Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Pánikbetegség és pszichoszomatikus tünetek

de volt olyan ismerosom is, aki 2-3 hetig pszichozisban maradt, mert rosszul allt a dolgokhoz

szoval tuti van osszefugges:)

én azért nem írok ide, csak nagyon ritkán, mert csak irodalomból (meg filmekből) ismerem ezt...

DE, most az egyszer: mi van, ha ez ezoterikus megközelítésben nézve egyszerűen egy képesség, amit hivatalosan nem fogadnak el, és tényleg nem halu, hanem transzcendentális élmény???

erdekelnenek a hallucinacioid

nem mondtam ilyet, hogy panikbol fakad

Idézet tőle: nemember

Jelenlét, úgy látom felcsaptál skizofrénia kutatónak! 🙂 Ha csak pánikból fakadna, egyszerűbb lenne a helyzet... 

Én nem vagyok benne biztos, hogy nem a valóságot látom, amikor úgy van... De az bizonyos, hogy amikor hallucinációnak tekintettem, akkor sem tudtam megszüntetni "agyjátékkal"... Azért egy drog hatása szerintem nem egyenlő ezzel amit én élek át...

hat, 3-4 evig heti tobbszor lsdztem:D szoval megeltem ezt-azt:D

es aztan ez atragadt kollektiven mindenkire aki ott volt, es volt hallucinacio, nincs hallucinacio:D erdekes dolgok ezek

Jelenlét, úgy látom felcsaptál skizofrénia kutatónak! 🙂 Ha csak pánikból fakadna, egyszerűbb lenne a helyzet... 

Én nem vagyok benne biztos, hogy nem a valóságot látom, amikor úgy van... De az bizonyos, hogy amikor hallucinációnak tekintettem, akkor sem tudtam megszüntetni "agyjátékkal"... Azért egy drog hatása szerintem nem egyenlő ezzel amit én élek át...

olyan szitnen leeht uzni ezt, hogy votl oylan haverom, aki egy az egyben lehuzta magarol az lsd hatasat, mintha benne sem lett volna

pusztan agyjatekkal megszuntetheto a hallucinacio szeritnem, legalabbis en lsdnel ezt tapasztaltam

hallucinalo, a skizofrenia sem mas szerintem, mitn egy panikbetegseg

Mert egy pánikbetegségnél vagy depressziónál egyértelműen lelkileg kell megerősödni és felülemelkedni a problémán... De mit tudsz kezdeni egy "hallucináló" emberrel? (azért tettem idézőjelbe, mert nem vagyok affelől bizonyos, hogy pusztán az agyam szórakozik velem, lehet, hogy valóság, amit látok)

És milyen gyógymódot tudsz a skizofréniára?

Olvassátok el, milyen tüneteket okoz, ha többéves szedés után elvonnak néhány hét alatt egy antidepit... tapasztaltam. Inkább maradok a klasszikus álláspontnál (mint a vérnyomás-csökkentőknél): Magának ezt élete végéig szedni kell! (Nem mintha mindig használna, de most már többet árt, ha elhagyom...) Amúgy ez a 6. féle, amit most kapok... kb. 15 év alatt.

A rivó... hát, sztem is többet árt, mint használ. Piával kiváló tudatmódosító...

Igen van olyan gyógyszer amit hosszabb keresgélés után sikerül megfelelő mennyiséggel hatásosan használni.

DE ez nem oldja meg a problémát. Csak befagyasztja az állapotot. Lehet, hogy nem leszel rosszúl, de mégis megrekedsz egy nem normális, bizonytalan állapotban, ahol csak a gyógyszer tart, ami nélkül szétesel.

ja, amugy sok igazsag van abban , amit irsz

"A gyógyszer ami biztosan segít, az egy olyan biztos pont kell legyen, ami mindig kéznél van és amiben bízom, hogy ha minden kötél szakad, akkor használom."

