Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Kényszer(gondolatok) és szorongás

Oldal 1 / 10Következő

Sziasztok!  Él még ez a topik? Ugyanis szinte megőrjítenek ezek a kényszergondolatok de nincs kinek elmondani kb

 

Idézet tőle: Marcell83

Azt akarom H itthon szálljanak le rólam, ne b@szogassanak az evéssel és hagyjanak békén, ne vegyék el a dolgaim meg a netet ne húzzák ki...

Sajnos beteg vagy, ők meg aggódnak érted, ezért baszogatnak. Ha nem baszogatnának, akkor nagyon rossz állapotba kerülnél. A nettel zsarolnak, mert tehetetlennek érzik magukat. Meg a kórház helyett egyelőre otthon próbálnak tartani, mert a kh. sem lenne olyan jó, ahogy Skizo írta. Voltál már kh-ban vmelyik betegséged miatt?

Idézet tőle: Marcell83

A f@nébe, már +int mindenki elmenekült mert ijesztő amiket írok...

Drága Hercegnő, nem ijesztő, csak kicsit nehezen követhető. 

Azt akarom H itthon szálljanak le rólam, ne b@szogassanak az evéssel és hagyjanak békén, ne vegyék el a dolgaim meg a netet ne húzzák ki...

És SOHA NE csaljuk meg.

Azt akivel LEGelőször Szeretkeztünk.

Az a helyes út, hogy kitartsunk A Szerelmünk mellett és szeressük örökké.

A f@nébe, már +int mindenki elmenekült mert ijesztő amiket írok...

Nem akarok "második" lenni vagy pótlék, én első leszek.

Én Jézus követője leszek de úgy H. +valósítom Amiben Hiszek, nekem Jézus A Segítségem, jobb is lenne HA A Szerelmem "nem kísértene" mármint a Lelkemben, mert mindig Jézusban hittem csak A Szerelmem felbukkant régen és beleestem, de Jézus mégha nem is vagyok szerelmes bele de Ő A Helyes Út és mondjuk szerintem én Lucifer vagyok vagy leszek.

Sz@r az életem, nincs igazi Párom, hányingerem van az ételektől, itthon rám van szállva az evéssel a család, az orvosok lehet azt hiszik, H. jól vagyok de folyamatosan émelygek, mert sokszor úgy kellett ennem H. nemkívántam, a netemet, mobilomat elszedik, nincsenek barátaim, a volt osztálytársaimnak már családjuk van, meg nem is érdeklek senkit, vagy ha mégis csak rámszállnak, nem jó ez így. Még mindig szerelmes vagyok de reménytelenül, és ez egyre csak rosszabb lesz, mert hiába hogy ne nézzek a múltba én még azt élem, és ami a "legborzasztóbb" H. h lehet H. életem igaz szerelme már családos ember, így már esélyem sincs de bosszúm az, H. gyönyörű leszek annyira, H. ne bírja ki nélkülem DE akkor már esélye se lesz nálam, mert "nem várt ki engem". Fasz vagyok...? Hát az élet volt velem az. És +érdemlem H. gyönyörű legyek, MERT az leszek.

Itt meg két első, második és harmadik hsz. van.

Kleó
Szerintem ezt már többször említettem itt (is), már lassan 1 éve, hogy dolgozok... indecision Tudod az az otthoni meló, amivel olyan nagy mázlim volt...

Vpollard
Megírom majd privátban, de csak késő délután / kora este felé, mert addig még melózok... indecision

szia, mcm!

mi a kényszegondolatod/kényszered most?

én is örülök, h dolgozol!

Dolgozol? Gratula! Hol, mit, mióta?

mmese
Hát lehet, hogy így van... Mindenesetre most megint nagyon sz.rul vagyok az OCD miatt már napok óta, de majdcsak elmúlik/megoldódik előbb-utóbb ez is, mint az összes többi eddig mindig... indecision Csak az bosszant, hogy lehet, hogy még a 3 napos hosszú hétvégémet is tönkrevágja ez a dolog (mert mióta dolgozok, nagy érték a pihenőnap)... 🙁

Szia MCM!

