Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Magányos vagyok!!

yes

el van sikálva

Ne haragudjatok ahogy viselkedtem,feszült voltam sorry. mindenkitől akit megsértettem.

Idézet tőle: Artifical Skizo

Akkor már jobb neki egy Gumizsuzsi.

Emmát szereti... em ma, em meg holnap.

Gyűjtsünk neked rá?

Édesanyád mit szól, h így beszélsz? Vagy neki tudsz rendesen?

Üvegszálat a f.szodba!

Itthagyom ezt a genny oldalt senki se rendes itt,csáoooooooooooooooooo

Menjetek a faszomba

Akkor már jobb neki egy Gumizsuzsi.

Vagy akár vehetsz is magadnak egy félórára.

Nem tudom, újabban miket nézel-olvasol, de egyre gányabb a stílusod. (Hogy ennél maradva értsd.) Ezzel max. egy tripperes barnabőrű menyecskét lehet fölszedni... Te tudod.

menjenek is a gyászba

Nő akarsz, aztán meg elküldöd őket a gyászba.

mennyenek a gyászba a nők,rák egye meg a szivüket

Amire te gondolsz, azt nem beszélgetésnek nevezik...

Éééééénis magányos vagyok,valaki gádzsi akivel tudnél beszélgetni?

Valaki van akivel tudnék szóban beszélni akár neten akár élőben?

Amúgy érdekes a szó etimológiája is.

Bár az is igaz hogy a görögök azért mást értelmeztek értelemként mint mi.. Náluk még a Bölcsesség volt az eszmény nem a puszta információ

Logika van pár féle, de minden ember azonos logikát használ ugyanazon fogalmi körben (formális, informális, materiális), esetleg más célra. Lévén a logika az állításokból levonható következtetésekkel foglalkozik általában, azok igazságtartalmától függetlenül.

Érzem... nekem ennyi elég.Tudom fontos a megértés is de nem olyan mindent elsöprő mint az érzés (olyan mint elolvasni egy zenemű libretto-ját vagy egyszerűen hallgatni és hatása alá kerülni). Mondjuk valamit megsejteni, ráérezni, az is nálam olyan "numinózus" élmény.. (Jungi karakterisztikában én intuitív - gondolkodó típus lennék).

Stimuláló számomra néha látni hogy mennyi és mennyi dolgot másképp és máshogyan látnak vagy értelmeznek 🙂

Méghogy csak egyetlen egy logika van... szinte annyi ahány ember. 

De jól van ez így.. 

De ha valamit nem tudsz elmondani (például a nyelv hiányoságai miatt), akkor honnan is tudod pontosan, hogy mit éltél át, mit tapasztaltál meg?

Vannak dolgok amiket csak meg-vagy átélni lehet szerintem, ahogy egyre több nyár van mögöttem úgy kezdem kapisgálni hogy milyen szegényes is a nyelv, nem is csodálom hogy az ókoriak szívesen beszéltek példázatokban, allegorikusan fogalmaztak("képes beszéd") amit úgy egyébként nagyon kedvelek. 

De mi igényed van egy ilyen elképzelhetetlenül megismerhetetlen dolog létének a feltételezésére?

A csendet le is lehet írni, pontosan definiálható. Mint ahogy a szegénységet sem azzal magyarázom, hogy megmutatom a pénzemet.

"-Mester, mutasd meg nekem a Csendet!

-......"

Valami ilyesmi lenne a Zen verzió talán. 

Igen, nekem is valami hasonló elképzelésem van. Nem tudom olyannak elképzelni, mint pl. egy egyszerű, 3D-s tárgyat, vagy élőlényt, aminek térbeli kiterjedése, színe, szaga, hangja, oldala, teteje, alja, hátulja van. Nagyjából olyan, mintha megkérdezné valaki, hogy mi az a csend...ahogy válaszolnál, már nem is lenne jó a válasz...

Ebben az egyetlen dologban igaza volt a miniszter elvtársnak. 

Hât, szerintem egy zuhanó repülőn szerintem se sok ateista akad..

Köszííííííí. +van, igaz, kicsit dógozott a gépem a full size-on.

