Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

Köszi én is reménykedem benne.

Sajnálom. Remélem a másik hely összejön! Nagy drukk!

Nem vettek fel Balingenbe a klinikára azt mondták h azért mert több gyógyszert szedek és szuicid gondolataim vannak majdnem minden nap. Ezért Rottweilba küldött mert ott nagyobb park van meg sportpálya.  Próbáltam már majdnem az összes antidepit Escitaloprámot, venlafaxint , elontrilt , brintellixet de egyik se segített egy kicsit sem kétségbe vagyok esve. Mondtam a dr nönek h adhatnánk 1 esélyt a Lamolepnek, ha legközelebb megyek akk remélem felírja de pesszimista vagyok ilyen téren. Az agystimulációt is el akartam intézni de csak Parkinson kórosokat kezelnek vele.

Nincs erőm semmihez.. étvágyam sincs.. szólni se akarok nagyon senkihez.. igazán hathatna majd a gyógyszer.. átkozott betegség!!

A halu nem ennek a mellékhatása. Kevés antipszichotikumot szedsz. Megemelted végül a Kvetit (Kventiax/Seroquel). Nem a Sertralibt kell elhagyni, hanem TŐBB antipszichotikumot szedni.

Ez nem mellékhatás, hanem a betegséged tünete. Te is tudod, h9gy skizofréniád van, aminek az egyik fő tünete a hallucináció. Szorongásod is van, ebből is tőbbféle. Az egyik kényszergindolatokjal jár. Sokszor kevered, hogy halud vagy kényszergondolatod van. Sertralin hat a kényszergondolatokra, szociália fóbiára, depresszióra, de ehhez TARTÓSÁN és rendszeresen kell szedni. Ha hoo beveszed, hol nem, akkor nem hat.

Az állandó gyógyszervaruálásoddal épp azt éred el, hogy semminek ne legyen elég hatása, ezen kívül megvonási tünete is lehet, ha olyat hagysz el, amit régóra szedst.

Ne variálj a gyógyszereken. Mindig azt és annyit szedj, amit az orvos javasol. Ő ért hozzá, NEM TE.

Érdemes szednem tova??

Es elmulnak a mellekhatasok? 

Petr volt a nickje és kb. 2 éve járt itt, de nem sokat szólt hozzá a fórumhoz.

Szia kharzak, megint csak magam ismétlem.

Minden gyógyszernek van mellékhatása, minden egyes gyógyszernek valamilyen. 

Am lehet azért van halud, mert nem elég nagy mg-ja vagy már túlzottan hozzászoktál és már nem használ úgy, így emelni kéne.

Mindenesetre dokid kérdezd!

Az a biztos.

 

Az emberek mindenhol basztatják egymást, meg pletykálnak - munkahely, iskola. kórház, szanatórium öregek otthona, mindenhok, ahol több ember van, és valamiben nem egyezik ízlésük, szemléletmódjuk, viselkedésük - ott már egyféle konfliktus van. Ha mást nem, hát hátuk mögött kibeszélik egymást. 

Amúgy a Tündérhegyen a pszichiáterek borzalmasak, egyik konkrétan felvételkor rámüvöltött, hogy miként engedhettem, hogy ilyen dagadt legyek 2009-ben. De pszichiáterek Thegyen nekem egy se szimpi, mindegyik olyan fagyos, távolságtartó, meg van 1-2 pokróc stílusú.

Viszont nagyon jók pszichológusok.

A baj csak az, hogy ők döntik el, milyen terápiában részesülhet és nem válthatsz szakembert sem lógusból, sem áterből.

Az se jó, ha szobatársaid eléggé nem szimpik. 

De elmondhatom, hogy Thegyen nekem majdnem minden lógus szimpi volt és hatékony, aki velem foglalkozott, kivéve egy - mindezt ötből. Azaz négy jó lógus és csak egy rossz volt.

Az áterek tényleg trék.

Régebben volt amikor csak szertralint szedtem, én nem tapasztaltam tőle halut. A Sandozt és az Egist próbáltam eddig, egyiktől sem volt. Szedsz mellé mást is? Nekem anno Cipralex+Rivotril+Gerodorm kombináció okozott igen komoly halut. Esetleg nem lehet, hogy a szertralinon kívül más pótlására is szükséged lenne? Skizofréneknél általában a dopamin+szertralin alacsony. Én csak skizoaffektív vagyok, így nekem elég csak a szertralin AP-vel. Dokival mindenképp beszélnék erről.