Szerintem inkább arról lehet szó, hogy vannak olyan időszakok az életedben, amik nehezebbek, amikor felerősödik a szorongásod, és olyankor jönnek elő a tünetek, a kényszergondolatok. Amikor jobban vagy, kiegyensúlyozottabb életszakaszban, akkor enyhülhetnek a tüneteid, akár el is múlhatnak. Érdemes lenne azt megfigyelni, milyen helyzetek idézik elő a kényszergondolatok megjelenését.

A leküzdésükben pedig nagy segítség lehet rágondolni a tünetmentes időszakokra. Szuper kapaszkodó Neked, hogy tudod azt, hogy ez el tud múlni.

Szia mcm!

Én csak a saját magam nevében tudok beszélni, de nálam egy-egy kényszergondolat tartós, azaz ha van egy kényszergondolatom vagy késztetésem, az állandóan fennáll. Az én legerősebb kényszeres késztetésem az, hogy legyen üres a Facebook profilom ismerősök nélkül. Már számtalan fiókomat töröltem, mert mindig jött az, hogy na most leküzdöm azért is ezt a kényszert és veszek fel ismerősöket, posztolok képeket stb. Szóval volt, hogy a kényszerem ellenére, mégis "győzött" a hirtelen vágy, és elgyengültem, felvettem 1-2 ismerőst (főleg családtagot), vagy csak engedélyeztem, hogy jelölhessenek, persze volt aki be is jelölt, visszaigazoltam, de jött a borzalmas érzés, hogy van ember a Facebook profilomon rajtam kívül, így - mivel konkrétan törölni nem akartam az illetőt - a Facebook fiókot töröltem. Szeretném, ha ez elmúlna nálam, ez a késztetés, mert így nem annyira jó, mivel nekem csak a net van, közösségbe nem járok. De így még a legkevesebb embertől is elzárom magam. A másik kényszeres dolgom, hogy "mindig viselkedjek", itthon is meg főleg nyilvános helyen. Ez igen kimerítő, sok energiát kivesz belőlem, mivel állandóan magamra figyelek és azon gondolkozom, nehogy valamit rosszul csináljak és ez mindig bennem van, bárhol vagyok. Hangsúlyozok, viselkedem, azaz már túl merev is vagyok, és ez túl természetellenes, és fárasztó és főleg idegölő. Mert állandóan azon aggódok, nehogy beszóljanak valamit valakik, még a családom is. Szóval nálam ezek állandóak, de el tudom azt képzelni, hogy más embereknél ez nem így van. 

Sziasztok! Lenne egy kérdésem azokhoz, akik szintén OCD-sek illetve konyítanak valamit a dologhoz: szerintetek a kényszerbetegség is olyasmi, mint mondjuk a skizofrénia, hogy vannak időszakok (ún. sub-ok), amikor érvényesül a betegség és jobban vannak kényszergondolatok akármi is van, és vannak időszakok, amikor nincsenek illetve nem annyira erősek? Ugyanis én magamnál ezt figyeltem meg... Ezt a felvetésemet mindig el is mondom a pszichiáteremnek, amikor találkozok vele, de ő csak kiröhög (illetve röhög rajta), és azt mondja, hogy ez nem így működik az OCD-nél... Viszont én mindig ezt tapasztalom magamon már nagyon régóta, szóval nem értem... Most vagy én vagyok a hülye, vagy a pszichiáterem nem ért hozzá (ami érdekes lenne, mivel vezető főorvos is...), vagy csak nálam áll fenn ez a speciális helyzet, hogy a skizofréniához hasonlóan ún. sub-ok vannak nálam is, csak ezek "kényszeres sub-ok"?

