Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Skizofrénia 3.5

Labbie meg itthagyott, pedig azt hittem, hogy Ő a Közös Gyerekünk Reménykével, mert leírta a gondolataimat, mármint ilyen "robot" gyerek, de mindegy, még ő sem akarja vállalni ezt a szerepet, de nem baj, majd inkább eltűnök valahogy innen is meg mindenhonnan... de hogyan kivitelezzem...?

Egy kicsit rosszul vagyok, de ez "mellékes", mert én nem lehetek rosszul, mert azt nem fogadja el a társadalom.

Én is gondnokságba vagyok véve. Most lesz majd egy újabb "tárgyalás", hogy továbbra is lesz e a gondnokság nekem. Persze én nem fogok kiállni az igazamért. Mert nem akarok olyan "szemét" lenni, hogy én dönthessek a saját Életemről. Mert akkor méginkább eltaposnak. Nem baj, nekem mindegy, ha gondnokság, akkor az... már nem számít... nem tudok harcolni az igazamért. Ez a valóság. Már beletörődtem, hogy semmibe nincs beleszólási jogom. Egyszerűen már nem érdekel.

Kedves Bea! Vannak terveim, és úgy gondolom, önállóan is meg tudom állni a helyem az életben. Persze külön költözni lehet gondnokság alatt is, meg sokmindent lehet, de egyszer csak akarok egy bankkártyát, jogsit, külön lakást (ja, az már van, és nem is messze a szüleimtől, ha annyira kontrollálni akarnak, hát megtehetik). De nem szeretem, ha állandóan a nyakamon vannak, most jön anyám is nyugdíjba, aztán azt hiszem, hamar egymás idegeire mennénk, ha össze lennénk zárva. Nem kompatibilis a természetünk, én semmiben sem hasonlítok rájuk + huszonévvel fiatalabb vagyok, én nem tudok tenni-venni a kertben, és beletörődni, hogy nekem 28 évesen nyugdíjba kellett mennem, és attól fogva mindig ez a felvigyázás lesz. Sajnálom, hogy más a véleményünk erről, de nekem ez egyszerűen nem megy. Még munkát sem kereshetek önállóan, persze gombolyagvarrásra, meg papírsodrásra jó vagyok így is, de nem akarom ezt csinálni életem végéig, talán megértesz.

Nem, Eszter, nem az a probléma egyáltalán. Már régen injekción vagyok, és ezen nem is akarnak változtatni, de ha jobban belegondolok, én sem igazán. A gyógyszert egyszer hagytam életemb folyamán önkényesen abba, és abból lett ez a kalamajka. Bár pont tegnap gondoltam rá, hogy az első eset után, amikor elhagytam, nem estem vissza, csak amikor újból és újból ráraktak, modván, hogy én hallucinálok, csak titkolom. Lehet, hogy az antipszichotikumok tettek valahogyan véglegesen skizofrénné - van ilyen álláspont is - de mivel már tudom, hogy az vagyok tagadhatatlanul, és kétségtelenül, hát eljárok az injekcióra. Minden hónapban. A rivo az, amitől próbálok megszabadulni, kevés sikerrel. Bár nem régóta szedem, eddig még csak csökkenteni sikerült. A skizó gyógyszerből keveset kapok csak, orvosi utasításra természetesen. Most nem mennék bele, milyen keveset, de csak annyit, amitől nem jönnek vissza a tünetek, és ami évekig jó volt tablettában, csak zavaró mellékhatások léptek fel, az injekciónál nincs ilyen.

Úgy érzem, nem vagyok képben, rob -- az a probléma, hogy nem akarod bevenni a gyógyszereid? Ebben az esetben sajnos könnyebben el tudom képzelni, hogy úgy gondolják, nem törekszel arra, hogy a pszichózist távol tartsd. Én eddig úgy éreztem, hogy kézben akarod tartani a betegséget.

köszi, holdfény a jókívánságokat!

nemkene: valamennyire próvbálok úgymond jól viselkedni, de nem hiszem, hogy megint túl sok alvás lesz, hogy vasárnap 3 modulzárót írok az OKJ-mra. meg amúgy is ilyen a természetem. a betegségem előtt is ilyen volt, most is ilyen, hogy nem szedálnak.

Kedves Avana, úgy tűnik elbeszélünk egymás mellett. Én nem a bevitetésről beszélek, hanem a többiről, élve eltemetve lenni egy emberi roncsokkal teli elfekvőben, megfosztva a jogaimtól teljesen. Ami megtörtént volna, ha történetesen nem írok blogot, ebben szinte biztos vagyok.