Hú, az igen komoly, köszi, hogy szóltál.

Tündérhegyen már egyszer próbálkozott, de csak akkor vállalnák, ha belenne álltva a gyógyszerezése. Most úgy döntött, hogy visszamegy a Szent Jánosba egy korábbi orvosához, hátha bátrabban mer majd próbálkozni a gyógyszerekkel.

 

Nem tudom sajnos, majd megkérdezem. Jó pár éve volt itt.

8 napja szedem

Sziasztok egy kérdéssel fordulnék hozzatok kapok sertraline 50mg ot jól vagyok tőle viszont lehetséges hogy hallucinaciot okoz? Inkább nem írom le mert kellenemetlen. A többi gyogyszerem ugyanugy van. 

Idézet tőle: PillaPillangó

Köszönöm szépen. Beszéltem vele, most próbál beutalót kérni Tündérhegyre. Megnéztem a honlapot nekem nagyon profinak tűnnek. Meg van olyan szakpszichológus is aki az aspergerével is valószínűleg tudna mit kezdeni. Jobban örülnénk valami bennfekvősnek, ahol csoportfoglalkozással is letudnák kötni, mert most borzasztó állapotban van. Az Ébredések Alapítvány is nagyon jónak tűnik, megnézünk minden lehetőséget.

Ébredések borzasztó hely. Agresszív tapasztalati szakértővel. Fellökte a pszichológust, elesett. Engem is lökdösött, kartörés. Bnőmet folytogatta, G nénit odébb lökte. 

Bnőmnek Ébredésekben jó pszichológusa van. Az orvos szemétkedik vele.

Pánikbeteg, szoc fóbos ismerősöm àllapota rosszabbodott az Ébredéseknèl. Túndérhegyen nem tetszett neki, hogy basztatjàk egymást az emberek. Nem tetszett neki a hely. Téves diagnózist kapott. Ráfogták, hogy pszichózisa van, azert kell antipszichó. 5 másik orvos állapítotts meg, hogy nincs és nem is volt ilyen. Pánikbeteg és szoc fóbos Másik 2 ismerősömnek viszont segített Tündérhegy.

Idézet tőle: PillaPillangó

Mondtam neki, hogy visszajöhetne ide a fórumra, lehet neki is könnyebb lenne. Elvileg pénteken kiengedik a kórháznól, és megpróbálom visszacsábítani ide, hátha kicsit könnyebb lenne, hogy nincs egyedül.

Mi volt itt a nickje, és mikor járt ide a fórumra?

Így a leírtak alapján elcserélném a legutóbbi fél éves pszichózisom, amiből az utolsó 2 hónap volt nagyon nagyon durva. Még szerencse, hogy nem tart soká, ezt irigylem.

A disszociációval el lehet lenni egy szinten antipszichóval, meg csak akkor jön, ha nagyon stresszes illető, és kiszakad önmagából.

Kb. olyan érzés derealizáció meg deperszonalizáció, mint mikor tudsz mozogni ösztönösen, ÁM összezavart a tudatod és minden valószerűtlen és tűnékeny, illékony, minden amit észlelsz tudatosan hatalmas kínnal és szenvedéssel jár elmédnek, ami így kicsit időlegesen összezavarodik.

Szerencsére nem szokása sokáig tartani, csak 30 - 40 perc, max 1 óra.

Köszönöm szépen, nagyon jó tippeket írtál. Azért a disszociatív sem lehet egyszerű, nem csak a skizóknak jutott ki a “jóból”.

Köszönöm szépen. Beszéltem vele, most próbál beutalót kérni Tündérhegyre. Megnéztem a honlapot nekem nagyon profinak tűnnek. Meg van olyan szakpszichológus is aki az aspergerével is valószínűleg tudna mit kezdeni. Jobban örülnénk valami bennfekvősnek, ahol csoportfoglalkozással is letudnák kötni, mert most borzasztó állapotban van. Az Ébredések Alapítvány is nagyon jónak tűnik, megnézünk minden lehetőséget.

