Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2016.11.29., 12:37It's over. It's done. Elmeszakértői szinten eldőlt: gondnokság vége. Virágokat a női öltözőbe kérném. Egy hétig ki leszek kapcsolva. Wellness. Fitness. Ideiglenes lakcímem, Fehér Egér eszpresszó, Nyh, Gádor Béla út 2/fsz, terasz, 1es asztal 4. szék.
It's over. It's done. Elmeszakértői szinten eldőlt: gondnokság vége. Virágokat a női öltözőbe kérném. Egy hétig ki leszek kapcsolva. Wellness. Fitness. Ideiglenes lakcímem, Fehér Egér eszpresszó, Nyh, Gádor Béla út 2/fsz, terasz, 1es asztal 4. szék.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2016.11.29., 05:42korlátozó gondnokság alatt vagyok, néhány ügycsoportban. számomra ez is megalázó, és elfogadhatatlan. már az is felháborító, hogy eleve megfordul az ilyesmi valakinek a fejében velem kapcsolatban. egy elégé erős, és markáns nyomásgyakorlást vélek felfedezni az engem ért jogi igazságtalanságok mögött. bár az is elképzelhető, hogy az egészet túldimenzionálom; ebben az esetben viszont a kezelőorvosom vagy mizantróp, vagy hülye, mint a picsám.
korlátozó gondnokság alatt vagyok, néhány ügycsoportban. számomra ez is megalázó, és elfogadhatatlan. már az is felháborító, hogy eleve megfordul az ilyesmi valakinek a fejében velem kapcsolatban. egy elégé erős, és markáns nyomásgyakorlást vélek felfedezni az engem ért jogi igazságtalanságok mögött. bár az is elképzelhető, hogy az egészet túldimenzionálom; ebben az esetben viszont a kezelőorvosom vagy mizantróp, vagy hülye, mint a picsám.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2016.11.29., 05:17Köszi. A szakértés nyilvánvalóan a szakma szabályai szerint zajlik, és amennyiben számomra kedvezőtlenül alakulna az ügy ebben a szakaszban, az nem elsősorban az orvoszakértő, vagy a meghallgatás hibája, mivel a kezelőorvosom elég rendesen alám vágott, amivel már a gyámhivataltól is sikerült megszerezni a számomra kedvezőtlen állásfoglalást, ez csak amolyan kisebb csoportosulás, hogy az illetékesek tisztában legyenek az erőviszonyokkal, talán ritka eleve vesztett helyzetből nyerni, de előfordult már, tudomásom szerint, és akinek csak egy kis rálátása is van ezekre a dolgokra, talán sejti, hogy az objektív igazság az én álláspontomhoz áll jóval közelebb. *levegő*
Köszi. A szakértés nyilvánvalóan a szakma szabályai szerint zajlik, és amennyiben számomra kedvezőtlenül alakulna az ügy ebben a szakaszban, az nem elsősorban az orvoszakértő, vagy a meghallgatás hibája, mivel a kezelőorvosom elég rendesen alám vágott, amivel már a gyámhivataltól is sikerült megszerezni a számomra kedvezőtlen állásfoglalást, ez csak amolyan kisebb csoportosulás, hogy az illetékesek tisztában legyenek az erőviszonyokkal, talán ritka eleve vesztett helyzetből nyerni, de előfordult már, tudomásom szerint, és akinek csak egy kis rálátása is van ezekre a dolgokra, talán sejti, hogy az objektív igazság az én álláspontomhoz áll jóval közelebb. *levegő*
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2016.11.29., 03:21pszt! körkapcsolás... ma de. 10 órakor elmeorvos-szakértői meghallgatásom lesz. jelen lesznek még: a gondnokom (apám), a pszichotikusok egyesületének az elnőke, és a barátnőm, nem utolsósorban. szóval már az első megmérettetésre is népesebb felvezetéssel érkezem. a pszichotikusoknak az ez első ügyük, ahol képviseltetik magukat érdekvédelmi szervezet minőségében. szorítok nekik, hogy ne legyen hiábavaló a fáradozásuk. lol.
pszt! körkapcsolás... ma de. 10 órakor elmeorvos-szakértői meghallgatásom lesz. jelen lesznek még: a gondnokom (apám), a pszichotikusok egyesületének az elnőke, és a barátnőm, nem utolsósorban. szóval már az első megmérettetésre is népesebb felvezetéssel érkezem. a pszichotikusoknak az ez első ügyük, ahol képviseltetik magukat érdekvédelmi szervezet minőségében. szorítok nekik, hogy ne legyen hiábavaló a fáradozásuk. lol.
Idézet tőle: Pottom ekkor: 2016.11.24., 19:48ez a kutatás nem túl bíztató 🙁
http://divany.hu/ego/2016/11/23/miert_hazudunk_a_terapeutanknak/
ez a kutatás nem túl bíztató 🙁
http://divany.hu/ego/2016/11/23/miert_hazudunk_a_terapeutanknak/
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2016.11.24., 05:06Kedves Kiscsillag!
Én is, de azt hiszem, ezúttal elmegyek a legvégsőkig a bíróságon, és olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó, vagyis nem én jövök ki jól az ügyből. Hm, talán sebeket kapok, mert eléggé aljas egy játék ez, szeretnének, úgy látszik, egy életre elkaszálni, de ezzel kiteszik magukat annak, hogy nyilvánossá teszem a legtöbb rám vonatkozó iratot, amiből ki fog mindig derülni, kik a felelősek azért, amit aktuálisan velem tesznek.
Kedves Kiscsillag!
Én is, de azt hiszem, ezúttal elmegyek a legvégsőkig a bíróságon, és olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó, vagyis nem én jövök ki jól az ügyből. Hm, talán sebeket kapok, mert eléggé aljas egy játék ez, szeretnének, úgy látszik, egy életre elkaszálni, de ezzel kiteszik magukat annak, hogy nyilvánossá teszem a legtöbb rám vonatkozó iratot, amiből ki fog mindig derülni, kik a felelősek azért, amit aktuálisan velem tesznek.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2016.11.23., 20:43A gyámhivatal, és a drága kezelőorvosom a gondnokság fenntartását kérték rám. Nincsenek illúzióim, hogy ezek alapján milyen elmeorvosi szakértői vélemény várható. Levél ment a TASZ-nak, hogy ebből mi lesz, nem tudom, annyi bizonyos, hogy újabb cirkusz várható. Stay tuned!
A gyámhivatal, és a drága kezelőorvosom a gondnokság fenntartását kérték rám. Nincsenek illúzióim, hogy ezek alapján milyen elmeorvosi szakértői vélemény várható. Levél ment a TASZ-nak, hogy ebből mi lesz, nem tudom, annyi bizonyos, hogy újabb cirkusz várható. Stay tuned!
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.21., 09:54"Azt sem értem, hogy a másik nickje után miért váltot erre...tudtommal az él..".
erre írtam ma,hogy jó neked,hogy egy személyi számítógép van a fejedben
és amit most leírtál kérlek bizonyítsd is
vagy ez is CSAK az álomvilágod része?
(colombo kérlek ezt se töröld!)
"Azt sem értem, hogy a másik nickje után miért váltot erre...tudtommal az él..".
erre írtam ma,hogy jó neked,hogy egy személyi számítógép van a fejedben
és amit most leírtál kérlek bizonyítsd is
vagy ez is CSAK az álomvilágod része?
(colombo kérlek ezt se töröld!)
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.11.20., 19:15Igen, velem volt konfliktusa, de nem azért mert én rá írtam bármit is, mert én az ő esetével nem foglalkoztam.
Nekem az nem tetszett, hogy Kharzakot arra bíztatta, hogy hagyja el a gyógyszereit. És mindegy volt neki, hogy Kharzak írt vagy Kispista, mert mindenkit a saját példájából kiindulva, a személyek ismerete nélkül arra bíztatott volna, hogy hagyja el a gyógyszereit.
Ha valaki gyógyszerellenes az én vagyok, de nem bíztatnék egy ilyen betegséggel diagnosztizált embert akiről ráadásul tudom, hogy nem stabil, arra, hogy hagyja a fenébe a gyógyszereket.
Igen, velem volt konfliktusa, de nem azért mert én rá írtam bármit is, mert én az ő esetével nem foglalkoztam.
Nekem az nem tetszett, hogy Kharzakot arra bíztatta, hogy hagyja el a gyógyszereit. És mindegy volt neki, hogy Kharzak írt vagy Kispista, mert mindenkit a saját példájából kiindulva, a személyek ismerete nélkül arra bíztatott volna, hogy hagyja el a gyógyszereit.
Ha valaki gyógyszerellenes az én vagyok, de nem bíztatnék egy ilyen betegséggel diagnosztizált embert akiről ráadásul tudom, hogy nem stabil, arra, hogy hagyja a fenébe a gyógyszereket.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.20., 18:50Borderfunky!
Csak beleolvasgattam a kommentekbe,de azt gondolom,belőled egy nagyon sikeres ember lehetne!
A sikerhez,az okosok azt mondják,rátermettség is kell,nem baj,ha kicsit vehemens vagy,"erőszakos",néha hasznát veheti ennek az ember,intelligens módon,a mai puszedli közegben.
