Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Filmek a témában

Oldal 1 / 12Következő

Egy különc srác feljegyzései - 2012.

 

A Stephen Chbosky hatalmas sikerű regénye nyomán készült Egy különc srác feljegyzései főszereplője az elsős gimnazista Charlie (Logan Lerman), aki mindig a partvonalról szemléli az eseményeket - egészen addig, amíg szárnya alá nem veszi két belevaló felsőbb éves. A szép és szabad szellemű Sam (Emma Watson) és vakmerő mostohabátyja, Patrick (Ezra Miller) révén Charlie új barátokat szerez, megismeri az első szerelmet, az ébredező szexualitást, féktelen bulikra és a Rocky Horror Picture Show éjféli vetítéseire jár, és közben a tökéletes dalt is keresi.

Nagyon sok klassz rock-és-pop-rock dal, valamint PTSD és depresszió szerepel benne, és pozitív végkifejlete van.

 

 

Cronenberg..David Lynch filmek..Miloš Forman,Bergman..Darren Aronofsky vagy David Fincher betegségei Lars von Trier..meg az egész ázsiai szekció főleg koreai vagy japán

Kubrick egy másik nagy klasszikusa a ragyogás vagy a dr.strangelove +a lolita

Ópium: Egy elmebeteg nő naplója 

Csáth Géza műve alapján

Gaspar Noé összes

Mechanikus narancs (1971)

 

A film szürreális helyszíneken mutat be szürreális figurákat, akiknek szürreális a ruhájuk, mozgásuk, viselkedésük és elképzelésük is.

 

A néző négy fiatal, orosz és angolosított orosz szavakkal teletűzdelt szlengjeit hallgatja, miközben életüket figyeli, melynek fő motívumai az erőszak, vagy ahogy ők mondják, „ultra-violence” (ultra erőszak) köré szövődnek.

 

A banda egyik tagját 14 év börtönbüntetésre ítélik. Két év letöltött, jól viselt büntetés után egy lehetőséget kap, miszerint egy két hetes kúrát ha végigcsinál, garantáltan jó ember lesz, és soha többé nem fog visszajutni a börtönbe.

 

Az egyetlen kezelés a kúrán az, hogy szemét felpeckelik, arcát a vetítő felé fordítják, és erőszakos filmeket nézetnek vele, miközben a testébe juttatott anyagoktól fizikailag pocsékul érzi magát.

 

A két hetes kúra eredménye az, hogy bár lelkileg ugyanúgy vágyik az erőszakra és a szexre, minden egyes alkalommal, amikor erre kerülne sor, irtózatos rosszullét fogja el.

 

Miután a sajtó a kormányt kezdi hibáztatni, Alex engesztelésül külön kórtermet, különleges ellátást kap és visszaállítják Alex korábbi erőszakos állapotát is.

 

A film végső jelenetében felbukkan a belügyminiszter, aki korábban a kúrát bevezette, újságírók és fotósok hada, és két óriási hangfal előtt, amiből a 9. szimfónia szól, Alex kezét szorongatja, és mosolyogva bólogat a közönség felé. Alex lehunyja szemeit, és egy szeretkező párt lát két oldalt álló viktoriánus ruhába öltözött tömeg között.

 

A kollégium / The Dorm / Obshchaga

(2021)

- 123 perces orosz film -

https://www.imdb.com/title/tt15158960/

1984-ben, a semmi közepén a Szovjetunióban egy baráti társaság megpróbálja élni az életét és megőrizni méltóságát a korrupt rendszer és annak ellenére, hogy zsarnoki hivatalnokok vezetik diákotthonukat. Megosztják bánatukat és örömüket, mindenki egyért és egy mindenkiért alapon, mígnem egy tragikus esemény történik: egy diáklány öngyilkos lesz. Ez a történés láncreakciót indít el, amely szerelmüket, barátságukat és hiedelmeiket végső próbának teszi ki.

