Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Öngyilkosság

Idézet tőle: piris

 

az én fejemben is megfodult, sőt talán beszéltem is róla.... Talán segítséget is vártam, talán csak egyszerüen beszélgetni valakivel.... De mit kaptam? Azt hogy beszéljek az orvosommal... de jó tanács...csak éppen szart sem ér....

Nezd , nem tudom mi a gondod az is lehet , hogy  szukseged  van egy orvosra vagy egy psichologusra . A  legtobb embernek viszont az a baja mint amit te emlitettel  , nincs kivel beszeljen .Engem erdekelnek a gondolataid akkor is ha rosszak akkor is ha csak ugy vannak . Mindig kapok ertesitest mailben ha privat uzenetem van a Buran .

 

az én fejemben is megfodult, sőt talán beszéltem is róla.... Talán segítséget is vártam, talán csak egyszerüen beszélgetni valakivel.... De mit kaptam? Azt hogy beszéljek az orvosommal... de jó tanács...csak éppen szart sem ér....

Idézet tőle: piris

Ez az öngyilkosság tök nevetséges dolog.... Mivel aki igazán meg akar halni az tesz is érte és nem jelenti be előre. Aki meg csak mondogatja az meg vagy sajnáltatni akarja magát vagy feltünésre vár, mert úgy érzi hogy el van nyomva....... Ez az én véleményem róla.

Tobb ertelme van ennek a sajnaltatni szonak de en csak egyet emelnek ki amit szamomra jelent . Ha egy ember odajut , hogy elmondja a problemait a masiknak vagy azt   milyen gondolatok fordulnak meg a fejeben  nem biztos , hogy kizarolag a sajnalkozast akarja kivaltani a masik emberbol . Valoszinuleg tele van mar a hocipoje es probal keresni valakit aki legalabb meghallgatja es nem fordul el tole Van aki orak hosszat kepes beszelni a problemairol es utana mellekesen megkerdezi "hogy vagy?" es valaszt sem varva folytatja ahol abbahagyta . De azt hiszem en ezt sem sajnaltatasnak neveznem pusztan ez az ember tobb torodest es figyelmet igenyel (persze ez nem azt jelenti , hogy neha ez engem nem bosszant ) Van aki nagyon nehezen beszel a problemairol de ha annak a szemelynek beszolsz  egy ilyet , hogy ne sajnaltasd magad az  az ember valoszinu a legkozelebbi ot tiz evben nem fog megnyilni senkinek es emeszti tovabb magaban a dolgokat bezarva egyedul . Mikor bezarva erzed magad es egyedul es nem tudsz beszelni azokrol a dolgokrol amelyek sulyos teherkent nehezednek rad akkor jon szamitasba az ongyilkossag vagy az emberi elet(lelek) szisztematikus lassu  rombolasa  ami szinten ongyilkossaghoz vezethet  vagy sulyos psiches allapotokhoz . Ezert vagyok en a beszed mellett . Ha  nem akarsz beszelni vagy nem tudsz a te elhatarozasod de vannak emberek akik elnek azzal a lehetoseggel ami adatik.

Ezzel egyet kell értenem..volt egy nagyon jó barátom,egyik reggel ugyanúgy elindult munkába ahogy szokott,aztán vonat alá ugrott.. egy másik barátom meg a diszkóban még 15 éve elköszönt,azt hittük haza megy,aztán egy teherautó elé ugrott ,meghalt azonnal.Ennyi.A segélykiáltást viszont nem árt komolyan venni,illetve észrevenni.

Ez az öngyilkosság tök nevetséges dolog.... Mivel aki igazán meg akar halni az tesz is érte és nem jelenti be előre. Aki meg csak mondogatja az meg vagy sajnáltatni akarja magát vagy feltünésre vár, mert úgy érzi hogy el van nyomva....... Ez az én véleményem róla.

hát én nem vagyok orvos

akarnak ők csak nem tudnak

de az orvos a betegséget gyógyitja meg, nem az életedet.Hát van annyi ember akinek rossz élete van mégse beteg, aztán az is öngyilkos lesz. Hát az életed megmentését ne várd tőlük, nem arra szakosodtak, ez nem jelenti hogy nincs ilyen ember az életben.

nem bizok én már meg az orvosokban,mert nem akarnak segiteni nekem,ezért én sem fogom az ö idejüket a továbbiakban..........................

mégis mi köze a külvilágnak ahhoz hogy te éljél vagy sem?