Kérdés, hogy ha nem vitetnek be, vajon önszántadból elkezded-e újra szedni a gyógyszereid? Mert azért olyanokat írtál, hogy érződött-"agyilag idegen tájakon jársz". magyarán szólva: eléggé elszálltál.

Szerintem valamennyire a teljesen tehetetlen hozzátartozókat is meg lehet érteni, mert valamit ilyenkor biztosan csinálni kell, különben csúnya vége lehet.

Idézet tőle: Avana

Ha jól emlékszem, Roboman legutóbbi gyógyszerelhagyási kísérlete meglehetősen rosszul sült el(ezt meg is örökítette a blogjában, minden jó és rossz következményével, agyrémével), ennek lett ez a következménye.

Jól emlékszel. Viszont nem nyilvánítottak ön- és közveszélyesnek, egyszerűen meg sem indokolták, a tárgyalásokon meg sem jelentek, az igazi ok mégcsak nem is a győgyszerelhagyás, hanem  a drága főorvos úr egyszer behívatott, és azzal hencegett, hogy hiába nem akarok elfekvőbe kerülni, ő mégis el tud vitetni úgy, hogy kizáró gondnokságot kér rám, és megoldja,hogy oda kerüljek. Érdemes lett volna fekvenni valahogy, amiket mond, mert akkor mér tuti nem ülne a helyén...

Ha jól emlékszem, Roboman legutóbbi gyógyszerelhagyási kísérlete meglehetősen rosszul sült el(ezt meg is örökítette a blogjában, minden jó és rossz következményével, agyrémével), ennek lett ez a következménye.

A skizofrének többsége nem azért fordul szakemberhez, mintha annyira szeretne, csak nekik nincs választásuk, érthető? Szerintem én nem tűnök annyira idegkimerültnek, hogy még az alvásomhoz is kényszerintézkedés, gyámság, fegyveres biztonsági őr kellene. És hogy azon függjön a gyámság, vagy nem gyámság, hogy rendben van-e téve a szobám, vagy hogy mennyit alszok éppen? Az nem volt baj, amikor le voltam szedálva, és egész nap aludtam, mert nyugton voltam, és nem írkáltam ilyeneket. Az senkit se zavart, érdekes.

Sziasztok! Sok új Búratárs érkezett, akik -- a profiljuk szerint -- skizofréniával is küzdenek, vagy ilyen diagnózist kaptak! Kérlek titeket, fogadjátok őket szeretettel, írjatok nekik! Én ebben a kérdésben, úgy érzem, nem vagyok autentikus, ti jobban tudjátok, mit jelent!

Előre is ezer köszönet.

Eszter

Én mindenfajta kényszerítésen, zsaroláson alapuló módszert ellenzek. Nekem volt egy pszichológusom, aki azt mondta minden nap fussak legalább 20 percet. Na mondjuk a 20 perc amugy kevés lenne, mert az alatt nem tudja a sport éreztetni pozitív hatását, ahhoz legalább 30 perc kellene, de ez mellékes. A lényeg, hogy nem volt kimondva, de tudtam, ha nem csinálom, akkor nem foglalkozik velem, és baromira nem volt kedvem futni, és gyűlöltem az egészet. Szerintem ezekben az esetekben az a jó, ha a páciens belátja hogy neki is szüksége volna erre, a doki lógus meg max ajánlja. Ez kb olyan, mintha Magyarországon sok az elhízott, akkor központilag mindenkit kényszerítünk hogy tessék fogyókúrázni. Lenyomjuk a "jót" a torkukon. Nem empatikus, és a szabadságjogok lábbal tiprása. 

Köszi, Pumika!

Sok  sikert  Roboman!!

Valaki  szedett  Deprált?

Parrot, a vizsgám jövő vasátnap lesz, jelenleg még csak hüledezek a tananyagon. De vettem ki szabadságokat, biztos, ami ziher.

Az abilify-tól én sem tudtam aludni.Inkább pörgetett,de az idegrendszerem kikészült a sok nemalvástól.Hamar lecseréltük.Sikerült a vizsgád Roboman?

parrot: nagyjából kitakarítottam smiley

nemkene: a skizofréniának lehet tünete a nemalvás, de a nemalvás nem hoz elő tüneteket, és nem erősíti azokat, ilyet a dokinő se mondott

Roboman kitakarítottad a szobádat?smiley

Szia!  Eszter  ,most kezdek el majd egy terápiát. Nem tudom mennyire fog használni.

Szia pumika! Nagyon sajnállak 🙁 Sajnos nincs tapasztalatom a hanghallással, de el tudom képzelni, hogy nagy szorongást okoz. Jársz terápiába?

