Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 307 / 327Következő

jó szó az agitáltság, szorongásnak én nem nevezném, inkább valami baljós energetizáltságnak. a levert tespedtség helyett, ami eddig volt, levert izgatottság lett. elég fura érzés.

sajna fejből nem tudom hirtelen, hogy mirtazapinból mennyit szedek, de este bőven elfér mellé az 1 mili xanax, csak úgy alszom el rendesen. de ha jól értem, nálad csak 5 hét után alakultak ki a hatások, én meg azért még nem tartok ott.

Idézet tőle: Csengelle

igen, az étvágynövekedést rögtön észrevettem :/ azért falásrohamig nem fajul a dolog, de nagyon nem örülök. nyugtató hatást meg pláne nem érzek. 😀 na mindegy, majd ez is lesz valahogy, köszi

Egyébként kicsit fura, mert a remeron etet és altat. Szóval olyan erős altató hatása van, hogy nem is igazán értem, miért kell mellé a keti neked. Nekem azért kell, mert nagyon keveset szedek a remeronból.

szia, nem tudom hogy még aktuális-e a problémád, de én is pont ezekkel a tünetekkel küzdöttem amikor leraktam az antidepit. két-három hónap alatt sikerült, de sajnos van, akinek évekig is eltarthat attól függően, hogy mennyit és mennyi ideig szedett. 

nekem is van egy kérdésem: 3 hete kapok kvetiapint és mirtazapint. antipszichotikumot ezelőtt még nem szedtem, antidepresszánst viszont már régóta igen, szóval nem hiszem, hogy azzal van a gond. mindenesetre szarabbul vagyok mint előtte, az "idegbeteg" elég találó kifejezés, szerintem a kézremegésemet is ez okozza. depresszióra írták fel, tehát nem létszükséglet. kérjem meg az orvost, hogy szedjen le róla, vagy várjak, hátha jobban leszek?

Még valami: ilyen mennyiségben a keti NEM számít AP-nak (antipszichotikum). A javasolt terápiás dózisa 150 mg és a dokim szerint 400 (!!) mg felett AP.

Fura, hogy neked is valamiféle agitáltságot okoz, nálam fokozta a szorongást (amit senki nem hisz el, mert én csak 50 mg-ot szedtem - most ezt csökkentem vissza 25 mg-ra).

A remeron is gyanús, de nekem a remeron csak 5 hét szedés (30 mg) után okozott komoly szorongást, emiatt mentem le a szubdózisnak számító 7,5 mg-ra.

szia, nem tudom hogy még aktuális-e a problémád, de én is pont ezekkel a tünetekkel küzdöttem amikor leraktam az antidepit. két-három hónap alatt sikerült, de sajnos van, akinek évekig is eltarthat attól függően, hogy mennyit és mennyi ideig szedett. 

nekem is van egy kérdésem: 3 hete kapok kvetiapint és mirtazapint. antipszichotikumot ezelőtt még nem szedtem, antidepresszánst viszont már régóta igen, szóval nem hiszem, hogy azzal van a gond. mindenesetre szarabbul vagyok mint előtte, az "idegbeteg" elég találó kifejezés, szerintem a kézremegésemet is ez okozza. depresszióra írták fel, tehát nem létszükséglet. kérjem meg az orvost, hogy szedjen le róla, vagy várjak, hátha jobban leszek?

Szia! Pont ezt a két gyógyszert kapom (meg lítiumot és xanaxot). Szóval remeront (mirzatent, én remeronnak hívom) és ketileptet (én keti-nek hívom, becézem). A remeronból 7,5 mg-ot tudok csak szedni, a keti-vel még barátkozunk, egyelőre kénytelen voltam a 25-50-75-50-25 (mg) játékot eljátszani.

Melyikből szedsz mennyit? (Későbbi válaszodból sejtem, hogy a keti-ből a 100 mg-ot.) És remeronból?

igen, az étvágynövekedést rögtön észrevettem :/ azért falásrohamig nem fajul a dolog, de nagyon nem örülök. nyugtató hatást meg pláne nem érzek. 😀 na mindegy, majd ez is lesz valahogy, köszi

Ez a két gyógyszer inkább nyugtató hatással kell,hogy bírjon.Szerintem adj időt még.Ha nincs falásrohamod,rémálmok stb.,akkor talán más miatt vagy idegbeteg.Bár a súlyod emelkedhet,gondolom,tudod.Jó amúgy,hogy pont én javaslom,hogy tarts ki,holott nem egy gyógyszert hagytam abba egy héten belül is.

