Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Öngyilkosság

Milyen ez a tündérhegy vagy milyen terápia van ott ?

Zuzu

Most olvastam a bemutatkozásodat , nem tudom lehet nagy hülyeséget mondok de talán te is jelentkezhetnél Tündérhegyre hátha neked is hasznos lenne valami befekvős terepia , Kcsillag többiek szerintetek?

nem elég szépek

Miért, mi a baj a gondolatokkal?

Idézet tőle: Nofretete

[quote=zuzu]

Van kedve valakinek beszélgetni ? Vagy tudna valaki tanácsod adni , hogy hogyan tudjak leszokni a vagdosásrol 

Szia Zuzu!

Szívesen beszélgetek veled , miről szeretnél beszélgetni? A vagdosásról nem tudom , h lehetne leszoktatni téged , erről írj itt a segítőknek hátha adnak neked pár jó tanácsot!

Üdv Nofretete

Bármiröl csak , hogy kicsit eltudjak szakadni a gondolataimtol . Köszi a tanácsot .

Idézet tőle: Hajnal21

vagdosás topic

Van olyan topic ?

[quote=zuzu]

Van kedve valakinek beszélgetni ? Vagy tudna valaki tanácsod adni , hogy hogyan tudjak leszokni a vagdosásrol 

Szia Zuzu!

Szívesen beszélgetek veled , miről szeretnél beszélgetni? A vagdosásról nem tudom , h lehetne leszoktatni téged , erről írj itt a segítőknek hátha adnak neked pár jó tanácsot!

Üdv Nofretete

vagdosás topic

Van kedve valakinek beszélgetni ? Vagy tudna valaki tanácsod adni , hogy hogyan tudjak leszokni a vagdosásrol .

[quote=Fanni]

Nofertete, a Bagdy Emőke azt tanácsolja, hogy ha valaki nagyon feszült, hogy ne próbáljon lazítani, mert úgyse menne.Helyette feküdjön le a padlóra, és egyszerre feszítse meg az összes izmát, erősen, nagyon erősen, ameddig csak tudja és utána engedje el. Kétszer - háromszor

Köszönöm szépen ha ismét rámtör kipróbálom mindenképp!

Nofertete, a Bagdy Emőke azt tanácsolja, hogy ha valaki nagyon feszült, hogy ne próbáljon lazítani, mert úgyse menne.Helyette feküdjön le a padlóra, és egyszerre feszítse meg az összes izmát, erősen, nagyon erősen, ameddig csak tudja és utána engedje el. Kétszer - háromszor.

Én ma egész nap nem éreztem szinte semmit. Gondolkodtam is, hogy most mi lenne ha hirtelen meghalnék? Mit számítana? Mit számít, hogy élek? Mi a különbség a kettő között? De megelégeltem, és felhívtam pszichológust időpontot kérni. Azt mondta hívjam vissza holnap. Nem kezdődik túl jól. Tény, hogy vasárnap van de csak legal jó lett volna, ha már tudom, hogy megyek.

Próbálj te is erre gondolni. Lehet, ha elmész tényleg sikerül segíteniük, és jobban fognak alakunli a dolgok majd. Én erre próbálom terelni magam egy ideje.

Idézet tőle: Hellion

Van valami előlrelépésed kezelés terén?

Sajnos nincs hétvége volt kedden megyek beutalóért és szombaton a felvételi beszélgetésre most úgy érzem nem élem meg azt a napot:((((( megint rámjöttek a gyilkos gondolatok kész vagyok...

Van valami előlrelépésed kezelés terén?

Úristen!

Már megint milyen szarul vagyok ezek a rohamok kinyírnak engem nem kell h magamnak ártsak szédülök a szívem a torkomban dobog1dül annyira bepánikolok ilyenkor amikor a barátommal voltam ilyenkor mindig átölelt simogatott , bármit megtett azért h jobban legyek.1x pl 4. 5 órát várakozott a sürgősségin, hát igen régi szép idők , akkor még itthon dolgozott max 2ig sietett haza hozzám főzöcsgéztünk együtt voltunk .. Nem bírom ki :(Majd meg halok!

