Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

ElőzőOldal 43 / 43

Szia Satu Peti! Üdv és Üdvözülendés az üdvlészletekkel!

Köszöi Hálásan hogy mondod a Lainget! Én is Ismeretm két kötetét a Gubancokat és az Ugye Szeretsz-et! Sajnos elfeledtem, mert szétosztogattam azt a vagy 10 példányt belőlük, amiket Anyu hozott! Így nem nagyon Tudhatok immár utána nézni, vagy felEleveníteni felfrissitva a Tanulságait!

Viszont Jó, hogy Anyu hota őket, mert kb ezekkel magyarázhatta el, hogy mér vagyok bizarr a legtöbbeknek! Illetve hogy kezdgyjünk gyógyulászni mindneképp mielőbb!

Azt mondod Peti, hogy mivel nem vagy "szakenber" így nem is nagyon Segíthetsz szinte senkinek se!

Dehogynem! ha Jó vagy, akkor azt a "beteg állatkák" is megérzik! DE ha önző vagy akkor sajnos megijednek Tőled is és ezért Menekülőre fogják ők is, mint Mindneki!

Ezért el kell Gondolkodgyjunk peti, hogy mi különböztet meg Téged a szakemberektől, ugye?!? És hogy miképp lehetsz Segító szaki, hogy ne féljenek Tőled, hanem annál is inkább megBecsüljenek, hogy nem "törődsz" velük, hanem éppenséggel pont Harmónizálod őket a Szereteteddel?!?

Sziasztok Mindenki! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

Ja, és akkor még, hogy miképp magyarázható el a paranoiásnak, hogy nem ő a világ közepe, illetve hogy nincs mindenki azon hogy kiszekálják őt a Létből is!

Mondgyja a paranoiás hogy ő telepetikusan "érzi", hogy ártani akarnak neki, mert nincs rejetett úgy mondd "privát" Élete, hanem mindenki Gondolat Olvasó körülötte és nem lehetnek titkok előttük!

A Tudomány mostanság úgy Tudgyja, hogy ha macskának Lenne TelePátiája, akkor nem volna egér sem, mert minden mozdulatát tudná az egér-útnak és felzabálta volna már évmilliárdokkal előbb az utolsó egeret is a macska-ős!

Továbbá, hogy az érzékeink megcsalhatnak úgy is, hazt képzelegjük hogy Mi vagyunk az Épség és Egészség Etalonizáltságai is! Nagyon csalafinta ez a jelenség és az úgy nevezett normálisok is bedőlnek neki!

Amióta Ismerhetjük Doktor House-ot már Tudhatjuk,l hogy a többi nem véletlen tréfál azzal, hogy olyan hogy Épség és Egészség nincs is csak még nem diagnosztilálódhatott betgességek!

Ezért készültek talán ezek a Képzetek is!

Szia Tigrinc Lili és a Többiek is Üdv és Üdvözülendés az üdvlészletekkel!

Hálásan Köszi Neked Tigrinc Lili, hogy ezt ennyire sűrgősen és durván is akár, de rövidre zártad! Csakugyan a Gógyóban a helye a Nőcikének! Hogy ez mért nem JUtott rögtönaz Eszembe?!?

Bizonyára azért, mert a paranoid skizofrének szinte döntő többsége és pláne ebben a pszichózisban ármány-merénynek tartja ezt a beavatkozást hogy elvigyék a Mentők, vagy a Szerethettek Kórzházba az Illetőket! Sokszor súlyosbbít a bajon, ha rossz élményzeteket összehalmozva ekközben, netán agresszíó és összecsomagolás kényszerzubbonyba, vagy Gyógyszerrel lebénítás és sajnos nem arra Emlékszik később se, hogy SEgítenek Rajta akkor amikor elkülönítőba kerül, mert sajnos többnyire az van Bennük, hogy a Lét arról szól számukra hogy kimindenki van csak azért hogy Őt-Őket ki szekálják még a Létből is! Ez a paranoia normál-szokvány-közönségeskedő Tünet-együttese sajnos!

