Gyógyszer
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.10.25., 11:57Igen, engem is a kóma felvázolása ijesztett meg. Mert azért azt gondolom, egy Rivo-Keti kombó nem fog megölni (bár a terapom azt mondta, ezt sosem tudhatom), viszont arra nem gondoltam, hogy nemcsak egy nagy alvás, hanem kóma is lehet belőle. Erre vhogy ő hívta fel a figyelmem. Hogy hiába törik rám az ajtót, nem biztos, hogy vissza tudnak hozni, s akkor úgy maradok. Vagy a másik, semmivel sem jobb eshetőség, hogy visszahoznak, de olyan maradandó károsodásokkal, hogy az már tényleg nem lenne élet. Mondtam, akkor megölném magam, de erre azt mondta, akkor én már nem lennék olyan állapotban, hogy ezt meg tudjam tenni. S soha nem tennék a családdal olyat, hogy mondjuk 40 évig teljes kómában vagy totál retardált, magatehetetlen állapotban kelljen gondoskodniuk rólam. Brrr... Szóval ez a 20+800 most felejtős, elég lesz a 12+600, ez is nagyon sok már. Csak mégsem 20+800. Na, ez a legbonyolultabb matematikai művelet, amire képes vagyok. 🙂
Igen, engem is a kóma felvázolása ijesztett meg. Mert azért azt gondolom, egy Rivo-Keti kombó nem fog megölni (bár a terapom azt mondta, ezt sosem tudhatom), viszont arra nem gondoltam, hogy nemcsak egy nagy alvás, hanem kóma is lehet belőle. Erre vhogy ő hívta fel a figyelmem. Hogy hiába törik rám az ajtót, nem biztos, hogy vissza tudnak hozni, s akkor úgy maradok. Vagy a másik, semmivel sem jobb eshetőség, hogy visszahoznak, de olyan maradandó károsodásokkal, hogy az már tényleg nem lenne élet. Mondtam, akkor megölném magam, de erre azt mondta, akkor én már nem lennék olyan állapotban, hogy ezt meg tudjam tenni. S soha nem tennék a családdal olyat, hogy mondjuk 40 évig teljes kómában vagy totál retardált, magatehetetlen állapotban kelljen gondoskodniuk rólam. Brrr... Szóval ez a 20+800 most felejtős, elég lesz a 12+600, ez is nagyon sok már. Csak mégsem 20+800. Na, ez a legbonyolultabb matematikai művelet, amire képes vagyok. 🙂
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.10.25., 09:10Egy időben nekem is rengeteg gyszer volt itthon. Valahogy felhalmozódott, mindig többet írtak és hamarabb mentem, mindig mindent kiváltok, úgyhogy tele volt a szekrény, főleg xanax-szal. Aztán leszoktam róla, teljesen, és elajándékoztam a készletem (örültek neki). Múltkor műtét előtt adtak valami fehéret, hogy dobjam be, megtettem, utólag kiderült, hogy egy feles frontin volt, úgy kiütött mint annak a rendje! Nem hiányzik.
Egy időben nekem is rengeteg gyszer volt itthon. Valahogy felhalmozódott, mindig többet írtak és hamarabb mentem, mindig mindent kiváltok, úgyhogy tele volt a szekrény, főleg xanax-szal. Aztán leszoktam róla, teljesen, és elajándékoztam a készletem (örültek neki). Múltkor műtét előtt adtak valami fehéret, hogy dobjam be, megtettem, utólag kiderült, hogy egy feles frontin volt, úgy kiütött mint annak a rendje! Nem hiányzik.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.25., 08:36Sajnos az egészségügyesek tényleg tudják "mitől döglik a légy"... van itt a családomban is egy, persze nagyjából elkotyogta már, mi kell hozzá, de ezek nem egy átlagos háztartásban megtalálható szerek.
Persze lehetnek laikus "véletlen" esetek is, de engem pl. mindig az tart vissza az öngyilkosságtól, hogy mi lesz belőlem utána, mert meghalni biztos nem tudnék, ezt is elcseszném.
Azt is gyakran elképzelem, hogy visznek le a lépcsőházban a hordágyon, a szomszédok szánalommal és undorral bámulnak stb.
Nem mintha amikor már minden mindegy, akkor ez izgatna legjobban. Talán pár nap múlva, ha nem esek kómába vagy marad agyam.
Minden esetre felírtam ezeket egy papírra magamnak, ha gondolkodnék róla.
Sajnos az egészségügyesek tényleg tudják "mitől döglik a légy"... van itt a családomban is egy, persze nagyjából elkotyogta már, mi kell hozzá, de ezek nem egy átlagos háztartásban megtalálható szerek.
Persze lehetnek laikus "véletlen" esetek is, de engem pl. mindig az tart vissza az öngyilkosságtól, hogy mi lesz belőlem utána, mert meghalni biztos nem tudnék, ezt is elcseszném.
Azt is gyakran elképzelem, hogy visznek le a lépcsőházban a hordágyon, a szomszédok szánalommal és undorral bámulnak stb.
Nem mintha amikor már minden mindegy, akkor ez izgatna legjobban. Talán pár nap múlva, ha nem esek kómába vagy marad agyam.
Minden esetre felírtam ezeket egy papírra magamnak, ha gondolkodnék róla.
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.10.25., 06:51Az igaz, hogy gyógyszerrel nehéz befejezett öngyilkosságot elkövetni, főleg, ha csak egyféle gyógyszert vesz be az ember (ezért is van, hogy bár több a nőnemű öngyilkos, a nőknél alacsonyabb a befejezett öngyilkosságok százaléka, mert ők főleg gyógyszerrel próbálkoznak, míg a férfiaknál magasabb, mert ők drasztikusabbak, vonatsínre fekszenek, metró alá ugranak, akasztanak), de nem lehetetlen. Nekem nagyon komolyan mondta tegnap az áterem, hogy simán kómába lehet esni ennyi Rivotriltól úgy, hogy hiába törik rám az ajtót, a büdös életbe nem hoznak már vissza. És nem azért mondta, hogy megijesszen, hanem mert azt mondta, hogy ez egy nagyon alattomos gyógyszer, s tényleg kiszámíthatatlan - és éreztem, hogy nagyon komolyan gondolja. Nemcsak az egyének között van különbség, hanem adott egyénnél is lehet, hogy egyszer semmi baja 20 mg-tól, majd a következő alkalommal végleges kóma.
Nekem amúgy van Rivotrilom, annyi Ketileptem, amivel egy utcát kiirthatnék (terap mondta), szegény nagyimtól éveken át lopkodtam gyógyszert, így van sok-sok vérnyomáscsökkentőm (3 féle), van tőle sok szívgyógyszerem és véralvadásgátlóm. Ha ezeket így együtt bevenném, tuti halál. Vagy végleges kóma. De nem fogom, csak kell a tudatomnak, hogy ha egyszer annyira rossz lesz, hogy tényleg-tényleg nem akarok élni, akkor van megoldás. Bár ugye lassan-lassan lejár a gyógyszerek szavatossága, nem tudom, ilyenkor veszélyesebbek lesznek-e avagy pont hogy csökken a hatásuk... Van egy olyan tippem, hogy egyik sem, hanem nem nagyon változik a hatás, de ez csak tipp.
Az biztos, a tegnapi terap után nem fogok még1X 20mg Rivót bevenni, maradok az eddigi max. 12 mg-nál. Ez is sok és nyilván nem örül neki a terap, de erre nem mondta, hogy meghalhatok vagy kóma, nem ecsetelte, hogy teszi tönkre a nyúltagyat, nem magyarázott a hemoglobinról és nem érintette meg annyira a dolog. Azért tegnap eléggé megijedtem, nem is a haláltól (attól is persze), hanem az örök kómától. Ennél nagyobb terhet egy családnak... Nem tehetem meg ezt anyával és tesómmal.
Az igaz, hogy gyógyszerrel nehéz befejezett öngyilkosságot elkövetni, főleg, ha csak egyféle gyógyszert vesz be az ember (ezért is van, hogy bár több a nőnemű öngyilkos, a nőknél alacsonyabb a befejezett öngyilkosságok százaléka, mert ők főleg gyógyszerrel próbálkoznak, míg a férfiaknál magasabb, mert ők drasztikusabbak, vonatsínre fekszenek, metró alá ugranak, akasztanak), de nem lehetetlen. Nekem nagyon komolyan mondta tegnap az áterem, hogy simán kómába lehet esni ennyi Rivotriltól úgy, hogy hiába törik rám az ajtót, a büdös életbe nem hoznak már vissza. És nem azért mondta, hogy megijesszen, hanem mert azt mondta, hogy ez egy nagyon alattomos gyógyszer, s tényleg kiszámíthatatlan - és éreztem, hogy nagyon komolyan gondolja. Nemcsak az egyének között van különbség, hanem adott egyénnél is lehet, hogy egyszer semmi baja 20 mg-tól, majd a következő alkalommal végleges kóma.