De, megpróbálom, köszi:)

mind a két csuklómat vagdosnám.....de nem teszem:(((((....hülye kényszergondolat

ticrol valaki valamit  tudna irni

kezelesrol

 

 

Köszönöm a választ, visszaírtam! 🙂

A kényszer csak annyi, hogy féltem a HDD-t, hogy baja lett, de ha szerinted sem lett baja, akkor viszonylag megnyugodtam (és idővel talán teljesen is meg fogok 🙂 )!

a problémádra válaszoltam priviben, de a kényszert nem értem. sajnos a pszichomókusságban nem vagyok olyan jártas wink

Van itt valaki, aki (nagyon) ért a külső merevlemezekhez? Ugyanis ezzel kapcsolatos a legújabb (nagyon erős) kényszerem... frown

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8084114-lett-e-attol-baja-az-1-tb-os-usb-s-kulso-hdd-mnek-ha-2-alkalommal-is-rovid-idei

Szia! remélem, hogy rendeződtek, illetve elcsitultak a dolgok. Igen jómagam is tapasztaltam, hogy a védőnők kissé túlbuzgók az elején, megtehetik sajnos. Aztán meg még 2 éves státuszvizsgálatra is elfelejtenek felhívni és időpontot adni. szóval utána meg érthetetlenül túl lazák. 

Azért mert valaki nincs túl jó bőrben, attól még nem vehetik el a  gyereket!!! Hanyadikat várod?

Mizus azóta?

Kedves Eszter! Nem Magyarországon élek, a gyerekeknek még nincs is magyar állampolgárságuk (majd megkérem, ezek után már csak biztonságból is). Valószínűleg itt is vannak ilyen alapítványok, csak meg kéne keresnem. De most nincs hozzá energiám, inkább eljátszom, hogy minden rendben, egy darabig azt csinálom, amit ők kérnek.
 

Szia Jolán! Elég borzalmas ezt hallani 🙁

A gyámüggyel kapcsolatban: vannak jogsegély szolgálatok, pl a TASZ nyújt ilyet, de az Ébredések Alapítvány is. Ne hagyd magad!

 A gyámügyet szégyenlem.

Ezek szerint nagyon kell vigyáznom, hogy kinek mit mondok. Igaz az a régi érzésem, hogy a pszichiátriai betegeknek "jel van a homlokukon". A védőnő és a gyerekorvos, ahelyet, hogy segítene, támogatna, megnyugtatna, befenyeget ls feljelent. Na mindegy, ebből is kijövök majd valahogy..
 

Szia,

Nincs szégyelnivalód, egyszerűen ez egy betegség. Aki nem érti meg, az nem méltó a barátságodra. Az azért jó, hogy támogatólag többen állnak melletted, és te is hiszel magadban.

Kívánok sok erőt, és valóban ha bánt valami gyere ide kiönteni a szíved, a hasonszőrűekhez. Itt a sorstársak igazán megértenek.

Szia CatEye! Még nem jött az otthoni segítség (napokig nem hívtak vissza, csodás, majd felhívom a másik számokat), elvileg hetente párszor, napi pár órára jönnek vagy a háztartási munkában segíteni, vagy a gyerekekkel foglalkozni (főleg, ha van nagyobb).

Terápiára járok évek óta, pszichiáterhez ls pszichológushoz is, ez most talán segíthet, a pszichológus azt mondta, hogy ők megtámogatnak ebben a "gyámügyes történetben", nem értenek egyet a védőnővel és a gyerekorvossal, szerintük az utóbbiak túltolták, nincsenek veszélyben a gyerekeim, el tudom őket látni. Bízom bennük, de nagyon nem hiányzott ez most.

A férjem nem magyar, a rokonsággal csak telefonon tudom tartani a kapcsolatot. De azért vannak itt barátaim, csak ilyesmiről nehéz beszélni, szégyenlem, és ijesztőnek is tartom, hogy gyámügyi szintre jutott a téma. Össze kell szednem magam, hogy ne boruljak ki többet nyilvánosan!
 

Szia Jolán,

Végül kapsz otthoni segítséget? Hátha az segítene picit. Az otthonlét a picivel teljesen izolál, egy amúgy is idegen országban, a bezártság méginkább ront az állapotodon. Van alkalmad kicsit sportolni, esetleg terápiára járni? Ez a pici gyerekkel otthonlét nagyon sok embert kikészít, még azokat is akiknek nincsenek pszichés problémáik.

A férjed magyar, vagy helyi országbeli? A rokonsággal tudod itthon tartani a kapcsolatot?