Abszolút kitűnik az irományaidból,hogy intelligens vagy,mellesleg-amennyiben tényleg te vagy a képen- jóvágású,férfias srác vagy.
Jó hogy van ezaz oldal,mert ide az ember,vagy a problémás ember az életben tapasztalt frusztrációit,lazább kontroll mellett kiöntheti,persze bizonyos határig.(gondolom én). Szóval köszönjük nektek,oldal alkotói és szerkesztői.
Én is annak vagyok a híve,az ősi törvényeknek,hogy ha valakivel problémád van,és azt nem tudjátok megbeszélni,akkor tessen lerendezni. 20 évvel ezelőtt még volt ilyen-ha nem is szabályosan- ma már 3 cingár kötözködik 1 emberrel,meg ezek a hátulról jövő dolgok...
Mondok egy példát: Tőlem annó elloptak 300 ezer forintot,ismerős ismerőse. Annak rendje módja szerint,elmentem,kértem a pénzem. Végül beperelt engem,amiből nem lett semmi,aztán az ellenem indított per befejezte után mi is bepereltük....sehol és semmikor nem kaptam vissza a pénzem,pedig eltelt azóta 4 év,máig is tart az ügy. Érted a lényeget? Persze ez nem buzdítás,csak saját meglátás,elmesélés,történet.
Szerintem nyugodtan lehetsz vehemens,nyugodtan elmondhatod a véleményedet,és teljesen igazad van abban,hogy aki komoly véleményt akar mondani,ami akár a másik megbántására is alkalmas,tegye személyesen inkább,vagy ne írjon ilyen véleményt.
Semmi baj a kijelentéseiddel,amit az AVANA személynek írtál.
Gondolom azért a valóságban kordában tartod a benned rejlő energia és erő-kavalkádot,intelligensen,a problémádat pedig,ha azt érzed,túl megy a határon,akadályoz téged,a környezeted 99%-ban ugyanazt jelzi vissza mindentől függetlenül,akkor kezeled.
Én sem szeretem,ha telefonon,vagy virtuálisan húzogatják az ember bajszát,merthogy akkor lazább minden.
Kicsit faragni kéne abból az agresszióból,lehetőleg gyógyszer nélkül,nem azt mondom,hogy megszüntetni-ekkora tévedést nem állíthat még egy szakember sem- de úgy faragni,hogy ne legyen belőle problémád. Legyen több nőd egyszerre,így kevésbé bántódsz meg,ha az egyik repülő-lepedőjátékod elhagyna.(pl nálam ez probléma,azért írom le).
Borderfunky!
Csak beleolvasgattam a kommentekbe,de azt gondolom,belőled egy nagyon sikeres ember lehetne!
A sikerhez,az okosok azt mondják,rátermettség is kell,nem baj,ha kicsit vehemens vagy,"erőszakos",néha hasznát veheti ennek az ember,intelligens módon,a mai puszedli közegben.
Abszolút kitűnik az irományaidból,hogy intelligens vagy,mellesleg-amennyiben tényleg te vagy a képen- jóvágású,férfias srác vagy.
Jó hogy van ezaz oldal,mert ide az ember,vagy a problémás ember az életben tapasztalt frusztrációit,lazább kontroll mellett kiöntheti,persze bizonyos határig.(gondolom én). Szóval köszönjük nektek,oldal alkotói és szerkesztői.
Én is annak vagyok a híve,az ősi törvényeknek,hogy ha valakivel problémád van,és azt nem tudjátok megbeszélni,akkor tessen lerendezni. 20 évvel ezelőtt még volt ilyen-ha nem is szabályosan- ma már 3 cingár kötözködik 1 emberrel,meg ezek a hátulról jövő dolgok...
Mondok egy példát: Tőlem annó elloptak 300 ezer forintot,ismerős ismerőse. Annak rendje módja szerint,elmentem,kértem a pénzem. Végül beperelt engem,amiből nem lett semmi,aztán az ellenem indított per befejezte után mi is bepereltük....sehol és semmikor nem kaptam vissza a pénzem,pedig eltelt azóta 4 év,máig is tart az ügy. Érted a lényeget? Persze ez nem buzdítás,csak saját meglátás,elmesélés,történet.
Szerintem nyugodtan lehetsz vehemens,nyugodtan elmondhatod a véleményedet,és teljesen igazad van abban,hogy aki komoly véleményt akar mondani,ami akár a másik megbántására is alkalmas,tegye személyesen inkább,vagy ne írjon ilyen véleményt.
Semmi baj a kijelentéseiddel,amit az AVANA személynek írtál.
Gondolom azért a valóságban kordában tartod a benned rejlő energia és erő-kavalkádot,intelligensen,a problémádat pedig,ha azt érzed,túl megy a határon,akadályoz téged,a környezeted 99%-ban ugyanazt jelzi vissza mindentől függetlenül,akkor kezeled.
Én sem szeretem,ha telefonon,vagy virtuálisan húzogatják az ember bajszát,merthogy akkor lazább minden.
Kicsit faragni kéne abból az agresszióból,lehetőleg gyógyszer nélkül,nem azt mondom,hogy megszüntetni-ekkora tévedést nem állíthat még egy szakember sem- de úgy faragni,hogy ne legyen belőle problémád. Legyen több nőd egyszerre,így kevésbé bántódsz meg,ha az egyik repülő-lepedőjátékod elhagyna.(pl nálam ez probléma,azért írom le).
Idézet tőle: Columbo ekkor: 2016.11.20., 17:20Borderfunky!Az erőszakmentes kommunikációt kérlek tartsd be,vagy kénytelen leszek zárolni!A téma továbbra is a skizofrénia ebben a fórumban.Köszönet.
Borderfunky!Az erőszakmentes kommunikációt kérlek tartsd be,vagy kénytelen leszek zárolni!A téma továbbra is a skizofrénia ebben a fórumban.Köszönet.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.11.20., 17:17Node milyen igazát? nem is volt semmi "érdekellentét". Tanácsolni se tanácsoltam semmit. nem volt kofliktus. Az meg, hogy jeleztem, ismerős, hát ezzel nem vagyok egyedül. Az élményeit se vontam kétségbe sehol.
(Más: Az a vicc, h én még több mint 10 évig vegetáriánus(csak húsmentesség) is voltam.)
Node milyen igazát? nem is volt semmi "érdekellentét". Tanácsolni se tanácsoltam semmit. nem volt kofliktus. Az meg, hogy jeleztem, ismerős, hát ezzel nem vagyok egyedül. Az élményeit se vontam kétségbe sehol.
(Más: Az a vicc, h én még több mint 10 évig vegetáriánus(csak húsmentesség) is voltam.)
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.11.20., 17:06Borderfunky,
Sajnálom, hogy egy ilyen rettentő keserű ember lettél, aki indulatkezelésből is megbukott a szememben. Képes lennél megütni egy nőt, hogy az igazadat igazold? Szomorú.
Remélem, hogyha az orvostudomány nem tudott, a természetgyógyászat jobb emberré tesz.
Borderfunky,
Sajnálom, hogy egy ilyen rettentő keserű ember lettél, aki indulatkezelésből is megbukott a szememben. Képes lennél megütni egy nőt, hogy az igazadat igazold? Szomorú.
Remélem, hogyha az orvostudomány nem tudott, a természetgyógyászat jobb emberré tesz.
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.11.20., 15:44Borderfunky,
Nem hazudtoltam meg senkit, vagy te nem vagy képben ennek a szónak az értelmével. Ha mégis így gondolod, idézd be kérlek azt a részt ahol meghazudtoltam bárkit.
Kharzak azzal fordult hozzánk, hogy tanácsot kért a gyógyszereke abbahagyásáról, mert unja szedni. Ő ahogy tudom hebefréniával lett diagolva, majd később paranoid skizofréniával, állandóan hullámzó az állapota, össze-vissza szedi a gyógyszereit, a gyógyszerek széles spektrumát kapkodva, xanaxra rivo stb, közben ahogy írja kényszerei vannak. Na ezek után aki bíztatja a gyógyszerei abbahagyására, az felelőtlen.
A te helyzetedhez egy kurva szót sem szóltam, nem ismerlek, az feltűnt ami Avananak is, hogy másod éves egyetemista van a profilodon kb 22 éves, de 15 éve gyógyszert szedsz stb., meg a különös hasonlóságod Zombori P-hez, illetve az, hogy többször voltál itt regelve más neveken, ezt te magad írtad le.Innentől nekem nem hiteles amit írsz, de nem is szeretném kommentálni.
Borderfunky,
Nem hazudtoltam meg senkit, vagy te nem vagy képben ennek a szónak az értelmével. Ha mégis így gondolod, idézd be kérlek azt a részt ahol meghazudtoltam bárkit.
Kharzak azzal fordult hozzánk, hogy tanácsot kért a gyógyszereke abbahagyásáról, mert unja szedni. Ő ahogy tudom hebefréniával lett diagolva, majd később paranoid skizofréniával, állandóan hullámzó az állapota, össze-vissza szedi a gyógyszereit, a gyógyszerek széles spektrumát kapkodva, xanaxra rivo stb, közben ahogy írja kényszerei vannak. Na ezek után aki bíztatja a gyógyszerei abbahagyására, az felelőtlen.
