Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Üzenetek Babarczy Eszternek

Nőket nem szabad ütni :O de hátbarúghatlak ha gondolod 😀 akkor most pihenj pár napot, aztán örvendezz.

Simán reklámfelület: Kabulba berepülőpilótàkat keresünk! Allah akbar!

Azt tudjuk!Na,a végén leszünk egy páran.S ha beindul a forgalom,még reklámfelületet is biztosíthatunk,pl.Praktiker stb.Revnek írtam ezt.smiley

Ooo majd én meghallgatok mindenkit, vannak jó tanácsaim is.

Aztán aki nem bírja, úgyis kihullik 😀

Akkor ne krízisszoba legyen,mert arra tényleg nem vagyunk kiképezve.S nyilván megterhelő lelkileg,pláne egy pszichésen instabil embernek.Valami lájtosabb,de mégis egy meghallgatást biztosítana az ügyeletes.Persze arra vigyázni kellene,hogy mennyi ideig beszéljen az illető,s ne szokjon rá.A telefonosnál volt kényszeres hívóm,órákig beszélt a prosztata problémájáról.S mindig ragaszkodott hozzám.Mással nem volt hajlandó beszélni.A végén már nekem is ,,tüneteim voltak..

Nem , Parrot ,komolyan jó ötletnek tartom!Szeretném,ha nem így jönne át neked,hogy a bögyömben vagy. A másik oldalról jöttem ,olykor ez érződik talán, de itt már csak,beteg és sorstárs vagyok úgy mint bárki más.. 

 

Kata!Mindig elkapsz,már észrevettem.A bögyödben vagyok...smiley

Nem akarjuk elvenni a kedved!Sőt !ha te is voltál lelkisegély szolgálatos,akkor tudod miről van szó.

,,..aki nem bírja úgy is kihullik...." igen,csak lehet,hogy utána nehéz összeraknia vagy önmagát v a  szakembernek,

itt konkrétan az önmagunk határai ,a ne vonódjunk be,ne szippantson be az eset, az elvonatkoztatás képessége,tehát hogy objektívek tudjunk maradni ,ill a felelősségvállalás a fő szempont.A másik és önmagunk pszichés védelmében is. Tömören fogalmazva. 

Nem tudom,valami olyasmit gondoltam,hogy sorstárs sorstársnak.Meghallgatni,nem tanácsot adni.pl.Krízisszoba.Tanfolyam nyilván kellene,de néha mi jobban megértjük,mert esetleg ismerős a helyzet.Heti 2* fél napot szívesen bevállanék,voltam telefonos lelkisegély -es,most,hogy kint vagyok

nem tudok olyan munkát vállalni,amihez rendszeresen be kell járni egy irodába.Külföldön is van ,,sorstársi lelkisegély,,aki nem bírja úgyis kihullik.Jaj,ne vegyétek már el a kedvem.Én magam is írnék a krízis fórumba,de visszatart,hogy sokan látják.Egy embernek mondanám el,ez sokkal személyesebb lenne számomra,s nem is kérnék tanácsot.

 

Elnézést,hogy beleszólok,de Parott ha innen szeretnél esetleg toborozni,nem tudom így van -e.

Számításba kell venni ,hogy itt mentálisan beteg emberek vannak ,ami egy szabott időszakú  ügyelet nagyon megterhelő lehet számukra 

.Pl:a szociális munkások akik elvileg egészségesek(magánvélemény,bár tapasztalatom szerint néha jó ha nem, csak legyen háttérháló ) állandó monitorozás alatt vannak,a   a mentális megingás illetve a kiégés(burnout) illetve a kényszeres segítő( helfer szindróma) elkerülése védelmében,de még igy is rengeteg a pályaelhagyó és kevés az utánpótlás.

