Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 296 / 327Következő

Sziasztiok

Nem tudjátok véletlenül megadni annak az angol nyelvű oldalnak a linkjét,ami megadja hogy adott gyógyszer mennyi másik adott gyógyszernek felel meg?

Egyszer, Eszter linkelte be,de sajnos már nem emlékszem!

Ez másoknak is hasznos lenne...

Idézet tőle: akbar

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata RILEX(lorezapám) nyugtatóval? Nagyon feszkós vagyok,ezért 11 előtt és fél 1-kor is bevettem egy -egy 2,5 mg-t. Összesen 5 mg-t. Ez nem túladagolás,ugye? Ennyit szoktam szedni,csak reggel-este,nem ilyen kis idő különbséggel. Ahh,majd felrobbanok.

Engem egy itteni orvos próbált átállítani rivóról lorazepamra(loranxil,rilex),de nem tudom miért,engem felpörgetett.

Iszonyú sok gyógyszert szedtem már,és úgy érzem,sokszor  a gyógyszerek erősítik a tüneteim,még az ilyen nyugtatók is.

Egyébként nekem annó 4 mgot írt meg határként,maxim adagként.

EEG az agyhullám nézés, 

Lüktető fejfájásnak fizikai okok mellett pszichés okai is lehetnek és gyógyszer mellékhatás is okozhatja meg a front is szóval fejfájással meg vagyunk lőve.

Maximális adagnak 0.044 mg/kg -ot írnak.

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata RILEX(lorezapám) nyugtatóval? Nagyon feszkós vagyok,ezért 11 előtt és fél 1-kor is bevettem egy -egy 2,5 mg-t. Összesen 5 mg-t. Ez nem túladagolás,ugye? Ennyit szoktam szedni,csak reggel-este,nem ilyen kis idő különbséggel. Ahh,majd felrobbanok.

roxy: 

"

Nem szándékom vitatkozni veled és nem fogom megtalálni az ide vágó kutatásokat, nem is lényeges, mert vagy elhiszi valaki, vagy nem. 

Szóval nem szándékom vitatkozni, ti. ugyanazon az oldalon állunk.

Igen, aki beteg, legyen szíves bevenni a gyógyszerét. PONT."

a "vagy elhiszi vagy nem"-et alátámasztás nélkül elfogadom egy "fogalmam sincs, csak úgy mondtam"-nak enlightened

Az utolsó mondatod legyen a mottó  wink

Jogos, mert stressz hatására nekem is fokozódik.

Idézet tőle: Panda63

Egyébként ez a lüktető fejfájás nálam is jelenik. A doktor már elküldött rtg-re sőt CT vizsgálatra is, de nem találtak semmit. Biztos ez is mellékhatás.

Stressz.

Vagy mellékhatás.

Nem hiszem hogy bármilyen anatómiai elváltozás lenne az agyamban(vagy akár a tiedben).

ct-n én is voltam

A legjobb amúgy az MR vizsgálat,de például egy hasonló "szív és agylüktető " ismerősömet olyan vizsgálatra küldték el,amin az agyhullámait nézték.

Egyébként ez a lüktető fejfájás nálam is jelenik. A doktor már elküldött rtg-re sőt CT vizsgálatra is, de nem találtak semmit. Biztos ez is mellékhatás.

Eredetileg szorongásra kaptam antidepresszáns mellé. Most 90 mg duloxetint szedek este. Igazából már jó ideje nem szorongok (kivételével ha szitu van, de arra nem használ) csak nyugtatónak szedem egyébként 3×1 és 3×2 között változó adagban írta fel az orvos. Van olyan nap hogy egy sem kell de olyan is mikor 3 mg

Nem tudom emberek,erre még adjatok választ,ha tudtok:

Mitől van az,hogy  mostanában konstansan,tehát állandóan lüktet a fejem,lefekvésnél ez kész katasztrófa,és csak fokozódik,ahogy kiteszem magam stresszhelyzeteknek.

A rivotril meg nem akar hatni.

Amikor mondtam az egyébként igen gyógyszerpárti orvosnak,hogy 8 mg-on élek 23 évesen,azt mondta "úristen". 

Nosza felírta ezt a xanax sr-t,de az a 0.5 mg semmi nem volt.