Te nevezed ezt életnek nem a külvilág.A külvilág nem a többség és a környezettel egyenlő.Nem mindenki szerint élet ez, azaz nem valódi élet. Mert hát biológiailag élet ez.

aztán senki nem gátol téged hogy olyan életet élj amilyet akarsz.

nekem már végleg itt kell hagynom ezt amit a külvilág életnek vagy akárminek is nevez meg.

végtelen lehetősége van az embernek

kimegyek a vonat elé.

beveszek egy halom gyógyszert

leiszom magamat

és elöveszem a kedvenc szikémet,amivel jól megvagdalom magamat

ezek a lehetöségeim

mi a baj a létezéseddel? ártasz vele valakinek is? hiányzik belőle valami?

én aztán nemtudom hogy miért nem most vagy eddig, hanem kedden kell majd megölnöd magad, de gondolom azért mert eddig fontos elintézni valóid lehettek? Már nincsnenek vagy ugy gondolod hogy akkor eddig megtetted aztán most befejezem? Ugy mégis mi fontos dolgod volt eddig?

azt lehet nem tudod hol tartasz , meg minek csináltál dolgokat,de azt már tudod hogy megakarsz halni.Hátha összevissza csinálsz dolgokat akkor biztos nem sok boldogságod volt eddig.Aztán igy meg nem csodálkozik az ember ha megakar halni.De ha valami értelmes, valódi célt tűznél ki talán lenne boldogságod abban amit csinálsz.Hát ez ugy nézz ki nem megy egyedül, kérj segitséget, vagy keress. Mesélhetnél magadról, ha ez a dolog fennáll.

Hát a hangokkal, meg ezzel érdemes lenne orvoshoz menni, persze az lehet csak elodázza.

Hááát....szócsatában alulmaradsz mindíg....ennyi??hogy felháborodnék a végén??ez gyenge volt..de úgylátom másnak itt szüksége van a segítségre úgyhogy ne folytassuk ezt szerintem.

mintha lenne még?????????????????????

a dolgaimnak a rendezgetésében már nem tudom hogy hol is tartok???????????????

az idöpont az max. jövő hét kedd hajnalban van megaddva nekem,mert akkor kell hogy végrehajtsam azt amit a hangok mondanak nekem.............................................

az egész létezésemet már nem tudom elfogaddni...........................

ja hogy próbálod még elrendezni a dolgaidat mintha lenne még valami fontos, aztán kitűzöl egy időpontot hogy addig teljesited azokat, aztán szevasz tavasz

talán tartozol valakinek?...

új felfogás szerint kell majd itt hagynod a világot?

mi az ami elviselhetetlen ebben a csodás világban?

az hogy most már végleg itt kell hagynom ezt a világot

a gond csak az hogy túl sok az örangyalom akik nem hagynak nyugton már soha sem,ezért olyan módszert alkalmaznom ami véglegesen elvisz engemet erröl a nemmegértett és elviselhetettlen világról.

ja lola, megértelek én , csak még felháborodnál a végén

Mi az a dátumkitűzős idő? És mi vele a probléma?

Mindjárt gondoltam...

Jó,de érts meg engem is azért.Tessék,akkor,várom a tanácsod.Tudsz valami okosat Nekem mondani???????????????????????????????????????????

megint a dátumkitüzös idömet kell hogy befejezzem valahogyan.

lola

te nem kérsz, és nem fogadsz el segitséget ha neked van ilyen problémád, de azért másnak segitenél ebben.Érted?

Először jöjj rá hogy te miért gondolkozol ezen a témán és hogy azzal mit is kéne kezdeni.

Akkor mindegyőnk ugyanazt akarja .Írj Te is amit gondolsz,és én is,csak egymással ne kommunikáljunk,mert Te folyamatosan cinkelsz,és én nem akarlak megbántani,mert nincs veled bajom...

én? segiteni próbálnék egy arra rászorulónak, már ha tudok

Pedig te épp idétlenül próbálsz itt valamit..megint velem szarakodni...miért,te mit keresel itt?

mi van lola? már egy idegen embert is csak ugy ledrágázol, mintha a kedvesed lenne? meg ugy mégis te mit keresel ebben a topicban? ez nem az idétlenül beszülgetünk egymással mert időben bővelkedünk topic

poszttraumás stressz? Mi történt veled drága?Itt vagyunk,írjál Nekünk...

