel evolúciósan kifejlett agyi elváltozásról (nem betegség) van szó, tehát adaptáció eredménye, ami ilyen formán nem lehet betegség. Aminek adaptív funkciója volt  évmilliókon át egészen a közelmúltig, az nem elhet betegség. Max a megváltozott társadalmi környezet teszi azzá. A kis közösségekbe járás egyébként mindenképp védő funkcióval bír minden lelki betegségben. Persze ezt a mai világban elég nehéz megtenni.

Nekem a  2. SZTK-s olyan dokim van, akivel szoktam beszélgetni. 

Ez orvostól függ.

Egyszer pl. visszakerültem ki időre SZTK-s TB-s pszichiáteremhez 5 éve kb., akinél elsírtam, hogy nagyon sajnálom, hogy a másik nyugdíjba megy.

Nagyon zaklatott lett, leírta, hogy nárcisztikus vagyok és nem is figyelt oda rám, hanem írogatott papírra.

Aztán szerencsére másik nem ment nyugdíjba, és nem kellett boszorkához mennem, amelyik félrekezelt am és tök leszedált.

A jelenlegi 2010 - 2022 közötti áterem jó gyógyszereket ad, partner, komolyan vesz, meg is hallgat 20 - 25 percet és 2009 ősze óta nem voltam zárton neki hála. 😉 

Szóval, summa summarum: ha orvosnak nem vagy szimpi, írja a hülyeségeit, nem együttműködő, unalmasnak, ellenszenvesnek talál, akkor újat kell keresni, pláne, ha szedáló gyógyszereket ír garmadával vagy olyanokat, amilyenek rossz mellékhatásosak neked, akkor váltani kell.

Nekem is pszichiáteres életutam így nézett ki :

- egy magán leszedált

- 1 SZTK-s leszedált, majd lelépett külföldre

- SZTK 2.  bezárt zártra, két hétig kellett volna ott lennem, de csak 1 napig voltam, mert főorvos látta, hogy nem vagyok oda való

- SZTK 3. hamar elment gyesre, miután leszedált (nem, nem csináltam fel LOL)

- SZTK 4. leszedált és szenvedtem 3 évig 

- Klinikai adjunktus doki (6. számú áter) megtalálta gyogyikat és minden szipi-szupi már , 2009 ősz óta csak járóbetegként vagyok átrián

 

Latrigil/Lamolep/Lamotrigin-TEVA stb. jók lehetnek:

- hangulatingadozás borderben

- depressziós fázis megelőzése bipoláris zavarban

Az egyénileg függ, hogy kinek használ, kinek nem.

Azonban mindenképpen olyan orvos kell, akiben bízol, aki ért dolgához, ÉS nem egy kontár, illetve ő sem tart ellenszenvesnek, tud valamit kezdeni problémáiddal.

 

 

 

 

Sziasztok,

A Lamolepnél kis adagba pörget nagyobb adagba a mániáa is hat vagy hogy van ez?

A másik, hogy a gyakorlatban mit reagál egy orvo, ha szeretnél módosítani, csökkenteni vagy elhagyni? Partner, vagy nem? Arra gondolok, ha azt mondanám hogy nem szedném és kipróbálom úgy picit, akkor azt mondaná hogy nem vállal, illetve később nem tudnék visszamenni, meg amgamra maradnék a tüneteimmel. Valamilyen gyógyszer kellhet, valamekkoar mennyiségbe csak nem biztos hogy úgy, ahogy a doki akarja. Illetve teljesen gyógyszermentesen lehet-e boldogulni, milyen módon?

 Köszi

Idézet tőle: Roxy.

"Lamolepből ami kiváltotta az allergiát 3*200mg volt. Már nem emlékszem miért emelte fel a doki ennyire, régen volt. Utána probálgattuk még, de ahogy elkezdett felszívódni jöttek az egyre nagyobb kiütések.,amik viszkettek.

Azért tudom,hogy allergia, mert előtte kb. 2 évig napi 1x200mg-ot szedtem, és nem volt semmi mellékhatás. A negyedelés 50mg volt, és sajnos már az jelezte hogy gond van."

Akkor sztem ez felejtős.

"A Tegrerolt még nem írták fel eddig"

Pedig az is jó lehet(ne). Nekem iszonyú memóriagondjaim lettek tőle. Persze áter szerint nem attól voltak. Hehe, akkor miért múlt el ez a probléma, amikor már nem szedtem?