A tel segélyszolgálathoz bekerülést is szigorú rosta és tanfolyam előzi meg, tudtommal

.Nem tudom az mennyire köztudott,hogy a pszichológusok is sokszor szorulnak pszichológus kezelésére.

objektivitás-szubjektivitás

Gondold át, hogy ki tartana 24 órán át ügyeletet egy chat ablakban -- honnan lennének ezek az emberek? Én már sokszor kerestem önkénteseket, de a végén sosem jelentkeznek.

Szerintem mi ugyanazt kínáljuk, csak kicsiben.

Szia Eszter!Megnéztem a 7 cups-ot.Nagyon jó,igaz fizetős,s egy magyar anyanyelvűnek net fordítóval válaszolnak,az pedig nem az igazi.Itthon ugye van a telefonos lelkisegély,de gondolom mi is próbálkozhatnánk a Búrán valami hasonlóval,mint a 7 cups.Jelenleg a krízisbe írhat valaki,ezt inkább azok használják,akik már otthonosan mozognak a Búrán.Nincs megoldva azok helyzete,akik szeretnének pár jó szót,vagy csak valakit,aki meghallgatja őket,négyszemközt,s nem kellene a fórumra kiírniuk a bánatukat.Elég nagy űrt töltenénk be.A Psziche oldalon sem működik,ha jól látom.Krisz azt mondta,hogy szerinte a szerver elbírná....Hát,álljunk neki.Engem ez nagyon beindított,igaz,egy hete még állatmenhelyet akartam nyitni.smiley

Holdfény, ha megölöd magad, akkor én meg magamat fogom!
Az én életemért ne tedd meg. crying
Nézz filmeket, hallgass zenéket, legyél a levegőn, és ne drogozz! devil

Holdfény,kérlek maradj!!!!!

És akkor hol alszik a párod? 

Semmi gond, holdfény 🙂 Van olyan, hogy nagyon mérges leszel, és kiszalad valami csúnya. Volt rá okod, nem hiszem, hogy ezért töröltetni kellene magad :-). 

Idézet tőle: holdfény

Szia Eszter!

Ha gondolod törölj ki mert olyat írtam Georgnak csak felidegesített, sajnálom ki ő hogy így beszéljen másokról.

Jó látom már higgadtabb, de én nem vagyok az.

És nem is leszek míg a hülye eredményem meg nem lesz, ha meg rossz lesz kinyírom magam.

Én szeretem, hogy itt vagy. Mindenkinél előfordul, hogy ideges, rossz napja van. Kérlek maradj. 🙁

Magammal kapcsolatban, hogy jobban megismerjem a betegségem várnék tanácsokat, hozzászólásokat, akinek van ötlete, hogy mi lehet a  bajom, hogy olyan gyógyszert szedjek rá, ami a bajom.

Mostanában ahogy olvasom a  fórumokat itt a Búrán és mindenki írja a saját gyógyszertapasztalatát az a kérdésem, hogy de ők hogyhogy nem félnek attól, hogy tönkre megy a májuk? mert én pl. nem szívesen kapkodok gyógyszert, nagyon nem szívesen és emiat maradtam meg a  10 mg citopramnál, de kevésnek bizonyul, mert félek magától az alvástól, ez az legnagyobb félelmem, hogy fáradt leszek, kimerült és látják rajtam az emberek.

Ez, hogy jön az este és már kezdek nyugtalankodni, mert előre szorongok, hogy nem fogok aludni ez szerintem enyhe pánik kategória.

Pl. Páromnak meg sem engedem, hogy itt aludjon, pedig gyerekem apja és szeretném, ha velünk élne, de valahogy én annyira szarul alszom 16 éves korom óta, hogy már azt szégyenlem, no meg felkelek már hajnalban matatok és zavarom ezzel a töbieket.