100 milit, csak este. szépen el is álmosít, azzal nincs baj. az is igaz, hogy egy-két kirohanást még nem feltétlenül kell gyógyszernek tulajdonítani, de tény hogy ezelőtt még nem voltak ilyen élményeim.

Pontosan mennyit szedsz?Hány mg,este v.reggel is?

Ő szerintem nagyon jó szakember: Molnár Gábor. A keresőben "Molnár Gábor pszichiáter", a képeknél az első képen balra ő látható.

Idézet tőle: wannabesomebody

Nem értelek.Gondolod hogy azért írtam le mindezt mert fel akarok vele vágni?Segíteni esetleg nem tudnál?

Igen,mindjárt,csak ez elképesztő,hogy egy ilyen elsődleges problémából csináltak egy másodlagos,majd egy harmadlagos problémát...ez szomorú..

Nem értelek.Gondolod hogy azért írtam le mindezt mert fel akarok vele vágni?Segíteni esetleg nem tudnál?

A dadogásodból váltál idegbeteggé,most meg függővé?Legközelebb mi szeretnél lenni?

Sziasztok!

Volna egy kis gondom az anafranil nevű gyógyszerrel.Ezt legelőször általános iskolás koromban kaptam, mikor 7.-es lettem.Gátlásoldónak adták, mivel nehezen ment a beszéd, dadogós vagyok.Ettől teljesen megváltoztam, iszonyat rossz gyerek lettem, szóba került hogy kicsapnak az iskolából, de aztán a pszichiáterem elintézte.Utána meg lett vonva, legutóbb 2010-ben kaptam meg megint.Dührohamaim voltak, nagy szerencsém volt többször is, hogy nem kerültem börtönbe hosszú időre, "idegbeteg" lettem tőle sokszor.Viszont volt tőle erőm tenni a céljaimért és küzdeni.2016 eleje körül elhagytam, gondoltam megleszek nélküle.Sajnos teljesen letört voltam, kedvetlen, semmihez nem volt erőm, csak edzeni jártam el, de ezen kívűl még a felkelés is nehezemre esett, ha délutánosba jártam dolgozni.Viszont elgondolkodtam nemrég és megint szükségem lesz rá, ha el akarom érni a céljaimat, amik nekem nagyon fontosak.Most ismét kettőt szedek este és megint úgy érzem hogy van erőm dolgozni, tenni valamit, viszont nem akarok vadbarommá válni, elég volt abból az állapotból.Nincs valakinek valamilyen tapasztalata, információja ennek a problémának az orvosolására?Melyik gyógyszerrel lehetne kiváltani?

A válaszokat előre is köszönöm!!!

Wannabesomebody

https://moly.hu/konyvek/jerzy-s-sito-lsd

Nagyon szerettem olvasni ezt a könyvet, a tudatmódosító szerekkel élőknek ajánlom!

fantasztikus olvasmány,kötelező egyszerre végig olvasni!

Miért tettél le mindent?S fokozatosan csökkentetted?Konkrétan !elyik gyógyszerekre gondolsz?S mennyit szedtél,meddig?Sajnos,fontos lenne,hogy leírd,anélkül csak talalgatások vannak...

Sziasztok!

Van itt olyan, aki sokáig szedett nyugtatót, és most szenved a kései megvonási tünetektől? Három hónapja ezzel küzdök, a pszichiáteremnek fogalma sincs meddig tart. Szédülök, rosszul látok, zavarnak a hangok, időnként olyan érzésem van, mintha megrázna az áram. Kezdek kikészülni, mert a külföldi fórumokon azt írják, hogy évekig is eltarthat amíg azok az agyi receptorok regenrálódnak, amikhez ezek a gyógyszerek kötődtek.