Köszönöm szépen. Beszéltem vele, most próbál beutalót kérni Tündérhegyre. Megnéztem a honlapot nekem nagyon profinak tűnnek. Meg van olyan szakpszichológus is aki az aspergerével is valószínűleg tudna mit kezdeni. Jobban örülnénk valami bennfekvősnek, ahol csoportfoglalkozással is letudnák kötni, mert most borzasztó állapotban van. Az Ébredések Alapítvány is nagyon jónak tűnik, megnézünk minden lehetőséget.

Ja, meg még a Balassa u.-i klinika nappali kh.-ában szokott lenni csoportfoglalkozás skizóknak.

A Kálvária téren (8. kerület). Ébredések Alapítvány (bejárós) foglalkozik ilyesmivel.

Szerk.: fizetős, de nem drága.

Moszkva tér=Széll Kálmán tér, 2-es (piros) metróval elérhető.

Van, akinek jól beállított gyógyszerek és remek szaktudású pszichiáter mellett ritkán van hanghallása, illetve vannak ilyen hanghalló csoportok Pesten, melyek ugye ingyenesek vagy nem kerülnek sokba, kvázi sorstársak elmennek oda, és van hozzáértő szakember is.

Ilyen hanghalló csoportokban biztos tudnak tippeket adni ahhoz, miként kezelje hangokat jobban, hogyan éljen, mire figyeljen betegség mellett.

Tündérhegy Moszkva tértől (ma már valami más neve van a térnek) egy köpésre van, 30 - 40 perc busszal Budakeszi.

Ha nem is veszik fel, ott is ajánlhatnak olyat, aki kompetens skizó témában.

Én csak sorstársaktól/hallomásból tudom ezeket, szerencsére engem nem érint skizó, csak disszociáció.

Ő pesti, jól sejtem, hogy a Tündérhegy Bp-en van vagy a közelben? Belehet kerülni simán? Megpróbálok utánanézni neten. Akkor abban ne is reménykedjen, hogy nem lesznek hanghatások a fejében? Mondtam neki, hogy visszajöhetne ide a fórumra, lehet neki is könnyebb lenne. Elvileg pénteken kiengedik a kórháznól, és megpróbálom visszacsábítani ide, hátha kicsit könnyebb lenne, hogy nincs egyedül.

Uhhh, az az orvos nem normális, aki azt mondja egy skizónak, hogy ne figyeljen hangokra.

Kevésbé súlyos skizóknál el lehet érni időlegesen, hogy kevesebbszer legyen hanghallás, meg van PEsten az Ébredések Alapítvány meg ilyen hanghalló csoport.

A Xanaxot meg Rivót egyszerre felírni blődség, mivel mindkettő ugyanaz kábé, CSAK valakinek ez, valakinek amaz használ.

Egyszerre nem nagyon írja fel senki, csak aki bukdácsolt orvosi egyetemen.

Meg időlegesen akkor, ha pl. el akarja hagyattatni egyiket vagy másikat, akkor lassan elhagyják vagy Xanaxot vagy Rivót, és csak egyiket tartják meg.

No de az már eleve veszett fejsze nyele, ha nem is bízik orvosban, aki számára nem megfelelő és skizofréniához nem ért túlzottan - úgy tűnik. Plusz orvost sem nagyon érdekli ő, mint páciens, nincs semmi empátia, semmi szakértelem felé.

Nekem is volt csomó orvos 2007 - 10 között, nem bíztam bennük, hanyagok voltak, szedáltak, dölyfösek voltak, lehurrogtak, nem hallgattak meg.

Most ez aki már van állami, és 30 percen át meghallgat, MAJD ír cuccot.

2009 óta nem is feküdtem bent pszichiátrián, mert mostani orvos jó.

Sajnos a magánkórház és állami kórház orvosai közt is nagy átfedés van, meg aki magán az sem feltétlen jó, DE aki állami, az se. 

Sokat kell keresni, ilyen a helyzet Magyarországon.

Szabad orvosválasztás van.

Én konkrétan Tündérhegyen is voltam 2-szer meg debreceni és hajdúszoboszlói orvosokat-lógusokat ismerem.

És az arány így néz ki:

10 áterből 1 volt jó nekem. 

10 pszichológusból 4 jó (1 magán, 3 Thegy), van egy ilyen aranyos, de nem igazán szakértő, aki semleges ÉS  5 bunkó.

 

 

Véletlenül megdupláztam a mentést, az egyiket kitörlöm, hogy ne legyen zavaró.