 

Múlt pénteken a védőnő gyakorlatilag megfenyegetett, hogy ha nem kérek "otthoni segítséget", akkor szól a gyámügynek, mert annyira szarul nézek ki szerinte. Hétfőn felhívtam az alapítványt az "otthoni segítségért" (külföldön élek, Nyugat-Európában, nem tudom, Magyarországon van-e ilyesmi?), mégis ment a feljelentés, a segítők viszont azóta sem jöttek. Közben a gyerekek apja engem hibáztatott ezért, és közölte, -nem először, hogy ő nem bírja már az én agybajomat, meg nem is akar velem együtt élni, és eladja a lakást áron alul, csak hogy minél előbb kirakhasson (a lakás teljesen az övé). Később aztán lenyugodott, bár feladott valamilyen hirdetést, nem tudom, blöfföl-e. Ma együtt voltunk a gyámügyeseknél, mindkettőnk fejére olvastak szép dolgokat (az ő dolgait tőlem tudja a védőnő, én meséltem el, mondjuk azt nem tudtam, hogy ilyen formában fog visszajönni). Most megint úgy döntöttünk, hogy együtt küzdünk meg ezzel, bár sosem tudom, hogy menthető-e még ez a kapcsolat, vagy csak "bele vagyok szorulva", mert pszichésen annyira szét vagyok csúszva, hogy egyedül nem bírnám. Volt már olyan a környezetemben, aki azt mondta, bántalmazó kapcsolatban élek. Én ezt nem gondolom, legalábbis nem egyoldalúan, én is nagyon szemét tudok lenni vele, amikor ki vagyok borulva, bár igaz, a "hatalmi pozició" nála van. Időközben az is kiderült, hogy a szeptemberre megkért bölcsihelyet visszautasították, pedig vissza akartam menni dolgozni, és november óta vagyok szülési szabadságon, de még egy fillért nem kaptam, nem tudom, hogy adminisztrációs probléma miatt, vagy azért, mert nem dogloztam eleget a szülés előtt (a terhességem harmadik hónapjában egyharmadára csökkentették a munkámat, megtehették, ideiglenes szerződésem volt). A gyerekeim helyi állampolgárok (ha megkérem nekik a magyar állampolgárságot, az itteni akkor is megmarad), az apjuk engedélye nélkül nem vihetem ki őket az országból. Itt önállóan nem tudok megélni, szociális lakásra szerintem nem sok esélyem van, eléggé "gettokörnyéken" élek, nagy az igény. A pszichiáter ezek után még inkább nyomni fogja a gyógyszerezést, pedig én szoptatás mellett nem merek gyógyszert szedni (így is nagyon félek - többek között- a fejlődési rendelenességektől). A pszichiátriai dossziém miatt nyomaszt az is, hogy a munkám veszélybe kerülhet (gyerekekkel dolgozom), és a saját gyerekeim felügyeleti joga is. Pedig mindkét feladatot el tudom látni, a munkámat is, meg a gyerekeimet is, igaz, nem mosolyogva, és ez sajnos a gyerekeken (főleg a nagyon) időnként meglátszik.

Komolyan, az én jelenlegi történetem remek "kivándorlás-ellenes" reklám lenne az aktuális magyar kormányzatnak 🙁

De egyébként a gyámügyesek rendesek voltak, szerintem elhitték, amit mondok, hogy a védőnő túlzásba esett, majd kijönnek még házhoz is, és abban reménykedek, hogy a pszichiáterem is megtámogat, ő kezel már 4 éve, és láthatja, hogy az első gyerekhez képest azért jobban vagyok (persze szarul vagyok, de akkor rosszabbul voltam... és mostantól NEM FOGOM MUTATNI, hogy szarul vagyok). Azt is megígérték, hogy utána néznek bölcsi ügyileg, hogyan lehetne mégis megtámogatni a kérvényemet. Beadtam még egyszer. Jó, hogy itt ki tudom magamból mindezt írni, máshol annyira szerepet kell játszanom, innentől méginkább, mosolyogni, hogy "jól vagyok", amikor az ismerősök megkérdezik, bár őket is inkább csak a baba érdekli. "Jaj, de édes". Meg gratulálnak. Néha üvöltenék már, NE GRATULÁLJATOK! A bedilizés szélén vagyok. Gyógyszert 3 évig szedtem, 20 kilóval lettem több, és lenullázódott a szexuális életem (ami eredetileg sem volt húha).  Nem tudom, van-e még lejjebb, néha úgy érzem, nincs, de aztán mégis jmindig meglepődök. Fogy a levegő körülöttem, egyre kevesebb ember tud elviselni. 