És Kedves fura nevű Barát, aki Barátnőjét nem Tudgyja Maga betessékelni a Kórházba, Kérded még mintha, hogy Nekünk akiknek nem ennyire súlyos a bajunk, hogy miket vélünk a Saját Tapasztalatainkból?!?

Hát Én Személyesen azért nem vagyok Mérv-Adó épp, mert Nálam a legOptimálisabba Kezdődhetett el az úgy nevezett betegség-karrier!

Mivel Lehettek Szerethettek körülöttem és ugyan mondogatták, hogy fura és bizarr vagyok és ezt Bizonyíthatták is azzal, hogy különféle Irodalmi és egyéb Remek-Művekkel felHívták a Figyelmem különcségeimre, ám épp ezzel SEgíthették, hogy ne féljek semmiképp se a Gyógyulandoktól!

Mivel Én még az úgy nevezett Létező Szocializmusban Kezdtem a betegség-karriert úgy mondd, ezért Nekem sokkal könnyebb Lehetett, mert akkor az volt a szlogen, hogy az ember a legfőbb Kincs és hogy ha az ember megy is ki a világból, hogy akkor a Gyermek meg mekkora Kincs is, ha épp jön belé és minden Jóknak a ki-betEljesítője!

Ekképp ráadásul tudatlanság-tébolyban is szenvedtem kicsikén, azaz nem kellett féljek se az úgy nevezett BOlondok Házától se, mert nem is Tudtam, hogy mi is az a Pszichiátria, így félnem se kellett tőle!

Amikor meg megismertem kissé ugyan be voltamm szarva az elején ottan, de ahogyan túlélegethettem azokat a napokat, heteket, hónapokat benne, hát szelídült is a félsz!

Kialakult, hogy a Kórház Éltetni akar és nem halasztani! Ekképpen mivel nem kifelé agrasszív voltam, hanem inkább belelé-vérző úgy mondd, azaz nem a Világgal volt Igaz konfliktusom, hanem csak a Világot tönkre baszkodó tébolykállatkákkal, így nem téveszetettem össze a Segítőimet velük, bár Seígtőimnek is voltak bajai!

Továbbá nem erőszakoltak meg se úgy mondd, azaz amikor az eletrosokkokat elkezdték ugyan nem magyarázták el teljesen hogy mi is fog történni és hogy mi is hatás-mechanizmusa, illetve kedvező hatása, hanem Bíztak a Kisérletező Kedvemben, hogy absztachálhassam a tapasztalatokból Magam is, hogy árt-e vagy se?!?

Így csak egyetlen rosszra emlékezsem a huszonvalahány sokk egyikénél a fejemnél felejtették a küblit és szarszagba zuhantam a Mindenségbe ájulva, miután megkaptam az inzulin injekciót és az kiütött és zuhantam hanyatt a csillagok közt!

Viszont kaphattam később egy Nagy Álmot is a sokk-ok közepette, hogy egyik Gyermek Otthoni nevelőm, a Folyó gyula Bácsi felvezetett a csigalépcsőn a Mamiciék Házának padlásába, ahova talán sokszor vágytam feljuthatni, de nem engedhették egyedül, szóval Lényeg, hogy végigvezetett a sötét hosszú-hosszú padlástérben és olyan hosszú volt, hogy csak a végén Láthattam kijáratot, de az se az volt, hanem a tűzfalbelső helyén József Attilácska megelevenedett Verse volt! Az, hogy kék piros sárga összekent szineket láttam álmaimban és úgy éreztem ez a Rend! -- persze szerencsére nem voltak ott a beteg sorai is, hogy most homéylkénzt száll tagjaimba álmom és a vasvilág a "rend"!

TEhát e két mozanat maradt meg és még akkor se féltem, mikor később még 6 eletrosokott kellett kapjak, de már inzulin injekciós kiütés nélkül, mert némiképp mintha fáj is volna, de muszáj volt a Gyógyulásért azt is elszenvedni!

Ekképpen Nálam Jó lehetett a "szocializációka" a Gyógyóhoz!

