Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Természetgyógyászat, természetes gyógymódok

Kisebb gyerök apja kitanulta az asztrológiát, aztán most a családállítást tanulja (ugyanannál az embernél). Mivel nagyon sokat kell gyakorolniuk, ezért egymásnak állítanak. Neki egy elképzelhetetlenül szimpatikus 60 körüli nő állított, téma a kisebb gyerök volt. Videófelvételek készültek. Természetesen ezek nem sima állítások, nagyon hosszúak, mert alaposan körbejárnak minden kérdést, technikákat beszélnek meg, ellenőrzik, hogy jó úton haladnak-e, stb. Ráadásul 3 vagy 4 állítás is volt, szóval nem kapkodták el. Közösen megnéztük a {megvágott} videjókat. Nekem két-három olyan dolog is volt, ami mélyen megrázott/vadonatúj információ volt. Pedig nem hiszek benne. Legelőször lent Balatonon anyámnak köszönhetően láttam családállítást, Daubner Béla és az akkori felesége, Fadgyas Ildikó akkor tanulgatták a módszert (ha nem tévedek, tulképpen ők hozták be Mo-ra). Óriási élmény volt. Ezek után én is könyveket olvastam, aztán a totális rajongás átment totális elutasításba. És sok évvel később jött ez. Egyébként valami miatt exem először anyámnak (??) kezdett állítani, de az teljes kudarcba fulladt.

Én most már azt gondolom, hogy nem kell mindent elutasítani. Sztem a  homeopátia, kineziológia full marhaság, az asztrológia elég okos dolog, ez a családállítás meg ... elgondolkodtató.

Szóval John, szerintem először próbálj ki dolgokat, aztán nyilatkozz. *nyelvöltögetős szmájli*

Hát ezt nem értem. Esetleg átfogalmaznád?

Az előző áter szerint a test/agy nem emlékszik később semmire, mondta ezt akkor, mikor betáplálkoztam a patikával. Az alter terap szerint meg minden megmarad valahogy mélyen.
Arra érdekes lehetne választ adni, hogy miért hat valami elsőre, aztán évek múlva meg nem, vagy egészen másképp.
Akkor mi is emlékszik, vagy hogy?

Idézet tőle: Kleó

Áterem szerint feltétlenül hasznos, de csak lógus végzettségű állítóshoz szabad menni, a többi kókler.

2 órásnak tudom.

Angster Mária egy név, ez csoportos lehetőség. Van egyéni is, az én terapom pl. ilyet csinál.
Az azért nem hülyeség talán még darwinilag sem, hogy a dns-ben tárolódnak információk, traumák is, amiket hiába az őseink éltek át, valahogy mégis megkapjuk mi is, nem a nagy felhőből, hanem konkrétan a sejtjeinkben.

Nekem ez hasonló a tudatos álom technikához, amikor megkérdezed az álomban valamelyik szereplőt, hogy mit akar neked mondani, mit szimbolizál a tudattalanban ez vagy az, ami az álomban kifejeződik valamilyen formában.

Olvastam egy áter könyvét előző életek hipnózisról, ő abszolút nem hiszi, pedig vele is csináltak, de állítja, h hasznos, mert néhány óra alatt olyan dolgok kerülnek felszínre, mint csak néhány év terápia alatt.

Családállítás, bleh... Kuruzslás, ezospiritiszta szélhámoskodás, energetikai mező meg sorskönyvek f.szom. Egyenértékű az "előző életben szerzett trauma, azért félsz mert nyúl voltál és megevett egy farkas" mesékkel. (Magánvélemény).

Áterem szerint feltétlenül hasznos, de csak lógus végzettségű állítóshoz szabad menni, a többi kókler.

2 órásnak tudom.

Idézet tőle: Kleó

Nekem az áter javasolja a családállítást, de aki volt, mondta, h nagyon földhöz vágós.