 

Köszi! Szakirodalom is írja, hogy az Omega3 jót tehet. Én szedem, amit itthon kapni, nagy különbséget nem érzek, de hátha egyszer...

nem tudom mennyire hisztek a termeszetes gyogymodokban de gondolom szinte mindenki olvasott  a betegsegere kapcsolatos termeszetes gyogymodot.. igaz hogy nem vagyok en se a legjobban de mondhatni erzek valami hatasat mar lassan 2 honapja szedve egy norveg omega 3hal olajnak amit orvosi felhasznalsu.. a gyogyszeres polcrol emletem le es a Dan haziorvosom is tamogatta az otletet 😀 ..nagy koncentratumba tartalmazza pont azt amiket lehet olvasni a neten hogy segitett bizonyos kutatsokban a betegeknek.... A neve Mollers Tran .. az ara kb 100 dan korona ez kb 4000 forintnak felel meg 250 ml..

5 ml a napi ajlanott adag de 10mlre irom mit  tartalmaz , ami 25 napi szedest jelnet

2400 mg omega 3

1200mg dha-

800mg epa-

20 mg E vitamin a napi ajanlotnak a 180%-a

10microgramm D vitamin  de nem vagyok biztos mertekegysegben de azt irja rajta a napi 400% az ajanlotnak es plusz egy keves A vitamin 60%. lehet nallunk is vannak ilyen koncentralt termekek de en nem talaltam... ha ti megis akkor elnezest hogy jartattam a szam 😀

https://www.google.dk/search?q=m%C3%B8llers+tran+effekt&rlz=1C1EJFA_enDK671DK671&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjS_tjy9-_KAhVDJ5oKHSOkAH8Q_AUIBigB&dpr=1#tbm=isch&q=m%C3%B8llers+tran+

 

Nekem a reggel a legrosszabb, kilátástalanság, vonzó jövőkép hiánya, újabb szar nap érzése miatt. Este a legjobb, amikor már otthon a napi tennivalók után a saját kis dolgommal foglalkozom. Éjjel szerencsére az antipszichotikumtól (quetiapine) remekül alszom.

 

Nekema reggel a legjobb mindig.. Es ahogy telik a nap ahogy minel tobb inger er lefarad az agyam es mar kezdek bambulni.. .

Koszi szepen holdfeny!!

Tudom .nekem is magatol jottek ezek a gondolatok .Megmagyarazhatatlan erzes. Ezert kell, ha eroltetve is elterelni a Figyelmet! Amugy nem tudom ki hogy van vele de en retegek az ilyen kulvilagi szellemi dolgoktol... Egy filmet se vagyok kepess megnezni ahol szelemkkel vagy tulvilagiakkal beszelnek.. Engem ettol kiver a viz.. Nem tudom tenyleg lehetseges e vagy sem...  De ha igen es szembesulnek vele en magamba zuhannak.... Engem ez megijeszt..

Szia holdfeny. Nekem kb 5 eve volt nagyon gyakran pont ugy ahogy le irtad csak nem sirtam csak miutan elmult a vágy... Nem ertettem miert tortenik ez velemn. De nekem az valtotta ki hogy nem tudtam ki vagyok, nem ereztem a gondolataimat a a fejembe. Ilyenkor en elkeztdem ismetelgetni magamba hogy.. Fodor bela vagyok szulettem 1991 feb 17 anyum veronika apum fodor bela. Hol lakok kivel vagyok. Es igen is tudok gondolkodni es igy megnyugodtam..... Kb 4 evig nem volt ilyen csak az utpbbi 3-4 honapba jott ram megint de mostmar enyhebbek de viszont .. Kin uresedtem erzelmileg es nem is felek megetteni mert egyszeruen nem fogom fel az erzest. Nem jarja at a felelem a testem maga es a tudatom a gondolat.. Szoval ameddig erzed hogy felsz addig nincs baj.. Ilyenkor gyorsan fuss egy kort es beszelgess magadba.. Nekem ez segitett . tudom szomoru hogy ilyen lokott tanacssal tudok csak szolgalni de ha mar en is ezt kaptam azt elettol ez van... En igy tudtam felul kerekedni rajta..

