Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Kényszer(gondolatok) és szorongás

Sziasztok! lenne egy olyan bajom hogy attól félek több gyógyszert veszek be pedig tudom hogy annyit szedek be amennyit kell attól is szoktam félni hogy nem veszem be és mindig gondolkozom rajta egy csomó ideig ez mitől van? kényszeres?

Nagyon szívesen!

Köszönöm az eddigi segítségedet, ötleteidet is. Van ilyen kék kártyám.

Szia!

Igen, akkor célszerűbb megvárnod vele a januárt, az már nincs olyan soká. Reméljük, hogy addig nem fog kelleni semmihez. Ezzel amiatt is jobban járhatsz, mert úgy néz ki, hogy januártól bevezetik ezt az új fajta személyi igazolványt, ami több papírt egyesít majd magában, és tartalmaz többek között egy olyan chipet is, amivel elektronikus dokumentumokat lehet majd aláírni, úgy, hogy az hatóságok előtt is hiteles lesz. Egy ilyennel például úgy tudnál aláírni egy ilyen meghatalmazást/szerződést, hogy ki sem kell nyomtatni, és nem kell rajta semmit postázni, e-mailben küldhető. Hatóságok, Igazságügyi Minisztérium, Cégbíróság, meg hasonlók már most is használnak ilyen digitálisan aláírt elektronikus dokumentum-kezelést, de ezekkel a személyikkel magánemberek körében is széles körben elterjedté válik majd.

Ha mész majd a konzulátusra, akkor még egy dolgot feltétlen nézz meg. Van egy ilyen Európai Egészségbiztosítási Kártyának nevezett kis kártya, amit idehaza ugyanúgy okmányirodában, de minden járási hivatalban is azonnal kiadnak. Ez egy kis kék, fénykép nélküli kártya, három évig érvényes, és egészségügyi alapellátásra jogosít az Unió és még pár másik társult állam területén. Nem tudom, volt-e már ilyened, de ezt is célszerű kiváltani. Egy gép azonnal legyártja abban a pillanatban, ahogy igényled, és teljesen ingyenes.

Sok sikert kívánok,
ha tudok valamiben segíteni, szólj!

Azt hiszem, a szerződés kérdést megpróbáljuk postázva megoldani, a személyivel meg várok egy kicsit, most azt mondták telefonon, hogy előreláthatólag januártól már Stuttgartban is csinálnak, az " csak " 90 km, mégsem 300. Addig csak megúszom, hogy itt kint igazoltassanak, egyrészt alig mozdulok ki a lakásból, ha igen, akkor is csak pár percnyi távolságra gyalog, másrészt eddig az 5 év alatt egyszer sem igazoltattak országon belül.

Menni fog postázva.

Azért ezt az igazolvány kérdést ne hagyd elsikkadni a szerződéstől/meghatalmazástól függetlenül, mert valamilyen érvényes papírodnak mindenképpen kéne lennie. Nemcsak a határon kérhetik, hanem bárhol máshol is. Van egy olyan is, hogy "mélységi határellenőrzés", ami azt jelenti, hogy az ország belsőbb területein belül bárhol történhet, akár vámellenőrzés is, de bárhol lehet csak simán közúti ellenőrzés. Jöttök kocsival, és mondjuk Budapest mellett vagy bárhol belefuttok egybe, és ha nincs érvényes személyid/útleveled, az feljelentés, majd pedig biztosan szabálysértési bírság. Én pár napja jöttem föl Szegedről Pestre, út közben kétszer megállítottak, annyi most mindenhol az ellenőrzés, és nem csak a határokon. Arról nem is beszélve, hogy kint is kérhetnek bármilyen papírt, ha csak simán igazoltatnak. Mondjuk, ha Németo-ban van ottani tartós letelepedési engedélyed, bejelentett lakcímed, magyarán ottani papírjaid, akkor az nyilván jó, de pl Ausztriában már nem, szóval egy személyit én mindenképpen csináltatnék a helyedben, az sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint az útlevél, és mindenre ugyanúgy jó.

Mindenképp az lenne a legjobb, ha postázva alá lehetne írnom, mert a konzulátus 600 km hozzánk oda-vissza, nem biztos, hogy egy nap alatt meg tudnánk járni ügyintézéssel együtt tömegközlekedéssel. Két gyerekkel nem olyan egyszerű. 

Ha busszal mennénk haza, ott tuti, hogy kell a papír, régebben utaztam már ki busszal, kellett. Vonaton még nem utaztam, de gondolom, hogy ott is nézik.