Van magyarul is, lehet nagyítgatni ha a legnagyobbat töltöd le.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vall%C3%A1st%C3%B6rt%C3%A9net-.jpg

 

Ez tök jó, érdekes. Jó volna érteni a szöveget 🙁 

(Ma már másodszor kellene az angol... Akkor is utálom!)

A vallások evolúciója ugyanúgy fa szerkezetű, mint általában a természetben lezajló evolúciós folyamatok - nyelv pl. Így az lenne a fura, ha nem lenne bennük közös pár elem.

https://www.worldreligionnews.com/wp-content/uploads/2014/10/85acb7827abdbd83b2580f173ee2e784.jpg

Angol nyelvű, de jól látni pl. a szimbólumok alapján.

Ha nagyon beleásunk, mindegyikben ugyanazok az elemek találhatóak. Ez pl. elgondolkodtató...

Minden vallás furcsa. Az embernek minek olyan lényekben hinni normál állapotban, amik általában csak nagy trauma esetén tűnnek alternatívának, zuhanó repülőn, halálos betegség esetén, stb. De még akkor sincs semmiféle nyomuk, közvetlen vagy közvetett bizonyíték a létükre. Szerencsére téveseszmével, kényszerképzettel, pszichózisokkal könnyen magyarázható az efféle hit. A vallás pedig voltaképpen kihasználja az ezekre fogékony embereket. Ha lenne legalább egy darab, egyértelműen létező isten, nem lenne 200 féle vallási irányzat eleve a világon.

Persze h antropomorf a megközelítés, ha egyszer ő maga állította, h "a saját képére" teremtette az embert! (Mondjuk én egyfajta 'energiaközpont'-ként képzelem el.)

Tudom, hogy ez valószínűleg csúnya dolog, de jókat szoktam röhögni, mikor Kaporszakállúként képzelik egyesek a Teremtőt. Ez az emberi egoizmus, vagy felsőbbrendűségi érzés egyik megnyilvánulása...valami öreg bácsi ücsörög valahol, és nézelődik, meg bűvészkedik? Nézi a Földet, mint valami bolhacirkuszt? Na neee...ezt a fajta, antropomorf megközelítést az ókori görögök használták, akiket ma előszeretettel bélyegeznek többistenhittel a keresztények, legalábbis bizonyos szektákban. Bár, érdekes, hogy egymásra is megy a köpködés református meg katolikus között...furcsa ez a vallás...

A racionalitásba vetett hit ugyanolyan téveszme szerintem mint az Öreg Kaporszakállúban való hit. Na de jöjjenek a MI-ák és győzzenek meg az ellenkezőjéről... 

A „hitet” itt úgy értelmezem, hogy elhiszem, vagy elfogadom...vagyis, jelen esetben, „hitem szerint ezt és azt, ennek és annak a létezését elutasítom” A hit szerintem nem csak a klasszikus értelmű istenhitre vonatkoztatható, hanem inkább egy általános fogalom, tehát lehetne „nem hiszek istenben-hit” is.

Az ateista nem képvisel semmit hitből.

"Az ateizmus az Isten, istenség vagy más természetfeletti lények létezésébe vetett vallásos hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja. "

A tudományunknak sokat kell még fejlődni. Csak néhány száz évre visszagondolva, mikor boszorkánynak, meg ördögimádónak kiáltottak ki embereket, csak mert tudtak kamillából gyógyteát főzni, meg megállás nélkül vért csapoltak az emberekből az „orvosok”, mert kártékonynak tartották, vagy később, mikor hullás kézzel fogdosták az újszülötteket, és mert az egyik kollégájuk azt mondta, hogy kezet kéne fertőtleníteni, hülyének nézték, majd később megölték...igen, voltak ilyen dolgok. Még valahol mindig le vagyunk maradva, de ami késik, nem múlik. Előbb-utóbb, valahogy mérhetővé teszik a ma még megmagyarázhatatlan dolgokat. Ha elméletileg az idegsejtek elektromos úton kommunikálnak, azt a rendkívül kicsi elektromosságot is megfigyelhetővé tehetik olyan szinten, hogy pl. „kirajzolhatóvá” vállhatnak majd a gondolataink, mondjuk amiket álmodáskor átélünk...amolyan „gondolatolvasás” félére gondolok. Van már kvantum, -és nanotechnológia, ahol sokezer milliónyiszor kisebb dolgokat is méregetnek, mondjuk egy hajszáltól...ha eddig eljutott már a tudomány, tovább is fog. Én úgy állok a természetfeletti-megmagyarázhatatlan és a tudománnyal magyarázható dolgokhoz, hogy mindkettőnek adok jogosultságot. Bármelyiket is nézzük, egy tőről fakad mindkettő, mégpedig, bármilyen furcsa, a hit az alapjuk. Egy vallásos és egy ateista is hitből képviseli, amit képvisel. Régen a „természettudósok”, akik lapos Föld-álláspontot képviseltek, ők is csak hittek valamiben, és ahelyett, hogy utánanéztek volna, inkább kinyírták azokat, akik mondjuk gömb alakúnak mérték a bolygónkat...sajnos, mikor a butaság erőszakkal is párosul...