De sajnos nem vagyunk egyfomák és Tudok is immár olyanokról akiknek az ő pechük miatt iszonyú volt a betegséggel szembesülni és a Terápiákat megkezdeni!

szia wannabesomebody.

amit leírsz, az egy súlyos pszichózisnak hangzik. ennek az állapotnak az egyik lényegi eleme a realitástól való elszakadás, ami azt is maga után vonja, hogy amint írtad "tényleg ennyire nem gondolkodik el logikusan azon, hogy.." nem. elgondolkodik, de az nem a realitás és a logika irányába vezet egy pszichózisnál, hanem minden mindennel összekötődik, minden jelként értelmezhető, minden összefügg, és minden az ellene folyó összeesküvést igazolja.

ebben az állapotban az ember igazán csak rontani tud a saját helyzetén, például azzal, hogy ilyen vádakkal feljelentget különböző random embereket, és a rendőrséget magát is.

ilyen esetekre kizárólag a kórházat tudom javasolni -- lehetőleg sürgősen.

Szia Kedves fura nevű! Üdv és Üdvözülendés az üdvlészletekkel!

Na?!? Na?!? KiDErült már, hogy mi is maradt le?!?

Hogy mért hiányos és fogyatékoska a Tudósításod?!?

Igen, annak taglalása maradt el, hogy miknek az ellenére is Jutott sajnos ide a Barátnőd?!?

Milyen Gyógyszereket nem szed?!? Mely Mentál Higiénés TEvékenységben hanyagolta a Tisztázgatós Tisztálkodás PszichoTerápiáit?!? És milyen Szuperviziókákat nélkülöz, hogy ennyire magára maradt és nem Működik Ön-Segítése, mert mert Tud ezen Közben regenerálódhatni a Segítő-Készsége?!?

Szia wannabesomebody! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! (Huhh itt, hogy átmásoltam a nick-neved megbolondult a Gép! De Próba Szerencse, hogy hátha átmegy így is az izé!)

Szóval Előre is minden Jókat és mindég!

Nagyon sanyarú helyzetről Tudósítsz és nagyon helyesen SEgítséget Kérsz!

Az sajnos már bajosabb, hogy Kaphatsz is-e Szabatosat!

Egy dolog feltünően kimaradt a paranoid skizofrénia "gyönyörű", azaz Szabatos leírásánál, még pedig mi is vajon?!?

Ne haragudgyj, hogy készreűen húzom netán az időt, de talán Te is azonnal Észleled a legfőbb hiányosságát-fogyatékát az imént felsorolásnak!

Mi lehet sajnálatosan a legfőbb bibi?!?

Sziasztok!

Van egy ismerősöm, még barátnőm volt 2010-ben, egy pszichiátrián feküdtünk mind a ketten, ott ismertem meg.Akkor azt mondta hogy hangokat hall a fejében, és ezeknek a hangoknak a tulajdonosait ismeri is.Szerinte ezek az emberek egy géppel, tudatmanipulációs technikákkal irányítják a gondolatait, mindent amit lát, hall, gondol, érez vagy tesz, azt a többi ember is látja.

Nos belenéztem nemrég a facebookjába és annyira elsúlyosodott a helyzet 2015-re hogy szerinte már a teljes fehérvári rendőrség, pszichológusok, a nővére, annak barátja, rengeteg ember részt vesz az ő kínzásában, és most már a teljes fehérvári lakosság mindent lát egy kivetítőn.Magyarországon is, sőt már külföldre is vetítik.Azt is mit főz, mikor maszturbál, miket gondol, mindent.Szerinte ezzel a technikai manipulációkkal elképzeltetnek vele szexuális abberációkat, amiben ő részt vesz, mindenféle mocsokságot, gruppent meg hasonlókat és ezt mindenki úgy látja egy nagy kivetítőn, mintha ő ezeket tényleg megtenné, úgy mint egy szexfilmet.Felkiabálnak neki az utcáról a suhancok, édesanyák, megjegyzéseket tesznek, mindenki már egy világméretű összeesküvés része, amiben mindenki őt ok nélkül kínozza, pénzért, élvezetért és mindenki letagadja.De most már úgy gondolja, ezt az egész összeesküvést már 2000-ben elkezdték szervezni.Sőt, ezt már tényleg nem értem, testi fájdalmakat is tudnak okozni szerinte, mindenhol, legfőkébb a hüvelyében, orgazmust is tudnak neki okozni kényszerrel.Ez most mi???

