Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Öngyilkosság

Idézet tőle: mark77

Semmiért, öld meg magad!
Miért másnak kell bebizonyítani Neked, hogy Neked érdemes élned? Magad döntsd el! Ha úgy érzed nem érdemes ugorja vonat alá!

No de ez a legszebb

Idézet tőle: mark77

Ez a fórum az önkiszolgálásról szól:)

AAAAA ertem szoval itt nem lesz szervezkedes ez a Csinald Magad Mozgalom .......bocika roszat felteteleztem

Maximum egy üveg sört szervezhetsz magadnak:):)

Nagyon sarkalatos pont ez azért célszerű beszélni róla, hogy el tudjuk kerülni.

Itt annyian segitenek rajtam ,felhasznalok moderatorok a doktorno  es mindenki oly kedves velem . Csak attol felek nehogy beszervezzenek itt engem valami ongyilkossagi dologba , mert vannak olyan pillanataim , mikor az ilyesmire kifejezetten fogekony vagyok .

A kiterjesztett öngyilkosság fogalma:amikor az elkövető úgy dönt, hogy egy vagy több hozzátartozóját is megöli, mielőtt végez magával.

Történt egypár ilyen a közelmúltban:( 

Haliho;


 


Meg talan annyi lenne a velemenyem, hogy az sem helyes amikor emberek masokat ongyilkossagba hajszolnak. Ilyen is van. "...joguk volt hozza..." en ugy mondanam, hogy masok oket belehajszoltak, ok meg megtettek.  Aztan mas dogot is lehet csinalni. Azok az emberek akik hajszoljak egymast nem gondolnak arra, hogy nem csak ongyilkossagot lehetseges elkovetni, hanem gyilkossagot is lehetseges elkovetni.


En azt gondolom, hogy attol hogy valamit lehetseges elkovetni attol meg nem szuksegszeruen van joga arra senkinek.


Aztan az emberek mondanak egymasnak olyan szornyu dolgokat ami mar gyilkossag.  Csak aki mondja annak nincs mersze elkovetni a gyilkossagot es rakeni arra akit hajszol, hogy az o hibaja, mert ongyilkossagot kovetett el.


Tudok peldat is mondani erre: amikor egy nagyszulo azt mondja az unokajanak, hogy en mondtam anyadnak amikor terhes volt hogy veteljen el abortusszal.  Aztan ez nem egeszen egy "Isten hozott ebbe az eletbe!!!De jo hogy itt vagy" egy kifejezes. Na, milyen jol erezheti ez utan az unoka magat, es ezekkel a szemelyekkel van osszezarva, hogy ezek vigyaznak ra, es igy szeretik.  De azert meg kell jegyeznem, hogy valoszinuleg a nagyszulot is erte trauma, hogy ilyen.


Aztan van ez a masik kifejezes is, hogy: "Na, hogy szazan alljanak a kertedben, te meg fekudjel!" Ugye, nagyjabol egyenlo a "Dogolj meg!" kifejezessel. Csak mas szavakba van burkolva. Szebben mondott gyilkossag. Likvidaljuk. Mi az a likvidalas? Olan mint a komatal, csak kisebb.


Aztan mindjart kilyukadunk ennel az amerikai kifejezesnel, hogy "unalienable rights", elidegenithetetlen jogok, "granted by the Creator" a teremto altal adatott. Minden egyesemberi lenynek. Es ezek kozott van: "life" = elet, "liberty"= szabadsag, es a  "pursuit of happyness" = a boldogsag keresese. (Nem a bodogsag a jog, hanem a keresese.)  Szerintem az ongyilkossagi kiserlet az nem a boldogsag keresese, es a sikeres ongyilkossag az nem a boldogsag megtalalasa.


Szerintem azongyilkossag az egy olyan gyava gyilkossag amit a gyilkos nem mert elkovetni, hanem meg azt is az aldozatra haritja. Es a vad is az aldoztra van haritva.


Szerintem ne old meg onmagad, olj meg valaki mast! Az  jobb, talan, gondolnam en, ha hagyod ot vagy oket egyedul meghalni maguktol. Gondolnam pszihoterapia segithet mindket oldalon: hajszolo es hajszolt.


Kivanok mindenkinek, tobbek kozott, eletet, szabadsagot es boldogsagot.  Boldogsagot amit en is keresek.


Tisztelettel;


zsivany

5678

acting out.-mhh,ühüm,jó téma-emese viz-jelntkezz aurtista elinttézvwe

Sose biztatnék senkit sem az öngyilkosságra. Az olyan gusztustalan és bizarr dolog lenne. De aki halni akar, annak szíve joga a döntés, hogy mikor és hogyan.

Idézet tőle: Andrea

Az öngyilkos lányok kapcsán, senkinek sincs joga ítélkezni felettük vagy másokat felelősségre vonni a haláluk miatt. Ők döntötték el, hogy megölik magukat. Joguk volt hozzá. Mindenki szabadon rendelkezik az életével.

