Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Kényszer(gondolatok) és szorongás

ElőzőOldal 10 / 10

harmony, amit itt leirtál, egy kis részben ismerös. a gyógyszert én azért veszem be, mert nélküle vagyok rosszul. az a mellékhatás, ami azt okozza, hogy meghiztam, elviselhetö. de ha nem szedem, nekem elég komoly téveszméim vannak és elvesztem a kontrollt a cselekedeim fölött. pl egy szál kabűtban kiutaztam Párizsba és egy reptéren csöveztem egy hétig, mire haza tudtam jönni. le is tartóztathattak volna, de megúsztam. és elméleteket gyártok, mindenkiröl... irtam naplót a betegség gyógyszermentes idöszakáról, tegnap olvastam vissza. sajna betegnek látom magam, az irományok alapján. tehát én gyógyszerpárti vagyok, pedig ott a trombózis mint mellékhatás, ami bármikor kialakulhat. akkor is szedem. nagyon kibuktam, mikor olvastam ,hogy kényszerrel vetették be veled a gyógyszert. hidd el ez még mindig jobb, mintha bevitettek volna a zárt osztályra, ahol nem egy ismerös, hanem 5idegen ver meg, mert ellenállsz. én láttam, ahogy csinálják, még ki is kötözték miután megverték, hogy megnyugodjon. szóval szerintem müködj együtt, az élet hosszú és rajtad is áll, hogy telik. ha jobban lennél, lehet nem lennél rab többet a saját otthonban, elmehetnél ide oda.

Hát igen, megértem hogy hallgatsz róla... Elég kedvezőtelenek a reakciók. Könnyebb elhinniük maguknak, hogy én vagyok a beteg, minthogy ilyen súlyos és nyomasztó tudatban éljenek tovább. De nekem nincs más választásom, mert tudok az igazságról, és nem tudom direkt nemtudni. Amúgy ezt elolvasva, mondta nekem a párom, hogy ideje volt megkapni az injekciót... Ma voltam újra először.

Nemember, nem ijesztettél meg azzal amit írtál, ugyanis én is pontosan ezeket gondolom. Csak nem írtam le, de én is mindig a kaját is méregnek képzelem, pl volt olyan hoym amám vett ilyen magyaros vajkrémet, ami narancssárga színű, és én mikor kibontottam, és láttam hogy milyen színű meg hogy ilyen zöldségdarabkák vannak benne, egyből arra gondoltam, hogy ez nem egészséges, sőt ártalmas, mert mindenféle ártalmas anyagot beleraktak, sőt az egész abból áll. Én is mindig azt gondolom, hogy az egész világ egy nagy összeesküvés, és mindenki ártani akar mindennel a másiknak, merthogy mindenki csak a saját érdekét nézi. És szerintem nem hülyeség amit mondasz, hogy földönkívüliek irányítják a világot, meg a gazdaságot, sőt poilitikát, mert szerintem vannak az embereknél ezerszer fejlettebb lények, akik akár fizikális megtestesülésk, de az is lehet hogy másik dimenzióban léteznek egy sokkal magasabb szinten, és így büntetnek minket, mert mi "buták" vagyunk hozzájuk képest, és kb állatokként kezelnek, úgy mint mondjuk az ember tarjta az állatokat az állatkertben, azok megbíznak a gondozóikban, pedig a gondozók csak a haszon miatt tartják őket, és nem azért etetik, mert szeretik őket, csak hogy hasznuk legyen az egészből. Szóval totál ismerős amiket írsz. Persze ha ezt itthon elmondanám, egyből vinnének a dokihoz meg kórházba, hogy visszaestem. Mindenki olyan naiv a világon, én mindig inkább a rosszat gondolom mindenről, ami egyáltalán nem áldás nekem, de talán mégis jobb mintha teljesen "vak" lennék, és naiv. Annyira egy rossz ez az egész világ. És régebben nagyon megviseltek ezek a gondolatok, ki is készültem párszor, de már megedződtem, és magamban tartom ezeket, mert a család nem vevő rá. Régebben meséltem ezekről itthon, de kikészült tőle a családom, attól amiket meséltem a világról. Szerintem biztos elhitték amit mondtam, csak tagadják a valóságot, mert nem tudják megemészteni ezt a sok rosszat, és ezért inkább elhitetik magukkal, hogy semmi sem olyan negatív. Egyszóval: védekező reakció. Hát elég szar ilyen gondolatokkal élni. Nem bízok soha semmilyen kajában, meg semmiben. 