Nekem amúgy van Rivotrilom, annyi Ketileptem, amivel egy utcát kiirthatnék (terap mondta), szegény nagyimtól éveken át lopkodtam gyógyszert, így van sok-sok vérnyomáscsökkentőm (3 féle), van tőle sok szívgyógyszerem és véralvadásgátlóm. Ha ezeket így együtt bevenném, tuti halál. Vagy végleges kóma. De nem fogom, csak kell a tudatomnak, hogy ha egyszer annyira rossz lesz, hogy tényleg-tényleg nem akarok élni, akkor van megoldás. Bár ugye lassan-lassan lejár a gyógyszerek szavatossága, nem tudom, ilyenkor veszélyesebbek lesznek-e avagy pont hogy csökken a hatásuk... Van egy olyan tippem, hogy egyik sem, hanem nem nagyon változik a hatás, de ez csak tipp.
Az biztos, a tegnapi terap után nem fogok még1X 20mg Rivót bevenni, maradok az eddigi max. 12 mg-nál. Ez is sok és nyilván nem örül neki a terap, de erre nem mondta, hogy meghalhatok vagy kóma, nem ecsetelte, hogy teszi tönkre a nyúltagyat, nem magyarázott a hemoglobinról és nem érintette meg annyira a dolog. Azért tegnap eléggé megijedtem, nem is a haláltól (attól is persze), hanem az örök kómától. Ennél nagyobb terhet egy családnak... Nem tehetem meg ezt anyával és tesómmal.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.24., 17:46A gyógyszerek arra veszélyesek igazán, aki ért hozzájuk. Sima szedés esetén általában bolondbiztosak, hiszen a gyógyszergyártóknak nem érdeke az, hogy tele legyen a sajtó azzal, hogy egy terméküktől valaki tartós károsodást szenvedett, vagy efféle.
Volt huszonéves koromban egy kaposvári diplomás nővér végzős barátnőm, aki kövérnek tartotta magát, és szedett rá valamilyen antidepit vagy mit önszorgalomból, amitől nem volt étvágya mint mellékhatás, hogy ne egyen (semmi baj nem volt az alakjával, tökéletes és szép lány volt, mindamellett kitűnő tanuló). Sajnos a mellékhatásokban az aszexualitás is benne volt, mint azt később én is tapasztaltam, talán a Zoloft esetében. És egyszer kielemezte nekem, hogy mit kell beszedni mivel ilyen és ilyen öngyi esetén, hogy ne tudjanak megmenteni a mentők, vagy a gyomormosás.
A gyógyszerek arra veszélyesek igazán, aki ért hozzájuk. Sima szedés esetén általában bolondbiztosak, hiszen a gyógyszergyártóknak nem érdeke az, hogy tele legyen a sajtó azzal, hogy egy terméküktől valaki tartós károsodást szenvedett, vagy efféle.
Volt huszonéves koromban egy kaposvári diplomás nővér végzős barátnőm, aki kövérnek tartotta magát, és szedett rá valamilyen antidepit vagy mit önszorgalomból, amitől nem volt étvágya mint mellékhatás, hogy ne egyen (semmi baj nem volt az alakjával, tökéletes és szép lány volt, mindamellett kitűnő tanuló). Sajnos a mellékhatásokban az aszexualitás is benne volt, mint azt később én is tapasztaltam, talán a Zoloft esetében. És egyszer kielemezte nekem, hogy mit kell beszedni mivel ilyen és ilyen öngyi esetén, hogy ne tudjanak megmenteni a mentők, vagy a gyomormosás.
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.10.24., 15:47Igen, tud. A hétköznapi 1+50mg-ról is, a kiütős 12+300/600-ról is, s ezt a 20+800mg-ot is elmondtam. Azt mondta, ez RENGETEG, s hogy így szép lassan tényleg megölöm magam. Vágok, s eltalálok egy artériát vagy gyógyszertúladagolás. Azt mondta, a Rivo NAGYON alattomos gyógyszer, a nyúltagyat teszi tönkre, s ha nem is halok bele, "csak" kóma, akkor is már hiába törik rám az ajtót, nem fognak tudni visszahozni. Ez azért nagyon ijesztő volt, s tudom, komolyan mondta. Azt mondta, ennyit többet ne, s hogy az, hogy most nem ártott, nem garancia, hogy legközelebb nem lesz halál vagy kóma, mert a Rivónak elég egy legyengült immunrendszer, meg vmit a hemoglobinról magyarázott, de az túl orvosi volt nekem... Nem mondta ki, hogy ha még 3-4 ilyen, akkor vége a terapnak, de vhogy azt érzem, vagy ezt fejezem be, vagy a terapot kell majd, mert ő ehhez nem asszisztál. Azt hiszem, most tényleg eléggé aggódott. S azt is mondta, ez tényleg olyan volt, mint egy miniöngyilkosság. Hát ezek...
Igen, tud. A hétköznapi 1+50mg-ról is, a kiütős 12+300/600-ról is, s ezt a 20+800mg-ot is elmondtam. Azt mondta, ez RENGETEG, s hogy így szép lassan tényleg megölöm magam. Vágok, s eltalálok egy artériát vagy gyógyszertúladagolás. Azt mondta, a Rivo NAGYON alattomos gyógyszer, a nyúltagyat teszi tönkre, s ha nem is halok bele, "csak" kóma, akkor is már hiába törik rám az ajtót, nem fognak tudni visszahozni. Ez azért nagyon ijesztő volt, s tudom, komolyan mondta. Azt mondta, ennyit többet ne, s hogy az, hogy most nem ártott, nem garancia, hogy legközelebb nem lesz halál vagy kóma, mert a Rivónak elég egy legyengült immunrendszer, meg vmit a hemoglobinról magyarázott, de az túl orvosi volt nekem... Nem mondta ki, hogy ha még 3-4 ilyen, akkor vége a terapnak, de vhogy azt érzem, vagy ezt fejezem be, vagy a terapot kell majd, mert ő ehhez nem asszisztál. Azt hiszem, most tényleg eléggé aggódott. S azt is mondta, ez tényleg olyan volt, mint egy miniöngyilkosság. Hát ezek...
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.24., 15:40Én életemben 2x ájultam el gyógyszertől. Aszpirin túladagolás miatt. 😀 Szóval ez kicsit offtopic.
Apáméknál laktam (második turnus), és késő este vettem be az állkapcsomra 3 aszpirint. Utána valamennyit aludtam, de felébredtem, és mivel még mindig ugyanúgy fájt - én meg elfelejtettem, hogy már vettem be, megint bevettem hármat. Ez a mennyiség aztán egyszerre kezdett el felszívódni gondolom, és legközelebb arra ébredtem fel, hogy valami nagyon nincs jól. Felültem az ágy szélére, szédültem, és a hideg - meleg érzet váltakozva öntött el, ami még nem volt soha. Kimentem a fürdőbe, hogy ha hányni kell ne a szobában tegyem, a következő élményem pedig az, hogy felriadok a saját esésem zajára, mert elájultam a fürdő előtt és nekiestem az ajtónak. Valahogy bementem és a kádra ültem, és megint arra eszméltem fel, hogy koppan a fejem, mert most meg a kádba ájultam bele. Ott elvoltam egy olyan 10 percet, aztán visszamásztam a szobába.
Apámék szerencsére a tévét "nézték", vagyis gondolom horkoltak, a TV meg ordított szokás szerint, így nem kellett magyarázkodnom. Utána le is álltam az aszpirinnel, a mai napig undorodom az ízétől.
Én életemben 2x ájultam el gyógyszertől. Aszpirin túladagolás miatt. 😀 Szóval ez kicsit offtopic.
