Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Étkezés

Köszönöm, hogy ezt mondod Delia. sokat jelent. 🙂 De sajnos nálam ez már betegség is, tehát ha akarnék sem tudnék leállni. És bármit mondanak mások én kövérnek látom magam. Ha azt mondják sovány vagyok nem hiszem el. Ha azt mondják csini vagyok, nem hiszem el. Ha viszont azt mondják fogyjak, hát azt duplán felnagyítom magamra nézve és egyből elhiszem, és napokig a sírógörcs kerülget miatta. Ez nagyon rossz érzés. És sokszor egy-egy ártatlan "beszólás", és napokig semmit nem eszek. Persze amugy se sokat, napi kalóriabevitelem 300-800kcal körül mozog, ha nagyon elengedem magam (egy átlagos ember napi kalóriaszükséglete kb 2200 kcal). Nagyon érzékeny vagyok, és minden apró megjegyzésnek különleges jelentőséget tulajdonítok. Szerintem biztos, hogy te is nagyon csini vagy! Bár nem láttam rólad képet, de biztos vagyok benne. 

Jó lenne ha nem alakult volna ki bennem ez az egész, jó lenne ha tudnék nem foglalkozni ilyesmikkel, de sajnos állandóan ezeken gondolkozom, és hogy hogyan fogyjak.... igen az éhezés az nagyon szenvedős, én is nagyon nehezen bírom, volt olyan is hogy nem bírtam, de a kudarcélmények és a megfeleléskényszer rávitt, hogy kibírjam. 

Szerintem, így képről egyáltalán nem vagy kövér... sőt tényleg jól nézel  ki, szerintem ez pont jó neked, látnál engem...:( én tényleg kövér vagyok, bár nem mondják nekem, még is tudom, mert látom, de nem bírom megállni, hogy ne egyek, pedig sokszor elhatároztam... nem tudom mitől van ez, egyszerűen nem bírom az éhezést, az nekem kínlódás...szerintem ne hallgass senkire, pont jó vagy így ahogy vagy..:) Szerintem sokan vannak így mint te, hogy ducinak látják magukat, de ez csak tévhit...valahogy nem látják az igazságot, és ez elég baj, mert maguknak ártanak. Ne fogyj tovább, csinos vagy így ahogy vagy 🙂 komolyan

Delia, értelek, megértem, hogy van akit pl az evés megnyugtat, én sajnos ideges leszek ha van bennem kaja, és nem bírom elviselni... van olyan, hogy eszek pl a feszültség enyhítésére, de olyankor mindig kiadom magamból. 🙁 Hát nem vagyok rá büszke, de hozzám tartozik, és sajnos nagyon lent van az önértékelésem. Már vagy 13 éve vannak az evéssel gondjaim, de sosem fogytam még le extrém soványra. Eddig csak a sovány kategóriáig sikerült lemennem, de én kövérnek látom magam. sokan mondják csinos vagyok, de volt olyan is aki beszólt, hogy "híztál" - és olyankor napokig nem mentem ki sehová. Sajnos nagyon meghatározza a mindennapjaim az evés-nemevés témája. köszönöm, hogy írtál, nem baj hogy nincs ilyen gondod, sőt örülj neki! Nem jó ez egyáltalán, hogy nálam ilyen dolog van... de sokszor nagyon egyedül érzem magam ezzel, és nincs kivel beszélgessek ezekről. Sokan nem értik meg, de a nők talán jobban megértik ezeket a dolgokat mint a fiúk/férfiak. A nőkkel szemben elég nagy elvárások vannak. És ha már nem vagyunk piszkafák hát megkapjuk hogy kövér, fogyhatnál stb... nekem régebben sokszor beszóltak. Pedig sosem voltam benne a "kövér" kategóriában, a bmi szerint, csak a normálban, de szerintem hülyeség a bmi mert pl én normál bmi-vel kövérnek nézek ki. Annyira szégyenlem magam, pedig már 1 kg hiányzik a sovány kategóriához, és még 3kg a vészesen soványhoz.... bárcsak elfogadnám magam, meg úgy tudnék élni mint egy átlag ember. Remélem azért valakivel tudok ezekről beszélgetni...

Hát Harmony, én csak az ellenkezőjével szolgálhatok, sajna én túl sokat eszek, talán addig nem érzem jól magam, míg túl nem eszem magam..:(

Van itt valaki akinek evészavara van?

Jó lenne ha tudnék beszélgetni ilyen emberekkel, mivel nekem ezek töltik ki a mindennapjaim, és főként ilyesmikkel foglalkozom a nap nagyrészében. Pl hogy hogyan bírjam ki minél tovább kaja nélkül, ha mégis ennék, akkor meg tudjak állni kevésnél stb... 

Ma nem ettem semmit, és persze hogy éhes vagyok, de ma valahogy jobban bírom mint szoktam, mert Zero colát iszogatok. Egyébként nálam nincs megállapítva az evészavar hivatalosan, de azt hiszem bulimiás vagyok (mivel minden tünetét produkálom). Nem akarok senkit belevinni ebbe aki nincs benne, de olyan rossz egyedül megküzdeni mindennap, és jó lenne beszélgetni. (Egyébként 51 kg vagyok jelenleg, de ez nekem sok, és minimum 10 kg-ot le akarok még adni, de szerintem nem állnék meg annyinál.). Kérlek ne írjátok, hogy ne csináljam ezt, mert engem "ez éltet", ez ad értelmet a mindennapjaimnak, a rutinok, a cél, az önkontroll, stb. Ugyanakkor vonz(ana) az egészséges táplálkozás is, de akkor semmit nem fogynék. Csak úgy ha nem eszek. Ezért csinálom ezt.

Idézet tőle: csillagsors


Sziasztok!


 


Segítségeteket kérném. 


A szakdolgozatomhoz,- amit a túlevés, falásroham és a logoterápia kapcsolatáról írok - készítek egy kérdőívet.


 


Ha úgy érzitek, hogy evészavarban szenvedtek, megteszitek, hogy kitöltitek?


ide majd feltöltöm...


Köszönet



Szia, Csillagsors!


Szívesen segítek neked! Szeretem is a teszteket! 🙂


Én anorexiás voltam inkább, az evéstopicba be is raktam egy képet, ami 36 kilós, voltam kevesebb is. Bulimia később jött, amikor már majdnem normál volt a súlyom, és változó mikor hánytatom magam, néha előfordul, elég ritkán már. Még mindig evészavaros vagyok, csak a súlyom normális, sőt iszonyat sok, de még bennevagyok a normál kategóriába. Meg felmerült nálam, hogy kényszerevő lennék, de ez csak az én fejemben, lehet, hogy pont ez tükrözi az evészavart.


Boni

töröltem.

Udvozletem kuldom;


Nekem az evesi problemaimmal van a legtobb bajom.  Valojaban ez volt es meg mindig ez az oka, hogy en ilyen topikokba irogatok, es mas emberekkel beszelgetek, es csoportokba jarok.  Nekem nagyon sokat kell mukodnom azon hogy lenn tudjam tartani a testsulyomat.


Valoszinuleg ez nalam igy is marad. De nem nagy baj, mert talaltam es meg mindig talalok uj hasznalhato eszkozoket ehhez.  Az egyik ilyen eszkoz az Overeaters Anonymous 12 lepeses csoportjai. Es az OA HOW.  Es meg vannak mas csoportok is es mas modszerek is.


Ezekben a csoportokban sokan vannak akiknek kulonbozo evesi problemajuk van kenyszer tuleves, bulimia, anorexia.  Az is van hogy ezek valtakoznak. Az is van hogy a problema eltunik. Es persze ki is ujulhat. Es eltunve is maradhat.


En voltam 115 kg 174 cm magassaggal. Ez mar az eletveszelyesen tulsulyos kategoria.


Voltam


 115 kg utan 68 kg is. Most olyan 80 kg vagyok.  Szeretnek lefogyni kb 65 kg -ra.


Amikor azt gondolom hogy sokat vagy valami nem jot ettem egybol arra gondolok, hogy ki is hanyhatnam = bulimia.  Aztan hogy lesportolom = excercise bulimia.  Aztan hogy megolom magam es akkor nem tudok tul sokat enni = obsession.  Aztan megint enni akarok = compulsion. Aztan nem tetszik nekem a sajat testem = body image problem.