Azaz igazság,hogy én szétdrogoztam már az agyamat,nem tudsz olyan hatóanyagot mondani,amit a saját testemen ki nem próbáltattam volna,vagy ki nem próbálták rajtam.

Mindig azon voltam,sajnos azonosan az fanatikus,szélsőséges természetemmel,hogy meg tudjak gyógyulni, Korábban sok antidepit,antipszichotikumot szedtem,egy hatott is,de elhagytam,utána soha nem hatott,most sem,inkább felpörget már.

Szóval a benzokkal akarok/próbálok sakkozni,de a rivotril haszontalan,és beveszem mert nem tudom miért...mást nem szedek...

ezt a xanax sr-t letettem,mivel haszontalan volt.

kaptam lorazepamot annó,az is egy elég erős nyugtató,arra szívesen áttérnék ha lehetne,de az orvosnak még nem említettem meg,illetőleg rivotril-----lorezepam áttérést nem tudom hogyan kivitelezzem.

Lorazepam:márkanevek: Loranxil,Rilex.

Szerintem napi 1mg rivotril -nál már  lehet gondolkodni a xanax-ra történő váltáson,viszont  egyszerre szedni a kettőt nem életbiztosítás.Eléggé be kell játszani a váltásnál a dózisokat.Én nem vagyok híve az orvosok által javasolt felezzük le a felet módszernek,én jobbnak tartom az önfogyasztást (testsúly csökkenhet a kiélezett idegállapotban) tehát ,kicsit fárasztani magát az embernek,több folyadék,mozgás,este nyugalomban alvás ha lehet.Ha csak a mg-okat számoltam volna akkor nem tudtam volna váltani.De én eléggé függő vagyok (leszek?) a rivotriltól,tényleg nem gondolná az ember,hogy az a kis sárga valami az mekkorát tud ütni,HA NINCS BENT.Tehát nekem,lekopogom,sikerült leállni most,viszont a xanax-nak is vannak mellékhatásai,erre meg mostanában jövök rá.

Idézet tőle: Panda63

Tényleg be lehet venni napi 8 mg rivotrilt anélkül hogy bezazásítana?

nekem egyszer kh-ban annyi volt a napi adagom. 4*2mg rivotril. minden attól függ, mennyire vagy hozzászokva.

a xanax a rivotril után kb. semmit nem ér. ha le szeretnél szokni, nagyon lassan, kb. 2 hetente 8-10%-kal csökkentsd az adagod. az elvonási tünetek, úgy mint az álmatlanság viszont néha csak hónapok múlva szűnnek meg teljesen. 

a betegségedtől függően talán egy antidepi segíthetne átmenetileg, a remeronnak elég jó altató hatása van.

Tényleg be lehet venni napi 8 mg rivotrilt anélkül hogy bezazásítana?

Sajnos én sem tudok aludni. Három 0;5 rivotril nem segít, a xanaxot nem bírom. 

Idézet tőle: Herlick

Idézet tőle: liliána-roxy

Sziasztok!

Rivotrilról próbálok leszokni,vagy átszokni más gyógyszerre,ami segít például az éjszakai alvásban,nyugtatásban.

Jelenleg a napi Rivotril adagom plusz/mínusz 3 mg. Itthon,nyugalomban.

Az orvosom szerint nálam már inkább pörget a rivotril.(van hogy 8 mg-ot nyeltem le,mert nem ment az alvás).

Felírt nekem Xanax SR-t,mert szerinte ez pótolja a kieső Rivottril mennyiséget.

Viszont nem akar hatni.

Kérdésem,mivel este kell bevegyem: Ha bevennék 0.5 mg helyett 1 mg-ot,tehát két tablettát,akkor az segítene az alvásban,nyugtatásban?

0.5 mg este nem hat,és tapasztalt gyógyszerszedő vagyok,sajnos

áttérhetnék lorazepam-ra is,ha úgy szeretném,de nem tudom hogyan kivitelezzem.

0,5 mg xanax sr-rel akarnak kiváltani 3 mg rivo-t? Hát ez nagyon jó... 🙁

Nekem a xanax sr nem csinált semmit (nem tudtam aludni vele).

Sima xanaxot szedek, naponta 3x. 

szia

tehát nem éreztél semmit tőle? így érted? 

ha igen,akkor ezért kérdezem valakitől,hogyha egyszerre kettőt,tehát 1 mgot vennék be hogyan lenne...