Ezt jokor irod, pont nincs frontinom:DD

Az én véleményem erről a pánikbetegségről így 17 év tapasztalattal (mármint 17 éve volt az első rohamom):

Minden roham ami kiteljesedik, vagyis semennyire nem tudtam visszatartani, elkerülni, legyőzni, azok mindig mélyebbre vitték az állapotomat. Amitől megnőtt a valószínűsége egy újabb rohamnak, amit szintén nem fogok tudni "kezelni".

Minden roham amit legyőzök ezzel ellentétesen hat az állapotomra. Ilyen esetben nem is történik meg, hanem csak kerülget, de megmarad a bizonytalanság érzése és a rohamtól való rettegés.

Semmilyen gyógyszer nem volt hatékony folyamatos szedés mellett. Végül úgy döntöttem, hogy a gyógyszert csak akkor veszem be, amikor kerülget a rosszúllét. Vagyis olyan gyógyszer kellett, ami minél gyorsabban hat és amiről tudtam, hogy ha nem vagyok rászokva, akkor egy adag tényleg megnyugtat. Én volt h összetörtem és felszívtam, mert úgy a 25-40 perc helyett kb 5 perc alatt hatott.

Csak úgy lehet kilépni ebből az örvényből, ha ezt magamban győzöm le. Sok kis lépéssel folyamatosan lehet felülkerekedni. A gyógyszer ami biztosan segít, az egy olyan biztos pont kell legyen, ami mindig kéznél van és amiben bízom, hogy ha minden kötél szakad, akkor használom. Ettől bátrabbá váltam a pánikkal szemben.

A fokozatosság azt jelenti, hogy bizonyos szituációkat amiktől jobban félek, eleinte teljesen elkerülöm. Fontos, hogy ne essek át újabb rohamon, mert attól csak visszafelé haladok. Az egész napos félelem még mindig jobb, mint egyetlen roham, mert nem okoz traumát.

Ha sikerül eljutni olyan állapotba, amikor már nincsenek rohamok csak a rohamtól való rettegés, és bízom abban, hogy a gyógyszer segít ha bajban vagyok, akkor rá kell szánni magam, hogy kezdjek egyre pozitívabban látni mindent. Egyre kevesebbet szabad gondolni a félelemre. El kell terelni a gondolatokat. Eleinte csak pár percre, de ki tudtam jönni abból a görcsös állapotból, később órákra és eljött az idő, amikor napok teltek el és nem is gondoltam az egészre.

Röviden, ne a rendszeres gyógyszerszedéstől várjunk csodát, az nem segít. Nekünk kell ezen felülkerekedni. Csak és kizárólag ez az út létezik kifelé.

Ezek jutottak most eszembe, de részletezhetek bármit, ha van kérdés.

Ha csak ma élhetek már, akkor is jobb volt az életem mióta el van találva a gyógyszerem, mint előtte volt évekig... Egyelőre nem tudtam elvégezni semmilyen sulit, de ha megadatik nekem még annyi ajándéknap az életből, akkor előbb-utóbb biztosan sikerülni fog. Úgy tervezem, szeptemberben elkezdem a sulit, és úgy érzem, most sikerülni is fog! De az emberhez méltó élet nem egyenlő a tanulással vagy munkával szerintem... Már az is nagy dolog hogy nem vagyok beragadva a szobámba, ráadásul van párom, vannak barátaim... Attól ami régen volt, szinte bármi jobb egyébként. 

15 éves koromtól 19 éves koromig nem szedtem semmilyen gyógyszert. Azt gondoltam jól vagyok. Hogy mi lett belőle, arról már meséltem... Persze szerintem is hülyeség megelőzésképpen szedni gyógyszert, de nálam voltak előzmények... És amikor "visszaestem" akkor rosszabb volt mint előtte bármikor.

Nekem is lett öngyilkos olyan ismerősöm, aki ritvotrilt szedett. Én is szedtem, és borzasztó voltam tőle, úgyhogy letettem, mert a szorongásaimat meg nem enyhítette. Abilify mellett meg folyton meg akartam ölni magam... Vannak ilyen szerek, amik így hathatnak egyesekre...