Apáméknál laktam (második turnus), és késő este vettem be az állkapcsomra 3 aszpirint. Utána valamennyit aludtam, de felébredtem, és mivel még mindig ugyanúgy fájt - én meg elfelejtettem, hogy már vettem be, megint bevettem hármat. Ez a mennyiség aztán egyszerre kezdett el felszívódni gondolom, és legközelebb arra ébredtem fel, hogy valami nagyon nincs jól. Felültem az ágy szélére, szédültem, és a hideg - meleg érzet váltakozva öntött el, ami még nem volt soha. Kimentem a fürdőbe, hogy ha hányni kell ne a szobában tegyem, a következő élményem pedig az, hogy felriadok a saját esésem zajára, mert elájultam a fürdő előtt és nekiestem az ajtónak. Valahogy bementem és a kádra ültem, és megint arra eszméltem fel, hogy koppan a fejem, mert most meg a kádba ájultam bele. Ott elvoltam egy olyan 10 percet, aztán visszamásztam a szobába.
Apámék szerencsére a tévét "nézték", vagyis gondolom horkoltak, a TV meg ordított szokás szerint, így nem kellett magyarázkodnom. Utána le is álltam az aszpirinnel, a mai napig undorodom az ízétől.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.24., 13:19Az olanzapin pl leviheti a vérnyomást. Érdemes lenne megmérni.
A Seroquel a pulzusom fel, a vérnyomásom levitte. Kb 2 éce egy gyszermentes időszakban vissza akarták adni. (mánia gyanús allapot miatt). A vége az lett, hogy ájulófélben estem be a kardiológiára. Ott is a gyszerre gyanakodtak. Leállítást javasoltak és gyszermentesen EKG-t. Az már jó lett. Addigra a rosszullét is elmúlt.
Az olanzapin pl leviheti a vérnyomást. Érdemes lenne megmérni.
A Seroquel a pulzusom fel, a vérnyomásom levitte. Kb 2 éce egy gyszermentes időszakban vissza akarták adni. (mánia gyanús allapot miatt). A vége az lett, hogy ájulófélben estem be a kardiológiára. Ott is a gyszerre gyanakodtak. Leállítást javasoltak és gyszermentesen EKG-t. Az már jó lett. Addigra a rosszullét is elmúlt.
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2018.10.24., 12:59Koszi! Amiota a gyogyszereket szedi azota fordult elo ez a szedules. A vernyomasa es pulzusa mindig tokeletes volt, ha ez valtozott, gyanitjuk, hogy a gyogyszer miatt.
Koszi! Amiota a gyogyszereket szedi azota fordult elo ez a szedules. A vernyomasa es pulzusa mindig tokeletes volt, ha ez valtozott, gyanitjuk, hogy a gyogyszer miatt.
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.10.24., 10:06Igen, rájöttem, hogy azért nem tudtam szerkeszteni, mert már érkezett rá egy válasz, s ilyenkor lezár a rendszer. De sebaj, óriási hibák nincsenek benne, pár elütés, meg 1-2 mondatot lehetett volna szebben. Nem is nagyon zavarna, nem vagyok prefekcionista, csak azt látom, itt a Búrán mindenki ezerrel figyel arra, hogy tökéletes legyen az írása (nem is értem, miért), gondoltam, ne lógjak már ki a sorból... 🙂
Ma terap, megkérdem, ha ez 20+800mg nem ütött ki 2 napra és semmi veszélyes hatás, akkor mégis meddig emelhetem. Erre meg majd jól nem válaszol, de azért megkérdem... Az, hogy éjfél körül vettem be, s másnap olyan este 8-ig szédelegtem (de tök magamnál voltam), nem nevezhető durva mellékhatásnak. Ráadásul már du. 5 körül felébredtem, csak még olyan 3 órán át volt az a hülye szédülés. De utána hajat is mostam, ettem is, semmi baj nem volt...
Az alvás alatt 3X mentem el pisilni, ill. ugye 3X ébredtem fel, hogy pisilni kell, s azt hiszem, egyszer négykézláb mentem, mert túlságosan szédültem akkor, s így jobbnak tűnt, mint bukdácsolni... De az a fene nagy igazság, hogy nem emlékszem. Tényleg nem tudom, négykézláb volt-e az első vagy kétlábon csak nagyon bukdácsolva. Hogy lehet az ilyen elfelejteni? Azért nem szokott az ember négykézláb közlekedni... Vagy legalábbis én még soha. (Soha nem iszom alkoholt, nem próbáltam semmilyen drogot, nem volt ilyen gyógyszermellékhatás, szóval semmi ilyen tapasztalat. Csak most - ha...)
Sajna asszem erre se tud majd a terap válaszolni, hogyan emlékezhetnék erre vissza 100%-ig. Mindegy, megszoktam, hogy általában nincsenek válaszai...
Igen, rájöttem, hogy azért nem tudtam szerkeszteni, mert már érkezett rá egy válasz, s ilyenkor lezár a rendszer. De sebaj, óriási hibák nincsenek benne, pár elütés, meg 1-2 mondatot lehetett volna szebben. Nem is nagyon zavarna, nem vagyok prefekcionista, csak azt látom, itt a Búrán mindenki ezerrel figyel arra, hogy tökéletes legyen az írása (nem is értem, miért), gondoltam, ne lógjak már ki a sorból... 🙂
Ma terap, megkérdem, ha ez 20+800mg nem ütött ki 2 napra és semmi veszélyes hatás, akkor mégis meddig emelhetem. Erre meg majd jól nem válaszol, de azért megkérdem... Az, hogy éjfél körül vettem be, s másnap olyan este 8-ig szédelegtem (de tök magamnál voltam), nem nevezhető durva mellékhatásnak. Ráadásul már du. 5 körül felébredtem, csak még olyan 3 órán át volt az a hülye szédülés. De utána hajat is mostam, ettem is, semmi baj nem volt...
Az alvás alatt 3X mentem el pisilni, ill. ugye 3X ébredtem fel, hogy pisilni kell, s azt hiszem, egyszer négykézláb mentem, mert túlságosan szédültem akkor, s így jobbnak tűnt, mint bukdácsolni... De az a fene nagy igazság, hogy nem emlékszem. Tényleg nem tudom, négykézláb volt-e az első vagy kétlábon csak nagyon bukdácsolva. Hogy lehet az ilyen elfelejteni? Azért nem szokott az ember négykézláb közlekedni... Vagy legalábbis én még soha. (Soha nem iszom alkoholt, nem próbáltam semmilyen drogot, nem volt ilyen gyógyszermellékhatás, szóval semmi ilyen tapasztalat. Csak most - ha...)
Sajna asszem erre se tud majd a terap válaszolni, hogyan emlékezhetnék erre vissza 100%-ig. Mindegy, megszoktam, hogy általában nincsenek válaszai...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.23., 23:23Mathilda!
Szerkesztési hibákban Krisz (Kusanagi) tud segíteni.
A Búra - hibabejelebtés topikban írhatsz neki vagy akár priviben is jelezheted a gondod.
Ha idézte vagy a válasz gombra kattintva írt hsz-t valaki, akkor úgy tudom, hogy már nem lehet módosítani.
Mathilda!
Szerkesztési hibákban Krisz (Kusanagi) tud segíteni.
A Búra - hibabejelebtés topikban írhatsz neki vagy akár priviben is jelezheted a gondod.
Ha idézte vagy a válasz gombra kattintva írt hsz-t valaki, akkor úgy tudom, hogy már nem lehet módosítani.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.23., 23:17Sztem mindegyiknél előfordulhat ilyen. Biztos, h mellékhatás? A vérnyomása és a pulzusa jó?
Sztem mindegyiknél előfordulhat ilyen. Biztos, h mellékhatás? A vérnyomása és a pulzusa jó?
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2018.10.23., 18:56Sziasztok!
Erős szédülés melyik gyógyszer mellékhatása lehet a következők közül, főleg délelőtt jelentkezik és egyre enyhül a nap végére:
- Liticarb (lítium)
- Parnassan (olanzapin)
- Brintellix
- Ripedon (risperidone)
Köszönöm!
Sziasztok!
Erős szédülés melyik gyógyszer mellékhatása lehet a következők közül, főleg délelőtt jelentkezik és egyre enyhül a nap végére:
- Liticarb (lítium)
- Parnassan (olanzapin)
- Brintellix
- Ripedon (risperidone)
Köszönöm!
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.10.23., 15:26Nem tudom szerkeszteni a hsz-em, pedig van, ami keszekusza és elütés is van benne, s szépen ki is javítgattam, de mikor a mentésre klikkelek, nem menti el, azt mondja, nincs hozzá jogosultságom. 🙁
Próbáltam a tökéletesre csiszolt verziót betenni copy-paste-tel, de ezt sem engedi (vagy legalábbis az én kicsi tabimról nem), ctrl+V-t kér, az meg nincs a tabin. 🙁
Most marad ez a nem megszerkesztett, "hibás" szöveg.