Harmony, szörnyű ha így bánnak veled. Rosszul vagyok az erőszaktól, minden bajom lesz tőle ha ilyet hallok vagy látok, pedig a világ tele vagy kegyetlen erőszakos agresszív emberrel... Nem nekem való ez a hely :S

Ó, ha tudnád, én miket gondolok a gyógyszerekről... Nem is tudom elmondjam-e, nehogy még én is félelmet ültessek el benned... Hmm... Hát, most nem írom le teljes összefüggéseiben a dolgot, bár akinek előadtam már az csak megállapította hogy tényleg paranoiás vagyok... Röviden a lényeg annyi, hogy a gonosz földönkívüliek irányítanak a háttérből mindent, az ő érdekük maréknyi a gazdag elit akik az egész világot irányítják és őket szolgálják, és így ők együttműködve manipulálják az emberiséget, hogy rabszolgák legyenek, akik őket szolgálják ki és tartják fenn, és az ő művük a pszichiátria meg a gyógyszeripar és a mai akadémikus orvoslás nagy része, beteg embereket akarnak, és az antipszichotikumot azért kapom, mert aki felismeri az összefüggéseket, annak az elméjét kémiai kényszerzubbonnyal blokkolják, meg elmebetegnek minősítik hogy senki ne vegye komolyan ha erről beszél... És az "ételek" (amiket etetnek az emberekkel) igazából mérgek számunkra, így a hús, a cukor, a tej és tejtermékek, tojás, szója, fehér liszt, és az összes zöldség-gyümölcs amik génmanipuláltak meg mindenféle tartósítószerrel gombaölőszerrel meg egyéb mérgekkel vannak átitatva, de már a bio gyümölcsök is csak a nevükben biok, mert azok is kezelve vannak csak engedélyezett szerekkel, meg hát a föld, a víz, minden szennyezett már, sajnos a levegő is, ezt nem lehet kivédeni... közben meg lassan már levegőadót is fizetni kell mert szívjuk orbán elől... És igazából ezek a mérgek a tudatunkra vannak legnagyobb hatással, kiszolgáltatottá és befolyásolhatóvá teszik vele az embert, mint a fluoriddal, ami majdnem minden fogkrémben és csomó ásványvízben is benne van, meg még ki tudja mikben, szóval elnyomás alatt vagyunk, láthatatlan kordonokkal körülvéve, és önként egyezünk bele az agyprogramozásba amin nap mint nap keresztülmegyünk...

Kedves Nemember,

én teljesen megértelek, megértem ezt a sok kétséget, és a kettős érzéseket. Sokszor én is hasonlóan érzem magam, a gyógyszerekkel kapcsolatban. Bár én sosem gondoltam azt hogy nekem bármikor is használna, de az viszont bennem volt, hogy mások tényleg úgy látnak, hogy beteg vagyok, és bennem ez ébresztett kétségeket, és volt olyan, hogy kezdtem a saját érzéseimet is kétségbe vonni. Pedig eléggé tudatos vagyok, úgy érzem amit érzek az az igazság, és az ember nyilván abban hisz amit érez és tapasztal. Azért az is igaz, hogy amikor nem szedtem a gyógyszert, voltak olyan tapasztalataim, hogy mélyebbre süllyedtem. Viszont nekem az még mindig elviselhetőbb volt, mint a gyógyszerek. Egyébként megértem, hogy te a gyógyszer mellett döntesz, mert tudom, neked elég durva tüneteid voltak, pl a szörnyek, meg az emberi arcok eltorzulása, hát ezzel tényleg nagyon nehéz lehet együttélni, ha egyáltalán lehetséges. Nekem ilyesmi sosem volt, nálam mindig bizalmatlanság és gyanakvás jelentkezett, tehát ha elhagytam a gyógyszert, sokszor azt gondoltam, mindenki ellenem van és rosszat akar, ártani akar. Persze nekem sem volt jó ez az élmény, de még mindig jobban viseltem el, mint a gyógyszer mellékhatásokat. Egyébként szerintem vannak esetek, amikor szükséges a gyógyszer, meg biztos hogy vannak akiknek sokkal élhetőbb vele az életük. Nálam a fő gond még az, hogy én tényleg méregnek gondolom néha, meg olyan téveszméim jönnek, hogy pl amikor gyártják a gyógyszert, akkor nem is nézik mi kerül bele, mert azt gondolom ilyenkor, hogy sokkal egyszerűbb minden szart belerakni, amikre ráfogják hogy be van vizsgálva és hat, mivel a beteg tökmindegy mit mond a gyógyszerről, úgysem veszik komolyan, a családja, ezért bármit beletehetnek a gyógyszerekbe, megendeghetnek maguknak bármit szinte felelősség nélkül. Én ezeket szoktam gondolni, és ez nekem nagyon rossz. Meg a tapasztalatom is azt mutatja, hogy nagyon sok rossz érzést okoznak, a sok "mellékhatás". De én azt gondolom ezek nem is mellékhatások, hanem maga az ami "hatóanyag", tehát az egész csak rosszat okoz. Most én is ismét szedem az Invegát, mert anyuék belémerőszakolták, fenyegetőztek, nem tudtam ellenállni, anyu férje nagyon erőszakos, és agreszív volt, testi fenytést okozott, és féltem és gyenge voltam vele szemben, ezért nem tudtam mit tenni, muszáj volt bevennem, ha nem akartam még rosszabbul járni. De mondjuk rohadtul nem értem, milyen alapon formál valaki jogot, valaki más élete felett, hogy beleszóljon és irányítsa. Én egy rab vagyok itthon, engem megvernek és bántanak, ha nem szedem. És persze hogy félek az erőszaktól, akkor már inkább a gyógyszer, pedig nagyon szenvedek tőle. Nagyon sok harag van bennem mert a családom uralkodik felettem, de gyenge vagyok egy erős férfivel szembeszállni, aki kihasználja a női gyengeséget. Ez bunkó dolog szerintem, és nagyon rosszul érzem magam. De nem tudom hogyan lépjek ki ebből. Szóval most megint gyógyszer.

