Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizoaffektív zavar

Mirtazapin hipomámba (nyáron), a többi kevertbe tolt korábban. Gondolom évszakfüggő is, h merre tol.

2 mg Ripedon kb annyira csapott le, mint a 2,5 mg Olanzapin. Nehéz összehasonlítani mert mindkettőnél enyhült az álmosság. Székrekedés, zabálás szempontjából ugyanaz volt. 

Remélem neked hatni fog! 

Nekem továbbra is Lamolepet erőlteti az orvos, kisebb (150 mg) adagban. 

Hajj közben én is kiérdemeltem az Olanzapine 5 mg-t.. már lőtte is fel a doki a felhőbe.. a kevert mániás fázisommal együtt úgy húztam érte a gyógyszertárba mint a kisangyal. 

A Reagilára én is kíváncis lennék.....

de úgy tudom, a Ripedon se csap le annyira, mint ez a  Zyprexa. Elvileg.

 

Jelen, mint Cymbalta(60 mg) és Zyprexa(2,5-5 mg) szedő, pont ezzel a kombóval. peprill szarul  érzem magam egyszerűen. Lecsapottan, ernyedten, egy rakás szarnak. Lehet, aki mániás, annak ez fasza, jó nyugis.

Engem aztán nem tolt át semmi hipomániába a Cimbi.

 

 

 

Bevenni sem merek többet...nem szedni is félek...

Sztem nem kellett volna NAPI 25 mg-al emeltetnie...a végén teljesen leállítja és hetekig vagy hónapokig nem tudok majd dolgozni.

Most beszéltem telón az orvossal. Nem enged váltást. 1 szemre próbaként kíváncsi vagyok.

A szteroid még pont hiányzott...

Minden lehetséges, de aggasztó.

Találtam szteroidos allergia elleni krémet. Azzal kenem a pöttyeimet. Alig aludtam, ma már felkelni = dolgozni menni sem tudtam.

Nem tudom, h 150 mg hogyan lesz elég, ha a 200 mg is kevés volt, emelni kellett. 150-ről heti 25-el 250 mg-ra 4 hét alatt lehet emelni. Antidepi már 2 hét után is lehet hatásos. 

Ha kiütésem lett tőle, akkor kisebb adagtól nem lesz? 

Térjünk vissza rá pár nap múlva, ha nem gond.

Budapesten tudom átadni.. kb fél dobozzal van.. mikorra kellene? Mert úgyis viszem fel a telót szervízbe valamelyik nap. Vagy ajánlottként postázni tudom csak haza kell hozzam. Ott hagytam a szekrényben. :/

Ha mégse írják fel tudok neked adni mintát.. de psszt 😉

Cymbalta genenerikum van itthon. Reagilát fel kell íratni.

Írtam inkább privátot. A Cymbaltát háziorvos is ki tudja írni ha stikában el szeretnéd kezdeni. A Reagilaból meg beveszel egyet ha azt választod és ha rossz akkor nem veszel be belőle többet. 

150 mg-ról 300-ra 6 hét alatt emelné. Így sincs garancia arra, h nem lesz kiütésem és nyirokcsomó duzzanat.

Antidepit (bármelyiket) 3x kértem és nem kaptam. Reagilát most kértem, de sztem nem bírnám. Ripedonnal is nyugtalan voltam, nagyon érzékeny vagyok erre a mellékhatásra.

Cymbaltával volt vágyam és orgazmusom, de PTSD miatt soha többet nem szeretnék szexuális életet élni. Pár hónapja hasi UH után nem tudtam dolgozni mert a hasamhoz ért az orvos. Oltást is úgy tudták beadni, h nem értek a vállamhoz.

1,5mg Reagila nem hiszem hogy kicsinálná a májadat, de ha nem mániásodsz be a Cymbaltától akkor inkább lehet azt kellene. De ezt töntse el egy jó orvos.  Én egyik ilyen komoly gyógyszert sem tudom tutira ajánlani.. a Cymbalta jó 80% hogy hazavágná viszont a szexuális életedet, ezt azért kalkuláld bele.  A Cymbalta pörgetne annyira hogy az 5 mg Olanzapine ne álmosítson annyira szerintem, de tényleg egyeztess az orvossal.. :/

A Reagila annyiból lenne jobb hogy nem vágna haza szexuálisan. Viszont fennáll a tardív diszkinézia veszélye ami bizony nem semmi betegség. Habár esküdöznek hogy a D3-as receptor izébizéje miatt kevesebb a rizikó vele mint pl más Atipusos AP-nál én azért óvatosan szedném. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Cariprazine

Cymbalta lehetne jó mert mellette az Olanzipin sem zabáltatna és azon kevés AD közé tartozik, ami hatott is. De tuti kellene mellé 5 mg Olanzapin, amit nem biztos, h bírnék ill kevés esélyt látok rá az álmosság miatt. Lamolep jöhetne pluszban, amennyi nem okoz kiütést.

Legalább 30 mg-ot ki lehetne próbálni.

Reagilát felvetem az orvosnak. Gyakori mellékhatás a májenzim emelkedés. Lehet emiatt nem engedi. Közepes májkárosodásom van korábbi vírusos májgyulladás miatt.

Olanzapin magában nem oldja meg a depressziót. Ezért emeltette és akkor jöttek a kiütések. 200-ról 250 mg-ra emeltem. Jobban voltam.