Nem, nem jók a gyógyszerek... De néhány (vagy sok) esetben szükséges rosszak. Én feltettem magamnak a kérdést: élek roncsként 100 évet vagy emberhez méltó életet mondjuk csak 50-60 évig? Utóbbi mellett döntöttem... Bár már túlvagyok a sok éves kísérletezgetésen, végre tudjuk, mi használ nekem, és mi nem... A gyógyszerekeresés a legrosszabb fázis!

meg erdekes az is, hogy ket ismerosom probalt meg ongyilkos lenni mikozben benne volt akarmennyi rivotril(az egyik meg is halt), aztan ott van a harmadik seroqueles ismeros, akinek tonkremegy a szive tole, tele vagyok ilyen tuti sztorikkal

de a gyogyszerek tuti jok!:D

gondolom ha nagyon elkezd kutakodni az ember a tobbinel is megtalalja ezeket:D

jo ez egy gyogyszer pelda volt

Az antipszichotikumok nem egy lapon említendők az antidepresszánsokkal! Egyébként ha valaki megfelelő ok nélkül kap antipszichotikumot, az valóban szarabbul lesz! Legalábbis én így tudom... Illetve az is lehetséges, hogy nem az egyén számára legmegfelelőbb antipszichót kapja, és akkor is csak szarabbul van... mint én anno a kórházban. De ha eltalálják a neki valót akkor sokkal jobban lehet mint előtte volt. Engem az antipszichotikumok a pokolból rángattak ki... És még biztos sokan vannak ezzel így. 

A zyprexáról: az egy antipszichotikum és nem antidepi!! És tudtommal nem is adják major depresszióra, legfeljebb mániás depresszióra, de ott is hatástalannak bizonyult... 

Jelenlét, az antalvalis linkedben egy hozzászólásban valaki antidepiként emlegeti a leponexet is, pedig azt csak skizofréniára adják... Csupa furcsa félrebeszélés.

Es nem akarok tulzottan a gyogyszerek ellen beszelni, de ahany ismerosom eddig elkezdett szedni valamit, az szinte csak szarabbul lett(antidepresszansoktol es antipszichotikumoktol).

Persze biztos vannak ellenpeldak is itt.

de biztos vagyok benne, hogy fellelhetok a neten:D

ok, a cikkeket azota eltuntettek

de tessék:

http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/zyprexa-mellekhatas.htm

ezen belül pedig ott vannak a megjelölt referenciák

Idézet tőle: Zsolt2097

Mondjuk nem egy mesterkozmetikus véleménye a mérvadó, de maguk a pszichiáterek is úgy nyilatkoztak, hogy az emberek 60%-ánál az antidepresszánsok hatástalanok.

Velem 20 félét szedettek, érdemi hatása egyiknek sem volt. Illetve egyre sikerült rákattannom. Segíteni nem segített, de önmagára generált egy hiányt. Magyarán: elkezdtem Coaxilt szedni, aztán rájöttem, hogy nem használ, de letenni már nem tudom, mert akkor Coaxil-hiányom van. Tehát azt a bajomat kezeli, amit maga generált. 😀

Szóval, csak óvatosan!!!

Ha megnézed az írást, akkor ez nem egy mesterkozmetikus véleménye, hanem megjelöli a forrásokat, ahonnan ezeket szedte.

Valószínű nem hat a bogyó,lehet váltani kéne......

Mondjuk nem egy mesterkozmetikus véleménye a mérvadó, de maguk a pszichiáterek is úgy nyilatkoztak, hogy az emberek 60%-ánál az antidepresszánsok hatástalanok.

Velem 20 félét szedettek, érdemi hatása egyiknek sem volt. Illetve egyre sikerült rákattannom. Segíteni nem segített, de önmagára generált egy hiányt. Magyarán: elkezdtem Coaxilt szedni, aztán rájöttem, hogy nem használ, de letenni már nem tudom, mert akkor Coaxil-hiányom van. Tehát azt a bajomat kezeli, amit maga generált. 😀

Szóval, csak óvatosan!!!