nemember

Vedd meg szerintem Ronald David Laing, Az élmény politkája, Az édekert madara cimű könyvét, antipszihiátria sorozat, és skizofréniáról szól és igen érdekes.Hátha segiteni tud neked.Ott konkrétan leirja min kellene keresztóül menned ha gyógyszer nélkül akarnál meggyógyulni.Illetve hogyan is lehet ebben az állapotban való létezést elviselni mig rendbejössz.Mégha lenne szervi oka is, attól ez még nem mondható betegségnek, csak más élményeid vannak mint a többi embernek.Járj el inkább terápiára mint gyógyszeres kezelésre vagy feküdj be a Lótusz programba.

Én most épp (mint általában), nem gondolom magam betegnek. De van, amikor kicsit elfogadom hogy esetleg az lehetek... De sosem 100%-ban. Viszont amikor a legrosszabbul voltam, több alkalommal is, akkor nem csak hogy kicsit sem gondoltam magam betegnek, de mélységesen felháborított még az is, ha valaki a hallucináció szót emlegette a jelenlétemben. Mert hogy az én minden tapasztalatom valóságos.

Mégis rosszabb állapotban voltam, mint valaha... Küzdöttem ellene meditációval, csakratisztítással, "agyprogramozással", vitaminokkal, meg még a franc tudja már milyen módszerekkel... Semmi nem segített, még csak hajszálnyit sem javult a helyzet, ellenben ahogy telt az idő, egyre rosszabb lett... És amikor a kórházban megkaptam a nekem való gyógyszert, a sok éves szenvedés véget ért egy csapásra. Lett helyette más... Mert ezek tényleg mérgek. De éljek hosszú boldogtalan életet nélküle, vagy rövid és egészségtelent, de boldogan? Mondjuk ez a duma már nem tőlem van, ezzel mosták az én agyamat is... Úgy tűnik hatásosan.

Lényeg hogy én sem tudom mit gondolok, illetve gondolok mindenfélét... Egyik gondolatom ellentmond a másiknak... De több mint két hónap gyógyszer- és tünetmentes időszak után (ami már évek óta nem adatott meg nekem), most újra kezdek rosszul lenni... És a tapasztalatok után, arra jutottam, bármennyire is ellene vagyok, újra eljárok az injekcióra...

Nem csak én szenvedtem, hanem a környzetemben élők is tőlem. És én sokáig fel sem fogtam, hogy van olyan elmélet, ami szerint a hiba bennem van. Én a külvilágban láttam a hibát... És látom most is... Csak az intelligencia hagy bennem kétségeket... Mi van, ha tényleg rendellenesen működik az agyam? Elvégre ki is mutatták (asszem CT-vel), hogy skizofrénekre jellemző elváltozások vannak benne...