Szia! (Bocs, nem nagyon szoktam köszönni.)

Valami miatt ki akartam próbálni, hogy az esti simát kiváltom xanax sr-rel. Asszem 3 napig tartott a kísérlet, alig aldtam. Sürgősen visszatérem a simához.

Hát ezt itt páran sokkal jobban tudják, de 3 mg rivo kábé sehogy sem viszonyul 0,5 mg xanax-hoz. 

A xanax számít gyöngébbnek és a xanax sr még "gyöngébb".

Idézet tőle: liliána-roxy

Sziasztok!

Rivotrilról próbálok leszokni,vagy átszokni más gyógyszerre,ami segít például az éjszakai alvásban,nyugtatásban.

Az orvosom szerint nálam már inkább pörget a rivotril.(van hogy 8 mg-ot nyeltem le,mert nem ment az alvás).

Viszont nem akar hatni.

Kérdésem,mivel este kell bevegyem: Ha bevennék 0.5 mg helyett 1 mg-ot,tehát két tablettát,akkor az segítene az alvásban,nyugtatásban?

szia

tehát nem éreztél semmit tőle? így érted? 

ha igen,akkor ezért kérdezem valakitől,hogyha egyszerre kettőt,tehát 1 mgot vennék be hogyan lenne...

Sziasztok!

Viszont nem akar hatni.

Sziasztok!

Viszont nem akar hatni.

Idézet tőle: parrot

Rengeteget kipróbáltam.Egyiktől sem aludtam.Max az első két napon.Ha nem veszem be,akkor előfordult már,hogy magamtól elaludtam két,három nap virrasztás után,de két órát,max.

Amúgy már elfogadtam,hogy ez a helyzet,csak kicsit morgok magamban,mikor kialvatlanság miatt aggódtok,s negyed rivón gondolkodtok...mert az igazi inszomnia kegyetlen dolog.S máig megoldatlan...Durva gyógyszerek kellenek,s azok minden mellékhatásával.

Nincs kiút.

Hát én biztos nem. 🙂

Rengeteget kipróbáltam.Egyiktől sem aludtam.Max az első két napon.Ha nem veszem be,akkor előfordult már,hogy magamtól elaludtam két,három nap virrasztás után,de két órát,max.

Amúgy már elfogadtam,hogy ez a helyzet,csak kicsit morgok magamban,mikor kialvatlanság miatt aggódtok,s negyed rivón gondolkodtok...mert az igazi inszomnia kegyetlen dolog.S máig megoldatlan...Durva gyógyszerek kellenek,s azok minden mellékhatásával.

Nincs kiút.

Sajnálom. 

A leponex-et is próbáltad már?

Nincs kiút.

Az elejétől fogva.Nekem másra nem kell,csak altatásra.Mielőtt ezt nem szedtem,az anafranil plusz rivo szuper volt,áttértünk a cymaltára,na az szétverte az alvásomat,akkor kaptam qwentit először.

Újrapróbálkoztunk az anafranillal,de már nem tudtam aludni qwenti nélkül,szóval hiányolta a fejbevágást a szervezetem.

Azóta is ezzel a szerrel alszom,s iszonyat kimerült vagyok,ez nem normális alvás.

Altatók nem hatottak,max.két hétig...

Leponexen gondolkodom,vagy már bármin.

Értem. Kicsit megkönnyebbültem. Nekem nincsenek rémálmaim tőle. Az olzintól minden egyes éjjel voltak. Borzalmas volt. 

Szerintem nem szabad olyan gyógyszert szedni, amitől rémálmai vannak az embernek. Bár ezt sejtem, hogy tudod...

Leponex talán jó lenne. Ki tudja. Más AP nem jön szóba? 

Az elejétől fogva.Nekem másra nem kell,csak altatásra.Mielőtt ezt nem szedtem,az anafranil plusz rivo szuper volt,áttértünk a cymaltára,na az szétverte az alvásomat,akkor kaptam qwentit először.

Újrapróbálkoztunk az anafranillal,de már nem tudtam aludni qwenti nélkül,szóval hiányolta a fejbevágást a szervezetem.

Azóta is ezzel a szerrel alszom,s iszonyat kimerült vagyok,ez nem normális alvás.

Altatók nem hatottak,max.két hétig...