Csinálgatott már ezt-azt ilyen jelleggel a kezelés során is, amikre csak kamilláztam (anyám apjának a nagyapja bajai, méhben mellettem elhalt iker stb.). De ez konkrétan 2 óra vagy több, és csak a családi örökségek felkaparása.
Nem nagyon tudom, higgyek-e benne, olvastam is róla két könyvet is, de az tény, hogy sokan érzik azt, hogy van valami terhük, ami valójában nem az övék, mégis cipelik.
Vágott engem földhöz már 1,5 órás egybevont analitikus ülés is. De utána mégis jobb volt, sokkal többet ért, mint a sima 45 percesek.
Na, majd kiderül, ez sem ma lesz.

Nekem az áter javasolja a családállítást, de aki volt, mondta, h nagyon földhöz vágós.

El kéne mennem az alternatív teraphoz családállításra, de majd csak ha megtudom, mi van az alvásommal és elkezdek szedni ezt-azt és kicsit látom már a fényt az alagút végén. Az biztos nagyon sokat számítanai, de először földhöz vágna, amire fel kell készülni fizikailag is.

Múltkor már úgyis megjelent valami reklám nekem, ahogy az oldalon császkáltam. Legalább ez idevág 😛

Yessss.

Idézet tőle: Roxy.

És az egész búra aranygyökeret szed... 

Az aranygyökérgyártók szponzorálásával. 😀

Idézet tőle: Roxy.

És az egész búra aranygyökeret szed... 

És mind meggyógyulunk 🙂
Tegnap bevettem kettőt, bár csak egy kéne, jött is valami kiütés a tenyeremen (!), mintha megcsípett volna valaki.
Vitakingeset vettem, 60 db, 2 hónap, amiből állítólag már egy is hoz eredményeket. Meglátjuk.

És az egész búra aranygyökeret szed... 

Idézet tőle: Dreamy

Az engem is érdekelne, hol lehet rózsagyökérre lelni 🙂 

A rózsagyökeret itt vettem mellettünk egy kis (tényleg kis) gyógynövény boltban, szóval szerintem gyógynövényeseknél fellelhető.

Én ilyet szedek.

100 kapszula, ha nem zabálja az ember akkor elég 3 hónapra. De van még egyéb variációban is, régen orbáncfűvel kevert is létezett, de szerintem azt már nem kapni.

John Doe és a furcsa élményei :'D :'D :'D

Az engem is érdekelne, hol lehet rózsagyökérre lelni 🙂 

Nem tudjátok véletlenül, hogy a DM-ben lehet-e kapni rózsa- más néven aranygyökeret?

Én voltam régen (kb. 25 évesen) reiki-s nőnél. Mondta, hogy lazuljak el és ne gondoljak semmire, de a kutyája bökdöste az orrával a lábamat. Meg kérdezte, hogy érzek-e valamit, miközben a huzat pont a ott  fújt keresztül ahova ültetett, szóval nem tudtam, hogy mit kellene éreznem. Aztán emelgette a kezeimet, miközben beszélt a levegőhöz, hogy mikor történt velem valami (izom-akármi válaszreakció), és arra jutott, hogy születésem előtti trauma. Majd azt akarta, hogy vegyek gyertyákat és végezzek el nála valami tanfolyamot sok pénzért.

Előtte volt ilyen harmadik szemmel látós levegőben hadonászós auraizé meg írisz diagnosztika is egy orosz nőnél. A nő csinos volt, kb. ez az emlék maradt meg, és a köpülyözés vagy mi után a lila karikák a hátamon, mint akit elkapott egy nagyobb polip.

Nyugika, van akkora adag nyugtató, amitől szépen feküdnél. 

Idézet tőle: R-roxy

"Óh, basszus, bár lennék sokkal hülyébb, már az agyamra megyek..."

Ezen felröhögtem. 

Hát én is már kínomban sírva röhögök, hívjam-e ki magamra a mentőt (ma dolgozik a volt férjem is). Bár miért is, már jobban vagyok, nem tápoltam be, nem vagyok ittas, és kinek van kedve bekerülni gyógyszer-rezisztensként, 38 kilósan akkora vas-májjal, mint én, egy pszichiátriára, főleg önként.
A vas máj alatt azt értem, hogy én szinte röhögve mászkálnék annyi gyógyszertől a folyosón, amitől más bezombul.
 