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni egy nagyon jó pszichiáter megtalálásában.

A kórházban megismerkedtem egy sráccal. 34 éves paranoid skizofrén és mellé aspergeres autista. Nagyon jól haladtunk az ismerkedéssel, viszont most inkább csak barátkozunk, mert olyan gyakoriak a hallucinációi, hogy semmire nem bír figyelni. Őt már a pomázi kórházban kezelik, ami szerintünk nem a legmegfelelőbb ellátást biztosítja.

Muszáj volt ebbe a kórházba átmennie, mivel itt van a kezelőorvosa. 9 éve diagnosztizálták a betegségét és azóta olyan súlyossá vált, hogy kb. percenként vannak hanghallucinációi. A kezelőorvosa korábban erre a betegségre Rivotril + Xanax kombikációt adott (ez előtt 4 féle antipszichotikumot szedett az pedig nagyon szedálta). E kombinációval sürgősséggel került kórházba, ahonnan átszállították egy hét után Pomázra. Most haloperidolt és Rivotrilt kap, viszont ez a kombináció sem enyhít a tünetein. Csak mellé elkezdett még szorongóvá és izgatottá is válni. Nem tud rendesen aludni, nehezen alszik el, hajnalban megébred és nem tud visszaaludni. Már annyira el van keseredve, hogy semmi sem segít rajta, hogy teljesen depresszióssá vált 3 hét alatt, erre semmilyen gyógyszert nem kap.

Nagyon aggódom érte, borzasztó látni, hogyan éli meg. Mivel ő már a legegyszerűbb dolgokra sem képes koncentrálni, így megbeszéltük, hogy segítek utánajárni, hátha valaki hasonló cipőben járt és tudtak rajta segíteni. A mostani kezelőorvosa sajnos nem veszi komolyan. Olyanokat mondott neki az orvos, hogy ő inkább mentális beteg lenne, mert ez csak egy címke, amit viselni kell. Meg, hogy ne beszélgessen  a hangokkal és akkor elcsendesednek.

Teljesen ki van borulva, hogy őt most egy ilyen személy kezeli. Személy szerint én sem vagyok meggyőződve róla, hogy a jelenlegi orvosa kompetens lenne a témában.

Van köztetetk olyan, aki súlyos skizofrén és talált olyan orvost aki gyógyszerrel letudta csillapítani a hallucinációit? Ő már abban is benne lenne, hogy befekszik egy intézménybe, akár évekre magánúton is csak valaki most már jól betudja állítani a gyógyszereit. Szerintem nagyon sok más hatóanyag lenne amivel az orvos próbálkozhatna, de valamiért nem teszi.

Tud valaki ajánlani egy jó pszichiátert akinek a skizofrénia a szakterülete? Vagy olyan bennfekvős intézményt ahol betudják állítani a gyógyszereit? Kérlek segítsetek, mert nagyon elvagyok már én is keseredve vele együtt. A kórházban egy hatalmas love storynak indult az ismerkedésünk, de mondta, hogy most a betegsége miatt az időzítés nem alkalmas, mert nem akar magával rántani. Én ebbe nem szeretnék beletörődni, hogy egy inkompetens orvos miatt minden sutba lesz vágva. Segítsetek légy szíves, bármilyen ötletet/tanácsot szívesen veszek.

Köszönöm szépen!

Így is lehet fogalmazni szagggszerűen.

Nem teljesen tünetmenteset jelent.

Igen. :))

Ha pozitívan nézzük, akkor majdnem kiegyensúlyozottnak is mondható...

Köszi. 

Kb. majdnem kevert.

És az mi a francot jelent? 

dekompenzáció

kiegyenlítődési zavar

Nem, csak akartad. 🙂

Fuh, én nem bírtam a Brintellixet.

Köszi, de az mi??? Mit jelent? 

Sztem megírtam, de lehet, h csak akartam... Igen, Brinti.

Mérsékelt dekompenzáció.

Na de Klejókám, nem figyelsz? Kérdeztem, hogy melyik antidepit kapod. Brintellixet? És a másik a "mérsékelt decomp.". Mi az??

Én AD-t is kapok, kell.

Nekem anno "az a bizonyos" áter azt mondta: dühöngés ellen. És a demens, enyhén agresszívkodó apámnak is ezt adta volna az én mostani áterem. Nekem tényleg jó. 