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=P-h680LVp4c

Köszi Hajnal az infón.Igen észrevettem , h sokan regiznek de kevesen írnak. Én  sem azért jöttem ide h írogassak , olvasni szerettem volna a betegségemről és a lehetőségeimről, sokat olvastam itt télen és mikor regiztem láttam a segítőket és szép lassan kiírtam magamból az összes fájdalmam , nagyon sokszor segített Ábránd és pár itteni ember volt "csak ,, pár jó szó kedvesség is elég volt néha , h jobban legyek:) 

és hogy vagy a depresszióddal?-> depresszió, csalódott topic

Hajnal21, visszatérve a Társalgóban feltett kérdésedre. Ez a történet sem AZ igazság, és Liliom története sem AZ igazság.

Sőt, az sem AZ igazság, hogy ezt akkor ott valaki elnyomó diktatúrának láthatta, bár minden oka meglehetett rá (pl. nem vették figyelembe azt a kérését, hogy az ismerősei, barátai előtt lehetőség szerint ne szégyenítsék meg nyilvánosan).

"Csak" élet.

A történet  szerintem ugy volt hogy egy informatikus szerelmes lett egy lányba.Volt ott egy dorktornő aki szerintem sem értelmesebb mint az újon lévő, de azt annyira nem követtem.Eddig mondjuk úgy akikkel eddig én találkoztam a fele nem okos, műveletlen és a pszichológia%pzichiátria sokszor butaság, főleg ahogy olvasom/tam azokat akik jártak terápiára.Szóval ettől a dokinőtöl kért tanácsot a lány az új kapcsolatához itt a búrán, persze nem nyiltan, amit megtudott a "szerelmes"(csak 3szor találkoztak), akivel addig ugymond egy hullámhosszon voltak és ez neki nem tetszett. Kérte a dokinőt talán hogy ne itt beszéljék meg, vagy csak ugy egyáltalán felháborodott ezen és elkezdte lassitani a szervert robotokkal, olyan formában ami nem tartozott bűncselekménynek, de B.E. mégis a rendőrségen (is) kereste a megoldást. A lány később elment emiatt.A többiek zokon vették hogy elüldözte őt és hiányzott nekik.Az illető informatikus többször lett törölve, de néha meg az után is engedélyezte hogy maradjon, neki is voltak itt kedves barátai, de egyre kevesebb(sokan elmentek onnan, nem emiatt). Az újon is jelen volt egy drabig, de itt is törölték, gondolom apró csetlő dolgai miatt.Amugy sem kedvelte B.E.-t és sokszor támadta őt, a rendszert, és a dokikat ha voltak.

jobban utána olvashatsz: http://derure-aurora.rhcloud.com/

Én találkoztam vele egyszer, illetve többször beszéltem vele skype-on.Egy művelt,okos,barátságos ember akivel jókat lehet dumálni.

 

Amugy is "haldoklott" a régi hely és nem ő miatta nem voltak később annyian.Nem volt köze később a megcsappant lélekszámhoz.Volt hogy hónapokis vagy hetekig nem működött miatta a bura utána mégis sokan visszajöttek és folytatták, többen mint most itt összesen.A regisztrálok mint itt csak annyit látok hogy sokan reglenek de még sem irnak, ott akik regeltek azok irni és beszélgetni is akartak.Sztem nem kár azért a közöséggért, elég lecsúszott egy banda volt, csak az értelmesebbje, vagy sorsátrsak akik több tapasztalattal birtak nem jöttek át ide.Az sztem előny hogy itt nagyobb a fegyelem, csak nem a moderátori része.Az borzasztó.Igy legalább nincs teli hülyeségekkel a hely, de ez a forumozokon múlik.Viszont alig van valami érdekes itt , méig a másik igen érdekes volt és még a "rombolás" után is többen jelentkeztek forumozni mint itt most mi.Igy én sem gondolom hogy ő lenne a hibás, ez az ottani nyaljuk az egy más se... emberek szerint van.Szerintem

Ők például tipikus szerverlassítók:

 

http://www.freewebs.com/anonymoushun/

 

Viszont nagyon hasznos a tevékenységük, lásd még ezt a kérdőívet:

http://www.freewebs.com/anonymoushun/Szekta-Kerdoiv.pdf

 

Persze a kérdőív akkor is hasznos, ha csak úgy alkalmazod önvizsgálatként. Én is ismerek olyan "társadalmilag hasznosnak" tekintett csoportokat, nem is egyet, amelyek bár nem szekták, de úgy viselkednek, mint egy szekta.