depresszio szorongas panik... kb 7 pszihaternel voltam a vegen mar azt modtak PTSD-m van....  skizot nem mondtak csak azt hogy ha nem szedem a gyogyszer az is lehetek... de  en gyogyszertol meg roszabull lettem.. amugy 18 ikan megyek ide rendes konzultaciora! . akkor lessz a vizsgalat .. nagyon varom mar mit mondanak... mert eddig csak beszelgettek velem orvosok .pszihologusok, be regisztraltak stb... it mas a folyamat mint nallunk.. sokat kell varni de legalabb latom vegig gondoljak amit csinalnak es felfogjak hogy ezek a gyogyszerekel nem lehet csak dobigalozni... szoval nagyon varom mint mond a pszihiater

Van módod dán orvoshoz pszichoterápiába menni? Jó lenne, ha valaki alaposan megvizsgálna, végighallgatna, kibogozná, hogy mi minek a jele lehet...

Az is elég szörnyű persze, hogy Magyarországon csak úgy odanyomták a Zyprexát, holott nem vagy pszichotikus 🙁 Néha adják olyanoknak, akiknél valamilyen személyiségzavart gyanítanak, pl borderline-t vagy skizoaffektívet. Nem tudod, mi volt a diagnózisod?

 

azert gondolom mert nekem depreszios tunetek fenn alnak 5 eve mar... erzelem mentesseg.. sose tudtam boldog lenni.. koncentracio problema.. sokszorhomalyos az egesz vilag. minta egy feher fatyol lenne a tudatomon egyfojtaban..  ebben az 5 evben volt vagy 4-5 alklom 30 masodprecre vagy max 1 perce mikor telyesn kitisztult a tudatom ..meg szinte megremultem olyan euforikus oromerzet kapott el. de 1 perc mulva megint minden kodos es homalyos lett.. ez volt 4-5 evig elvoltam a tuntekkel gyogyszer nelkul eltem a napjaimat. mindenki azt mondta nem latszik rajtam semmi csak az hogy sokat hunyoritok es fardt vagyok mindig de rendesen reagalok mindenre de en ezt nem ugy erzem.. es kapcsolatom kezdetekor 1 honapra ra ezek a tuntek fel erosdtek mint mikor elkezdotott 5 eve ez azegessz. plussz ugy erzem eszik szet a gondolkodasom a tudatom. mintha kezdenek megszunni letezni.. mintha kapcsolna ki az agyam es kezdek nem tudni magamrol. ki vagyok mi vagyok. mintha mas lenne testembe es az igazi mivoltamat atvette volna egy masik szemely ami neha annyira furusztral hogy jo hogy ongyilkoslegyek. reszketek es szo szerint mint azorultek jon hogy tepjem a hajam es rohangaljak a szobabam mint egy mergezett eger 😀 mikor becsukom a szemem tiszta feketesget latok. uresseget. a gondolatok nem jonnek mennek hanem kong mint a bili es zug a fulem . egyszoval halottnak erzem magm .es skizofrenia negetiv tunetei pont ezeket irjak le es a godolatok szet eseset is.amit en erzekelek de kulvilag nem lat .szoval nem tudom mi a helyzet de ez igy nagyon nem jo.

Idézet tőle: fodor91

 dan orvosok mikor meghalodtak mit szedek megremultek mert nem ertettek nekem miert adta ilyesmit mikor ezt pszihozisokra adjak es nekem olyasmi nem volt...

...daniaban ezt szigoruan csak pszihoterapaval kezelik. az antipszihotikumokat nagyon komolyan veszik es vervetel telyes szervi kivizsgalas es biztos pszihes betgeseg diganozisa utan adjak. tobb hetes vizsgaltok utan... nem pedig 10 perc allatt irjak fel ahogy nekem anno!!....