A hozzátartozók érzelmeivel jönni pedig egy nagy bullshit! Mindenki a saját elméjének a fogja. A nagyanyám csontáttétei nem nekem fájtak, hanem neki. Amikor meghalt, nekem csak annyi dolgom volt, hogy feldolgozzam a hiányát. A gyász olyan akár az amputáció, ami után az agy még sokáig keresi és érezni véli az elvesztett végtagot. Ilyesmi a gyász is, csak lelki szinten. A lélek tapogatózva keresné a kapcsolatot a másikkal, de a másik már hideg tetem a föld alatt. Kell egy kis idő a léleknek, mire leépíti eme kapcsolatot és feladja a próbálkozást.

Visszatérve az öngyilkosságra. Senkit sem kell életre kényszeríteni. Akinek elege van a kilátástalanságból, a hazugságokból, a színjátékból, a folytonos kudarcokból, sebekből, meg nem értésből, nyugodtan ölje meg magát. A halott agy már nem agyal.

Kedves Andrea

Ugye maga sem gondolja komolyan amit leirt . Az egyil leany meg alig elt alig volt 18 eves ,,szinte meg gyerek a masik sem volt sokkal idosebb. A gyermekosztalyok is tele vannak itt 12, 13 14 , 15 eves fiatalokkal  akik gyogyszert vesznek be felvagjak az ereiket . Haljanak meg ? egy gyermek valoban tisztaban van azzal amit csinal ? vagy egy felnott tenyleg tudja mindig mit csinal ? Maga kedves Andrea valamit felreert senki nem itelkezett sem a lanyok sem a szulei felett , bennem nehany kerdes fogalmazodott meg . Nem itelkezett itt senki sem en sem mas .Azt a szemleyt azokat a szemlyeket viszont  felelosseg  terheli akik ongyilkossagra  biztattak oket es segitettek a vegrehajtasban . A bolti lopas es e tragedia kozott oriasi kulonbseg van. . Nem tudom a kozvetlen kornyezet mennyit vett eszre azokbol  a valsagos allapotokbol  amelyek ezeket a lanyokat erintettek (ez az en private maganugyem , hogy nem ertem )

Kivanom onnek , hogy gyogyuljon meg . Sajnalom , hogy ennyi fajdalomba volt es van resze .

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/sri_chinmoy/Eletem_lelek_utazasa.html

innen ideztem idezzetek ti is.kitől olvastok.mit?

Kedveseim:)ahogy a babarczy szokta mondani Behringer Zoltán forditja hülyék vagytok, igen a régiről.ennyit elég mondanom,ő a babrcz főooks,)nem akar jógi lenni, de nem érti a betegségét miért nem gyügyul meg. cmgájvör brave..osan.

Március 20.

 

Földi kötelességeidet tekintsd isteni kötelességeknek. Meglátod, hogy tetteid eredményéért Isten a felelős.

 

Ha átadtál Istennek mindent, amid van, és mindent, ami vagy, akkor érezheted, hogy Isten a felelős minden tevékenységedért. Tévedsz, ha úgy érzed, hogy te vagy a felelős gyermekeidért, szüleidért, barátaidért, ha úgy érzed, te lobbantottad fel bennük a törekvés lángját, vagy te világosítottad meg sötét természetüket. Nem tudsz békét szerezni magadnak, és a földön Isten egyetlen gyermekének sem tudsz békét kínálni. Isten a felelős, Isten a nélkülözhetetlen. Lélekteljesen, feltétel nélkül és odaadóan kell dolgoznod, hogy minden emberi lényben minden pillanatban Istent lásd. Isten Akarata iránti állandó, tudatos önátadásoddal érezheted ezt.

 

Most, hogy életed

Önátadás-napjává váltál,

Isten neked adja

Szíve Halhatatlanság-Egét.

 

Én kétszer-Kedves zsivány- Om mani padme hum o van ilyen gyűrűm amire ez van irva:),örülök neki nagyon, egyet szét forditotta, Allahra nézve az epi nekem enm jön be

nem akarok lenni az.gyógyszer mellékhatásoktól körbetartozás van.

Idézek tudatlanság ellen .ÉN is meg mindenki Istené.()A margithid és akörömcspisze,mg van,vega58 térti a villamosokat,pedikürüshöz fogok járni.de van egy elite márkájú kis új csipeszem Balmazujvaárosról.Örrrr

Hetedik fejezet

A szeretet hatalma

 

Amikor a hatalom szeretetének helyébe
A szeretet hatalma lép,
Az ember új nevet kap: Isten.

 

A szeretet egy tiszta és sugárzó láng. Ha a szeretet útját követjük, spirituális életünket, belső életünket módfelett beteljesítőnek találjuk. A szeretetnél semmi sem lehet nagyobb. A szeretet nem más, mint élet, az élet pedig maga a spontán nektár és gyönyör.

Ha a szeretet valakinek vagy valaminek a birtoklását jelenti, az nem valódi szeretet, nem tiszta szeretet. Ha a szeretet azt jelenti, hogy adunk, és eggyé válunk mindennel - az emberiséggel és az Isteniséggel egyaránt -, akkor az valódi szeretet. A valódi szeretet teljes egységünk a szeretet tárgyával és a szeretet birtokosával. Ki a szeretet birtokosa? Isten.

Kit szeretünk? A Supreme-ot szeretjük minden emberben. Ha a testet szeretjük, megkötjük magunkat, míg ha a lelket szeretjük, felszabadítjuk magunkat. Az egyén lelkét, a minden emberi lényben ott lakozó Supreme-ot kell szeretnünk.