Szóval ilyesmi van szerintem nincs jól beállítva a gyógyszerem, de nem is merek őszínte lenni a dokimmal. Végletekben gondolkodok és ráállok egy témára és nehezen tudok elvonatkoztatni, másra gondolni. Egyik nap nagyon mélyen teljes erővel ráállok egy dologra, elhatározom magam, másik nap meg azt látom nem elsz erőm, nem tudom megcsinálni, és visszacsinálom, amit elkezdtem. Hogy értsd pl. lakáseladás: nem igazán jó itt mert vizesedik a  fal, de elmenni sem lenne jó, mert ezt a környéket viszont nagyon szeretem, de túl drága környék ahhoz, hogy ezen a környéken jobb lakást vegyek.

Pénteken és szombaton teljesen elhatároztam magam, hogy eladom és elhittem és írtam egy ismerős ingatlan közvetítőnek, lebeszéltük a  hétfőt szerződéskötésre, egész szombaton éjjel-nappal néztem a lakás hírdetéseket kerestem magamnak lakást, ha az enyémet eladom valahova menni kell lakni, de nem találtam semmi jót. Pedig nagyon akartam, de a lakás árak iszonyatosan magasak és rájöttem, hogy rossz elhatározás volt a lakásomat eladni, ígyhát visszamondtam az ingatlanost is, közben szégyenlem magam mint a kutya.

Szóval szeretném, ha ezt megfejtenéd/nétek, hogy mi ez? hogy rákattanok egy témára és  nagyon mélyen boncolgatom, belemerülök, de döntésre nem jutok, mire cselekedni kéne addigra már annyira belelovaltam magamat sok esetben, hogy aludni sem tudok ( általában a legkisebb dolog is alvásgondot okoz.) és kimerülök és a cselekvés véghezvitele emiatt elmarad.

Ez életem semerre sem halad.

Mániára gondoltam, hogy ez lehet-e valami mániás dolog, mert bipoláros nem vagyok esteleg halványan, nem tudom pontosan mi a  bipoláris A , lehet, hogy enyhe bipoláris ez még talán, de a bipoláris nem annyira jellemző, inkább ez a  túlontúl energizáltság és lelkesedés, majd ezt követően  de azt tudom, hogy affektív zavart írtak a még 1 éve a papíromra és szorongásos vagyok, ok nélkül ( nem tudom miért nem tudok aludni) rendkívül rossz alvó és enyhén depis.

Ami igazán érdekel, hogy mi az, hogy rákattanok egy témára, majd félbehagyom és néhány hét múlva esetleg megint előveszem..

És hogy egyik napom nagyon jól telik és túlontúl aktív vagyok ha jól alszom, ha viszont nem alszom jól, akkor elég rossz a  hangulatom, inkább csendes és mélyen szomorú vagyok, hogy de mikor veszi el Isten tőlem ezt a netegséget, szeretnék jól lenni, hogy minden nap hálával a szívemben ébredhessek és segíthessek másokon, de így még dolgozni járni sem vagyok képes, ha lejár a gyes, párom nyakán maradok.

Szia kedves babarczyeszter!

Nagyon kedves és szerény nő vagy a feltett interjú alapján (és aranyos a hangod).

Mostanában nem szoktál írni blogot vagy hozzászólásokat, pedig szerintem szívesen olvasnánk tőled. Remélem jól vagy és nem az állapotod akadályoz ebben.

Csak ennyit akartam írni. Kellemes vasárnapot!

Szia Eszter !

Nem értek hozzá .Rád bízom,szerinted melyik jobb ill neked melyik ,egyszerűbb ill kevésbé időigényes .

 

Szia Kata! A blog kifejezetten személyes műfaj itt a Búrán, így azt nem lehet többen írni. Utána nézek, hogy tudunk-e még wikit csinálni: az olyan oldal, ahová bárki beírhat, és szabadon alakítható a szöveg, de nem tűnik el úgy, mint a fórumbeli hozzászólások. A másik lehetőség, hogy szakmai oldalt csinálunk -- olyat én tudok csak csinálni, de ha adjátok az anyagot, szépen felteszem.

Szia Eszter!