Insânia

https://www.imdb.com/title/tt13407060/

sorozat

After a family tragedy, Paula, a forensic investigator, is wrongly admitted to a psychiatric hospital. There, her mind wanders through shadowy and dubious pathways, until reaching the brink of insanity, as she investigates the true motive behind her hospitalization that unravels a terrifying conspiracy.

.

Nagyon köszönöm!

Parancsolj:

 

Halika! 

Az Eszter lánca c. filmet hol találom meg? 

Seb / Harm (2015)
- 52 perces magyar film -

https://www.imdb.com/title/tt5499706/

A film három középkorú nő életébe és gondolataiba vezet be. Mindhármukban a közös az, hogy sebeket hordoznak. Vágták vagy vágják magukat. Pengével, késsel vagy üvegszilánkkal. Sebeiket nem mutatják a külvilágnak, de legtöbbször még közeli hozzátartozóik sem tudnak róla. A Seb című film ezeknek a sebeknek az eredetét kutatja, és ennek révén arra próbál választ találni, hogy mi lehet az az eredő seb, ami mindannyiunkban ott van, ami mindannyiunk életében elnyomva bár, de fájdalmasan sajog.

 

Csak Youtube megoldható. Tv azt fogja.

ezek sose lesznek youtube-n, mert szerzői jogok vannak.

videa, stb. érdemes keresgélni.

FB

Filmekről, melyek pszichológiailag értékesek és érdekesek

csopotjában vannak ajánlók, néha linkek.

vagy hogyha netflix-ed van, akkor ott érdemes nézelődni.

pl. Platform (SPA)

Annihilation (USA)

https://www.imdb.com/title/tt2798920/

https://www.imdb.com/title/tt8228288/

 

 

Ez jó doku film lehet, kár, h nincs fennt Youtubon (vagy nem találom) a teljes film.

Ismer vki pszichó témájú filmet, ami fenn van Youtubon? (Magyarul vagy magyar felirattal)

Nem sokat találtam. Azokat már többször láttam.

https://qubit.hu/2022/01/29/megrazo-dokumentumfilm-mutatja-be-a-bekes-amerikai-videk-heroinnal-atitatott-vilagat

 

Letters from Generation Rx

2017

Storyline

 

 

Igaz történet a küzdeni akarásról.Talán valakit motivál.

Tavaly kódolatlan volt az HBO az ünnepek alatt.Szobámba beszűrődtek az ünnepi fények a nappaliból.Volt egy kis feelingje. Egymás után adták a Jokert és utána az év első filmje az Álom doktor volt .Az elmúlt 10-15 év legnagyobb filmes élménye volt nekem.Az Álom doktorról nem is hallottam addig. Nem tudtam, hogy készült a Ragyogásnak folytatása.Nekem nagyon tetszett. Hetekig a hatása alatt voltam és megvettem a könyvetket is.(Ragyogás,Álom doktor)

Most fedeztem fel az HBO GO-n. Angela Black 6 részes minisorozat. A fő témája nem a pszichiátria, csak egy mellékszál, de a 3.4. részben be lehet tekinteni egy brit pszichiátriai intézetbe. Érdekes látni pl. hogy ott beszélgetnek a pszichózisos betegekkel. Magyaroroszágon nem szólnak hozzájuk, levegőnek vannak nézve. Vagy érdekes látni, hogy nem egy lepukkant valami, hanem szinte szállodai körülmények vannak. A flimben Kvetiapint adnak a főszereplőnek. Szinkronizált. 🙂

Én és a depresszió
(Alastair Campbell: Depression and Me)

Megjelenés éve: 2019
Rendező: Peter Gauvain
Szereplők: Alastair Campbell
Ország: UK
Hossz: 50 perc

Na Üdv! 
Én nem olyan rég láttam a Prozac országban filmet, igaz csak feliratosan de durván hatott rám. Az a lány aki depressziós volt teljesen olyan volt mint én, én is a múltba folyton így éreztem magam. 