Leponexen gondolkodom,vagy már bármin.

Parrot, remélem, nem baj, hogy ide átmásolom, mert lenne kérdésem.

"Azóta sincs nálam változás.Alvás semmi qwenti nélkül,akár három napot is fent vagyok.S ez végzetes lehet,mert dühkitörés,pszichotikus állapot követi.

Mindent kipróbáltam a qwenti helyett...

A rémálmok nonstop,a zabálásroham olyan erős,hogy még reggel is hányingerem van,annyit,s annyifélét nyomok magamba.S felkelni a legnehezebb,tul.képpen délig épp csak létezem.

Szóval ez az insomnia,a durva fajta.

Szarul vagyok,kb.ennyi..."

Kezdet kezdetétől voltak rémálmaid? És falás/zabálásrohamaid?

Azt én is megtapasztaltam,hogy nagy különbség van a generikumok között,hiába azonos a hatóanyag.

A konkrét gyógyszernél a dokim is elismerte,hogy a legjobb a seroquel,de a gyógyszerlátogatók,s a cégek nagy harcot vívnak...A ketilept,qwentiax,amit nyomatnak inkább.

Szóval nem egy antidepit azért kellett váltanom,mert kijött a ,,klónozott,,fajtája,a régiről a támogatást levették,stb.Hetekig próbáltam,de nem ment..Hiába azonos a hatóanyag.

Igen, Parrot, te vagy az egyik, aki sokat segítettél ebben. És még jó páran. Ismét köszönöm.

Azt én is megtapasztaltam,hogy nagy különbség van a generikumok között,hiába azonos a hatóanyag.

A konkrét gyógyszernél a dokim is elismerte,hogy a legjobb a seroqwel,de a gyógyszerlátogatók,s a cégek nagy harcot vívnak...A ketilept,qwentiax,amit nyomatnak inkább.

Szóval nem egy antidepit azért kellett váltanom,mert kijött a ,,klónozott,,fajtája,a régiről a támogatást levették,stb.Hetekig próbáltam,de nem ment..Hiába azonos a hatóanyag.

Idézet tőle: lucyliu

akkor linkeld már be kérlek az ide vonatkozó kutatást. Tőlem angolul is lehet.

(hagyjuk azt az érvet, hogy mennyi de mennyi embert KEZELNEK az átlag áterek... Pont hogy a magánok a legnagyobb dilettánsok, mert ők dolgoznak a legszűkebb, "őket meg tudják engedni maguknak" körrel, míg a kórházakban MINDENT látnak, mert az nem egy szűrt-vákuum környezet... )

Nem szándékom vitatkozni veled és nem fogom megtalálni az ide vágó kutatásokat, nem is lényeges, mert vagy elhiszi valaki, vagy nem. 

Szóval nem szándékom vitatkozni, ti. ugyanazon az oldalon állunk.

Igen, aki beteg, legyen szíves bevenni a gyógyszerét. PONT.

Én olyan magán dokiknál jártam, akik a) sztk-ban is dolgoztak meg magánpraxisban is b) ELŐZŐLEG sztk-ban dolgoztak, aztán csak magánpraxisban. De olyan tuti nem volt, aki nem látott még átriát. 

Ellenben a csak sztk-ban dolgozó sztk-s áterekkel telis tele van a kicsi hócipőm. Sejthető, hogy inkább oda járnék, de k.rva hülyék voltak. Fensőbbségesek, autoriterek, ellentmondást nem tűrőek és még sorolhatnám. Ja, és olyan voltam nekik, hogy nekik aztán tök mindegy, hogy Gyuszika, nyuszika vagy a szánkó megy be hozzájuk... darab, darab. 

Szóval EBBEN nem értünk egyet. De szerintem nem gáz. 

akkor linkeld már be kérlek az ide vonatkozó kutatást. Tőlem angolul is lehet.

(hagyjuk azt az érvet, hogy mennyi de mennyi embert KEZELNEK az átlag áterek... Pont hogy a magánok a legnagyobb dilettánsok, mert ők dolgoznak a legszűkebb, "őket meg tudják engedni maguknak" körrel, míg a kórházakban MINDENT látnak, mert az nem egy szűrt-vákuum környezet... kapjuk elő a nem-rákos onkológusokat pölö versus az alternatív gyógyászatot reklámozó "hihetetlen újító rák-ellenes szerek" forgalmazóit. Melyikük a "profibb"? Amelyik lelkifuri nélkül lenyúl kitudjamennyit aztán mossa kezeit versus aki végigcsinálja a kemókat, mindent lát, és van hogy az ezredik betege ott hal meg a kezei közt kopaszon-nyomorultul-vérthányva? egyik kezelő SEM volt rákos!!! pont.)