Nem tudom szerkeszteni a hsz-em, pedig van, ami keszekusza és elütés is van benne, s szépen ki is javítgattam, de mikor a mentésre klikkelek, nem menti el, azt mondja, nincs hozzá jogosultságom. 🙁
Próbáltam a tökéletesre csiszolt verziót betenni copy-paste-tel, de ezt sem engedi (vagy legalábbis az én kicsi tabimról nem), ctrl+V-t kér, az meg nincs a tabin. 🙁
Most marad ez a nem megszerkesztett, "hibás" szöveg.
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.10.23., 14:44Szia Eszter!
Igen, tud a hétköznap esti 1+50 mg-ról és a szétcsapós 12+300/600-ról is. Kédeztem, mi az a mennyiség, ami még tuti nem árt, de ez nyilván nem matek, nem is mondott túl sokat, nem kaptam számot, csak hümmögést és annyit, efölé (12+600) ne menjek.
Hát most mentem, tökre féltem, de a 20+800 se ütött ki jobban, mint a 12+600. Vasból vagyok. 🙂
Persze még ágyban, de a 12+600-tól is du. 6-kor szoktam feléledni.
Most legszívesebben vennék még be gyógyszert, hogy nagyon sokat, nagyon mélyen aludjam. 2-3 hetet legalább, de akár egy hónapot is.
Honnan a sok gyógyszer? Kb 7 éve elmentem a területileg illetékes áterhez, jártam mondjuk egy évet, kamu, hogy bipol vagyok, meg hogy a magánom befejezte a rendelést, ezért nincs ki gyógyszert írjon (ez is kamu), de ott nála is ezt kaptam (Rivo+Keti), ami bevált, csak hát most ugye már nincs felírja, emiatt vagyok itt, blablabal, adjón már receptet, s akkor ő elefánt adagnyi Ketit és Rivót írt fel. Meg antidepit, de azt kidobtam (kiváltani is minek tettem???).
Miért kellett ez? Azért gyűjtögettem, hogy ha estleg majd egyszer öngyilkos akarok lenni, legyen elég. Kísérletem még nem volt, gyógyszerem rengeteg.
Aztán az akkori terapom, berágott, hogy ezt ne, csak ő írhat fel gyógyszert, ezt 100%-ig ő akarja a kezében tartani, punktum. Én meg ezt be is tartottam, de addigra már rengeteg összegyűlt.
A mostani, 2. terapom (az első a 2. évem végén feladta a magánpraxist), azt mondta (mert megkérdeztem), nyugodtan járhatok a területileg illetékes helyre, úgy láttam, neki könnyebbség, hogy nem kell receptet írogatnia, nem érdekelte, ő avagy más.
Aztán mégsem mentem a területileg illetékeshez, hanem a terapommal íratom fel az a 0.5-ös Rivót és a 25 mg-os Ketit (leszarom, hogy nem szeret receptet írni, ez is a dolga és meg is fizetem), amikből ugye hétköznap esténként 2-2 szem. Így a készletem nem csappan, csak a kiütős napjaimon, de mikor mondtam a terapomnak, mennyi gyógyszerem van, vajon meg tudnék-e től halni, azt mondta, ezzel egy egész utcát ki lehetne irtani. Pont így mondta, tudom.
Hát kb így. Még szédülök, nem most futnám le a félmaraton, de minden oké!!! Hajat kéne mosni, de még várok, 3-4 óra múlva biztos energikusabb leszek, s nem lesz szédülés se. Utálok szédülni. Nem vészes, de van, s nem jó, hogy van. Remélem, hamar elmúlik.
Artifical Skizo - én is mindent imádok így skálákba beletenni. 🙂
Off, de ha már itt vagyok... Ha vki családi, kedélyes, vicces anekdotákban szerepel, hogy amikor ő megszületett, az anyukája befelé fordította és betakarta, ne lássák, milyen csúnya, hathat még 39 évesen?
Tisztában vagyok a koragyerekkor fontosságával, de ez egyetlen mondat, 39 évvel ezelőttről szól, tán 5-6 alkalommal hallottam, sosem bántón, nem nekem címezve, hanem családi összejöveteleken, vicces, kedélyes anekdotaként, s soha, de soha nem is esett rosszul, s soha semmilyen más olyat nem kaptam anyától, hogy ronda lennék. Hathat ez a mondta ennyire??? Ill. annyira, hogy torzszülöttnek, szörnyszülöttnek érzem magam, s 39 évesen nem is volt még soha párkapcsolatom - szerintem mert ronda és kövér vagyok. Azt érzem, a természet csúf játéka vagyok, akit vmi távoli bolygóról dobtak ide, s GYŰLÖLÖM a külsőm. 🙁 + ehhez még jön egy családi és mélyen belém ivódott soványságkultusz, mert, bár sosem mondták azt, hogy kövér vagyok - nem is voltam az, hanem normál vagy pici súlyfelesleg - de mindig megvolt, hogy ha vki vékony volt, nagyi az egekig magaszalta, MIIILYEEEN SZÉP (mert) SOVÁNY. MILYEN SZÉP VÉKONY! Ezerszermilliószor hallottam ezt. Szerintem ebben anya nem vett részt vagy "lightosabban", tőle ilyenre nem is emlékszem. 🙁 Aztán persze jött a baj, a yoyo, a fogyókúrázások - kb 15 éves koromtól, mikor 59 kg voltam -, s azóta ebben élek. Most épp 63 vagyok a 163 cm-hez - GYŰLÖLÖM, s lassan 25 éve ebben élek, de gyerekként nem voltam kövér, s így visszanézve szerintem 15 évesen nem volt világkatasztrófa az 59. Most a 63 AZ !!! 🙁
Na, még vmit akartam, de elfelejtettem, mindegy így is rengeteget írtam, s még offot is. Bocsánat!!!
Szia Eszter!
Igen, tud a hétköznap esti 1+50 mg-ról és a szétcsapós 12+300/600-ról is. Kédeztem, mi az a mennyiség, ami még tuti nem árt, de ez nyilván nem matek, nem is mondott túl sokat, nem kaptam számot, csak hümmögést és annyit, efölé (12+600) ne menjek.
Hát most mentem, tökre féltem, de a 20+800 se ütött ki jobban, mint a 12+600. Vasból vagyok. 🙂
Persze még ágyban, de a 12+600-tól is du. 6-kor szoktam feléledni.
Most legszívesebben vennék még be gyógyszert, hogy nagyon sokat, nagyon mélyen aludjam. 2-3 hetet legalább, de akár egy hónapot is.
Honnan a sok gyógyszer? Kb 7 éve elmentem a területileg illetékes áterhez, jártam mondjuk egy évet, kamu, hogy bipol vagyok, meg hogy a magánom befejezte a rendelést, ezért nincs ki gyógyszert írjon (ez is kamu), de ott nála is ezt kaptam (Rivo+Keti), ami bevált, csak hát most ugye már nincs felírja, emiatt vagyok itt, blablabal, adjón már receptet, s akkor ő elefánt adagnyi Ketit és Rivót írt fel. Meg antidepit, de azt kidobtam (kiváltani is minek tettem???).
Miért kellett ez? Azért gyűjtögettem, hogy ha estleg majd egyszer öngyilkos akarok lenni, legyen elég. Kísérletem még nem volt, gyógyszerem rengeteg.
Aztán az akkori terapom, berágott, hogy ezt ne, csak ő írhat fel gyógyszert, ezt 100%-ig ő akarja a kezében tartani, punktum. Én meg ezt be is tartottam, de addigra már rengeteg összegyűlt.
A mostani, 2. terapom (az első a 2. évem végén feladta a magánpraxist), azt mondta (mert megkérdeztem), nyugodtan járhatok a területileg illetékes helyre, úgy láttam, neki könnyebbség, hogy nem kell receptet írogatnia, nem érdekelte, ő avagy más.
Aztán mégsem mentem a területileg illetékeshez, hanem a terapommal íratom fel az a 0.5-ös Rivót és a 25 mg-os Ketit (leszarom, hogy nem szeret receptet írni, ez is a dolga és meg is fizetem), amikből ugye hétköznap esténként 2-2 szem. Így a készletem nem csappan, csak a kiütős napjaimon, de mikor mondtam a terapomnak, mennyi gyógyszerem van, vajon meg tudnék-e től halni, azt mondta, ezzel egy egész utcát ki lehetne irtani. Pont így mondta, tudom.
Hát kb így. Még szédülök, nem most futnám le a félmaraton, de minden oké!!! Hajat kéne mosni, de még várok, 3-4 óra múlva biztos energikusabb leszek, s nem lesz szédülés se. Utálok szédülni. Nem vészes, de van, s nem jó, hogy van. Remélem, hamar elmúlik.