Nehez.


Most jol vagyok.


Es mar olyan 10 eve tart hogy viszonylag jol vagyok.


Tisztelettel;


 


zsivany

Amikor felsúlyosodtam 96 kg.-ra a vendéglőkben pl. pacalnál így rendeltem : kérek egybe 3 adag pacalt, krumpli nélkül, 3 pohár kólát és 10 szelet kenyeret. De ez egyszercsak magától elmult. Mióta áttértem a több ( nemcsak ) zöldségre, a teljes kiörlésű rozs és tönköly kenyérre és minden reggel éhgyomorra megiszom a fél liter paradicsom levemet, már csak 79 kg. vagyok. És ez csak úgy jött magától, minden elhatározás nélkűl, egyik napról a másikra és ma sem tudom miért.    Ilyen is van.

Sziasztok!


 


Segítségeteket kérném. 


A szakdolgozatomhoz,- amit a túlevés, falásroham és a logoterápia kapcsolatáról írok - készítek egy kérdőívet.


 


Ha úgy érzitek, hogy evészavarban szenvedtek, megteszitek, hogy kitöltitek?


ide majd feltöltöm...


Köszönet

Csak, hogy visszakanyarodjunk!

A stilnox étkezésfüggő. Éhgyomorra érdemes bevenni a tervezett elalvás előtt 20 perccel. Nagyon gyorsan hat. Persze szinte minden altató mellett ébren lehet maradni, de nekem ez jön be. Bedobom, elkezdek szédülni, aztán teljesen lenyugszom.... szinte viccesen nyugodt leszek, ekkor ha lehajtom a fejem és lehunyom a szemem, akkro el tudok aludni.

Hatóanyaga gyorsan gyomorból szívódik fel. Az elalvást segíti, valamint az alvás fenntartását is míg lecseng a hatása. Az alatatók között viszonylag gyors a lefutása. Nem okoz másnap tompaságot, se semmi más tünetet, ha az ember kialudja magát. Nem okoz fizikai függőséget. (hozzáteszem minden emgerfüggő, ezek csak nyers adatok)

_____________________________________
Az én véleményem: jól altat, végigalszom az éjszakát, és álmodom is, merthogy az egyik legjobb tulajdonsága, hogy az alvásciklusba nem rondít bele! Mellékhatásai elhanyagolhatóak és ritkák is. Nem is találtam angol fórumokon sem szinte semmit, arról, hogy valaki ezektől szendvedne. 

Én három hónapja, szinte minden nap szedem. Pszichoszomatikus tünekeim tudatalatt jönnek elő. Ha elalszom normálisan, akkoris felriadok fél óra mulva egy rohamra. Még ha teljsen kiegyensúlyozott voltam is elalváskor. Úgy veszem észre, hogy a mellékhatásai ilyen intenzív használat mellett is előjönnek.

Az egyik ilyen tünet a bradikardia, az abnormálisan lelassult szívverés. Alapból alacsony a pulzusom, és ez a tünet nekem úgy nyilvánul meg, hogy időnként szívritmuszavarokat okoz, amikor egyszer kihagy a szívem, majd nagy dobbanással dobog tovább. Ez csak akkor jelentkezik, ha sokáig szedem és nem iktatok be egy-két kényszerihenő-napot.

Voltam kardiológusnál  is és át is vizsgáltak belülről rendesen. Egészséges vagyok mint a makk. Amikor a holter-készülék rajtam vol, akkor pont kihagyós napom volt és nem voltak egyáltalán ritmuszavaraim.

Ezért érdekel, hogy van-e valaki hasonlóan a stilnox-szal, zolpidem-mel, ambien-nel?

(összességében viszont nagyon jó altató, "mellékhatások nélkül", csak rendszeresen nem szabad szedni)

 

"Étkezés" ( kicsit elkanyarodtunk ). Nem baj.                                                                             Jól írod kedves Vippa, a Zolpidem (magyar) és a Stilnox (francia) hatóanyaga ugyanaz. A zolpidem. Hatásuk 5-60 perc alatt jelentkezik.                                                                          Leghamarabb az Imovane altat - 3 - perc, csakhogy kell még hozzá a 3  ÜRES !!!   +  1 !                                                                                                                                                      Kedves Boni ! Rögtön elalszol, ha tudod alkalmazni a 3 ürest + 1-et.                                          1. ÜRES GYOMOR, LEGALÁBB 4 ÓRÁJA,                                                                              2. ÜRES FEJ, LEGALÁBB 20 PERCE,                                                                                      3. ÜRES HUGYHÓLYAG,                                                                                                        +1. 5-10 másodpercel lefekvés előtt bekapni.                                                                                                                                                                                                                                  Egy érdekesség: nem éppen fedhetetlen roma ismerősöm dicsekedett : tanyát kifosztani módszer : 50 kilós veszett hamis kuvasznak nyers húsgombócba 3 szem Imovane. 5 perc után már átgyalogolunk rajta.                                                                                                                                                                                                                                                                                Üdv. NEKTEK .                                  

Kedves Baobab ! Írod a Stilnox nem éppen kedvező mellékhatását. Ugy tudom a mai magyar piacon a 3 legkorszerűbb altató mind francia gyártmány. A Stilnox mellett az Imovane, de a legkevesebb mellékhatása a Silance- nek van. Fonetikusan írva a Szilansz csendet jelent magyarul. 7 órán át hat és ébredés után rögtön tiszta a fej, a gondolkodás. A szcientológiáról kicsit megemlékeztem a Beszélgessünk-nél. Ha érdekel .........                             A dokik azért szeretik ezt a 3 altatót, mert nem csakhogy korszerűek, de nem lehet velük öngyilkosságot sem elkövetni. Gondold meg, ha akarod próbáld ki. Sok sikert kivánok !!                                                                                                                                                              Hát ez nem épp a kajáról szólt......

A Zolpidem a Stilnox tesója, átaltató, nálam bipolárisban nagyon bevált. A kórházban naponta más altatót adtak, éppen amilyük volt. Zolpidemük egyáltalán nem volt, mert az drága nekik.

Az éjjel bevettem ugyan már a Zolpidemet, de éjfélkor fent kukorékoltam, idő kell, megszokja a szervezetem. 🙁

Szerintem a stilnox jobb, mint az imovan. Azt a harmadikat nem ismerem! De persze ez is, mint minden szervezetfüggő. Nagyon gyakran inkább az imovant írják fel, azt hiszem, talán ez az első, és a második a stilnox. nekem is most, meg mág sokszor imovan volt. amit sohase, az az eunoctin! nem csak éjjelre hat, nappal is kómás lesz az ember. sőt, nem is, éjjelre alig, talán fokozatos a hatása, és kimenni is csak fokozatosan megy ki, ez a baj.


de én azt érzem, nekem egyik altató sem hat, max heti egyszer szoktam bevenni,és nem is egyet, akkor néha kettőt, ha ki akarom aludni magam, de nálam egyik sem hat ...... szinte semmit, vagy csak én nem érzem??? nem tudom.

Semmi baj, nem bántottál meg! Ezen most meglepődtem kicsit! Tényleg nem éreztem ezt! És ha beszélgettünk, akkoris lehet hozzászólni bárkinek! Fú, én meg, ne haragudj, hogy úgy írtam, szívesen veszem, ha van bármi ötleted! Meg az is jó, ha olvashatom, másnak más véleménye van! Bocs, ha lekezelő voltam, vagy ilyesmi!


Csak úgy éreztem kicsit, mintha magamat is olvasnám, a 10 évvel ezelőtti magamat! És ez végülis jó is, érdekes is!


Na szal felőlem minden oké, és kíváncsi vagyok a te véleményedre, meglátásodra, gondolataidra is! 🙂

Ne haragudj Boni ha megbántottalak nem ez volt a célom és valószínűleg több hozzászólást kellett volna visszaolvasnom hogy megértsem miről beszélgettetek. Ez az én hibám.

Fiatal vagyok valóban és könnyelműen beszélek, de megpróbálok jelen tudásom birtokában a legtöbbet segíteni másoknak. Amit írtam hozzászólást, nem kifejezetten neked írtam, még akkorsem, amikor azt írtam "nemevősök".

