Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Étkezés

ElőzőOldal 27 / 27

Nekem tényleg semmi vonzódásom nem volt a Szendihez, de a könyv után azonnal abbahagytam minden gabonaféle fogyasztását, ha a családomat látom vígan kenyeret majszolni, összeszorul a gyomrom, mert nem akarok nekik prédikálni, hogy lassan de biztosan ható mérget esznek, majd ha rajtuk is kijönnek a betegségnek, észhez térnek, előbb úgyse.

Majd idemásolom a skizofréniáról szóló részt, van benn egy olyan pl., hogy egy 70 éve skizofrén nőt szénhidrátmentes diétára fogtak, és egyetlen hét után megszűntek a hallucinációi, dühkitörései, és egyáltalán nem tértek vissza. Hetven év gyógyszerezés, terápia, miegymás után. És rengeteg ilyen eredmény van. Depresszióval kapcsolatosan is. Persze ez szélsőség, hogy csak az étkezés okozza, de hogy ható tényező az tuti.

Nagyon nehéz persze, pl. családom most is finom csokis rizsfelfújtat eszik, és félek hogy el fogok csábulni, pedig tudom hogy akkor este rémálmok jönnek futószalagon. 

A gyógyszerek elképzelése szerintem egy őszinte, ígéretes ötlet volt, ami egyszerűen kudarcba fulladt. Én is elkezdtem szedni antidepresszánst, de rettegtem tőle, és hála az égnek alaposan végignéztem az internetes fórumokat, hogy maguk a betegek mit mondanak a gyógyszerekről: rémületes volt az összkép, a legjobb eset a teljes tompultság volt, azóta úgy vagyok vele, hogy előbb kattannék be, mintsem hogy gyógyszert szedjek. De amit írsz, azzal maximálisan jó úton jársz szerintem!

Nem a szénhidráttal van egyébként baj, hanem az ún. "gyorsan felszívódó szénhidrátokkal". Gyümölcsök is tiszta cukorbombák, megemelik a vércukrot, de hosszan szívódnak fel, egyenletesen, míg pl. a csoki, gabonafélék, tejtermékek hirtelen, durván megemelik a cukrot, aztán rögtön le is esnek, és ez ún. "inzulinrezisztenciát" okoz, az agy végül nem tudja felvenni a cukrot (tehát egy skizofrén pl. hiába zabálja a szénhidrátot, az nem hasznosul, max. hájként rakódik le), ezért alulműködik, zavarok jelenhetnek meg, hallucinációk, depresszió stb. És mindez a legmodernebb, legalaposabb vizsgálatokkal minden oldalról alá van támasztva, le van írva. Tehát hús, hal, zöldség és gyümölcs, semmi más. Érdemes kipróbálni. 

valójában lehetséges ez a szénhidrát függőség. mondjuk vannak, akik a csokival... én speckó nem vagyok csokis (inkább kenyeres).

az antipszichotikumok kívánják a szénhidrátot 🙁

az antidepik egy része meg lassítja az anyagcserét és valahogy az éhségközpontra is hatnak. mert ez meg összefüggésben van az örömközponttal. :-/ szóval a dolog nem egyszerű.

megjegyzem én már majdnem 3 hete szedek egy fogyitabit, ami elvileg elvenné az étvágyam. gyakorlatilag nem nagyon sikerül neki 🙁 de... annyira nem lepődtem meg. nekem egy csomó agyra ható gyszer nem, vagy fordítva hat... vagy túl sok mellékhatás jön ... nem tudok pl nyugtatót szedni, mert ideges, feszül leszek tőle. a feszültségcsökkentőtől depis... az antidepitől nem antisodik a depim...

inkább próbálkozom pszichoterápiával és önképzéssel, és csak nagyon minimális pszichotrop gyszerrel próbálok élni (egyenlőre nem tudom megúszni teljesen)

 

nnnna. már megint szómenésem van

Személyes tapasztalat: ha 9-10 óra után bármit eszek, nassolok (legyen akár teljesen egészséges), hajnalba nyúlóan szívdobogásom lesz, ok nélküli feszültséggel, nagyobb alvászavarral mint egyébként. Nyilván mert a fáradt szervezet emésztése nagy fáradságba kerül, továbbá minden pszichés betegnél nagy valószínűséggel ki lehetne mutatni némi szénhidrát-függőséget, és az esti nassolás, eszegetés megdobja a cukrot, izgatottságot okoz.

ElőzőOldal 27 / 27