"A lítiumot akarta, amit nem értek, hiszen tudja, hogy a pajzsmirigyemmel gond van."

Ismétlem magam, szerintem semmiképp!

"A convulex még vár rám a patikában, nem tudom kiváltsam e, ritka szép hajam van sajnos, 18 éves korom óta pm. alulműködő vagyok, többek között ezért is. Hajfestésnél sírni tunék, van hogy sírok is mert annyi kihullik. A festést nem nagyon bírja a hajam. Kezelem amivel tudom, hajvitaminok, sampon balzsam hajhullásra, így naponta nem hullik ki sok,csak festésnél.

Még átgondolom mennyire éri meg szednem, vagy újrapróbálnom. Előzőleg pár éve 2x 300mg kellett szednem, most csak este 300mg-ot írtak fel, lehet így nem lesz erős mellékhatás."

Nagyon sajnálom és megértem. Nekem a fele hajam kihullott tőle... De én inkább ezt választom, mint a deperszonalizációt (lamolep), memóriagondokat (tegretol) és pajzsmirigy lenullázását (lítium). 

Minden jót kívánok mindkettőnknek. 

 

Köszönöm szépen a tanácsokat!!!

"Lamolepből ami kiváltotta az allergiát 3*200mg volt. Már nem emlékszem miért emelte fel a doki ennyire, régen volt. Utána probálgattuk még, de ahogy elkezdett felszívódni jöttek az egyre nagyobb kiütések.,amik viszkettek.

Azért tudom,hogy allergia, mert előtte kb. 2 évig napi 1x200mg-ot szedtem, és nem volt semmi mellékhatás. A negyedelés 50mg volt, és sajnos már az jelezte hogy gond van."

Akkor sztem ez felejtős.

"A Tegrerolt még nem írták fel eddig"

Pedig az is jó lehet(ne). Nekem iszonyú memóriagondjaim lettek tőle. Persze áter szerint nem attól voltak. Hehe, akkor miért múlt el ez a probléma, amikor már nem szedtem?

"A lítiumot akarta, amit nem értek, hiszen tudja, hogy a pajzsmirigyemmel gond van."

Ismétlem magam, szerintem semmiképp!

"A convulex még vár rám a patikában, nem tudom kiváltsam e, ritka szép hajam van sajnos, 18 éves korom óta pm. alulműködő vagyok, többek között ezért is. Hajfestésnél sírni tunék, van hogy sírok is mert annyi kihullik. A festést nem nagyon bírja a hajam. Kezelem amivel tudom, hajvitaminok, sampon balzsam hajhullásra, így naponta nem hullik ki sok,csak festésnél.

Még átgondolom mennyire éri meg szednem, vagy újrapróbálnom. Előzőleg pár éve 2x 300mg kellett szednem, most csak este 300mg-ot írtak fel, lehet így nem lesz erős mellékhatás."

Nagyon sajnálom és megértem. Nekem a fele hajam kihullott tőle... De én inkább ezt választom, mint a deperszonalizációt (lamolep), memóriagondokat (tegretol) és pajzsmirigy lenullázását (lítium). 

Minden jót kívánok mindkettőnknek. 

Idézet tőle: Roxy.

Szia!

Nekem a lamolep és a tegretol voltak eddig a legrosszabb gyógyszereim, most már a lítiumot is ide sorolhatom. Ezek mind hangulatstabilizálók ugye, és 4 van, a negyedik a convulex, azt bírom, csak nekem is a hajam hullik tőle (nagyon). Aminek irtóra örülök persze, mert amúgy is kevéske van. De muszáj hangulatstabilzálót szednem.

"A lamolepet még abban az időben negyedelve próbáltuk, hátha nem vált ki allergiát,de sajnos kiváltott." Ez mit jelent pontosan? Mennyit szedtél akkor?

KisCsillagnak is voltak kiütései a lamoleptől, de neki azóta, hogy csökkentették, nincsenek. Ha jól tudom. Majd biztos ír ő is. 

Én biztos nem szednék olyan gyógyszert, amitől ilyen súlyos problémáim vannak, hogy kettőslátás meg kiütések. Ez (sztem) azt jelenti, hogy neked ez a gyógyszer nem jó. Inkább szedném a convulexet, ha csak a hajhullás volt tőle. Igen, sajnos ez nagyon nehéz dolog, hiszen mindenki szeretné, ha szép, egészséges haja lenne, de ha nincs más, akkor nincs más. 