Megírta a rendőrségi feljelentést, ez ellen a sok ember, köztük az egész fehérvári rendőrség ellen is, amit papírra is vetett minden bizonnyal, facebookra is feltette.Őrület, tébolyodott fantáziálás, sci-fi.Perverz, aberrált szexuális dolgok, világméretű összeesküvés-leleplezés és gyanúsítgatás keveredik benne.Vajon mit fognak vele tenni ha ezzel bemegy a rendőrségre?

Tényleg ennyire téboly egy skizofrén élete?Tényleg ennyire nem gondolkodik el logikusan pl azon, hogy már az egész internet tele lenne az ő videóival, ha ez igaz lenne?Tényleg 0% az esély, hogy rádöbbentsék bizonyos logikai ellentmondásokra?Nincs olyan skizofrén ember aki már ugyanilyet vagy hasonlót átélt de mégis szerencsés módon rádöbbent valahogy, hogy ez az egész csak az ő elméjének szüleménye?

Attól félek ennek a vége csak kétféle lehet.Zártosztály, vagy öngyilkosság.Szeretnék segíteni rajta, de úgy érzem már csak a Jóisten tudna.

Nem tudnátok valami támpontot, segítséget adni?

Köszönöm nektek!

Na itt vagyok kedves ovisista

Hát segíteni lehet egymásnak, de attól nem fogunk meggyógyulni, mivel nem vagyunk szakemberek. Aki meg idejön mint szakember az csak annyit mond szed be a piruládat ha van ha nincs.Szóval én egy jó terápiát nem tudok sehogysem helyettesíteni, pedig aki nagyon beteg itt annak másra se lenne szüksége. Én aminek itt örültem az a Ronald David Laing könyvek.Sokba nem segített, de érdekes olvasmny volt.Annyit tudtam meg hogy én nem vagyok súlyos vagy nem súlyos skizofrén amiről ő ír, illetve érdekes a pszichiátria története is amiről írt, antipszichiátria.Én kaptam terapeutai segítséget.Azt tudni kell hogy aki ebbe beleesik az nagyon könnyen választhatja a további életébe a semmit nem csinálást, se munka, se iskola és stb.Szóval olyan sokidőt én már itt nem akarok tölteni. Napi 1-2 hsz-t tudok írni annyira van időm, míg eddig olyan okból hogy nekem itt segíteni kell és kapok segítséget, esetleg jobban gyógyulok rengeteg időt eltöltöttem feleslegesen és hoztam rossz döntéseket.Na szóval egy kevés időm azért van.Ami várható itt az szerintem ha épp ésszel nem feltétlen időben inkább jellemileg az ember oda teszi magát abból talán némi jó is kisülhet és gondolok még arra hogy a tudás gyarapítása sem rossz,de nem mindenhonnan vásásrolt ócska ezoirók(Müller Péter), rég elmúlt, szerintem sose kellett volna irniuk pszicho embereknek poppor péter, bagdy emőke és hasonlók.Akkor már inkább a Dalai Láma könyvét fogja valaki a kezébe.Azthiszem érthető a nevek jellege amit irtam.A betegségnek van egy rahedli szakirodalma, az magyarul nekünk nemigen kapható.Most röviden ennyi.

Szerintem amit itt irányzéknak kellene adni legjobb esetben némi gyógyulás, kisebb jobb esetben jó állapot elérése, fenntartása az itt lefolyó egymásközti segítésben, beszélgetésben stb.

almanak szólits nyugodtan.Fiatal vagyok, de még gyereknek nem feltétlen gondolom magam de annak szerepében élem a napjaim, hiszen házam, családom, munkám még nincs, főleg mivel korházi bentlétek is gátoltak benne össz. 14 alkalommal.Járok kontrolra, szedek gyógyszert, röviden.

Szóval könyvek a témában amit nem biztos hogy olvastál az a R.D. Laing könyvek, amitől nem gyógyulsz, de legalább érdekeset olvastál. Inkább menj terápiára, mert ebből akármennyit is olvasol egy idő után inkább csak rosszat tesznek.

