Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Alvászavar

Oldal 1 / 12Következő
Idézet tőle: gb.kitty

A rémálmokat ti hogy kezelitek?

Ha van valakinek?

Felriadtok rá?

szia, huhhhhh, de még mennyire. tudod hogy? lepereg előttem minden, ami törétnt, erre felriadok, csurom víz vagyok, és utána vissza se tudok már aludni általában. és ez heti 1-2-szer szinte biztos. 

próbáltam már Rivotrilt is , Xanaxot is, egyik se segített semmit. vagyis jobban elaludtam tőle, de a rémálomtól ugyanúgy felriadtam. azaz nem tudok rá kezelést úgymond. 

Egyébként miért kérded? neked mennyire erősek? és tudod kezelni? 

Én a múltkor álmodtam azt,hogy vonattal utaztam,de korom sötét volt,nem szálltam le ahol kellett  volna,nagyon gyorsan ment a vonat.kiálltam az ajtóba és akartam segítségért kiabálni,de nem jött ki hang a torkomon.

Robbanásos hang álomban-felriadásról olvastam már.

Egy időben nálam utolsó busz para álom volt, hogy letett éjjel a végállomáson és nem volt több busz hazafelé, és az elég rossz volt.

Nem tudni kiabálás is volt már, de inkább csak rá akartam szólni valakire, hogy ne csináljon valamit, de ez is homályos.

Idézet tőle: John Doe

Nekem rendes álmom is alig van, vagyis nem emlékszem rá. Rém nem szokott lenni egyáltalán.

Neked mik a gyakoriak?

 

Menekülés folyosókon,vagy máshol,zuhanás,megtámad valamilyen állat.

Volt párszor ilyen nagyon hangos zaj,mintha atomrobbanás,vagy mi lett volna,ilyenkor nagyon félek.

Vagy eltévedek,vagy rosz buszra szállok,Pesten,ijesztő helyeken,és nem találok haza.vagy nem tudok kiabálni sikítani,segítséget kérni,mert nem jön ki hang a torkomon.

Nekem rendes álmom is alig van, vagyis nem emlékszem rá. Rém nem szokott lenni egyáltalán.

Neked mik a gyakoriak?

A rémálmokat ti hogy kezelitek?

Ha van valakinek?

Felriadtok rá?

Vettem most orbáncfű teát alvásra. A kapszula drága volt és nem hatott különösebben, eddig a tea vált be a legjobban ebből.

Nagyon át voltam fordulva, reggel aludtam el hetekig

Utána hiába próbáltam többször is csak nagyon keveset aludni, este nem ment az alvás. Kaptam 10 db Dormicumot, és megállapodtunk áterrel abban, hogy utána többet nem ír, nem jó Dormi függővé válni. Sokszor kellett az egész szem, fél nem altatott el. 7,5 darab után megálltam. Visszaforgatott. Azóta este alszok el, reggel ébredek.

Kleó!

Nálam ugyanaz, ami nálad. 

Na, lefagyott a gec. Ez teló.

Én 1általán nem bírom a nem elegendő alvást. A volt barinőm szerint 2 nap rossz alvás után olyan vagyok, mint más 2 7 után...

Én mindkettőben nagyon keveset. Csak nyilván depiben szenvedek ettől, hipomániában/mániában meg nem.

Ha ilyen jól alszom, akkor ne is panaszkodjak, ugye? 🙂 Viszont rendkívül nehéz arra várni, hogy elaludjak. Hosszú órák telnek el és én csak idegesen forgolódom, rástresszelek arra, hogy miért nem sikerül már elaludnom, ami végképp megnehezíti. 

Én depikor rengeteget alszom, de mániában sem keveset... Csak töredezetten.

Én tudok annyit aludni egyfolytában, amikor nem vagyok depis. Csak akkor ébredek fel arra, hogy pisilni kell, amikor a depi miatt amúgy sem tudok rendesen aludni. Sz.r ügy. 

6 óra pisilés nélkül? Kizárt. Igaz, az áterem szerint az alvásom "töredezett".

Aztaaaaaaaaaaa... 🙂 Hát ez nekem nem tűnik túl kétségbeejtőnek. Én ugyan elég hamar elalszom, de 3-4 óra után felébredek arra, hogy pisilnem kell. Utána még visszaalszom 1-2 órára és utána nyüglődés van. A pszichiáterem azt mondta, hogy éjszaka, egyfolytában kellene 6 órát aludni. Nekem ráadásul min. 9 óra lenne az alvásigényem. 

Igen, minden olyan mint antipszichotikum előtt.

Az utóbbi két hónapban 1 ml Risperdal-t szedtem. Kezdetben 5 ml-t, amelyet fokozatosan csökkentettem a pszichiáterem javaslatára.