Csak azért kérdeztem, mert ugye akkor innen nem is feltétlenül kell az útlevél, hanem jó a személyi is, ráadásul szerintem konzulátuson azonnal állítanak ki ideiglenes személyit, mert az egy nagyon egyszerű papír. Itt ha bemész egy okmányirodába, és nincs semmilyen papírod, akkor azonnal kapsz egy ideiglenest. A másik, hogy ha busszal vagy vonattal jönnétek, akkor ott néznek papírokat az utazáskor pl vonaton? A harmadik viszont az, hogy ha kocsival is jöttök, akkor most nagyon érdemes odafigyelni, mert Ausztria és Mo. között, sőt Németo. és Ausztria között is percenként változik, hogy mikor van éppen határellenőrzés és mikor nincs, és ha éppen van, és megállítanak benneteket, akkor kérhetnek valamilyen papírt. Ha nincs, az szabálysértési bírság, előállíthatnak, és ha átvágsz valamilyen kerítést, akkor még bűncselekmény is. 🙂

Én a helyedben postáznám a papírokat, de mindenképpen szereznék egy személyit, mert az olcsó, könnyen adják, és elég sok évre szól, ellentétben az útlevéllel, ami viszont nem is kell Ukrajnától nyugatra sehová sem.

Német

Szia!

Igen, szerintem is ez a legjobb ötlet. Ha más miatt egyébként nem kéne utazni csak a szerződés aláírása miatt, akkor a legjobb, ha a szerződés utazik. Ki, hozzátok elküldik e-mailben, Te ott kinyomtatod, aláírod, és akkor csak visszafelé kell postázni. Egyébként milyen országban vagy?

Igen? Az jó lenne, akkor majd erre rákérdezünk, hogy ez járható út-e.

Akkor el lehetne az egészet postai úton intézni. Én is csináltam már olyat, hogy kipostáztak hozzám egy szerződést, aláírtam és visszaküldtem. Mondjuk az sajnos a felmondásom volt...

Otthon egy szerződést kellene aláírnunk mindkettőnknek, illetve egy meghatalmazást, hogy a továbbiakban a párom szülei intézkedhessenek a nevünkben ebben az ügyben.

Az útlevél igénylésnél ha jól tudom az működhet, hogy orvosi igazolással lehet távol maradni és meghatalmazni a páromat, hogy intézhesse helyettem az igénylést, viszont nekünk nem hónapok múlva kell otthon a szerződést aláírni, az útlevél meg csak hónapok alatt készül el itt kint, eddig minden magyartól ezt hallottam, hogy hónapokat vártak, mire kézhez kapták.

Szia layuda! Jó ez a meghatalmazás ötlet Marci88-tól. Ha mondjuk csak száraz hivatalos ügyek miatt kell jönnötök és akár legszívesebben kihagynátok az egészet, akkor valakit itthon lehetne meghatalmazni, hogy intézzen el mindent. Elvileg kint is ugyanúgy meg lehet csináltatni az útlevelet: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utlevel. Én nem találtam a honlapon, hogy mennyi idő, míg elkészül, de lehet érdemes lenne megkérdezned, mert az ottani 600 km-t valószínű meg tudnád csinálni vonattal, busszal. Drukkolok!

Idézet tőle: layuda

Nem tudom, hova írhatnám le ezt a problémámat, de talán itt jó helyen lesz a szorongás miatt.

Nem tudom, mit csináljak, valószínűleg hamarosan haza kell utaznunk egy kis időre hivatalos ügyben, és egyszerűen fogalmam sincs, hogy menjek haza. Az útlevelem nemrég járt le,( ha már úgyis hazamegyünk, megcsináltatom otthon, mert ott sokkal egyszerűbb és gyorsabb ), tehát repülővel, vonattal, busszal nem mehetek, csak autóval, viszont képtelen vagyok arra, hogy kb. 1000 km-t autóval utazzak, még 10-20 km-es utazáskor is halál félelmem van az autóban és nem tartom beszámíthatónak a reakciómat ilyenkor, szóval már nem egyszer volt úgy, hogy valami miatt annyira megijedtem, hogy majdnem félrerántottam a kormányt a párom kezéből. Képtelen lennék ezt az utat autóval megtenni, de valahogy haza kell mennem. Útlevelet meg nem tudnék itt kint csináltatni, mert egyrészt az hónapokba telik, mire kézhez adják, másrészt ahhoz is utazni kéne oda-vissza 600 km-t.

Talán egy meghatalmazás megoldaná ezt az ügyet. Meghatalmazod a párod, hogy eljárhasson az ügyeidben és talán így megtudja hosszabbítani az útleveled. Lehet hülyeséget írok, sajnos nem vagyok jártas az ilyen témákban. De itthon például a nyugdíjat íly módon vehetik át a családtagok.