Aztán írj nyugodtan magadról, hagy lássunk bele az internetes gyógyulandókba.Mert ha semmi nem történik arra nehéz bármit is írnom.Enyém az affektív zavarok rész egyébként csak oda még annyian se írnak mint ide.(úgy általába)

Jessszusanyám! Te Jó Ég Peti! Kik kukkolnak mán, hogy elálljon a szvaunk?!?

Üdv sé Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Te Peti! Csak nem sutyiban és alattomban kéne Kommunikáljunk a sok-sok temérdek kukkolókától?!?

Nagyon megijesztesz ezzel!

De ugye van Terved, hogy miképp Játszuk ki őket, ha nem is "játszmádzkodóan"?!?

Köszi pláne ha van! Mert Izgat, hogy mik blokkolnak tőlük?!?

ovisista majd irok ha nem kukkolnak minket.

Szervusz Bódi Anita! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

Az az alap-Kérdés, hogy a zsidó-keresztény kultúra-beiket kérdeztek, vagy ateistákat?!?

Más a hozzáállásuk nekik!

Ugyanis a zsidó-keresztény kultúrában a bolondok hátának bot kell és hát azt Vizsgálni, hogy ki mimindenképpen agya-bugyálja el a szegény betegeket, nos egyáltalában szado-mazochizmus nélkül vajon Vizsgálható-e?!?

Mivel úgy néz ki, hogy Ti a fenytések hívei vagytok, így ebben nem Segédkezhetünk ugye?!?

Ettől független Neketek is Jó Gyulandásokat kívánunk Mindőnk, akik némiképp betegebbek vagyunk Nálatoknál! MInden Jókat és mindég!

Kedves Csoporttagok!

Én Bódi Anita vagyok, végzős pszichológus hallgató. A szakdolgozatom témája a skizofréniával, szikizoaffektív zavaral élők hozzátartozóinak pszichés állapota; nehézségeik, megküzdési módjaik. 

Amennyiben Te is érintett vagy a témában kérlek, ajánld online kérdőívemet családodnak. (A kutatás távlati célja, hogy átfogó képet alkossunk a skizofréniával vagy szkizoaffektív zavarral élők családjában megtalálható viselkedési mintákról. Ennek első része a hozzátartozók szokásaira vonatkozó kérdőívcsomag.) 

 A vizsgálatban való részvételével nagyban segíti a munkánkat. 

Előre is köszönöm Részvételét!

Üdvözlettel:

Bódi Anita

https://docs.google.com/forms/d/1G9Ca1wHgjOL_9OjUb8kFJPMUAG0ry_y29SmYw5slyBc/viewform

Szia Peti! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

Te Peti! Azt eltévesztettem vajon hogy ez alma-kölyök nvezettség Rólad azt Jelenti még sajnos Gyermekiség "almás", ahogyan régen mondtán, hogy nukú és azért is semmiképp?!?

Ha Lehet ezen is Változtathatnál, kissé megEngedőbbre! Például, hogy Gyerekek gyertek  Javíttatsatok Velem, ha nem Tetszik nektek valami Tőlem! Vitatsuk meg és amint lehet Én a Katharzisotokon nem átesve pusztán, hanem csakugyan is megTisztulhatva Mentál Higiénésen is Tisztálkodom tovább Tisztázgatóan, hogy mért is tagadnám a Gyermekiséget, noha ugyan Engem megfosztottak attól, de sehol sincs az előírva, hogy ne Tudnám veletek Gyerekek Újra Tanulhatni magam Élve és Memorizálgatóan Újjá is Szülődhetve!

Szia Satu peti! Hálásan Köszönöm, hogy megosztod Gondolataid és hogy Magadról is szólsz! DE főképp, hogy ilyen nagyon megBecsülsz Engem is Szerencséltetve, hogy átformáztad a kis Képecskét is Rólad!

Tudod Peti előszörre sajnos összetévesztettelek valakivel, akitől sajnos nagyon tartottam a paranoiám miatt! Olyan kegyetlen és zord sokszor a stílusod, hogy asszidtem, hogy az egykor volt Barátom piszkál! De Jó, hogy Javíttattál Velem, azaz ahogyan sorra kibontakoztak a rész Információkból, hogy beteg vagy és persze ebből következik sokszor annyira vadan írsz!