A te helyzetedhez egy kurva szót sem szóltam, nem ismerlek, az feltűnt ami Avananak is, hogy másod éves egyetemista van a profilodon kb 22 éves, de 15 éve gyógyszert szedsz stb., meg a különös hasonlóságod Zombori P-hez, illetve az, hogy többször voltál itt regelve más neveken, ezt te magad írtad le.Innentől nekem nem hiteles amit írsz, de nem is szeretném kommentálni.
Idézet tőle: Pottom ekkor: 2016.11.20., 14:16szerintem ez a petició magyarroszágon halott ügy.
Itthon a terápiára se szándék, se energia, se képzés. Anélkül csak a gyógyszer marad, meg a diag. meg a belenyugvás, hogy ez aztán változtathatatlan. mert itt nálunk mindenki tudja, hogy ha megmondták örökre úgy van. Nem gyógyítás van csak bályegek többnyire. ami szinte senkin se segít.
szerintem ez a petició magyarroszágon halott ügy.
Itthon a terápiára se szándék, se energia, se képzés. Anélkül csak a gyógyszer marad, meg a diag. meg a belenyugvás, hogy ez aztán változtathatatlan. mert itt nálunk mindenki tudja, hogy ha megmondták örökre úgy van. Nem gyógyítás van csak bályegek többnyire. ami szinte senkin se segít.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.20., 11:47Idézet tőle: AvanaFunky, hány éves vagy? mert tegnap észrevételeztem magamban, hogy írtad, 15 éve szeded a gyógyszert. Akkor minimum 33, nem?
Szia! amit írsz az úgy kb. stimmel,de nem teszem ki magam a felismerhetőségnek,ezért sem írok konkrét gyógyszereket,helyeket,ezért vannak kicsillagozva....ha észrevettétek akkor a profilmon lévő információkból annyi igaz,hogy nem vagyok lány...
de egyébként ennek is megvan az oka,mert tudjátok elég szar úgy bekerülni a pszichiátriára,hogy már tudják ki vagy,várnak ,és örömmel vesznek rajtad elégtételt a korábbi tevékenykedésedért......de erről sem mondanék többet,nem akasztom itt fel magam egyelőre.
lemondás: azt is leírtam.. húsmentes étkezés amíg és amilyen formában lehet ésszerűen kivitelezve...és még egy csomó élelmiszer van ,amit pl. természetgyógyásszal egyeztetve nem fogyasztok szinte egyáltalán: kenyér,és minden amiben liszt,élesztő van,vagy kakaó van..tessék ,meg lehet próbálni,de ugye ez nem egy szedhető tabletta formájú valami,és nem az orvos írja fel..de ha már kérdezted akkor leírom.....és vannak még dolgok,de ez nem az a hely,ahova ezeket az információkat le lehet írni,és nem akarok itt forradalmat csinálni a semmiért,mert most az utóbbi hozzászólásokból egyértelműen az jött le,hogy én itt csak veszíthetek,úgyhogy a témát lezártam...
mindenki tegye amit jónak lát,és
NEM KÉREK PRIVÁT LEVELEKET! (ezt többek között írom parrot-nak,nem tudom mit írtál,de töröltem elolvasás nélkül,ha kérdésed van,itt a fórum ,és ha tudok akkor válaszolok)
Idézet tőle: AvanaFunky, hány éves vagy? mert tegnap észrevételeztem magamban, hogy írtad, 15 éve szeded a gyógyszert. Akkor minimum 33, nem?
Szia! amit írsz az úgy kb. stimmel,de nem teszem ki magam a felismerhetőségnek,ezért sem írok konkrét gyógyszereket,helyeket,ezért vannak kicsillagozva....ha észrevettétek akkor a profilmon lévő információkból annyi igaz,hogy nem vagyok lány...
de egyébként ennek is megvan az oka,mert tudjátok elég szar úgy bekerülni a pszichiátriára,hogy már tudják ki vagy,várnak ,és örömmel vesznek rajtad elégtételt a korábbi tevékenykedésedért......de erről sem mondanék többet,nem akasztom itt fel magam egyelőre.
lemondás: azt is leírtam.. húsmentes étkezés amíg és amilyen formában lehet ésszerűen kivitelezve...és még egy csomó élelmiszer van ,amit pl. természetgyógyásszal egyeztetve nem fogyasztok szinte egyáltalán: kenyér,és minden amiben liszt,élesztő van,vagy kakaó van..tessék ,meg lehet próbálni,de ugye ez nem egy szedhető tabletta formájú valami,és nem az orvos írja fel..de ha már kérdezted akkor leírom.....és vannak még dolgok,de ez nem az a hely,ahova ezeket az információkat le lehet írni,és nem akarok itt forradalmat csinálni a semmiért,mert most az utóbbi hozzászólásokból egyértelműen az jött le,hogy én itt csak veszíthetek,úgyhogy a témát lezártam...
mindenki tegye amit jónak lát,és
NEM KÉREK PRIVÁT LEVELEKET! (ezt többek között írom parrot-nak,nem tudom mit írtál,de töröltem elolvasás nélkül,ha kérdésed van,itt a fórum ,és ha tudok akkor válaszolok)
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.11.20., 08:56Funky, hány éves vagy? mert tegnap észrevételeztem magamban, hogy írtad, 15 éve szeded a gyógyszert. Akkor minimum 33, nem?
Funky, hány éves vagy? mert tegnap észrevételeztem magamban, hogy írtad, 15 éve szeded a gyógyszert. Akkor minimum 33, nem?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.20., 08:16cateye ne hazudtolj meg kérlek se engem ,se senkit ,aki képes volt talpra állni,vagy részlegesen elhagyni a gyógyszerét,mert vannak ilyen esetek,ha hiszed,ha nem
most már dacból sem mondok neveket ,sem intézményt,de elolvasod a petíciót,akkor találsz utalást rá!
és kharzak meg azt csinál amit akar,senki nem mondta ,hogy hagyja el a gyógyszerét,és neki is csak azt tudom mondani,hogy olvassa el a petíciót.
a pszichiátriai gyógyszerek dózisait lehet ésszerű mértékben csökkenteni,lehet benzo-k nélkül élni lazán.....csak amit úgy látom nem akar elfogadni itt senki,az az,hogy
EHHEZ LEMONDÁSRA VAN SZÜKSÉG
cateye ne hazudtolj meg kérlek se engem ,se senkit ,aki képes volt talpra állni,vagy részlegesen elhagyni a gyógyszerét,mert vannak ilyen esetek,ha hiszed,ha nem
most már dacból sem mondok neveket ,sem intézményt,de elolvasod a petíciót,akkor találsz utalást rá!
és kharzak meg azt csinál amit akar,senki nem mondta ,hogy hagyja el a gyógyszerét,és neki is csak azt tudom mondani,hogy olvassa el a petíciót.
a pszichiátriai gyógyszerek dózisait lehet ésszerű mértékben csökkenteni,lehet benzo-k nélkül élni lazán.....csak amit úgy látom nem akar elfogadni itt senki,az az,hogy
EHHEZ LEMONDÁSRA VAN SZÜKSÉG
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.20., 08:10[quote=holdfény]
Én értem....
Köszönöm Holdfény,hogy ezt mondod..
és akkor idjönnek ezek az unatkozó pitsák,akik az antidepin kattognak amit én egy év szedés után 4 nap alatt tettem le,és semmi problémám azóta,és elbagatellizálják a helyzet súlyát....aki depresszióval kerül pszichiátriára az más.....ők elvannak odabent..meg itt is...ahogy egy ex burás skizo lány mondta,
"unatkozik a sok depis,nagyon ráérnek"
elnézést,de még mindig nem tudtam megnyugodni.
[quote=holdfény]
Én értem....
Köszönöm Holdfény,hogy ezt mondod..
és akkor idjönnek ezek az unatkozó pitsák,akik az antidepin kattognak amit én egy év szedés után 4 nap alatt tettem le,és semmi problémám azóta,és elbagatellizálják a helyzet súlyát....aki depresszióval kerül pszichiátriára az más.....ők elvannak odabent..meg itt is...ahogy egy ex burás skizo lány mondta,
"unatkozik a sok depis,nagyon ráérnek"
elnézést,de még mindig nem tudtam megnyugodni.
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.11.20., 08:08Borderfunky,
Reméljük a kedves kívánságod ellenére sosem kell átélnünk ezt az élményt ami veled történt.
Ettől függetlenül semmilyen skizofréniával diagolt embert nem bíztatok az önálló gyógyszerelhagyásra. Orvosi felügyelet mellett más tészta.
Kharzak,
Továbbra is azt mondom, hogy kezdj el dolgozni a gyógyszerek mellett, és meglátod hogy vagy. Azért a bejárás, a munka a kollégák, és a nagy pörgés, főleg ami a mekikben van, nagy stresszfaktor, te eddig egy teljesen más elzárt, nyugodt világban éltél, meg kell nézni hogy bírod.
Borderfunky,
Reméljük a kedves kívánságod ellenére sosem kell átélnünk ezt az élményt ami veled történt.