"Óh, basszus, bár lennék sokkal hülyébb, már az agyamra megyek..."

Ezen felröhögtem. 

Ja, és talán ezt írtam, akkor bocs', moderáljatok, de a zsibbadásra, tikkre az alkohol nem jó, sem a nyugtató, mert azok izomlazítók, és ez nem az a fajta baj. Sőt, az alkohol mintha fokozná, ezért volt a polineuropátia-gyanú, de az ugye fáj is, benne van a nevében. (Mondjuk a Xanax hathat paradox módon is, de ezt izmoknál még nem vettem észre, amikor többet vettem be is inkább relaxáns volt).
A fogaimban pl. még sosem volt az a "fíí, jajj"-érzés, amikor valami hideget vagy erőset vagy édeset eszik valaki és belehasít az idegcsatornákba. Bortól sikerült a múltkor (egy pohártól) arcüreg-fájdalmat produkálni.
Nekem még a mélyen lukas fogaim sem fájtak soha amúgy, mindig valahogy kiderült inkább.
Az allergiát is próbáltam házi barkács szinten kizárni, antihisztaminnal (tömésben latex). Szóval az sincs valószínűleg.
De ez már elég OFF, maximum a bor természetes módszer (lenne, ha jó lenne).
Óh, basszus, bár lennék sokkal hülyébb, már az agyamra megyek...

Basszus, ezek mennyi pénzt felmarkolnak, közben pedig ti vagytok az okosak!
A keti mire kimegy, remélem, nem sokára, addigra még a maszek neuróshoz sem jutok el, protkóval. 🙁
Persze, muszáj lesz, és hosszabb lesz, de nekem ugye ez a hülye covid sem kedvez most (mert hogy nem lehet oltásom). Legyen ennek vége, addig még talán én is bírom valahogy. Bár megint vettem VB-vitamint...
Most erről a pénz felmarkolásról jutott eszembe, bár kicsit OFF. A volt áterem farmakológus is volt (ezért is kapott persze sok pénzt) és amikor adta nekem a Scippát, mondtam, hogy szedtem már Seropramot és nem volt jó (akkor még tisztább voltam, páradik AD-m volt). Ő meg nézett rám, hogy a Seropram az paroxetin. Hát ugye a nagy brokit, és nekem volt igazam. (Mellesleg a paroxetin sem volt jó, az volt az első AD-m).
Utálom, ha igazam van és még én tejelek érte.

Igen, de ilyenkor ki kell zárni a szervi okot. Neurológus...

Pszichés lehet ez. Főleg, ha a nyelvráharapás elmúlt. 

Speciel a tikkelés lehet akár elvonási tünet. Tényleg kéne az a qrva neurológus...

Sem az arcüregemben, sem a fülemnél nem érzek semmi rosszat.
Hát kábé egy éve nem nagyon eszem, szóval ezért merült fel a vitamin ill. egyéb hiány, hátha valami tök egyszerű megoldása van és még mindig hiszek a Mikulásban is 🙂
Azért írtam a "protkós" maszek neurológusnak, de nem tudom, válaszol-e vagy csak állítsak be hozzá valamikor...
Ugye első randi, aztán még többszörös vizsgálatok nagy valószínűséggel. Utálom ezt a rohadt egészségügyet, a magánt is. 🙁

Nekem az ilyesmi fülkürt-gyula volt.

Idézet tőle: Kleó

Fülcsepp, orrcsepp, inhalálás

Köszi, az inhalálás nem is rossz ötlet, régen csináltam már. Orrcseppem is van, de taknyom nincs, csak néha a refluxtól.
Esetleg megpróbálom melegíteni, az sem jutott még eszembe.

Idézet tőle: Kleó

Arcidegzsába. Sajna a neurolt nem lehet elkerülni. De lehet egyszerű fül-orr-gégészeti probléma, az meg antibiotikum.