Ja,ok.De az Usa-ba való bevitelt is nézted?Bár tuti semmi gond nem lesz.

köszönöm szépen mindenkinek! 🙂

közben megtaláltam és elolvastam a vonatkozó jogszabályt is:

"Az R2. 1. melléklete szerinti K3, P3, P4 besorolású gyógyszerek Magyarországról történő kiviteléhez vagy Magyarországra történő behozatalához csak abban az esetben szükséges igazolás, ha a kezelés alatt álló személy 30 napot meghaladó, de legfeljebb 90 napig terjedő időtartamra a kezeléséhez elegendő mennyiségű gyógyszert kíván kivinni vagy behozni. Az igazolás kiállítására a (2), illetve a (6) bekezdésben foglalt szabályokat kell alkalmazni."

a rivotril P4 besorolású (ugyanúgy mint a xanax), szóval elvileg a sima orvosi igazolás elég lesz, nem kell az ENKK-tól külön igazolás. 

azért nem mondom, hogy teljesen megnyugodtam. ezért is örültem, hogy személyes tapasztalatokat osztottatok meg. mert hát sokra megyek vele, ha elvileg vihetem, gyakorlatilag meg belekötnek... :S 

még egyszer köszönöm nektek!!!

En nem szoltam rola vamelleneorzeskor kulon es nem is irtam be sehova es tobbet vittem mint Te de a rivo miatt inkabb kerj a dokitol papirt h mire szeded es kesz. Nem lesz problema

Nekem feluletes volt az atnezes az usa-ba menet is mint irtam de a rivo lehet t maskepp szabalyozott, ezt a tobbiek biztosan jobban tudjak.  En az orvosi papirt mindenkepp javasolom igy nem lehet problema es nem szorongsz emiatt.

En ha eu-n belul dolgozom kulfoldon, siman vihetem a 3 havi gyogyszert papirok nelkul is.

Idézet tőle: parrot

Tehát annyi gyógyszert vihetsz a kézipoggyászban,amennyire két hét alatt szükséged lesz.Eredeti dobozban,orvosi igazolással.Mikor megérkeztek,a vámnál jelezni kell az adott formanyomtatványon is.

köszönöm!!!

az orvosi igazolás akkor elég? nem kell hatósági engedély?

Tehát annyi gyógyszert vihetsz a kézipoggyászban,amennyire két hét alatt szükséged lesz.Eredeti dobozban,orvosi igazolással.Mikor megérkeztek,a vámnál jelezni kell az adott formanyomtatványon is.

Ezt a gépre felvitel dolgot nem biztos,hogy jól tudom.Kérdezz utána.Sokan minden probléma nélkül visznek tonnányi gyógyszert is fel,de én az eu-n belül utazgatom.Az orvosi papír viszont biztos ,ha az USA-ba mész.

Szia!A rivo külön elbírálás alá tartozik.A gépre annyit vihetsz fel,amennyi az utazás során kellhet.Orvosi igazolást kérnek,lefordítva angolra.A kábító,szorongásoldó gyógyszerek-re nagyon figyelnek.Persze lehet,hogy semmi probléma nem lesz,de azért a biztonság kedvéért szerezz orvosi papírt.Ha véletlenül elvennék,ne légy gyógyszer nélkül.

szia,

igazolást akkor mindenképp viszek. hát, ez elég rosszul hangzik. 🙁 ha csak annyit viszek a gépre, ami az utazás alatt kell, és elveszik esetleg a feladott csomagom, vagy később érkezik (ismerőseimmel pont ez történt most nyáron), akkor viszont ott leszek rivo nélkül... 🙁 nem szedek sokat, de ha hirtelen állok le vele, akkor nagyon rosszul leszek. 🙁 

remélem azért, hogy 20 db 0.5mg-os tablettából még nem lesz gond. 🙁

Szia!A rivo külön elbírálás alá tartozik.A gépre annyit vihetsz fel,amennyi az utazás során kellhet.Orvosi igazolást kérnek,lefordítva angolra.A kábító,szorongásoldó gyógyszerek-re nagyon figyelnek.Persze lehet,hogy semmi probléma nem lesz,de azért a biztonság kedvéért szerezz orvosi papírt.Ha véletlenül elvennék,ne légy gyógyszer nélkül.

Idézet tőle: Libby

Szia!

En tavaly telen voltam tobb mint egy honapig az usaban. Kezipoggyaszba viheted, sot en a neszeszerben a taskamban vittem a frontint (panik, stb miatt), baratnomnel szinten volt, nala altato is. Borondbe inkabb ne, mert ott jobbban kibonthatjak es ramaty allapotban kapod vissza az egeszet.

En rendszeresen utazom eu-n belul, soha semmi problema nem volt, nem szoltak.

Amcsiba menet szigorubb az ellenorzes mindenteren de ott is csak belenetek es mehettem tovabb.