Biztosan van több a kézzelfogható dolgoknál (pl. az elektromágneses hullámoknak csak rendkívül kis tartományát érzékeljük látható fényként), de ameddig arról a nem kézzelfoghatóról semmi konkrétum nincs, csak valami szubjektív élmény (legyen az bármennyire is valóságosnak ható), addig nem lehet vele nagyon mit kezdeni.

Szerintem is sok dolog a fantázia terméke. Az sem rossz különben. Mire mennénk fantázia nélkül. 🙂

A linkelt könyvet különben nem olvastam, csak eszembe jutott a téma kapcsán.

Egyébként neked lenne olyan élmény, átélés vagy nevezzük bárhogyan, ami hatására elgondolkodnál hogy több is van a kézzelfogható dolgoknál?

Idézet tőle: Tom2

A dokik próbálnak mindent megmagyarázni, de aki személyesen is átélt megmgyarázhatatlan dolgokat azt nehéz meggyőzni.

 

Lásd 5. pont, jelen esetbent a kiindulási téves feltevés az, hogy amit az alany átélt az valóságos:

http://www.bekesmegye.com/bekes-megye-hirek/a-teveszmek-tartalmi-valtozatossaga

„Olyan képzet, mely az észrevevés zavartsága, hangulati zavarok, vagy más pathologiás oknál fogva

  1. téves feltevésből kiindulva
  2. téves következtetéseket eredményez, s ez
  3. a tévedés semmi körülmények közt nem korrigálható,
  4. az egyéniséggel összeköttetésbe jutva azt kóros irányba befolyásolja.
  5. A beteg tévedéséről meg nem győzhető."

 

Idézet tőle: Tom2

Van olyan tapasztalat amit egyszerűen nem lehet a tudatalattira és egyéb idegpályazavarra fogni. Ezt szakemberek is megtapasztalták már.

Minden észlelés és érzet az agyból származik, ott képződik, elektromos jelek meg szinaptikus csomópontokon keresztül. Konkrétan minden az agyadban történik. A hallucinációk pedig lehetnek igen komplexek is, akár hang, kép, vagy ezek együtt.

A szakember titulus nem nyújt védelmet az agyi diszfunkciók és észlelési zavarok, tévképzetek, hallucinációk ellen. Ezért van sok vallásos tudós is.

Idézet tőle: Tom2

Még agysebész is.

https://24.hu/elet-stilus/2017/12/12/egy-agysebesz-szerint-lennie-kell-halal-utani-eletnek/

Igen, akinek éppen összejött valami igen nagy összegű kártésítési pere egy orvosi műhiba miatt, és milyen véletlen, pont tudott írni egy könyvet a túlvilágról (amiben amúgy beleolvasva sima emberek vannak meg technológiák, inkább valamiféle sci-fi zagyvalék, mint a Ron Hubbard-féle scientológia).

Lehet foglalkozni olyan dolgokkal persze, amiket természetfelettinek meg túlviláginak titulálunk, de amint befolyásolja a valóságérzetet, akkortól már betegség. Ha az ember tisztában van vele, hogy ezek nagyrészt a fantázia termékei (mint a sci-fi -ben a fi rész), akkor okés.

A dokik próbálnak mindent megmagyarázni, de aki személyesen is átélt megmgyarázhatatlan dolgokat azt nehéz meggyőzni.