Tudatosan tiszta szeretetet adhatsz másoknak, ha mikor beszélsz velük, vagy rájuk gondolsz, azt érzed, életleheleted egy darabkáját adod nekik. Ezt az életleheletet csak azért kínálod fel, mert érzed, hogy te és a világ többi része teljesen és elválaszthatatlanul egyek vagytok. Ahol egység van, minden tiszta szeretet.

 

 rrrrrr,aurtista jelentkezz.

Haliho;


En pedig eppen ellenkezoleg gondolom mint Andrea.


Es ha van ezen a vilagon kivul vagy belul egy olyan hely ahol senki sem oregszik, senki sem hal meg, senki sem szuletik, senki sem jelenik meg ujra, en nem errol a helyrol szeretnek irni. Es hogy egy ilyen helyet meg lehetne tapasztalni azzal , hogy valaki fizikailag elmegy erre a helyre, az sem az amirol en szeretnek irni.


Hanem arrol szeretnek irni, hogy van ebben a vilagban a most es az itt, es ennek a testnek a kereteiben belul a most-ban es az itt-ben szerintem is lehetseges elegedettseget es boldogsagot talalni.


En ugy gondolom, hogy az ongyilkossagi kiserlet nem az elegedettseg es boldogsag fele vezet.  Es en ugy gondolom, es tapasztalom, hogy a halas gondolkodas, es a meditacio es az imadkozas az az elegedettseg es boldogsag felel vezet.


Nekem ugy latszik, hogy aki ongyilkossag helyett azt valasztja az nem veszit semmit, mert meditacio az ongyilkossag elott nem zarja ki az ongyilkossag lehetoseget kesobb. De az ongyilkossag meditacio elott kizarja a meditacio lehetseges kedvezo hatasat.


Tisztelettel;


 


zsivany

Az öngyilkos lányok kapcsán, senkinek sincs joga ítélkezni felettük vagy másokat felelősségre vonni a haláluk miatt. Ők döntötték el, hogy megölik magukat. Joguk volt hozzá. Mindenki szabadon rendelkezik az életével.

A hozzátartozók érzelmeivel jönni pedig egy nagy bullshit! Mindenki a saját elméjének a fogja. A nagyanyám csontáttétei nem nekem fájtak, hanem neki. Amikor meghalt, nekem csak annyi dolgom volt, hogy feldolgozzam a hiányát. A gyász olyan akár az amputáció, ami után az agy még sokáig keresi és érezni véli az elvesztett végtagot. Ilyesmi a gyász is, csak lelki szinten. A lélek tapogatózva keresné a kapcsolatot a másikkal, de a másik már hideg tetem a föld alatt. Kell egy kis idő a léleknek, mire leépíti eme kapcsolatot és feladja a próbálkozást.

Visszatérve az öngyilkosságra. Senkit sem kell életre kényszeríteni. Akinek elege van a kilátástalanságból, a hazugságokból, a színjátékból, a folytonos kudarcokból, sebekből, meg nem értésből, nyugodtan ölje meg magát. A halott agy már nem agyal.

Legyen atkozott az a nap mikor megszulettem . Pusztitana el mar valami . Legyen atkozott minden szvam minden pillanatom . Legyen atkozott a halalom is .Soha nelegyen egy boldog pillanatom . Ezeket a szavakat mondtam a templomban miutan apam meghalt . A sajat atkom jol fog .

6.00kor.leöltözés,mert,meleg.lett.pritkész-majda,dokinóőnek,mesélem-tovább-mániára-én-asétát-választom.Duermo1rece horas-space-world-is-acracy-space-jelentés-te-fizeted-a-számlát-csehországban-étterem-vega-viz-a-legnayobb-érték,nálunkazarzén.e-00vegetáriánus-szakácsok-vezetők,csak-lugositott-szürt-csapviz-senkisem.drogozott.csakfelesbeköcsög-utálom-a-berencent-gyomormoss-svédkeserú-suttogom-.awhispering-a-prayert-hola

-vizi nóra(mentők-számát-ozzybreaking-all-the-rules)mentsétek elspazonnalpipacs-magitszigetifutók,nekemvéletlenül.jöttekéndirektbe-mentem-mi-azazaindirekt-sicologia?

Senki nem tudhatja , hogy egyes felhasználók miről leveleznek privát. Azt, hogy valamelyik lány regisztálva lett volna a búrán elképzelhetőnek tartom, de a módszert nem innen szedte az biztos.

Elég szönű halált haltak az biztos, hogy jut valakinek eszébe knhalállal öngyilkosságot elkövetni, ha egyáltalán meg akarták ölnimagukat. Különben miért írták volna rá az autóra, a figyelmeztetést.