Ettől függetlenül semmilyen skizofréniával diagolt embert nem bíztatok az önálló gyógyszerelhagyásra. Orvosi felügyelet mellett más tészta.
Kharzak,
Továbbra is azt mondom, hogy kezdj el dolgozni a gyógyszerek mellett, és meglátod hogy vagy. Azért a bejárás, a munka a kollégák, és a nagy pörgés, főleg ami a mekikben van, nagy stresszfaktor, te eddig egy teljesen más elzárt, nyugodt világban éltél, meg kell nézni hogy bírod.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.20., 06:58Mit értek rossz döntés alatt? Egyik alkalommal úgy mentem be a kórházba,hogy a felvételen mondtam,hogy semmi értelme így az életemnek.Nem akarok otthon lenni,mert nem érzem jól magam otthon ,feszült vagyok.A gyógyszereket az előírt dózisban szedem ( és nem csak mondtam,hanem így is volt),de nem vagyok jobban.MIikor ezt kimondtam, az orvos szemében felcsillant valami ,majd telefonálni kezdett.Mondta,hogy vetkőzzek le ,és elvette a mobiltelefonomat,pénzemet,értékeimet.Majd adott egy pizsamát,amit fel kellett vegyek.És nyílt az ajtó ,és belépett egy smasszer,és akkor már éreztem,hogy nem lesz jó vége ennek.Zárt osztályra kerültem.A baj az volt,mint később kiderült,hogy azt a mondatomat,hogy "nincs értelme így tovább élni" ,azt ők úgy értékelték,hogy legjobb lesz ha bezárjuk a beteget mielőt kárt tesz magában ,veszélyeztető állapot áll fenn....Nem azt mondták,hogy kapok egy pszichológust,és segít nekem átvészelni a nehéz időszakot,hanem telefon,pizsama,smasszer,elzárás,és viszlát....értitek?
Mit értek rossz döntés alatt? Egyik alkalommal úgy mentem be a kórházba,hogy a felvételen mondtam,hogy semmi értelme így az életemnek.Nem akarok otthon lenni,mert nem érzem jól magam otthon ,feszült vagyok.A gyógyszereket az előírt dózisban szedem ( és nem csak mondtam,hanem így is volt),de nem vagyok jobban.MIikor ezt kimondtam, az orvos szemében felcsillant valami ,majd telefonálni kezdett.Mondta,hogy vetkőzzek le ,és elvette a mobiltelefonomat,pénzemet,értékeimet.Majd adott egy pizsamát,amit fel kellett vegyek.És nyílt az ajtó ,és belépett egy smasszer,és akkor már éreztem,hogy nem lesz jó vége ennek.Zárt osztályra kerültem.A baj az volt,mint később kiderült,hogy azt a mondatomat,hogy "nincs értelme így tovább élni" ,azt ők úgy értékelték,hogy legjobb lesz ha bezárjuk a beteget mielőt kárt tesz magában ,veszélyeztető állapot áll fenn....Nem azt mondták,hogy kapok egy pszichológust,és segít nekem átvészelni a nehéz időszakot,hanem telefon,pizsama,smasszer,elzárás,és viszlát....értitek?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.20., 06:38Jó lenne ha ezek a hozzászólások eljutnának azokhoz is akik abban a hitben ringatják magukat,hogy mindenki a helyzet magaslatán van a pszichiátrián.Én nem vagyok kíváncsi az együttérző meleg szavakra,azzal még senki sem jutott előrébb.Ha valaki jelen pillanatban egy rossz döntés következtében zárt osztályra kerül,akkor nincs az a hatalom ami onnan őt kihozza,kívülről nem lehet rálátni és ráhatni a rendszerre.A zárt ajtók mögött a szabályok egészen másak ,az ember innentől fogva egy kevés fizetésből élő,sokszor idegbeteg személyzet kénye kedvének van kiszolgáltatva, minden amit mond,azt felhasználják ELLENE... gondolok itt arra,hogy a zárt osztályon nem lehet azt mondani,hogy köszönöm már jól vagyok,úgy érzem haza mehetek..Ilyen csak az orvosi rendelőben létezik,pszichiátrián nem.És innentől kezdve bezárult az ajtó,a vasajtó,kívánom mindenkinek ,hogy élje át ezt egyszer.
Jó lenne ha ezek a hozzászólások eljutnának azokhoz is akik abban a hitben ringatják magukat,hogy mindenki a helyzet magaslatán van a pszichiátrián.Én nem vagyok kíváncsi az együttérző meleg szavakra,azzal még senki sem jutott előrébb.Ha valaki jelen pillanatban egy rossz döntés következtében zárt osztályra kerül,akkor nincs az a hatalom ami onnan őt kihozza,kívülről nem lehet rálátni és ráhatni a rendszerre.A zárt ajtók mögött a szabályok egészen másak ,az ember innentől fogva egy kevés fizetésből élő,sokszor idegbeteg személyzet kénye kedvének van kiszolgáltatva, minden amit mond,azt felhasználják ELLENE... gondolok itt arra,hogy a zárt osztályon nem lehet azt mondani,hogy köszönöm már jól vagyok,úgy érzem haza mehetek..Ilyen csak az orvosi rendelőben létezik,pszichiátrián nem.És innentől kezdve bezárult az ajtó,a vasajtó,kívánom mindenkinek ,hogy élje át ezt egyszer.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.19., 19:28Ja...ez van....
én semmit nem mondtam mikor kórházba kerültem...
néha jöttek orvosok ilyen felszínes -hogyvanabeteg- érdekelődésre 5 mp alatt lerendezve egy beteget,aztán napi háromszor nyitnom kellett a számat,azt sem tudtam mit kapok,még a zárójelentésen sincs egyértelműen leírva...pszichológust nem láttam ,senki nem kérdezte meg,hogy mik a panaszaim...a pszichiáternek ezután adott az apám 30 ezer forintot...gratulálok neki is...ÉS AZ A LEGSZOMORÚBB AZ EGÉSZBEN,HOGY AZ APÁM AZT HISZI,HOGY EZ JÓ VOLT ÍGY....
Ja...ez van....
én semmit nem mondtam mikor kórházba kerültem...
néha jöttek orvosok ilyen felszínes -hogyvanabeteg- érdekelődésre 5 mp alatt lerendezve egy beteget,aztán napi háromszor nyitnom kellett a számat,azt sem tudtam mit kapok,még a zárójelentésen sincs egyértelműen leírva...pszichológust nem láttam ,senki nem kérdezte meg,hogy mik a panaszaim...a pszichiáternek ezután adott az apám 30 ezer forintot...gratulálok neki is...ÉS AZ A LEGSZOMORÚBB AZ EGÉSZBEN,HOGY AZ APÁM AZT HISZI,HOGY EZ JÓ VOLT ÍGY....
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.19., 19:00Idézet tőle: parrotNagy gondnak tartom,hogy az együttműködő,normális életet élni próbáló skizofrénekkel úgy bánik az állami bürokrácia,mint egy pelenkás gyerekkel.Bármit tehetsz,nem veszik le a gyámságot.Végigjárod évekik a lépcsőket,papírok,stb.Aztán éppen hogy nem röhögnek a szemedbe,mit gondolsz,ha a fejedre állsz,akkor is gyámság alatt maradsz.Ez nem tudom,külföldön hogy van.
Most akkor jobbról adtál egy pofont a gyereknek,bal kezeddel meg együttérzően megsímogatod? ( betudom a diagod-nak,de még mindig fórumot tévesztettél bogárka)
most jöttél rá,hogy nem buli skizónak lenni? jééééééééééé
és akkor működjek együtt mindenkivel és hirdessem hogy fasza és tökéletes minden ahogy van?és akkor a végén még esetleg nem veszik el a házat a fejem felől amit majd örökölök?
én láttam olyanokat pszichiátrián,hogy ezt itt egyesek álmaikban nem tudják elképzelni..0
magatehetlenné injekciózott hullamerev beteg utolsó kapálózásait úgy értékelték,hogy újabb injekciókat nyomtak bele intravénásan és köpködték az ápolók káromkodva...
láttam saját szarában fetrengő kikötözött meztelen férfibetegről mobiltelefonnal fotókat készítő ápolót...láttam megkötözni akárkit,aki nem volt szimpatikus az ápolóknak.Orvosi utasítás nélkül történtek ezek....
én pl. a pszichiátrián döntöttem el,hogy VAGY KIKERÜLÖK,VAGY MEGÖLÖM MAGAM,MIELŐTT ŐK ÖLNEK MEG A SZEREKKEL. És a zárton meg is kíséreltem az öngyilkosságot ,belenyúltam az elektromos hálózatba kétszer háromszor,azóta is érzem a szívemet...mert ahhoz kevés volt az áram ,hogy megdögöljek.pedig szerettem volna.És kezelés alatt álltam ,szedtem a k,rva szereket!
Idézet tőle: parrotNagy gondnak tartom,hogy az együttműködő,normális életet élni próbáló skizofrénekkel úgy bánik az állami bürokrácia,mint egy pelenkás gyerekkel.Bármit tehetsz,nem veszik le a gyámságot.Végigjárod évekik a lépcsőket,papírok,stb.Aztán éppen hogy nem röhögnek a szemedbe,mit gondolsz,ha a fejedre állsz,akkor is gyámság alatt maradsz.Ez nem tudom,külföldön hogy van.