Szavak a falakon / Words on Bathroom Walls (2021)
- 110 perces amerikai film -

Egy paranoid skizofréniával küzdő tinédzser reméli, hogy az új kísérleti gyógyszer segít neki eligazodni a középiskola és a külvilág bonyolult rendszerében.

Ezt a Knackningar c. filmet hol lehet megnézni?

Knackningar (2021)

(Magyar feliratos Svédország 78"  |  Premier: 2021.01.29.)

Thriller

Rendező: Frida Kempff

Forgatókönyvíró: Emma Broström

Zene: Martin Dirkov

Szereplők: Ville Virtanen, Tobias Almborg, Meliz Karlge, Albin Grenholm, Kristoffer Fransson, Emil Almén, Cecilia Milocco

Tartalom:Egy nő idegösszeomlása után elhagyja a pszichiátriai osztályt, hogy titokzatos kopogó hangokat halljon a lakásában.

 

  • Control, Ian Curtis és a Joy Division története.
  • Rachel esküvője
  • Non-stop party arcok (24 hours party people), a hetvenes-nyolcvanas évek manchesteri zenei életéről.

Like Crazy

Őrült boldogság

2016

olasz

https://www.imdb.com/title/tt4621872/

road movie, diliházból megszökéssel 2 teljesen eltérő karakterrel. Érdekes, mert más rendszerű a pszichiátria, mint hazánkban.

ncore

A Three Christs c. filmet hol lelem meg?

Bliss 2019 USA
https://www.imdb.com/title/tt9026524/
Az év drog filmje. Csak erős idegzetű fórumtársaknak 🙂
Rövid netes tartalom:
Egy zseniális festő félelmetes belső utazásra indul, hogy elkészítse élete legnagyobb mesterművét.
Szubjektív vélemény: nem hittem volna, hogy a karácsony hozza nekem az év drog filmjét. Akinél pl. a Climax kiverte a biztosítékot, annál ez is ki fogja. Akinek a Climax kimaradt, az tekerjen vissza, ahhoz is én írtam az első ajánlót. Az író-rendező korábbi munkáját "The Mind's Eye" már láttam, ekkor figyeltem fel a kompromisszummentes zeneszerző Steve Moore horror-synth hangjaira. A rendezőnek 4 éve volt felnőni a feladathoz és ez sikerült. A film látványilag hasonlít a Neon Demon, Into The Void, Anonymous 616-hoz, de azt megfejeli horror-gore jelenetekkel. A cselekmény nem nagy wasistdas: 99% tépés LA-ban történő partyk és a főszereplő műteremlakása között. Hangok, zene, kép, vágás 100%. Kiemelendő a főszereplő "jellemfejlődése" azaz leépülése, személyiségének eltorzulása. Ehhez a filmhez képest a Trainspotting és társai szünidei matiné filmeknek fognak már csak tűnni.

 

Engedetlen (2018)(HUNGARY)
https://www.imdb.com/title/tt8918110/

rövid netes tartalom:

Bálint 18 éves. Az érettségi utáni hónapok a bulikról, a zenélésről szólnak. Engedni a vágyaknak, megtalálni valamit, ami igazi. Egy fesztivál után találkozik egy titokzatos lánnyal, aki az erdőben él. Egy másik lány, a városban, azt állítja, évek óta vár rá. A legjobb barátjának új barátnője is izgatja. Hány első szerelem lehetséges? Kettő? Három? A szédítően gyorsan telő nyárban összekavarodnak az érzelmek, egyre több a szenvedély, de a magány is.

szubjektív vélemény: akik már látták a posztjaimat, tudják, hogy bírom a tinédzser filmeket. ráadásul ez magyar és úgy tudom független forrásból jött össze. Természetesen, mint minden filmet ezt is mindenféle előzetes kritika, előzmény, ajánlás nélkül néztem meg.