Nehéz is egy szerelmi csalódást érteni. Nem is kell. Nem az a kategória, amit érteni lehet.

Ha van, akkor rossz, ha nincs, akkor meg jó. Azt hiszem ennyit lehet róla tudni.

Idézet tőle: Hajnal21

Fanni

Szerelmi csalódásból!

Milyen szerelmi csalódásból ezt nem értem.

Az csakis a közösségen múlik.

Azzal, hogy lelassították a szervereket? Ugyanmár.

 

Ezzel vegyes érzelmeim vannak. Elnyomó diktatúrák ellen lehet úgy küzdeni, szabad embereknek, hogy lassítják a szervereiket. Ki tudja, lehet, hogy ezt is elnyomó diktatúrának látta valaki.

 

Tudod mi az az Anonymus?

Szerelmi csalódásból?

Az sokmindent megmagyaráz. Vannak olyan országok, ahol a szerelmi csalódásból elkövetett dolgokat enyhébben veszik figyelembe. "Crime passionelle". Vagy valami ilyesmi.

Fanni

Szerelmi csalódásból!

Ezt már többedjére olvasom itt.

Lehet tudni, hogy miért tettek ilyet?

tényleg jobb volt a régi bura, de én is úgy érzem, talán most egy kicsit kezd feléledni, de messze nem a régi sajnos.... vagy lehet, hogy nem sajnos? mert régen éjjel-nappal itt voltam, és elvette az időmet. bár, hogy olvasgatni sincs annyi, az rossz, és írni sincs annyira, ez is rossz.


az szerintem sem indok egyáltalán törlésre, hogy nem a topic címének megfelelő zajlik a topicban. ez általános, mindenki mindenhol beszélget, vagy ír. ez szerintem minden fórumon így lehet, bár másfelé nem nagyon szoktam nézni fórumokat.


és hát.... nem tudom, lehet, hogy most szigorúbb a bura, és "be" is, talán nem vagyok most még annyi ideje itt, hogy ezt normálisan meg tudnám itélni. de ha arra gondolok, hogy szétbombázták, szétcseszték (már elnézést) a burát, akkor valamennyire jogos is.

liliom

vannak,vannak, de nem oly felkapott mint a régi.nem feltétlen a szabályoknak közönhető. a régihez könnyebb volt kapcsolódni vagy csak olvasni is volt mit és volt kitől srgitséget kapni ha arra volt szükség

boni

Akkor volt nekem olyan hogy töröltek többször ugyanazt a hsz-t és hiába kérdeztem itt hogy milyen szabáylt szeg meg amiatt törlik választ nem kaptam csak újbol és újbol törölték a hsz-t.Hogy van hogy sztem nem sértek szabályt vagy akárki más, értelmezve a bura szabályzatát és nem válaszolják meg hogy miért.Utólag csak annyit irtak hogy nem a topic cimében szereplő témához szólt, én megindokoltam hogy mégis odaillik, erre nem válaszoltak.Itt meg összevissza ir mindenki, nem a topic ciméhez való dolgokat még sem törlik, gondolom a béke miatt.Egyzser szigoriitanak máskor meg nem, egyikkel kezdeményeznek, másikkal nem.Ez bosszantó és nem normális. Gondolom örülnek hogy egyáltalán ennyien irnak ide.Esztert meg nem nagyon lehet innen támadni, ha valaki megteheti az jó, legalább nincs mindenki kiszolgáltatva ,ha ez fontos számára, mint pl. senkinek.Rossz ha valakinekk elrontják a beszélgetéseit.

Igen a régi bura más volt. Ott nem nekem deepthroat-ot ajánlott, ha ismered soknevu , én meg egy kedves ázsiait itt.Itt szó nélkül töröltek, ott megengedett volt.Engem nem zavart, de mégis.Az más idő volt, most már komoly rendszabályozás és szigor van, meg üresség a burán.

Kedves Nofretete, igen, oké! 🙂


Kedves Hajnal!


Szerintem nincs igazad, de ez lehet egyéni vélemény is. Én ugyan egy-két éve kihagytam, de voltam évekig előtte a régi burán, sok-sok évig, és nem ezt tapasztaltam.