A Másik peti meg hogy talán nem hallucinálódtam, hogy valahol megosztasz olyan Dolgokat is -- ha nem Értettem netán sajnos tök félre --, hogy sajnos nagyon zord Gyermek Korod Lehetett és ezért ragasztkodol annyira a felnőttködős seggséghez, mert megSzabdulni látszol a Gyermeki kiszolgáltatottságtól és ennek eufóriájában sajnos Nálad nem a Jó Érzés Empátia nyilatkozik meg a Gyermekek felé, hanem vad düh, hogy Neked vajon mért kell nélkülözzed a Gyermek Természtes Élet-Örömeit, amit a rossz vagy nem Neveletetésed sajnos megvont, sőt ártott rosszságaival, hogy nem is alakulhatott ki semmi Kedvesség és JóIndulatú Figyelem a Másokaid iránt és ezért az Empátiát nagyjából hiába is Kérném számon Tőled, Igaz?!?

De van ennek ellentmondó Részed is Peti, amikor épp valamiért még is csak Lehetsz Gyermek, Igaz kissé torzó, csonkolt és suta és Hozzád képest annyi minden Jókakkal Segítesz a többi betegnek, hogy nagyon! Csak ezeket kéne felIsmerd és Gyakorold is Magad a Jóságaiban és akkor persze kevesebb ellenkezést is Tapasztalhatsz és netán elutasítást, Igaz?!?

Akkor MInden Jókat Peti továbbra is és Jó Gyógyulandokat! Nem kell annyira rgasztkodgyj ahhoz a tévhitedhez, hogy Neked nem kell Segítened! Inkább ebben Művelkedd nagyon Magad!

Ha nem bánt nagyon akkor az indok-magyarázatát is idefoglalom, JÓ?!?

Szóval a negációk nem nagyon Művelkedhetőek Igazán, mert csonkítani rabolni gyilkolni csak addig volhat, míg van kit-mit, utána már csak a magány maga-magát szüntethetné!

Viszont az egyik Jóságból következnek a többiek és ahogyan Rákosi elvtárs is Intett -- ELŐTTÜNK A CSILLAGOS ÉG! -- vagyis Gyógyulászhatni mintazállat ezerrrel!

Szia ovisista

valójában nekem itt nem sok dolgom van.Kaptam és még ma is szoktam kapni skizofrénia diag.-ot igaz ma már csak kérdőjellel mellette.Nem sok ideig de volt ilyen diagom, de kiedrült hogy ez az affektív zavarom része volt.Egyéb terápián meg lett jegyezve hogy nekem nem volt skizofréniám, a kontrollra, meg skizoaffektív, jobb esetbe bipolárissal járok, abba is a mániás dolgok vannak meg. Illetve egyszer volt rohamom, azzal kezdődött a korházok látogatása, úgymond, de abból nem lett semmi szerencsére.Szóval diagom volt, de kiderült nincs köze a valósághoz, szerencsére. Attól függetlenül van amikor szeretek ide írni.Voltak itt néhányan kb. 5-en akik ide írtak skizo diaggal, valamiért eltüntek, újak meg nem jönnek, kivéve téged.Na gyorsan ennyi tellet tőlem.

 

Szia Satu Peti! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

Köszönöm a Köszöntőd és Hálásan azza is Köszöntöm JóIndulatodat, hogy nyugtatgatnálak, hogy ha Neked is ez volna a Territóriumod, hogy akkor nem kell aggódgyj, mert amennyire csak Tudom visszafogom Magam, hogy netán nehogy "leuralni" Próbáljam! Tudod, hogy korábban a tesztoszteron szintem az egészségügyi határ-érték alatt volt és így nincs mit rivalizálni, Igaz?!?

Neked is minden Jókat és mivel Tőled SEgítséget váni és várni el a bemondásod szerint Tiltott, így mivel nem is Tudhatom, hogy mért is Köszöntsz, hát csak félve és riadozva merészeltem az úgy nevezett Jól Neveltség miatt visszonozni! Köszi ha megÉrted!