Agyaltam rajta.Nem tudom- az átláthatóság(témakörökbe szedve) kedvéért,talán új szakirodalom név alatt blogindítás lenne a legoptimálisabb.1 bejegyzés 1 témakör,bővíthető és nem kell keresni  visszagörgetni, hol meg mikor olvastam ,nem találom  ,mint olykor a  fórumokban,ha valami érdekel .

Technikai alfabéta vagyok így nem tudom blogot lehet úgy létrehozni,hogy bárki bővíthetné ha talál valami komoly hiteles anyagot?Vagy, mint indító személy csak én illeszthetném be ha hozzászólásként valami megbízható anyag érkezik?

Üdv:Kata

Szia Eszter!

Agyaltam rajta.Nem tudom- az átláthatóság(témakörökbe szedve) kedvéért,talán új szakirodalom név alatt blogindítás lenne a legoptimálisabb.1 bejegyzés 1 témakör,bővíthető és nem kell keresni  visszagörgetni, hol meg mikor olvastam ,nem találom  ,mint olykor a  fórumokban,ha valami érdekel .

Technikai alfabéta vagyok így nem tudom blogot lehet úgy létrehozni,hogy bárki bővíthetné ha talál valami komoly hiteles anyagot?Vagy, mint indító személy csak én illeszthetném be ha hozzászólásként valami megbízható anyag érkezik?

Üdv:Kata

Szia nemkene! Nem értem, mit követtünk el ellened, de ha kívánod, kitöröllek. Azt viszont szeretném világossá tenni, hogy ha fenyegetőzöl, az nagyon rossz fényt vet rád. 

Szia Kata! Persze, nagyon érdekel! Milyen formában gondoltad közzétenni vagy felhasználni?

Szia Eszter!

Nem szeretnék a jóváhagyásod nélkül belekotyogni bizonyos fórumokba,

A lényeg:Nekem van szakirodalom jegyzékem családterápiával,kríziskezeléssel,szociálpszichológiával ,szociálismunka  esettanulmányokkal-megoldási stratégiákkal kapcsolatban.

Nem tudom,hogy ezzel tudnék-e segíteni.

Üdv:Kata

 

 

 

Szia Feeling -- itt két különböző dolgokról van akkor szó.

Ha NEKED ad tanácsot, aminek nem örülsz, akkor kérd meg, hogy ezt ne tegye. Ha továbbra is teszi, akkor egyszerűen ignoráld mint értelmetlen zajt. 

Látom, hogy feszültség van közted és nemkene között, de azt is látom, hogy mindketten segíteni szeretnétek másoknak. Azt hiszem, amikor az ember nagyon rosszul van, és impulzív, akkor nehezen tesz különbséget a saját élete és a másik élete között, ahogy te is írtad. De nem érzem, hogy ez kifejezetten zaklatás lenne részéről. 

Szia Kata!

Szoktam nézni mindent mindig 🙂 Rendes vagy, hogy figyelsz! 

E

 

Szia Eszter!

Szeretém kérni,nem tudom ,szabad-e ilyet kérni:Ránéznél olykor árvalányka blogjára.Tudom,hogy te is szoktál.Csak,hogy ne maradjon egyedül.

Nekem túl sok volt amit magamról írtam, rosszul mértem fel az erőmet,nem tudtam időben leálllni vele.

.Másrészt az elmúlt napokban túl sokat írtam másoknak is ,ami nem játszott közbe, csak már én érzem magam túl soknak..

 Lassan eljön nálam a nyugalom időszaka .Ilyenkor elvonulok, de fizikailag nem..nem tehetem meg .Ez nem a szuicid időszakom ,hanem a befelé fordulás időszaka..

Nem tudom mikor jövök vissza az oldalra,nem tudom mikor fogok újból írni.

Így elnézést,de el sem köszönök még.