Na mindegy...

abban viszont azt hiszem egyeterthetunk  , hogy egy felfokozott lelkiallapotban a vegso lokest megadhatja egy biztato szo amely az interneten keresztul jon (teljesen lenyegtelen milyen oldalrol van szo)

Azt hiszem oriasi felelosseg egy ilyen oldalt uzmeltetni mint a Bura  . Ha milliardokat kapnek azert , hogy hasonlo oldalt uzemeltessek , en biztos nem vallalnam . Ez hatalmas terhet ro az uzemeltetore , vegsosoron en tisztelem azt aki bevallalja. Csupan a tarsadalmi es egyeni felelosegre szerettem volna felhivni a figyelmet, es arra , hogy sokszor veszelyes jatekok zajlanak az interneten ,  mikor pedig  a jatekbol valosag lesz az vegzetes is lehet . Aki kozremukodott  a ket leany ongyilkossagaban az gondolom el  . Nem esek tulzasokba tudja mindenki mirol beszelek .

Ertem . Szerintem nem azzal kellene foglalkozni , hogy mivel lettek ongyilkosok , bar ez is egy szempont . A hiradoban hallottam , hogy biztatva is voltak . Sokan nincsenek tisztaban azzal , hogy nem pusztan egy jatek mikor valakit arra biztatnak , hogy legyen ongyilkos . Ha Buran ismerkedtek meg ..... hat ilyen ismeretsegeket ne kosson senki sem itt sem mashol . Allitolag mindketten sulyos depresszioba szenvedtek . A szulok nem vettek eszre semmit , ezt nagyon furcsalom , hiszen ha voltak mar kezelve szakemberek altal a kornyezet jpbban odafigyel minden apro jelre  Nem tudom rendszeres ellenorzes alatt voltak gyogyszerek es orvosok szempontjabl . Teny , hogy az emberek a kozvetlen kornyezet nincsen tisztaba azzal mekkora szerepuk van egy ilyen tragedia megakadalyozasaban. Arrol nem is beszelve , hogy manapsag barki hozzaferhet az inernethez , sokan nem tudjak mekkora veszelynek vannak kiteve . Sokszor a behizelgo megerto egyutterzo szavak mogott  sotet gondolatok allhatnak , es nem mindenki joindulatu .Sajnos .Borzalmas milyen kovetkezmenyek szarmazhatnak  artalmatlannak tuno  levelezesekbol . Ezt sokan elfelejtik

Idézet tőle: 5678

Azt akarod arnyaltan kifejezni , hogy esetleg itt ismertek meg egymast?

jo lenne ha betudnal adni egy linket ahol ezt esetleg meg lehet talani interneten

A tevebe azt halottam , hogy voltak olyan szemlyek akik biztattak ezta ket lanyt . Ez buncselekmeny.

 

Nekem egy rendőr ismerősöm mondta. A bíztatásról nem tudok. Csak azt mondta, h az után nyomoznak, h honnan tudhatták a lányok, h kell előálítani a mérgező, halálos gázt.

 

 

Idézet tőle: 5678

Ket fiatal lany meghalt , ezt nem emliti senki . Nem vitatkozik senki . Pedig  teny , hogy megtortent ez a szornyu tragedia.  ,Se a korulmenyekrol sem a ket lanyrol nem beszel senki .

Állítólag a halálukat követő házkutatás során kiderült, h mindkettőjük számítógépen a bura.hu szerepelt böngészőjük előzményei [history] között. Illetve a levelezésük átnézése után vált egyértelművé, h az interneten ismerték meg egymást. (Az után nyomoznak, h segített-e valaki nekik az öngyilkosság elkövetésében[előkészítésében] - mert feltehetően nem rendelkeztek olyan ismeretekkel, hogy tudták volna, h kell mégező gázt előállítani - mert ez volt az elkövetés módja)

 

Azt akarod arnyaltan kifejezni , hogy esetleg itt ismertek meg egymast?

jo lenne ha betudnal adni egy linket ahol ezt esetleg meg lehet talani interneten

A tevebe azt halottam , hogy voltak olyan szemlyek akik biztattak ezta ket lanyt . Ez buncselekmeny.

Ket fiatal lany meghalt , ezt nem emliti senki . Nem vitatkozik senki . Pedig  teny , hogy megtortent ez a szornyu tragedia.  ,Se a korulmenyekrol sem a ket lanyrol nem beszel senki .

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ket-fiatal-lany-holttestet-talaltak-meg-egy-autoban-2057130/

Sziasztok!

 

Hát én nem tudom már sokszor mi lenne a jó ahhoz hogy ne akarjak állandóan meghalni. Most épp a teljes közöny lett úrrá rajtam, ezt a pszichológus is konstatálta, de nem tudok ellene mit tenni, már annyira azt érzem hogy kifacsarták a lelkem. Menekülök, és tudom hogy a közöny után az önmagam likvidálása következik.És ez megy évek óta. Túléltem több kísérletet, egyet épphogy. Most valahogy ki kéne bekkelnem ezt az időszakot, de nem tudom hogyan. Pedig jó a pszichológus, pszichiáterhez épp még nem járok, tervben van...

elnézést, én valóban csak a pestiekre gondoltam.

viszont a telefonálós dolgot nagoyn jó ötletnek tartom.

de persze, nagoyn messze vagyok - nem tudom a lehetőségeket...