Ha sikerül elaludni, akkor bármennyit képes vagyok aludni felébredés nélkül. Általában nyolc órát alszom, de nagyon könnyen menne a 12 óra alvás is.

Értem. És mennyi risperdalt kaptál?

Ha sikerül elaludni, akkor mennyit tudsz aludni?

De így akkor minden olyan mint előtte.. lehet majd valami enyhébb gyógyszer vagy relaxáció orvosolni tudja ezt a problémát is. 

3-4 óra forgolódás után valahogy sikerül elaludnom, de addig nagyon nehéz. Ilyen gondom nem volt, amíg Risperdalt szedtem. Nagyon altatott. Előtte viszont már létezett ez az elalvási nehézségem, szóval nem újdonság.

Egy éves Risperdal terápiát javasolt a pszichiáterem, és ez éppen öt napja járt le, így elhagytam. Loranxil szorongásoldót kapok.

Muszáj volt elhagyni a risperdalt? Milyen szorongásoldót kapsz?

Egyáltalán nem tudsz aludni justthewind?

Sajnos nem segített a szorongásoldó az elalvásomon. Öt napja elhagytam a Risperdalt és azóta nem tudok elaludni még szorongásoldóval sem.

Heló mindenki!

Mivel a depresszió miatt insomniás lettem és  két órákat alszom naponta szeretnék keresni egy beszélgetőpartnert akivel túlélem az éjszakákat.Napközben is bármikor írhatsz, az egyetlen kitételem, hogy politikáról nem beszélek.Skype, whats up, Messenger mindegy milyen platform. Jó lenne ha 20 és 30 között lennél, hogy minél több közös témánk legyen, de nem kitétel.Köszi a figyelmet

Loranxil.

Rilex, Loranxil?
A benzó amúgy BDZ, nem BZD, én is egy örvöstől tudtam meg.

Szívesen.

Már nem kell tovább szednem, lejárt az egy éves terápiám, de megmaradt vagy harminc db. szorongásoldó. Így hát azokat felhasználom altatónak. Köszi a segítséget, Kleó. 

Akkor próbálkozz este 1 mg-mal.

Erős szorongás esetén 1 mg-t javasolt és enyhébb szorongás esetén 0,5 mg-t. 

Hát, BZD. Mennyit javasolt a doki?

Lorazepam hatóanyagú szorongásoldó, hirtelen nem ugrik be a neve.

Próbáld kombinálni őket, hátha valami "bejön".

Melyik szorongásoldót szeded?

Már egy éve szorongásoldót is szedek. Felírták az antipszichotikum mellé. Csak erős szorongás esetén veszem be, de a függőség már megvan. Altatóval nem szeretnék próbálkozni és a természetes dolgok hatását csekélynek tartom a problémám orvoslására.

Igen, de jobb nem elkezdeni, tényleg függőséget okoz. Az altatók is. Próbálkozz előbb természetes dolgokkal: citromfű, komló stb.

Amióta élek, kvázi azóta alvászavarom van. Pontosabban elalvási nehézségem van. Minimum egy órát forgolódom mielőtt sikerül álomba merülnöm. Utána nincs gond, mélyen alszom és semmi sem tudna felébreszteni. 🙂 Egy éve antipszichotikumot szedek és ezidő alatt teljesen rendbejött a problémám egészen addig, amíg azt nem kezdtem el minimális adagra csökkenteni. Mivel visszatért az elalvási nehézség, ezért segítségért folyamodom hozzátok. Olvastam, hogy néhányan szorongásoldót vesztek be elalvás előtt. Az tényleg segít elaludni? 

A Xanax nálam is így hat általában, sajnos meg van hány óráig fejti ki hatását. Bár nekem azért 5-6 órát át kifejti hatását, szerintem te is tudod a választ alvásnál a 7-8 óra az optimális. Én például ha nem alszok eleget sokszor úgy érzem magam mint a mosot szar.
Mindig azt mondják az első dolog amit rendbe kell rakni az a alvás, ha az alvás nem jó az egész napod el van tőle rontva.

Én nekem mondjuk még 5-6 óra alvás mellet is érzem fáradt vagyok és ég a szemem. Szerintem egyénfűggő de egyénfűggő, valaki 5 óra alvás mellet is kipihent. Másnak meg 8 óra se elég, szóval nem csak a mennyiség de a minőség is számít.
Mert ha van hogy 8 óra se jó mert nem elég pihentető.

Sajnos alapjáraton a Xanax szorongás oldót, komolyabb alvás zavar esetén nem biztos hogy hosszú távon jó megoldás.
 

+ altató, csak van otthon...