Most akkor jobbról adtál egy pofont a gyereknek,bal kezeddel meg együttérzően megsímogatod? ( betudom a diagod-nak,de még mindig fórumot tévesztettél bogárka)
most jöttél rá,hogy nem buli skizónak lenni? jééééééééééé
és akkor működjek együtt mindenkivel és hirdessem hogy fasza és tökéletes minden ahogy van?és akkor a végén még esetleg nem veszik el a házat a fejem felől amit majd örökölök?
én láttam olyanokat pszichiátrián,hogy ezt itt egyesek álmaikban nem tudják elképzelni..0
magatehetlenné injekciózott hullamerev beteg utolsó kapálózásait úgy értékelték,hogy újabb injekciókat nyomtak bele intravénásan és köpködték az ápolók káromkodva...
láttam saját szarában fetrengő kikötözött meztelen férfibetegről mobiltelefonnal fotókat készítő ápolót...láttam megkötözni akárkit,aki nem volt szimpatikus az ápolóknak.Orvosi utasítás nélkül történtek ezek....
én pl. a pszichiátrián döntöttem el,hogy VAGY KIKERÜLÖK,VAGY MEGÖLÖM MAGAM,MIELŐTT ŐK ÖLNEK MEG A SZEREKKEL. És a zárton meg is kíséreltem az öngyilkosságot ,belenyúltam az elektromos hálózatba kétszer háromszor,azóta is érzem a szívemet...mert ahhoz kevés volt az áram ,hogy megdögöljek.pedig szerettem volna.És kezelés alatt álltam ,szedtem a k,rva szereket!
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.19., 18:48
"Hogy lehet jól lenni gyógyszerek nélkül is? én már kicsit unom és zavar hogy gyógyszereket kell szednem, tudtommal ha nem szedsz semmit 70% hogy kialakul valami pszichiózis megint,de ez nem úgy van minnél idősebb vagy egyre kevesebb az esélye? jelenleg olwyexa,amitrex,ripedont szedek"
De biztos úgy van ahogy írod,hogy ebbe bele kell öregedni.A kérdés nálam nem az,hogy hogyan legyek meg gyógyszerek nélkül,hanem az,hogy miért nem vagyok jól a gyógyszerektől?Én antipszichotikum mellett kezdtem el hangokat hallani elég durván,miután leálltam róla,ezek a tünetek megszűntek.
Mi kell a gyógyszerek elhagyásához?Támogató környezet,ennek hiányában teljesen magadra vagy utalva,és pl. hazudozhatsz a körülötted élőknek,hogy szeded a gyógyszert,mert saját tapasztalat,hogy ezt a hozzátartozók nem értik meg még akkor sem,ha tényleg jobban vagy azok nélkül.Van ilyenre példa,én ilyen vagyok.Elvileg minél kevesebb ideig szedted,annál enyhébbek az elvonási tünetek.Ez is le van írva pár helyen.Én sajnos nagyon sokáig szedtem mire előjöttek az első komoly mellékhatások,én pl. majdnem belehaltam egy első generációs csodaszerbe.Aztán van a másik szabály,hogy ha már le akarsz állni,akkor csináld szakaszosan.Tehát nem úgy kell hozzákezdeni,hogy akkor holnaptól semmit nem szedek,mert ez a fajta kísérlet kb. három napig működik.Nálam így volt.Tehát a dózisokat csökkenteni kell először.Benzodiazepin-t ha lehet akkor végletekig csökkenteni,ha lehet akkor elhagyni.( de nem fog menni ez sem,tehát ha szedsz xanax-ot vagy rivotrilt,azzal ugyanúgy meg kell majd küzdened.Viszont jó hír,hogy a benzo-ról le lehet állni egy hónap alatt,az antidepresszánsról nekem 4 nap alatt sikerült pl....antipszichotikumról szerintem kb. 4 hónap alatt lehet lejönni,feltéve ha előtte fél-egy évig próbáltad a csökkentett adagokat,és azokkal sem volt gond.)Ha ez megy,akkor lehet nekikezdeni a "csúcstámadás"-nak.Az éjszakák a legkritikusabbak.Ha a leállásra azzal reagál a szervezeted,hogy nem tudsz éjjel aludni ,akkor ez egy jel,hogy meg kell állni a kísérlettel.Aztán a probléma a kiürülés lassú folyamata.Tehát elkezded az elhagyást,mondjuk átmész az első három négy napon gond nélkül.Csodák csodája jól leszel.Ki hitte volna?És fellélegzel,hogy mégis csak sikerült.Na és ez az a pont,amikor kb.- kétszer olyan mélyre lehet zuhanni.Mert ez nem így működik.Nálam volt eddigi életemben kb. 10-15 ilyen holtpont,mikor azt éreztem,hogy már nem lehet semmi baj,elhagyhatom a a gyógyszert.És akkor éjszaka pl feküdtem az ágyamban,semmi zavaró hatás nem ért,és egyszer csak mintha valaki oldalba rúgott volna,olyan erőbehatások érték a testemet,hogy rázkódtam a félelemtől.Aztán reggelre mindez elmúlt,Aztán pár napig semmi.Aztán két hét múlva meg 13 órán keresztül tartott egy ilyen furcsa állapot.Még egyszer mondom,ez kb. 15 év antipszichotikum szedés után volt nálam.
És nekem az a tapasztalatom,hogy a betegség , a skizofrénia miatt előállt nehézségeket leginkább tudattalanul tudtam megoldani,tehát ösztönösen,nem ébren,alvás közben,az álmaimon elmélkedve,vagy a mozgás ,sport,meditáció közben.Ha ilyenkor valaki,mondjuk egy pszichológus leült volna velem beszélgetni,akkor szerintem nem adta volna a hozzájárulását ahhoz,hogy folytassam gyógyszer nélkül.Ezt tudom mondani,hogy ha szeretnéd,akkor meg fogod találni az eszközöket ahhoz,hogy jobban legyél.És ha csak annyit csinálsz,hogy megpróbálod mondjuk lefelezni az adagodat,és ez sikerül hosszú távon is,az már eredmény.A legtöbbet nekem az adta,leírom egy mondatban,hogy:
vidékre költöztem xxxx- ről,nyugodt helyen lakom egy családi házban ,saját szobám van,az étkezésemre abszolút odafigyelek,tehát húst,kenyeret,tésztát,csokit, alig eszem,nem iszom ,nem dohányzom.Éjjel alszom,este 10-11ig vagyok max. fent,reggel 5-6 felé kelek és nem töltök időt a továbbiakban az ágyban...nekem óriási probléma volt a leállásnál az,hogy éjszaka fél-egy óránként jártam a wc-re pisilni,nálam így jött ki az idegi terhelés.És szerintem nagyon fontos még azt is elmondani,hogy nem biztos,hogy ezzel az új életformával minden akadályt le lehet győzni amit a gyógyszerekkel lazán vettél ,(mert nem is érzékelted problémának),de hosszú távon olyan ez,mint annak a testépítőnek az eredménye,aki nem doppinggal éri el a hatalmas izomzatot,hanem tisztán ,és az valóban az övé lesz.Tehát ha alszol gyógyszer nélkül 6 órát az sokkal több mintha aludnál szedálva 12-őt...Ha egy szituációban helyt tudsz állni magadtól,az egy idő után olyan erőt ad,hogy legbelül kezd megszilárdulni a hited.És ennek semmi de semmi köze a gyógyszerekhez,ha jól láttam ez van a petícióban is leírva: az antipszichotikum nem gyógyít! Ezt így hidd el!
És amit még tapasztalok magamon,hogy a társas érintkezés során sokkal jobban érzékelem a külvilág ,a környezetem reakcióit,és az azokra adandó válaszokat is jobban átlátom...és még írhatnék rémtörténeteket a leállásról,de inkább nem akarom elvenni senki kedvét,mert még egy fontos szabály van:
ha célként a boldogságot tűzöd ki,akkor rövid távon olyan csalódások fognak érni,hogy nem lesz erőd folytatni.
cél: a túlélés, a következő lépések megtervezése,és tudatosítani kell magadban,hogy ez bizony NEM FOG EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA MENNI.
"Hogy lehet jól lenni gyógyszerek nélkül is? én már kicsit unom és zavar hogy gyógyszereket kell szednem, tudtommal ha nem szedsz semmit 70% hogy kialakul valami pszichiózis megint,de ez nem úgy van minnél idősebb vagy egyre kevesebb az esélye? jelenleg olwyexa,amitrex,ripedont szedek"
De biztos úgy van ahogy írod,hogy ebbe bele kell öregedni.A kérdés nálam nem az,hogy hogyan legyek meg gyógyszerek nélkül,hanem az,hogy miért nem vagyok jól a gyógyszerektől?Én antipszichotikum mellett kezdtem el hangokat hallani elég durván,miután leálltam róla,ezek a tünetek megszűntek.