Igazából nem fájt eddig még, nincs az a könyvekben leírt villámcsapás érzés, eltorzulós arc, bazi erős roham, "ordítani kell". Elsősorban csak lidocain-érzés, enyhe. És a tikk zavart meg, meg a nyelvráharapás, ami azért közben elmúlt. És nagyjából azóta van, mióta gyökérkezelt a doki, kábé 1 hónapja. Általában bal oldalon, de néha a jobbon is (a fg kezelés a balon volt).
Azért köszi, majdcsak jutok egyről a kettőre.
Arcüreggyula biztos nem, azt már kizártuk.
A fogdoki ugye kimondta a varázszót is: larvált depresszió.
Hahh, larvált... 🙁

Fülcsepp, orrcsepp, inhalálás

Arcidegzsába. Sajna a neurolt nem lehet elkerülni. De lehet egyszerű fül-orr-gégészeti probléma, az meg antibiotikum.

Na, szükségem lenne okosokra:
Az agydaganatot, stroke-ot meg a polineuropátiát már elolvastam, szóval azt kösz', ne, de a legegyszerűbb dolog, hogy vajon mitől lehet arczsibbadás, néha tikkelés (lefekvéskor, éjszaka, és reggelre elmúlik, akármelyik oldalamra is fekszem)?
Melyik vitami vagy nyomelem hiánya lehet?
Most elkezdtem B-maxot szedni megint (Büdi-max...) meg nagy adag magnéziumot is, hátha...
Gyógynövény, kajaféle, minden ötlet érdekel, kivéve a CT, fogorvos, neurológus.
Az talán majd... előbb házi barkács, esetleg kvetiapin kiürülés türelmi ideje is (?).

Szív. 🙂

Idézet tőle: Kleó

Volt olyan doki, aki – korát megelőzve – tudta, hogy a nátha úgymond allergizálódhat.

Igen, ez ma már világos. Volt olyan is, aki Zyrtecet adott náthában, ez már a fiamnál volt.
Ez a volt körzeti dokim gyerekkoromból nem volt valami szupersztár, csak a Maripen, néha az Erythromycin, Semicillin. Szerintem én a több kiló Maripentől lettem ilyen nagyon allergiás felnőtt, vagyis már 14 éves koromtól megvan ez, szénalázzal indult, közben még csak durvult minden. Nem mondanám, hogy nagyon steril környezetben nőttem pedig fel, amit amúgy bajnak szoktak tartani a gyerekek asszimilálódásában.

Ez tök jó, Kleó!!!!!!! Kösziiiiiiiiiiiiii!

Volt olyan doki, aki – korát megelőzve – tudta, hogy a nátha úgymond allergizálódhat.

Idézet tőle: Kleó

Igen, de a "sok" relatív fogalom... Pl. Lenkei szerint így is keveset szedóünk, ő napi 3000-t javasol.

A csontsűrűség-vizsgálat ajánlatos, de tényleg nem most.

Szentgyörgyi Albert is azt írta (ha jól emlékszem, hogy ő volt), hogy az aszkorbinsavnak a boltok polcain a liszt és a cukor mellett kellene lennie. És napi 5 gramm..
Akkor ugye volt (meg még szerintem van is) ez a hitleri skorbut-megelőző minimum 60 mg-os drazsé. Na, hát azt el sem tudnám képzelni, minek is. Meg a Béres-csepp mellé is egy-egy ilyet javasolnak.

A Vitaking nem rossz, C-t szedtem egy időben tőlük, most Jutavit, ez sem rossz, úgy tűnik. A D3 is Jutavit lesz, nem tudom, jobb lesz-e, vagy lesz-e elég jó, mert fimtabletta, és nem ilyen lágykapszula, amit receptre kaptam a volt átertől.
A csepp lenne a legjobb, de azt nem láttam tegnap.
Pezsgőtabletta nekem is fújos.
Volt egyszer olyan, hogy vodkát raktam a C-pezsgőbe, mert azt ugye magában nem lehet kibírni 🙂 Ezen jót derültek a haverok. Más "üdítő" nem volt éppen.
Egy időben, még a Maripen és Kalmopyrin korszakban néha adtak Calcium sandoz pezsgőtablettát is náthában. Na, ezt nem is értem, miért. Akkor még nem is volt "divat" az allergiákat tudni, vizsgálni, csak a súlyosabbakat.