Engem például néhány ilyen tapasztalat indított el anno, hogy foglalkozzak a természetfeletti dolgokkal. Addig minden hasonló dolgot badarságnak gondoltam. Van olyan tapasztalat amit egyszerűen nem lehet a tudatalattira és egyéb idegpályazavarra fogni. Ezt szakemberek is megtapasztalták már.

Még agysebész is.

https://24.hu/elet-stilus/2017/12/12/egy-agysebesz-szerint-lennie-kell-halal-utani-eletnek/

itt jobban részletezik,

https://blikkruzs.blikk.hu/eletmod/lelek/igazoltak-a-halal-utani-eletet/tgyb53h

 

 

A tudattalan - tudatalatti képes meglepő dolgokra. Az agyi tevékenységeink nagyon kis %-a tudatos csak.

Érdekes cikk. A legbizarrabb az egészben mégis az volt, hogy igazat mondott. Sokat gondolkodtam azon, hogy egy ilyen dolog hogyan tudja 100% biztossággal kimutatni, hogy mondjuk egy 4 kereszteződést tartalmazó, meg két nagyáruház parkolón átvezető úton, hol lesznek azok, akiket a legkevésbé sem szeretnék látni. Ez főleg bevásárlós csúcsidőszakban volt még furcsább, mikor sok ember van, mikor csak közelítesz a helyhöz, és nem is látod be a teljes tömeget a parkolóban, mégis elkezdi mondani az „irányt”, és tényleg ott van az egyedüli személy vagy pár, nem egyenesen, nem a másik irányban, hanem ott, viszont ha nem a parkolóban, akkor máshol! Netán GPS-t hallucináltam? Ilyenkor volt egy „bizonyításos” kísérletem is, mikor direkt elkezdtem szétnézni, mikor csönd volt, akkor persze nem láttam semmi hasonlót...igen valószínűnek tűnt, hogy ez, mintha nem lenne véletlen...de hogyan lehetséges...? Inkább képzeltem volna közmunkás ruhában, láthatósági mellényben, úthibát javító politikusokat, az legalább megnyugtatóbb jelenség lett volna...

A hanghallás, hallási hallucináció sajnos gyakori tünet.

http://pszichiatria.olo.hu/cikkek/hallasi-hallucinaciok-felnott-populaciokban-pt?t=3330f740d5b24e7316a5b13e0e1e9635f119b388609f507ed214460088158410

"Az auditív hallucinációk nagy számban fordulnak elő a skizofrénián kívül több pszichiátriai zavarban. Előfordulnak bipoláris zavarban (10-25%), major depresszióban (6%), PTSD-ben (40-50%) és bor­derline személyiségzavarban (25-50%). A skizofrén betegeknél tapasztalható hallucinációkhoz képest az egyéb pszichiátriai zavarokban szenvedő egyéneknél a hallucinációk kevésbé súlyosak."

De ide tartozik a kényszergondolat is, miszerint "valami rávesz erre meg arra".

 

Na várjál, ez nem ilyen egyszerű...valamit szeretnél csinálni, de nem sikerül?

Nem tudom eldönteni, hogy hallucináció, vagy valóság volt az, amiket láttam..de kurva ilyesztő volt, az biztos! Tudod, mikor valami magyaráz neked belül...nézz ide, nézz oda...te meg: nem, csakazért sem nézek oda, inkább másfelé! De aztán csak oda nézel, pont akkor! Pont akkor, a következő saroknál balra. Vagy jobbra. Amit mond az a rohadék, az a valami, amit csak hallasz, egyre erősebben, és egy szint után már úgy érzed, a nyakadban ül, és tekergeti a fejed...a gyógyszerek szerencsére eltüntették ezt a jelenséget, de akkor is, amit mondott, az igaz volt! Hogy a fenébe lehet? Mindegy, legalább vége..

Én nem vagyok vallásos, de hasonlóképpen gondolkodok. Amúgy gyakorló buddhista voltam, de eléggé rosszféle. Nem túlzottan egyeztethető össze a filozófiával ez a rengeteg önkárosító pótcselekvés, de nem tudok jobbat. Ha viszont eltekintünk a vallásos hozzáállástól, egyszerű, és logikus dolog, hogyha segítünk másoknak, és hasonlóképp gondolkodva, ők is segítenek, akkor élhetőbb lehetne minden. A rossz dolgokat, melyek szenvedést okoznak, sosem tudjuk megszűntetni. Se a betegségeket, se az öregedést, se a halált, viszont a szar háborúkat, a szemetelést, és egyéb, emberek által generált negatív dolgot, idővel megszűntethetnénk. Persze, ez egy ideális állapot. De volt valami bibliai sztori valami mustármagról, ha jól emlékszem...mikor hegyeket mozgathatnánk a hittel, vagy ilyesmi..ez jutott eszembe.