Mi kell a gyógyszerek elhagyásához?Támogató környezet,ennek hiányában teljesen magadra vagy utalva,és pl. hazudozhatsz a körülötted élőknek,hogy szeded a gyógyszert,mert saját tapasztalat,hogy ezt a hozzátartozók nem értik meg még akkor sem,ha tényleg jobban vagy azok nélkül.Van ilyenre példa,én ilyen vagyok.Elvileg minél kevesebb ideig szedted,annál enyhébbek az elvonási tünetek.Ez is le van írva pár helyen.Én sajnos nagyon sokáig szedtem mire előjöttek az első komoly mellékhatások,én pl. majdnem belehaltam egy első generációs csodaszerbe.Aztán van a másik szabály,hogy ha már le akarsz állni,akkor csináld szakaszosan.Tehát nem úgy kell hozzákezdeni,hogy akkor holnaptól semmit nem szedek,mert ez a fajta kísérlet kb. három napig működik.Nálam így volt.Tehát a dózisokat csökkenteni kell először.Benzodiazepin-t ha lehet akkor végletekig csökkenteni,ha lehet akkor elhagyni.( de nem fog menni ez sem,tehát ha szedsz xanax-ot vagy rivotrilt,azzal ugyanúgy meg kell majd küzdened.Viszont jó hír,hogy a benzo-ról le lehet állni egy hónap alatt,az antidepresszánsról nekem 4 nap alatt sikerült pl....antipszichotikumról szerintem kb. 4 hónap alatt lehet lejönni,feltéve ha előtte fél-egy évig próbáltad a csökkentett adagokat,és azokkal sem volt gond.)Ha ez megy,akkor lehet nekikezdeni a "csúcstámadás"-nak.Az éjszakák a legkritikusabbak.Ha a leállásra azzal reagál a szervezeted,hogy nem tudsz éjjel aludni ,akkor ez egy jel,hogy meg kell állni a kísérlettel.Aztán a probléma a kiürülés lassú folyamata.Tehát elkezded az elhagyást,mondjuk átmész az első három négy napon gond nélkül.Csodák csodája jól leszel.Ki hitte volna?És fellélegzel,hogy mégis csak sikerült.Na és ez az a pont,amikor kb.- kétszer olyan mélyre lehet zuhanni.Mert ez nem így működik.Nálam volt eddigi életemben kb. 10-15 ilyen holtpont,mikor azt éreztem,hogy már nem lehet semmi baj,elhagyhatom a a gyógyszert.És akkor éjszaka pl feküdtem az ágyamban,semmi zavaró hatás nem ért,és egyszer csak mintha valaki oldalba rúgott volna,olyan erőbehatások érték a testemet,hogy rázkódtam a félelemtől.Aztán reggelre mindez elmúlt,Aztán pár napig semmi.Aztán két hét múlva meg 13 órán keresztül tartott egy ilyen furcsa állapot.Még egyszer mondom,ez kb. 15 év antipszichotikum szedés után volt nálam.
És nekem az a tapasztalatom,hogy a betegség , a skizofrénia miatt előállt nehézségeket leginkább tudattalanul tudtam megoldani,tehát ösztönösen,nem ébren,alvás közben,az álmaimon elmélkedve,vagy a mozgás ,sport,meditáció közben.Ha ilyenkor valaki,mondjuk egy pszichológus leült volna velem beszélgetni,akkor szerintem nem adta volna a hozzájárulását ahhoz,hogy folytassam gyógyszer nélkül.Ezt tudom mondani,hogy ha szeretnéd,akkor meg fogod találni az eszközöket ahhoz,hogy jobban legyél.És ha csak annyit csinálsz,hogy megpróbálod mondjuk lefelezni az adagodat,és ez sikerül hosszú távon is,az már eredmény.A legtöbbet nekem az adta,leírom egy mondatban,hogy:
vidékre költöztem xxxx- ről,nyugodt helyen lakom egy családi házban ,saját szobám van,az étkezésemre abszolút odafigyelek,tehát húst,kenyeret,tésztát,csokit, alig eszem,nem iszom ,nem dohányzom.Éjjel alszom,este 10-11ig vagyok max. fent,reggel 5-6 felé kelek és nem töltök időt a továbbiakban az ágyban...nekem óriási probléma volt a leállásnál az,hogy éjszaka fél-egy óránként jártam a wc-re pisilni,nálam így jött ki az idegi terhelés.És szerintem nagyon fontos még azt is elmondani,hogy nem biztos,hogy ezzel az új életformával minden akadályt le lehet győzni amit a gyógyszerekkel lazán vettél ,(mert nem is érzékelted problémának),de hosszú távon olyan ez,mint annak a testépítőnek az eredménye,aki nem doppinggal éri el a hatalmas izomzatot,hanem tisztán ,és az valóban az övé lesz.Tehát ha alszol gyógyszer nélkül 6 órát az sokkal több mintha aludnál szedálva 12-őt...Ha egy szituációban helyt tudsz állni magadtól,az egy idő után olyan erőt ad,hogy legbelül kezd megszilárdulni a hited.És ennek semmi de semmi köze a gyógyszerekhez,ha jól láttam ez van a petícióban is leírva: az antipszichotikum nem gyógyít! Ezt így hidd el!
És amit még tapasztalok magamon,hogy a társas érintkezés során sokkal jobban érzékelem a külvilág ,a környezetem reakcióit,és az azokra adandó válaszokat is jobban átlátom...és még írhatnék rémtörténeteket a leállásról,de inkább nem akarom elvenni senki kedvét,mert még egy fontos szabály van:
ha célként a boldogságot tűzöd ki,akkor rövid távon olyan csalódások fognak érni,hogy nem lesz erőd folytatni.
cél: a túlélés, a következő lépések megtervezése,és tudatosítani kell magadban,hogy ez bizony NEM FOG EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA MENNI.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.11.19., 18:45Nagy gondnak tartom,hogy az együttműködő,normális életet élni próbáló skizofrénekkel úgy bánik az állami bürokrácia,mint egy pelenkás gyerekkel.Bármit tehetsz,nem veszik le a gyámságot.Végigjárod évekik a lépcsőket,papírok,stb.Aztán éppen hogy nem röhögnek a szemedbe,mit gondolsz,ha a fejedre állsz,akkor is gyámság alatt maradsz.Ez nem tudom,külföldön hogy van.
Nagy gondnak tartom,hogy az együttműködő,normális életet élni próbáló skizofrénekkel úgy bánik az állami bürokrácia,mint egy pelenkás gyerekkel.Bármit tehetsz,nem veszik le a gyámságot.Végigjárod évekik a lépcsőket,papírok,stb.Aztán éppen hogy nem röhögnek a szemedbe,mit gondolsz,ha a fejedre állsz,akkor is gyámság alatt maradsz.Ez nem tudom,külföldön hogy van.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.19., 18:43kharzak! a mcdonalds nem könnyű munkahely,én úgy tudom.Nagy a hajtás,a pörgés,egészséges idegrendszerű embereknek sem könnyű ott megmaradni. A gyógyszerről csak annyit tudok mondani,hogy nekem kórházban állítottak be x antipszichotikumból zyz mennyiséget,semmit nem javult az állapotom.Aztán kivergődtem onnan,de ennek tényleg semmi köze nem volt az ottani kezeléshez.Kint újra kezdtem az életemet,és találtam egy orvost,aki belement abba,hogy megpróbáljam a kórházi dózis FELÉVEL.Ezt egy évig szedtem,miután végleg letettem a gyógyszert.Leírtam mindent.Nincs trükk,nincs mélyrábeszélés a pszichológusod részéről,mindenben csak magadra számíthatsz.Én észrevettem,hogy jobb,ha nem is beszélek senkinek a betegségemről,idegeneknek meg végképp nem.Két-három ember tudja rólam amit kell tudni,a többiekben nem bízom meg.
Az antipszichotikum elhagyásáról a kórházban úgy vélekednek,hogy akin észreveszik ,hogy nem veszi be a gyógyszerét,annak MINDENFÉLE MÉRLEGELÉS NÉLKÜL beadják a depo -injekciót.Én így jártam.
kharzak! a mcdonalds nem könnyű munkahely,én úgy tudom.Nagy a hajtás,a pörgés,egészséges idegrendszerű embereknek sem könnyű ott megmaradni. A gyógyszerről csak annyit tudok mondani,hogy nekem kórházban állítottak be x antipszichotikumból zyz mennyiséget,semmit nem javult az állapotom.Aztán kivergődtem onnan,de ennek tényleg semmi köze nem volt az ottani kezeléshez.Kint újra kezdtem az életemet,és találtam egy orvost,aki belement abba,hogy megpróbáljam a kórházi dózis FELÉVEL.Ezt egy évig szedtem,miután végleg letettem a gyógyszert.Leírtam mindent.Nincs trükk,nincs mélyrábeszélés a pszichológusod részéről,mindenben csak magadra számíthatsz.Én észrevettem,hogy jobb,ha nem is beszélek senkinek a betegségemről,idegeneknek meg végképp nem.Két-három ember tudja rólam amit kell tudni,a többiekben nem bízom meg.