Itt kell elmondanom, hogy mivel nem olvastam vissza eleget, így azt gondoltam, van aki csak azért nem eszik mert így jobb neki néhány nap után. Ezért sem írtam kifejezetten bulimiát.Én a hozzászólásommal azoknak kívántam segíteni, akik valóban jobban érzik magukat ha nem esznek X napig. Leírtam, hogy a saját tapasztalataim szerint, hogyan őrízhetik meg a leginkább egészségüket, úgy hogy nem esznek, vagy csak nagyon keveset.

Semmiképpen sem állítottam, hogy tutira működő módszert találtam fel. Ezenfelül nem kötelező senkinek sem követnie. De végképpen nem akartam leegyszerűsíteni, és lekicsinyíteni más életstílusát, problémáját vagy, hogy írjam, hogy ne legyen bántó.

Szóval ne haragudj Boni, nem akartalak tényleg ezzel megbántani! 🙂

 Harmony! Nekem is hosszú hajam van. Volt amikor nekem is hullott, de az orvos és még sok más ember azt mondta, napi 100 szál haj hullássa normális.

Ezt félretéve, sok oka lehet. Elsősorban, megfázhat a fej ezért nem csak hosszútávon, de rövidtávon is elkezdhet ritkulni az ember haja. Én ezt már átéltem, de elmúlt. Vigyázni kell, és mindig sapkát húzni! Nem végleges a dolog, főleg fiatal korban.
Lehet idegeskedés és a sok stressz miatt is... bár szerintem ez inkább rátesz a dologra minthogy emiatt kezdene hullani a hajad.
Lehetséges fertőzés gomba vagy egyéb betegség miatt is, de egyéb tünetek híján ezt az ember többnyire kizárhatja.

Másik oldalról megközelítve, lehet vitaminhiány is. Nekem erre sörélesztő-tablettát ajánlottak. Rengeteg benne az olyan fehérje amit külsőleg kell bevinnünk, mert a szervezetünk nem képes előállítani, emellett tartalmazza a teljes B-vitamin skálát, és sok más ásványi anyagot is. (ha beírod gugliba hogy sörélesztő-tabletta akkor részletesen le is írja az alkotóelemeit)

Én 3 hónapig szedtem a kakaós izű  fémdobozos kivitelőű tablettát, amin egy göndörhajú hölgy volt.Reggel és este 2-2 tablettát toltam be. Valamiért rákattantam és nagyon ízlett is 🙂 a hajhullásom elmúlt. Ugyan nem bizonyított, hogy ennek köszönhető, de a családunkban sok gyógyszerész és orvos is van, és ők is kiállltak a kozmetikusom véleménye mellett, hogy a sörélesztő-tabletta fasza.

 

Szia Boni!

Nagyon csinos vagy!!!! Mi van Veled?

hegylakó

Idézet tőle: harmony


Szia Boni! Olyan szép sovány vagy a képen! Én is szeretnék már fogyni..... olyan lassan megy. De haladok. 54 kg jelenleg (163 cm-hez). Majd lesz ez jobb is 😀


Amugy engem érdekelne amit Baobab megosztana a vitaminokkal kapcsolatban. Ugyanis a hajam hullik stb, és szeretném ha nem hullana. 


hm.... én is "szerencsésnek" érzem magam, hogy gyógyszer mellett nem jött fel rám több kg, amugy gyógyszer nélkül lennék 50 kg vagyis mielőtt elkezdtem szedni annyi voltam. De az már vagy 10 éve volt. Úgyhogy ez így még oks, de szeretnék megint 50 kg lenni, és ha lehet még kevesebb. De az 50-nek már nagyon örülnék. 



 köszi! 🙂 szerintem is szép! 😀


a te magasságodhoz egyáltalán nem rossz az 54 kiló! de nekem az, pláne az 58......:(


hú de most számolom, a te testtömegindexed 20,32 - és ez tök jó. 20-25 között normális, van aki szerint 18-25 között, én inkább ezt a véleményt osztom. Ha 18-as akarsz lenni, az 48 kiló. Ennél lejjebb sovány, vagy túl sovány lennél. Nálam most majdnem 25, felső határon vagyok :(, nekem az alsó 42 lenne, ami még normális. Hú és azt írtam, 45 akarok lenni? De igen, megelégszem annyival. Úgy van, hogy súly osztva a magasság négyzetével (méterben, tizedessel). A képen 15,4 az indexem, de volt 13,6-os is (32 kiló), csak arról nincs kép, mert annyira kövérnek éreztem magam, hogy nem engedtem fényképeztetni magam! Így is, ez az egy véletlen fénykép van, itt kb. 36 vagy 38 voltam (?). Amúgy fura az anorexia, mert mondjuk 37 kilóval is sokkal kövérebbnek éreztem magam, mint 42-vel.


nekem valahogy az maradt meg, bár ez valamennyire téves, hogy a vitaminok hízlalnak. oké, nem mind, de nekem kellett szednem b vitamint, és valamelyik b, biztos, hogy hízlal.  én szedek most c vitamint, meg b-t is mondjuk, meg e vitamint. az e vitamin jó a hajra és a körmökre. én is a hajam miatt szedem. gyógyszertárban megkérdeztem, mennyi a normál adag, és én a dupláját szedem e vitaminból. 200 milit mondtak a gyógyszertárban, én kettőt szedek, és ott nem drága ez szerintem. tapasztalatom még nincs e-vitaminból, mert nemrég szedem. A c, az olyan hirtelen felindulás, tél vége, fáradt a szervezet, bár talán nem ezért vagyok fáradt nappal, főleg délelőtt. A b, az meg nem tudom hogy jött már 🙂


az a kép azért, hát igen, jó volt, de talán túlzás, csontváz, de amiket nézek néha, beírom a keresőbe, hogy anorexia, na azok aztán totál csontvázak, az enyémhez képest semmi, kb fele akorák mint én a képen. Mostmár sajnálom, hogy 32 kilóról nincs kép. amúgy nekem segít néha ezeknek a képeknek a nézegetése a fogyásban! 😀

Szia Boni! Olyan szép sovány vagy a képen! Én is szeretnék már fogyni..... olyan lassan megy. De haladok. 54 kg jelenleg (163 cm-hez). Majd lesz ez jobb is 😀

Amugy engem érdekelne amit Baobab megosztana a vitaminokkal kapcsolatban. Ugyanis a hajam hullik stb, és szeretném ha nem hullana. 

hm.... én is "szerencsésnek" érzem magam, hogy gyógyszer mellett nem jött fel rám több kg, amugy gyógyszer nélkül lennék 50 kg vagyis mielőtt elkezdtem szedni annyi voltam. De az már vagy 10 éve volt. Úgyhogy ez így még oks, de szeretnék megint 50 kg lenni, és ha lehet még kevesebb. De az 50-nek már nagyon örülnék. 

juj, tegnap félik aludva felraktam ezt a képet, és most látom, tényleg úgy nézek ki rajta, mint.....: egyik kórházi doki mondta egyszer, ezen a képen úgy nézek mint, egy negyven éves nő, aki totál le van strapálva, akinek alkoholista a férje, és éheznek a gyerekei. hát tényleg úgy néz ki a búrám....pfffff 24 voltam asszem ezen. és mindig fiatalabbnak nézek ki elvileg, mert néha még most is elkérik a személyimet cigivásárlásnál, pedig azért 33-ból valami csak látszik...............


csak jó büszkélkedni néha! :)))) így leírhatom, hogy alacsony vagyok, 153, és ehhez 58 kiló, néha 59, mert ez kva sok akárhogy is számolom, oké van aki a gyógyszerektől hetven valamennyi ugyanilyen magassággal, csak bennem még él kicsi anorex hatás is. én is kb. ott tartanék, meg ha vállaltam volna, és nem dobtam volna ki egy kórházi gyszerbeállítás után mikor hazamentem a zyprexát. mert akkor talán 90 is lennék, 153 cm-vel, attttyaégggg.