 

 

szia atti, berigut ismerjük, majd lenyugszik, vagy kénytelenek leszünk megint kizárni.

e

Imadtam az osziteseged es batorsagod Alinda interjujaban! <3

Dejó, hogy ezt írtad holdfény. Anyukám is pedagógus és nagyon örült, hogy felköszöntöttem.

Persze Eszternek is boldog pedagógus napot!

holdfény 🙂

 

Ne haragudjatok -- külföldön vagyok.

És neked külön, Avana... Boldog Húsvétot!

Akkor már az enyémeket is nyugodtan, hogy ne lebegjenek a semmiben a topikban. 🙂

Szia Eszter.

Megkérdezhetem mi történt Premortemmel és a hozzászólásaival?

Köszönöm.

Értem. Köszönöm.

Sajnálom hogy így döntött.

Szia Infinity!

Nuh kérte, hogy mindenestül töröljük. És sajnos ilyenkor az ő hozzászólásaira adott válaszok egy része is törlődik...

Ezért nem szeretjük, ha valaki teljes törlést kér -- mások tartalmai is elvesznek vele. 

Nuh kétszer is kérte, itt is és privátban is, tehát meggondolta eléggé, gondolom.

Igen, ez történt...de azt hiszem ő kérte. Bár szerintem dühből mondta. Mondjuk legutóbb is csak kötekedett. :/ 

Remélem nem baj hogy itt kérdezek.

Szóval kicsit el voltam veszve a héten és nem nagyon láttam mi ment.

Most ti töröltétek Nuh-t?

Mert nem találom sehol, sem egy halom hozzászólásomat amit neki írtam... 😮

Mi történt?

 

Csak hogy ne kelljen visszakeresni, nem volt bántó. Maradhat. 🙂

Sziasztok

Szeretném kérni hogy töröljétek a " #7175" számú hozzászólásomat az OFF topic-ból mert nem engedi a rendszer hogy töröljem.

Nagyon bántó lett pedig nem az volt vele a szándékom.

De most visszaolvasva lehet úgy is érteni és nem akarom hogy még nagyobb baj legyen belőle.

Hiba volt.

🙁

Sziasztok!

Ha olyan kérdésem van, amit nem tudok hova sorolni, akkor hol tegyem fel?

Kedves atti,

a fórumok alakulnak, és ez teljesen normális. Az OFF fórumnak már címéből eredően sem volt konkrét témája, nyilván ezért írtak oda mások is.

Ha nem kifejezetten egy témáról szól a topik, akkor ez majdnem elkerülhetetlen. Ha nyitsz egy olyat, hogy például "atti topikja", oda biztos csak azok írnak, akiket meghívsz.

Egyébként a te figyelmed is felhívom rá, hogy lehet csinálni csoportfórumot, ahová csak a csoport tagjai írhatnak, sőt láthatatlanná is teheted mások számára.

üdv

eszter

Ez most kicsit hasonlít a "régi" Búrára 🙂

ezek a hsz-ek, mind mehetnének az OFF-ba 😀 ez másról szól ez a topic 😀

szóval ha lehet kérnem akkor ott folytassátok 🙂

Szia tigerlily!

Köszönöm szépen.

kedves atti!

az OFF-nak van funckiója, sokan használják is, ezért nem töröljük. ha úgy érzed, hogy a mostani bejegyzések nem illenek a fórum keretei közé, akkor írd le a fórumba, hogy szerinted miről kellene ott beszélgetni.

köszi! szép napot!

szia layuda!

én csak egyet tudok, aki csinál skypot. ő igazából pszichológus és 6000 egy alkalom. Kardos Eszternek hívják, és a Nap-kör Alapítványon vagy a Millenáris Egészségcentrumon keresztül tudod elérni.

Szia Eszter!

Nem tudom, jó helyre írom-e, de tudnátok ajánlani olyan pszichiátert, aki nem túl drágán vállal skype-os tanácsadást? Én most külföldön élek és nem tudok eljárni senkihez, mert nincs a környéken magyar pszichiáter.