Artifical Skizo - én is mindent imádok így skálákba beletenni. 🙂
Off, de ha már itt vagyok... Ha vki családi, kedélyes, vicces anekdotákban szerepel, hogy amikor ő megszületett, az anyukája befelé fordította és betakarta, ne lássák, milyen csúnya, hathat még 39 évesen?
Tisztában vagyok a koragyerekkor fontosságával, de ez egyetlen mondat, 39 évvel ezelőttről szól, tán 5-6 alkalommal hallottam, sosem bántón, nem nekem címezve, hanem családi összejöveteleken, vicces, kedélyes anekdotaként, s soha, de soha nem is esett rosszul, s soha semmilyen más olyat nem kaptam anyától, hogy ronda lennék. Hathat ez a mondta ennyire??? Ill. annyira, hogy torzszülöttnek, szörnyszülöttnek érzem magam, s 39 évesen nem is volt még soha párkapcsolatom - szerintem mert ronda és kövér vagyok. Azt érzem, a természet csúf játéka vagyok, akit vmi távoli bolygóról dobtak ide, s GYŰLÖLÖM a külsőm. 🙁 + ehhez még jön egy családi és mélyen belém ivódott soványságkultusz, mert, bár sosem mondták azt, hogy kövér vagyok - nem is voltam az, hanem normál vagy pici súlyfelesleg - de mindig megvolt, hogy ha vki vékony volt, nagyi az egekig magaszalta, MIIILYEEEN SZÉP (mert) SOVÁNY. MILYEN SZÉP VÉKONY! Ezerszermilliószor hallottam ezt. Szerintem ebben anya nem vett részt vagy "lightosabban", tőle ilyenre nem is emlékszem. 🙁 Aztán persze jött a baj, a yoyo, a fogyókúrázások - kb 15 éves koromtól, mikor 59 kg voltam -, s azóta ebben élek. Most épp 63 vagyok a 163 cm-hez - GYŰLÖLÖM, s lassan 25 éve ebben élek, de gyerekként nem voltam kövér, s így visszanézve szerintem 15 évesen nem volt világkatasztrófa az 59. Most a 63 AZ !!! 🙁
Na, még vmit akartam, de elfelejtettem, mindegy így is rengeteget írtam, s még offot is. Bocsánat!!!
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.10.23., 09:01Kedves Mathilda,
ez nagyon sok gyógyszer! A dokid tud róla? Aggódom...
Kedves Mathilda,
ez nagyon sok gyógyszer! A dokid tud róla? Aggódom...
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.22., 22:09Nem gondolom, hogy piti probléma.
10es skálán olyan hatos-hetes lehet, az én hármas-négyesemhez képest. 🙂
Nem gondolom, hogy piti probléma.
10es skálán olyan hatos-hetes lehet, az én hármas-négyesemhez képest. 🙂
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.10.22., 22:04Nekem hétköznap, mikor másnap meló, az 1mg Rivotril + 50mg Ketilept tökéletesen elég. Hamar elalszom, tudok sokat, okés. Anno ennek fele is az volt, most a cél az lenne, visszamenni arra, aztán elhagyni mindkettőt. A teljes elhagyás azért nehéz lesz 7,5 év után.
Csakhogy vannak ezek a pénteki és szombati kiütések, mikor másnap nincs meló, hogy ne kelljen élni. Kurva szar érzés, de élni tán mégszarabb lenne. Nem is tudom. De ez a kiütés biztos nem megoldás. Mégisbezt teszem. 🙁
Mindegy, most megvolt a 20+800, ennyi még soha, remélem, nem lesz baj, csak egy hatalmas alvás.
S bocs, hogy ilyen piti problémával itt rinyáltam...
Nekem hétköznap, mikor másnap meló, az 1mg Rivotril + 50mg Ketilept tökéletesen elég. Hamar elalszom, tudok sokat, okés. Anno ennek fele is az volt, most a cél az lenne, visszamenni arra, aztán elhagyni mindkettőt. A teljes elhagyás azért nehéz lesz 7,5 év után.
Csakhogy vannak ezek a pénteki és szombati kiütések, mikor másnap nincs meló, hogy ne kelljen élni. Kurva szar érzés, de élni tán mégszarabb lenne. Nem is tudom. De ez a kiütés biztos nem megoldás. Mégisbezt teszem. 🙁
Mindegy, most megvolt a 20+800, ennyi még soha, remélem, nem lesz baj, csak egy hatalmas alvás.
S bocs, hogy ilyen piti problémával itt rinyáltam...
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.22., 21:56Sajnos nem tudok érdemben hozzászólni.
Nekem elég nehezen megy az alvás, és ettől állandóan álmos vagyok, így a hétköznapok néha olyanok, mintha vattába csomagolva élnék, tompán hat rám a külvilág. Ugyanettől van heti 1 nap kóma napom, amikor kb. 14-16 órát alszok pár pisilési szünettel nappal, általában vasárnap. 🙂 Aztán meg dühroham, hogy elment a hétvége a semmivel.
Sajnos nem tudok érdemben hozzászólni.
Nekem elég nehezen megy az alvás, és ettől állandóan álmos vagyok, így a hétköznapok néha olyanok, mintha vattába csomagolva élnék, tompán hat rám a külvilág. Ugyanettől van heti 1 nap kóma napom, amikor kb. 14-16 órát alszok pár pisilési szünettel nappal, általában vasárnap. 🙂 Aztán meg dühroham, hogy elment a hétvége a semmivel.
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.10.22., 21:50Köszi. De nem a rekord a lényeg, hanem az édes, hosszan tartó öntudatlanság. Lehet, itt flegmának és nagypofájúnak tűnök, de minden ilyen kiütés előtt félek, aggódom, hezitálok, olyan, mintha egy miniöngyilkosságot kéne elkövetnem. Tudom, az igazihoz képest ez röhejes, de nekem ez a mini is húsba vág és félelmetes, egyik részem akarja az öntudatlanságot, másik részem meg nagyon nyomorultul érzi magát emiatt, hogy ezt "kell" tennem. Félek... Ööö... nehéz megfogalmazni. Egyrészt félek, hogy nem ütöm ki magam, nem alszom eleget, nem leszek elég kipihent, mit csinálok, ha ébren vagyok, csak a fáradtság, üresség, de attól is félek, hogy túlságosan kiütöm magam, vmi bajom lesz. Nem akarok öngyilkos lenni, csak rettentő sokat aludni. De ez csak ilyen általam miniöngyilkossággal megy, ami, mint írtam, nyomorult, félelmetes érzés, nem akarom. De nem aludni sem akarok. Talán maradni kéne a 12+600-nál, de annál többet akarok aludni. Bár már azt is gyűlölöm bevenni. Nem hogy ezt a 20+800-at. Félek és rossz. De megteszem, mert aludni akarok, sokat, s csak remélem, nem lesz baj. Hát kb így...
Köszi. De nem a rekord a lényeg, hanem az édes, hosszan tartó öntudatlanság. Lehet, itt flegmának és nagypofájúnak tűnök, de minden ilyen kiütés előtt félek, aggódom, hezitálok, olyan, mintha egy miniöngyilkosságot kéne elkövetnem. Tudom, az igazihoz képest ez röhejes, de nekem ez a mini is húsba vág és félelmetes, egyik részem akarja az öntudatlanságot, másik részem meg nagyon nyomorultul érzi magát emiatt, hogy ezt "kell" tennem. Félek... Ööö... nehéz megfogalmazni. Egyrészt félek, hogy nem ütöm ki magam, nem alszom eleget, nem leszek elég kipihent, mit csinálok, ha ébren vagyok, csak a fáradtság, üresség, de attól is félek, hogy túlságosan kiütöm magam, vmi bajom lesz. Nem akarok öngyilkos lenni, csak rettentő sokat aludni. De ez csak ilyen általam miniöngyilkossággal megy, ami, mint írtam, nyomorult, félelmetes érzés, nem akarom. De nem aludni sem akarok. Talán maradni kéne a 12+600-nál, de annál többet akarok aludni. Bár már azt is gyűlölöm bevenni. Nem hogy ezt a 20+800-at. Félek és rossz. De megteszem, mert aludni akarok, sokat, s csak remélem, nem lesz baj. Hát kb így...
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.10.22., 21:34Alváshoz szedek 1mg Rivót és 50mg Ketileptet. Évekig ennek fele volt mindkettő, de évek óta már ez van. Amúgy 7,5 éve szedem ezt a 2 gyógyszert esti alváshoz a fent leírt bébiadagokban. (Soha semmi mást.)