Visszatérve. én amúgy nem szeretem a salátát, nem szeretem úgy ált a fogyókúrás kajákat, és ahhoz képest, hogy életem első 28 évében sohasem ettem csokit....... most valahogy már egész finom néha 🙁


Na és ma voltam dokinál, és azt mondta, ezek a fogyasztószerek, kivéve a szűzkapszulát, depit okoznak. De kit érdekel, amikor amúgyis szedek antidepit, legfeljebb kell belőle kicsit több.............


na és ami fontos, én is nagyon szívesen veszem a tippeket bárkitől, hogy is lehetne fogyni????????


ja, mozgás kizárva, nem egyszer, kb. százszor vágtam bele eddig mindenbe, fel sem sorolom, max 2 hónap volt, lusta vagyok 🙁


egyik csúcs, a másik végletet inkább neeeeem:)

Szia, Baobab és Harmony!


Először Baobab: Olvastalak téged, és akartam is már írni neked, csak még nem volt időm(?), vagy ilyesmi. most sincs, mert kellene már aludni mennem, holnap korán kelek. Szóval még tervben van!


Ez az étkezés dolog nehéz. És tök normálisan gondolkozol, én nem tudtam így, mert bulimia-anorexia. Csak az van, én is szedek olyan gyógyszereket, amik hízlalnak, amik írtózatosan, sajnos muszáj szedni őket, meg Harmony is. Meg nem is vagyunk olyan fiatalok 🙂 🙁 legalábbis a magam nevében, és azt olvastam, egyébként is, a normál súly több kilóval normális, ha idősebb valaki, hát ez kész hülyeség......... de valamiért ezt írják...... és ez rossz. Annyira szeretnék most kb. olyan lenni, mint 20-22 évesen! Akkor még nem voltam anorex, vagy csak kezdtem, mostmeg már nem. És tökre máshogy láttam akkor. Hogyhogy nem tud valaki fogyni, vagy vékony lenni, mit siránkoznak az emberek, amikor csak elhatározás, és kontroll kérdése........... nem biztos, hogy te "csak" ezt gondolod, én így voltam. És a háromszori étkezés???? Én kétszer eszek így is, vagy néha csak egyszer, szedek csomó féle fogyasztót, de ha épp szarul vagyok, több gyógyszer, és akkor nem is az, hogy nem tudom megállni a kaját, hanem egyszerűen kontrollálni sem tudom olyan állapotban. Múltkor, halvány emlékeim vannak csak, vettem valami sütit, három szeletet, sárga volt erre emlékszem, valami torta, biztos kb. 5 perc alatt elfogyott, de nem is emlékszem.


 


Szóval igen, Harmony, én is így vagyok vele! Hogy tök jól éreztem magam, amikor nem vagy nagyon keveset ettem. Most is egyébként, fogytam majdnem egy kilót, alig ettem tegnap, és sokkal jobb volt! Olyankor szinte szárnyal az ember!:) Talán tényleg szárnyalhat, mert ha belegondolok, végülis ha teletömi magát az ember, nehezebben tud megmozdulni.


És Zsikével mondtunk ilyesmit mindig, hogy 36 kilóval is fel tudtam cipelni egy karton tejet magamhoz!!! Bizonyítéknak, hogy a kevés kiló nem azt jelenti, hogy akkor harmat gyenge. Jujjj milyen eufórikus érzés volt néha látni, még kevesebb, még kevesebb, és én akkor tapasztaltam, szárnyalok, amikor tényleg néha egy hétig semmit sem ettem, és csak kávét ittam, gépit, vagy normál kávét vízzel. Most is vízzel iszom, mert sokat szeretek inni, szeretem, imádom a kávét!


Azért oké, nem akarok 40 alá menni, sőt még a 40 is kevés, de egy olyan 45 -48 jó lenne már. Amikor csak leponex-et szedtem, meg előtte zyprexát, szerencsére egyiket sem sokáig, felmentem 64 kilóra, aztán le 54-56-ra, most megint már 58 kiló vagyok! pfffúj.. És ez nem jó, de kell ilyenek mellé, mint leponex, mert iszonyat szénhidrátéhségem van a szűzkapszula (ez most csökkent kb. napi 8-ra, még sok ez), meg cla+, meg most édesgyökért szedek, és most abbahagytam, van egy olyan, hogy acai berry (csökkenti elvileg az éhségérzetet, én nem éreztem, meg drága, és erre jó a sima zabkorpa is, mondjuk joghurtba keverve, de akkor meg nem valami finom......), meg abbahagytam a virgin HCA nevezetűt is, ez így már egyszerre, sok volt. Na szóval most csak cla+ meg szűzkapszulahadak (ez attól függ ugye, mennyit eszek), na ez még mindig anorex adag hashajtó..fogyasztó....:(


És ha mondjuk tippet adtam, akkor a szűzkapszulával vannak negatív tapasztalatok, uh neee annyira, lett tőle problémám........ nem jó, mondjuk akkor volt amikor napi 80-at is bevettem néha, még anorex koromban.


Szóval nem tudom, mit is tehetnék, mert a kilók nem nagyon mennek lefelé sajnos:(((( 

Jaj, Baobab, nem akarlak leszólni, kicsit olyan, csak emlékszem, könnyen írogatam huszonvalahány évesen. illetve én méginkább elfogult voltam, mivel bulimiás-anorexiás voltam, és gondoltam, ha én tudok 38-40 kiló lenni, akkor más miért nem??? Nem szerettem a csokit gyerekkoromban sem, sem a fagyit, soha. És össze volt állandóan szűkülve a gyomrom, vagy ha nem, akkor még szinte élveztem is, ha éreztem, hogy éhes vagyok, éreztem, ha szűkül. Soha nem volt semmi bajom. Na igen, néha gyenge voltam azért, de az nem olyan gyengeség volt, hogy rossz, mert feldobott, és ettől mindjárt nem voltam annyira gyenge! 🙂 Most is jó, ha van egy-két olyan nap, amikor nem semmit, de keveset eszem.


És mostanában meg imádom az édességet, és néha az van, hogy rendes kaját nem is eszek, mert nem akarok sokat enni, akkor inkább picit és édességet csak! Nem tudom, Harmony emlékszel-e, kakaóscsiga + joghurtos történetre. 🙁 ez jó találmány volt! De akkor én nem szerettem még a kakaóscsigát, semmi édességet. Mostmár talán ezt kellene nekem is csinálni.


Persze abszolút nem egészséges! De néha kit érdekel??? A sok gyógyszer is kikészíti pl. a májat......... na meg cigi....


Amúgy elhiheted, Baobab, volt amikor írtam is a kalóriákat, saláta, meg ilyenek, írtam az ital kalória tartalmát is mindig. Van egy szép kis kalóriatáblázatom.vagy volt. Egészen lebontva egy levél salátára pl., ami tudom azért agyrém, dehát az evészavar.....


Állandóan gondolkozok, hogy mehetnék 50 kiló alá, nagyon nagyon jó lenne már!!!!!! Talán most felvetem, hogy a leponex-et cseréljük le invegára. nem tudom, talán jobb. bár lehet, mivel nekem az abilify nulla hatás nulla mellékhatás volt, az invega sem lesz jó. most ketilept van, ez sok, meg kevesebb leponex, meg cymbalta, frontin, elvétve tegretol (mert szerintem ez is hízlal), néha imovan, vagy eunoctin... de  ezt most is vettem be, talán 2 órája, szal szuper minden altató!:) megint tök feleslegesen vettem be....... na és talán jó lenne a ketilept, invega, cymbalta, frontin, (esetleg lamolep) összeállítás. bár nem tudom, azon kívül, hogy oké, 10 év alatt legalább 5-ször megfogadtam, soha zyprexa, azért volt 5-ször, de ezt tényleg nem, pedig max szükség esetinek lehetne, mert jó. na szóval de, lehet, hogy meg kellene tartani a leponex-et mert nagyon szeretem, és már nem annyira vagyok evészavaros, nem annyira számít a hízlaló hatás, inkább a jobban legyek hatás....... holnap megyek dokihoz most, azért is hangosan gondolkozom........

Hejhó mindenki!