Köszönöm szépen. Lehet, hogy vissza kellene térnem rá (a kvetiapin helyett). 

Eléggé elcseszett a rendszer. Mert vki vagy bipol vagy skizoaffektiv (ha hiszünk ennek létezésében) vagy kevert szorongasos depresszios stb. Együtt nem lehet. Generalizált szorongás lehet mellette. Nekem arra adja a Pregabot és lehet a Rivót is.

Idézet tőle: Roxy.

Idézet tőle: Kiscsillag

[quote=Kleó]

Én sima bipol+border diagra kapok AP-t, régebben is kaptam. Haver a bipol+stb.-re nem kaphat. Ki érti ezt?

Nekem hol kevert, hol bipol, jelenleg enyhe/közepes depim van mostanában papíron. Nem tudja felírni rá az AP-t. 

Bipol micsodára kapod? Bipol, jelenleg pszichotikusra adható.

Hüm. Fölöttébb fura. 

Most csekkoltam az EESZT-ben a mai napot: "bipoláris affektív zavar, enyhe vagy közepes depressziós epizód (F3130)". Erre kapok simán AP-ot. 

[/quot

Nekem erre csak a Lamolepet tudja kiírni. Skizoaffektív vagy vmi más kell AP-hoz.

A Tiapridal mellékhatása nagyon egyénfüggő, DE nekem életmentő gyógyszer és a legfontosabb a Latrigil mellett.

A Tiapridal jó derealizáció (az egyféle valóságtól való elszakadás, miközben sétálsz akár utcán, minden valószerűtlen, ösztönszinten tudsz menni, de valóságra figyelni nem elégségesen, elég félelmetes, stressz és borderline miatt jelenhet meg) megelőzésére nekem, autoagresszió ellen (azaz csak agyamban jelenik meg öngyilkossági gondolat, önsértés stb., DE valóságban már nem vitelezem ki, nem tud olyan erőssé válni).

Nekem 2007 - 10 között (20 - 24 éves kor között) nagyon erős volt öngyilkosság és önsértési késztetés, annyira, hogy többször is bevettem nagyon nagy adag gyógyszert, hogy aludjak és ne érezzek extrém szenvedést, és előfordult véletlen túladagolása bizonyos átriai gyógyoknak. 

Mikor már Rivót is szedtem, akkor már nem volt öngyilkossági kényszer szinte egyáltalán, DE még hatalmas hangulatingadozás volt, és azért kellett Latrigil.

Mint említettem, minden emberre másként hat - alapjáraton Tiapridal nagyon erős szorongásoldó és elvonási tünetekre drog, alkohol esetében kiváló, - mint te is említetted - ,még derealizáció ellen is klassz meg deperszonalizáció ellen. 

Öngyilkossági gondolatok, kísérletek ellen pszichoterápiával kiváló egyes esetekben.

Ugyanakkor olyat is olvastam már. hogy valakinek semmit nem ér, csak bealszik és esik jobbra-balra.

Nekem és Kleónak nagyon bejön mind Latrigil, mind Tiapridal, DE ez egyénfüggő.

Mondjuk Kleóra is alapjáraton borderline jellemző bipol melléktünetekkel, és ilyen kombóban jó a Tiapridal + szorongásoldó + Latrigil. 

Hehe, ezt írta a doktor néni:

"Önkényes gyógyszerszedés."

Egyébként ez mit jelent? "Mérs. decomp."

Elijah, milyen hatása van a tiapridal-nak nálad? Én alkoholelvonáskor kaptam egy hónapig, aztán elvették. 

Idézet tőle: Kiscsillag

Idézet tőle: Kleó

Én sima bipol+border diagra kapok AP-t, régebben is kaptam. Haver a bipol+stb.-re nem kaphat. Ki érti ezt?

Nekem hol kevert, hol bipol, jelenleg enyhe/közepes depim van mostanában papíron. Nem tudja felírni rá az AP-t. 

Bipol micsodára kapod? Bipol, jelenleg pszichotikusra adható.

Hüm. Fölöttébb fura. 

Most csekkoltam az EESZT-ben a mai napot: "bipoláris affektív zavar, enyhe vagy közepes depressziós epizód (F3130)". Erre kapok simán AP-ot.