Egyetértek azzal amit szörnyi írt+még annyit hozzátennék, hogy a neten is biztos van a településeteknek vagy a környékbeli településnek honlapja és ott is biztos van a helyi mentálhigiénés központnak  (vagy esetleg még területi ideggondozó néven futhat) elérhetősége. Ott is vannak orvosok és szerintem ha másnak nem is szánod átmenetileg jó lehet (vagy lehet, h. pont ott találsz egy jó orvost,mert szerintem a magán sem mindig feltétlenül  jobb csak még + fizetni is kell érte).

Helpless!

Mindenképpen lépni kellene valamit, ha területi gondozóba jársz ott is tudsz más orvost keresni, ha nem, elmehetsz a környékbelibe is. De szerintem mihamarabb lépni kellene, mert az ilyen orvos többet árt mint használ! Hidd el én is jártam a te cipődben, de én nem váltottam idejében és minden csak sokkal rosszabb lett, de végül otthagytam!

Sok erőt és kitartást hozzá!!!

DE EZ SZTK-S !!!

Nincs heti 10000 Ft-om terápiára !!!

Pedig nagyon szeretnék terápiára járni.

Nem vonhatok el a családomtól havi 40000 Ft-ot.Nincs honnan elvonni.

amarilla


te annyira hihetetlenul egy naiv noszemely vagy

Klubházaink

A Soteria Alapítvány küldetésével összhangban a III. kerületben lévő Kilátó Klubház és a 2006-ban a XIII. kerületben elindult Materia Klubház a pszichiátriai problémában érintetteket segíti a mindennapi életben történő boldogulásban. A problémákat a medikális modellekkel ellentétben szociális nézőpontból közelítjük meg, és a célunk az érintettek egyéni célkitűzéseinek teljesítésében való részvétel és támogatás. Szakmai programunkat a nappali intézmények működésére vonatkozó, 2002-ben összeállított szakmai protokoll mentén alakítottuk ki: felmérjük a klubtagok személyes szükségleteit és céljait, és ezek alapján a klubtaggal való egyetértésben egyénre szabott gondozási tervet dolgozunk ki.

A klubház szociális szolgáltatás, ahol nem folyik orvosi tevékenység, viszont a munkatársaink szoros kapcsolatot tartanak az egészségügyi ellátóhelyekkel, illetve a szociális ellátórendszer más elemeivel. Klubházaink azoknak ajánlanak programokat, akik - túljutva egy krízisen - a "mindennapokba" való visszatérés előtt állnak. A számos esetben hónapok vagy évek óta magányosan élő, de ismét társaságra vágyó (II., III. és XIII. kerületben élő) embereket várnak a klubházak, ahol rendszeres programokban is részt vehetnek és saját ötleteiket is megvalósíthatják.

A Kilátó Klubház üzenete
"Ha úgy érzed, hogy nem változik körülötted a világ, vagy fénysebességgel pörög . . . Ha nem tudod, hogy mit csinálj, céltalanná váltál . . . Zuhansz, egyedül vagy, félsz: magadtól, másoktól, valamitől . . . Ki akarsz szállni, vagy be . . . Gyere el a Soteria Alapítvány Kilátó Klubházába! Hogy megmozduljon a világ vagy te mozdulj, hogy ne félj vagy legyen bátorságod félni, hogy ne légy egyedül. Ha eljössz, választhatsz állandó programjainkból (angol és német nyelvtanfolyam, Irodalmi Teázó, Tánc-Hastánc, relaxáció, filmklub, számítástechnikai ismeretek, beszélgetős/önismereti csoportok, festés, kézműves foglalkozások, főzőklub) és alkalmi rendezvényeinkből (kirándulások, színház, mozi, kiállítás, partyk) és beszélgethetsz szociális munkásokkal, pszichiáterrel, pszichiológussal. És ami a legfontosabb: emberekkel találkozhatsz!"

Ahol minket megtalálsz: Kilátó Klubház 1035 Budapest, Szentendrei út 36.
Tel.: (06 1) 250-3383, Email: postmaster@soteria.axelero.net

Nyitvatartás: Hétfő-péntek: 12.00 - 18.00

A Materia Klubház üzenete:

"Ha nem tudsz mit kezdeni magaddal, se másokkal... talán az életeddel sem, és legszívesebben a fejedre húznád a szobád sarkát, ha eleged van a céltalan hétköznapokból vagy a magányos ünnepekből, ha úgy érzed nem értenek meg, vagy te nem érted a körülötted élőket, ha kicsúszott a lábad alól a világ... és nem tudod merre indulj, ha nem találod a helyed és keresd azt, ahol elfogadnak olyannak, amilyen vagy, akkor gyere XIII. kerületi klubházunkba, a MATERIÁBA!

Színes programokkal várunk, melyek alakításában Te is részt vehetsz, csak hozd magaddal az ötleteidet és legfőképp magadat. Heti programjainkban találsz irodalmi teázót, képzőművészeti alkotócsoportot, filmklubot, táblásjáték csoportot, angolórát és mozgásos kaland-csoportot. Ezenkívül bármikor beszélgethetsz problémáidról, örömeidrõl, téged foglalkoztató gondolatokról a klubtagokkal és a szociális munkásokkal. Programjaink folyamatosan bővülnek, részletesen tájékoztatunk, ha felhívsz minket telefonon. Címünk: Bp. 1133 Visegrádi u. 113. (az Árpád-híd metrómegállótól kb. 3 perc séta)Telefon: (06 1) 412-1770, 20/529-9838e-mail: materia@soteria.huNyitvatartásunk: hétköznap 12-18-ig.