Szerintem sem törölt valaki, hanem rendszerhiba lehetett, tényleg másik fórumon, ahogy Liliom írta, ott is történt ilyen, és az én egyik hsz-em volt, ami eltűnt, és semmi olyan nem volt benne, ami bárkit is idegesített volna!

Kedves EzVan ! Jó Neked, ha idáig eljutottál, Nálam sajnos semmilyen időszakban  nem múlik el, az élet hiábavalóságának a  ténye. A suicid gondolatok napi szinten jelentkeznek. Az életmohóságommal azt hiszem szétégettem magam . Mindent akartam és saját elvárásaimnak nem tudok megfelelni. A haláldózist biztos helyen tartom. Hogy mikor használom fel, nem tudom. Korábban írtam, hogy majdnem minden nap úgy alszom el, hogy remélem már soha többet nem ébredek fel.

senki

AZ ÖTLETED NAGYON JÓ A MODERÁCIÓVAL ÉS BABARCZY ESZTERREL KAPCSOLATBAN, VELE KEMÉNYEN KELL BÁNNI, TALÁN VELEM IS ELŐFORDULT 1 ILYEN ESET HOGY IRTAM ÉS AZTÁN NEM TALÁLTAM, AKKOR SE ÉS MA SEM TUDOM MÁR MI LEHETETT AZ, DE EZ IGY NAGYON IGAZSÁGTALAN MERT A BÚRA SZABÁLYZATÁT ELOLVASTAM TÖBBSZÖR ÉS AZ ELLEN MÉG NEM VÉTKEZTEM ÉS A SPELLBOUND NICKEM TÖRLÉSÉT SEM INDOKOLTA SENKI SE ELŐRE SE UTÓLAG, MEG SEM EMLITETTÉK.ÉS AKKOR VAN GOND HA VALAKIT TÖRÖLNEK MIKÖZBE NEM VÉT ÉS ÉP SEGITSÉGRE LENNE SZÜKSÉGE ÉS ITT NEM TUD KAPNI AMI AKÁR NAGYON ROSSZ VÉGKIMENETELŰ LEHET ÉS NEM MINDENKI BÁTROKODIK FELHIVNI ŐT EMIATT, MERT OLYANKOR ÁLTALÁBAN MEGÉRTŐ ÉS VISSZAENGEDI, NETÁN FELTÉTELLEL.NEM ÁRT HA VAN KÉT NICKNEVED ERRE AZ ESETRE.

Több éves (3,5) tapasztalat.Nem is beszélve harmony drogozási szándékáról, ami volt, de még lehet újra, a minimum hogy a családtagjait akinek van annak szól és beszél vele.Én többször kértem de ő sose méltat válaszra.Bár most a versembe nagyon beleéltem magam, elmúlik.

HUHU

Kedves Kiscsillag!

Ez remek hír örülök , h jól vagy , én sajna érzékeny vagyok a frontokra, az időjárás is nagyon közrejátszott a rosszulléteimben migrénszerű fejfájjással küzdök de remélem kialszom reggelre mert sütni , főzni szeretnék.

Mi történt?

Kedves Nofretete ! 1 -1 Hozzászólásunk eltünt. Ez nyilvánvalóan talán  moderátori beavatkozás.      Olvastam a Búra szabályzatát. Kiváncsi vagyok, hogy ki  CENZURÁZZA  ???,   a hozzászólásainkat,  amit leirtak,  az   alapján semmiképp. Kérem a a Tisztelt BÚRA        cenzúrázati személyeket ,  hogy amennyiben hozzászólásunkat törölték azt  indokolják meg !!!  Bármennyire is tisztelem és betartom a BÚRA -i szabályokat, és tisztelem és ismerem Babarcy Eszter közéleti tevékenységét , baráti elnézést kérek, az esetleges  ( jogsértés ? ) , miatt, de ha úgy látom , hogy a szabadhozzászólás jogait  bárki is megsérti,úgy jogi képviselőm útján, a legszélesebb  média -nyilvánosság utjára vagyok kénytelen lépni. Fent nevezett közéleti tevékenységét ismerem, és bármiben támogatom is., ugyakkor számos un. Őt támadó személyt is is ismerek, kiket van módom Eszter miatt  leszerelni "  senki...