Szerintem nyugi, viheted, foleg, hogy nem egy egesz patikat viszel gondolom. Akar dokitol is kerhetsz papirt, h ezeket a gyogyszereket szeded erre stb ha barmi van kint, jol johet.

jo utat

szia Libby,

hű, köszönöm szépen, ez kicsit megnyugtatott. a dokimmal terveztem íratni igazolást, remélem, nem lesz gond.

a belépéskor a vámellenőrzésnél szólni kell róla külön?

Idézet tőle: Marci

Szia Kedves szonyecska!

Én mindenképpen felhívnám a raptéri információs szolgálatot. Gondolom ha több évre mész más mennyiséget viszel magaddal mintha egy hétre mennél. Tudom, ez egy nesze semmi fogd meg jól válasz, de ismerősöm se tudott többet nyilatkozni ebben a kérdésben, Mindenesetre érezd jól magad.

szia  Marci,

köszönöm! 🙂 lehet, hogy végül felhívom őket, bár remélem, hogy azért lesz valakinek itt személyes tapasztalata, az jobban megnyugtatna. 

csak alig két hétre megyek, nem is tervezek többet vinni, mint ami pont elég, az kb. 20 db 0.5mg-os tabletta... 

és köszönöm, igyekszem majd jól érezni magam, bár egyelőre sokkal jobban szorongok, mint amennyire várom...

Szia!

En tavaly telen voltam tobb mint egy honapig az usaban. Kezipoggyaszba viheted, sot en a neszeszerben a taskamban vittem a frontint (panik, stb miatt), baratnomnel szinten volt, nala altato is. Borondbe inkabb ne, mert ott jobbban kibonthatjak es ramaty allapotban kapod vissza az egeszet.

En rendszeresen utazom eu-n belul, soha semmi problema nem volt, nem szoltak.

Amcsiba menet szigorubb az ellenorzes mindenteren de ott is csak belenetek es mehettem tovabb.

Szerintem nyugi, viheted, foleg, hogy nem egy egesz patikat viszel gondolom. Akar dokitol is kerhetsz papirt, h ezeket a gyogyszereket szeded erre stb ha barmi van kint, jol johet.

jo utat

Szia Kedves szonyecska!

Én mindenképpen felhívnám a raptéri információs szolgálatot. Gondolom ha több évre mész más mennyiséget viszel magaddal mintha egy hétre mennél. Tudom, ez egy nesze semmi fogd meg jól válasz, de ismerősöm se tudott többet nyilatkozni ebben a kérdésben, Mindenesetre érezd jól magad.

sziasztok!

nem igazán tudom, melyik topikba illene a kérdésem, ezért itt teszem fel. hamarosan utazom az egyesült államokba, még sosem repültem, és mivel rivotrilt szedek, most rettegek, hogy a gyógyszert felvihetem-e magammal a gépre. lehet rivotrilt vinni kézipoggyászban? nem merem a feladott csomagba sem tenni, mert ha elveszik, vagy ha csak késik is, fordulhatnék is vissza, nem bírnám ki nélküle a két hetet. 

valakinek van esetleg tapasztalata ilyen téren?

nagyon köszönöm előre is, ha tudtok segíteni!

Sziasztok!

Az orvosom a Sertralin Sandoz 50 mg-os gyógyszert Citalopram-ra kívánja cserélni 4 hónap után, ugyanis úgy látja kissé túl pörget. Azt mondja, hogy ez utóbbinak inkább kiegyensúlyozó hatása van. Érdeklődnék azoktól, akik szedték a Citalopram-ot, azoknak mi a tapasztalatuk vele kapcsolatban? 

Szorongásos és bipoláris személyiség zavarra kaptam eddig a Sertralint, régebben Zoloftot. Mellé Rivotril-t. Eleinte bevált, de valószínűleg, ahogy telítődött a szintje, csökkent a hatása.

Köszönöm

-

Idézet tőle: Kleó

Egyelőre jó lesz az a 60, aztán majd a Főorvosnő megmondja. Mikor mész legközelebb?

Azt mondta, hogy két hét múlva, de lealkudtam a felére laugh

Egyelőre jó lesz az a 60, aztán majd a Főorvosnő megmondja. Mikor mész legközelebb?

surprise!Igen,hajrá!Tessék emelni!120mg-ig meg se állj!