A klubház működését a ROP-3.2.2.-2004-07-0001/35 számú, "Vegyél észre" projekt támogatja, és elsősorban a XIII. kerületből várja a látogatóit.

 

jesszusom. gyerekek, milyne jó, hogy van itt ez az oldal, és meg tudjátok osztani ezeket az élményeket egymással - jesszuosm, jesszusom ,jesszusom.

jaj. istenem. nagy az isten állatkertje.

igenis, ki lehet bírni gyógyszer nélkül, és nagyon szuper hogy megtanultál sportolni és relaxálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRATULA, GRATULA, GRATULA!!!!!!!!!!!!!!

Tetszett a Tündérhegyes Napkörös kezdet.

szerintem is jó pálya.

 az én időmben még a háziorvos is adhatott beutalót Tündérhegyre.

Én csak egyszer fordultam meg ott - nagoyn hatásos volt, nem kellett visszakerülnöm.

rettentő keményen "dolgoztam" - bőgtem reggeltől estig.

meg veszekedtem, meg színházat rendeztem a betegekkel, meg egybek.

és hallgattam mások rémtörténeteit.

hogy miylen elékpesztően brutálisan idióta szülők vannak - hát az nem kifejezés.

egyszerűen embertelen némelyik. mindegyik, akinek a gyereke ott volt.

de van kiút, van kiút, van kiút, ne adjátok fel.

és nem kampányszerűen lehet kikapaszkodni, hanem szépen találni valakit, akiben megbízol és hozzá járni rendesen.

minimum heti egyszer, de én heti kettővel kezdtem a magánterápiámat.

Soteria is létezik. én hozzájuk jártam egy időben.

http://www.soteria.hu/index.php?lang=hu&page_id=4

 

nagyon jók.

 

Idézet tőle: helpless

Elmondtam a "doktornőnek",hogy sokat tettem azért,hogy ne kelljen gyógyszret szedni.

Sportoltam,megtanultam relaxálni...stb.Erre azt mondta:hmm sportol?azasztánnemsemmi.Majd szurkolunk akkor meddig bírja gyógyszer nélkül...

A döbbenet kiült az arcomra amikor ezeket mondta,felemelte a két kezét és mint aki szurkol,és az aszisztenssel elkezdtek nevetni....

De ez csak egy apróság a sok közül.

Az ilyen "megértő" orvost ott kellene hagyni, mégha nem is könnyű ezt esetleg meglépni és egy másikat keresni!!!!

Azért annak örülök,hogy Te meggyógyultál kedves amarilla.

Lenne vagy 1000 kérdésem hozzád,hogy hogyan lehet jó terapeutát találni aki nem gyógyszerekkel tömi az embert.De egyébként a valódi segítség az szerintem számomra elérhetetlennek tűnik.Nincs rá pénzem sajnos.Gondolkodtam rajta,hogy még akár hitelt is vennék fel erre a célra...de mi van ha nem sikerül a hosszú terápia,ami akár többszázezer forint.Ki fogja visszafizetni a kölcsönt....

És az ilyen embertől várjam én,hogy majd segíti a gyógyulásom,meg majd terapeutát javasol.Na persze

Elmondtam a "doktornőnek",hogy sokat tettem azért,hogy ne kelljen gyógyszret szedni.

Sportoltam,megtanultam relaxálni...stb.Erre azt mondta:hmm sportol?azasztánnemsemmi.Majd szurkolunk akkor meddig bírja gyógyszer nélkül...

A döbbenet kiült az arcomra amikor ezeket mondta,felemelte a két kezét és mint aki szurkol,és az aszisztenssel elkezdtek nevetni....

De ez csak egy apróság a sok közül.

Ha én leírnám ami itt nálunk megy "gyógyítás" címszóval az lenne csak az igazi BESZARÁS.

Sokszor még én sem hiszem el,hogy ilyen létezik...

helpless, TÁTVA MARADT A SZÁM EGY ILYEN VÁLASZTÓL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BESZARÁS.

Ne add fel!!!!!!!!!!!!!!!!!

Terápiába járni kell!!!

Molecular B. szintúgy!!!!!!!!!!!!!!!

nézegessetek itt az oldlaon, tudom, hogy vannka ingyenesen is elérhető helyek.

borzasztó fontos, hogy tudjatok valakivel egy szakemberrel beszélgetni!!!!!!!!!!!

tegyetek meg mindent a saját életetek érdekében!

helyettetek senki nem fogja megtenni!!

Most nekem is segitsegre lenne szuksegem 🙁 Nem tudom, talan gyenge mar a gyogyszerem... Sok ismerosom van, de most megis nagyon maganyosnak erzem magam. Loser vagyok tudom, de talan tenyleg megteszem. Hiaba erzem magam egyebkent sikeresnek ami a munkamat etc.. illeti, de a BPD-m urra lett rajtam teljesen es ugy erzem mindenkinek csak bosszusagot okozom az allando torodesigenyemmel.

helpless,

ez tényleg durva volt. az én tb-s áterem legalább nem vágta ezt a képembe. egy jó pont ment neki.