Ha ki akarom ütni magam, mert másnap nincs meló, akkor 12mg Rivo és 300mg Ketilept (ami néha 600). Ezt ugye péntek és szombat este tudom megtenni. Még sose volt belőle bajom - nem Kleó, nem pisiltem be 🙂 - csak az a 2-3 kimenetel a wc-re, mikor kellett, elég imbolygós volt, de azért simán megoldható.
Most kipróbálom a 20mg + 800mg kombót. Tudom, ennél idiótább kérésem nem lehetne, de szorítsatok, hogy ettől se legyen semmi bajom, csak egy nagy kiütés egy hatalmas, öntudatlan, huszonórás alvással.
Ha feleszméltem, jelzek a tapasztalatokról.
Üdv mindenkinek 🙂
Alváshoz szedek 1mg Rivót és 50mg Ketileptet. Évekig ennek fele volt mindkettő, de évek óta már ez van. Amúgy 7,5 éve szedem ezt a 2 gyógyszert esti alváshoz a fent leírt bébiadagokban. (Soha semmi mást.)
Ha ki akarom ütni magam, mert másnap nincs meló, akkor 12mg Rivo és 300mg Ketilept (ami néha 600). Ezt ugye péntek és szombat este tudom megtenni. Még sose volt belőle bajom - nem Kleó, nem pisiltem be 🙂 - csak az a 2-3 kimenetel a wc-re, mikor kellett, elég imbolygós volt, de azért simán megoldható.
Most kipróbálom a 20mg + 800mg kombót. Tudom, ennél idiótább kérésem nem lehetne, de szorítsatok, hogy ettől se legyen semmi bajom, csak egy nagy kiütés egy hatalmas, öntudatlan, huszonórás alvással.
Ha feleszméltem, jelzek a tapasztalatokról.
Üdv mindenkinek 🙂
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.19., 18:37Úgy látszik, hogy akkor már valamelyest fejlődtek, és talán nem egyből a hormonokat abuzálják a depiseknél, hangulat ingadozásosoknál.
Úgy látszik, hogy akkor már valamelyest fejlődtek, és talán nem egyből a hormonokat abuzálják a depiseknél, hangulat ingadozásosoknál.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.19., 17:57Akkor gyszerre gondolsz (nem tudtam, h táplálékkiegészítőre, gyógynövényre stb)
Gyszer nekem nem hatott.
Csak meglepődve láttam, h ezeket a szonteket is lehet vizsgálni, de ahogy utánaolvasgattam, ezeket nem a pszichés betegeknek találták ki. (hanem pl horomtermelő daganat stb)
Akkor gyszerre gondolsz (nem tudtam, h táplálékkiegészítőre, gyógynövényre stb)
Gyszer nekem nem hatott.
Csak meglepődve láttam, h ezeket a szonteket is lehet vizsgálni, de ahogy utánaolvasgattam, ezeket nem a pszichés betegeknek találták ki. (hanem pl horomtermelő daganat stb)
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.19., 17:54Ez a három hormon a modern orvostudomány szerint a boldogság kulcsa az agyban. Sok tanulmány szerint ha kémiai egyensúlyhiány lép fel, tehát kevés valamelyik, akkor az már elég ahhoz, hogy depressziót, tartósan negatív hangulatot, bánatot és egyebeket okozzon, a boldogságra való hajlam egyidejű gátlódásával.
Ugyanakkor más, ma még meglehetősen kissebbségben lévő orvosok szerint ez nem így van feltétlenül, és ezt csak az antidepresszánsokat gyártó cégek találták ki, hogy eladhassák a bogyóikat.
https://antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/kemiai-egyensulyhiany-mitosza.htm
Azért írtam, hogy szerintem, mert nincs tapasztalatom a témakörben. Életemben 2x ettem antidepresszánsokat, de nulla hatásuk volt az érzelmi állapotomra. Ahogy az orbáncfű is. De van, akinél meg hat.
Ez a három hormon a modern orvostudomány szerint a boldogság kulcsa az agyban. Sok tanulmány szerint ha kémiai egyensúlyhiány lép fel, tehát kevés valamelyik, akkor az már elég ahhoz, hogy depressziót, tartósan negatív hangulatot, bánatot és egyebeket okozzon, a boldogságra való hajlam egyidejű gátlódásával.
Ugyanakkor más, ma még meglehetősen kissebbségben lévő orvosok szerint ez nem így van feltétlenül, és ezt csak az antidepresszánsokat gyártó cégek találták ki, hogy eladhassák a bogyóikat.
https://antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/kemiai-egyensulyhiany-mitosza.htm
Azért írtam, hogy szerintem, mert nincs tapasztalatom a témakörben. Életemben 2x ettem antidepresszánsokat, de nulla hatásuk volt az érzelmi állapotomra. Ahogy az orbáncfű is. De van, akinél meg hat.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.19., 16:49Ha alacsony a szintjük, lehet enni rá visszavétel gátlót. Az nem engedi felszívódni ezeket, és happy leszel. Ugyanazt csinálják, mint az orbáncfű, csak drasztikusabban és gyorsabban.
Szerintem.
Ha alacsony a szintjük, lehet enni rá visszavétel gátlót. Az nem engedi felszívódni ezeket, és happy leszel. Ugyanazt csinálják, mint az orbáncfű, csak drasztikusabban és gyorsabban.
Szerintem.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.19., 16:44Synlabnál (magán labor) lehet nézni szerotonint, dopamint és noradrenalint. Vajon ebből azt lehet látni, hogy mi hiányzik a boldogsághoz? És utána ennek megfelelően gyszert választani?
Vagy ezeket megnézetni mire jó?
Synlabnál (magán labor) lehet nézni szerotonint, dopamint és noradrenalint. Vajon ebből azt lehet látni, hogy mi hiányzik a boldogsághoz? És utána ennek megfelelően gyszert választani?
Vagy ezeket megnézetni mire jó?
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.18., 16:58Idézet tőle: KiscsillagSztem nyugodtan törheted. Mikor 300, 500 v 700 mg volt az adagom, az egyik 200 mg-st törve kaptam.
Oh, szuper.
Ezért már érdemes volt újra regisztrálnom. 🙂
Ma este ki is próbálom, bár még nem tudom, melyiket helyettesítsem (az estit altatóval, vagy a hajnalit Xanax-szal).
Na, kicsit félreérthető, szóval az altató mellé szedem, hajnalban meg egy feles Xanax mellé.
Megpróbálom az estivel, ha nem tudok elaludni, még mindig bevehetek még egy negyedet, és akkor a hajnalira átteszem.
Kicsit felpezsdültem most, talán van reményem, köszi a válaszokat.
Idézet tőle: KiscsillagSztem nyugodtan törheted. Mikor 300, 500 v 700 mg volt az adagom, az egyik 200 mg-st törve kaptam.
Oh, szuper.
Ezért már érdemes volt újra regisztrálnom. 🙂
Ma este ki is próbálom, bár még nem tudom, melyiket helyettesítsem (az estit altatóval, vagy a hajnalit Xanax-szal).
Na, kicsit félreérthető, szóval az altató mellé szedem, hajnalban meg egy feles Xanax mellé.
Megpróbálom az estivel, ha nem tudok elaludni, még mindig bevehetek még egy negyedet, és akkor a hajnalira átteszem.
Kicsit felpezsdültem most, talán van reményem, köszi a válaszokat.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.18., 16:57Tud valaki Reményről valamit?
Bejött neki az Arisppa végül?
Mikor még itt voltam, akkor nagyon jól volt tőle.
Ritka, azt mondják...
Tud valaki Reményről valamit?
Bejött neki az Arisppa végül?
Mikor még itt voltam, akkor nagyon jól volt tőle.
Ritka, azt mondják...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.18., 16:20Sztem nyugodtan törheted. Mikor 300, 500 v 700 mg volt az adagom, az egyik 200 mg-st törve kaptam.
Sztem nyugodtan törheted. Mikor 300, 500 v 700 mg volt az adagom, az egyik 200 mg-st törve kaptam.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.18., 16:15Hú, asszem Heuréka!
Van itthon még Sero Xr 50-es, amire azt írja, hogy egészben kell lenyelni, de az csak a retard hatás miatt, gondolom.
Ha feldarabolom, akkor akut lesz belőle és tudok 12,5-eset is. Remélem, nem rosszabb a gyomornak így, mint a Kventiax.
Juhé, ki is próbálom ma este.