Az antipszichotikum elhagyásáról a kórházban úgy vélekednek,hogy akin észreveszik ,hogy nem veszi be a gyógyszerét,annak MINDENFÉLE MÉRLEGELÉS NÉLKÜL beadják a depo -injekciót.Én így jártam.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.19., 18:04Most eldurrant az agyam!!!!!!!!
egymást húzzátok le,és úgy ,hogy nem vagytok érintettek a témában ,és semmi személyes tapasztalatotok nincsen!
még az sem igaz,amit a másik állít?
undorítóak vagytok ,név nélkül,nem csillagra gondolok.
kharzak ,van akinek sikerül,csak látod ez a hála,hogy addig ütik rúgják az embert a többi lelkinyomorék gyógyszerrel kitömött agyhalott,amíg mindenki az ő szintjükre süllyed
GRATULÁLOK NEKTEK!
Most eldurrant az agyam!!!!!!!!
egymást húzzátok le,és úgy ,hogy nem vagytok érintettek a témában ,és semmi személyes tapasztalatotok nincsen!
még az sem igaz,amit a másik állít?
undorítóak vagytok ,név nélkül,nem csillagra gondolok.
kharzak ,van akinek sikerül,csak látod ez a hála,hogy addig ütik rúgják az embert a többi lelkinyomorék gyógyszerrel kitömött agyhalott,amíg mindenki az ő szintjükre süllyed
GRATULÁLOK NEKTEK!
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2016.11.19., 17:52nekem újjaban az a kényszergondolatom hogy a gyógyszerekről kezdek beszélni anyukámnak,meg egy nap többször megkérdezem hogy gyógyszer nélkül szarul lennék? a másik meg hogy attól félek hogy másnap kiugrom a gallériáról pedig tudom hogy sose tenném meg,szóval a ocd s tüneteim nem nagyon vannak kezelve az orvosom meg úgy látszik nem is akarja vagy nem tudja nemtudom
nekem újjaban az a kényszergondolatom hogy a gyógyszerekről kezdek beszélni anyukámnak,meg egy nap többször megkérdezem hogy gyógyszer nélkül szarul lennék? a másik meg hogy attól félek hogy másnap kiugrom a gallériáról pedig tudom hogy sose tenném meg,szóval a ocd s tüneteim nem nagyon vannak kezelve az orvosom meg úgy látszik nem is akarja vagy nem tudja nemtudom
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2016.11.19., 17:48én gyógyszerek nélkül mindig rosszúl voltam mióta beteg vagyok, szóval ezt énse gondoltam komolyan, csak a normális emberek nem tudják elfogadni hogy te gyógyszert szedsz, hiába mondod nekik nem értik meg,mellesleg a xanax ból összesen este szedek 0,25 mg ot szóval mondhatjuk hogy már elhagytam semmi elvonás tünet nélkül 🙂
én gyógyszerek nélkül mindig rosszúl voltam mióta beteg vagyok, szóval ezt énse gondoltam komolyan, csak a normális emberek nem tudják elfogadni hogy te gyógyszert szedsz, hiába mondod nekik nem értik meg,mellesleg a xanax ból összesen este szedek 0,25 mg ot szóval mondhatjuk hogy már elhagytam semmi elvonás tünet nélkül 🙂
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.11.19., 17:47A hallucináció 1azaz egy darab tünet.Számos más dolognak is fent kell állnia,hogy skizofrénia diagot megállapítsák.
A hallucináció 1azaz egy darab tünet.Számos más dolognak is fent kell állnia,hogy skizofrénia diagot megállapítsák.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2016.11.19., 17:43Úgy volt igen hogy leszázalékoltatom magam de változott mekibe akarok dolgozni jövőhét szerdáig hívnak hogy felvettek e , voltam állás interjún változtatni akarok az életemen,én már családon is gondolkodom persze ha már dolgozom
Úgy volt igen hogy leszázalékoltatom magam de változott mekibe akarok dolgozni jövőhét szerdáig hívnak hogy felvettek e , voltam állás interjún változtatni akarok az életemen,én már családon is gondolkodom persze ha már dolgozom
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.11.19., 17:42Talán mert nem voltak valójában skizofrének.Volt hallucináció,de nagy valószínűséggel nem a skizo-nak tudható be.Hallucinációt számos dolog okozhat.Ezt idővel tisztázza az orvos,s amennyiben nem áll fent a skizofrénia egyéb tünete,stb.nyilván nem tömi antipszichotikummal tovább.
Talán mert nem voltak valójában skizofrének.Volt hallucináció,de nagy valószínűséggel nem a skizo-nak tudható be.Hallucinációt számos dolog okozhat.Ezt idővel tisztázza az orvos,s amennyiben nem áll fent a skizofrénia egyéb tünete,stb.nyilván nem tömi antipszichotikummal tovább.
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.11.19., 17:32Nemrég még le akartad százalékoltatni magad Kharzak, hogy nem vagy jól. Már annyira jól vagy, hogy elhagynád a gyógyszereiedet? Akkor hogy százalékolnak le?
Sokan unják itt a gyógyszerszedést, mégsem tudják elhagyni.
Nemrég még le akartad százalékoltatni magad Kharzak, hogy nem vagy jól. Már annyira jól vagy, hogy elhagynád a gyógyszereiedet? Akkor hogy százalékolnak le?
Sokan unják itt a gyógyszerszedést, mégsem tudják elhagyni.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.11.19., 17:27Tessék????Melyik skizofrénnek dönt úgy az orvosa,hogy tegye le a gyógyszert?Ja,max a természetgyógyásza.Meg a talpmasszőre.Aztán jön egy pszichózis,s mindenki mossa a kezét.
Tessék????Melyik skizofrénnek dönt úgy az orvosa,hogy tegye le a gyógyszert?Ja,max a természetgyógyásza.Meg a talpmasszőre.Aztán jön egy pszichózis,s mindenki mossa a kezét.
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.11.19., 17:26Szerintem mielőtt abbahagynád a gyógyszereidet Kharzak, ha jól vagy, illeszkedj vissza a tásrsadalomba, gyógyszerekkel, kezdj el dolgozni, tanulni, barátkozz stb. ahogy a hozzád hasonló fiatalok élnek. Aztán orvosi konzultációval tudod, ha szükséges a gyógyszereidet elhagyni.
Ha tényleg jól vagy, ezek menni fognak.
Szerintem mielőtt abbahagynád a gyógyszereidet Kharzak, ha jól vagy, illeszkedj vissza a tásrsadalomba, gyógyszerekkel, kezdj el dolgozni, tanulni, barátkozz stb. ahogy a hozzád hasonló fiatalok élnek. Aztán orvosi konzultációval tudod, ha szükséges a gyógyszereidet elhagyni.
Ha tényleg jól vagy, ezek menni fognak.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.11.19., 17:22Egy skizofréniával diagnosztizált embert ne bíztassunk,hogy tegye le a gyógyszerét!Még véletlenszerű ráutalásokkal sem.
Egy skizofréniával diagnosztizált embert ne bíztassunk,hogy tegye le a gyógyszerét!Még véletlenszerű ráutalásokkal sem.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2016.11.19., 15:42Hogy lehet jól lenni gyógyszerek nélkül is? én már kicsit unom és zavar hogy gyógyszereket kell szednem, tudtommal ha nem szedsz semmit 70% hogy kialakul valami pszichiózis megint,de ez nem úgy van minnél idősebb vagy egyre kevesebb az esélye? jelenleg olwyexa,amitrex,ripedont szedek
Hogy lehet jól lenni gyógyszerek nélkül is? én már kicsit unom és zavar hogy gyógyszereket kell szednem, tudtommal ha nem szedsz semmit 70% hogy kialakul valami pszichiózis megint,de ez nem úgy van minnél idősebb vagy egyre kevesebb az esélye? jelenleg olwyexa,amitrex,ripedont szedek
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.19., 09:15Nekem erről a petícióról az a véleményem,hogy nemes törekvés,de ha nem lesz folyamatosan és megújulóan támogatása,akkor ez egy "halott kezdeményezés".A lényeg az lenne,hogy érdekeltté kéne tenni az embereket abban,hogy ezt a nézőpontot elfogadják.///De ma az van a köztudatban,( és ennek gondolom megvan a nyomós oka),hogy aki skizofrén,az ön -és vagy közveszélyes,ha éppen nem ,akkor majd lesz,ha nem szedi a gyógyszereit akkor meg végképp az (lesz),és ezzel le is van zárva a kérdés.//
megint csak vissza kell itt térni a gyógyszer kérdésére,mert az emberek mindenre MEGOLDÁSOKAT keresnek,várnak,elvárnak.Olvasgattam a témában elég sokat,és úgy tudom, az ezerkilencszáz-ötvenes években történt az első ma is használatos skizofrénia gyógyszerek elődeinek kifejlesztése,talán két ember nevéhez köthető ez,de ez sem derül ki egyértelműen,most találtam egy német nyelvű irodalmat,ahol történik egy utalás:
https://de.wikipedia.org/wiki/Henri_Laborit
...Na már most,akkor és ott ő/ők eldöntöttek valamit,mégpedig azt,hogy ez lesz a MEGOLDÁS a problémákra.A karriere ennek a találmánynak mind a mai napig töretlen.