A lítiumot tényleg ne szedd sztem se (ha a családodban volt-van pajzsmirigy betegség), de nem az én dolgom megállapítani. Nekem tönkretette a pajzsmirigyem.

A tegretolt próbáltad már? 

Összefoglalva, ez a "melyik ujjamat harapjam?" esete, de vmelyiket biztos, hogy harapnod kell majd. Sajnos. 

Jobbulást kívánok!

 

Szia!

Lamolepből ami kiváltotta az allergiát 3*200mg volt. Már nem emlékszem miért emelte fel a doki ennyire, régen volt. Utána probálgattuk még, de ahogy elkezdett felszívódni jöttek az egyre nagyobb kiütések.,amik viszkettek.

Azért tudom,hogy allergia, mert előtte kb. 2 évig napi 1x200mg-ot szedtem, és nem volt semmi mellékhatás. A negyedelés 50mg volt, és sajnos már az jelezte hogy gond van.A convulex még vár rám a patikában, nem tudom kiváltsam e, ritka szép hajam van sajnos, 18 éves korom óta pm. alulműködő vagyok, többek között ezért is. Hajfestésnél sírni tunék, van hogy sírok is mert annyi kihullik. A festést nem nagyon bírja a hajam. Kezelem amivel tudom, hajvitaminok, sampon balzsam hajhullásra, így naponta nem hullik ki sok,csak festésnél.

Még átgondolom mennyire éri meg szednem, vagy újrapróbálnom. Előzőleg pár éve 2x 300mg kellett szednem, most csak este 300mg-ot írtak fel, lehet így nem lesz erős mellékhatás.

A Tegrerolt még nem írták fel eddig, a doki azt moondta hétfőn, hogy a lamolepnél csak rosszabbakat tud felírni. A lítiumot akarta, amit nem értek, hiszen tudja, hogy a pajzsmirigyemmel gond van. /Persze kezelve van, de nem szeretnék olyan gyógyszert szedni ami árt neki, épp elég az alulműködés./

Köszönöm a válaszodat!

Felhívod a háziorvost és azt mondod, hogy nagyon szarul vagy. És kérsz xanaxot. Ennyi. Erre vagy azt mondja, hogy nem ad, vagy azt mondja, hogy ad. Áterrel ugyanez.

Na de basszus, ha bemegyek a bótba, nyilván kérek egy kiló kenyeret. De úgy gondolnám, hogy a két szituáció nem ugyanaz. De vszeg megint naív vagyok. 

Jaaaa, hogy nem kértél? Hát úgy elég nehéz kapni, hogy nem kérsz. :)))

"Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek."

https://www.biblegateway.com/passage/?search=M%C3%A1t%C3%A9%207%3A7-11&version=KAR

A háziorvosom egy besavanyodott pcsa, de eleve nem vagyok orvoshoz járós típus, szóval dehogy kértem. Senkitől sem kértem, nem gondolom, hogy kérnem kéne, csak nem értem, miért nem merül fel, hogy azt adnak, a legalja pszichotróp mocskok helyett.  

Akkor miért nem adnak? Fura. Még mindig nem írtad meg, hogy a háziorvosodtól kértel-e.

Nem, miért félnének? Ne legyenek már illúzióid, hogy bárkit érdekel, hogy túladagolok-e valamit, vagy nem... Egyéként nem adagolnám túl, van itthon olyanom, amit túl lehetne adagolni, de nem akarom. 

Szia!

Nekem a lamolep és a tegretol voltak eddig a legrosszabb gyógyszereim, most már a lítiumot is ide sorolhatom. Ezek mind hangulatstabilizálók ugye, és 4 van, a negyedik a convulex, azt bírom, csak nekem is a hajam hullik tőle (nagyon). Aminek irtóra örülök persze, mert amúgy is kevéske van. De muszáj hangulatstabilzálót szednem.

"A lamolepet még abban az időben negyedelve próbáltuk, hátha nem vált ki allergiát,de sajnos kiváltott." Ez mit jelent pontosan? Mennyit szedtél akkor?

KisCsillagnak is voltak kiütései a lamoleptől, de neki azóta, hogy csökkentették, nincsenek. Ha jól tudom. Majd biztos ír ő is. 

