Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Illatok, hangulatok

ElőzőOldal 3 / 3

Vanilía illatú gyertya.

Jól hangzik.

Akajoook párologtatós sólámpát! Pl. levendulaolajam van is hirtelen... Na, majd nov.-ben a Jézuska (ovi 😀 ) hoz nekem!

Matiriban már keveredik a kölni- és piaszag. 😀

*

Mindig tetszettek ezek a sólámpák, oszt látom itten, h van illóolaj-párologtatós is. Egy kis szantálfa/ylang-ylang... Na, majd amikor megajándékoz ovi, veszek! Mámmá hűjét fog kapni, utálja a keleti dolgokat.

Na, én most nem tudok választani a ma esti iskolai találkozóra a négy parfümöm közül. Szerintem a Guerlain lesz.
És persze előtte habfürdő, testvaj, arckrém.
Talán nem leszek egy tömény gyümölcskosár.

Mai választás: Rasasi-Daarej pour homme 🙂

A Daarej Pour Homme egy fűszeres, csábító és romantikus kompozíció, amelynek fejillatában a kardamom citrusos tónusai kíséretében robbanásszerű lendülettel érkeznek a különleges fűszerek: az üröm és a római kömény. A fűszeres kavalkád idővel csábos virágoknak engedi át a terepet, melyek közül a rózsa romantikus hangjai és az írisz ellenállhatatlan akkordjai emelkednek ki. Az alapjegyek közül először a szantálfa földes, krémes, lágy tónusai bukkannak fel, melyeket az édes tonkabab és a meleg borostyán kísér. Az illat keleties egzotikumát a mámorítóan csábító pézsma és a sötét és füstösen egzotikus pacsuli emeli ki.

Fej

kömény, kardamon, üröm

Szív

írisz gyökér, rózsa

Alap

tonkabab, pézsma, pacsuli, vanília, borostyán, szantálfa
 
Az illat fajtája
orientális, fűszeres
 

Jó lazulást, megérdemled. 🙂

Engedem a forró fürdőt.
Ami habot képez, az a WU2 és a Nesti Dante fügés habfürdő.

Idézet tőle: Charlie Firpo

Azt én is nagyon szeretem és a férfi változatát is. 🙂

A mai választásom: EXTE-J´S EXTE MAN. A mára elfeledett 2000es évek menő illata, még 1-2 helyen kapható és vicc az ára is. Kicsit fűszeres, nagyon vaniliás illat és jó tartós. 🙂

Fej
bergamott, kakukkfű, oregánó
Szív
fahéj, levendula, geránium, nősziromgyökér
Alap
pacsuli, tonkabab, vanília, szűz cédrusfa
 

Olyan jó lenne ezeket megszagolgatni, csak hát ugye kettőnél többet egymás után az ember orra nem nagyon bír, meg a gyomra sem.

Ma ha végre hazavergődöm Budáról, akkor bebaszok és óriási mennyiségű habfürdővel (Nesti Dante fügés) fogok ázni fél órát, az biztos.
Fel is kapcsolom most már a bojlert melegebbre. Még talán valami víz alatti "akció" is lesz.

Azt én is nagyon szeretem és a férfi változatát is. 🙂

A mai választásom: EXTE-J´S EXTE MAN. A mára elfeledett 2000es évek menő illata, még 1-2 helyen kapható és vicc az ára is. Kicsit fűszeres, nagyon vaniliás illat és jó tartós. 🙂

Fej
bergamott, kakukkfű, oregánó
Szív
fahéj, levendula, geránium, nősziromgyökér
Alap
pacsuli, tonkabab, vanília, szűz cédrusfa
 

Még az átkosban, amikor nem lehetett nagyon nyugati parfümökhöz jutni, néha hoztak utazók kis mintákat.
Nekem volt egy nagyon óvott YSL Opium, azt imádtam.
És sötétlila volt.

Bőrpuhításra nem kell kész cukros termék, otthon is csinálhatsz kristálycukorral, valami jobb olajjal vagy kakaóvajjal (patikában van), és tényleg nagyon jól dörzsöl.

