Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Ratkóczi Éva doktornő válaszol

ElőzőOldal 38 / 38

Kedves sadflower,

köszönöm az üdvözlést és a szép verset!

Hát igen. Kinek mi a boldogság? Erről akár indíthatnánk egy körkérdést!

Hogy boldogok vagyunk vagy nem, az talán leginkább attól függ, hogy mit keresünk.

Üdv. Éva

Kedves Éva!

Köszönöm válaszát!smileyMáris feltennék még egy kérdést.

A barátnőmnek nagyon rossz élményei,tapasztalata van a kórházi ellátással kapcsolatba.Szó szerint retteg és megvan győződve arról,hogy ha bekerül(ő úgy mondja bezárják!) nem engedik ki Őt.Csak a kórházba tudják beállítani a gyogyiait?

                                                                  üdv samuboy

Kedves Éva,

én is szeretettel köszöntelek itt!

Kedves Crazy, ez meg a hajnal, ez is gyönyörű! Szeretettel üdv, Éva

Kedves samuboy,

ha a láz tényleg a gyógyszertől van, az egy nagyon ritka, és veszélyes mellékhatásra utalhat, de az is lehet, hogy véletlen egybe esés. A barátnője minden esetre azonnal hagyja abba a Ketilept szedését és forduljon a kezelő orvosához, kérjen tőle más gyógyszert, esetleg kérjen egy kórházi gyógyszerbeállítási lehetőséget. Üdv, Éva

még jobb ötlet 🙂

Kedves memphigirl, ez a kép is nagyon kedves, zenéljünk együtt! Éva

Kedves Mindenki,

jó a Doktornő is, de Évának is lehet szólítani, kinek hogy esik jobban, ki hogyan tud könnyebben beszélni, kérdezni.

A netes segítségnyújtást jó dolognak tartom, ezért is kapcsolódom hozzá, más kérdés, hogy nekem ezt a formát még gyakorolnom kell. Úgy gondolom, jól kiegészíti az egyéb segítségnyújtási formákat és egyben közvetítheti is azokat. Minden bizonnyal megvannak a sajátos előnyei és nyújt olyan lehetőségeket, amit más formák nem tudnak. Nyilván megvannak a határai, de ez mindenre érvényes. Legfőbb előnye talán az anonimitás és az önsegítő aktivitásban lévő rendkívüli lehetőségek, amit én nagyon értékes segítségnyújtási formának tartok.  Éva

 

 
 

Kedves Doktornő!

Én is szeretnék Önnek egy képet küldeni.

Nagyon örülök, hogy itt van közöttünk.

avagy: egérrel jobb klikk és a kinyíló menüben frissítésre kattintva. wink

Sajnos az oldal nem frissít magától. SHFIT+F5 segítségével lehet frissíteni. Majd utánanézek, hogy tudjuk-e automatikusan frissíteni.

Kedves Doktornő!

A tanácsát szeretném kérni!

A barátnőm Ketilept gyogyit szed,napi 800mg-ot!

Annyira felmegy tőle a láza,hogy már aludni se tud!

Lehet-e más gyogyi,ami nem viszi fel ennyire a lázát?(40*)

Köszönöm a segítségét!

                                     üdv   samuboy

Kedves Doktornő,

hogyan szólítsuk? Ahogy Eszter? Évának? Vagy doktornőnek?

A kép. Az ajándék akart lenni Önnek. És igen, a születés, a szépség, a kedvesség ... mindez benne van.

Ha időnként frissíti az oldalt, láthatja van-e új hozzászólás.

Jelenleg talán a kedd-csütörtök este 10-12 órát be tudnám irányozni, úgy, hogy valahogyan jelzem, amikor ezt nem tudom teljesíteni vagy csúszásba kerülök és akkor más időt ajánlok helyette. Néha nagyon sokáig rendelek és nem érek haza az akkor már bizonytalan közlekedés mellett addig, és extrém ritkán lehet valami módosíthatatlan esti programom. R.É.

Látom, hogy sokan itt vannak a régiek és az újak közül is -- szeretettel üdvözlöm őket is! Nekem személy szerint nagyon jó érzés, hogy idejöttetek ma este, és szeretném megköszönni nektek, hogy a jelenlétetekkel megtisztelitek a doktornőt is.

Kedves Szörnyi, ez a kép nagyon szép, és nagyon kedves üdvözlés számomra. Nekem a boldog születést jelenti. Persze tudjuk, hogy minden születés fájdalmas is, de a kép talán arról szól, hogy megéri. R. É.

Kedves Éva,

Köszöntünk, és nagyon örülünk, hogy itt vagy!

Kérlek, írd meg azt is, melyik nap tudsz itt lenni, kb. mikor. Ezt közzé fogjuk tenni a címlapon is.

Én arra kértem a Búralakókat, hogy tegyék fel a kérdéseiket, amikor éppen erre járnak, és Te válaszolsz rá, amikor "rendelsz" itt.

be

Kedves Doktornő,

hogyan szeretné, ha szólítanánk? Így jó lesz?

Örülünk, hogy itt van. Gondolom kezdetben mindenki bátortalan, figyel, tapogatózik. Előbb utóbb elő fognak kerülni a problémák is bizonyára.

Ön hogyan gondolkodik a netes segítségnyújtásról?

Kedves Búra!

Lehet, hogy gondom lesz kezdetben a technikával, még meg kell tanulnom a Honlap kezelését, de majd belejövök. A kezdeti nehézségekért elnézést kérek, és remélem, tudok majd segíteni. Minden esetre igyekezni fogok több évtizedes tapaszalatomat és a személyisgzavarral (és egyéb lelki problémákkal) élő személyek iránti  érdeklődésemet  és tiszteletemet a honlap felkeresőinek szolgálatába állítani.