Minden Jókat és mindég és hajrá ELŐRE a Gyógyulandokba!

 

Szia netán Tigrinc Lilli! Nagyon Hálásan Köszönöm a Jelzést, pláne, hogy ekkorát tévedtem nem Lelve ilyesmit meg, noha jár Nekem a 444 a Facebook-on! Tanulságos Lett és Segített abban, hogy Én is komolyebban úgy mondd átGondoljam a Dolgot! Nagyszerű, hogy Te legalább-minam résen voltál! Köszi és minden Jókat és mindég és persze Gyógy-Puszikák is hozzá, mert ELŐRE a Gyógyulandokba!

szia ovisista

Nem ez lenne a te fórumod?

remélem jól vagy, ha már ide tévedtél.

Sziasztok, 

Új fórumozó vagyok,három éve diagnosztizáltak nálam nem meghatározott skizofréniát. 

Az első sub után gyógyszerelhagyás miatt egy évre rá, jött még egy sub, akkor diagnosztizáltak. Azóta injekcióban kaptam először Risperdal Constat, majd Xepliont, amit kapok ma is. Így tünetmentes vagyok két és fél éve. Azonban most szeretnénk gyermeket vállalni, s a pszichiáterem farmakogenetikai vizsgálatot javasolt, hogy megnézzük, hogy ha marad a gyógyszer a terhesség alatt, akkor az hogyan hatna a babára. Sajnos eddig nem találtam olyan helyet, ahol az én gyógyszeremre csinálnak ilyen vizsgálatot, de keresek tovább,illetve hétfőn megyek genetikai tanácsadásra. Az volna hozzátok a kérdésem, hogy nincs-e valamelyikőtöknek tapasztalata, gyószerrel vagy anélküli terhesség, vagy farmakogenetikai vizsgálat témában.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

http://444.hu/2014/09/17/a-skizofrenia-nem-egy-betegseg-hanem-nyolc/

______________________________________________ 
                                     
     FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS 
______________________________________________

Eszterrel kísérleti hangulatjavító csoportot indítunk vasárnaptól itt a Búrán mindenkinek, aki kedvet érez hozzá! A kísérlet alapvetően a Seligman-féle pozitív pszichológia mentén fog zajlani, amit már teszteltek, és határozottan jó eredményeket mutat.

Ezen a linken találjátok meg: http://www.bura.hu/csoportok/k%C3%ADs%C3%A9rleti-hangulatjav%C3%ADt%C3%B3-csoport-tal%C3%A1ld-meg-a-boldogs%C3%A1got 
Ide részletesen le van írva a jelentkezés módja, illetve a csoport indulásához szükséges első két feladat is fel van töltve.

Jelentkezzetek bátran, ugyanolyan anonim módon fog üzemelni, mint itt minden, és jó kedvünk is lesz tőle.:)

______________________________________________ 
                                     
     FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS  FONTOS 
______________________________________________

Én sem látom. 

Ha megtalálják a hanghallásért "felelős" gént, akkor majd meg fognak műteni, és meggyógyulsz - gondolják ők. Vajon az okát is a génekben fogják keresni? 

Azt kéne feltárniuk, hogy mi okozza a hanghallást magát. 

Nekem is könnyebb együttélnem a tünetekkel. Amíg egy gyógykezelés mellékhatásokkal jár, tökéletlen, realtíve pozitív hatású, tüneti kezelés csupán. Emellett a betegség még mindig jelen van. 

Na, majd ha egyszer megműtenek, meggyógyulhatok... Nem engedném. 

-

ez is egy elméleti álláspont. Ha igaz, közelebb visz a megoldáshoz. A diagnosztizáláshoz mindenképp.

http://444.hu/2014/09/17/a-skizofrenia-nem-egy-betegseg-hanem-nyolc/

te már megint nem vagy normális

nadinus a rémséges szörny a kaszaboló ide kéretik alia nadin

nekem valami ilyesmi bajom van

szerintem nagyon megszívattak ezzel a "szihotikum"-mal, az F2000 egy életre szóló bélyeg, amúgy, próbáld valahogy levetetni, ha van erőd, egyébként szvsz a diaggal is megszívattak...