Véleményem szerint a napokig nemevés nem egészséges. Akinek ez okoz örömet, azt megértem, mert ő ilyen. Én sem szeretem, ha elítélnek azért mert alkalomadtán szívok. Én ilyen vagyok, aki meg szeret nemenni, az meg olyan. (azért írom ezt le, hogy tisztázzam az álláspontomat:) ) Mindenesetre tisztában vagyok vele, hogy nem egészséges marihuánát fogyasztani. Ahogy gondolom "nemevés"-esek is tisztában vannak azzal, hogy a normál testműködéshez kell a rendszeres táplálékbevitel. 

Valóban nem kihívás megállni, hogy ez, vagy azt nem eszek x napig. Ám pár hónapja nem tudatosan, de elkezdtem egy olyan fogyókúrát amit az egyik legjobb módszernek tartanak. A nem tudatos alatt, azt értem, hogy nem a fogyás volt a lényeg, hiszen nem voltam sosem elhízva, sem pedig túlsúlyos. A cél a közérzetem javítása volt és az, hogy csökkentesem a bevitt étel mennyiségét. Egy átlag ember kajájának a háromszorosát képes voltam megenni. Nagyon ki volt tágulva a gyomrom is, így csak több kajától laktam jól. Szóval inkább azért csináltam, hogy visszavegyek és szellemileg erősebbnek érezzem magam.

Szerintem sokan ismerik, vagy hallottak róla, de nekem úgy tűnik ez nagyon jó megoldás lehet a nemevőknek is:

-Azzal, hogy valakinek felkínálunk valami számára fontosat, vágyat keltünk az illetőben. Ha eldugjuk előle ezt a valamit, akkor méginkább vágyakozni fog rá.- Ez az a gondolatmenet ami miatt érdekes a következő fogyási módszer, amellett, hogy kifejezetten egészséges módszer.

A dolog lényege, hogy azt eszel amit akarsz, ám egy tudatosan beállított mennyiséget. Én ezt mindig szemre szoktam saccolni. (hülyén hangzik, de beleképzelem a kaját a pocakomba) És annyit szedek a tányérra, amennyit elterveztem. Ha fogyni akarunk akkor mindenből csak keveset szedünk. A zabát célszerű nem a konyhában elfogyasztani, főleg míg hozzá nem szokik a gyomrod a kisebb (egyúttal normál) mennyiségű ételhez, mivel így könnyebb STOP-ot parancsolni. És ez itt a lényeg! A leglényegesebb dolog: ha bármit eszel.... akár 3 falatot is és vársz 10-20 percet, akkor teljesen elmúlik az éhséged.

Így 20 perc szenvedéssel mindig az eltervezett ételmennyiséget vihetjük be.

A nagy varázslat viszont abban rejlik, hogy ezt rendszeresen csináld. Egyél napi háromszor és tartsd be amit leírtam! Azt fogod megfigyelni, hogy néhány hét után automatikusan jól fogsz lakni egy kis levestől, meg a második fogás 25%-tól. 

Hozzáteszem, ha tudatosak vagyunk, akkor tökéletesen kielégítő mennyiségű ételt is be tudunk így vinni, megfelelő minőségben. Miközben fogyásnak indulunk. Vagyis inkább normalizálódik a testsúlyunk. Jómagam átlagos mozgás és kevés stressz mellett 3 hónap alatt teljesen megnormálosodtam, ami kilókban nekem 96-ról 85-re való fogyást jelentett. (megjegyzem, abbahagytam a súlyzós edzéseket, és volt egy kis sörhasam a sok sörtől) Tehát igaz, hogy izomból is csoffadtam, ám a sörhas is teljesen eltűt.

Működési elve: egy mai korban élő ember sokkal több táplálékot visz be a "jólétből" fakadóan, mint kellene, ezért a sok túlsúlyos emger. Ám aki nem hízékony, annak sem egészséges a túl sok tápanyag. Evés után a gyomor megtelésével, vagy anélkül is kb. 20 perc elteltével megszűnik az éhség. Testünk hormonjai tesznek arról, hogy ez így legyen. Használjuk ezt ki! ( a módszer elején ezt a 20 perces "szenvedést letudhatjuk egy fél liter folyadék leküldésével, megjegyzem, ezzel a gyomrunkat ismét teletankoljuk, és ugyanugy tág marad) De fokozatosan elhagyható, ahogy telnek a napok. Így napi háromszori, vagy akár többszöri étkezéssel kontrollálható mennyiségű táplálékot veszünk fel, miközben a gyomrunk normális méretűre húzódik vissza

A nemevősöknek én azt tanácsolom a teljes kajaelhagyás helyett, hogy próbáljátok meg a következőt:

1-Kinézitek mennyi tápanyagra van szükségetek egy nap. Fehérje, szénhidrát, zsír és toljatok valami vitaminkomplexet! (vitaminokról igény esetén írok, mert nem hülyeség, de sok a tévhit és persze sok a kamuvitamin és egyes biotabletták meg aranyárban vannak... de erről majd következőleg, ha lesz igény:) )
2-Második lépésként ezt három részre osztjátok, és betartjátok a napi háromszori étkezést, vagy nem :)!

És ennyi. Elértétek, hogy csak a normál létfenttartáshoz szükséges anyagot viszitek be, valamit, ha betartjátok a "kúrát" akkor sikerélményetek is lesz mivel azzal, hogy esztek, magatok elé rakjátok azt a dolgot amire vágytok, majd ezt el is teszitek, így a vágy leküzdéséből fakadó sikerélmény többszörösére növekszik, mialatt a lehetőségekhez mérten egészségi állapototok változatlan lesz, és fogyni is fogtok. Hangsúlyozom, a most leírt "nemevős" verziót nem javaslom senkinek, csak azoknak akik napokig nem akarnak enni! (szeretném ha ezt követnétek!)

A cél, hogy ezt ne kúraként fogjátok fel, hanem legyen a szokásotok. Idővel már nem is fogtok vele törődni. Én jelenleg is keveset eszem.... de van amikor többször mint háromszor egy nap. Aktivitásomtól függ. Teljesértékű "vitaminszettet" szedek és ha nem is kívánom, minden nap magambagyűrök egy-két gyömölcsöt vagy nyers zöldséget. Vérképem szerint tökéletesen normális vagyok 🙂

Írjatok, kérdezzetek! Üdv: baobab bácsi

Köszi Boni hogy írtál hozzá(m) választ, igen én is valahogy így vagyok vele, hogy amikor nem eszek egy vagy két napig, eszméletlen jó érzés, és nem számít olyankor az éhség. Sajnos mostanában mikor nem ettem egy két napig, én nagyon gyenge is voltam, alig bírtam a földdel merőlegesen maradni, mindig vízszintbe kívánkoztam. Mégis, még így is sokkal jobban érzem magam, ha nincs teli a gyomrom minden szarral. Én is akarok fogyni minimum 10 kilót, és tudom hogy képes vagyok rá, csak elhatározás kérdése. Én amugy a nemevést nem tartom/találom veszélyesnek, csak akkor ha már valaki vészesen sovány, mondjuk 40 kg alatti, bár én még negyven sem voltam, tehát nem tudom annyira, de szerintem az embernek még jót is tesz ha vékonyabb, vagyis én ezt abból szűröm le milyen volt a közérzetem 48 kg-al, és lényegesen jobb mint most. Meg egyébként azt nem értem ha van egy illető (jelen esetben mint én), aki nem sovány, "normál súlyú", és mondjuk látják hogy nem eszek, hogy MIÉRT akarnak állandóan tömni?! Amig nem vagyok piszkafa addig MINEK aggódnak??? Ezt sosem értettem. Ha én mondom itthon hogy én így vagyok boldog. Mert őszintén nekem ez boldogság. Ha nem az, majd abbahagyom azt a dolgot, de addig meg inkább örüljenek, hogy tök boldognak érzem magam végre valamitől. (=

nem akarok olajat önteni a tűzre! de abszolút megértelek, Harmony! Az nem kihívás, hogy ezt vagy azt nem eszek x napig. az igen, ha semmit sem. az a baj, hogy mostmár nem tudom megtenni, meg éhesítenek a gyógyszerek is rendesen. viszont egyáltalán nem okozott nálam szerintem ilyen tüneteket, hogy szorongás, depi, sőt!!!! sokkal jobban éreztem magam! amikor én nem ettem, ezzel csökkent inkább a szorongásom! talán nem volt elég erőm szorongani? talán fáradt voltam? nem tudom. voltak akkoris éhesítő gyógyszerek, mert pl többször kaptam zyprexát is, csak nem vettem be.


olyan nagyon jó érzés volt, tényleg napokig nem enni, sokszor mondjuk egy hétig, és csak kávéval, egyszer két hétig is sikerült.


most örülök, ha este észreveszem néha, hogy nem ettem egész nap, de este eszek olyankor. nem kellene. 10 kilót mindenképp le szeretnék adni, de ha szarul vagyok, akkor van, hogy nem tudok egyszerűen figyelni magamra, utólag fogom csak fel, hogy bevágtam ennyit meg annyit.