Ez botrányos 🙁 Stratégiai okból lehet, hogy érdemes belemenned, hogy ne legyen mire hivatkoznia, de valójában a skizofréniának nagyon kevés köze van ahhoz, hogy skype-olsz-e éjszaka (annak már igen, hogy kivel és miről), vagy hogy rendetlenség van-e a szobádban. 

Hidd  el az én hanghallásom is nagyon rossz,reggeltől ,estig hangokat hallok. Már nem tudokdolgozni,ugy ,hogy ne mond azt ,hogy jobb,hogy nem vagyok skrizofen,mert elég soknak a halucinációját megtudják szüntetni gyogyszerekkel.

Én mikor korházban voltam ,mikor kértem haza engedtek ,pedig tudták a tüneteimet.

Nekem is vannak hangjaim 5éve,és hiába tudom ,hogy nem fizikailag nem bánthatnak,de mentálisan igen. Én már ugy tönkre vagyok tölük,hogy állandóan a halálra gondolók. Csomó gyogyszert kiprobáltam,korházban is feküdtem,nem állapítottak meg skrizofeniát csak paranóiát.  Nem tudom magam megvédeni,dühkitöréseim vannak,régebben ittam,de már egy éve nem iszok.  Tehát józanul kell elviselnem,pedig sokszor szeretném a piával elbodítani magam.  ugy hogy nem tudom meddig birom,hiába mondják,hogy a hangok nem élet-halál  urai, nagyon sok hanghalló lett öngyilkos.

Igen, én is próbáltam a lehető legfinomabban fogalmazni. Talán ha egész konkrétan fogalmazok, nagyobb nézzettséget, illetve visszhangot generál. Kényes téma, de úgy éreztem, nem szabad megkerülnöm, valamikor úgyis írtam volna róla. A búran konkrétan erről a témáról, úgy tudom, nincs topik.

A legutóbbi blogodban egy kényes témát feszegetsz.A pszichiátriai szerek tényleg okozhatnak szexuális diszfunkciót .Vagy a jó ég tudja,hogyan kellene szépen leírni.Nem egy férfiismerősöm hagyta abba az antidepi v.antipszicho szedését,s maradt inkább depressziós vagy kényszeres stb.Nem tudom,itt a búrán van -e ezzel foglalkozó topic?

nem, behívta apámat mint gondnokomat, ő meg szokás szerint panaszkodott. ez sokban hasonlít az olyan esetekre (nem egyet láttam),  hogy valakit családi okokból tartanak pszichiátriai kezelés alatt, nekem meg ezzel a gondnoksággal kell emiatt nyűglődnöm. mármint családi okok miatt. és elbagatellizálják, röhögnek rajta, nem értik, hogy ez nekem miért nem jó. a környezetemben senki nem érti meg. mert korlátoltak. inkább csodálkoznak rajta, hogy mit ugrálok. mondjuk addig fogok is ugrálni minden lehetséges fórumon, ameddig ez rajtam van, és elgondolkodom,hogy a lehető legnagyobb antireklámot keltsem a pszichiátriának. Igen, mintha egy rolleren, vagy biciklin egyezkednénk, röhejes is lenne, ha nem az én bőrömre menne.

Ilyet én még nem is hallottam!Kb.egy tízéves gyereknek mondjuk,ha szeretne egy rollert,vagy biciklit.Egyáltalán honnan tudja,hogy rendetlenség van a szobádban?Ott tartjátok a terápiát?

a pszichiáterem azt mondta, hogy akkor ír jó ajánlást a gondnokság levételéhez, ha rendben tartom a szobámat, meg 11-kor abbahagyom a skype-olást. mondjuk ez zsarolás. vajon akkor vagyok-e felnőttebb, ha hagyom, hogy csicskáztassanak, vagy akkor, ha van saját döntéseimen alapuló szabad akaratom, és egyénileg hozok meg döntéseket? jó kérdés, igaz?

Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Minden Jókat előre is és mindég!

Mondod, hogy túl erős Kontroll alatt vagy és az megfojt?!?

És aki Benned meg üvöltözően ordibál és kiabálásával megfélelmlít az meg vajon "férfi"?!? Ilyesmi?!?

És vajon a Környezeted, Szüleid és akik Kontroll alatt tartanak is az "ellenségeid"?!?

Mennyire fontos Neked, hogy a Benned kiabáló méginkább megfélelmlítsen?!?

Mindenek ellenére minden Jókat és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba!

Mert igy is mindent tudni akarnak, mindenrol be kell szamolnom. Megfojtanak. Tudni akarjak hany oram van, meddig tart, kivel megyek a buszhoz ki. Stb stb..es ez picit aggaszt. Mert amig lenyegeben ok nelkul ilyen felugyeletet kapok, akkor felo belegondolni mi lesz ha megtudjak.