Az netes tartalmat el is lehet felejteni. Nem tudunk meg főszereplőnkről sok mindent, pl. nincs rátetoválva, hogy 18 éves. Nem tudjuk családi, szociális, neveltetési hátterét, anyagi helyzetét/hátterét. Kábé a keresztnevét tudjuk. Bp és vonzáskörzetében (Kismaros) játszódik a sztori. Cselekmény nem igen van: Jön, megy, házibulikból-házibulikba jár, felugrik zongoratanárához, de nincs kedve gyakorolni, billentyűzik (Roland E-09) egy együttesben, természetben jár, szerelembe esik, ezt élőszóval hangoztatja, minimum 3 hölggyel kerül minimum csók kapcsolatba. Jellemfejlődés sem igazán van, főhősünk a film végén zord, pengévé szorított szájjal (kb. mint Alain Delon a Szamurájban) elhajózik messzire.

A kamera, fények tökéletesek. Vizuális mestermunka, természetesen a Neon Demon/Bliss/VFW kék-lila-piros-bordó trendjében. Szöveg nem sok van, hangosan kimondott monológok inkább. Köszönés nincs. Se egy hello, se semmi. Ami még meglepőbb mobilozás, netezés, virtuális kommunikáció nincs, egyszer látunk egy okostelefont üzenettel. Ez kissé ellentétes a mostani trenddel, mondjuk az USA Spree című opusszal, amiben a film zömében osztott ablakban megy a VR.

De ez nem gond, sőt! Itt minden IRL történik. A nonverbális kommunikáció nagyon erős: a barátok szó nélkül átölelik egymást, az erdei jelenetben a két szereplő és a kamera szabálytalan táncot jár, közeledik-távolodik. Különösen erős az a jelenet, mikor egy party-n egy lány test és szemkontaktussal tudomására hozza, hogy kell neki, ő visszautasítja, s a lány durcásan elrobog, mindezt egy szó nélkül.

Én ahogy értelmeztem ez egy FLOW film, egy életérzést ad át, talán a tétova tinédzserek-hez tudom hasonlítani. Megkockáztatom, hogy a Z generáció eddigi legjobb magyar filmje.

Az erdő és nagyváros kontrasztja illetve kohéziója jó, a rézkilincs, old-school lift, nyomós kút, mind emlékfelidéző, retro, hungarikum hatású.

A szereplők ártatlanok, szolidak, no drog, no túl sok alkohol, no push-up ez is erős kontraszt pl. az Euphoria sorozathoz képest.
A zene jól eltalált, spotify-n élvezhető.

Újranézési faktor magas. Utána való filózgatás magas. kb. mint anno megnéztük a JATE-n a Kínai rulettet, és végigbeszéltük az éjszakát. Bátran fel lehet rakni a Remélem..., MOMO, stb. filmek közé a valós vagy virtuális polcunkra.

Finom utalások vannak más filmekre/jelenségekre: nyelés (Swallow USA 2019). A film címében a fordított E jelentését talán a Gaspar Noé fordított betűiben kell keresni 🙂

A hullám mi vagyunk S01 Német 2019
https://www.imdb.com/title/tt11053220/
Két kedvenc filmem, a Die Welle és a pont 20 éves Fight Club különös keveréke ez a Netflix minisorozat. Aki e két remeket látta, sejtheti, hogy mire számíthat. Nem elhanyagolható, hogy a "Mi vagyunk az éjszaka" írója írta scriptet. Van itt csoportdinamika, kohézió, kirekesztettség, befogadás, marginizmus, kisebbség, bosszúvágy, anyagi és társadalmi egyenlőtlenségek elleni fellépés, stb. Azt a 5x50 percet megéri.

kérem szépen: ki bírja Gaspar Noé munkásságát? legutóbbi Climax című filmje ismét kiveri a biztosítékot többszörösen is szó szerint.