Szia miki! Tudom hogy nem egészséges amit csinálok, de ha belegondolunk mi egészséges és mi nem, rájövünk, hogy mindennek van valami káros hatása. A nemevésnek is, de szerintem sokan túlreagálják ezt a dolgot (nem te hanem pl a családom), mert tudok magamra vigyázni, és érzem mi az a mérték amit még megengedhetek magamnak. Számomra a fogyás nagyon fontos, mégpedig azért, mert nem igazán fogadom el magam, és szeretnék magamon változtatni, és ha ez sikerülne és összejönne, akkor tudom, hogy sokkal boldogabb ember lennék. És tudom hogy sokan azt mondják hülyeség a nemevés, de ha én így tudom csak elérni a boldogságot, akkor miért ne? Persze vigyázok magamra, de fontos hogy elérjem a kitűzött célom.

A csokiról már nagyon régen leszoktam meg a különböző "nasikról", szóval az nekem valahogy nem tét. Nekem tényleges célt kell elérnem, hogy tudjam képes vagyok megvalósítani amit elhatározok. Néha kínszenvedés ez, néha könnyebben megy.

Idézet tőle: harmony

Van valaki itt aki ritkán eszik, vagy keveset? Én szeretnék most egy db-ig SEMMIT nem enni, mert úgy érzem ez segítene nekem, hogy jobban érezzem magam, és úgy érezzem, hogy valamit végrehajtottam amit nehéz, és ez egyfajta elimserés nekem, ha sikerül, hogy nem vagyok olyan nagy szar, és van önkontrollom. Nem akarok senkit rosszra csábítani, de aki esetleg tudna támogatni vagy valami, az jó lenne..... mert most nagyon szenvedek, és nem akarok enni, és ez az egyedüli mód hogy jobban érezzem magam, ha van önkontrollom. Akkor érezném hogy VALAMIRE képes vagyok én is!

Szia Harmony!

Én semmiképp sem javasolnám, hogy ne egyél semmit hosszabb ideig. Ezzel sokat árthatsz magadnak. Gondolj csak arra, hogy pl a B vitamin hiánya ingerlékenységet, depressziót, szorongást okozhat. Ha az önkontrollodat akarod tesztelni, akkor pl ha van valami kedvenc nasid (csoki, csipsz, bármi egyéb) határozd el, hogy x napig nem eszed ezeket vagy bármi más hasonló célkitűzést is tehetsz. Ezzel ugyanúgy azt érezheted, hogy képes vagy valamire, de ezzel nem okozol kárt magadnak.

Van valaki itt aki ritkán eszik, vagy keveset? Én szeretnék most egy db-ig SEMMIT nem enni, mert úgy érzem ez segítene nekem, hogy jobban érezzem magam, és úgy érezzem, hogy valamit végrehajtottam amit nehéz, és ez egyfajta elimserés nekem, ha sikerül, hogy nem vagyok olyan nagy szar, és van önkontrollom. Nem akarok senkit rosszra csábítani, de aki esetleg tudna támogatni vagy valami, az jó lenne..... mert most nagyon szenvedek, és nem akarok enni, és ez az egyedüli mód hogy jobban érezzem magam, ha van önkontrollom. Akkor érezném hogy VALAMIRE képes vagyok én is!

MÁJASHURKÁM KROKODILHUSI LESZ NEKED VACSORARA NAGYMAMALEKVARRAL CSIPKEBOLGOTUZDELESSEL

Idézet tőle: Spellbound

Kedves jelenlét

Vegetáriánusként, azonkivül hogy eszek olajat, nem igazán tudom mivel bevinni a zsiradékot(ami ha nincs nem szivodnak fel a vitaminok), nekem ezért jó a sajt és nem tej(Szendi Gábor könyve miatt).Sajt zsirtartalama kb. 20%-40% között van, fajtától függően.(napokban el kell olvasni a nagyüzemi tejtermelés hazai és amarikai gyakorlatát - a tehenek miatt- vegan szeretnék lenni- 0 ft jövedelem)

A könyv érdekel, szerintem megveszem, köszönöm.Vegetáriánusként meg kell tanulni táplálkozni.

A kenyér talán hitbeli , felfogásbeli okból fontos, nem értek hozzá, de élettani szükségleted tényleg nincs a kenyérre.

Graham kitér arra is, hogy sok vegetáriánus még zsírosabban eszik a mindenevő embereknél, éppen az olajos magvak és egyéb ilyen élelmiszerek miatt. Mindeképp vedd meg, pláne hogy így is próbálsz táplálkozni.

Ja és zsírok pedig vannak a különböző növényekben, nem is kevés.

Pl avokádó és társai. http://fitday.com -on meg tudod nézni melyik élelmiszer miből áll.

Meg akár össze is tudsz állítani ezen a weblapon egy egész napi étrendet, amin láthatod a kalóriaszázalékok eloszlását és azt, hogy miből mennyit viszel be kb.

Kedves jelenlét

Vegetáriánusként, azonkivül hogy eszek olajat, nem igazán tudom mivel bevinni a zsiradékot(ami ha nincs nem szivodnak fel a vitaminok), nekem ezért jó a sajt és nem tej(Szendi Gábor könyve miatt).Sajt zsirtartalama kb. 20%-40% között van, fajtától függően.(napokban el kell olvasni a nagyüzemi tejtermelés hazai és amarikai gyakorlatát - a tehenek miatt- vegan szeretnék lenni- 0 ft jövedelem)

A könyv érdekel, szerintem megveszem, köszönöm.Vegetáriánusként meg kell tanulni táplálkozni.

A kenyér talán hitbeli , felfogásbeli okból fontos, nem értek hozzá, de élettani szükségleted tényleg nincs a kenyérre.

Idézet tőle: Spellbound

Kedves felhasznalo

Én igy- ugy , de kétszer elolvastam a könyvet, ajánlani tudom, (én kedvelem Szendi Gábort), ne sajnáld a családodat azért mert kenyeret eszik, a kenyér fontos( mondták), viszont ne rakj a hütőre hütőmágnest.Én konkrétan Chron - betegeknek ajánlanám, mert ezt talán gyógythatja(nem antidepresszánssal).A hússal és a halllal agressziv , állatias energiát viszel be a szervezetbe(egy hindu mester tanitása).

Igen a civilizáció, ha nincs gabona, akkor nincs kereskedelem.Képezeld el ezek után az életet vagy az életedet(mert csak ezt lehet(tudták) tárolni hosszabb ideig).Van egy jó könyv a gabonatemrszetés kialakulásáról, élvezetes olvasmány(olvastam), sajnos, se cimet se szerzőt nem tudok, de ha valaki tudja mire gondolok az ide irhatja.Két könyvet ajánlanék: az egyik Richard Leakey: Az embereiség eredete(kalsszikus mű, könnyű olvasmány, általános műveltség)másik könyv , szerzőt nem tudok, de interneten utána lehet nézni Vadászok, törszek , parasztok(klasszikus mű, nem olvastam), ebben valószinüleg találsz olyan életformát és társadalmat, ahol nincs gabonafogyasztás se termelés.

A csokloládé egészségtelen ,de nem irja le hogy miért, de sztem a honlapján fenn van,viszont hiányolom ,hogy nincs benne leiirva, hogy mennyi az embernek az élettani szükséglete a sóra(sómitosz),én egy régi könyben 0,1 g-mot találtam per nap(nehéz fizikai munka és sport nyáron- izzadás- max 3-5 g)

Tejtermékek: azóta csak sajtot eszem(néha kefir ,joghurt,tejfől, túró,vaj)

 

Bocs, hogy kiábrándítalak, de a sajt nagyon nem jó, nagy százaléka zsír csupán.