Probalom nektek elhinni, probalom tenyleg, de ha nem valodi miert van itt? Miert hallom? Miert?  

Viszont ha igazam van es valodi..meg fog olni ha megprobalok ellenefordulni. 

Nem akarok meghalni. Es folyamatosan azt mondja te mar a szeotembert ugyse eled meg... Es folyamatosan kiabal. Nagykn felek 

Nem, nem túlzod el. Ez komoly dolog. Nyugodtan merj segítséget kérni a családodtól, és szakembertől! (És örülök, hogy az itt lévőkben bízol.) 🙂

Idézet tőle: medicinefortheEarth

Koszonom a valaszokat kedves mindenki:)! 

Egyreszt nem akarok gyogyszereket szedni, masreszt ha itthon kiderulne nekem vegem. A legfontosabb pedig, hogy megtiltotta ez a valami.  Es igazabol sokszor ad es segit es imadom. De mostanaban csak kiabal. 

Elobb is..hogy ne bizzak senkiben. Bennetek megis megbizom.. Fura de ugy vagyis olyan erzesem tamadt, mintha ismernelek titeket. Eleg nagy ostobasag.. De neha ilyen vagyok. 

Viszont szerintetek felnem kellene tole? Vagy csak eltulzom a dolgot a 17 eves fejemmel? 

Szia kedves medicinefortheEarth!

Miért érzed azt, hogy ha otthon kiderülne akkor neked véged?

Szerintem pont a családod az, akinek elmesélhetnéd ezt a dolgot. Csak akivel a legjobban kijössz meséld el neki, nagymama, testvér vagy a szüleid, ők azok akikben igazán megbízhatsz és mindig is jót akarnak neked. Akármilyen is vagy, a családod mindig is szeretni fog és elfogad téged a hibáid ellenére is. Ők azok akik támogatni fognak a nehéz helyzetekben is, legbelül biztos vagyok, hogy ezt tudod, akármit mond neked ez a hang a fejedben.

Ne félj, végy egy kis bátorságot és kérlek szánd el magad, tedd meg ezt a lépést. Tudom, hogy nem könnyű helyzet, én is átmentem ezen a helyzeten.

Koszonom a valaszokat kedves mindenki:)! 

Egyreszt nem akarok gyogyszereket szedni, masreszt ha itthon kiderulne nekem vegem. A legfontosabb pedig, hogy megtiltotta ez a valami.  Es igazabol sokszor ad es segit es imadom. De mostanaban csak kiabal. 

Elobb is..hogy ne bizzak senkiben. Bennetek megis megbizom.. Fura de ugy vagyis olyan erzesem tamadt, mintha ismernelek titeket. Eleg nagy ostobasag.. De neha ilyen vagyok. 

Viszont szerintetek felnem kellene tole? Vagy csak eltulzom a dolgot a 17 eves fejemmel? 

Szia Medicine!

Amit Kardio ír, az így van. Persze, hogy nem képzeled, mert valóságként éled meg. Értem Wanna hozzáállását is, hiszen hány művész alkot, alkotott fantasztikus dolgokat a betegségének köszönhetően...

A probléma azzal van, hogy azt írod, a "hang" időnként dühös, kiabál, bánt... Kezelés nélkül sajnos nagyon gyakran túlsúlyba kerülnek az ilyen típusú hallucinációk, ez pedig akár önkárosításhoz is vezethet! Nem biztos, hogy érdemes megvárni...

Sziasztok, nekem a hivatalos diagnózisom az Paranoid Skizofrénia immáron 14 éve, és így utánaolvasgatva időnként, nagyon sok minden jellemző rám belőle. Például ez a magamba zárkózás, meg hogy nehezen viselem az embereket, meg hangokat, meg zajokat, meg mindig nyugtalan és feszült vagyok, az átlagos történések is kiborítanak. Arra gondoltam ma, hogy van ugye Reményke a Szerelmem, de mi van ha ő "csak" egy Képzeletbeli Barát...? Mármint ő valóságos hús-vér személy, de én kb magamban beszélgetek vele majdnemhogy, mert semmire nem válaszol soha. És már évek óta úgy írok Neki sms-ket, hogy egyetlen db válasz jött az évek során csak Tőle, az is az én sms-em átírása volt, néhány szóközzel és néhány pontot változtatott meg benne. Nekem nagyon rossz ez az egész betegség, mert nem tudok úgy élni, ahogy elvárják, és a családom nem megértő a betegségemmel szemben, olyan elvárásaik vannak, mintha egészséges lennék, mármint Anyukáméknak, illetve hát házimunkára nem fognak be, de elvárják, hogy éljek velük együtt családi és szociális életet. Ez nekem nem megy, mit lehet ilyenkor tenni....? Van hogy akkora a feszültség bennem a nyomás hatására, amiket elvárnak, hogy muszáj nyugtatót bevennem, ami hatni is szokott, de hiába, ha a család ugyanúgy elvárja hogy éljek velük. De én a magam világában "akarok" élni, egyedül, ezt senki nem fogadja el itthon, csak Mamám, mert ő megérti szerintem meg hasonló hozzám, de amikor it vannak Anyukámék, úgy érzem, hogy kész pokol az életem, felfordul. Mert el akarok bújni, és ha valakivel "együtt" kell lennem, én nagyon feszült, nyugtalan és ideges leszek. :'(