Az illatok hatása! Avagy, minden döntés az orrunkban dől el? 🙂

Az illatok hatását nem lehet kivédeni, manipulálják az életműködést, viselkedést, közérzetet, a mindennapjaink szerves részét képezik, érzelmeket és emlékeket hívnak elő.
Amikor házat szeretnénk vásárolni és belépünk a kinézett ingatlanba, megérezzük a frissen főzött kávé és az édes sütemény illatát, amelyről gyerekkori otthonunk kedves emléke idéződik fel bennünk. Ez nem véletlen, az ingatlanosok már régóta használják az illatokat befolyásolási céllal, mert az illatoktól egyből otthonosan érezzük magunkat.
Miért van ez?
A szagélmény az egyik legősibb érzékelésünk, így evolúciós szempontból ősi agyterületeket érint a feldolgozása. Az érintett területek azok, amelyek felelősek az érzelmekért és érzelmi élményeinkért, ellentétben a látással, amikor is az agyunk racionális részét használjuk. Az egyén számára fontos szagingerek, erős érzelmi szálakkal társulnak.
A szagingerek erős érzelmi reakciót váltanak ki az emberekből. Martin Lindstrom tudományos kutatása szerint érzelmeink 75%-át az illatok befolyásolják.
Egy kellemes illat könnyen ráveszi az embert, hogy kedvelje az inger forrását adó ételt, italt vagy épp helyet és személyt. Az illatok sokkal jobban befolyásolják az életvitelünket, mint annak tudatában lennénk. Tesztekkel kimutatták, hogy akár 40%-kal is javulhat az emberek hangulata, ha egy számukra kellemes illatot éreznek, főleg akkor, ha az illat egy boldog és kedves emlék felidézését váltja ki.
Az illatok által előhívott emlékek gyakran rendelkeznek érzelmi töltéssel, ami érthető, hiszen a szaglás és az agy érzelmekért felelős része között kapcsolat van.
Az illatok és szagok által kiváltott emlékek az érzelmi érintettségük miatt pontosabbak, mint a tapintási vagy hangi ingerek által előhívott emlékek.
Sokszor eszünkbe juthat akár egy parfüm illatán keresztül, egy számunkra fontos személy, aki azt használta. Ilyenkor aktivizálódnak bennünk a hozzá kapcsolódó emlékek. Ezekre az emlékekre pedig jellemző, hogy igen részletgazdagok és érzelmekkel túlfűtöttek.
A szaglás úgy működik, mint egy indítómotor az emlékezés hullámvasútján. Múltbéli és elfeledett élményeket hív elő, még akkor is, ha a szóban forgó illatot nem tudjuk megnevezni pontosan.
Az emberi szaglóhámon mintegy 1000 receptor van és körülbelül 10000 féle szagot képes megkülönböztetni, ami a különféle receptor által érzékelt szaganyag kombinációjából adódik.
Évtizedekig használták ezt az adatot a kutatók, azonban 2014-ben egy új kutatási eredmény jelent meg ezzel kapcsolatban, ami ezermilliárd szagot említ, e szerint, sokkal kifinomultabb a szag megkülönböztető képességünk, mint azt korábban hittük.
Szaglásunk számos pszichikai folyamatban és magatartásformában játszik jelentős szerepet beleértve az ízlelés működését, hatása van a szexuális életre, a motivációs folyamatra, az emlékezésre (tanulásra is), az egészségre, valamint a biztonság és komfort érzetre is. 🙂

Én az emagon vettem, de nagyon igényes a csomagolása is, dombornyomott, hologrammos eredetiséget igazoló kis matricával. 🙂 Nagyon finom erősen édes, kicsit fűszeres illata van.

Kényeztetési forgatőkönyv:

  • Természetesen kádfürdő, habfürdőnek nekem olykor semmi, néha WU2, néha Nesti Dante fügés-mandulás fluid.
  • Luffa szivacsra Nesti szappanokból hevesen habosítani.
  • Ha scrub-ös a szappan, akkor avval direkt a bőrre.
  • Intim helyekre jól felhabosított akármilyen szappan, de ne folyékony.
  • Még fürdés közben jöhet a karra cukros testradír, egy kicsit állni hagyni, és aztán öblíteni.
  • Ezek után már nem kell testápoló, maximum kézkrém és kis shea-vaj.
  • Arcra a megszokott ápoló krém. Van akinek egy arclemosás is elég.

Próba: Guerlain Aqua Allegoria Flora Nymphea 🙂

Ezek közül a lila akácos-orgonás a kedvenc. (bal legfelső)

Idézet tőle: Charlie Firpo

Ma egész nap Lattafa-Ramz Lattafa Silver (Jók ezek az arab parfümök, olcsón tudnak nagyon komoly minőséget, ez például JPG-Ultra male "klón", de annál erősebb, egész nap kitart, magam előtt tolós illat).

Észre sem veszed és egy csapat burkás csaj megy utánad felszegett orral 🙂
Hol adnak ilyet?

Élni kell - súgják a habok

Ma egész nap Lattafa-Ramz Lattafa Silver (Jók ezek az arab parfümök, olcsón tudnak nagyon komoly minőséget, ez például JPG-Ultra male "klón", de annál erősebb, egész nap kitart, magam előtt tolós illat).

Köszi Krisz!
Első jelölt: ylang-ylang olaj.

Kérésre kész!

Létrehoztam, csak nem látom.

ElőzőOldal 3 / 3