Nídd a'!

https://www.kertvarosipatika.hu/kvpt01017556_vitaking_calcmag_citrate_d3-vitamin_gelkapszula_90x.html

Ráadásul a citrát a legjobb felszívódású.

Igen, de a "sok" relatív fogalom... Pl. Lenkei szerint így is keveset szedóünk, ő napi 3000-t javasol.

A csontsűrűség-vizsgálat ajánlatos, de tényleg nem most.

Ezt jó, hogy mondod. Környülnézek, hogy mit kellene fogyasztani. Mert a pezsgőtabit utálom. A normál tabikat meg nemes egyszerűséggel nem bírom (kivéve a pszi tabikat, azokat igen). Csak a lágy kapszula jönne szóba. Hüm. 

Egy időben divat volt azt szajkózni, hogy a sok aszkorbinsav vesekövet csinál. Hát nem tudom, nem járok vese UH-ra, csak laboron voltam, de ott semmi bajom vele. Már szerintem 15 éve szedek napi 1 gramm C-t és alig vagyok beteg, náthás, ilyesmi fajta, pár évente pár napos torokfájás maximum. Pedig nem duzzadok az erőtől kifejezetten.
A D-vitaminról én is azt tudom, amit Kleó idézett. Meg hogy az valójában egy hormon. Pszicho betegségekben kifejezetten ajánlott. Persze a napsütés is, amit én nem nagyon bírok a barlangi gőte-bőrömmel, az északi (ősz-tél) típusú karakteremmel.
Kálciumnak utánanézek, talán a Csonterő kellene. csak az meg ugye egy kicsit székrekesztő, viszont a tejet pl. nem szeretem, sajtot eszem maximum meg néha joghurtot, tejszínt, de hát nem viszem túlzásba az evést alapban.
Lehet, hogy kéne egy csontsűrűség-vizsgálat a covid után.
Bár most nem akarok egy ideig fehér köpenyt látni...

Ja, majd' elfelejtem. Klimax körül már érdemes egy kis szolid kálciumpótlás, pl. pezsgőtabi.

Az én rijumatológusnőm azt mondja, nem a vérben levő vitamin-, nyomelem stb.-szint a lényeges, hanem a vizeletbeli. Pl. ha elkezd a szervezet Ca-t üríteni, azonnal csökkenteni kell az adagját, nehogy lerakódjon a vesékben.

Így van, Klejókám, így van.

Csak azért írtam, amit, mert anno kellett D vitamint szednem. Mérték a szintet az elején és a végén. Az elején jóval a határérték alatt voltam, a végén jóval a határérték felett. És akkor mondta valaki, hogy az nem gond.

Ja, én 3000-et szedek, és calciumot is. 

Szóval ismert a túladagolás, de gyakorlatban nemigen van esélye (ahogy az E-ének sem).

De Roxyt muszáj terrorizálni, mert különben hiányérzete lesz! 😉

"Mi a hatása a túladagolásnak?

Ha gyógyszeresen visszük be a D-vitamint, akkor túl lehet adagolni. Ez a vér kalciumszintjének radikális megemelkedéséhez, hiperkalcémiához, hosszú távon a kalcium lerakódásához vezethet a májban, vesében, szívben. Ezeknek a tüneteknek a kialakulásához azonban a napi beviteli értékek sokszorosát kellene bevinni hosszabb időn keresztül. Hónapokon át napi 10.000 NE felett kellene D3-vitaminból fogyasztani ahhoz, hogy e tünetek kialakulhassanak. Ha betartjuk a maximális adagolási értékeket, amely felnőtt embereknél napi 4000 NE, akkor elkerüljük a túladagolás problémáját."