Inkább a gyógyszert szedje!

Én megkérdeztem a tb-s doktornőmet,hogy nem tud-e ajánlani magán pszihoterapeutát akihez járhatnék.A válasz:"Az meg minek magának"volt...

Amarilla,

értem, persze. Általában keveset írok ide, tegnap íráskényszerem volt...egyébként nyilvánvaló, h egyetlen segítőnek se az a dolga, hogy  a sz.rból kirángassa a másik embert.

kedves 5678,

egggen, bármennyire is az kellene, hogy kórház, vagy Tündérhegy, akármi csak el innen, ez az egyetlen dolog, amit semmiképpen se tudok megoldani. Ez van, ezzel kell gazdálkodnom.  Úgyhogy marad egyetlen megoldás-kisérletként a tb-s pszichiáter, és a tűzoltásnak felírt gyógyszerek. Még régebben kértem tőle, adjon tanácsot, hogy tudnék ingyen terapra menni, akkor nem volt tippje, ill. a megyeszékhelyt említette, hogy ott talán van...(Arra meg kéne utazási támogatás, mert szó szerint enni sincs már pénzem).

Szóval egyelőre időpont-kérés, várakozás, vissza a Jarvist, amit nemrég letettem. Ez úgy időponttal és a gyógyszer hatásidejével számolva kb. két hónap. Csak addig kéne túlélni.

Téged mire kezeltek ambulánsan? Priviben is válaszolhatsz, vagy ha nem akarsz, akkor ne válaszolj, nem akarok a magánéletedben turkálni.

Azt  hiszem egy ambulans kezeles nem megoldhatatlan es ha te tudod , hogy nem az akkor ezt el lehet intezni .Sajat tapasztalatombol beszelek igaz en nem terapiara kellett menjek . Olyan kezeleseket kaptam naponta ketszer amit csak ugy adnak ha befekszik a beteg . Intravenasan kaptam naponta a kezelest ,ketszer masfel ora volt ameddig lement a szer . Reggel es este .Beutaltak ugyan a korhazba de ne nem voltam hajlando befekudni , egyreszt azert mert lehetetlen korulmenyek voltak , masreszt a betegek egesz este uvoltoztek mert akkora fajdalmaik voltak es haaaat nem szeretem ha elszakitanak a csaladtol a kutyamtol . Makacssagomat latva ,engdtek .Az igaz , hogy tantorogtam mikor kikeltem az agybol , hogy hazamenjek de haaaaat en akartam igy . Sot anniyra megkedvltek , hogy a foorvos irodajaba hoztak estenkent a felszerelest , ott meg borkanape volt meg tv stb , egesz kellemesen ereztem magam Szoval csak azt szerettem volna mondani ezzel , hogy megoldhato  es nagyon megertem , hogy nincs ki vigyazzon az allataidra . , de vannak kiskapuk hiszen en is megtalaltam , hidd el ez neked sem lehetetlen .

Amarilla

megírom priviben, hol lakom meg egfyéb körülményeket is. ha estelg tudsz úgy tanácsot adni, megköszönöm.

Vicky,

írtam priviben.

a nagy büdös igazság az, hogy tanácsot adni nem tudok és nem is szeretnék, mert nem rendelkezem ahhoz elég információval, és nem is ismerlek eléggé ahhoz, hogy ki tudjam találni, hogy éppen mi lenne a legjobb következő lépés az életedben.

DE.

Érzelmi támogatást azt tudok adni.

És tudom azt mondani, hogy mi, akik lelki sérültek vagyunk, azért lettünk azok, és bírjuk nehezen az élet folyamatos és nem szűnő kihívásait, mert a szüleink alkalmatlanok voltak, és egy csomó dolgot nem tanítottak meg nekünk, amik pedig szükségesek az életbenmaradáshoz.

Nem tanították meg pl. nekünk, hogy jók vagyunk és szerethetőek.

Megmérgezték a gondolkodásunkat és az érzelmeinket ennek az ellenkezőjével, olyan mélyen, hogy már-már elhisszük, hogy tényleg nem vagyun kszerethetőek, és tényleg csak egy rakás szart érünk,

Ez nem igaz. Ez nem a valóság. Ezt a rettenetes gondolatot és érzést éreztük icipici korunkban, amikor a szüleink nem értek rá velünk foglalkozni.

és ez az érzés aztán gyökeret vert és kihajtott bennünk, ágakat és lombot eresztett, és gyökereivel körülfonta a szívünket és a belsőnket, és szinte elborít teljesen belül, és aztán lassan lélegezni sem tudunk és észre sem tudjuk venni a világban kínálkozó lehetőségeket, hogy valami okosat kezdjünk az életünkkel.

CSAK TERÁPIA TUD SEGÍTENI, HOGY KIIRTSUK ENNEK A MÉRGEZŐ FÁNAK A GYÖKERÉT IS MAGUNKBÓL.

EGYEDÜL NEM MEGY, ÉS ÉN IS KEVÉS VAGYOK ITT.

én csak általánosságokat tudok mondani, és nem tudok veletek leülni, hogy meghallgassam azt a sok igazságtalanságot és rémtörténetet, amit a szüleitek elkövettek veletek szemben, és nem tudok időt és teret sem adni nektek, hogy kisírtjátok magatokból a sok fájdalmat.

ehhez egy jó terap kell.