Hogy miért mondom ezt?Bitter István jegyzetéből ollóztam ki ezeket a részleteket, a teljes anyag itt találtható:
http://www.elitmed.hu/upload/pdf/antipszichotikumok_rovid_torteneti_attekintes-1268.pdf
nagyon beszédesek a sorok:
elsőként a drámai felfedezés,amiből megtudhatjuk,hogy a -nyugodtság- és a -közönyösség- volt az a magatartásminta ami szimpatikussá tette valakik szemében ezen kémíai vegyületeket.(aki volt már pszichiátrián annak ez a két szó,mégpedig "nyugalom" és "közöny" elég sokat mond.(azt hiszem elérték céljukat,bár a nyugodtság látsztata néha nem túl meggyőző)
és akkor a következő szó, a "biztonság",ami jellemzi a törekvéseket,ugye egyértelmű,hogy kitől és mitől szeretné megóvni az egészséges társadalmat az aggódó orvos... A pszichiátriától még ma is azt várják az emberek,a hozzátartozók,hogy védje-óvja meg őket ettől a betegtől...én értem ,hogy itt a szerző arra céloz,hogy nem fognak ártani ezek a szerek a betegnek.(erről nem is írok inkább semmit), de tény,hogy a legegyszerűbb,legkisebb ellenállás felé mozdulunk el a leginkább,és ez még mindig a kemikália.Ez tűnik a legkönnyebb útnak.
És a végén az "elnevezés kiszorulása" a szakirodalomból...(no komment)..( neuro -leptikum ,ez nem egy gyógyszer nevére utal)Még a látszata se maradjon fent annak amire ez hivatott...
A következő részlet is elég érdekes,az itt említett bizonytalanság ellenére nagyon is határozottan történik a dózisok beállítása,vagy éppen a depo injekciók esetében ezzel nem is kell foglalkozni? (tökéletes bűntény)
Azért hoztam ide ezeket az anyagokat,mert véleményem szerint amíg valaki azt szeretné elvárni ,hogy a skizofrén nyugodt,közönyös,a társadalomra nézve veszélytelen,és idegbénított állapotban legyen,mert ezt a törekvést kár tagadni,
ADDIG ESÉLYT SEM AD AZOKNAK a betegeknek,akik szeretnének meggyógyulni,tünetmentessé válni,csak nem ezen az úton,mert
ÉREZNEK MAGUKBAN KELLŐ ERŐT.
Szerintem erről szól ez a petíció,hogy VAN MÁS ÚT,LEHET MÁSHOGY.
Nekem erről a petícióról az a véleményem,hogy nemes törekvés,de ha nem lesz folyamatosan és megújulóan támogatása,akkor ez egy "halott kezdeményezés".A lényeg az lenne,hogy érdekeltté kéne tenni az embereket abban,hogy ezt a nézőpontot elfogadják.///De ma az van a köztudatban,( és ennek gondolom megvan a nyomós oka),hogy aki skizofrén,az ön -és vagy közveszélyes,ha éppen nem ,akkor majd lesz,ha nem szedi a gyógyszereit akkor meg végképp az (lesz),és ezzel le is van zárva a kérdés.//
megint csak vissza kell itt térni a gyógyszer kérdésére,mert az emberek mindenre MEGOLDÁSOKAT keresnek,várnak,elvárnak.Olvasgattam a témában elég sokat,és úgy tudom, az ezerkilencszáz-ötvenes években történt az első ma is használatos skizofrénia gyógyszerek elődeinek kifejlesztése,talán két ember nevéhez köthető ez,de ez sem derül ki egyértelműen,most találtam egy német nyelvű irodalmat,ahol történik egy utalás:
https://de.wikipedia.org/wiki/Henri_Laborit
...Na már most,akkor és ott ő/ők eldöntöttek valamit,mégpedig azt,hogy ez lesz a MEGOLDÁS a problémákra.A karriere ennek a találmánynak mind a mai napig töretlen.
Hogy miért mondom ezt?
Bitter István jegyzetéből ollóztam ki ezeket a részleteket, a teljes anyag itt találtható:
http://www.elitmed.hu/upload/pdf/antipszichotikumok_rovid_torteneti_attekintes-1268.pdf
nagyon beszédesek a sorok:
elsőként a drámai felfedezés,amiből megtudhatjuk,hogy a -nyugodtság- és a -közönyösség- volt az a magatartásminta ami szimpatikussá tette valakik szemében ezen kémíai vegyületeket.(aki volt már pszichiátrián annak ez a két szó,mégpedig "nyugalom" és "közöny" elég sokat mond.(azt hiszem elérték céljukat,bár a nyugodtság látsztata néha nem túl meggyőző)
és akkor a következő szó, a "biztonság",ami jellemzi a törekvéseket,ugye egyértelmű,hogy kitől és mitől szeretné megóvni az egészséges társadalmat az aggódó orvos... A pszichiátriától még ma is azt várják az emberek,a hozzátartozók,hogy védje-óvja meg őket ettől a betegtől...én értem ,hogy itt a szerző arra céloz,hogy nem fognak ártani ezek a szerek a betegnek.(erről nem is írok inkább semmit), de tény,hogy a legegyszerűbb,legkisebb ellenállás felé mozdulunk el a leginkább,és ez még mindig a kemikália.Ez tűnik a legkönnyebb útnak.
És a végén az "elnevezés kiszorulása" a szakirodalomból...(no komment)..( neuro -leptikum ,ez nem egy gyógyszer nevére utal)Még a látszata se maradjon fent annak amire ez hivatott...
A következő részlet is elég érdekes,az itt említett bizonytalanság ellenére nagyon is határozottan történik a dózisok beállítása,vagy éppen a depo injekciók esetében ezzel nem is kell foglalkozni? (tökéletes bűntény)
Azért hoztam ide ezeket az anyagokat,mert véleményem szerint amíg valaki azt szeretné elvárni ,hogy a skizofrén nyugodt,közönyös,a társadalomra nézve veszélytelen,és idegbénított állapotban legyen,mert ezt a törekvést kár tagadni,
ADDIG ESÉLYT SEM AD AZOKNAK a betegeknek,akik szeretnének meggyógyulni,tünetmentessé válni,csak nem ezen az úton,mert
ÉREZNEK MAGUKBAN KELLŐ ERŐT.
Szerintem erről szól ez a petíció,hogy VAN MÁS ÚT,LEHET MÁSHOGY.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.19., 08:37Idézet tőle: holdfényHmmmm érdekes....
nem csak hogy érdekes,hanem például most jutott eszembe,hogy ha jól értem,akkor világosan le van írva,hogy nem az elmélet volt előbb,hanem azt utólag gyártották hozzá,mégpedig az antipszichotikumok létjogosultságát alátámasztó elméletre gondolok.
Találtak valamit ,véletlenszerűen,kísérletképpen azt megetették pár emberrel,és ,mikor azt tapasztalták,hogy valamilyen formában hat,akkor utólag megmagyarázták ,hogy ez miért jó?
nektek nem tűnt fel?
Én nagyon remélem hogy egyszer megszűnik ezeknek a vegyületeknek a gyártása,és mindenki elgondolkodik majd azon,hogy a jóistennek mi volt a szándéka akkor amikor skizofrén-t teremtett a világra..(Ha volt ezzel terve egyáltalán)
Idézet tőle: holdfényHmmmm érdekes....
nem csak hogy érdekes,hanem például most jutott eszembe,hogy ha jól értem,akkor világosan le van írva,hogy nem az elmélet volt előbb,hanem azt utólag gyártották hozzá,mégpedig az antipszichotikumok létjogosultságát alátámasztó elméletre gondolok.
Találtak valamit ,véletlenszerűen,kísérletképpen azt megetették pár emberrel,és ,mikor azt tapasztalták,hogy valamilyen formában hat,akkor utólag megmagyarázták ,hogy ez miért jó?
nektek nem tűnt fel?
Én nagyon remélem hogy egyszer megszűnik ezeknek a vegyületeknek a gyártása,és mindenki elgondolkodik majd azon,hogy a jóistennek mi volt a szándéka akkor amikor skizofrén-t teremtett a világra..(Ha volt ezzel terve egyáltalán)
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.18., 21:24Közkívánatra,újra,és most már remélhetőleg véglegesen,
VILÁGSZENZÁCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
http://www.peticiok.com/jim_van_os_nem_letezik_szkizofrenia
Közkívánatra,újra,és most már remélhetőleg véglegesen,
VILÁGSZENZÁCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.11.08., 14:45Ne tedd le, beszéld meg az orvossal, hogy lehet-e csökkenteni. A Lamolep hangstab., és sokan dicsérik. A Helex benzo, arra jobb nem nagyon rászokni, de általában szükséges feszültségoldónak.
Ne tedd le, beszéld meg az orvossal, hogy lehet-e csökkenteni. A Lamolep hangstab., és sokan dicsérik. A Helex benzo, arra jobb nem nagyon rászokni, de általában szükséges feszültségoldónak.
Idézet tőle: Orphan96 ekkor: 2016.11.08., 06:38Igen. 200 mg Lamolep-et és 2 mg Helex SR-t. Egyenlőre. Szeretném abbahagyni őket de félek, ha magamtól leteszem akkor csomó elvonási tünetem lesz.
Igen. 200 mg Lamolep-et és 2 mg Helex SR-t. Egyenlőre. Szeretném abbahagyni őket de félek, ha magamtól leteszem akkor csomó elvonási tünetem lesz.