Sziasztok! 2 honapja diagnosztizáltak nálam F2000 paraonid skizoféniát 2 hét korházi kezelés után. Olyan érzésem van,hogy nagyon hamar tették olazapine 10mg (1x este) Rivoltril 2mg reggel fél este fél így állították be a gyógyszert. Össze vesztem a szomszéddal hangos veszekedés volt mind két részről! Mentőt hívtak és ide jutottam! Nem tudok megbékülni,ez már egy életre szoló bélyeg!? Vagy később elveszik az antiszihotikumot mivel előtte antidepreszánst szedtem. A szihotikum úgy érzem nem a leg jobb 🙁 Nem vagyok olyan energetikus mint a szihotikum előtt! Hó végén megyek a dokihoz vissza. Kérlek titeket,ha tudtok tanácsot adni azt szívesen veszem!

Köszönöm: isiisi

http://www.panikbetegseg.eu/a_koffein_es_a_panikroham

http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/psy/addictions/elvezeti/?article_hid=121986

http://ataszjelenti.blog.hu/2014/03/05/jobb_napjaimon_paranoid_skizofrenias_vagyok

 

55 perces film.

"A film főszereplője Hullgramir, 33 éves férfi, aki gyerekkorától egészen a jelenig meséli végig élete történetét. A film lassan és ráérősen mutatja meg Hallgrimur életútjának legfontosabb állomásait, miközben ő az egyes helyszíneken lezajlott eseményekről, élményekről mesél, a kamera visszalátogat ezekre a helyekre."

A Hugarafl megrázó filmjében egy izlandi férfi történetét ismerhetjük meg, a pszichiátriai diagnózistól való megszabadulásról és a felépülésről.

Nem tudom, mi ez a szöveg, ti tudjátok? 😮


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normál táblázat";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Sziasztok!

Elküldöm nektek a kérdőívemet, ha van kedvetek kitölteni, sokat segítetek vele. 🙂

Eszter vagyok, a szakdolgozatomat gyermekkori tapasztalatok, traumák és szülői bánásmód hatásairól írom.

Köszönöm szépen

Üdv: Eszter

Csatolom hozzá a mellékletet is a táblázatban használt kifejezések magyarázatával.

https://docs.google.com/forms/d/1LCn5UUhns3cX3DX5iXx82UyiQ0VxPqC5WNpfMOVJul0/viewform?usp=send_form

https://docs.google.com/document/d/1dBPdzlyCDBAWOs4WaQMVKwpkQJYCbwlxNA0fg3N6TlU/edit

Szia, nem akartalak megbántani, csak fura volt nekem, mert úgy tűnt, az egész topikot kimásoltad.

 

 

Sztem nyugodtan tedd ide vissza. 🙂

csak segiteni akkartam !...

nem masoltam ki mindent ! CSAK ! ami a skrizofenrol erdekelt engem ! ...

LETOROLVE ! 

 

Te kimásoltad a Skizofrénia 2.0. topik tartalmát egészében és úgy tetted be ide??

 

Vagy ez honnan volt meg neked? Te kimásolgatod egy az egyben a topikok tartalmát??  nem érzem ezt normálisnak. Az ok, hogy egy-egy fontos hozzászólást....de egész topikokat archiválgatni....

(A topik törölve lett.)

A skizofrénia (tudathasadás) fajtáiról, jellegzetességeiről, veszélyeiről (ujmedicina, biologika)- 15 perc 

 

Az (L) az egy szívecske, a (P) az egy kinyújtott nyelv, hogy azért az "L"-t nem kell komolyan venni totál. 🙂

Amúgy a legtöbb topik behal egy idő után, viszont aki frissen csöppent bele a betegségbe(legyen akármelyik) és kutatgat a neten, annak hasznosak lehetnek az évekkel korábban  "kinyúlt" topikok is, kiszedegetheti az őt érdeklő információkat, plusz néha érdekes is sorstársak életét követni. 🙂

 

 

Hans, úgy bírom  a humorod. (L)  (P)

 

 

ElőzőOldal 43 / 43