A Xanax nálam úgy hat, hogy bár elalszok tőle (2x-es 0,5 mg-os adagtól), hamar meg is ébredek, és egyre hamarabb, jeneleg ez kb. 3-4 óra alvás után van... És utána már abszolút nem tudok visszaaludni...

Akkor 2x, ma meg holnap. Semmi baj nem lesz tőle, és kipihenten láthatod ezt a maga nemében csodás, másrészt szlömös Pestet.

Ezt szoktam mindig ilyenkor csinálni, csak mindig az előző éjjel, most meg ugye még az előző előtti éjjel van, és az ez előtti meg előtti éjjeleken is csak 4 órát aludtam... 🙁

Hááát, vegyél be este vmit pluszban: benzo, altató. Néhány alkalom nem rászokás.

Sokat, 10-12-őt naponta... De érdekes módon most nem vagyok továbbra sem fáradt, ilyen kevés alvástól, csak pörgök egyfolytában... 🙁 Ilyenre még nem nagyon volt példa, hogy ennyire felpörögjek a "Pestezéstől", pedig már jó sokszor megejtettük... És igen, mindig alvászavaraim voltak ilyenkor, de ENNYIRE nagyon még nem emlékszem, hogy lett volna... 🙁

Sziaaa! Amúgy hány órákat szoktál aludni?

Sziasztok!

Nem olvastam végig a topikot, sorry, viszont lenne egy SOS! problémám / kérdésem:

Jövő kedden (14-én) Bp-re megyek kirándulni anyukámmal, és már napok óta olyan izgatott vagyok, hogy ma éjjel is csak kb. 4 órát, és előző éjjel is csak kb. 4 órát aludtam... Viszont még 2 éjszaka (alvás) hátravan ugye keddig, és NAGYON félek, hogy mi lesz, ha ez alatt a 2 éjszaka alatt már SEMMIT sem alszok? :-S Szerintetek ettől lesz valami komolyabb bajom, ami befolyásolhatja a kirándulás élvezhetőségét? :-S

Úgy értem sokkkal jobbat alszok mint nélküle, de igen írtam direkt hogy csak alkalmanként használom. Sajnos észrevettem hogy függőséget okoz, már csináltam hogy 3 hétig egy szemet se szedtem be. Nem volt könnyű de sikerült, próbálom minnél kevesebbszer használni.
Csak akkor veszek be ha nagyon muszáj, vagy ok nélkül rám tör a szorongás. De eddig jól bírom, tegnap is nélküle aludtam, egyenlőre csak a 30 mg mitrazapine megy éjszaka.

A Xanaxot meghagytam vész megoldásnak, ha nagyon nem bírom elaludni és másnap muszáj kipihentnek lenni.

és a Xanaxxal mióta alszol jókat? mert azt mondták h úgy rá lehet szokni h csak az első 10 napban alszok jót, aztán meg nem is fog  hatni. ... na persze nemtom ez mennyire igaz, de én is nagyon vágyok már egy nyugodt, átaludt éjszakára. rég volt ilyen ... ha xanax, akkor xanax, csak tényleg félek most hirtelen rászokok kapásból 3 szerre is. 

És ennek amúgy mi köze az alvászavarhoz, mábocs.
Amúgy meg köszi Roxy.
Jó lett volna az egész szöveget kidobni, nem?

Azért tény és való hogy annyira nem alszók jól, Sajnos ha xanax nélkül alszok sokszor érzem alvás után hogy hulla fáradt kimerült vagyok.
Sajnos nekem is kell legalább 1 gramm xanax hogy kicsit kiűssön is jobban aludjak. Vettem melatonint is, de az azt szedem elalvást előtt még jobban azt érzem kimerűlt vagyok. 
 

Általában mindig irigykedek azokra akik simán tudnak aludni, nekem néha rá kell tunningolnom gyógyszerrel.
Bár azért nem szedek mindig xanaxot mert sajnos fűggőséget vált ki.
Általában néha tartok pár nap szűnetet, mert csak akkor szeddem ha muszáj.

Például ha másnap dolgozik az ember, és kipihent akar lenni.

Idézet tőle: Gabgab

Hú ha! Megkaptam a magamét Charlietól privát üzenetben!  Mondjuk én ugyanazokat a gyógyszereket szedem 4-5 éve, dolgozom, kutyát sétáltatok, edzem, buli, néha egy kis speed, koko, nem a drugs.com ot bújom otthon egész nap leszedálva, ahogy itt egyesek. Nem lehet, hogy el kéne menni dolgozni?  

Szerkesztettem. Privát üzenetből kérlek, ne idézz. Azért privát üzenet. Köszönöm.

Oldal 1 / 12Következő