Lehet azzal úgy tényleg sokkal jobban jársz. Én utálom a gyógyszereket. De ha mégse lenne jó az Olanzapine 2,5mg magában akkor lehetne egy esélyt adni a Reagilanak. Aripiprazole nem= Cariprazine.. Nem biztos hogy arra is allergiás lennél. Nekem nagyjából OK lett volna, de pár dolog miatt azt mondtam hogy inkább nem. Utoljára is azt ajánlgatta volna a főorvos asszony, de megmondtam neki hogy felejtős. Haverom viszont azt szedi Olanzapinnal,  3 mgot.. ő megvan vele.. embere válogatja. Ő pl aripiprazole-t sosem kapott. 

+ Abilifytól remegtem tetőtöl talpig, nagyon rosszul láttam stb. Emiatt Reagilát nem is ajánlanak. Ha ezt nem fogom tudni szedni, akkor marad a 2,5 mg Olanzapin magában.

Nem mert Abilifytól is fulladtam. Az szintén allergia.

Nekem is meggyűlt már a bajom a gyógyszerekkel.. Mondjuk én az Olanzapine mellett is f-stam:D

Hát akkor nem tudom mi lenne jó neked:/ Akkor a Reagila sem jöhet szóba gondolom.. vagy azt próbáltad már? Attól függetlenül hogy nekem nem tetszett.. nem volt tőle akatíziám pedig én is hajlamos vagyok rá. 

Kb 10 órát alszok az Olanzapintól, ha nem kelt ébresztő. Ha kelt, majd el alszok napközben. 7-8 óránál több időm nem jut alvásra mert későn érek haza és korán kelek.

Gondolom ezért nem állítja le csak kihagyatja és kisebbel kell folytatni.

Idézet tőle: Artifical Skizo

És szurkálás után jobb lett?

Igen.

Semelyik AD-t nem engedi.

Olanzapinból nagyobb adaggal nem tudok dolgozni. Ezt is el akarjuk hagyni nagyobb adag hangstab mellett mert 1 hétig nincs székletem hashajtó nélkül és volt, h véreztem is. Seroquellel és Ripedonnal is ez volt. A nem szedálósaktól pedig akatíziám van.

Escitalopram? Az a legszelektívebb SSRI, gyakorlatilag csak a szerotoninra hat. A szertralin engem normál állapotban is áttolt tartós agitációba.. a mirtazapinról sem vagyok túl jó véleménnyel bár arról még csak olvasgattam.  Hát ha gondolod szedsz többet az Olanzapineból hogy megtartson.. 5mg még mindig nem nagy adag, bár én gyűlölöm azt a gyógyszert mert engem a 7,5mg 6 hónap után mély depresszióba rakott monoterápiában.  

Valdoxan és Coaxil régen sem hatott. Brintellixet alig bírja vki. Esztert áttolta mániába. Sertralin és Mirtazapin hangstab mellett tolt át. Most az a kérdés, h Lamolep maradhat-e. 2,5 mg Olanzapin csak alváshoz jó, nem fog megtartani AD mellett.

Idézet tőle: Kiscsillag

Depresszióra nem hatott. GGT-t vitte fel. AD-t pedig nem szedhetek. Székrekedést is okozott, Olanzapin is. 2 együtt nem lenne jó. 

Gyengébb AD-t meg lehetne próbálni: Coaxil, Brintellix, Valodoxan.. ezek nem nyomják át annyira mániába a bipolokat sem. Mondjuk a Brintellix okozhat székrekedést. 

És szurkálás után jobb lett?

Ki kell hagyon 1 napig és 150 mg-al folytatni utána. Onnantól újra emelni heti 25 mg-osával. Nem nagyon van alternatíva depresszióra. 

Álmosított is + 2-3 hétig fájt a fej. 2 álmosítóval fel sem tudok kelni.

Depresszióra nem hatott. GGT-t vitte fel. AD-t pedig nem szedhetek. Székrekedést is okozott, Olanzapin is. 2 együtt nem lenne jó. 

Akkor Tegretol.

Félek, h le kell állítani a Lamolepet. 🙁

Vki oltásról beszélt ill. várta utána az eufóriát i.v. drog múlt miatt. Akkor még semmi bajom nem volt. Aztán most a órákkal később jött a késztetés...

Szúrtam, de nem folyik mert megalvadt a műanyag részben.

Nem akarok heget. Lehet szúrok vénát (fecskendőre szerelt tűvel) és kíváncsian várom, h folyik-e vér...

Elmaradtak a szmájlik. Estére megint lett kb. 5 kiütésem...Fele ruhával/pizsivel fedett helyen, ott tuti nem csípett meg semmi. Poloskára allergiás vagyok. 5-10 cm-es puklik voltak, mikor szállón csíptek meg és nem viszketett. Soha nem ruhával fedett helyen volt.

 

Idézet tőle: Kiscsillag

A héten többször felébredtem hajnalban. Átraktam reggelre a teljes (250 mg) Lamolep adagot. Nincs több kiütésem.

Akkor mégis poloska volt! 😀

Hova tűntek a szmááájlikok???

Áááá, inkább ne.

Vágni akarok. 🙁

A héten többször felébredtem hajnalban. Átraktam reggelre a teljes (250 mg) Lamolep adagot. Nincs több kiütésem.

Létezhet, h 50 mg-os Lamolep emeléstől vagyok jobban? 

Úgy legyen!