Jóból is megárt a sok 🙂 meg szerény is vagyoklaugh én bőven megelégszem a 60-al smiley

surprise!Igen,hajrá!Tessék emelni!120mg-ig meg se állj!

Idézet tőle: CatEye

Füles,

Szerintem holnaptól toljad a 60-ast. Egyszer élünk, nem? Jöjjön aminek jönnie kell.

Igazad van laughyes

Füles,

Szerintem holnaptól toljad a 60-ast. Egyszer élünk, nem? Jöjjön aminek jönnie kell.

Idézet tőle: holdfény

Füles hajrá.:-)

Remélem jól leszel....drukkolok nagyon...

Köszönöm Neked a múltkorit.

Köszönöm szépen 🙂 🙂

Ma voltam a doktornőnél, párdony, főorvosnőnél laughcool Nagyon úgy néz ki, csak én veszem ilyen komolyan ezt a gyógyszerügyet, ő nem. Ma vettem be a 9. Duloxetint . Előadtam, gondolom hatalmas pátosszal miket is tapasztaltam, aztán amikor végre pontot tettem a mondatom végére, akkor ő is megszólalhatott és azt mondta: értem, akkor tehát nem voltak mellékhatások, holnap tól a 60-ast szedjem. Ránéztem most már tényleg biztos halálraváltan, hogy a dupláját, mint eddig szedtem?? / hogy képzeli ezt, gondoltam én blushsurprise ilyen hirtelen ekkorát emelni, jesszusom! surpriseezt még mindig én gondoltam laugh / Azt mondja igen, tulajdonképpen ő nem is szokta a 30-ast felrni, csak olyanoknak akik ilyen beszariak, mint én surprisesurprise Azért még egy bátortalan kísérletet tettem, hogy egy icipicit ne öbtsek mégis  ki a kapszulából, mégiscsak, meg hátha.....laugh Azt mondta dehogy öntsek ..kisonfordáltam, de azért megfordul a fejemben, hogy egy-két napig pár kristálynyit lehet mégis kicsempészek. 

De az is lehet, hogy holnap halált megvető bátorsággal bekapom az egészet. Mégis, mi vagyok én nyuszi? laugh

Már miért? 😀 

Irigyellek!sad

Igen, tudom, a szerelem nagyon fel tud dobni.

nekem még ilyen vágyálmaim vannak, hogy az otthon és a szerelem  egy helyre koncentrálódik. 🙂 (Mondjuk lehet, majd leteszek erről, de ez off már).

Igen, te egyébként nagyon helyesen fogalmaztad  meg a dolgot, óvatosan mondod, stb,  tehát nem is jelentettél ki és simán lehet, be is találtál a magyarázatoddal. 🙂

itt inkább az a baj, hogy sokan a félve mondott feltételezéseket, javaslatokat, tippeket is biztosnak és kiindulási alapnak veszik, ami viszont már nem jó.

Avana!Az a tapasztalat,ha valaki esetleg szerelmes,vagy talál boldogságot stb.   házon kívül is pl.új hobbi,barátok,az kihat az egész hangulatára.Otthon is jobbkedvű,nem fárasztja agyon a családját a sérelmeivel.

Füles,azért kell nyilván az antidepi,hogy kirúgdosson ebből az állapotból.Használni fog,biztos.Csak éld túl.Meglátod,már annak is örülsz majd,ha csökkennek a mellékhatások.

Köszi a biztatást Parrot, meg a tanácsokat! Megfogadom ... 🙂 (Y) 

Sőt, ha még eszedbe jut valami, szívesen veszem 🙂

nem is az étel sózásra gondoltam, , hanem hogy pluszban legyen. 🙂

Egyébként én is mindent rendesen sózok, sószegény étrend  marketing ide vagy oda.  Alacsony a vérnyomásom, a nátriumszintem, így úgy gondolom, nekem szabad. 

A vérvétel nem árt,de az,hogy egy darabig megsózza jobban az ételt,abba sem hal bele.Ok,ne vegyen Nátrium-ot!Rendelés szünetel!

Ez a szerelem kell mondjuk párkapcsolatban levőknél nem annyira járható, csak plátói módon. 

Valahogy nem túl korrekt, ha az ember hazaömleszti a szart, ami a betegséggel jár(biztos hátország), de a repdesést, szerelmet, élvezeteket máshol keresi a gyakorlatban.

ElőzőOldal 307 / 327Következő