https://www.imdb.com/title/tt8359848/?ref_=fn_al_tt_1

Táncosok gyűlnek össze egy erdő közepén lévő, bezárt iskolaépületben, hogy eltáncolják az utolsó táncukat. Az egész éjjel tartó buli hallucinogén rémálomba fordul, amikor rájönnek, hogy a szangriájukba valaki LSD-t tett. Hamarosan képtelenek lesznek ellenállni a bennük lévő neurózisoknak és pszichózisoknak, bódult hipnózisukat pedig tovább fokozza a zene elektronikus ritmusa. A drog mindenkiből mást hív elő: míg egyesek a paradicsomban érzik magukat, mások a poklot járják meg.
Jó ötlet a 47. percbe betenni a stáblistát, vagy az utolsó 15-20 percet fejjel lefelé fordított kamerával felvenni.
A film végén 2 tézis is kiírásra kerül. (igaz az egyik fejjel lefelé, most értelmezzük úgy mint egy tarot lapot, ami az ellentétét jelenti?)
Haladó, erős gyomrú csoporttársaknak ajánlom.

Innocence
https://www.imdb.com/title/tt0375233/
Lucile Hadzihalilovic első nagyjátékfilmje (amit ráadásul Gaspar Noé-nak dedikál a film végén) egy rendkívül mesés környezetben játszódik. Egy magas fallal körbevett, rejtélyes balettiskola mindennapjai elevenednek meg a sűrű erdő mélyén. A legfiatalabb újoncok mindig egy kis fakoporsóban érkeznek, hogy a nagyobbak majd együtt vezessék be őket az intézet szokásaiba. Ide nem járnak a szülők látogatóba, a kislányok pedig soha nem hagyhatják el az intézet területét. Talpig fehérben élik gondtalan életüket az intézet falain belül, a balettórákat leszámítva pedig egész nap kifulladásig játszhatnak. Este kilenckor mindenkinek takarodó, kivéve a legnagyobbakat, akik ilyenkor titokzatos útra indulnak a lámpákkal kivilágított erdei ösvényen...

mindenkinek ajánlom teljesen erőszakmentes film, se verbális, se tettleges agresszió, azonban a film mélyén lappang valami feszültség, amit a sodródó víz, alagsori kazamaták jól szimbolizálnak, a film az irreversible tökéletes ellentéte

Vincent (2016)
https://www.imdb.com/title/tt3231020/?ref_=fn_tt_tt_5
Vincent 3. öngyilkossági kísérlete után beállít édesanyja 6 éve nem látott húga. Road movie jellemfejlődéssel. Hasonlít a little miss sunsine-ra.
Van itt minden: öngyilkossági kísérlet, világmegváltó kamaszodás, depresszió, gyerek több apától, gyógyszerre alkohol, alter kishúg, lányanya nagynővér, értékek ütközése, gyönyörű táj, stb.

 

haladó fórumtársaknak, spoiler veszély, ne aggódj, nem lövöm le az egész filmet, csak a keretet vázolom
Wij
https://www.imdb.com/title/tt6671244/
na kérem szépen: 8 tinédzser (4 lány és 4 fiú) nyári történetét meséli el a film. Első pillantásra a szokványos életigenlő nyári élmény film kategóriának tűnik, de nem az. A film 4 tételből áll, melyet dialógusok színeznek: lány-barátnő, lány-anya, lány-pszichiáter, fiú-bíró. Érdekes megfigyelni ezek viszonyulását a képen látottakhoz képest, illetve az őszinteségük is különböző. Szabadságukban, unalmukban és jómódukban deviáns viselkedést mutatnak: kulcsszavak: promiszkuitás, prostitúció, zsarolás, halálos közúti baleset okoztatása, házilagos abortusz, társuk balesete, stb. Számomra kiemelendő a közönyük, közömbös viselkedésük. A film nem ítél, nem ítéltet, ugyanazokat a szép vágásokat illetve szinti zenét alkalmazza mind a harmonikus mind a keményebb jeleneteknél.