Hozzáteszem, hogy tudható, hogy gyógyszer-párti vagyok. 

nem értem hova tűnt az a hsz-em, ahol megírtam, hogy mind az Olzin, mind a Keti nálam bevált. de akkor újra ide írom.

Kiegészítve azzal, hogy semmilyen libidó csökkentő hatása nem volt egyiknek sem ill. nem kéne általánosítgatni a saját kis szűk körünkből, melyik "jó" melyik "nem".

Bízzuk az ismertetést a dokikra. Azok, akik szeretnek okot keresni az abbahagyásra ill. a kiváltott hatások megismerésére, olvassák el a mellékhatásokat FIGYELEMBE VÉVE hogy 10/100/1000/10000 emberből HÁNYnál fordulnak elő!

Az összes téma közül itt a Burán ez a legnyomasztóbb, legrombolóbb, legutálatosabb fórum! angry

Megyek is halottat mosni kicsit, mert az meg a legjobb yes

Akkor ne olvasd. 🙂

Amúgy meg idézek neked: "A szomorú dolog az egészben, hogy dokim nem tudja, hogy (m)ekkora a különbség." 

A dokik NEM SZEDNEK GYÓGYSZERT (magát a betegségeket sem ismerik). Kábé amit tanultak, az alapján vagtában lövöldöznek - eleinte. Aztán néhányan megértik, hogy a beteg jobban tudja. Hogy nem képzelődik, amikor azt mondja, hogy meghízott, lefogyott, nincs libidója, egekben van a libidója, sok neki a gyógyszer, kevés neki a gyógyszer, nem bírja ezt a gyógyszert, neki csak a 0,5 mg-os xanax jó, a 0,25-ös és az 1-es nem, és EZER évig sorolhatnám, milyen megfélelmlítő, zavart keltő, invalidáló a hozzáállása a legtöbbnek. Magánpraxis persze más, de ... ott is megpróbálják megmondani a tutit. AMIT ŐK NEM TUDNAK, MERT ... nem szedik a gyógyszert. 

Betegség? Pánikrohamot szimuláltak dokiknak (mármint őket hozták pánik állapotba) és utána kicsit másként látták a világot... és a pácienseiket. Úgy emlékszem, a skizo-t is modellezték nekik. 

Gyógyszerre visszatérve: a pszicháterek döntő TÖBBSÉGE nem venné be azt a szert, amit felír. Ezt nem kitaláltam, ez a kutatás eredménye.

nem értem hova tűnt az a hsz-em, ahol megírtam, hogy mind az Olzin, mind a Keti nálam bevált. de akkor újra ide írom.

Kiegészítve azzal, hogy semmilyen libidó csökkentő hatása nem volt egyiknek sem ill. nem kéne általánosítgatni a saját kis szűk körünkből, melyik "jó" melyik "nem".

Bízzuk az ismertetést a dokikra. Azok, akik szeretnek okot keresni az abbahagyásra ill. a kiváltott hatások megismerésére, olvassák el a mellékhatásokat FIGYELEMBE VÉVE hogy 10/100/1000/10000 emberből HÁNYnál fordulnak elő!

Az összes téma közül itt a Burán ez a legnyomasztóbb, legrombolóbb, legutálatosabb fórum! angry

Másik topik volt. Megvan a hszod. Szerintem bipol2. 

Szóval. Ketilept.

Először kventiax néven szedtem, aztán szerencsére kaptam tanácsot (többektől is, köszönöm nekik), váltottam ketilept-re (ez már elég jó minőségű generikum), arról meg seroquel xr-re. (Az eredeti szer a seroquel.)

A seroquel xr kábé úgy viszonyul a kventiax-hoz (de akkor még nem emlékeztem meg a quetiapine tevá-ról), mint jaguár a trabihoz. 

A szomorú dolog az egészben, hogy dokim nem tudja, hogy (m)ekkora a különbség. 