Mi a baj, mi történt?

nem kell búcsúzkodni itt, hisz nemigen szoktál itt lenni, inkább kapcsolódj be ide, hátha találsz itt magadnak valami jót

ahogy eddig éltél ugy nem jött be a világ, ha másképp élsz akkor majd bejön

meg kell hogy tegyem az utolsó lépéseket az iránt hogy most már végre véglegesen sikerüljön itthagynom ezt a világot,ami nekem nem jött be,így jártam,et az én végzetem.

ezért is most elbucsuzok mindenkitöl és senkitöl.

ennyi volt.

újra itt vagyok,de méd sajnos élettben vagyok,de hogy meddig azt nem tudom.

boldogság, boldogtalánság egy állapot, és a többi is

a tényezők a világ, gondolom

azt válaszold meg magadnak mit értesz az alatt hogy én vagyok.nekem is elmondhatod.ha tudod, (talán) azt is tudni fogod mit akarsz.

az út akkor értelmetlen ha nem odajutsz ahova akarsz

De mire elérek a boldogsághoz addigra talán az egész út értelmetlenné válik. Úgy értem, ez vagyok én, instabil, boldogtalan stb stb de ha megtalálom a boldogságot és azoka  tényezők távoznak az életemből mik boldogtalanná tesznek....akkor ki vagyok én?

annyit kell elvárni magunkatól hogy jók legyünk, ez talán közösségi érdek is

nincs olyan hogy normál élet, illetve ha kettő osztod miért épp oda akarsz tartozni?

boldog és boldogtalan élet van, aztán ugy élünk hogy amit kitűztünk azt el is érjük.Ha vágyaidtól nem vagy boldog akkor ne vágyakozz, ha meg az vagy tőle akkor nincs gond a vágyaiddal.Lehet azt hiszed boldog vagy a vágyaidtól, de lehet hogy a tapasztalat nem ezt mutatjaTaláld meg az utat a célodhoz, ne másoktól elleset normákhoz igazodj, az emberek nem egyformák.

A boldogság utja nehezebb, de többet kapsz tőle, igy aztán könnyebb lesz.

spellbound02 :

Nem tudom, bár alig járok emberek közé mégis ragaszkodom, az úgymond 'normál' élet elvárásaihoz. De itt is kétélű a penge, mert úgy hiszem minden ember külön individuum, és normákba belepaszírozni őket nem lehet., gyakorolni ezt viszont nem tudom, mert eszméletlenül függök a vágyaimtól és a többi ember reakciójától. Az egyik felem lenne önmaga aki halad az álmai felé leszarva, hogy mit gondolnak róla, a másik pedig szorong és szégyelli magát a léte miatt.

Eszter

Hát ha a külső körülmények irányitanak az nem jó.A vágyakozás meg haszontalan.

Megpróbálhatod magad a külső körülményektől függetleniteni magad.

Kibirtam az estét, nem csináltam semmit. De azért a mai nap is nehéz volt. Nagyon le vagyok törve nincs kedvem arról irni hogy miért, túl hosszú, és talán nem is adná vissza igy leirva a helyzet súlyosságát. A párom szerint csak az a baj hogy tele van negativ gondolatokkal a fejem, túl pesszimista vagyok és mindenben a rosszat látom és bolhából csinálok elefántot. SZerintem csak reális vagyok és szembenézek a problémákkal, nem söpröm be a szőnyeg alá. De akármi is van, nagyon depis lettem tőle, enni sem tudok, és marha nehezen megy az elmosolyodás is. A franc egye meg, nem értem miért lettem ilyen borúlátó, ez az én hibám-e, vagy tényleg a körülmények ennyire gázosak?... Honnan dönthetném ezt el? Gyűlölöm ezt a monetáris világot...

Lenne már vége, így vagy úgy. Iszonyú nyugtalan és dekoncentrált vagyok, nem tudom, nem tudom

én is ezt érzem =/

Rossz, rossz, rossz nagyon rossz, olyan mintha belül égetne valami és azt mondaná folyamatosan, hogy sose lesz ennek vége.