A gabona pedig nehezen emészhető rost tudtommal és mikrovágásokat csinál a bél nyálkahártyáján ami által az aztán megvastagszik és nehezebb lesz a felszívódás.

Meg sok ilyen érdekesség van még.

Szerintem kizárólag egyetlen egészséges étkezési forma van, az pedig a természetes, ahogy a természet teremtette és elénk rakta. Az állatok sem főzik, sütik, hőkezelik, párolják, stb a táplálékaikat..

Említettétek a sót is, ezekből is a szükséges mennyiséget simán be lehet vinni természetes formában.

A 80/10/10 című könyv elolvasását erősen ajánlom!

http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=85737&type=22

A 80/10/10 szerű táplálkozás eredményeivel kapcsolatban pedig a "Simple Raw - Reversing Diabetes in 30 days" című filmet!

Érdemes megnézni, mert gyógyíthatatlannak kikiáltott 1-es típusú emberek is meggyógyulnak és elhagyják vagy minimalizálják az inzulint.

(Az persze megint egy másik kérdés, hogy általában észre sem veszi az emberek többsége ezeket a dolgokat, akarva vagy akaratlanul, mert olyan szintű beidegződése van mindenkinek a táplálkozás kapcsán. Egyelőre én sem tudtam még átállni erre a fajta táplálkozásmódra, de át fogok, ha sikerül leküzdeni a korlátaimat)

ui.: A csokinak is 50%-a zsír legalább és az összes tejtermékben is az összkalória több, mint 50%-át zsír adja. A zsírról és a magas koleszterinszintről meg mindenki tudja mennyire káros, hogyan okoz cukor- (gátolván a cukor felszívódását a vérből) és egyéb betegségeket.

És akkor még ki sem tértem a túlzott mértékű (10%+) fehérjefogyasztásra, hogyan vonja el a kálcimot és egyéb anyagokat a szervezetből, hogyan okoz csontritkulást és a többi fincsi betegséget, hogyan borítja fel a szervezet normális működését idővel.

És ez megint az a kategória sajnos, ami a mai világban teljesen megszokott és normálisnak elfogadott, hogy egy 50-80 éves ember már mozdulni nem tud, meg minden baja van. Pedig ennek nem feltétlen kellene így lennie:( Arról nem is beszélve, hogy biztos vagyok benne, hogy az agyműködésre is nagyon nagy hatással van hogyan eszünk.

80% természetes, növényi szénhidrát, 10% természetes zsír és 10% természetes fehérje a hosszú élet titkainak egyike:)

Meg persze a rendszeres mozgás és a kiegyensúlyozott életvitel, lelki béke.

Nagyon fontos topik. Főleg a gyógyszereket ismerve.  Most fogom az egészet abbahagyni, ha nem történik változás.

Kedves felhasznalo

Én igy- ugy , de kétszer elolvastam a könyvet, ajánlani tudom, (én kedvelem Szendi Gábort), ne sajnáld a családodat azért mert kenyeret eszik, a kenyér fontos( mondták), viszont ne rakj a hütőre hütőmágnest.Én konkrétan Chron - betegeknek ajánlanám, mert ezt talán gyógythatja(nem antidepresszánssal).A hússal és a halllal agressziv , állatias energiát viszel be a szervezetbe(egy hindu mester tanitása).

Igen a civilizáció, ha nincs gabona, akkor nincs kereskedelem.Képezeld el ezek után az életet vagy az életedet(mert csak ezt lehet(tudták) tárolni hosszabb ideig).Van egy jó könyv a gabonatemrszetés kialakulásáról, élvezetes olvasmány(olvastam), sajnos, se cimet se szerzőt nem tudok, de ha valaki tudja mire gondolok az ide irhatja.Két könyvet ajánlanék: az egyik Richard Leakey: Az embereiség eredete(kalsszikus mű, könnyű olvasmány, általános műveltség)másik könyv , szerzőt nem tudok, de interneten utána lehet nézni Vadászok, törszek , parasztok(klasszikus mű, nem olvastam), ebben valószinüleg találsz olyan életformát és társadalmat, ahol nincs gabonafogyasztás se termelés.

A csokloládé egészségtelen ,de nem irja le hogy miért, de sztem a honlapján fenn van,viszont hiányolom ,hogy nincs benne leiirva, hogy mennyi az embernek az élettani szükséglete a sóra(sómitosz),én egy régi könyben 0,1 g-mot találtam per nap(nehéz fizikai munka és sport nyáron- izzadás- max 3-5 g)

Tejtermékek: azóta csak sajtot eszem(néha kefir ,joghurt,tejfől, túró,vaj)

Idézet tőle: felhasználó

Névtelen, próbáld ki, én néhány hónapja csinálom és sokkal de sokkal jobb a közérzetem. 

Húst ehetsz! A zsírral mint kiderült nincs semmi probléma, annál inkább az olajjal. A hús nagyon jó, azt egyél szerintem. Meg halat!

Azt tudni kell, hogy a gabonaféléket viszont teljesen ki kell iktatni, mert minimális glutén is beindítja a nemkívánatos folyamatokat.

A kávéról én átálltam a zöld teára (mézzel, de azzal is csínján!), amiben még mindig van koffein, de sokkal lassabban szívódik fel, egész nap friss tőle az ember. 

Viszont mindenképp szerelkezz fel rengeteg gyümölccsel, zöldséggel, mert a falásrohamaid talán burkoltan a szénhidrát-függőség miatt vannak, és az elején a csoki, kenyér stb. hiányt nagyon pótolni kell. 

Egy egyszerű, ütős mix kora délután: egy jó tál darabolt banán, kivi és narancs, komolyan mondom így együtt sokkal ütősebb, édesebb, finomabb mint egy fagyi! És egészséges. 

Fő étkezések közben ha nagyon megéhezel, magvakon lehet csámcsogni.

Ha tényleg betartod (jó móka egyébként), talán megerősödik a szervezeted annyira, hogy bele tudsz vágni a gyógyszerelhagyásba. 

 

Tudtommal a zsírral is igen sok probléma van, ha a kalóriaérték aránya magasabb az étkezéseknél, mint 10%

(80/10/10 - Douglas N. Graham)

Én a témához a 80/10/10 című könyvet javaslom nagyon-nagyon, Douglas N. Graham írta

Gondoltátok volna, hogy nyersevéssel a cukorbetegség is gyógyítható?:)

Simply Raw - Reversing Diabetes in 30 days című film

Köszi, valószínűleg utána járok

Ha lisztérzékeny vagy, mindenképp érdemes beszerezni a könyvet, mert az központi téma! Majd bemásolok egykét durva részt. 

A kétezres években kezdett felfejlődni ez az elmélet, külföldön már nagyerőkkel dübörög. Jó lenne divatnak tartani és legyinteni rá, de ennek végre logikus alapja is van, nemcsak kinyilatkoztatja, hogy "a tej mégis jó" vagy "nem, nem, mégsem jó". 

Ez érdekes amit mondasz, ugyanis én lisztérzékeny vagyok és a depressziómat már erre is vezették vissza.

Ezt e teóriát még nem hallottam.

? Igen, 10 ezer éve van civilizáció, ezért eszünk azóta tejet kenyeret stb. Ne haragudj, de nem olvashattad a könyvet, ezek a dolgok lépten nyomon ki vannak benne fejtve. A Paleolit táplálkozásra gondolok egyébként. 

Lenkei tényleg szélhámos, még ha véletlenül tényleg hasznosak is a vitaminok. Üzletember. Szendi viszont egy nagyon hiú ember, aki az igazsággal (a legfrissebb, botrányos, de rangos kutatásokkal) akar kitűnni. Ő direkt ragaszkodik hozzá, hogy a lehető legegzaktabb legyen, mert le akarja pipálni a hazai tudományos elitet. Bármit megtesz érte, éjjel nappal kutat. A könyv végén harminc oldalas irodalomjegyzék.