Nekem a lamolep eletmento. Full szarul voltam emelyegtem ossze vissza gondolkoztam betegsegviselkedes stb. Beveszem es kb 30-40%-al jobban vagyok AZONNAL. Lehet hosszu tavon nem jo a gyogyszer de rovid tavon aldas es ezt nen fogom tagadni mas sztem nem segitrtt volna rajtam akkor.

nekem "használ", ez annyit tesz a gyakorlatban, hogy miután beveszem felélénkít egy kicsit fél-egy-másfél-két órára, ez főleg ahhoz elengedhetetlen, hogy egyáltalán fel tudjak kelni "reggel". ezen túl napközben már semmilyen hatása nincsen... de ismertem olyat aki napi két-három szemtől 0-24-ben pörgött, szóval mint minden ilyen jellegű gyógyszer, úgy ez is másképp hat (vagy nem hat) mindenkinél.

Idézet tőle: layuda

Aneptinexet szed valaki? Nektek használ? Nekem semmit sem ér.

Nem ismerem.

Itt a topikja: https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antidepresszansok/coaxil-aneptinex-tianept

Aneptinexet szed valaki? Nektek használ? Nekem semmit sem ér.

Idézet tőle: wannabesomebody

A seroquelt teljesen elhagytam, lévén több jel is utalt rá hogy ez okozza bizonyos problémámat és mióta elhagytam azóta semmi változást nem érzek, viszont fizikaiag most jobb.Időnként néha konzultálok pszichiáterrel a terveimről, de ezeket a változtatásokat jórészt már önmagam csinálom, orvosi tanácsadás nélkül, mivel egyrészt németben élek és nem járok pszichiáterhez, másrészt ez az orvos nem csinál kalap sz*rt sem, csalódtam benne és kb eddig az összes pszichiáterben, egyet kivéve.Kamutudomány.Az hogy most találomra felír egy új gyógyszert, hogy próbáljuk ki, azt én is meg tudom csinálni.Le lehet hülyézni,az az igazság hogy én egy makacs ember vagyok és saját felelősségemre hagyok abba vagy kezdek el szedni egy új gyógyszert.Ráadásul nincs is időm rá hogy mindig orvoshoz járkáljak és várjak újabb időpontig, hogy aztán könnyebb legyek pár ezer forinttal meg gazdagabb 1-2 közhellyel, meg semmire sem használható jótanáccsal a zsebemben.Jelenleg nem szedek semmit az anafranilon kívül, de el akarom kezdeni a Wellbutrint,fokozatosan bevezetve és az anafranilt elhagyva.

Az az igazság hogy tévedésből kisebb adag lett szedve az anafranilból, meg az is el lett már hagyva párszor, de akkor rosszabb lett egy picit, akkor megint vissza lett emelve, de én már nem igazán érzek különbséget az adagok között, plusz most a 75 mg elnyomja teljesen a nemi vágyat, így ez nem megoldás.Nekiállok kísérletezni, muszáj valami jó gyogyit találnom, mert semmit nem tudok véghezvinni ilyen állapotban, pláne  nem  a célomért küzdeni és megvalósítani lépésről lépésre.

Nos, megértelek. Én is belenyúlkáltam a vérnyomáscsökkentő(i)mbe. (Már nem szedek.)

De nem kamu tudomány a pszichátria. Csak még gyerekcipőben jár szegény...

Remélem, nem lesz gond a kísérletezéssel. 

A seroquelt teljesen elhagytam, lévén több jel is utalt rá hogy ez okozza bizonyos problémámat és mióta elhagytam azóta semmi változást nem érzek, viszont fizikaiag most jobb.Időnként néha konzultálok pszichiáterrel a terveimről, de ezeket a változtatásokat jórészt már önmagam csinálom, orvosi tanácsadás nélkül, mivel egyrészt németben élek és nem járok pszichiáterhez, másrészt ez az orvos nem csinál kalap sz*rt sem, csalódtam benne és kb eddig az összes pszichiáterben, egyet kivéve.Kamutudomány.Az hogy most találomra felír egy új gyógyszert, hogy próbáljuk ki, azt én is meg tudom csinálni.Le lehet hülyézni,az az igazság hogy én egy makacs ember vagyok és saját felelősségemre hagyok abba vagy kezdek el szedni egy új gyógyszert.Ráadásul nincs is időm rá hogy mindig orvoshoz járkáljak és várjak újabb időpontig, hogy aztán könnyebb legyek pár ezer forinttal meg gazdagabb 1-2 közhellyel, meg semmire sem használható jótanáccsal a zsebemben.Jelenleg nem szedek semmit az anafranilon kívül, de el akarom kezdeni a Wellbutrint,fokozatosan bevezetve és az anafranilt elhagyva.