Vágyakozom, mert nem vagyok elégedett a jelenlegi életemmel, és amÍg ez így van, addig nem tudok másra koncentrálni.

ja meditáció előtt hasznos szent vagy spiituális könyvet olvasni, az is segit ráhangolódni

ha vannak gondolataid az nem azt jelenti hogy nem vagy nyugodt

a jógának talán az lenne az elsődleges célja hogy előkészitse a meditációt

hogy sok gondolatod van az feltehetően a világfelfogásodnak köszönhető

ha állandóan vágyakozol mert azok kielégitnek vagy mindig a a problémákat, feladatokat akarod megoldani akkor azon fogsz gondolkodni, aztán igy ragaszkodsz hozzájuk

lehet felismered hogy a csend jó, de nem érzed hogy szükséged van rá, ezért nem választod

Ha Istenre sokat gondolsz az segit, mert akkor már csak egy dologgal foglalkozol, és se a múlt , se a jövő nem érdekel ilyenkor.ezt kipróbálhatod, olyan mint amikor egy szent könyvet olvasol.

Jógázom, már ha eszembe jut, mégis képtelen vagyok teljesen lenyugodni. Zizegnek a gondolataim amik nem akarnak letisztulni.

meditáció előtt ha nem tudsz lenyugodni , fél óra hatha jóga

nem feltétlen lehetetlen gyógyszerekkel meditálni, de tény elő nem fogja segiteni

Szia Nemember! Idáig én is elég sokszor eljutok, és bár én is rég gondoltam ilyesmire, most valahogy kerülget a gondolat. Most amúgyis lehet valami a levegőben, mert napok óta semmi életkedvem, pedig most jól pörögtem hónapokig. Korábban volt öngyilkossági kisérletem, és megfogadtam, soha többé. Most hogy oldjam a feszültséget, korán ágyba bújok, és magamhoz ölelem a kis plüss állataimat, amiket a páromtól kaptam, és úgy alszom el, hogy holnap biztos jobb lesz. Egyelőre nem lett jobb, szóval még mindig várom az a holnapot. Szóval, kitartás!!!

Nemember, nem is tudom mit írhatnék... én csak azt tudom mondani amit gondolok és amiben hiszek. Én úgy gondolom, az életünket nagyrészt mi is alakítjuk, és ha valaki jól akarja magát érezni, akkor lehet tenni ezért, persze nem könnyű ha az ember mélyponton van, de az életben nem csak rossz dolgok vannak hanem jók is. aki szarul van az nem látja a jókat, pedig vannak. Nem tudom hogyan segítsek neked, de remélem jobban leszel. 🙁 Esetleg írhatnál arról, mi a baj, miért érzed ilyen kilátástalannak a helyzetet? Történt esetleg valami, ami kiváltotta?

Spellbound amugy te pedig szerintem jókat írsz, és jó ez az irány amit most képviselsz. Csak így tovább, ez jó hogy példát mutatsz és ilyen pozitívan gondolkodsz! Ennek örülök! Bárcsak másnak is sikerülne ez.

Hosszú idő óta először, újra eljutottam oda hogy komolyan meg akarok halni. Remélem kibirom az éjszakát valahogy...

A meditáláshoz (nálam legalábbis) nyugalmi állapot kell ami nagyon ritka és gyakran csak gyógyszerrel érhető el, ami eltompít mindnent így ellehetetlenítve a továbbhaladást.

Gondolatból van bőven, jó, rossz és ezek cikázása néha elég kikészítő.

meditációban nem kell széthúzni, ott nem kell beengedni őket, az más, próbáld csak nyugodtan, próbálkozás nélkül nincs fejlődés, ez koncentráció, vagy kupán akarod magad vágni helyette? vagy csak szeretsz szenvedni, nem lennél egyedül

hát lehet hogy csak rápihensz ilyenkor és élvezed hogy gondolkozhatsz , én legalábbis megfigyeltem magamon hogy olyankor eszembe jut átbeszélni magamban a nap dolgait, mert máskor nem teszem meg

egyébként azért szokták észlelni hogy néha több gondolatod van, mert ilyenkor lelassulsz, és ilyenkor veszed észre hogy ugy általánosságban mennyi a gondolatod, milyen sok

persze el lehet ilyenkor mégjobban gondolkodni, de akkor az nagyon gyenge erőfeszités

hát jó meditációs technikát kell használni, sokfajta van.Nem szabad beengedni az elmébe sem barátod, sem ellenséget, az ajtó legyen mindig zárva bárki kopogtat is a meditációd alatt.

Meditálni próbáltam, de mintha visitoztak volna a negatív gondolatok a felyemben, nem tudom széthúzni őket, legtöbbször hagyom, hogy lehúzzanak a gondolataim