[/quote]

Kedves Nofretete ! 1 -1 Hozzászólásunk eltünt. Ez nyilvánvalóan talán  moderátori beavatkozás.      Olvastam a Búra szabályzatát. Kiváncsi vagyok, hogy ki  CENZURÁZZA  ???,   a hozzászólásainkat,  amit leirtak,  az   alapján semmiképp. Kérem a a Tisztelt BÚRA        cenzúrázati személyeket ,  hogy amennyiben hozzászólásunkat törölték azt  indokolják meg !!!  Bármennyire is tisztelem és betartom a BÚRA -i szabályokat, és tisztelem és ismerem Babarcy Eszter közéleti tevékenységét , baráti elnézést kérek, az esetleges  ( jogsértés ? ) , miatt, de ha úgy látom , hogy a szabadhozzászólás jogait  bárki is megsérti,úgy jogi képviselőm útján, a legszélesebb  média -nyilvánosság utjára vagyok kénytelen lépni. Fent nevezett közéleti tevékenységét ismerem, és bármiben támogatom is., ugyakkor számos un. Őt támadó személyt is is ismerek, kiket van módom Eszter miatt  leszerelni "  senki...

http://www.youtube.com/watch?v=a4Yf-SRjw_M

Teljesen egyetértek veled és megértelek, Senki!

Én is úgy gondolom, hogy aki öngyilkos lesz, az nem gyáva, hanem meghoz egy döntést, ami maradandó...

Egy régebbi hozzászólásban is olvastam, hogy "nem muszáj élnünk". Akkor is döntünk, ha folytatjuk tovább, és akkor is döntünk, ha véget vetünk neki. Ez egy döntés. Mindenképpen döntenünk kell.

Köszönöm a kérdésedet, igen sikerült. Változó a hangulatom, hol rosszabbul vagyok, hol jobban. De régen sokkal negatívabb voltam, ahhoz képest sokat változtam. Régen minden nap az öngyilkosságot tervezgettem, ma már nem is jut eszembe, mert meg akarom találni a megoldást a szorongásaim leküzdésére. Meg én abban hiszek, hogy nem véletlenül kerültünk a Földre és sajnos, ha az ember megöli magát leszületik újból és ugyanazokkal a dolgokkal találja szembe magát. A szorongásaim már egyszer elmúltak a gyógyszerektől és remélem, hogy sikerülni fog megint, ha szedem őket. Még mindig borzasztó nehéz napokat élek át, de igyekszem kitartani, mert nincs más választásom, ha egyszer normális életet akarok. Keresem a megoldást és nem akarom még feladni. 

Idézet tőle: EzVan

Szia Nofretete!

Tudom, hogy mennyire borzasztóan nehéz, de ne add fel, mert ez így nem élet! Remélem, hogy találsz valamit, ami segít majd neked! Mindig keresd a megoldást.

Szia Ezvan!

Köszi a bíztató kedves sorokat , igyekszem! Te hogy vagy ?

Szia Nofretete!

Tudom, hogy mennyire borzasztóan nehéz, de ne add fel, mert ez így nem élet! Remélem, hogy találsz valamit, ami segít majd neked! Mindig keresd a megoldást.

Szia Boni !

Ez igazán nagy segítség lenne  nekem , a barátomnak nem szólok semmit erről , nem akarom , h eltántorítson. Szeret Ő engem nagyon is csak valamiért úgy érzi szerintem, ha én meggyógyulnék elhagynám. Sosem tettem ellenére semmit , mégsem bízik bennem. Én viszont nem tudok így élni nem megy.a jövő hét szombat jó nekem reggel elindulok , veszek be gyógyszert , valaminek történnie kell félek már így .Mégegyszer köszönöm szépen , még pontosan megírom , h mikor indul a busz innen és mikorra érek oda, amúgy sem vagyok nagyon járatos pesten.

Szép napot kívánok neked!

az legalább jó, hogy a távolsági buszon le tudsz ülni! Mert budapesten közlekedni tényleg elég nehéz néha... és pláne ha 80x át kell szállni. nekem nincs gondom vele, legalábbis nem annyira, csak az emberekkel, mégis tegnap tökre elkezdtem szorongani, nem volt kocsim, és csak 1-2 megálló villamos..... tömeg volt..... a tömeget gyűlölöm, régebben főiskolán is volt olyan, hogy kijöttem előadóból, mert nem bírtam........., úgyhogy meg tudlak érteni!