Idézet tőle: Babos

Lehetséges,hogy 5 hét antidepi után rosszabbul legyek mint előtte voltam???Egész nap szorongok,szétmegy a fejem ,izgatott vagyok,koncentrálni nehezen tudok,szédülök...SOS doki szerint min.6 hét.Tapasztalatok???köszi:)

http://antalvali.com/hirek/hatastalan_antidepresszansok_es_eletre_szolo_sulyos_mellekhatasaik_a_zyprexa

Nekem egy okos doki azt mondta, hogy amelyik bogyó 2-4 hét után nem hat, azt el kell felejteni, és másikkal próbálkozni.

Lehetséges,hogy 5 hét antidepi után rosszabbul legyek mint előtte voltam???Egész nap szorongok,szétmegy a fejem ,izgatott vagyok,koncentrálni nehezen tudok,szédülök...SOS doki szerint min.6 hét.Tapasztalatok???köszi:)

Idézet tőle: Babos

Az ital nem old meg semmit,inkább véglegesít.Igen,a körülmények hozzák ki ezt nem a happy...mondhat bármit bárki.Ezeknek a bankároknak csak 1 napot az enyémből és utálnák magukat amiért ezt teszik.

Hát igen, csak mire rájön az ember, hogy ez a "csodagyógyszer", az alkohol hova vezet, addig eltelik egy fél élet. Vagy egy egész...

.

Az ital nem old meg semmit,inkább véglegesít.Igen,a körülmények hozzák ki ezt nem a happy...mondhat bármit bárki.Ezeknek a bankároknak csak 1 napot az enyémből és utálnák magukat amiért ezt teszik.

Idézet tőle: Kleó

Ez a rohadt devizahitel, amibe belerángatták a fél országot, mindenkit "idegronccsá" tesz...

Még a kevésbé "érzékeny" embereket is. Úgy látszik, márc. 1-jével tényleg gőzerővel támadnak vele, az enyémnek a részletét is horribilisan megemelték. Én már kértem 1x könnyítést, akkor meg is adták, érdemes vele próbálkozni!

 

jobban megnézve mindkettőt:D

:DD

márhogy melyiket? 😀 ;)))

lehet nekem is kéne:D

Ez a rohadt devizahitel, amibe belerángatták a fél országot, mindenkit "idegronccsá" tesz...

Még a kevésbé "érzékeny" embereket is. Úgy látszik, márc. 1-jével tényleg gőzerővel támadnak vele, az enyémnek a részletét is horribilisan megemelték. Én már kértem 1x könnyítést, akkor meg is adták, érdemes vele próbálkozni!

Na akkor sorstársak vagyunk minden tekintetben.azt hiszem a hitel körüli gondok hozták ki most.Én mindent megteszek de teljes görcsbe vagyok és gondolkodni is nehéz,még relaxálni sem tudok...attól is pánikolok már.Munka nincs,gyerekek vannak.Egészség maga a boldogság és az ÉLET!Én kiegyeznék mindennel csak múlna már ....testi tünetek éjjel-nappal.Antidepi még nem jó...

 

ráadásként van egy házam, ami megköti a kezem ilyenekkel, hoyg thegy stb, bár a ház iis ugrani fog hamarosan, ha nem történik valami, egy lakás már ugrott

csak nem tudom mihez kezdhetnék, mert jelenleg munkám sincs a rosszullétek miatt és pénzem meg aztán pláne

volt amelyik megkérdezte, hogy szeretnék-e két éven belül infarktust kapni, így 33 évesen, már olyan szinten kihat az egészségemre

innentől már tényleg az egészségem rovására megy, kb 4 kardiológus küldött sürgősen pszichiáterhez

mert eddig elviselhető volt, de testi tünetekkel már elég durva állapotok ezek

na meg ideje lenne már valami pszichoterápiának is talán

így 15 év után:D