Nem tudom, hova írhatnám le ezt a problémámat, de talán itt jó helyen lesz a szorongás miatt.

Nem tudom, mit csináljak, valószínűleg hamarosan haza kell utaznunk egy kis időre hivatalos ügyben, és egyszerűen fogalmam sincs, hogy menjek haza. Az útlevelem nemrég járt le,( ha már úgyis hazamegyünk, megcsináltatom otthon, mert ott sokkal egyszerűbb és gyorsabb ), tehát repülővel, vonattal, busszal nem mehetek, csak autóval, viszont képtelen vagyok arra, hogy kb. 1000 km-t autóval utazzak, még 10-20 km-es utazáskor is halál félelmem van az autóban és nem tartom beszámíthatónak a reakciómat ilyenkor, szóval már nem egyszer volt úgy, hogy valami miatt annyira megijedtem, hogy majdnem félrerántottam a kormányt a párom kezéből. Képtelen lennék ezt az utat autóval megtenni, de valahogy haza kell mennem. Útlevelet meg nem tudnék itt kint csináltatni, mert egyrészt az hónapokba telik, mire kézhez adják, másrészt ahhoz is utazni kéne oda-vissza 600 km-t.

Szia kharzak! 

Sokakat zavar, hogy gyógyszert szednek, részben a mellékhatások miatt, részben maga a gondolat is zavaró. Lehet, hogy ilyesmi érzésed van neked is, ez alakul át úgy a fejedben, hogy azt gondolod, túl sokat szedsz. 

Aki ambivalens a gyógyszerrel kapcsolatban, az érezhet kísértést arra, hogy ne szedje be. Ilyen kísértésnek nem szabad engedni, ha nem szeded be a gyógyszert, az nagyon komoly problémákat okozhat.  

Eszter

Sziasztok! van egy olyan dolgom hogy attól félek több gyógyszert szedek be pedig tudom hogy annyit szedek be amennyit kell , ez ilyen kényszergondolat vagy mi lehet?

Presser Gábor honnan tudta ezt 1977-ben?

https://youtu.be/FA4Ont4DD9E

Hááát, nem tudom Harmony...Nekem nem hangzik vészesnek. 🙂 Szóval nem hiszem, hogy aggódnod kéne ez miatt. 

Idézet tőle: babarczyeszter

Szia Hercegnő,

ha a beszélgetések fontosak, miért ne mentenéd el? Néha én is örülnék, ha meg tudnám találni valamelyik régi Facebook beszélgetésemet... Csak nincs türelmem printscreenelni.

Valahogy dokumentumai az életednek?

Eszter

 

Szia Eszter,

Nagyon kedves Tőled, hogy szóltál hozzám 🙂 És köszönöm a kedves szavaidat. 🙂 Egyébként annyira jó érzés, hogy létezik ez a fórum / közösség, én személy szerint nagyon hálás vagyok érte Neked és az alkotóknak, mert mindig van hová feljönni, és nem annyira egyhangú az életem így. Ha nem lenne, akkor nagyon üresnek érezném a mindennapjaimat. 

Idézet tőle: Sohamár

Szerintem ez egyáltalán nem beteges vagy ilyesmi...Én tök megértem. Ha fontos egy beszélgetés, én leírom a naplómba. Ez sem különb attól...Az emberek csak simán emlékezni szeretnének dolgokra. Ez neked meg egy mód, hogy megtartsd az emléket gondolom. Nincs vele semmi baj. 🙂 

 

Köszönöm szépen, hogy szóltál hozzám Sohamár 🙂 Igen valóban nem lehet beteges, ha mondjuk egy beszélgetést lementünk, csak én már van hogy úgy mentek le valamit, hogy nem is szóltak hozzá, hanem a saját írásomat csak, mert "annyira tetszik" amit írtam... vagyis nekem az alkotásnak "tűnik", de lehet ez hülyeség, és csak azért hiszem ezt vagy érzem így, mert nem igazán vannak események az életemben... van egy olyan mappám a Facebookon, hogy "Harmony BEST OF", ide mentegetek ilyen printscreen-eket... fogalmam sincs miért, de nem akarom hogy elvesszen, de hogy az miért lenne "baj" ha valami elveszne azt én magam sem tudom XD Egyszerűen, csak kényszeresen félek attól, hogy valami elveszik vagy nem marad meg örökre....

Sziasztok, a kényszerbetegséget, kényszergondolkodást kezelik valami kémiával specifikusan, vagy erre is általánosan antidepit + szorongásoldót adnak inkább?
 