Hú, asszem Heuréka!
Van itthon még Sero Xr 50-es, amire azt írja, hogy egészben kell lenyelni, de az csak a retard hatás miatt, gondolom.
Ha feldarabolom, akkor akut lesz belőle és tudok 12,5-eset is. Remélem, nem rosszabb a gyomornak így, mint a Kventiax.
Juhé, ki is próbálom ma este.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.18., 16:14Én is átaludtam az életem. Emiatt állíttattam le. Esélytelennek éreztem, hogy ezzel a gyszerrel teljes munkaidőben tudjak dolgozni. Megváltás volt az AP elhagyása.
Én is átaludtam az életem. Emiatt állíttattam le. Esélytelennek éreztem, hogy ezzel a gyszerrel teljes munkaidőben tudjak dolgozni. Megváltás volt az AP elhagyása.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.18., 16:07Idézet tőle: Kiscsillag15 mg-t kaptam. 30-ra szerették volna emelni, de nagyon szarul voltam a 15-től is. Így visszaadták a Seroquelt és azt vitték fel 800 mg-ig. Nem hatott jól (halura). Adtak mellé 2 mg Ripedont. Így is folyamatosan haluztam, végül elvették a Ripedont és maradt a Seroquel XR.
Hú, 15, 30, 800... bele sem merek gondolni, de hát mások az alapproblémáink, más adag.
Seroquel XR-ből 450 volt a max. attól nappal az utcán állva elaludtam, a buszmegállóban elment az a busz, amire ott vártam...
Nekem az 50 is sok. Néha a 25-től, mikor még friss volt, 12 órákat aludtam fejbekólintva.
Régi szép idők...
Idézet tőle: Kiscsillag15 mg-t kaptam. 30-ra szerették volna emelni, de nagyon szarul voltam a 15-től is. Így visszaadták a Seroquelt és azt vitték fel 800 mg-ig. Nem hatott jól (halura). Adtak mellé 2 mg Ripedont. Így is folyamatosan haluztam, végül elvették a Ripedont és maradt a Seroquel XR.
Hú, 15, 30, 800... bele sem merek gondolni, de hát mások az alapproblémáink, más adag.
Seroquel XR-ből 450 volt a max. attól nappal az utcán állva elaludtam, a buszmegállóban elment az a busz, amire ott vártam...
Nekem az 50 is sok. Néha a 25-től, mikor még friss volt, 12 órákat aludtam fejbekólintva.
Régi szép idők...
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.18., 16:05Szia!
Hú, ez elég kemény lehetett.
Én is a Sero Xr 50-ről álltam át egy jó ideje az akut kvetiapinra. Az a baj, hogy nem tudom, mióta szedem. Volt nyáron olyan is, hogy bekapdostam hajnalban még egy 25-t, de az aztán mindent adott, csak rendes alvást nem.
Rám minden elég hülyén hat, sokszor totál nem tipikusan. Ez az Arisppa pl., hogy délelőtt altat, délután szétszed. Nem tudok napirendre térni felette. És hogy ennyire pici. Te mennyit szedtél?
Ugye a kvetiapin a női szerkentyűmet bizgerálja + változó korban is vagyok, ami nagyon nem klafa így együtt.
Az utóbbi években lettem pánikbeteg, mióta végigszedtem szinte az összes létező gyógyszert és semmi sem hatott jól.
Egyedül az altató, bár néha az sem hat, mondjuk kéthavonta csinálja. Nem altat el és reggel alszom el pár órára aztán.
A kvetiapin rontja a szememet, tudom, mert mikor leálltam vele és előtte lett olvasó szemüvegem, akkor később nem kellett.
Most megint alig látok, már úgy simán, ha nem olvasok, akkor is. Nem akarok új szemüveget, mert hátha nem fog kellenei. (Bárcsak!)
A légszomj is elég durva.
Én mondjuk a szorongás fokozása c. mellékhatásától parázok.
Ja, legutóbb L-karnitint szedtem, de szerintem nem kielégítő adagban (a netes cikkek szerint) és nem csinált semmit.
Annyi pénzem meg nincs, hogy a cikkben írt terápiás adagban szedjem.
Szia!
Hú, ez elég kemény lehetett.
Én is a Sero Xr 50-ről álltam át egy jó ideje az akut kvetiapinra. Az a baj, hogy nem tudom, mióta szedem. Volt nyáron olyan is, hogy bekapdostam hajnalban még egy 25-t, de az aztán mindent adott, csak rendes alvást nem.
Rám minden elég hülyén hat, sokszor totál nem tipikusan. Ez az Arisppa pl., hogy délelőtt altat, délután szétszed. Nem tudok napirendre térni felette. És hogy ennyire pici. Te mennyit szedtél?
Ugye a kvetiapin a női szerkentyűmet bizgerálja + változó korban is vagyok, ami nagyon nem klafa így együtt.
Az utóbbi években lettem pánikbeteg, mióta végigszedtem szinte az összes létező gyógyszert és semmi sem hatott jól.
Egyedül az altató, bár néha az sem hat, mondjuk kéthavonta csinálja. Nem altat el és reggel alszom el pár órára aztán.
A kvetiapin rontja a szememet, tudom, mert mikor leálltam vele és előtte lett olvasó szemüvegem, akkor később nem kellett.
Most megint alig látok, már úgy simán, ha nem olvasok, akkor is. Nem akarok új szemüveget, mert hátha nem fog kellenei. (Bárcsak!)
A légszomj is elég durva.
Én mondjuk a szorongás fokozása c. mellékhatásától parázok.
Ja, legutóbb L-karnitint szedtem, de szerintem nem kielégítő adagban (a netes cikkek szerint) és nem csinált semmit.
Annyi pénzem meg nincs, hogy a cikkben írt terápiás adagban szedjem.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.18., 16:03Az Abilifytól (ugyanaz mint az Arrispa) nem volt pánikrohamom, de tetőtől talpig erősen remegtem.
Az Abilifytól (ugyanaz mint az Arrispa) nem volt pánikrohamom, de tetőtől talpig erősen remegtem.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.18., 16:0215 mg-t kaptam. 30-ra szerették volna emelni, de nagyon szarul voltam a 15-től is. Így visszaadták a Seroquelt és azt vitték fel 800 mg-ig. Nem hatott jól (halura). Adtak mellé 2 mg Ripedont. Így is folyamatosan haluztam, végül elvették a Ripedont és maradt a Seroquel XR.
15 mg-t kaptam. 30-ra szerették volna emelni, de nagyon szarul voltam a 15-től is. Így visszaadták a Seroquelt és azt vitték fel 800 mg-ig. Nem hatott jól (halura). Adtak mellé 2 mg Ripedont. Így is folyamatosan haluztam, végül elvették a Ripedont és maradt a Seroquel XR.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.18., 15:39Nekem Seroquelről XR volt átállítás Risperdal Consta-ra. 400 mg-ről 4 nap alatt állítottak le. Már bennem volt az injekció. 1-2 hétig alig tudtam elaludni.
Volt sima AP leállítás is. Ekkor 100 mg-ről állítottak le. AP-t nem, más gyszerejet adtak helyette. (nyugtatót emeltek + kaptam altatót és Yarocent is).
Seroquel XR-nek ugyanaz a hatóanyaga mint a Kwentiaxnak, csak a Seroquel XR nyújtott hatású.
Arrispát korábban szedtem. Reggel kaptam mert pörgethet és nehezítheti az alvást. Akatíziát, légszomjat, erős remegést és homályos látást okozott.
Nekem Seroquelről XR volt átállítás Risperdal Consta-ra. 400 mg-ről 4 nap alatt állítottak le. Már bennem volt az injekció. 1-2 hétig alig tudtam elaludni.
Volt sima AP leállítás is. Ekkor 100 mg-ről állítottak le. AP-t nem, más gyszerejet adtak helyette. (nyugtatót emeltek + kaptam altatót és Yarocent is).
Seroquel XR-nek ugyanaz a hatóanyaga mint a Kwentiaxnak, csak a Seroquel XR nyújtott hatású.
Arrispát korábban szedtem. Reggel kaptam mert pörgethet és nehezítheti az alvást. Akatíziát, légszomjat, erős remegést és homályos látást okozott.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.18., 15:38Szia!
Erről még csak levelezésben volt szó, igazából nem tudom, mennyi idő lehetne.
Sokszor vagyok éjszaka egyedül (a férjem dolgozik, a fiamat nem akarom terhelni evvel), eléggé félek, hogy pánikra ébredek fel.