Kétszer is leírtam, hogyan viszonyultam Szendihez. Az új könyv logikája viszont egybevág a saját tanulmányaimmal. Nem kárhoztatok senkit, amiért nem nyitott, ez az evolúciós megközelítés most kezd csak igazán fordulatokat hozni mindenütt. 

Kb 10 ezer éves a civilizációnk. 🙂

Egyébként olvastam. Szendi egy ugyanolyan szélhámos, mint a Lenkei vagy elront hubbárd.
Sok mindent hagy bebeszélni az arra fogékony embereknek.

Pont

Névtelen, próbáld ki, én néhány hónapja csinálom és sokkal de sokkal jobb a közérzetem. 

Húst ehetsz! A zsírral mint kiderült nincs semmi probléma, annál inkább az olajjal. A hús nagyon jó, azt egyél szerintem. Meg halat!

Azt tudni kell, hogy a gabonaféléket viszont teljesen ki kell iktatni, mert minimális glutén is beindítja a nemkívánatos folyamatokat.

A kávéról én átálltam a zöld teára (mézzel, de azzal is csínján!), amiben még mindig van koffein, de sokkal lassabban szívódik fel, egész nap friss tőle az ember. 

Viszont mindenképp szerelkezz fel rengeteg gyümölccsel, zöldséggel, mert a falásrohamaid talán burkoltan a szénhidrát-függőség miatt vannak, és az elején a csoki, kenyér stb. hiányt nagyon pótolni kell. 

Egy egyszerű, ütős mix kora délután: egy jó tál darabolt banán, kivi és narancs, komolyan mondom így együtt sokkal ütősebb, édesebb, finomabb mint egy fagyi! És egészséges. 

Fő étkezések közben ha nagyon megéhezel, magvakon lehet csámcsogni.

Ha tényleg betartod (jó móka egyébként), talán megerősödik a szervezeted annyira, hogy bele tudsz vágni a gyógyszerelhagyásba. 

"Alberto de Santis és munkatársai egy évek óta skizofrén és autisztikus tünetekkel kezelt 33 éves nő esetéről számoltak be. A nőnek krónikus hasmenése, menstruációkimaradása, hallucinációi és tévképzetei voltak. A szerzők cöliákiát (lisztérzékenységet) állapítottak meg nála. Mielőtt gluténmentes terápiára fogták volna, SPECT-tel megvizsgálva a homloklebenyben alulműködést  tapasztaltak. Pár napi gluténmentes terápia hatására a pszichiátriai tünetek rohamosan javulni kezdtek, a gyógyszereket fokozatosan el lehetett hagyni. A hat hónappal később elvégzett második SPECT azt is igazolta, hogy a homloklebeny működése normalizálódott."

"K. R. és kutatótársai is arról számoltak be, hogy autisták és skizofrének vizeletében a normáltól eltérő fehérjék találhatók, amelyek feltehetőleg a tejben található kazeinből és a gabonafélék fehérjéjéből, a gluténből származnak. K. R., R. C. és mások az évtizedek alatt számos vizsgálatot lefolytattak, és bebizonyították, hogy autista és skizofrén emberek vérében és vizeletében igen magas a BCM7 (a tej egyik összetevője) szintje. Mások a glutén bűnösségét igazolták. Összességében mára eléggé megalapozott az a feltevés, hogy az autisták és skizofrének egy részénél a kazeinből, pl. a BCM7-ből és a gluténből az emésztés során keletkezett opiátszerű anyagok idézik elő a tüneteket. ... Feltételezik, hogy az autista és skizofrén embereknél a belek valamiért fokozottan áteresztik a kisebb fehérjéket, így az opiátszerű anyagok bejutnak a vérbe, majd az agyba, s ezek okozzák a tüneteket. R. C. és társai 2000-ben skizofrének vérében a gluténnel szemben 83%-ban, a kazeinnel szemben 90%-ban találtak antitesteket ... A glutén- és kazeinmentes diétára a skizofrének 40%-ának javult az állapota ... A természeti népek körében, akik ma is a paleolit táplálkozást követik (csak húst, halat, zöldséget és gyümölcsöt esznek), mind a skizofrénia, mind az autizmus nagyon ritka. [És a népeknél, amelyek áttértek a nyugati étrendre, a többi nyugati betegséggel együtt megszaporodtak ezek is.]"

"B. K. és E. W. egy 17 éves kora óta skizofrén tüneteket mutató 70 éves nő esetéről számolt be, akinek tünetei közt paranoia, organizálatlan beszéd és hallásos és vizuális hallucinációk szerepeltek. Az utóbbi hat évben ötször volt kórházban öngyilkossági kísérlet miatt. Egy időben több antipszichotikumot és hangulatstabilizálót szedettek vele, de állapota nem javult. K. és W. ezen a ponton lowcarb-diétára fogták a beteget, akinek az addig napi rendszerességgel jelentkező hallucinációi a nyolcadik diétás napon megszűntek. Az esetleíráskor már tizenkettedik hónapja volt lowcarb-diétán, és hallucinációi ez idő alatt nem jelentkeztek."

Szegény Szendi, fikázzák, mikor nem is olvasták Ha olvastad volna, tudnád, hogy épp az új evolúciós dietetika borítja fel az eddigi hiedelmeket. 10 ezer éve eszünk gabonaféléket és tejet, cukrot, azelőtt évmilliókig kizárólag halat, húst, gyümölcsöt, zöldséget, magvakat. Tízezer év az lópitty. És a szervezet nem adaptálódott ezekhez a mérgekhez. De mondom, egzakt kutatások tömkelege a legrangosabb körökből. 

A bor ugyanolyan átverés mint a cigaretta. Amikor kicsi korodban először kóstoltad a bódult felnőttek "mennyei" italát, majd' kiköpted a beled, hányingered volt. Akkor ugyanis még tudott védekezni a szervezeted az alkohol ellen, ami színtiszta méreg, semmi más. Aztán fokozatosan hozzászokott a szervezeted (mert menő volt inni serdülőkorban), és a végén már szegény teljesen süsü a méreggel szemben, nem is érzed az ízét, hanem csak az ital egyéb aromáit. És a bor egyébként azért "mennyei", mert mint minden opiát, az alkohol is telegőzöli az idegrendszered a megszerzésére vonatkozó parancsokkal. Népszerűbb nevén függőség alakul ki, mégha enyhe is. 

Emlékszem, mikor még a barátaimmal nyüszítettünk egy-egy "jóleső" cigaretta pöfékelése közben, hogy "öregem, milyen... hogyismondjam, olyan... hát szóval hihetetlenül jó mikor úgy lemegy a torkomban és hmm..." Mintha egy mérges, undorító, semmirekellő nőszemélybe lettem volna szerelmes. 

Ki fogom próbálni, nem eszek csokit, kenyeret, tésztát, margarint, zsíros húst, csökkentem a kávék számát és meglátom mi lesz. A zyprexát nincs egy hete hogy visszakaptam és máris fájnak a lábaim, hízok újra, falásrohamaim vannak és még sorolhatnám. Sajnos ez az egyetlen olyan antipszichotikum ami igazán használ. A mellé szedett haloperidolról már nem is beszélek. Próbáltam elhagyni a gyógyszereket, de azt az érzést senkinek nem kívánom, amit akkor éreztem amikor kiürült a szervezetemből

Szendi össz vissza írkál sok már bocsánat ökörséget. Ami a mai élelemiszerekben káros lehet, az a sok adalék anyag és tartósítószer.
Másrészt a gabona, évezredek óta alapélelmiszere az emberiségnek akárcsak a bor. Tehát amit mértékkel fogyasztunk és egészséges és semmiképpen sem mérgező.

Sokszor nagyon nehéznek tűnnek dolgok, de csak az elsőn kell túllenni. Mikor az előbb ránéztem a rizsfelfújtra, azt hittem képtelenség hogy ne egyek. Aztán zabáltam epret és cseresznyét, és már nem is érdekel a rizsfelfújt. Miért? Talán erősebb jellem lettem? Én inkább arra tippelnék, hogy a gyümölccsel biztosítottam a szénhidrátlöketet, és így képes vagyok annak látni a rizsfelfújtat, ami: az egyik legmérgezőbb ételnek.