Euphoria s00 Ep1-2 (USA)

Ki ne emlékezne az Euphoria S1 (USA) sorozatra, melyről tanulmányokat lehetne írni?
Bővebb recenzió:
https://index.hu/kultur/media/2019/08/10/euphoria_euforia_hbo_sorozat_zendaya_sam_levinson_rev_marcell/

A nagy világvége-covid stop alatt szép csendben leforgattak 2 epizódot, nem tudni, lesz-e folytatás. A S1 sorozathoz képest kismókusok is bátran nézhetik, itt nem lesz túltolt szexualitás, drog, mérgező kapcsolat, mobbing/bullying, stb. A 2 rész a 2 főszereplő 1-1 terápiás órájáról szól. Akik imádték a Terápia sorozat részeit, azoknak be fog jönnni, kőkemény pszichologizálás, analizálás, filozofálás, fogyasztói társadalmi kérdésekkel, virtuális jelenlét/kivetülés megemlítésével megspékelve. A két rész közös is és ellentétes egymással. A már korábban általam javasolt Wij-hez hasonlóan több narratívából követjük a történéseket. A Rue részben Rue egy tiszta drogossal beszélget Szenteste(!) egy Ételbárban. Ja, hogy ilyenkor a családdal illik lenni...nekik nincs ilyen, elmaradt a karácsonyi kötelező mosoly happening. Az éjjel játszódó pár szögből fotózott jeleneteket gyönyörű neon fényekkel megvilágított kék-lila-bordó Neon Demon által uralkodó trenddé (lásd: Bliss, VFW, Spring Breakers) tett képi világ festi alá. Jules ezzel szemben nappal egy pasztellszínekkel telenyomott pszichiátriai rendelőben ül, s megy az irányított beszélgetés. Érdekes volt Jules-t smink nélkül, vagy nem szétmosott/szétsírt sminkben látni. Kissé hasonlít Beth Gibbons-ra, aki a Portishead cult-trip-hop zenekar énekesnőjeként a 199x években pár szomorú lélekbe örökre beírta a nevét a Glory Box vagy Sour Times dalaikkal. Negatívum a részemről, hogy a pszichiátert is mutatják, akinek nem mutatása fokozta volna film dinamikáját. Jules íriszén végigvonuló jeleneteket tanítani kéne filmképzéseken. Az operatőri munka itt is szép, egy pozitív emlék felidézésére napfény önti el Jules arcát. Az emlékek sárga tónusúak. Nyugodtan nyithattok fórumot a pszichiáternő falán lévő festménynek is. Ami számomra meglepő, hogy Supprelin (this weird sci-fi chip implant in my arm) implantátum van a bőre alá ültetve, ami rövid google után is a "long-lasting histrelin implant used to block puberty in individuals with precocious puberty or who are transgender" ára szerény $42,873 USD/év, ami testvérek között is kb. 13 M HUF. A két részt egyaránt esőesés zárja le, lehet asszociálni ennek tisztító hatására.

Body Brokers
19 February 2021 (USA)

https://www.imdb.com/title/tt9585676/

friss, ropogós film.
félig drog és félig gazdasági film, igen jól olvastad. Az USA-ban mármint ha van biztosítása a szenvedélybetegnek, a rehabilitációs, leszoktatási költségek elég magasak. Ebbe a világba nyújt betekintést ez a film. Sajnálatos módon ismert színészek, pl. Jack Kilmer (Dead karaktere a kultikus A sötétség gyermekei-ből) szerepelnek benne, nem amatőr titánok, mint pl egy Larry Clark filmben + nem egészen adják a junkie megjelenést 10 év heroin, crack használat után, itt BAZ megyében keményebb arcokat lehet látni. Tanulságos film, a végén pár statisztikai adattal. Pszichoterápia, stb. nem tudtunk meg bővebbet, bőven lett volna még potenciál a filmben. Végig az volt az érzésem, hogy a Casino true kult etalon film-et nézem, csak itt nem Casino a helyszín, hanem 2021, USA drog-rehabilitáció, ahol 2000 USD egy "urine test".