Szia Hercegnő,

ha a beszélgetések fontosak, miért ne mentenéd el? Néha én is örülnék, ha meg tudnám találni valamelyik régi Facebook beszélgetésemet... Csak nincs türelmem printscreenelni.

Valahogy dokumentumai az életednek?

Eszter

nekem nem kényszeres tetteim, "csak" kényszeres gondolataim és érzéseim vannak...

Szerintem ez egyáltalán nem beteges vagy ilyesmi...Én tök megértem. Ha fontos egy beszélgetés, én leírom a naplómba. Ez sem különb attól...Az emberek csak simán emlékezni szeretnének dolgokra. Ez neked meg egy mód, hogy megtartsd az emléket gondolom. Nincs vele semmi baj. 🙂 

Ja meg az is biztos, hogy egy képet nehezebb feltörni mint egy szöveget... lehet ez van bennem végülis 🙂

Szerintetek az kényszeresnek mondható, ha kényszerem van mindig lementeni printscreen-nel a beszélgetéseimet, és mindent el akarok örök időkre menteni? 😀 Ezt mondjuk nem viccből írom, hanem komolyan... csak tudom, hogy ez talán humoros picit, de van is egy olyan mappám a Facebookon, amibe ilyen printscreen-eket mentegetek... nem értem ezt magamban, mintha képként jobban megmaradna... volt aki már rákérdezett mire jó ez, meg aztán törölt emiatt.

Köszönöm.
Na jó, mégsem vagyok annyira hülye...

Fórumok/csoporttémák

/forum/bajok/hany-eves-a-lelked

 

De az tény, hogy megint volt valami kavarodás.

Hol volt, hol nem volt? :O Más fórumot sem találok a Fórumok felsorolásban, há' mindjárt elkérem a linkjét.

Köcce.

ott van ahol mindig is volt. 🙂

Mondom, kimodizták... 🙁

Eltűnt a fórumom ... elnyelte a Búra, direkt. Vagy teljesen behülyültem. Vagy.

Köszi Kleó:)

card le, biztos elfelejtett tükörbe nézni, mint a csernus...

túl reagáltam, felbaszták az agyam, legközelebb csadorban járok, senki nem tudjon a külsőmbe kötni

Megint "szerencséltetlek" Titeket az íráskényszeremmel, és pötyögetek ide-oda 🙁

Ja! És tuti, h a piálás nem csak dependencia, hanem iváskényszer is!
Ahányszor lejöttem a piáról, mindig ittam-iszom ha mást nem, vizet: kell előttem legyen egy pohár akármi 🙁

Azért csak röhejes, amikor muszáj 3x lekopognom valamit. Biztos röhejes, amikot tickel a szájzugom, de én nem tudok rajta röhögni... (szervi háttere neurológiailag kizárva).

Az összeszorított fog meg még kimondottan egészségtelen is, ronda is; anyám is csinálja 80 éve – és most fejtsük meg: nálam genetikai eredetű v tanult viselkedés? Valszeg a kettő együtt, de végeredményében csak car.

Hülye pszichok

Szerintem nem kénye gúnyt űzni a kényszerbetegségből, mert ilyen erővel a többiből is lehetne. Tele van a ......., mindegy majd lesz jobb.

Miért? Radnóti OCD-s volt? Szerintem nem kell ahhoz OCD-snek lenni, hogy vki szép verset írjon:)

Különben tulajdonképp minden krónikus betegség "állapot". Sőt, az akut is mind "nyomot hagy" a szervezetben; ugyanakkor steril környezetben (mind fizikailag, mind pszichikailag steril) azonnal meghalnánk. 
Itt egy újabb paradoxon. 🙁

Az antipszichók "csinálnak" cukorbetegséget, nüná, h leginkább az, amelyiket szedem 🙁 és még édesszájú is vagyok...

a pszichotikus betegségben szenvedőknél a cukorbetegséggel szoktak példálózni, amúgy 0 köze van egymáshoz, szerintem

Omnia vincit amor et nos cedamus amori. 
A szerelem mindent legyőz és engedelmeskednünk kell neki [a szerelemnek]
 
Megfejtettem a szerelmet: KÉNYSZERBETEGSÉG!

Most gondolkodnom kell: pszichotikus legyek vagy cukorbeteg? Mindkettő "csak egy állapot, amellyel együtt kell élni, és gyógyszerekkel karbantartható/tünetmentessé tehető". Aztán majd kiderül, h az inzulinra ható gyogyó mellékhatása mivel tartható karban...

hát ez az: nincs az az ocd, h én ilyet írjak 🙁

Szép vers:)