Arra gondoltam, de még a dokival nem tudtam megbeszélni, hogy próbálnám az egyik éjszakai kventiaxot elhagyni (de hogy melyiket??!!) és akkor maximum kialvatlan leszek. Talán a hajnalit, mert az éjszaka elején legalább az altatóval tudok pár jó órát fejbevágva fetrengeni.
És akkor csak ezek után, nem mostanában, jönne a másik Kv. elhagyása is, és utána az Arisppa, ha a kveti. kiürült valamennyire.
Nagyon kár, hogy nem lehet felezni ezt a kis pöttyöt, de megkérdezem, van-e olyan kveti., amiből a 25-öst is lehet felezni.
Szia!
Erről még csak levelezésben volt szó, igazából nem tudom, mennyi idő lehetne.
Sokszor vagyok éjszaka egyedül (a férjem dolgozik, a fiamat nem akarom terhelni evvel), eléggé félek, hogy pánikra ébredek fel.
Arra gondoltam, de még a dokival nem tudtam megbeszélni, hogy próbálnám az egyik éjszakai kventiaxot elhagyni (de hogy melyiket??!!) és akkor maximum kialvatlan leszek. Talán a hajnalit, mert az éjszaka elején legalább az altatóval tudok pár jó órát fejbevágva fetrengeni.
És akkor csak ezek után, nem mostanában, jönne a másik Kv. elhagyása is, és utána az Arisppa, ha a kveti. kiürült valamennyire.
Nagyon kár, hogy nem lehet felezni ezt a kis pöttyöt, de megkérdezem, van-e olyan kveti., amiből a 25-öst is lehet felezni.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.10.18., 15:28Szia Matiri, nekem igen. De egyik átállás sem tartott egy hétnél tovább és az az egy hét elég kellemetlen volt szerintem és a környezetem szerint is, viszont lehetséges és nem annyira vészes. Neked mennyi időt javasoltak erre?
Szia Matiri, nekem igen. De egyik átállás sem tartott egy hétnél tovább és az az egy hét elég kellemetlen volt szerintem és a környezetem szerint is, viszont lehetséges és nem annyira vészes. Neked mennyi időt javasoltak erre?
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2018.10.18., 15:26Sziasztok!
Szeretném kérdezni a véleményeteket, mert már tök tanácstalan vagyok.
Eddig Kventiaxot szedtem, Xanax-szal és altatóval (napi 2×25 mg-ot, általában este és éjjeli ébredéskor).
Most kaptam Arisppát, 2,5 mg-ot, mivel "csak" depressziós vagyok, motiválatlan, életundoros.
Pár szemet bevettem már eddig (mondjuk 5-öt), de rettenetes pánikrohamok törtek rám délután, a bevétel után pedig csak ásítoztam és nyomott lettem.
Egyszerre szedem a Kv.-szal, mivel arról nem tudtam még leállni az alvászavarok miatt.
Most azt mondta a doki, szedjem be este az A.-t és hagyjam abba a Kventiaxot.
Nem találom jó ötletnek, azt sem, hogy egyszerre kettő AP legyen, de azt sem, hogy hirtelen abbahagyjam az évekig szedett kvetiapint, mert régebben is elég sok zűrt okozott a leállás.
Mindenféle mellékhatásai vannak annak is, azt hiszem, legszívesebben nem is szedném az A.-t sem.
Volt valaki esetleg ilyen helyzetben?
Mondjuk ha nem is pont ebben, de hogy kétféle AP volt, aztán egyikről le tudott állni a másik javára?
Köszi, ha írtok.
Üdvözlöm a Régieket és az Újabbakat is.
Sziasztok!
Szeretném kérdezni a véleményeteket, mert már tök tanácstalan vagyok.
Eddig Kventiaxot szedtem, Xanax-szal és altatóval (napi 2×25 mg-ot, általában este és éjjeli ébredéskor).
Most kaptam Arisppát, 2,5 mg-ot, mivel "csak" depressziós vagyok, motiválatlan, életundoros.
Pár szemet bevettem már eddig (mondjuk 5-öt), de rettenetes pánikrohamok törtek rám délután, a bevétel után pedig csak ásítoztam és nyomott lettem.
Egyszerre szedem a Kv.-szal, mivel arról nem tudtam még leállni az alvászavarok miatt.
Most azt mondta a doki, szedjem be este az A.-t és hagyjam abba a Kventiaxot.
Nem találom jó ötletnek, azt sem, hogy egyszerre kettő AP legyen, de azt sem, hogy hirtelen abbahagyjam az évekig szedett kvetiapint, mert régebben is elég sok zűrt okozott a leállás.
Mindenféle mellékhatásai vannak annak is, azt hiszem, legszívesebben nem is szedném az A.-t sem.
Volt valaki esetleg ilyen helyzetben?
Mondjuk ha nem is pont ebben, de hogy kétféle AP volt, aztán egyikről le tudott állni a másik javára?
Köszi, ha írtok.
Üdvözlöm a Régieket és az Újabbakat is.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.10.18., 09:25Nekem most az alapon kívül felírtak minimális eszcitalopramot, mivel 10percet bőgtem egy videón különösebb ok nélkül és indokolatlanul sokat foglalkoztat a halál. De semmi hosszútávú, csak a szokásos epizód, már rég volt.
Nekem most az alapon kívül felírtak minimális eszcitalopramot, mivel 10percet bőgtem egy videón különösebb ok nélkül és indokolatlanul sokat foglalkoztat a halál. De semmi hosszútávú, csak a szokásos epizód, már rég volt.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2018.10.18., 08:54Nekem utoljára kétszer írtak fel gyógyszert, olyan 10-12 éve. Akkori barátnő foglalt nekem időpontot farmakológus pszichonál, hogy sürgős. Nem tudom, mit látott rajtam, mert én nem vettem észre magamon viselkedés változást, csak esetleg többet aludtam a megszokott többnél is + nem volt kedvem nagyjából semmihez.
Az első valami z-vel kezdődő volt, kb. egy hét alatt nullára csökkentette a nemi vágyat, de nagyon durva szinten. Ennek nem örültem, meg a lány sem, így kaptam egy másik gyógyszert idővel, ami ugyancsak nem tudom mi volt, de szerencsére nem sokkal utána megmenekültem onnan (a lánytól), és abbahagytam az egészet. Pozitív hatásokat nem tapasztaltam.
Nekem utoljára kétszer írtak fel gyógyszert, olyan 10-12 éve. Akkori barátnő foglalt nekem időpontot farmakológus pszichonál, hogy sürgős. Nem tudom, mit látott rajtam, mert én nem vettem észre magamon viselkedés változást, csak esetleg többet aludtam a megszokott többnél is + nem volt kedvem nagyjából semmihez.
Az első valami z-vel kezdődő volt, kb. egy hét alatt nullára csökkentette a nemi vágyat, de nagyon durva szinten. Ennek nem örültem, meg a lány sem, így kaptam egy másik gyógyszert idővel, ami ugyancsak nem tudom mi volt, de szerencsére nem sokkal utána megmenekültem onnan (a lánytól), és abbahagytam az egészet. Pozitív hatásokat nem tapasztaltam.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.10.18., 07:49Kiscsillag, köszi a válaszod! Valami ilyesmire gondoltam, mellékhatások vagy éppen tapasztalatok.
Kiscsillag, köszi a válaszod! Valami ilyesmire gondoltam, mellékhatások vagy éppen tapasztalatok.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.10.16., 15:09Saját tapasztalatom nincs. Barátnőm hosszú ideig kapta. Mi a konkrét kérdésed?
Nem szedálta, étvágyat sem fokozta. Remegés volt az egyetlen mellékhatása. Emiatt kezdtek el adni mellé nyugtatót.
A nem szedálósaknál nekem az okozott gondot, hogy baromira remegtem, fokozta a szorongást és akatíziát okozott. Abilifynál lègszomjam is volt. Akinél ezek a mellékhatások nem jönnek elő, sztem jobban jár, mint az aluszékonyságot okozó gyszerekkel.
Saját tapasztalatom nincs. Barátnőm hosszú ideig kapta. Mi a konkrét kérdésed?
Nem szedálta, étvágyat sem fokozta. Remegés volt az egyetlen mellékhatása. Emiatt kezdtek el adni mellé nyugtatót.
A nem szedálósaknál nekem az okozott gondot, hogy baromira remegtem, fokozta a szorongást és akatíziát okozott. Abilifynál lègszomjam is volt. Akinél ezek a mellékhatások nem jönnek elő, sztem jobban jár, mint az aluszékonyságot okozó gyszerekkel.