 

Ezt azért nem árt elolvasni és átgondolni, tanulságos. 😉

 

Fodor, egy új kapcsolat örömteli és boldog dolog, de ezzel együtt összezavarhatja az ember addigi életét, terveit, átrendezheti a dolgokat, amit nehéz feldolgozni. Nem lehet, hogy csak erről van szó? Miért félsz a skizofréniától, miből gondolod, hogy ez a veszély fennáll?

szia eszter koszi a valaszod :).. hat lehet osszefugg a kapcsolatommal...mert eddig 4 evig elvoltam. a kapcsolatom utan valahogy atrendezodtek a gondolataim....mas dolgok kellettek hogy fontosak legyenek... es azt hittem bolodgabb leszek de pont az elnekezoje tortent... ugy erzem elvesztettem magam mert ugy keztem bele hogy egy eletre akarom hogy szoljon de  ugy erzem nem tudok megfelelni egy kapcsoltba.nem tudom megadni azt amit kell mert nem vagyok jol es nem tudom kimutatani az erzelmeimet .. egy darab fanak erzem magam aki jon megy . es kell telyesitsek amire nem vagyok kepess... na meg persze sok minden van meg a hatterbe de most is irom ezt a levelet de ugy vagyok vele hogy lehet megkerded hogy hogy erzem magam stb.  de igazabol untatom vele az embereket ha elmeselm az egeszet mert hosszu lenne a kis tortenet... igazabol en csak retentesen felek a skizofreniatol.... vagyis inkabb acsak a halucinacio reszetel es arrol hogy megszunik az ontudatom es elveszek...mert neha ugy erzem epul le az agyam mint egy demenciasnak.  es meg akarnam magam nyugtatni hogy ez csak tenyleg depresszio....  amugy a gyogyszerek nem segitettek.. 4 honapig szedtem rispent xanaxot. es 1 evig zyprexat es rivotrilt... tapasztaltaim szerintem nem ernek semmit..es itt azt is modtak dan orvosok lehet zyprexatol vagyok uress... dan orvosok mikor meghalodtak mit szedek megremultek mert nem ertettek nekem miert adta ilyesmit mikor ezt pszihozisokra adjak es nekem olyasmi nem volt... csak ongyilkossagivagy, derealizacio es egyszer deperszonalzacio.. (zavart a sajat kezem).. de elmult mar reg.. daniaban ezt szigoruan csak pszihoterapaval kezelik. az antipszihotikumokat nagyon komolyan veszik es vervetel telyes szervi kivizsgalas es biztos pszihes betgeseg diganozisa utan adjak. tobb hetes vizsgaltok utan... nem pedig 10 perc allatt irjak fel ahogy nekem anno!!....

Szia fodor91! Szerinted összefügghet ez azzal, hogy most van egy új kapcsolatod? Esetleg jobban szorongasz? Csak vaktában találgatok, mert nem tudhatom, úgyhogy ne vedd ezt semmiképpen magadra! 

Ezek a tünetek tényleg depressziós tünetek. Furcsa nekem kicsit, hogy az orvos azt mondja, majd elmúlik -- itt Magyarországon ezt komolyabban vennék. 

Amikor régebben gyógyszert kaptál, az segített?