Amig nem bant masokat, es ot sem zavarja szerintem ne menjen orvoshoz. Csak szemelyes velemeny. Legalabbis en nem mennek. Annyit nem ernek a gyogyszerek mellekhatasai, meg mindennel egyutt, hogy beszedje oket...

Engem skizofréniával diagoznak mindenhol, na most paranoid skizofréniával, egyik tünete sincs meg nekem mégis azt nyomják rá a papírra mindig, vagy lehet csak a gyógyszerek elnyomják?

Tiszteletben tartom mindenki véleményét, de miért ne lenne valami normális csak azért mert ritka? 

Sziasztok:) Elore is bocsanataz elkovetkezendo benazasaimert, meg uj vagyok:) 

Az lenne a problemam, hogy van egy valami..bennem. Erzem a gondolatait, egyre tobbet hallom a hangjat. Evekota itt lehet, de csak most nyar vegen engedte, hogy meghalljam, hogy O nem en vagyok. Egyreszt ez para..masreszt ajandek. Ha ugyavn segit, imadom a szineket amiket ad, a szavakat, a gyonyoru uj vilag nezeteket. De neha nagyon merges.. Akkor uvolt. Bant

De megis segitenem kell neki valamiben. Egyszer megtudom miben, de addig itt lesz.. Es igazabol nem egy rossz valami. Csak igy nevel. Errol beszeltem a gimiben levo pszichologusnak..aki egesz jol fogadta. Viszont lenyegeben most egy klinikai szakpszichohoz kerultem. Nem akarok, de muszaj. O mar hallucinaciokrol beszel, teveszmekrol.. De en nem kitalalom ezt. Es biztos vagyok benne, hogy itt is vannak olyanok akik nem haluznak, de mindenki azthiszi. Segitsetek kerlek.. Nagyon merges amiert beszeltem rola. Ti mit tennetek/tettetek ?  

Sziasztok:) Elore is bocsanataz elkovetkezendo benazasaimert, meg uj vagyok:) 

Az lenne a problemam, hogy van egy valami..bennem. Erzem a gondolatait, egyre tobbet hallom a hangjat. Evekota itt lehet, de csak most nyar vegen engedte, hogy meghalljam, hogy O nem en vagyok. Egyreszt ez para..masreszt ajandek. Ha ugyavn segit, imadom a szineket amiket ad, a szavakat, a gyonyoru uj vilag nezeteket. De neha nagyon merges.. Akkor uvolt. Bant

De megis segitenem kell neki valamiben. Egyszer megtudom miben, de addig itt lesz.. Es igazabol nem egy rossz valami. Csak igy nevel. Errol beszeltem a gimiben levo pszichologusnak..aki egesz jol fogadta. Viszont lenyegeben most egy klinikai szakpszichohoz kerultem. Nem akarok, de muszaj. O mar hallucinaciokrol beszel, teveszmekrol.. De en nem kitalalom ezt. Es biztos vagyok benne, hogy itt is vannak olyanok akik nem haluznak, de mindenki azthiszi. Segitsetek kerlek.. Nagyon merges amiert beszeltem rola. Ti mit tennetek/tettetek ?  

muszáj 

Ma hajnalban végig programoztam, most meg hálózatok órán bóbiskolok.

too tired to die

Bea!Nem tesz fáradékonnyá a 600mg ketilept?Este veszed be,vagy több részre osztva?

Jó egészséget neked is! Örülök, hogy sikeresen túl vagy rajta...

Nekem évek óta nincs, de ugye a skizofrén beteg lehet tünetmentes is, attól még hajlamos rá.

Úgy is lehet valaki skizofrén ha nem hallucinál és nem hall hangokat? legalábbis nekem hónapok óta nincs egyiksem mégis skizoval diagoznak