Nem is tudom mi akar ez a hozzászólás lenni, talán valami olyasmi, hogy a gyógyszer néha (vagy sok esetben) egy szükséges rossz... És nem csak azon múlik minden, hogy mit hiszünk el magunkról... Ez a véleményem (?)...

Olyan bizonytalan vagyok ma, vagy mégsem? 🙂

Ez jó cikk Helpless.

Igen, hát lehet ebben is valami, de szerintem az igazság e téren is (mint mindenhol máshol) középen van, az arany középút...

Azért kíváncsi lettem volna, amikor anno olyan állapotban voltam, hogy sugárban hánytam a gyomoridegem miatt, és nem lehetett 2 percre sem egyedül hagyni, mert féltem, hogy kárt teszek magamban, hogyan javult volna az állapotom gyógyszerek nélkül... Akkor kezdtem el őket szedni...

Most viszont gyógyszerekkel jobban vagyok, elfogadható életet élek, lehetne ennél sokkal jobb is, de nem panaszkodom, a krízisállapotból kilendített, és viszonylag jól kezeli a tüneteket...

Persze tényleges teljes megoldást és gyógyulást a gyógyszerek nem adnak, csak a tüneteket enyhítik, de vannak olyanok, akiknek olyan problémáik vannak, amiken nem is lehet segíteni, csak az ebből fakadó pszichiátriai betegségeket gyógyszerrel enyhíteni...

Az agyad úgy formálodik ahogy te akarod!Ha tudatosítod,hogy beteg vagy,vagy elhitetik veled az agyad negatívumokkal fog válaszolni.Ha boldog és kiegyensúlyozott akarsz lenni az is rajtad múlik!

Nem volt miből kigyógyulni.Ha elhiszed,hogy beteg vagy akkor szépen lassan tudatosítod magadnak és elborítanak a negatív gondolatok,érzések.Nekem ez az írás hatalmas lökést adott:http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/brainswitch.htm

Azóta teljesen kigyógyultál?

Ha jól tudom, ő eléggé gyógyszer és pszichiátria ellenes, én meg valahogy a kettő között vagyok, szerintem bizonyos esetekben igenis szükség van a gyógyszerekre... Azt hiszem ő még a skizofréneket is gyógyszer nélkül gyógyítaná, na azért ez már tényleg durva...

Én a gyógyszer miatt csúsztam egyre mélyebbre.Remeront szedtem egyébként.Én totál kész voltam tőle.Ezek a gyógyszerek lassú mérgek...

Nekem Szendi Gábor segített!

Azzal,hogy felnyitotta a szemem.Nagyon érdemes lenne átrágni a honlapját!Ha átrágod magad rajta,rájössz,hogy miért raktam idézőjelbe a SZAKEMBER és BETEGSÉG szavakat.

Legszívesebben a félhavi fizetésem átutalnám neki 1 éven keresztűl (már ha kérné) amiért segített rájönni,hogy mi is van velem valójában.

Mit szedtél? Hogyhogy majdnem megölt? Elvileg ezek a pszichiátriai gyógyszerek nem károsak és nem rövidítik le az életet sem, legalábbis a pszichiáterem ezt mondta... *-)

Szedtem gyógyszert én is.Majdnem megölt.Ha már a tisztelt "szakemberek"felcimkézik ezt a "betegséget",legalább te ne cimkézd fel.

Hát vettem észre, hogy elég makacs egy betegség ez... :-/ De azért az anafranil (és olwexya) valamennyire érzem, hogy hat, mert ha nem szedem őket, akkor már tényleg szó szerint behülyülök, annyira eluralkodnak rajtam a kényszergondolatok... De teljesen tünetmentessé válni... Erről már letettem... :S Mondjuk a kognitív viselkedésterápiát javasolják sokan, csak azt a TB már nem nagyon fizeti szerintem, szóval az elég sokba kerülne, de nem hiszem, hogy az is megszüntetné teljesen...

Erre szedhetsz bármit.Semmi nem fog segíteni.Sőt másik rossz hír,hogy nemhogy semmi,de senki sem fog segíteni.Viszont van jó hír is:ezen csak Te magad segíthetsz!

OCD? Kínzott? Csak nem kigyógyultál belőle? 😮 Azt hogy csináltad? 😮

Engem is hasonló "cimkével"ellátott "betegség kínoz...kínzott...

ElőzőOldal 10 / 10