hello mindenkinek... a segitsegeteket szeretnem kerni!  5 eve kb hogy depresszioban szenvedek..telyesen uress vagyok/ voltam . de az utobii 3 evebe mondhatjuk elvoltam...  de az utobbi 3 honapban lett egy komoly kapcsolatom, es azota ugy erzem roszabbul vagyok.. telyesen ki uresedtem . nem tudom ki vagyok. ugy erzem szetestek a gondolataim . nem tudok gondolkozni . mintha kezdene elmenni az eszem. sokszor szorongok de most 3 napja peldaul telyesen nyugodt vagyok de ugy erzem nincsenek gondolataim . mintha az erzelmek a gondolatok es a testem szetszakadna es elvesz az oszhang. neha derealizaciom van. voltam orvosnal regen adott gyogyszert. most kint vagyok kulfoldon daniaban es a dan orvosok azt mondjak csak sima depresszio es az okoz ilyen tuneteket  es gyogyszert se akar adni... azt modnja hejrejovok...azt hozza teszem hogy a kulvilag nem lat ebol semmit csak azt hogy egesz nap fardt vagyok. de azt mondjak logikusan gondolkodok rendesen reagalok de en ugy erzem felvan borulva a gondolkodasom elvesztem az onkontrolt mintha nem is en lennek testemben es az igazi enem elveszett volna .erzelmeim hol vannak hol nincsenek... becsukom a szemem es  minden sotot elottem .totalis gondolati uresseg. nem jelennek meg kepek es ez streszben tart!mintha elvesztettem volna onmagam. ilyenkor muszaj felkapcsoljam a vilanyt mert ha feny van akkor naggyabol hejrelanka gondolatim... ambicio almok. akarat ero .sexualis vagy..nulla... parszor van halal vagyam./mikor nagyon nem erzem ki vagyok... szoval nem tudom mi van velem.. felek hogy skizofrenia kezdete.. az orvos azt mondja nem... netek hogy kezdott a skizofrenia vagy mas pszihes problema?  hozza teszem sosem volt halucinaciom.. nem halottam hangokat.. se semmi. de a negetiv tunteket azokat erzem nagyon.. a logikus gondolkodas romalasat is .. de logikai tesztek .beszelgetesek .. a kulvilag reakcioja irantam nem ezt igazolja... szerintetek ez tenyleg csak depresszio es szorongas? az igaz hogy minden szar mostan korulottem . ez a kulfoldi elet tonkretesz .esik az eso bent ulok egesz nap eszek iszok alszok melozok. vegetalok mint egy allat... elore is koszonom a velemneteket.. es elnezest az ekezetekert de nem sajat geprol irtok Smile

Szorítok neked! Teljesen normális, ha az ember sír. Emlékszem, életem első terápiás ülésén én is végig sírtam.

Ja, és az is érdekes, hogy mióta az életem mondhatni sínre került, azóta még erősebb a szorongás.
Ez egy nagy paradoxon, de az áter megerősített, hogy mikor valaki kiszabadul egy nagyon nehéz és intenzív korszakból, akkor nem tud magával mit kezdeni, mert azt az énjét szokta meg, azokat a cselekvésmódokat, problémakezelést.
Nekem "jóakaróim" szokták mondani, hogy mindenem megvan és jó dolgomban nem tudok mit csinálni magammal. De tényleg, ha elmúlna a szorongás, mi lenne a megszokott életemmel, a bejáratott játszmákkal (nem kif. negatív értelemben) stb.?!
Azért nyugtassatok meg, hogy van élet a depi után is 🙂

Sziasztok!
Most csak a szorongásról írnék monóban.
Kiderítette a doki, hogy nálam a depresszió igazából a vaskos, mély és régi szorongás következménye.
Már kábé 40 éve szorongok (volt rá alapos okom gyerekként is), világosan emlékszem ilyen "rohamokra", néha rámjött egyfajta fuldoklás iskolába menet pl. vagy a fürdőkádban ültem és ott is valahogy megnyugtató gondolatokat kerestem, erre is emlékszem.
Olyan a szorongás, mint valami rossz szokás, úgy érzem, a jellemem része lett, és nem tudom, képes leszek-e elengedni, nélküle élni, ha tényleg elindulok a javulás útján.
Jártam kognitív terápiába is, ahol nem sokkal lettem jobban.
Olyan ez a sz. mint valami rossz szerető, ez a se veled-se nélküled érzés.
Ha esetleg van itt valaki, akinek sikerült elengednie a sokéves szorongást, meg tudja nekem írni, hogy mivel töltötte ki azt az űrt, amit a sz. hagyott maga után?
Vagy egyáltalán hogy megy ez?
Nekem ésszel nem nagyon sikerül 🙁
Sőt, annyira ragaszkodom hozzá, hogy félek, gyógyszerrel sem megy majd könnyen.

Oldal 1 / 10Következő