Szia, Nofretete!


Azt nézem, hogy jövő hét szombat, mivel munkanap, nekem nincs tanfolyamom. És dolgozni most nem dolgozom, uh az szabad nekem. Akkor szerintem el tudnálak vinni tündérhegyre úgy, hogy találkozunk a stadionnál, megvárlak, és visszaviszlek utána. Ha akkor mondjuk akár 2 rivóval, vagy 1el el tudnál jönni odáig! ?!?! Más szombaton nem. Akkor nem kell buszjegyet fizetned, meg nem is lennél egyedül sem. De ha felvesznek, akkor már nem tudlak elvinni sajnos!:( Jó lenne, ha sikerülne megbeszélni a barátoddal, vagy mással, ha van, hogy bevigyen.


És figyelj! Ne törődj azzal, hogy otthon leszel, vagy nem leszel, ha jön haza a barátod! Elég súlyos problémád van szerintem ahhoz, hogy nyugodtan kibírja a barátod egy kicsit, hogy nem leszel otthon, és hogy belássa, hogy ez nem olyan nagy áldozat! Nem hiszem, bár nem ismerem persze, hogy ezért elhagyna, vagy ilyesmi. Ha eddig nem hagyott el, ettől szerintem nem fog! Ha fontos vagy neki, most ez nagyon hülyén hangzik, de mondjuk ha csak annyira fontos vagy, hogy valaki mosson-vasaljon rá, akkor ezért sem, egy-két hét kihagyással nem fog elhagyni.

meg mindig nem tudok aludni... bar most a betegseg is kozrejatszik de istenem ha meggyogyulok ha torik ha szakad keresek valamit mer ez mar nem allapot.....

Kedves Ezvan.!

A betegség a magány, az álmatlanság, a migrénes fejfájás kiöli az emberből a jót és a szépet. olyankor beborul csak rossz gondolatok jönnek fájdalmak amiktől megszabadulna az ember, nehéz harcolni a mindennapokban ha legbelül már halott az ember:(

Sehogysem jó. Semmi nem jó. Semmi nem elég 🙁

Semmi cél, semmi életigenlés. Csak önbecsapás az egész.

Nem elég a pozitív gondolat, mert ha jól is alakulnak a dolgok, akkor sem lesz elég, akkor sem lesz jó. 

Sziasztok!

Az öngyilkosság egy nehéz téma és persze borzasztó átélni azt, amikor oda jut az ember, hogy már úgy van vele a halál is jobb, mint ez az élet. De azért ne adjátok fel, próbáljátok megtalálni a megoldásokat, ha kell akár gyógyszerrel. Ez az én véleményem. Én is régen öngyilkos akartam lenni. Azóta már igyekszem nem olyan állapotba kerülni és már nem szoktam rá gondolni. Csak azt tudom, hogy meg kell oldanom a szorongásos beidegződéseimet. Szívesen beszélgetek veletek az öngyilkosságról, mert tudom milyen az, amikor az ember annyira ki van készülve, hogy már tervezgeti, hogy hogyan tegye meg. Mire valaki odáig eljut már borzasztóan elkeseredett. 

Bár az érzéseiteknek valószínűleg az felel meg, de én azt javaslom, hogy ne hallgassatok szomorú hangulatú zenéket, mert tapasztalatom szerint az iszonyú nagy hatással van az emberre és totál be tud tőle depózni, sokkal jobban, mintha nem hallgatna ilyen zenéket. Én már nem nagyon szoktam szomorú zenéket hallgatni. Régen minden napos volt és érzi is az ember, hogy rossz hatással van rá, hiszen még szomorúbb lesz. És ami még fontos az az, hogy probáljátok elterelni a figyelmeteket a negatív gondolatoktól, erőltessétek meg magatokat és próbáljatok szép dolgokra figyelni vagy vígjátékokat nézni vagy bármi egyebet tegyetek, csak ne agyaljatok a rossz dolgokon, ha csak tehetitek. Próbáljátok lazábban felfogni a dolgokat. Ezek segítenek valamelyest és az is sokat számít.

http://www.youtube.com/watch?v=V3emj03D6cE

Igen az jó, neked megírja priviben és elküldöd nekem.. de szerintem a számlaszámról nem tudnak levenni pénzt, csak rá tenni 🙂 gondolom..