Mindenkit szeretettel üdvözöl:

dr. Ratkóczi Éva

üdvözlet a doktornőnek....:)

Kedves Ratkóczi Doktornő!

Szeretettel üdvözöljük az új Burán! Reméljük, jól fogja itt érezni magát, amikor segíteni igyekszik! Köszönjük a jelenlétét!

Üdv

Szörnyi

Idézet tőle: babarczyeszter

Éva, ha be tudsz jönni: weepingwillow-nak és samuboynak válaszolj.

Biztonság kedvéért úgy is csinálhatod, hogy megírod a választ mondjuk word-ben, és copypaste. Akkor biztos nem vész el, ha kidobna közben a rendszer.

Lehet, hogy érdemes több darabra vágni egy választ, kérdések szerint, ha több kérdés is volt egy hozzászólásban.

Elnézést, hogy időnként bénázunk...

Idővel, minden menni fog rendesen. Én ebben biztos vagyok. A rendszer is új, mindannyian tanuljuk még.

Szerintem mindenki megérti, hogy minden kezdet nehéz! Hiszen átugrottunk már néhány akadályt!

WOW

jobban vagyok, mint tegnap! ez király!!!!

mert megőrülök magamtól... de igyekszem azért megmaradni ám! csak néha nagyon nehéz(nek tűnik)

Szóval, drukk! komolyan! Nagy dolgokat tesztek! 🙂

Idézet tőle: Dr. Ratkóczi Éva

Kedves szörnyi, már megint elbújt valahogy ez a levele, képestől, pedig többször végig pörgettem.

Úgy látom, tovább jutott az oknyomozásban. Hát akkor innen az "erőteljes lelki okok" nyomvonalon lenne érdemes tovább kutatni, jó segítséggel. Gyógyszeres vonalon a ritka 0,5-ös Rivotriltól nem semmit sem lehet várni, de a gyakoribbtól sem sokat, de átmenetileg (és csak átmenetileg!) meg lehet a helye egy komplex terápiában. Mintha valamiért tartana az antidepresszívumoktól. Remélem, hogy van terapeutája, gyógyszeres és pszichó vonlom egyaránt, akivel, akikkel együtt ki tudja dolgozni a legmegfelelőbb lehetőségeket a problémák okainak feltárására és kezeléssére!

Ezek a képek tényleg nagyon szerethetők. Most már tényleg megyek aludni,

üdv., Éva

Kedves Doktornő!

Köszönöm, hogy mégis észrevett (mostanában valami pech széria üldöz, úgyhogy nem csodálkoztam, hogy elkerülöm a figyelmét).

Igen, a gyógyszerek ellensége vagyok. Ennek ellenére alkalmanként ezt-azt bedobok. Figyelemre méltó volt az a válasza, ahol említi, hogy az alkalmanként bevett gyógyszer olyan, mint a fédeci. Igen. Olyan. Valóban az azonnali (vagy mielőbbi) feszültség csökkentést szolgálja. Én ezt tudom is nagyon jól. 🙁 Ám, azért szoktam tenni (és itt nem csak a rivotrilról van szó), mert különben súlyosabb dolgok veszélyeztetésének vagyok/lehetek kitéve. Gyakran vannak suicid gondolataim. Amikor rámtör az elkeseredés, a kilátástalanság, akkor képtelen vagyok hatékonyan jelezni ezt, akár a terapeutámnak, akár másoknak. Itt és a régi Burán jajjgatom ki magam, de ez néha kevés ahhoz, hogy átvészeljem a nehézségeimet. Tehetetlenségemben magam elől menekülök a kis mennyiségű gyógyszerkombinációval, amit magam is helytelenítek.

Sok féle gyógyszert, antidepresszánst (szinte mindet) kipróbáltuk már. Sajnos nem hatnak, vagy épp ellenkezően. Elég kanosszajárásom volt a próbálkozásokkal. A feszültségcsökkentőket sem tolerálom, inkább feszültté tesznek. A rivotriltól ,ha csak 2-3 napig is beveszem este azt a 0,5-öst, olyan depressziós leszek, hogy folyton csak sírok. Mindezzel csínján kell bánnom.

Lehet azt gondolni, vagy mondani, hogy mindezt én "képzelem" be. Szerintem nem így van.

Az orvosomhoz alig járok már el, inkább csak meglátogatom olykor (negyedévente?). Terápiába járok. Vannak témák, amiről nem lehet velem beszélni. Azonnal bezárok. Ilyen a gyógyszer kérdés is. A közelembe sem tudom engedni ez ügyben a segítő szakembert.

Nem véletlen Szörnyi a nevem.

Ám, de küzdök... Ennek a képnek az a címe a neten, hogy "Itt hiába kereslek, kívül vagyok" Néha, bárcsak lehetnék...

 

nem akartam még egy hsz-t írni, de Időrablónak üzenném: több lábon állunk. ha beviszed a terápiába, szerintem nem olyan nagy gáz. ha nem, az, az. Sokan vagyunk itt olyanok akik járnak terápiába is.

 

Kedves Doktornő,

kérem ne írja nekem azt, hogy beszéljem meg a terapeutámmal. Többnyire beviszem a problémáimat. Sajnos sok mindenre néha nem kerül sor, mert egyszerűen nincs annyi idő. és nagyon gyorsan és sok minden történik az életemben, hogy én is csak kapkodom a fejem.

Kedves Doktornő,

köszönöm.

...

szóval, köszönöm, hogy válaszolt.

sok tisztelettel.

üdv drnő!

látom nem nagyon van kérdés....én csak annyit, h örülök,h van .... :)nem megy kérdezni,pedig vhol mélyen van sok kérdés....de nem tudom elő varázsolni....vhol elakadtam,de nagyon....

ElőzőOldal 38 / 38