Én biztos nem szednék olyan gyógyszert, amitől ilyen súlyos problémáim vannak, hogy kettőslátás meg kiütések. Ez (sztem) azt jelenti, hogy neked ez a gyógyszer nem jó. Inkább szedném a convulexet, ha csak a hajhullás volt tőle. Igen, sajnos ez nagyon nehéz dolog, hiszen mindenki szeretné, ha szép, egészséges haja lenne, de ha nincs más, akkor nincs más. 

A lítiumot tényleg ne szedd sztem se (ha a családodban volt-van pajzsmirigy betegség), de nem az én dolgom megállapítani. Nekem tönkretette a pajzsmirigyem.

A tegretolt próbáltad már? 

Összefoglalva, ez a "melyik ujjamat harapjam?" esete, de vmelyiket biztos, hogy harapnod kell majd. Sajnos. 

Jobbulást kívánok!

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, ha esetleg valaki tudna válaszolni, hogy ha egyszer orvos általi gyógyszer túladagolás miatt kialakul egy allergia, az örökre megmarad? Lamolepről lenne szó, jó pár éve kezdtem napi 200mg-al. Hatásos volt, mellékhatása nem volt. Aztán abba is hagytam mert nem kellett. Pár évre rá újra szednem kellett, akkor a doki egy idő után 2*200mg írt fel, be is szedtem, de panaszkodtam neki 1 hónap múlva, hogy szédülök tőle, azt mondta lehetetlen, de levette 100mg-al az adagot ez jó volt. Eltelt megint egy időszak, már nem tudom pontosan miért, nagyon rossz állapotban voltam, felemelte 3*200mg-ra a gyógyszert. Ekkor kettőslátásom lett, a tv-ben, mindenből duplán láttam,( arra jó volt, hogy most már tudom, milyen a kettőslátás), majd kiütések jöttek ki rajtam, mivel a pszichiátert elérni nem tudtam,ezért a háziorvosommal beszéltem, ő állította le a gyógyszert allergia miatt. Utána próbáltunk pár hangulatstabilizátort de igazán egyik sem volt jó, vagy a hajam hullott, vagy dolgozni gyerekeket ellátni nehéz volt mellette. Ezek még 2018-ig zajlottak le. Utoljára a Convulexet szedtem, de azt se sokáig. A lamolepet még abban az időben negyedelve próbáltuk, hátha nem vált ki allergiát,de sajnos kiváltott.

Most másik orvoshoz járok, szedem a Xanax sr-t 2x1mg-ot, és az Aneptinex 12,5 mg-ból 3x2. Nagyon rossz viszont, a sok hangulatingadozás, egyik pillanatról a másikra.hetek óta, meg a  nagyfoku feszültség,ami nem tudom mitől van. A nincs kedvem semmihez, semmi motiváció, büntetésnek élem meg a főzést,pedig régebben szerettem sütni főzni, reggel mindig az estét várom. Home office-ban dolgozom, de nehezen megy, mert nehezen tudok összpontosítani a munkámra, ráadásul nem is érdekel,pedig nem olyan régen még élveztem a benne rejlő kihívásokat.

Tegnap a doki lítiumot akart felírni, mikor mondtam neki a Lamolepes történetemet. Na most a litiumtól nagyon félek, egyrészt eleve mellékpajzsmirigy alulműködésem van, a családunkban meg édesapámnak elég súlyos betegsége van. Egyenes ágon örökölhetem én is, vagy nem. Nem lehet tudni. De inkább nem kisérleteznék. Gyorsan ki akartam vágni magam, és benyögtem a Convulex-et, hogy azt már szedtem. De akkor hirtelen nem ugrott be mennyi bajom volt tőle, csak mikor kaptam egy paksaméta papírt amit ki kell töltenem, a gyógyszer szedése előtt. Utána visszanéztem itt a Búrán, miket írtam, és beugrott, hogy nagyon nem jött be annak idején sem a gyógyszer. Most nem nagyon akarnám elkezdeni szedni. Nem tudom mit tegyek. De a Convulexet nem merem elkezdeni újra szedni.

Viszont az igaz ha egyszer allegiás leszek valamire, utána jó pár évig nem szedem, de újra kezdeném a szedését akkor ugyanúgy kijön az allergia?