Az az igazság hogy tévedésből kisebb adag lett szedve az anafranilból, meg az is el lett már hagyva párszor, de akkor rosszabb lett egy picit, akkor megint vissza lett emelve, de én már nem igazán érzek különbséget az adagok között, plusz most a 75 mg elnyomja teljesen a nemi vágyat, így ez nem megoldás.Nekiállok kísérletezni, muszáj valami jó gyogyit találnom, mert semmit nem tudok véghezvinni ilyen állapotban, pláne  nem  a célomért küzdeni és megvalósítani lépésről lépésre.

Idézet tőle: wannabesomebody

De a libidót már 75 mg is megölte és lévén hogy barátnőm van, így mindenképp ki kéne próbálnom valami mást.

Jól értem, hogy a seroquel-t teljesen elhagytad és az anafranilt csökkentetted? Ezt valaki javasolta neked vagy magadtól csináltad? (Bocs.) Szedsz még valami mást is a jelenlegi anafranil-on kívül? 

De a libidót már 75 mg is megölte és lévén hogy barátnőm van, így mindenképp ki kéne próbálnom valami mást.

Szia wannabe! Én abbahagytam az anafranilt, elvonási tünetek nélkül, de hamarosan mély depresszióba estem, és most megint azt szedem (150 mg-ot). Lehet, hogy érdemesebb először emelned és megnézni, hogy segít-e.

Előfordulhat az, hogy ha már 7 éve szedek egy antidepresszánst, jelen esetben az anafranilt, akkor hiába emelek az adagon, már nem használ és elvesztette a hatását?

Valamiért le lett csökkentve és 50 mg-ot szedek és most szép lassan fel akarom megint elmelni 150g-ra, vagy hagyjam a fenébe s szedjek mást?Az az érdekes, hogy amikor néha abbahagytam egyik napról a másikra, semmiféle elvonási tünet nem volt.Ez azt jelenti hogy akkor elvesztette a hatását?

Bíbor!

Sztem beszélj az orvosoddal. Csökkentés segithet. Ha a kisebb adag nem hat elég jól, akkor lehet az Abilify-t lehetne emelni, ha az nem álmosít 

Ha ennyit alszol akkor túl sok a 2x500. Mond az orvosnak.

Előbb utóbb a sok alvás a mélybe ránt.

Szia, bíbor! Amikor Depakine-t szedtem, én is egyfolytában aludtam tőle.

Sziasztok!

Van itt valaki, aki Abilify-Depakine Krono duót szed? Az elsőből én 7,5-öt szedek reggelente, a másodikból 2x500-at. Az Abilify persze nem így indult, egy pszichózisra írták fel nekem, már nem emlékszem, hogy hánnyal kezdtem, a lényeg az, hogy szép lassacskán leszedett a mániámról (miután a Ripedon még jobban felpörgetett - ez a gyógyszer amúgy is az "ellenségem", mert a 2. pszichózisomnál meg depresszióba lökött..), bár tényleg lassú volt a gyógyulás, kellett egy jó 4-5 hónap mire "újra önmagam lettem", de legalább mostmár tényleg a régi önmagam vagyok. Jó pár éve megy ez a fenn-lenn játék, és most úgy néz ki, hogy a Depakine-nak vagy az Abilify-nak köszönhetően a közérzetem viszonylag jó (persze járok most terapeutához, hogy a mélyebb dolgokat is kikutassuk). Viszont az a problémám, hogy állandóan 11 órákat alszom.... És sokszor még ezen felül, ha nincs más dolgom (most pl. kicsit lazább az időbeosztásom), akkor is tudok délután aludni 1,5 órát.. Van olyan, aki tapasztalt ilyesmit?

Ha nem megy a leállás beszélek mind2 orvossal. Vagy a kezelést kell halasztani vagy mellette szedni a gyszert.

ElőzőOldal 296 / 327Következő