 

Level 3 (2020) (USA)

bemutató: 23 March 2021 (USA)
friss, ropogós film.

https://www.imdb.com/title/tt6296562/

ha bejött neked a Terápia sorozat és az Euphoria S00 2 része ez is be fog jönni. Hasonló történet: pszichológus 4 klienssel találkozik lélekelemz-feltár-vezet-stb. Dramaturgialag rejtve van, nem látjuk őt, de a rámenős, laza (LA szleng) beszéde uralja a terápiás session-öket. A kérdések és válaszok a különböző páciensek/kliensek között szinte videoklipszerűen vannak vágva, bevágva pár személyes emlékkel, történéssel, stb. Elég intenzív film, ez nem az a film, amit kikapcsolódásképp egy nehéz nap után megnézel. Itt bizony a torkodon fog akadni a húsvétról megmaradt sonka. Üt, mint egy vonat. Ezt a filmet tanítani kellene az egyetemeken. Kőkemény pszichologizálás, analizálás. Testbeszéd, mimika, smink, ruha, kiegészítők, hátterek, megvilágítás, imbolygó félamatőr kamera, utcai zaj mind reflektálnak a kliensek aktuális állapotára.

242 ajánlása:

System Crasher 

Level 3

Body brokers

A System Crasher-t láttam, nagyon jó.

Öt történet az elmezavarról 

Nagyon nagyon jó!

https://port.hu/adatlap/film/tv/ot-tortenet-az-elmezavarrol--call-me-crazy-a-five-film/movie-147325

https://en.wikipedia.org/wiki/Call_Me_Crazy:_A_Five_Film

Nagyon jól hangzik.

Three.Christs.2017.BDRip.x264-YOL0W

Richard Gere, mint psziciáter 1959-ben 3 önmagát Jézusnak képzelő beteggel.

https://videa.hu/videok/film-animacio/a-stonehearst-elmegyogyintezet-teljes-film-online-cyKjUWRdFjgX43TO

A Stonehearst elmegyógyintézet

Régen azt hittem az életem egy tragédia, de ma már tudom, hogy komédia.

Láttam egyszer egy filmet, de nem emlékszem a címére. Felismeri esetleg valaki?

Amerikai, húszas évei elején járó csávó öngyilkosságot kísérel meg, leugrik egy hídról. Túléli, és japán származású anyja kiküldi "gyógyulni" a japán rokonokhoz. 

Az egyik legerősebb film, amit eddig a témában láttam. Zanzásítva: érzelmileg elhanyagolt gyerek, rossz dühkezelési technikákkal.

Másik: a Netflix nekiesett néhány Marvel-képregénynek, többsége a szokványos szar lett, viszont sikerült összehozniuk valami kurva jó dolgot is. A Daredevil-adaptációnak legalább az első és a harmadik évada megér egy-egy külön misét (hogy nyelvhasználatilag is a képregény kontextusában maradjak :D). Eddigi kedvencem a harmadik évad, amelyben Bullseye-t (magyarban Célpontnak szokták fordítani) kevert szem.zavaros személyként mutatják be: border+szociopata. Nyilván ebből a kevertből a szociopata rész inkább azért kellett, hogy fokozzák az akciójelenetek izgalmasságát, de egyébként szerintem rohadtul hiteles, ahogy a karaktert felépítették.

(De a többi karakter is kurvajól van összerakva. A pszichológiai játszmákra legalább akkora hangsúly esik a sorozatban, mint a jól koreografált bunyókra. Pl. a Kingpin/Vezér kvázi tankönyvbe illően manipulálja a környezetét.)

 

Oldal 1 / 12Következő