Igen, szombaton megyek a szomszédba. Sok hónapról kell majd beszámolót tartanom, meg megnézem a kislányt, mekkorát nőtt már...most kaptam egy kis energiát, hogy látom, tényleg nem vagyok egyedül. Bár, lehet, hogy sírva jövök haza. Vagy a fene tudja. Megyek, és kész. Pénteken meg egy másik ismerőshöz megyek. Nekem azt mondja, én vagyok az egyetlen barátja. Voltak mások is, de már nem foglalkoznak vele, amióta mozgássérült. Ott is vannak bajok, de mindig jó pálinkája szokott lenni, és mesélnem kell neki, mert vele sem beszéltem már hónapok óta. Ilyeneket csinálok azokkal, akik számítanak rám...otthagyom őket a picsába...jó ez így? Vagy...ez megengedhető? Mindegy. Majd látjuk.

Szia Kuma33!

Pont olvastam a hosszabb bejegyzésed mi történt veled az elmúlt években. Megütött, és tudom ilyenkor mondhat az ember szinte bármit.. ne add fel bla bla stb.

Mégis azt mondom. Kitartás! Biztos megvan az értelme a fokozott nehézségeknek, csak most még nem tudjuk (sokak szerint ugye nincsenek véletlenek, szerintem sem).  A rossz dolgok is előbb utóbb véget érnek. A vége alatt persze nem a ”pengét” értem. Egyes nézetek szerint az a gyengébbik út. Szerintem pedig Te erős vagy! Komolyan. Ha csak azt nézem mennyi dologba belefogtál és mennyiszer kezdtél bele új dologba..., úgy hogy az élet több területén is rendkívüli nehézségek értek. A legtöbb embernek fele ennyi ereje sincs. Nekem sem például. Mai napig félek belekezdeni sok új dologba pedig szerencsére már nem vagyok kezelt pszichiátriai beteg. Anno borderline voltam. A súlyosabb fajta. Hallucinációkkal, zavart elmével stb. Szenvedéssel és gyötrelemmel teltek a napjaim, éveim, ahol minden perc ezer évnek tűnt és nem láttam a végét.., ezért értem (és itt valószínű még sokan), hogy mit jelent amit írtál: se az élet, se a halál nem megoldás... Nekem anno a Hit segített különben. Ez egy hosszabb történet, de valóban tud működni. A gyógyszerek ahogy írtad tényleg csak a tüneteket nyomja el. Ami persze nem elhanyagolható! Gyógyszerek nélkül nem tudtam volna emberek közé menni például. Szóval némi segítséget tud adni, de meggyógyítani nem. Ez ilyen, hamar rájön az ember, ha esetleg voltak kezdetben illúziói ezen a téren.

Láttam az adatlapodon, hogy szeretsz segíteni. Ez tudod milyen értékes és jó dolog?! 🙂 

Valahol ez lenne az élet egyik értelme. Segíteni! Amit kaptunk az élettől abból visszaadni. Persze amennyi telik tőlünk. Ugye, ha az ember lent van, akkor örül ha vacsit tud készíteni. Írtad van egy barátod akinek a felesége szerint szüksége lenne rád. Úgy tűnik ez egy neked szánt feladat. A feleségek érzik ezt. 🙂 Nem véletlen mondta hogy fontos lenne! És, ha már hit. Még a bibliában is van olyan rész, hogy aki mást felüdít, maga is felüdül. Szóval, ha segítesz az neked is jót tenne. Próbáld meg! Jó lesz! 🙂

De biztosan tudod. Aki szeret segíteni, az tudja milyen jó érzés adni.

Az az egyedül levés. A magány lehet társas is. (Én spec. kifejezetten az egyedüllétet nem bírom elviselni.)

Magányosnak lenni egyébként is kiváló stratégia az elhagyás, az elhagyástól való rettegés ellen.