Ne adjátok fel.

Ha sikerülne találni valakit, aki meghallgatja ezt a sok borzalmat, ami idáig vezetett - önsorsrontó viselkedéseteket - akkor abba tudnátok hagyni hogy így éljetek.

Ezt a nagy csomagot le lehet tennetek ,és le is kell tennetek, mert különben belepusztultok a cipelésébe.

Kérlek benneteket, keressétek egyenként a lehetőséget, hogy megszabaduljatok a rémségeitektől.

vagy nyitok egy topikot és oda meg lehet írni. elolvasom őket. és talán más is tanul belőle.

Vicky, itt többen tudnak ingyenes induló segítséget is, terápiát.

nagyon fontos a beszélgetés.

nagyon fontos, hogy az ember képes legyen megérteni, hogy a világ az tk. nem olyan ellenséges, és nem olyan borzalmas hely, mint ahogy mi azt gondoljuk, és mi sem vagyunk szörnyetegek, akiket nem lehet szeretni.

ezek a baromságok csak a mi fejünkben vannak, és megmérgezik az életünket.

kell valaki, aki segít rendet teremteni a gondolatok és érzelmek viharában.

az a vihar borzalmas erejű tud lenni.

ami viszont azt is jelenti, hogy rettenetes nagy erők is vannak ott, tehát azokat okosan is lehetne használni.

pont, mint az atomenergia. pont úgy. hajszálpontosan.

lehet vele energiát termelni, vagy felrobbanni.

nem mindegy, ugye?

nagoyn szurkolok, hogy megtaláld a kiutat.

valaki említette a Nap-Kör alapítványt. Én a Sotériát ismerem, nagoyn jók ők is.

kiindulásnak mindenképpen jók.

Vicky, drága, átmenetekben is lehet ám gondolkodni, nem csak végletekben!

Kórházi kezelés - reménytelen az állatok miatt.

hát akkor ambulláns kezelés.

lehet akár naponta is bejárni valahova, nem igazt?

akár egy fél napot is eltölteni valahol benn, - ilyen terápia, olyan terápia, és este hazamenni az állatokat megetetni.

Tündérhegyet is megpróbálhatnád, hátha megérti valaki ezt a 22-es csapdája helyzetet ott benn és belemegy egy ilyen kompromisszumba.

ne add fel.

terápiába járni kell.

anélkül veszélyes dolog az atomenergiákkal bűvészkedni.

szakember kell hozzá.

Amarilla,

ez a 22-es csapdája. csakis azért vagyok életben másfél éve, mert felelős vagyok az állataimért, akiket én fogadtam be, akiknek visszaadtam a hitét abban, hogy szerethetők és hogy biztonságos otthonban élhetnek. (Másfél éve hagyott el az exem, akivel együtt a "sokadalmat" összehoztuk). Úgyhogy odaadni nem lennék képes...Viszont fogalmam sincs, mi lenne, ha kórházba kerülnék, akár egy hétre is. Egymást falnák fel..? Néha olyan állapotban vagyok, hogy simán kimerítem az "ön-és közveszélyesség" kategóriáját. Félek, hogy bekattanok, stb...Szóval Ők tartanak életben, ugyanakkor börtönbe is zárnak.

Nyilván ott kell keresgélni a megoldást, hogy valamit úgy tenni, hogy megmaradjanak ők is és én is. Csak a kezdő lépés...Csak azt tudnám megtenni (szép ződ gyepem az van:).

A gyógyszereimet (antidepik) két hónappal az előtt tettem le, hogy meghalt az apám. Ha tudtam volna, megtartom őket, mert legalább az agressziómat csökkentik, ha más hasznuk nincs is. Lehet h elő kéne adnom a "laposkúszásban vissza a dokihoz" c. történetet, amit már többször eljátszottam (max. egy évig birok gyógyszert szedni, mert utána már nem hatásos, --akkortól nem járok a pszichiáterhez és magamtól leszokom, most is ez történt. ) de ez a doki nem terápiázik, mint errefelé senki, futószalagos gyógyszerfelírás van, annak sok értelme nincs, akár az adminisztrátor is megtehetné.

Mindegy. Valami megoldást kell találni, kiindulásnak ez elég. Köszi h reagáltál te is és Szörnyi is.

Vicky,

oké, tehát az állatokkal kelle valamit csinálni először, igaz?

próbáld őket egyenként odaajándékozni öreg bácsiknak-néniknek. akik magányosak.

most hirtelen nem jut más az eszembe...

nyugi, mindenhez idő kell, hogy az ember meglássa a kiutat.

most nem jut eszembe semmi.

gondoldkodjunk.

hajléktalanoknak nem lehetne odaadni? vagy egy helyre, ahol állatterápiát csinálnak?

börtönbe?

kórhábna? ahol úgyis jut nekik valami a konyháról?

el tudnád engedni őket? azért ,hogy magaddal tudj foglalkozni?

nem lehet könnyű...

és mi lenne, ha megtartanád az állataidat, és elkezdenél járni valakihez privátba?

és aztán majd meglátnád, hogy hogyan tovább...